Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Diskuse: Chystají se drakonické poplatky na stará auta: Kterých modelů se bude týkat?

Vláda zvažuje uvalení drastických daní na starší auta. Životnímu prostředí ovšem další poplatky nepomůžou. Místo toho jen zhorší dnešní stav, kdy motoristé platí na ostatní.
Zpět na článek
9. 2. 2021 23:46
Staré auta
No nevím jak vy, ale já bych třeba osobně do nějakého ultra starého auta nešla, protože člověk nikdy neví a nedokáže odhadnout jeho opravdový stav... Když už pořizovat nějaké auto, tak jedině opravdu veterána jako udržitel hodnoty... My docela dost se starožitnostmi pendlujeme a docela dost dobrá stránka na takovéto věci je třeba tato - https://www.antikart.cz ... Auta tam ale nemají :)
2. 11. 2018 23:09
Z toho by měl nový zákon vycházet.
Čtu to tu asi hodinu a pořád to samé dokola, 90% lidí ví, jaký je to nesmysl.

Co to ale udělat tak, že každé auto smrdí, některé víc a některé míň. Tohle se dá rozvést mnoha způsoby. U každého auta se ví, kolik a jakých emisí vypouští. Každé auto musí na STK, kde se eviduje stav kilometrů.

Vše už existuje. Proč tedy neuděláme zákon, který po relevantní studii, která ohodnotí skutečný dopad na celkové emise škodlivých plynů, tedy zjistí že jsou zde také trajekty, letadla, vlaky atd. které se tolik neřeší. Zjistí i to, že přeci záleží na tom kolik skutečně tito producenti škodlivin vypustí.

Potom nikdo správný nemůže udělat zákon, který reguluje jenom auta, protože když tedy odhlásím svého starého miláčka a zavřu ho do stodoly, proč bych měl chodit na vlak, ze kterého vyletí briketa, nehledě na to, že v něm jedou v něm tři babky na houby a průvodčí s mašinfírou.

Zpět tedy o dva odstavce zpět. Existuje instituce která kontroluje stav vozidel a všichni jí musí projít a tato instituce eviduje to, kolik km vozidlo ujede. Nejjednodušší způsob je tedy stanovit, že se poplatek bude vypočítávat z tabulkových hodnot a ujetých kilometrů, s tím, že to velmi od boku, ale spravedlivě posoudí dopad konkrétního případu, ALE s přihlédnutím na reálný dopad celkově. To znamená že když budu platit proto, že moje auto smrdí, musí i ostatní platit za to, že smrdí jejich vlak, továrna atd. a znamená to, že budu platit jenom za to jak moc moje zasmrdí a ne jak moc umí smrdět.

V reálu budou všichni spokojení a šťastní, protože všichni zaplatí, a bude na propagaci ekologičtějšího provozu hromada peněz, mnohokrát víc, než z obou navrhovaných variant.

V praxi by to znamenalo zhruba toto:

1)
Mám (tu v diskuzi oblíbebou) Felicii 1.3 MPi. Smrdí a žere, ale já jí mám protože to řešit nemusím, protože za ty dva roky jedu jednou na STK, 24x do Penny, které mám 5km, čtyřikrát k doktorovi 10km a na dušičky na hrob babičky + nějaké pojezdy sem tam.

Zaplatím cca 1000Kč, protože jsem zasmrděl málo. Jsem šťastný protože jsem vyvázl lacino a to pětikilo si dovolit jednou za dva roky (STK). Příroda je šťastná, protože nebudu muset koupit nové auto, a tím podpořit výrobu dalšího, při kterém mě celý proces jeho výroby zatíží nárazově tak, jako by uživatel tohoto auta zatížil v průběhu 50 let.

2)
Jezdím do práce 50km vzdálené po dálnici zánovní károu každý den, mám to tam a zpátky hodinku a mám o 2000Kč měsíčně víc vyděláno, než kdybych dělal ve firmě za rohem kam bych tu hodinku šel pěšky, ale holt je ten kapitalismus tak se to počítá, jinak ale na ekologii úplně dlabu

Za dva roky od STK jsem zasmrděl opravdu hodně a navíc při aplikaci selského rozumu poměrně zbytečně, na STK mi vypálí 7000Kč a já zjistím, že už to dojíždění za prací takhle daleko je trošku nesmysl, najdu si tu práci za rohem a jsem v důsledku šťastný. Další účastníci provozu jsou šťastní protože tak nezatížím silnice svojí přítomností ve špičce a příroda je šťastná protože už skoro nesmrdím.

3)
Jsem firma v oblasti logistiky. Za dva roky flotila mých automobilů zasmrděla jako menší město za průmyslové revoluce. STK mi vypálí několik milionů korun. Jsem z počátku nešťastný, dokud si neuvědomím, že protože se do systému dostalo enormní množství peněz, použitých na vylepšení dejme tomu ekologie dopravy, tak jsou k dostání nová auta která už skoro vůbec nesmrdí, u kterých už platit nemusím, tyto auta nakoupím a odepíšu si je z daní, takže prodám ty starší auta lidem, kteří jezdí méně a nebudou tolik smrdět a platit. Budu mít tedy flotilu nových aut se zárukou a bez starostí tak, jak to firmy dělávají, odepíšu si je z daní a vše pojede jednoduše tak, jak to mají firmy rády. To je super. Jsem šťastná firma.

4)
Jsem firma provozující hromadnou dopravu, nejlépe státní, dejme tomu ČD. Trošku drsně projdu proměnou z firmy která provozuje dotované smradlavé poloprázdné vlaky, s předraženým jízdným, na firmu která provozuje novější a dostupnější méně smradlavé vlaky, nebo elektrické vlaky, které jezdí na energii u jejíž produkce se tolik nenasmrdí. Na firmu provozující vlaky plné cestujících, kteří kvůli tomu budou mít menší jízdné a rádi pojedou vlakem protože je to vyjde lépe než jet jakkoli smradlavým autem. Nejezdím na STK, ale zase mám svoji evidenci nájezdu takže si daň spočítám sama, možná kvůli tomu udělám několik pracovních míst. Ve výsledku jsem šťastná státní firma, protože to nakonec vyústí v to, že budu lépe fungovat, a víc vydělám.

Celý tento zákon, by měl zahrnovat i zrušení ekodaně, a zrušení spotřební daně u motorových paliv, měl by být spočítán tak, aby každý spravedlivě zaplatil a nakonec se vybralo víc. Každý bude spokojenější,

Tohle celé je spravedlivé, sníží to emise škodlivých plynů a vnese to zdravý rozum do každodenního konání každého z nás.

PS:
Emise CO2 podle tabulek u 1)7700g CO2 , tedy 0,13Kč/g = 1000Kč za dva roky , 2) 55200g CO2 = tedy cca 7000Kč za dva roky.
5. 6. 2018 17:00
Silniční daň
Kdyby chtěli opravdu chránit životní prostředí, tak lidem s nákupem nových aut pomohou a nebudou se na nich naopak snažit vydělávat - protože o to tu právě jde. Za chvíli budeme všichni bez rozdílu platit silniční daň (viz. [odkaz] ), ne?
Avatar - O5kar
3. 4. 2018 17:16
Re: Otázka pre úradníčkov?!
U služebních aut je to přece vyřešené, ne? Tam se platí silniční daň.
Avatar - O5kar
3. 4. 2018 17:12
Re: Zbytočnosť
V Německu to sice nemají, ale mají tam jiné vymoženosti, jako zelené zóny a tam s tím autem prostě nesmíte. Na netu si najděte, kde všude a v jakých městech jsou. Koupili jsme tam od známého Mondeo s EURO3, žlutá nálepka, doslova za pár babek, protože majitel říkal, že by ho musel parkovat mimo místo, kde bydlí. Jinak, ho nemohl využívat, protože musel vždy parkovat mimo město, kam měl jet na návštěvu a jet MHD.

Babiš sice na FCB uvádí, že je to blábol o ničem, ale věřte tomu, když Zápotocký ještě noc před tím říkal, že měnová reforma nebude a za pár hodin byla. A ani bych se nedivil, kdyby opozice s nimi schválila, protože by ho chtěli volebně odrovnat.
3. 4. 2018 12:20
Re: "V poradku"
A k takovýmu nesmyslu si došel jak? Samozřejmě že mi vadí, aby se z mých daní platilo něčí nový auto. To je systémově absolutně špatný řešení. Proč je jasný, že se s naším vozovým parkem v ČR musí něco dělat? Proč chceš regulovat něco co se reguluje desítky let přirozeně samo? Není nutný s tím dělat vůbec nic. Lidi budou házet starý auta do šrotu a kupovat si novější, tak jako tomu bylo dosud. A fakt že nevyhazujeme auta do šrotu do tý doby dokud jsou funkční je logické a navíc i ekologické. To že jen vyrábíš a vyhazuješ totiž vyčerpává přírodní zdroje a poškozuje planetu jestli si to neuvědomuješ. Takže když něco vyrobíš je potřeba, aby se to používalo co nejdéle, aby si vynaloženou energii a suroviny využil co nejdéle.
Avatar - Aoyagi
3. 4. 2018 10:49
Re: Hm.
Patrně máte potíže s pochopením textu.
Avatar - Aoyagi
3. 4. 2018 10:47
Re: Hm.
Až budete mít nějaký argument, tak můžete napsat. Než dospějete, tak neotravujte takovými prázdnými nesmysly :-)
Avatar - rokyta.p
2. 4. 2018 22:56
Re: ty příčiny jsou úplně jinde
Máš pravdu jako vždy :yes: Já mám na jednom autě Pilot Premacy HP, tuším že jsem je dával asi v 2012. To byly ještě ty normální nebo už bláto? U mě odejdou spíše stářím než nájezdem, protože své aktivity rozkládám mezi více aut.

Komunistické Barum OR34 také vydržely daleko více, než ty co byly pod stejným názvem po revoluci.

Pneumatiky mi přijdou jako velké plýtvání. Jakmile se opotřebuje cca 6 mm povrhu, ani ne konzistentního protože jsou tam dřážky. Tak se to vyhodí. Přitom se zničilo 3-5% celkové hmoty materiálu. Je zajímavé, že se neudělaly něco jak sofistikovanější protektory. Opotřebovaná relativně malá kontaktní plocha nahradit a zbylé tělo žije dál.

Mimochodem co nové BFGoodrich KO2 s výrazným vzorkem na boku oproti předešlé generaci, lepší - horší? Beskydská GrandVitara bude na podzim něco potřebovat, tak se rozkoukávám a Coopery se mi nějak nelíbí a Yokohamí Geolandery jsou málo.
Avatar - rokyta.p
2. 4. 2018 22:27
Re: Zbytočnosť
Jo já tomu rozumím. Jenže o auta a jejich stav nikomu nejde. STK je pouze dojná na peníze a koupě nových aut je také dojná na peníze. Mít své auto, mít ho rád, mít ho v dobrém stavu, o to nikomu nejde. Jsi nepohodlný, jsi mimo statistiku. Nejsi zdroj peněz pro zájmovou skupinu. Tak je to celé postaveno.
2. 4. 2018 18:28
Re: Zbytočnosť
Tak třeba já vyvařil a nalakoval starou Hondu Civic 6G,Nové trubky,kotouče čepy,stav prostě jako nový.Na stk pochvala,emise vpořádku,novej výfuk a lambda.Záměrně jsem do toho nasral peníze,protože to auto chcu
2. 4. 2018 18:08
Re: Tleskam, ak je to hned tady
Ja jsem jeste uvedl argument emisni, ale stara felicie mi nevadi tolik, jako stary diesel.
2. 4. 2018 15:36
Zbytočnosť
Celý článok mi pripadá ako pomätený. Prečo asi toto nemajú v Nemecku? Odpoveď je jasná. Tam fungujú STK a tam nie je korupcia. Cez naše a Vaše STK prejde aj fúrik. Tam netreba žiadne poplatky, nakoľko - ruku na srdce- pri fungujúcich STK staré autá vyradia proste kontroly. Nie, že by sa nedalo staré auto opraviť, aby prešlo, ale sú to investície, ktoré sa veľmi neoplatia. Ktorý blázon strčí za opravu v servise 3 tisíc Eur do auta s hodnotou jeden tisíc! No nikto, radšej to predajú za tisíc päťsto na Slovensko alebo do Čiech, tam takéto autá jazdiť môžu!!! Tak blbeček úradník sa škrabe ľavou rukou na pravom uchu...
2. 4. 2018 15:28
Silne tendencni
ale chapu. Docela jsem rad, ze nazory tech "odborniku" i europoslance jsou vcelku ok.

Kdyz odhlidnu od toho MEGApruseru s emisema (spis novejsich) aut, coz je ale jinej problem, tak si myslim ze dost lidi sere kolik tu vlastne je aut. Protoze tady ma kdejakej ferda pet starejch popelnic (pardon jangtajmru vlastne >:D ) a to nikomu neprijde divny.

Jinak mi tohle prijde jako klasicka "dan za chudobu".
Mohli by uz konecne (jenom!) srovnat dan na benzin a naftu a nevymyslet kraviny.
2. 4. 2018 08:16
Re: slušný......
Sudruha mas v gatiach a viac nema zmysel na to akokolkovek reagovat.
Avatar - twistedTSD
1. 4. 2018 23:52
Re: Tleskam, ak je to hned tady
Zajímavé, že ze strany podporovatelů snad ještě nezazněl jiný argument než:
a) budu mít o 6 metrů kratší kolonu na Václaváku (jistě byste stejně tak souhlasili se selekcí třeba dle lichého čísla na SPZ)
b) bude se mi lépe parkovat (detto)
c) kdo nemá na pořádné auto, ať nejezdí (páč nárok na auto je dán sociálním statusem a po celé republice jezdí co pár minut metro)

Pokud máte problém s kolonami nebo parkováním ve městě, stěžujte si magistrátu, ten může dávno zavést nízkoemisní (a modré) zóny, proto nemusíme zavádět plošnou buzeraci na vládní úrovni.
Avatar - Ronault.
1. 4. 2018 23:48
Když už...
...tak všem. Proč jen těm, co mají veterána pro radost, proč jen těm, co jezdí starou Feldou třeba k lékaři z dědiny? Když zakazovat a trestat, tak všem...
Kdo si koupí dneska auto nebo do něj sedne, poslat i s celou rodinou tři generace zpátky do pracovního tábora. Když zelenou totalitu, tak pořádně.
Avatar - Ronault.
1. 4. 2018 23:45
Re: ??
Protože když to nedáš na veteránské značky, tak budeš platit ekodan, což je poměrně likvidační, jestli sis toho nevšiml.
Třeba já svého Fanouše, kterým najedu cca 500 km za rok a má najeto 60t km, před týdnem udělal STK a emise bez jediné závady a měl jsem jej v plánu si nechat na pořád, mě teď ročně bude stát 16t Kč... Super...
Avatar - Ronault.
1. 4. 2018 23:41
Re: socialna kreativita
A proč by student nemohl jezdit ve starém autě? Jiná věc je, že auto, které by nemělo projít STK jim třeba projde, ale to není problém toho studenta. Proč by měli všichni, včetně youngtimeristů, platit daň za neschopnost STK.

Mimochodem, tvůj student, co máš doma, taky jezdí vlakem a šetří životní prostředí? Ne, že? Už od patnácti smrdí v naftovém dvouválci (synonymum ekologie).
Nezlob se na mě, ale platí staré pravdy: "pokrytče, NEJPRVE VYJMI ZE SVÉHO OKA TRÁM, A PAK TEPRVE PROHLÉDNEŠ, abys mohl vyjmout třísku z oka svého bratra.“ (Matouš 7,3.5).

A proč 20 let a více? Pokud tady jsou auta ve špatném stavu, tak to je cca 10-20, ta starší, za ne, ta jsou v dobrém stavu... takového věku se má auto problém dožít bez dobré péče.
Avatar - Ronault.
1. 4. 2018 23:31
Re: slušný......
Tvoje úroveň? No, pravda, levicoví socialisté v zájmu dobra všech se opět blíží. Regulatori všech zemí se spojují, tak hrdě nes prapor, soudruhu
1. 4. 2018 20:12
Tleskam, ak je to hned tady
Pridal bych 100% pro diesely a nejaky poplatek na diesely az do Euro 6. Dnes muze kazdy vzit nejakou popelnici za 6000Kc a prodlouzit kolonu o 6metru. Kdo nema na poradne auto, at jezdi ze slevou babisovym vlakem.
Avatar - Blue Sun
1. 4. 2018 20:07
Re: ty příčiny jsou úplně jinde
Doplnil bych, že nejen více aut, ale také větších a těžších aut.
Avatar - Blue Sun
1. 4. 2018 20:06
Re: ??
Proč by se měl sešrotovat? Co to plácáš?
1. 4. 2018 19:47
Re: Autor clanku je demagog
Vypouští NOx a pevné částice a přesto jsou šetrnější?
Donedávna jsem měl motor 2.0 MPI Euro 4: dva třícestné katalyzátory, systém sekundárního vzduchu pro snížení emisí studeného startu a rychlejší ohřev katalyzátorů, nepřímé vstřikování se vzduchovým prstencem. Tento motor vyráběný v mexickém Pueblu splňoval i velmi přísnou kalifornskou normu ULEV II (Ultra low emission vehicle), ještě před rokem se v USA i v Kalifornii prodával VW Jetta 2.0 MPI. Motor by s prstem v nose splnil současné i chystané evropské normy, které jsou obecně benevolentnější. Jenže výrobce potřeboval šetřit a tak ho už před cca 10 roky vyřadil z evropské nabídky. Teď mám od stejné automobilky Euro 6 TSI: Jeden třícestný katalyzátor, bez sekundárního vzduchu, přímé vstřikování bez filtru pevných částic.
Ano, podvádělo se i dříve. Ale ne tolik, co dnes.
1. 4. 2018 18:01
??
Ford Ranchero 1972 6.6L V8 400cui s normální spz se má jako sešrotovat?Někomu hoodně mrdá
1. 4. 2018 16:36
Re: slušný......
Kym sa to dostane na moju uroven, ty uz budes zakazany ovela skor ;)
Avatar - Ronault.
1. 4. 2018 15:28
Re: slušný......
Protože chci. Jednou třeba někdo uzakonni, že je trestné být hlupák jako ty, taky se pak zeptám na co tě tu máme
Avatar - Ronault.
1. 4. 2018 15:26
Re: Paradox
:yes:
Jako 16000 Kč za mého Fanouše, co ujel loni 500 km a stál v garáži...to je...
Avatar - Ronault.
1. 4. 2018 15:21
Re: Je to poradku
Ač tuhle argumentaci nemusím, říkám ti jedno: Jdi do *
Avatar - Ronault.
1. 4. 2018 15:18
Re: DÍZLPOPELNICE A €JRO 0 PATŘÍ DO ŠROTU :)))
A to mě má jako přesvědčit?
Za tolik jezdí za proklatá, užraná Fabia HTP a s dieselem jezdím za ještě méně. Tak proč mít Aurise, když mi nestíhá?
1. 4. 2018 13:59
Re: Autor clanku je demagog
To vsechno dobre vim a vsechno je to pravda. A to predevsim u dieselu.

To nemeni zcela nic na faktu, ze nova auta jsou k ovzdusi setrnejsi.

Co se benzinu tyka, ted uz to od eura6 neobejde bez filtru pevnych castic, coz bude obrovsky rozdil i v realite. Teda aspon na par let, nez to lidi vyvrtaj - to je to nejhorsi, co jde

A jen tak mimochodem - ty fakt veris tomu, ze driv to merili poctive, ze drive nepodvadeli? Ja zas tak naivni nejsem...
1. 4. 2018 13:39
ty příčiny jsou úplně jinde
Ono je to úplně jednoduché. Když má někdo staré auto, tak je důvod provozování takových aut z drtivé většiny takový, že na jiné prostě nemá. Tím, že se těmto lidem ještě více sáhne do peněženky, tak se ovzduší rozhodně nezlepší.

Další věc, tato auta jsou více provozována na menších městech, či vesnicích. Ve velkých městech, kde je bohužel vyšší životní úroveň (a ten důvod ať si páni politici zodpoví sami, proč se venkov vylidňuje a města praskají), tak se vozový park obměňuje rychleji, či li by tím pádem v městech mělo být ovzduší lepší, že tomu tak není, není ani tak stářím aut, ale že těch aut je prostě hodně, tvoří se zácpy a v místě zácpy je ovzduší nejhorší. Takže se zase dostáváme k tomu, že to lejno padá na pány radní, politiky, který se drbou levou rukou za pravým uchem a než by řešili příčinu, tak začnou kopat do následku.

A nakonec je samotným problémem znečištění ovzduší i samotná "ekologie". Víte, já dělám s pneumatikama a tam je zvrácenost ekologie vidět na každém rohu. Každý výrobce se prčí, že jejich pneumatiky mají nízký a nižší valivý odpor než konkurence, ale že ty pneumatiky vydrží i o 60% méně, než předchůdce stejné značky už neřeší nikdo....a tím tu máme další odpad. Takže já jsem si spočítal, že za sezonu vyvezeme o tři kontejnery pneumatik víc, než dříve. Aut je ale více o 25%, takže to udělá přibližně 1,25 kontejneru navíc. Zbytek je prostě tím, že lidé přezouvají pneumatiky častěji.

Ukázkový příklad je takový Michelin a jeho řada Primacy.

Dříve se dělala Primacy HP. Ta vydržela na běžné octavii cca 70 tis. km...Primacy 3 se moc nepovedla a vydržela daleko méně, více než 35 tis ta pneumatika nedá. že kosmeticky upravená Primacy 4 na tom lépe nebude, je jasné a nepomůže i jejich přiblblý marketing typu, naše pneumatiky vydrží o 18 tis. km víc než konkurence.

A tak bych mohl pokračovat.

Systém represí k ničemu nepovede. Stát by se měl naopak postarat o to, aby se životní úroveň a kvalita života lidí zvyšovala, ne je škrtit, pak si každý bude moci dovolit novější a ekologičtější auto. Ale zatížit lidi nesmyslnými sankcemi je nesmysl.
1. 4. 2018 12:03
Re: Otázka pre úradníčkov?!
To je taka urban legend ako auto po nemeckom dochodcovi, ktory jazdil len v nedelu do kostola a raz mesacne za vnuckou.
1. 4. 2018 11:04
Re: Autor clanku je demagog
To jsou limity laboratorně normovaných hodnot, nikoliv skutečné hodnoty emisí konkrétních aut v provozu. Kauzu dieselgate, že diesely vypouští mnohonásobně víc NOx, jsi nezaznamenal? Pevné mikročástice u moderních benzínových přímovstřikových motorů taky ne?
Avatar - JGucci
1. 4. 2018 11:00
Re: "V poradku"
Ty budes jeden z tech, kterym by nevadilo, kdyby stat zavedl šrotovne, aby ti ostatni prispeli na nove auto ze svych daní , ale toto opatreni by ti vadilo :-) Stat preci nikomu nezakaze vlastnit 15 let stare vraky, jen si za to sve znecistovani zaplati! Jasne je, ze se s nasim vozovym parkem v CR neco delat musi a toto opatreni mi prijde spravedlivejsi a stejne motivacni k nakupu noveho vozu, nez aby se zavadelo srotovne a vsichni z dani kupovali auta tem, kteri jsou financne negramotni a neumeji si nasetrit 3 tis mesicne !
1. 4. 2018 07:53
Otázka pre úradníčkov?!
Kto viac zamorí planétu. Služobné turbo, čo na plný plyn najazdí ročne 50-tisíc kilometrov a viac a potom sa s vylágrovaným motorom predá ďalej? Alebo 1.5-litrový petrolhead bez turba, na ktorom majiteľ najazdí ročne 15-tisíc km a o auto sa vzorne stará? ;-)
1. 4. 2018 07:49
Re: Autor clanku je demagog
Beefcake, chceš nám snáď povedať, že tie obité a hrdzavé kalfasy majú brzdy, siletntbloky, tlmiče, ... OK? Postav sa niekedy k spomaľovaciemi prahu a počúvaj. Brzdy šúchajú kov na kov, pruženie/tlmenie ločká, ... a iné klepanie a vŕzganie! A keď vidím, ako sa banda remeselníkov s plne naloženým autom šúcha skoro po zemi, tak to je naozaj zabiják na ceste ako vyšitý! ;-\
1. 4. 2018 06:18
Re: Autor clanku je demagog
Nemas pravdu, clanek nevystihuje realitu!

Nova auta produkuji mene skodlivin. Tak to proste je.

Kdybys mel pravdu, stara udrzovana felicie by prosla euro6 a nova skodovka by neprosla.
Jenze ono je to naopak, protoze nova auta produkuji mene skodlivin.

Jen pro tvou predstavu porovnani euro2 (felicie) a euro6 u benzinu:

Euro2:
CO: 2.2g/km
NOx: 0.5g/km

Euro6:
CO: 1g/km
NOx: 0.06g/km

Navic se v euro6 meri i jine veci, ktere se drive nemerily.

Vice info treba tady na wikipedii: [odkaz]
Avatar - Beefcake
31. 3. 2018 23:36
Re: Autor clanku je demagog
Ako nic v zlom, ale ty si lepsia ako STK, ked pohladom zistit, ze je auto dobre udrzovane. To fakt nie je o vylestenom laku.
31. 3. 2018 15:21
Re: Autor clanku je demagog
Článek ale vystihuje realitu. Dobře udržovaná Felicie je opravdu ekologičtější než většina aut, co dnes sjíždí z výrobnách linek. Samozřejmě, většina Felicií je dnes ve špatném neudržovaném stavu ... ale jednu dobře udržovanou jsem dnes viděl, řídil ji důchodce a spokojeně si jel svým pomalým tempem. Proč bychom ho měli danit?
Avatar - Zetti
31. 3. 2018 14:33
Re: Autor clanku je demagog
Nejen clanek, ale i diskuse je plna nesmyslu. Návrh zákona o vybraných výrobcích s ukončenou životností nepredklada ani Tok ani Babis, ale ministerstvo ZP a min. prumyslu. Ma byt predlozen snad v prosinci 2018 ( [odkaz] ) a to nikdo v soucasne situaci nevi kdo ho bude predkladat a co v nem bude. Brabec se nechal slyset, ze se nebude zavadet zadny poplatek ktery by mohl byt vylozen jako nova dan. Navic soucasne ekopoplatky se plati pri prevodu vozidla a bude to tak i dal, zadna dan na vlastnictvi auta nebude. Ve hre je nejaky poplatek za dovoz jako je na Slovensku.Je to jenom hoax, priprava na pripadne predcasne volby. Anitkampan ale nefunguje, to se v minulych dvou volbach jasne ukazalo.

Mimochodem vsimli ste si co delaji akcie Tesla Motors?
31. 3. 2018 13:04
Autor clanku je demagog
Autor clanku je tezkej demagog.
Doporucuji mu vstoupit do nejake politicke strany, pripadne do odboru.

Takovy kecy jako chudak deda s felicii proti zastupum frajeru v chipovanejch superbech. To je fakt ubohost a demagogie na jednicku.

Selsky rozum rika jasne - chces lepsi ovzdusi, musis to nejak udelat.
Musis se zbavit smradlavejch aut.

Na nekoho to dopadne.
Pravdepodobne na toho, kdo jezdi smradlavym autem.
A tim pravdepodobne jezdi predevsim ti chudsi.

Tak to proste je.

Anebo se muzeme na to ovzdusi vykaslat. To je taky varianta. Ale to by se mi nelibilo.
Avatar - Beefcake
31. 3. 2018 08:46
Re: cez autá len ťahajú ďalšie dane
Presne tu je pes zakapany. Aby mohli vlady rozhadzovat nase peniaze, najskor ich musia vypalit. A este 3/4 ludi z toho budu vinit EU. Dobre vymyslene.
Avatar - rokyta.p
31. 3. 2018 03:20
Re: cez autá len ťahajú ďalšie dane
Babiš je píša a mafián ....jej zase si pletu š a č :-|
Avatar - KubikCv
31. 3. 2018 00:13
Re: A
v době kdy na ksichtoknize bují skupiny auto s STK bez ekodaně do 10 tisíc Kč je směšné chtít aby si lidi kupovali auta euro 3-4. Na druhou stranu by to byl boom ojetejch benzínovejch Fiatů :-) Tam není problém koupit euro 3 za 15 tisíc
30. 3. 2018 22:06
Re: Hm.
Tr***ernobielym videním sveta, jeho sa to netýka, tak je to vlastne dobre
30. 3. 2018 22:05
Re: Hm.
Tvoje reakcie sú rovnako jednostranné ako celý článok, evidentne si nevidíš za špičku nosa >:D
30. 3. 2018 22:02
Re: Jednoduše a rychle
Celý tvoj príspevok je kôpka nezmyslov. Zrovna od eu4 sa u dízlov odrbávalo ako sa len dalo a drtivá väcsina z nich produkuje väčší kentus ako tie 15 rocné atmosferické benzínové mpi. Kľudne môzes svoje zánovné tdi alebo tsi nechať na tom záchytnom parkovisku spolu s majiteľmi tých starých popelníc. Teda pokiaľ chces byť tak veľmi spravodlivý ;)
30. 3. 2018 21:57
Re: Jednoduše a rychle
A mimochodom , výrazne čistejsie z hľadiska emisií bude staré 10-15 ročné eu3 mpi ako súčasné benzináky a dízle s priamym vstrekovaním ;)
30. 3. 2018 21:55
Re: Jednoduše a rychle
Zjavne si rozumu jednoduchého. Pokiaľ niekto na svojom 10-15 ročnom aute najazdí 3-5000km za rok ( takých ľudí je dosť) , tak predpokladám, že ďaleko väčší dopad na životné prostredie bude mať výroba nového ako dojazdenie a udržovanie starého. Či je nieco šrot má posúdiť stk.
30. 3. 2018 18:24
Potlesk k umlčení ...
To zas úradníci vymysleli! Ľudia po zaplatení poplatkov u starších vozidiel nebudú mať na opravy a po cestách budú jazdiť autá s vybitými podvozkami, brzdami an draka, na starých pneumatikách, s vyšisovanými svetlami, ...
Hlavne, že na cestách aj naďalej budú státisíce olietaných E4 a E5 áut so zhumplovanými a čmudiacimi motormi!
30. 3. 2018 16:57
Re: opet kokoTokova hloupost, ktera neodrazi realne emise
Nestúpne nič, boli tu uz oveľa vyššie ceny phm a na cene tovarov/služieb sa to neprejavilo ;)
30. 3. 2018 16:42
Re: DÍZLPOPELNICE A €JRO 0 PATŘÍ DO ŠROTU :)))
Neprihodí to k cene nic. Výrobné náklady su v jednotkách euro ;)
30. 3. 2018 16:40
Re: DÍZLPOPELNICE A €JRO 0 PATŘÍ DO ŠROTU :)))
Ako si sa dopracoval k tomu že auto nepotrebuje?
30. 3. 2018 15:02
Těžko říct, kde hledat spravedlnost
Zdanění vlastnění aut je celkem pakárna a považuju to za buzeraci. Nic bych ale neměl proti zákazu přepisu aut starších, řekněme 10-15 let. Prostě to auto dojezdíš a sešrotuješ a už ho nepřepíšeš ani za zlatý prase. Pokud ti poslouží dalších 50 let, je to ekologičtější než vyrábět na tu dobu další 3 plechový krabice, nedej bože s baterkama a jinym ekoodpadem.
Jestli si dobře pamatuju, bylo nějakou dobu zakázáno importovat sem starý hajtry a pak byl humbuk a zase se to povolilo. Nechápu, proč se sem dá legálně dotáhnout a přihlásit 20 let starý auto jinak, než na veteránskej provoz.
Spíš by se měla podporovat výdrž toho co už je vyrobený a né nutit lidi měnit auta co 3-5 let.
Avatar - Beefcake
30. 3. 2018 14:49
Re: A
Za 50 kupis aj 12-15 rocnu benzinovu oktaviu/fabiu, ktora Euro4 mala.
A ked si prihodi 1K(25K), je uz uplne inde.
By boli vsetci radi, keby tie 25 rocne vraky mohli za take peniaze niekde odovzdat.
Samozrejme nehovorim teraz o udrzovanych lestenkach, ale toho je fakt minimum.
Take modre lentlikove S100/1000 sa mi tiez pacia :-)
30. 3. 2018 14:14
Re: DÍZLPOPELNICE A €JRO 0 PATŘÍ DO ŠROTU :)))
De fakto to tak již funguje, díky spotřební dani na paliva, zaplatíte méně než ten kdo jezdí více
Avatar - Skipper
30. 3. 2018 13:52
Re: A
Jaký pokus o odvedení od témy? Prostě tvrdím, že šrotovné za 50 nic neřeší. A na tom trvám. Za 50 prostě koupíš max Euro 3 a bude to vylítaná plečka. K čemu je to dobrý?
Avatar - Beefcake
30. 3. 2018 10:12
Re: A
Pokus o odvedenie od temy ?
Ano, pozeral som. A ako sa to da z inzercie poznat, v akom je auto stave ? A ako ty spoznas na starom aute, ze je v top stave ?
Zase tie jednostranne predsudky, ze kazda 25 rocna felicia ci favorit bude vylestena vonavka (vzhlad je i tak nepodstatny) s pravidelnym rocnym servisom, v dokonalom top stave, pretoze majitel kazdu malu technicku zavadu okamzite odstrani 8-s
A ked uz pojdem do detailov,. tak clanok tvrdi nezmysel "za padesát tisíc si jen těžko koupí modernější auto", nikde sa nespomina technicky stav a vsetko sa da opravit. Pri tychto autach aj za celkom maly peniaz.
30. 3. 2018 07:29
Re: DÍZLPOPELNICE A €JRO 0 PATŘÍ DO ŠROTU :)))
Super, takze si si prave navrhol mytny system, ktory by zohladnoval tvoje auto a km - cize extra by sa ti spoplatnil kazdy km, to je to co chces?
Inak ak najazdis 2000 - nepovedal si casove obdobie, auto nepotrebujes.
30. 3. 2018 06:52
Re: DÍZLPOPELNICE A €JRO 0 PATŘÍ DO ŠROTU :)))
z čích peněz ta podpora 50 tisíc asi tak je? Spadly z nebe, že jo...
30. 3. 2018 06:50
Re: DÍZLPOPELNICE A €JRO 0 PATŘÍ DO ŠROTU :)))
Tak Němci mají takovou podobnou historickou zkušenost s několika skupinami lidí co je taky nejdřív "otravovaly" a tak tyto skupiny byly "odstěhovány".
30. 3. 2018 06:44
Re: DÍZLPOPELNICE A €JRO 0 PATŘÍ DO ŠROTU :)))
Emise CO2 nejsou ničím jiným než spotřebou vyjádřenou jinou formou. Dopočítávají se. NIKDO JE NEMĚŘÍ! U dieselu platí koeficient 25 a u benzínu 22.
Avatar - twistedTSD
29. 3. 2018 23:09
Re: Jednoduše a rychle
To je dost sobecké a krátkozraké uvažování.
29. 3. 2018 23:02
Re: DÍZLPOPELNICE A €JRO 0 PATŘÍ DO ŠROTU :)))
Hnus. O co jim jde? O kšeft a nebo o ekologii. Když eko, tak přece lze platit podle míry znečišťování. Tedy podle stupně EURO a ujetých km. Když já s EURO2 najedu 2000 a jinej s EURO5 najede 200 000, tak kdo vyfouká více bordelu do ovzduší??? Tak ať se to spočítá a platěj VŠICHNI !!!
29. 3. 2018 21:50
Re: Je to poradku
a teraz tu o cervene karkulce ...
kedze si ma "odhalil" aky som a co mam. Ak by si nechapal ten tazky sarkazmus, tak specialne pre teba: netrafil si sa ani v jednom bode. A dokonca si nepochopil ani zakladnu podstatu diskusie.
Avatar - Skipper
29. 3. 2018 20:18
Re: A
Teoretiku, jen se koukni do inzerce, jak ta auta za 50 vypadají.
Avatar - JDM
29. 3. 2018 20:01
Re: Je to poradku
většina rodin ty 3000 investuje líp než nákup plechovky na čtyřech kolech... koupit a servisovat ojetinu je mnohem levnější než si koupit fobii v zakladu do který se ta rodina ani nevleze... ty mluvíš jak kdyby většina lidi seděli v hospodách a hulili jednu za druhou a děcka vozili v trabantu ... běz někdy do hospody a uvidíš kolik lidí tam sedí a co jsou zač a že si občas člověk zajde s kamarada na pivo není nic špatnýho pokud to není každej a na ukor rodiny což nedělá v mem okolí nikdo a nikoho takovýho neznám .... ty asi jo když o tom mluvíš jako o běžný věci..... kolik děti na silnici ročně umře proto že jedou ve starým autě? ... zase plácáš prostě populistivký kraviny který nemají s realitou vubec nic společnýho a vůbec nemáš tušení co takovou rodinu zajímá ....
Avatar - JDM
29. 3. 2018 19:41
Re: Je to poradku
ano rozhodně jsou lepší než když vyjeli z fabriky a jsou mnohem víc udržovaný než třeba tvuj dvou letej pekáč typu fabie nebo dacia apod.... ukaž mi kolik těch starejch šrotů po silnici jezdí , ty co vopravdu kouří a smrdí a nebo se rozpadají..... jesli potkaš aspon jeden denně tak gratuluji.... tady jde zase jen o tahání z lidí peníze potože nikdo nepujde pro nový auto prostě ten poplatek budou platit a budou těma "pekáčema" jezdit dál protože je to levnější než nový auto.... a ty s obrovským problémem se starými auty budeš dal čichat ty smrady a koukat se na starý auta... tvoje právo ani nikoho jinýho není mi zakazovat jezdi se starým autem když splní technickou kotrolu má všechno v pořádku a je udržovaný ... Když někomu něco vadí tak to většinou řeší mě třeba vadilo bydlet ve městě a tak jsem nechodil na uřad nadavat jak mě to tady vadí , jak mě vadí provoz a hnusnej vzduch a špinavý hřiště pro děcka ... prostě sem se zbalil a šel jsem pryč ... ale pak jsou lidi jako ty kteří kterým něco vadí brečí ať s tím někdo něco udělá ...
Avatar - JDM
29. 3. 2018 19:34
Re: DÍZLPOPELNICE A €JRO 0 PATŘÍ DO ŠROTU :)))
auto není potřeba? a jak se ty chytráku mám třeba já dostat 12km do práce? >:D na kole? co kdyby zakazli lidem ve městě vlastnit auta ty je nepotřebujou mají MHD a chodníky a hned by bylo o hromady pekáčů míň a ekologii by to prospělo....
Avatar - Beefcake
29. 3. 2018 18:55
Re: socialna kreativita
No ale ze ten chudak, co si chce kupit hothatch, ci "obycajne" STIcko, zaplati 2000-2500E ako pokutu za kupu a este omnoho viac bude platit dlhe roky na spotrebnej dani za benzin, to ich netrapi.
Avatar - cascadia2
29. 3. 2018 18:43
Re: Jdu blejt, velebnosti
Babis je v prve rade gauner a mafian, co si chce jen nahrabat. Ekologie je mu volna.
Avatar - Beefcake
29. 3. 2018 18:43
Re: A
To je ale zase len tvoj predpoklad a teoria.
Avatar - cascadia2
29. 3. 2018 18:40
Re: A
A kolik je majitelu Favoritu? V registru mozna papirove jo. Ale rekni mi, kolikrat do tydne potkas Favorita? Navic ta auta najedou nula nula nic. Jsou to zalozni auta, auta pro radost a tak. Neni super cilem mit dvojkovou Fabii a byt machr. K cemu? Majitele novych aut zase casto jezdi zbytecne, jeden clovek v aute a jede 5km pro jedno maslo. To mi prijde jako daleko vetsi plytvani a znecistovani vseho. Navic nova auto casto plni normy hlavne papirove, takze zas o tolik jak se uvadi lepsi stejne nejdou. Je to jen lobby vyrobcu aut a politiku co chteji vyziskat a prerozdelovat (= odklanet si) penize, schovavajici se za ekologii.
Avatar - cascadia2
29. 3. 2018 18:37
Re: DÍZLPOPELNICE A €JRO 0 PATŘÍ DO ŠROTU :)))
Jenze koblihari snesou i nuz v brichu. Staci jim nejaky hloupy argument a oni skoci StB Buresovi na spek jak by nic.
Avatar - KubikCv
29. 3. 2018 18:37
Re: Super kšeft skoupit desítky aut do 10000 a pak za 50000
nejspíš tam bude podmínka vlastnit auto nějakou minimální dobu aby nárok na šrotovné byl.
To co teď vidím v Německu je mazec.... nafťáky s euro4 Tourany, Passaty apod...vše do šrotu
Avatar - Beefcake
29. 3. 2018 18:36
Re: A co pracovníci Penamu,
Tiez som vcera naplnil statny vypalnicky rozpocet 100E. Po roku a pol mi prisla pokuta, lebo som omylom zabudol na dialnicnu znamku. Menil som auto a nechcel som kupovat hned dalsiu. Na konci roka kupovat rocnu je nezmysel. No a som na to zabudol a spomenul si 2 dni po jazde po dialnici...
Asi dost ludi na toto doplaca, kedze ti * nechcu dat platit dialnicne znamky od doby kupy na 1 rok, ale inde to len na kalendarny. Absolutne nic im tomu nebrani. Okrem vlastnej nenazranosti.
Avatar - cascadia2
29. 3. 2018 18:33
Re: Jednoduše a rychle
Starsi 15-20 lete auto muze byt v daleko lepsim stavu nez nejake TSI EA111. Nechapu proc je stat zamerne posedly takovou umelou velicinou jako je vek. Zeby meli politici krizi stredniho veku?
Avatar - Beefcake
29. 3. 2018 18:30
Re: Je to poradku
K TV sa moc neda spravat ako prasa, n arozdiel od aut. Takze taki "borci" sa ich potom vyhodne zbavuju, ved to nie je ich starost.
Avatar - Beefcake
29. 3. 2018 18:24
Re: DÍZLPOPELNICE A €JRO 0 PATŘÍ DO ŠROTU :)))
Problem je, ze z tej upravy systemu urady nemaju rychle a lahko zarobene prachy.
Avatar - Beefcake
29. 3. 2018 18:23
Re: DÍZLPOPELNICE A €JRO 0 PATŘÍ DO ŠROTU :)))
Deklarovana cena podla uz zverejnenych info 50-100E.
29. 3. 2018 18:02
Re: Jednoduše a rychle
Ano byl by to pro mě benefit. Lepší kvalita ovzduší v místě bydliště, lepší možnost parkování jelikož by ubyla auta, kratší dojezdová doba jelikož by se zmenšily kolony atd. Negativní dopady žádné,tudíž za mě jasné pozitivum.
29. 3. 2018 17:59
Re: Klid
Ne, jsem tu už od nepaměti, déle než Gilgit ...
Avatar - twistedTSD
29. 3. 2018 17:32
Re: Jednoduše a rychle
Nesmyslně benevolentní normy na stav a stáří? Do stáří státu vůbec nic není a STK stát novelizuje a překopává natolik aktivně, že je z něj byrokratický paskvil a emise na benzín meziročně zdražily na dvojnásobek.

Je pro mě překvapivé, že někdo touží po dalších státních regulacích. Možná (z mých dojmů z diskuse) zejména tehdy, když z nich bude pouze těžit.
29. 3. 2018 16:16
Re: DÍZLPOPELNICE A €JRO 0 PATŘÍ DO ŠROTU :)))
vodpal dízlvodpade >:D >:D >:D >:D >:D
29. 3. 2018 16:15
Re: DÍZLPOPELNICE A €JRO 0 PATŘÍ DO ŠROTU :)))
Komunistka to podpořila!! Leze lidem doprrr jen proto aby si nahonila >:D >:D Dávno ten póvl měli zakázat >:D >:D >:D >:D >:D >:D
29. 3. 2018 16:14
Re: DÍZLPOPELNICE A €JRO 0 PATŘÍ DO ŠROTU :)))
nj
ELEKTROMOBIL jedině utopí DÍZL v bažině >:D >:D >:D >:D
29. 3. 2018 16:10
Re: DÍZLPOPELNICE A €JRO 0 PATŘÍ DO ŠROTU :)))
CO2 nás motoristy nezajímá joudo, to je umělý byrokratická €jroptákovina jak odpoutat pozornost od skutečných elektromobilů. Jedna zaoceánská lod projede do NY a z5t a veškerý CO2 ušetřený napříč kontinentem za celý rok jsou stejnak fhajzlu
>:D
>:D >:D
>:D >:D >:D
>:D >:D >:D >:D
>:D >:D >:D >:D >:D
>:D >:D >:D >:D >:D >:D
>:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D :yes:
29. 3. 2018 16:10
Re: DÍZLPOPELNICE A €JRO 0 PATŘÍ DO ŠROTU :)))
>:D >:D >:D
Avatar - Blue Sun
29. 3. 2018 15:57
Re: Hm.
Píšeš kraviny. Nejsi taky blbeček z pražské skleněné věže?
29. 3. 2018 15:52
Re: Je to poradku
No jasne, ja sa mam zobrat a ist niekam - a presne tam mate ist vy so starymi srotmi, ktore su rozhodne v "lepsom stave ako z fabriky", alebo si ich platte. Uvedomujes si, ze svojou stupidnou argumentaciou, ze Ty mozes a ked sa mi nepaci mam ist niekam, sa ten druhy postavi voci tebe rovnako? Jednostranne videnie, kedy vyzadujes aby kazdy kto tvoje presvedcenie nezdiela ta musel tolerovat - lebo tvoje pravo, ale jeho prava aelbo nazor ta uz nezaujimaju.
Potom ti ten druhy povie toto: Je mi ukradnuty tvoj stary pekac, ja mam nove a tvoj problem s poplatkami si vyries ako chces.
29. 3. 2018 15:34
Re: DÍZLPOPELNICE A €JRO 0 PATŘÍ DO ŠROTU :)))
No jak, stejne jako u dieselu. Uhlik z paliva se spece do pevnych castic, ktere se spali az kdyz uz se nebude merit. >:D Nebo jake tajemstvi diesely pouzivaji, ze pri stejne spotrebe paliva maji nizsi CO2?
29. 3. 2018 15:25
Re: DÍZLPOPELNICE A €JRO 0 PATŘÍ DO ŠROTU :)))
Zajimavy, ja nikdy udrzovanou Felicii necitil. Dokonce ani neudrzovanou, pokud nemela vymlaceny katalyzator a lambdu po smrti, coz se prekvapive moc casto nedeje. Zatimco moderni "ekologicky" diesel, kterych se toto svinstvo netyka, mi smrdi pod nos dnes a denne. A obcas na me jeste vysype balik briket.
Takze spis nez zavadet drakonicke poplatky za stara auta by to chtelo dat dohromady system mereni emisi, kterym by takova auta nemely prochazet, ale prochazeji.
29. 3. 2018 15:11
Re: Jednoduše a rychle
Takze problem s parkovanim se vyresi... Vybudovanim parkoviste. Jak genialni. Jen nevidim, jak to souvisi se starim aut.
Avatar - Aoyagi
29. 3. 2018 15:04
Re: DÍZLPOPELNICE A €JRO 0 PATŘÍ DO ŠROTU :)))
O vlastnění auta jsem nic nepsal. A ne, auto opravdu není dneska "prostě potřeba".

A jestli si radši někdo jede měsíčně s dětmi na výlet za 3k, tak to je jeho volba a jeho problém. Zvlášť při platnosti těch 50k za sešrotování starých smradlavých pekáčů.
29. 3. 2018 15:03
Re: slušný......
Tvoje argumenty mi zase zni "kdyz me to nebavi, proc by se tim mel bavit nekdo dalsi?" Na tom se taky nemuze stavet, protoze kazdemu neco vadi. Me treba vadi diesely v osobacich, mely by se kvuli tomu na ne uvalit poplatky? Kdyby to slo takhle dal, bylo by tu zakazano vse.

Mimochodem, ja tu nezacal mluvit o zasvinovani ovzdusi pro zabavu :-)
Dovedeme to do extremu: Co treba nadsenci s parnimi masinami, taky by je meli dat do srotu? Vzdyt tou vyjizdkou, co poradaji jednou rocne, taky svini ovzdusi :-) Proc by meli mit pravo neco takoveho vlastnit?
Nebo to uz nevadi? Kde je hranice, kdy zasvineni ovzdusi vadi a kdy ne?
29. 3. 2018 14:59
Jednoduše a rychle
Česká města mají problém kam s auty přitom řešení je prosté. Na periferii vystavět záchytné parkoviště do města pustit jen auta co plní alespoň Euro 4 i když ideálně 5, ti co nesplní odstavné parkoviště za městem a pak MHD. Ve městě bude víc parkovacích míst jelikož 10-15 let starých šrotů a jejich bezohledných majitelů, který neumí otevřít dveře tak aby nepoškodili okolní vozy jsou hromady. V ČR máme nesmyslně benevolentní normy a předpisy pro stav a stáří vozového parku. Je třeba s tím konečně něco začít dělat, takže daně na staré šroty jen vítám. Pak by to teda ještě chtělo naučit lidi řídit, tak aby uměli udržovat stálou rychlost a nebrzdili na 50 km/h před každou menší zatáčkou, ale to už bych chtěl asi moc.
29. 3. 2018 14:37
Re: Je to poradku
A já měl za to že voliči ODS jsou liberálové. No nic říká se že chlap může do pětatřiceti dostat rozum, pak už má smůlu. Tak ať ti to vyjde.
Avatar - JDM
29. 3. 2018 14:30
Re: Je to poradku
to že jsou citlivky jako ty kterým vadí trocha kouře a ožrali lidi tak se seber a pal víš kam... svět je nebezpečný a nezdravý místo bohužel a nikdo to nezmění možná že nejsi tak silný aby si přežil .. třeba nějaká izolovaná sekta by ti pomohla ... něde na ostrově mimo civilizaci ...
29. 3. 2018 14:30
Re: DÍZLPOPELNICE A €JRO 0 PATŘÍ DO ŠROTU :)))
To mozna jako nahradni dil, do fabriky se dodava za uplne jine prachy. Ono se zase zlevni u jinych veci. Kdyz to nezabilo diesely, tak to nezabije ani benzin.
Avatar - JDM
29. 3. 2018 14:27
Re: Je to poradku
ano pokud má někdo starej nebezpečnej vrak tak to v pořádku není ale od toho tu mame STK že má někdo 15let starý auto neznamená to že to je vrak , smradlavej z kterýho teče olej... extrém tady uvádíš ty protože takových vraků je na silnici minimum každý normální člověk se o svoje auto snaží starat a mít ho v pořádku protože je to věc kterou potřebuje ... to že si někdo radši koupí chlast než jídlo je jeho věc tobě do toho nic není , tady jde zase jen o oškubání lidi schovaný za nějakou pošahanou ekologii ... ten člověk co chodí každej den na jedno ty prachy klidně doma na to auto má ale nechce si ho koupit protože mu stačí starý se kterým dojede do práce a nakoupit... proč by si na tohle měl kupovat auto za 400tis napřiklad? .... já mam v garaži hondu civic z roku 1991 v lepším stavu než jak vyjela z fabriky ... kamarád ma subaru impreza wrx 2001 taky v perfektním stavu.. dalši kamarad ma BMW 750i z roku 1991 .. a další a další známí a kamarádi mají starý nebo starší auto ale v naprosto perfektním stavu neb je to jejich koníček a záliba a může se stát že díky vocasům nahoře za ty auta budou platit jak mourovatí protože jsou udajně vraky ....
Avatar - JDM
29. 3. 2018 14:17
Re: DÍZLPOPELNICE A €JRO 0 PATŘÍ DO ŠROTU :)))
vlastnit auto na to má právo každý .... kdo na něj nemá se zařídí ale vdnešní době auto prostě je potřeba a ikdyž si člověk muže dovolit davat 3000 měsíčně na leasing zná lepší a prospěšnější důvody jak ty peníze utratit třeba s dětma na výlet ... takovýhle kraviny můžou vymyšlet někde kde ty lidi na to mají a ne v český republice kde každej smrdí korunou a šetří na kde čem aby něco ušetřil... pak přijde banda * a ty peníze jim sebere za to že mají doma starší auto který mají proto že nový jsou drahý a nemají na ně .... komu tohle přijde v pořádku je stejná verbeš jako ti co tohle vymysleli....
29. 3. 2018 12:28
Re: slušný......
Vidis niekde, ze by som obhajoval takuto situaciu? Cital si co som napisal o tom, ze sa to ma riesit na inej urovni ako na radovom obcanovi? Ale paci sa mi, ako si plynule presiel od verzie - mas 3 auta a vozis sa len tak na: chuda dochodca a zakomponoval si tam dalsich, co maju vylietane hajtre s mladsim rocnikom. Presne takato argumentacia mi vadi a na ktoru upozornujem. Ze existuje aj ina skupina ludi, ktori nezdielaju vase predstavy a bud sa najde rozumny kompromis, alebo sa vsetci hadaju medzi sebou - co mozno tiez je len politicka hra na odvratenie pozornosti.
Avatar - Aoyagi
29. 3. 2018 12:04
Re: Klid
Tak to pak dává smysl >:D . Dík.
Avatar - Aoyagi
29. 3. 2018 12:02
Re: DÍZLPOPELNICE A €JRO 0 PATŘÍ DO ŠROTU :)))
Nikoliv, práva člověka končí tam, kde začínají práva jiných. Takže smrdět pod nos "udžovanou" Felicií opravdu není něčí právo. Ani provozovat auto není automatické právo.
Avatar - Aoyagi
29. 3. 2018 11:58
Re: A není čas jim nějak vzkázat, že všeho moc škodí...?
Myslíte například "Moc starých aut na silnicích škodí"? :-)
29. 3. 2018 11:54
Re: DÍZLPOPELNICE A €JRO 0 PATŘÍ DO ŠROTU :)))
Dokud Tokot nedostavi dalnice. Dokud neni staceni tachometru od AAA trestny cin, je odvazne zadat dalsi poplatky za nic.
29. 3. 2018 11:50
Re: cez autá len ťahajú ďalšie dane
Jo, trestne stihany agent StB Andej Babis, nebo-li dle jeho vlastnich slov “lidska zruda”, potrebuje na koblihy pro hlupaky, nic vic, nic min 8-s :no:
29. 3. 2018 11:48
Re: slušný......
Takze podle tebe stare auto, se kterym duchodce na vesnici najezdi 5000km rocne, zasvini vzduch vic, nez vylitany TDI s prosakujicima vstrikama, co nalita 2000 mesicne? Oba to jsou pomerne realne pripady.

A pokud se jedna o benzinak s funkcnim tricestnym katalyzatorem, jak moc svini ovzdusi? Vic, nez vyroba noveho auta s eurem10zz+? A zakazal bys jezdit i motorkarum? Taky svini vzduch jen tak. I lidi co jedou nekam protoze chteji. V podstate kazda cesta autem, vlakem jinam nez do prace svini ovzdusi jen pro zabavu. Proc se zamerovat zrovna na majitele starych aut?

Dobre, dejme tomu, ze by se zdanily auta podle ekologicke zateze. Ale melo by to snad byt podle toho, co to auto opravdu vypusti a ne platit nekolikanasobek hodnoty auta rocne jenom pro to, ze vlastnim neco, co ma v papirech spatny udaj.
29. 3. 2018 11:47
cez autá len ťahajú ďalšie dane
čítal som dávnejšie rozhovor s jedným slovenským kanoistom, čo riešil ťahanie peňazí do rozpočtu a čo už dovesloval, o tom, ako to robia. Prvé, čo ich vždy napadne, sú autá, lebo ich vlastní každý a je na neodkázaný, takže každý poplatok prinesie do rozpočtu šialené prachy s minimálnou námahou. Ide len o to ako to zakryť za nejaké eko, bezpečnosť a podobne, aby to lepšie vyzeralo.
Avatar - Aoyagi
29. 3. 2018 11:43
Hm.
Pěkný dárek k Velikonocům :-)

"Seniory z Pošumaví či Bruntálska, kteří nemají než na starou felicii, jsme tedy obrali o pět tisíc a za jejich peníze se zlepšuje život někomu úplně jinému" - tak to je krutopřísné demagogie, pane autore. Ale chápu, průměrný čech pokyvuje mávajíce při tom souhlasně pivem. Ostatně v podobně nízkém duchu je veden celý ten výplod.

"Přijde vám to nefér?" - ne, přijde mi nefér, že musím dýchat saze z aut z minulého tisíciletí a že i když jsou ta auta očividně nezpůsobilá k provozu, tak s tím policie dělá něco jen vzácně.

"Majitelům favoritů a felicií to ovšem nevyřeší otázku, čím dál jezdit – za padesát tisíc si jen těžko koupí modernější auto." - lehce vyvratitelná lež.

"chudší a starší lidé z vesnic, kteří bez auta nedojedou ani k doktorovi" - Seniortaxi, rodina, sanitka, domov důchodců...

"Správě fungující felicia z roku 1997 vypouští méně škodlivin než o patnáct let novější načipovaný superb s pirátsky vymontovaným filtrem pevných částic." - to možná ano, ale v reálném světě existují nějaké poměry/míry.

"Jeho vysmátého majitele s kšiltem dozadu neumíme nachytat ani pokutovat, protože zkorumpovaným, dvacet let nefunkčním systémem povinných emisních kontrol takové vozy bez potíží procházejí." - I těmi letošními, kvůli kterým skončily stovky podvádějících stanic?

"Ale důchodce z Hracholusk, který právě ve felicii vyměnil originální katalyzátor za čtyři tisíce?" - za 4k se na Felici sežene půlka výfukového systému, včetně toho katalyzátoru.

No nic, článek hodný Haló novin, ale každopádně pobavil >:D

Jediný problém je, že se peníze vybrané od řidičů používají na zcela irelevantní věci a že policie je (mnohdy ne z vlastního přičinění) neschopná.
29. 3. 2018 11:24
Re: slušný......
V DE to maju tusim tak, ze vies auto aj postit len na nejaky cas (prave myslene na tie vikendovky) - tj napriklad neprevadzkovane v zime a pod. To sa da doriesit nejakym zakonom, cim by sa taketo typy vynali z obecnej platnosti. Tym, ze ale vlastnis 3 auta na standardnych znackach a pri vseobecnych aktualne platnych pravidlach platis za tu moznost, ze auto mas kedykolvek k dispozicii - proste stat to berie, ze auto pouzivas kazdy den a nezaujima ho, aka je realita. Toto by bolo potrebne zmenit a vyrieils by sa tento problem. Kolkych ludi sa tyka je tazko povedat - pre 5a pol cloveka to vyznam riesit samozrejme nema.
Ale ak sa pytas na to, ako niekoho obmedzujes, tak svinis vzduch starym vrakom a len preto ze chces - hoci naoko nikomu neublizujes. To je ako snazit sa fajciarovi vysvetlit, ze mi jeho dym vadi a on sa brani: auto co okolo teba prejde, zaserie vzduch viac a tak sa mam obratit na vsetkych vodicov - nie na suseda, kvoli ktoremu nemozem vyvetrat. On ma pravo a potreby, tie moje su mu ukradnute. Potom sa este nestaci cudovat, ked ta druha strana zaujme rovnaky postoj - vid seba. To je alibizmus.
29. 3. 2018 11:21
Re: Je to poradku
To se trochu mýlíš. ;-)
29. 3. 2018 11:14
Re: No jo, ale auta po r.2000 jsou na pikatchu !
Do kytek to slo po r. 2005, mezi tim a r.2001 je okynko, ve kterym se delala auta jeste na poctive technice z 90. let, ale pritom plnici euro4.

Jinak ale souhlasim. Cela tahle posedlost vekem vozoveho parku je nesmysl. Neni ekologictejsi vyuzivat jednou vyrobenou vec, nez porad vyrabet dalsi a dalsi? Nebylo by ekologictejsi povolit prestavbu starsich aut na novejsi euronormy, kdyz uz argumentuji ekologii? O tu ale nejde...
Avatar - praděda7
29. 3. 2018 11:14
Re: "V poradku"
JGucci 28.03 19:39 Soudě podle počtu "palců", které jsi na tvůj příspěvek dostal, tak kdyby tohle vláda v demisi zavedla, tak u příštích voleb ( pokud budou brzy), by to určitě "pohnojila"... :-!
Avatar - praděda7
29. 3. 2018 11:06
Re: DÍZLPOPELNICE A €JRO 0 PATŘÍ DO ŠROTU :)))
No, jak se tak dívám kolem sebe, pro lidi co pracují by ty 3k neměl být problém. Horší je to s důchodci. A soudě podle toho, co vidím ve čtvrtek u Kauflandu, když začíná každotýdenní "akce", tak jsou to právě oni, kteří by trpěli. Nevím jak to udělat, ale nějaká vyjímka nebo extra pomoc důchodcům by se snad dala realizovat... :-!
Avatar - praděda7
29. 3. 2018 10:56
Re: DÍZLPOPELNICE A €JRO 0 PATŘÍ DO ŠROTU :)))
Právě proto se s tím do voleb nebude dělat nic. Jen se to připraví do takové fáze, aby se to dalo po volbách rychle zavést. No a do dalších voleb na to "koblihy" zapomenou a zase to velkokobliháři hodí.... :-!
29. 3. 2018 10:55
Re: slušný......
A cim provozem starsiho auta omezuji svobody ostatnich? Proc bych mel byt kvuli vikendove vyjizdce se starsim autem byt omezovany vic, nez nekdo s rozsypanym kouricim srotem, ktery ale ma v kolonce v technicaku napsano euro4?

Je neco jineho kdyby byla moje zaliba v paleni pneumatik na detskem hristi nebo carmageddon nazivo, ale v cem je spatne udelat si radost, kdyz tim nikomu neublizuji?
Avatar - praděda7
29. 3. 2018 10:51
Motoristé do ulic...........
Není to tak dlouho co jsem tu psal o nutnosti založení strany na ochranu motoristů (SNOM) . Je nad slunce jasné, že z motoristů se stala štvaná zvěř a lehká kořist pro zkurumpované politiky a pokud se motoristé nezradikalizují bude hůř! :-!
29. 3. 2018 10:47
Re: A
No nesmysl to je, felda vyjde na 50000 i se servisem na 10 let :-)
Za 50 000 se da uz poridit neco slusnejsiho, problem je pod 30000, tam vesmes byvaji auta s euro2 nebo euro tri...
Avatar - rokyta.p
29. 3. 2018 10:29
Re: slušný......
Ja taky :-! Jen ne škodovky >:D
Avatar - rokyta.p
29. 3. 2018 10:27
No jo, ale auta po r.2000 jsou na pikatchu !
Jak by nestačilo, že už teď musíme tankovat StB Babišovu řepku !!! Moderní auto nechci. Po cca r.2000 to šlo technicky do kytek. Letadla mi slouží nad 40 let bez problemů ve 3D. Auto jen ve 2D ma být na odpis za 15 let???

A jen tak mimochodem :

1) Co auta na CZ číslech v zahraničí? Co dočasný vývoz? Overland a Carnet de passages en douane = 2 roky po Africe atd
2) Co auta v depozitu?
3) Co veteráni?
29. 3. 2018 10:20
Re: Paradox
tak ten paradox u politiku spociva spise v tom, ze takovych lidi moc nebude kteri maji takto poskladany svuj autopark, a ciste prakticky, ve finale bys jim takto platil slusnou "rentu" na poplatcich za auta, a predpokladam ze i vic na danich z paliv (neocekavam ze bys mel u Jagu nizsi spotrebu nez u auta na operak)
29. 3. 2018 10:16
Re: regulace je nevyhnutelná
no to si nejsem uplne jistej, na Praze 4 na 3 mistech (bydlel jsem na 3 mistech, Roztyly, jizak a Pankrac ) jsem mel pokazde problem s parkovanim, na Proseku taky problem s parkovanim a parkovalo se prez noc ve dvou radach ze ty v prvni nemohli vyjet, ale tam jsem bydlel kratce, a ted obcas Petriny kde ac je zona, tak najit misto je docela kumst, obcas jen vylozim veci a pak auto parkuju klidne i kilak dva od baraku, nastesti tam jsem tak max 1x za 2 mesice a vetsinou auto nechavam na cernaku na p+p, jedu tam autem jen kdys mam auto nalozene
29. 3. 2018 10:10
Re: regulace je nevyhnutelná
no silne pochybuju ze se najde dostatek invalidu >:D ale s tim chozenim pesky a jizdu metrem souhlasim, ja auto ted jiz jako neprazak nechavam na p+p a dal pokracuju metrem
29. 3. 2018 10:08
Re: slušný......
No ale zase sme len pri tom, ze ty chces. Ty sa chces vozit, Ty chces vlastnit.... Nemam rad socanov a aj ten navrh neschvalujem lebo podobne veci sa maju riesit na inej urovni ako hodit svoju neschopnost na radoveho obcana. Ale argumentacia nemoze stat na tom, ze prave Ty sa chces vozit, fajcit, chlastat - lebo mas na to pravo a ostatni maju "pravo" ta len tolerovat, lebo pokial nezdielaju ochotu tebou praktizovane veci tolerovat, tak su hrubo porusovane prave Tvoje prava a nie ich, hoci to moze byt v priamom rozpore.
29. 3. 2018 10:01
Re: DÍZLPOPELNICE A €JRO 0 PATŘÍ DO ŠROTU :)))
tak se na to zeptej Toyoty, je to jejich starost a jejich motor ;-)
29. 3. 2018 09:57
Re: slušný......
Problem je v tom, ze stara auta si lidi porizuji kvuli nostalgii. Takova Š120 je srot, ale bylo to auto, ve kterem jsem prozil detstvi a prvni auto se kterym jsem jezdil. Rad bych si jednu poridil, abych se mohl jednou za cas projet ciste pro tu nostalgii. S autem na Vckach neco takovyho nejde. S tim se smi na silnici jen kdyz je nejaky sraz a po zbytek roku je zaparkovane v garazi. K cemu to?
Nemluve o tom, ze spousta aut, kterych se toto narizeni tyka, na veteranske znacky jeste nemaji narok.To by se tak dost aut veteranskeho veku ani nemuselo dockat.
Avatar - Skipper
29. 3. 2018 09:53
Re: A
Fabia nebo Octvia za 50 opravdu nebude výhra. Spíše bude v horším technickém stavu, než ta opečovávaná Felda, nebo Favorit. A k čemu to pak je dobré?
29. 3. 2018 09:38
Re: "V poradku"
Mam Felicii na dojizdeni do prace. Za 5 let a najezdeni 120k kilometru me stala s porizenim a na servisu 50k kc (nepocitam oleje a brzdy a filtry, jakozto spotrebni material) a to se tam casto menily veci, ktere nebyly nutne, jen aby byla v co nejlepsim stavu. Stoji tedy mene, jak 50h na kilometr, nebo 1000kc mesicne. Emise splni bez podvadeni, nepadaji z ni brikety po slapnuti na plyn, nic z ni neodpada ani neohrozuje provoz. Nemusel jsem se kvuli nemu zadluzovat na nekolik let dopredu a muzu si setrit na dulezitejsi veci. Tak proc by me za to stat mel trestat? Proc bych mel utracet nekolikanasobne vic za auto, ktere pro me nema zadnou pridanou hodnotu?

Neni to zajem o ekologii, jde jen o tom, ze tahle zeme je zavisla na automobilovem prumyslu, takze je v zajmu statu, aby ho lidi podporili, i kdyby se meli zadluzit do konce zivota....
29. 3. 2018 09:37
Re: slušný......
Ok, kazda investicia prinasa zo sebou riziko. Znacky moze odovzdat/zmenit za veteranske a vyhne sa poplatkom - vsak ide predovsetkym o auto nie? Tym sa cena (mozno) znizi. Naopak pripadnym krokom bude taketo auto este vzacnejsie, lebo ak niekto take auto ma, mohol sa rozhodnut, ze znacky vymeni. Takze bud akceptuje riziko alebo nie. Moze byt na tom stratovy ale aj viac ziskovy. Kde je problem?
Avatar - lyon667
29. 3. 2018 09:36
Re: Je to poradku
Ty budes taky jeden z tech, co v zivote nevytahl paty z mesta, coz?
Avatar - Beefcake
29. 3. 2018 09:25
Re: Hra na city
Ja suhlasim, ze toto treba nechat dozit, tych aut nie je zase tolko.
Resp. spravit "dochodcovsku" vynimku. Sice chytrolini a kolenovrti budu prepisovat auta na 80rocne babicky, ale s tym sa da zit.
Ale na zaciatok by mi stacili mobilne STK a seriozne merania na EK.
Avatar - Beefcake
29. 3. 2018 09:18
Re: A
Tak ja isto nemam problem s nejakou "socialnou bublinou", na to su ini kandidati.
Ale hlavne si precitaj, na co som v skutocnosti reagoval - za 50000Kc alebo 2000E si kupis o 10-20 rokov novsiu Fabiu, ci Octaviu, aby sme nechodili daleko a kludne s Euro4 (1.6MPI). Tuto clanok umyselne zavadza.
Zase sa tu netvarme, ze v dochodcovskych garazach su iba Felicie a Favority v top salonovom a technickom stave a vsetko, co sa da kupit, su hniloby, co treba po ceste tlacit. Lebo kazdy sa tu hned ohana extremami. Tu sa lahko nahanaju populisticke body na dedkoch, co chodia k lekarovi...
Ale suhlasim, ze nasilne by sa ludia nemali tlacit do okamzitej vymeny.
Avatar - Blue Sun
29. 3. 2018 09:17
Re: Jdu blejt, velebnosti
Babiš potřebuje prachy na svůj sociální experiment s jízdným skorozdarma pro důchodce a študáky... Takových nesmyslů můžeme čekat daleko více.
Avatar - Blue Sun
29. 3. 2018 09:08
Re: Je to poradku
Co pět let, každý rok, aby ti náhodou neutekla nějaká nová technologie.
29. 3. 2018 09:05
Re: JO ŤUK TEN MAKÁ !!!!
Možno nižšou teplotou
Avatar - Blue Sun
29. 3. 2018 09:05
Re: DÍZLPOPELNICE A €JRO 0 PATŘÍ DO ŠROTU :)))
Jasně, a jen Babiš dělá všechno správně, že? On v to m má taky svůj podíl viny, chová se jako h0vado.
29. 3. 2018 09:02
Re: slušný......
Investice? Stary skodovky stoupaji na cene a na normalnich znackach maji vyssi cenu nez na veteranskych. A jeste vyssi, pokud jsou to puvodni znacky ve starem formatu
29. 3. 2018 08:51
Re: Klid
Jo, a to díky pánům Zemanovi a Babišovi :yes:
Jsem to řikal odjaktěživa, že dokaď to tady neveme do rukou slovenskej estébák a senilní, pomstychtivej zapšklej stařec, nemůžeme se mít líp.
29. 3. 2018 08:32
Re: Je to poradku
Na TV čumím dokud funguje respektive se na ní nevysype něco drahýho. Rozhodně nebudu chodit kupovat každých 5 let novou televizi jen, abych náhodou neměl něco horšího než mají ostatní.
29. 3. 2018 08:29
Re: Je to poradku
Koupit a servisovat ojetinu vyjde nesrovnatelně levněji, než koupit nový auto. Proto to ti lidé dělají. A k těm rodičům. To pak ty děti mají jako významně kvalitnější dětství, když je rodiče vozí v nejnovějších autech nebo jak tomu mám rozumět? Bože ty máš IQ tykve.
29. 3. 2018 08:27
Re: Je to poradku
Demokratický >:D >:D Jak tak čtu tak bolševici typu Thor by ti demokraticky zakazovali jezdit v autě, který sis koupil. Auta typu dvojkovej Superb a Oktávky by nechával házet do šrotu. No panečku to je demokracie a jak je to panečku ekologický jen drancovat suroviny ze Země, vyrábět a vzápětí vyhazovat >:D
Avatar - WinDiesel
29. 3. 2018 08:26
Re: Klid
Jak vidím někoho napsat "panu Babišovi" - je to jasné. Jsi buď hloupá kobliha nebo Babišem-Burešem placená kobliha. Nebo ještě hůř, kobliha zalézající babišovi do otvoru v zadní části těla.
Doufám že ti ty získané "výhody" stojí za to guvno v kterým se plazíš a za ten smrad.
29. 3. 2018 08:21
Re: Je to poradku
No ono to očividně nepochopilo víc lidí. Jak říkám já: Za komoušů sis nemohl koupit nový auto, po revoluci sis mohl koupit nový auto a teď tě stát nutí si koupit nový auto. Za 30 let změna jako sviňa. :-)
29. 3. 2018 08:19
Re: "V poradku"
Ty komouši poblázněnej a co ti je po tom v čem kdo jezdí a jestli má nebo nemá na lepší. To je každýho svobodná volba co si koupí a v čem bude jezdit. Jednou to auto dostalo homologaci, tak může jezdit po silnici pokud je v pořádku. Tyhle komoušský zákazy a omezení elementárních věcí mě dokážou zvednout ze židle.
Avatar - WinDiesel
29. 3. 2018 08:14
Re: DÍZLPOPELNICE A €JRO 0 PATŘÍ DO ŠROTU :)))
Kdybys jezdil víc město, tak ti benzín v hybridní Toyotě v nádrži přibývá, to už víme.
Avatar - JGucci
29. 3. 2018 08:01
Re: Je to poradku
Sice to na web o autech nepatri, ale ANO jsem nevolil, jsem volic ODS. Netvrdim, ze tu neni skupna lidi (hlavne duchodcu), pro ktere by tento poplatek znemoznil vlastnictvi auta. Ale drtiva vetsina rodin by proste minimalne ty 3 tis mesicne v rozpoctu nasla, jen nesmi tolik nasávat. Ono totiz koupit ojetinu a pak do ni strkat prachy na opravu vyjde vetsinou draz nez ty 3tis mesicne. Nehlede na to, ze ty vraky na silnicich znecistuji ovzdusi a clovek aby mel strach, co z nich kde upadne . Nerozumim rodicum, kteri utraceji za cigarety a alkohol, misto toho, aby se snazili vozit deti v co nejnovejsich a nejbezpecnejsich vozech!
Avatar - Hittman
29. 3. 2018 07:42
Re: Je to poradku
Mám 8 let starou bednu a nemám potřebu kupovat novou, jelikož ta stará pořád šlape.
29. 3. 2018 07:41
Re: DÍZLPOPELNICE A €JRO 0 PATŘÍ DO ŠROTU :)))
Pekna blbost >:D
Avatar - Hittman
29. 3. 2018 07:40
Re: Je to poradku
Bohužel, již nebudou mít možnost výběru a nic jiného jim ani nezbude v naší demokratické zemičce..
Avatar - Hittman
29. 3. 2018 07:39
Re: V poradku
Jasně, nejlépe ty, co tě otravují, odstěhovat třeba do Afriky a nedej bože křičící děcka pod okny, to by měli taky zakázat, že? >:D
Avatar - Hittman
29. 3. 2018 07:37
Re: DÍZLPOPELNICE A €JRO 0 PATŘÍ DO ŠROTU :)))
A mít nebudou, Fiala chce být předsedou vlády a Hamáček zas x ministerstev a rozfrcat státní rozpočet pro své sociální voliče..
Avatar - Hittman
29. 3. 2018 07:35
Re: DÍZLPOPELNICE A €JRO 0 PATŘÍ DO ŠROTU :)))
10-15 tis to hodí, když počítám u mini aut cenu 250 - 300 tis, bude to trošku znát pro ty, kdo si tyto auta pořizují a počítají každou korunu.
Avatar - Hittman
29. 3. 2018 07:35
Re: DÍZLPOPELNICE A €JRO 0 PATŘÍ DO ŠROTU :)))
Klíd, za to jezdí i normální benzínové tříválce ve stejné kategorii a nepotřebují k tomu mít pod kapotou vysavač.
Avatar - Hittman
29. 3. 2018 07:34
Re: JO ŤUK TEN MAKÁ !!!!
Čím snížíš CO2 u benzínu? Účinností motoru?? >:D
29. 3. 2018 07:33
Re: slušný......
Otazka znie - na co potrebujes 3 skodovky s povodnymi znackami a papiermi, ktore neujdu ani meter za rok? Je ma samozrejme * potom, co doma v stodole schovavas, len ma zaujima aky dovod na to asi mozes mat...
Avatar - Hittman
29. 3. 2018 07:32
Jdu blejt, velebnosti
Co to je k... za zhovadilost?? Místo toho, aby tomu nechali přirozený průběh, kdy starší auta prostě "dojdou", tak i když jsou některá ve skvělém stavu, kdy se o ně majitel stará, tak to prostě opět zdaníme, ať se stát nacpe. Kdyby alespoň ty peníze byly použity zpět na opravu silnic a nemusel člověk poslouchat ty kecy, jak nejsou peníze. Koupíš pozemek, zaplatíš daň, postavíš si dům a do konce života opět platíš daň. Uprdneš si a platíš daň..
29. 3. 2018 07:09
Klid
Moc bych se článečkem nevzrušoval. Auto.cz patří do anonymní mediální skupiny Czech News Center a.s., stejně jako současné Rudé Právo, tedy Reflex. Financované z nakradených privatizačních miliard.

Cílem je škodit současné vládě, panu Babišovi, panu Zemanovi a snažit se o vzkříšení Kalousko-Nečasovského režimu, v jakékoliv podobě ... Neustálé strašení zdražováním, Ruskem, návratem komunismu atd atd ... a realita je taková, že jsme se nikdy neměli lépe než dnes.
29. 3. 2018 07:08
Re: Je to poradku
Nehnevaj sa, ale argumentujes rovnakym extremom. Ja musim dychat ten smrad z cigariet a tolerovat ozranov, takisto som povinny dychat sracky, lebo jazdia na upravenych starych vrakoch, ktore nesplnaju ani tie relativne mierne limity, lebo "nafta je levna". vytecene oleje apod(nove auto aj tak nic nevydrzi je obvykla mantra...). ale nemam im sahat do ich "prav" - lebo len oni maju pravo. Ja ho podla tvojej argumentacie nemam ze? Nemam pravo na cisty vzduch (alebo cistejsi), nemam pravo na to, aby som neprichadzal do kontaktu s ozranmi - predpokladam, ze fetaci v tvojom okoli by ti vadili - preco ti nevadia fajciari/alkoholici? Ide o to iste.
Ako to uz niekto vyssie napisal, vlastnit auto nie je pravo. Ak na to nemas, auto ti netreba.
PS: posledne som bol v obchode za nejakou zenskou, nakup za +/- 13€, platila kartou a nepreslo jej to. Tak zacala z tasky vytahovat aby mala nizsi nakup. nejake zakladne potraviny, WC papier .... to mi ju uz prislo luto (stale karta hlasila nedostatok) a uz som otvaral usta, ze to zaplatim za nu a ked vytiahla ako poslednu vec flasu s chlastom(vsak hlavne podla priorit), tak ma moja chvilka filantropie presla.
Kto ma na to aby chodil na "jedno", mal rauch pauzy, ale vykrikuje ako nema na prevadzku stareho vraku, nech chodi peso. A to rovnako nie som zastanca nesystemovych rieseni a povazovany navrh povazujem za hulvatstvo.
29. 3. 2018 07:04
Re: socialna kreativita
Asi to bude prezlečená tá slávna daň z luxusu, t.j. čím viac koní, tým väčší luxus, tým vyššia daň. A to nie je nápad vašich či našich politikov, to vymysleli iné makovice...
Každopádne motorista je skrátka dojná krava, to je smutná pravda.
29. 3. 2018 07:00
Re: Hra na city
Kým máš klasickú špz, platia rovnaké pravidlá. ;-)
Avatar - Skipper
29. 3. 2018 06:55
Re: slušný......
Rozbíjíš politikům statistky, stejně jako já, tak plať...
Avatar - Skipper
29. 3. 2018 06:54
Re: Hra na city
Jasný. Děda bude řešit testace a podobné nesmysly. Mimochodem veterána bys neměl používat na denní ježdění.
Avatar - Skipper
29. 3. 2018 06:53
Re: A
V čem je to nesmysl? Znám lidi (skutečné, ne virtuální), pro které je Favorit nebo Felda normální rodinné auto a bohužel jediné dostupné auto. Fajn, stát jim dá na výběr buď s tím jezdi a plať, nebo Ti dáme 50. Jenže co za 50 koupí? Max nějakou zničenou Euro 3, za kterou budou platit podobné částky za 2-3 roky. Víš, ne každý si může dovolit kupovat nová, nebo zánovní auta. Občas je potřeba vylézt ze své sociální bubliny.
29. 3. 2018 06:37
Re: "V poradku"
Hezký...to je Burešismus na n-tou. Co ještě doporučuješ nakázat? Otírat si zadek jen jedním útržkem?
Avatar - JDM
29. 3. 2018 05:21
Re: V poradku
Mozna ze tvuj ksicht taky dost lidi otravuje a nejakou dan by ti nekdo napalil ...
Avatar - JDM
29. 3. 2018 05:17
Re: Je to poradku
Jasne spousta lidi maji stary auto treba na litani do prace nebo stavi barak a potrebuji vozit material atd a nechteji si nicit novy auto ... Ale jsou taky lidi co novy nechteji protoze se to nevyplati a ty auta uz nevydrzi to co driv a pak je tu dalsi skupina asi nejvetsi a ti na novy proste nemaj ...a ty keci ze nemaji kourit nebo chodit na pivo si nech pro kamose soudruhy...
29. 3. 2018 03:49
Re: A co pracovníci Penamu,
Matematika je neuprosná, někdo ty slevy na jízdné pro studenty a důchodce musí zaplatit. Motorista je dojná kráva číslo jedna. Policejní stíhací Superby taky zaplatili z fondu na zábranu škod který je zahrnut v povinném ručení. Komické je když hlavouni od policie sami přiznávají že překročení rychlosti není zdaleka největší příčino úmrtí a škod na silnici.
29. 3. 2018 03:40
Re: Je to poradku
Koukám že u tebe platí že na vlastnictví mozku má nárok každý, ovšem na rozum už u tebe nezbylo. Holt se musíš spokojit také s tím co máš.
29. 3. 2018 03:33
Re: Je to poradku
Ta průměrná mzda je také víceméně teoretický pojem.
29. 3. 2018 03:30
Re: Je to poradku
A to i dík tomu že to auto už jednou vyrobeno bylo a tím pádem je jeho ekologická zátěž nižší. Výroba nového auta je sama o sobě ekologicky náročná nejen energeticky, ale také na čerpání přírodních zdrojů.
Avatar - white label
29. 3. 2018 01:59
Re: socialna kreativita
Trestat vysokou daní kohokoli za nákup nového vozu je v principu pitomost, nehledě na to, že platit se to musí i u ojetých aut (i když pouze u zakoupených mimo malý Slovenský trh).
Návrh pod kterým píšeme je sice řádně přestřelený, ale v principu alespoň motivuje k obměně hodně starých kousků, hlavně 20 let a více, což určitou logiku má.
Dneska vidím koleb sebe např. studenty ze středních škol, kteří si za pár tisíc Kč koupí +20 let staré auto, které "zázračně" prošlo na STK a jezdí s ním místo autobusu/vlaku. To taky není (v současné míře) úplně optimální stav...
29. 3. 2018 01:29
Politická sebevražda
Češi jsou národem nejen chalupářů, kutilů a pejskařů, ale taky nadšených automobilistů. Spousta lidí na novější auta nemá, ale také nemálo nadšenců má svého youngtimera (či třeba 20leté auto) proto, že už je současná produkce řidičsky či vzhledově neuspokojuje. Pokud všem těmto lidem vláda napaří takto brutální "ekologické" daně, může si být jista, že lidé vyjdou do ulic a v příštích volbách už můžou na hlavy většiny svých dřívějších voličů zapomenout!!! 8-s 8-s 8-s
Avatar - Machýrek
29. 3. 2018 01:16
Re: Paradox
Mam to stejne. Neverim, ze toto by mohlo projit. Motivace nejspis byla vlastni zakazka te studie a az nasledne ukazat snahu neco resit. Ale kdyby to preci jen proslo, mel bych skodolibou radost. Me to neublizi a volice Babise to neskutecne nase.re.
29. 3. 2018 01:06
Re: socialna kreativita
Dan zo socialnej zavisti z vykonu je aspon vekom klesajuca, nie stupajuca. Zaplati ju prave ten, co ma na novy voz, nie ten chudak, co drzi stary, lebo na novy nema. I ked je to samozrejme totalny nezmysel na platanie deraveho rozpoctu.

Fico predsa za svoju mafiansku poradkynu nemoze, jeho nezaujima a nemoze za to, co robila predtym, nez prisla radit jemu. Tak sa nechal pocut; asi este z dozvukov ako mu nasavala.

A jo, od Bechera by bol lepsi asi aj Pitomio.
Avatar - white label
29. 3. 2018 00:53
Re: socialna kreativita
Ficova proslulá daň z "nad výkonu" u nových! aut je minimálně 100x větší hovadina, než tohle..., nemluvě o jeho "poradkyni" atd.
Jestli vám "něco" můžeme závidět, tak prezidenta..., na druhou stranu, lepší, než Zeman, by byl dnes kdekdo...
Avatar - Beefcake
29. 3. 2018 00:41
Re: Hra na city
To uz je veteran, na to su ine pravidla :-)
28. 3. 2018 23:57
Re: Je to poradku
Na vlastnictví auta není žádnej nárok, jako na vlastnicví čehokoliv jinýho. Když na to nemáš, tak nejezdi.
28. 3. 2018 23:56
slušný......
Takže když mám doma ve stodole tři starý škodovky na původních značkách a papírech, který třeba za rok neujedou ani metr, tak budu možná platit cca 50tis ročně? slušný......
28. 3. 2018 23:54
Re: Je to poradku
Taky nečumís na 20 let starou TV. A že je auto dražší? A nemáš na nový nebo zánovní? Tak jdi na bus. Já taky nemám na barák a nekňučim jak stará bába, že na něj mám nějakej nárok.
28. 3. 2018 23:49
Re: V poradku
Tak ať jezděj autobusem. Taky nejsem nadšenej, že mi smrděj tim hnojem do ksichtu. Tim zase oni omezujou moje práva. Mám v okolí spoustu povedenejch rodinek, co otravujou na parkovišti i s pěti hnojema tak za měsíční výplatu a pak není kde parkovat. Napálil bych na takovej šrot ještě víc. Auto se stářím 15 let a víc na silnici nemá co pohledávat. A to jsem ještě mírnej. Dal bych klidně max. deset.
28. 3. 2018 23:46
socialna kreativita
Chlopaci, vy ste si zvolili strasne priyebanu vladu....preco to?
Aj nas Fico je socialny dement, ale take zrudnosti ho zatial s jeho bandou zlodejov nenapadli.
28. 3. 2018 23:45
Re: Hra na city
srovna dnes rano jsem za jednou euro nulkou jel
vypiglovana skoda 100 jako by zrovna vyjela z mototechny
jel jsem za ni v uctive vzdalenosti, abych ji neodrel lak kdyby k necemu doslo
po par stech metrech dala pravej blinkr a zahla k penny
tak ji mijim a za volantem vidim dedulu s babkou na miste navigatora
proste dokonaly retro a clovek vidi jak malicky auticko to je
a tak nejak jsem si vybavil, ze jsem ji uz parkrat potkal, takze pro dedulu to je zrejme (skoro) denni dopravni prostredek, kterym jezdi na nakupy
a mozna i cas od casu vyveze babku na vzduch a nekde u lesejka zavzpominaj jaka to byvala parada pred skoro pulstoletim, kdyz to auto bylo novy a deduloj jeste stalo pero ... ;-)
28. 3. 2018 23:44
Re: regulace je nevyhnutelná
Že je Merrill ťokot, který musí poskakovat ve svém Volvu z Václaváku na Smíchov, ačkoliv metrem by tam byl za pár minut neznamená, že důchodci v Horní-Dolní by měli platit likvidační pokutu za chudobu. Obecně lze mít spíše za to, že NIKDO nejezdí 20 a víc let starým autem z rozmaru milionáře.
28. 3. 2018 23:42
Re: opet kokoTokova hloupost, ktera neodrazi realne emise
Pekne dementny navrh...a 1.2x ti stupnu aj naklady na dopravu tovarov, teda na potraviny, nabytok, oblecenie, mhd, sluzby atd...
Socialne mozgy su vzdy vseobecna skodna.
Avatar - Beefcake
28. 3. 2018 23:35
Re: DÍZLPOPELNICE A €JRO 0 PATŘÍ DO ŠROTU :)))
Blbost, tie benzinove filtre zdaleka nebudu mat taku drahu technologiu. Zase aj ti vyrobcovia chcu predavat.
28. 3. 2018 23:34
Re: Je to poradku
Aby někdo doporučoval osobě, která sotva výdej s výplatou, když jde do kina a a pivo. Brát si auto na leasing a splácet 250 000 po dobu dejme tomu 7 let. A nutiti ho, aby byl jednou nohou v exekuci. Jen aby si mohl úředník odškrtnout položku staří vozového mladší jak průměr EU. To už chce musí být extra zaslepený a v jiné realitě bytí.
Avatar - Beefcake
28. 3. 2018 23:31
A
toto je tiez nezmysel - "Majitelům favoritů a felicií to ovšem nevyřeší otázku, čím dál jezdit – za padesát tisíc si jen těžko koupí modernější auto."
Avatar - Beefcake
28. 3. 2018 23:26
Hra na city
Nevravim, ze schvalujem nejake poplatky, nakoniec nas "registracny poplatok" podla vykonu auta - alias vypalne, je pekne svinstvo, ale to, ako to podava autor clanku je tiez pekna manipulacia, demagogicka hra na city.
" dva scénáře, z nichž jsme záměrně citovali ten vyšší" - aspon, ze sa priznaju
"chudší a starší lidé z vesnic, kteří bez auta nedojedou ani k doktorovi,"
"Správě fungující felicia z roku 1997 vypouští méně škodlivin než o patnáct let novější načipovaný superb s pirátsky vymontovaným filtrem pevných částic". "vysmátého majitele s kšiltem dozadu"
"Ale důchodce z Hracholusk, který právě ve felicii vyměnil originální katalyzátor za čtyři tisíce?"
"Právě mi zde v dílně stojí jeden vůz taxi: zaslepený ventil EGR, což je vždy součástí chiptuningu,...."
Napriklad to navrhovane strotovne by bolo viac nez stedre.
btw, ktore auta este maju Euro 0 ?
28. 3. 2018 23:23
Re: Je to poradku
Pokud ti přijde v pořádku, tak se raději odstěhuj do nějaké komunistické země.Co když někdo opravdu nemá peníze na nové auto, ani na to platit ty poplatky a je třeba z vesnice a musí jednou týdně někam zajet, třeba k doktorovi nebo na velký nákup.Měl bys myslet i na jiné lidi ne jen na sebe !!!!!!!!
Avatar - Skipper
28. 3. 2018 23:21
Paradox
Super, takže naše vláda, opírající se o komouše, vymýšlí, jak potrestat své a jejich voliče. U mně by došlo k paradoxní situaci. Mám několik youngtimerů pro radost a na běžné ježdění nové auto na operativní leasing, které ve výsledku odvede 80% práce. Při podobných poplatcích bych se vzdal auta na operák a Jaguary by jezdili daleko víc...
Avatar - twistedTSD
28. 3. 2018 23:11
Re: regulace je nevyhnutelná
Takže části obyvatelstva se mají regulacemi auta znepřístupnit, abys mohl projet přes Václavák bez ploužení? :-)
Avatar - beibej
28. 3. 2018 23:03
Re: regulace je nevyhnutelná
co to meleš? v praze je parkovacích míst přebytek. proto se jejich počet neustále pomalu snižuje na vyhovující úroveň.
28. 3. 2018 22:58
Re: regulace je nevyhnutelná
Nikdo tě nenutí jezdit na Václavák autem a stát v koloně. Já tam chodím pěšky a metrem. Auta nezmizí, jenom se na nich změní SPZ, přihlásí se na invalidy...
Avatar - beibej
28. 3. 2018 22:45
Re: Je to poradku
seš bílej a mladej=nemáš na nic nárok :no:
Avatar - Merrill
28. 3. 2018 22:32
regulace je nevyhnutelná
jinak se tady (míněno v Praze) udusíme ve sračká a postřílíme zároveň.. Dneska má každý trouba na to, koupit si několik vraků a otravovat tím vzduch nebo zabírat vzácné místo. Chceš jezdit, Ok, ale bude tě to něco stát... Redaktor argumentuje proti regulaci pohádkami o chudých seniórech se stařičkou felicií. To je sice dojemné, ale problém s otravujícími vraky to neřeší.. Potřebujeme rychlý a nekompromisní řešení, jinak se neposuneme. Další věc, naše legislativa musí být připravena na vlnu dieselových pleček ze Západu, kde se prodeje a ceny starších sazometů dramaticky propadají. A dnes doprava v Praze opět potvrdila, že regulace je nutná, jízda z Václaváku na Smíchov jeden a půl hodiny ploužení..
28. 3. 2018 22:27
Re: Super kšeft skoupit desítky aut do 10000 a pak za 50000
no tak hura do toho a honem zacni nakupovat, ale aby ses pak nedivil ze narok budes mit jen na jedno srotovne a jeste po tobe budou chtit 9999x zaplatit poplatek 16 tisic >:D
28. 3. 2018 22:26
Re: DÍZLPOPELNICE A €JRO 0 PATŘÍ DO ŠROTU :)))
Nechci ti to kazit, ale zrovna hybridy jezdi usporne i realne. Napr muj auris ma deklarovany prumer 3,8l. Ok, za 3,8 nejezdim, ale mezi 4(jaro,leto) az 5,5l(zima - 15st) je to porad, realne dle dotankovani. A nejlepsi je, ze pokud bych vice jezdil mesto, dostavam se i pod tech 3,8l.
28. 3. 2018 22:25
Holub na střeše
Ťokovi se zachtělo sebrat lidem poslední prachy? Nejenom, že je z nich nedostane, ale on nedostane ani to co z nich dostává ted a situace na silnicích bude vypadat následovně:
a) Někteří si teda koupí euro 4+, které bude ovšem v horším stavu než to co májí ted
b) někteří si přihlásí raději auto v jiném státu EU
c) někteří si koupí auto třeba ve Francii(zůstavají původní SPZ) a budou jezdit s nepřihlášeným autem
d) další si přihlásí své auto třeba na Ukrajině
e) proč jezdit na Ukrajinu, když stačí napsat Nigerijci at mi pošle jejich SPZ a techničák
Ani v jednom bodě Ťok nedostane žádný ekologický poplatek, od bodu b) nedostane ani prachy z STK a od bodu c) nedostane ani prachy z automatických radarů

Povinné ručenní u aut přihlášených kdovíkde raději nebudu ani komentovat ;-\ takže by si všichni zastánci měli rozmyslet, jestli mají dost peněz na opravu svého nového miláčka až je trefí Felicie s Ukrajinskými značkami bez pojistky
28. 3. 2018 22:24
silnicni dan
silnicni dan ano, ale ne takhle ***n vysokou, pritom by stacilo kouknout k sousedum jak ji plati oni a proste to obslehnout, maj to vymyslene dobre a funguje jim to roky

beztak bych si tipl, ze to neprojde tenhle paskvil, a pokud jo, tak vyjde do ulic sakra vic lidi ne s transparenty na ochranu medii, ale na nasilne svrzeni toho agneta STB :-!
28. 3. 2018 22:19
Re: Je to poradku
no silne pochybuju ze nekdo kdo jezdi ve feline najde 3k mesicne v rozpoctu na splaceni auta
28. 3. 2018 22:17
Re: JO ŤUK TEN MAKÁ !!!!
nechci ti hanit tve vedomosti, ale kupriklady hybridy od Toyoty splnuji od ledna Euro6d, zmerili si to kuci s predstihem, zdrzeni se dotkne jen noveho 2 litru benzinu, a jiste ho taky poladej tak aby prosel
28. 3. 2018 21:57
Re: Je to poradku
Cigarety, víkendy v hospodách a multikinech to je typický život českého důchodce s Feldou >:D >:D . Ten je rád, že mu z toho důchodu 10000,- po zaplacení nájmu, potravin a nemalé částky za léky, zbyde na nějaký ten benzín na pravidelnou návštěvu doktora, a s velkým vypětím, naštěstí u Feldy levných, oprav (Btw. nejsem ani důchodce ani chudý).
Meleš pitchoviny :-!
28. 3. 2018 21:11
Tohle samo neprojde
Chvili tim bude agrofert zasirat media a pak Prchal na FB napise, cau lidi, tohle je preci jasna blbost, musim si o tom s Danem promluvit :-)
28. 3. 2018 21:06
Re: Je to poradku
Je hele kamos. Ty mas v hlave taky nas*ano vid? :yes:
Evidentne vic jak ja. To potesi.
28. 3. 2018 21:00
Re: Je to poradku
na jednom tsi mam skoro 200tis a porad OK
asi ho budu muset na 300tis stocit o 1/4 mega dolu, aby pak na 100tis kleko
28. 3. 2018 20:58
Re: Holandsko
neplacej nesmysly
holandanu je 17 mega a maji polovicni rozlohu co CR
takze to tam je skoro 3.5x hustsi a ne skoro 5.5x podle tebe
28. 3. 2018 20:57
Super kšeft skoupit desítky aut do 10000 a pak za 50000 prod
Super kšeft skoupit desítky aut do 10000 a pak za 50000 prodávat státu :-)
28. 3. 2018 20:55
Re: opet kokoTokova hloupost, ktera neodrazi realne emise
nebrec a kup si normalni auto
hele, moje 3 auta = 0kc poplatek i v ty nejhorsi variante
kdyz ze silnic zmizej ty nejhorsi dyzly, tedy aspon vsechny bez filtru, tak jen dobre a uvidis, ze se ulevi se i tobe.

jinak, podle me to je sehrany divadlo mezi ***okem a buresem.
***ok vyjede s nejakou takovouhle ***inou, pricemz vydesi pulku naroda a pak prijde bures jako taticek ochrance a seskrta to. a jedinej komu to zvedne budou mali zivnostnicci, takze ta pulka vydesenyho naroda mu zatleska a priste mu to hodi, protoze je zachranil pred svym vlastnim ministrem a jeste jejich souseda zivnostnika poradne osolil
Avatar - WinDiesel
28. 3. 2018 20:52
Re: Holandsko
V Holandsku to je a byla pakárna, rychle se k nim přibližujeme.
K nám Holanďani jezdili jak na Divoký Západ, u nich vše zregulované, sešněrované, na 1/3 rozlohy ČR 18 000 000 lidí, pakárna.
Avatar - WinDiesel
28. 3. 2018 20:51
Re: Správně
Ekošílenec zelenkavý, uvnitř melounu rudý komár :no:
Avatar - WinDiesel
28. 3. 2018 20:49
Re: opet kokoTokova hloupost, ktera neodrazi realne emise
Jsi .d.e.m.e.n.t. Bulíci jako ty si budou přihřívat polívčičku >:-[] Hele dej se k Ťukovi, hodíš se tam mezi ty b.l.b.y >:-[]
Avatar - WinDiesel
28. 3. 2018 20:44
Re: Je to poradku
S Prahou to nemá nic společného Bulíku. Všichni jsme tady náplava. Takže jestli chceš na někoho ukazovat prstem, ukazuješ na náplavu z Moravy a Slovenska. A i z ostatních krajů ... U mne v práci mám lidi z regionů:
Kraj Vysočina
Kraj Ústecký
Neapol, Itálie,
Bologna, Itálie
Praha 5
Kraj Středočeský

Tak tož asi tak, Ciao !!!!!!!!!!!
Avatar - CHerokee
28. 3. 2018 20:43
Re: DÍZLPOPELNICE A €JRO 0 PATŘÍ DO ŠROTU :)))
No a hlavně doteď nemají důvěru.
Avatar - KubikCv
28. 3. 2018 20:41
Holandsko
Ještě před pár lety,jsem si říkal,že můžu být rád za to,že žiju v ČR. To když mi kamarád z Holandska vyprávěl o tom,jak vysokou daň nebo pojištění musí platit za svého "youngtimera" . I když v jeho případě tyto poplatky rozhodně nebyly likvidační, jen provoz staršího auta pro radost vyšel dráž než provoz funglovky.
A teď přijde tohle....osobně doufám,že je to jen nafouknutá bublina a poplašná zpráva světa motorů. Pokud tu ovšem bude reálná šance a lobby český automotive produkce,tak je na čase opravdu zvednout zadnici a vyjít do ulic.
Avatar - KubikCv
28. 3. 2018 20:35
Re: Škoda slov
lobby...pokud by HDP netáhlo automotive,tenhle paskvil by nikoho nenapadl...
Avatar - KubikCv
28. 3. 2018 20:34
Re: hlavne at nesahaj
pokud je testace,tak to nejspíš problém nebude....horší je to s "youngtimery" nebo když má člověk auto veteránského stáří,ale nechce nebo nepotřebuje testaci. Případně nemá auto ve 100% původním stavu vhodném k testaci
28. 3. 2018 20:32
Re: Správně
další ***s, co to meleš? Prober se! Bože tady jsou ale exoti
Avatar - KubikCv
28. 3. 2018 20:30
Re: Je to poradku
Ja prvni...životnost motorů VW EAA 111 ( stařičké 1.1 , 1.3 apod) byla už koncem 80tých let 200 tisíc km...takže žádná změna
28. 3. 2018 20:27
Správně
To už tu melo být dávno a začít od menších částek treba euro 1-2000ročně a každý rok zvysovat.Auto je drahá zábava na provoz.Stejně ale na silnicich je vidět auto a v něm 1člověk takže lidi na to mají a kdo ne jezdí busem/na skutru,spolujizda s někým.
Avatar - KubikCv
28. 3. 2018 20:26
Re: Je to poradku
ale doplatíš tu Fábku za trojku měsíčně a jdeš ji sešrotovat a do autohausu pro další...toto je bájná vize lobby AZNP :yes:
Avatar - Ja Prvni 123
28. 3. 2018 20:21
Re: Je to poradku
Ty jseš dobrej magor... kolik je průměrná mzda v ČR?
30 tisíc...

Kolik potřebuješ na živobytí?

Řekněme 25 tisíc... 5 tisíc dokážeš spořit... nejlevnější auto v zásadě 250 tisíc... spořit můžeš 5 tisíc... takže za 5 let můžeš mít na nejlevnější auto.
Žádná dovolená.
Děti jdou do školdy? Sorry - připočti rok...

Atd.

A proč stojí i to nejlevnější auto tolik peněz? Protože v sobě musí mít spoustu udělátek, který člověk vůbec nepotřebuje... nesmyslnýma emisníma normama se snížila životnost motorů na 5 let, nebo 250 tisíc km... když máš DOBRÝ auto!

TSI vydrží 100 tisíc...

Takže vlastně celej život šetříš jen na nové auto...

A co když máš tu smůlu, že jseš z té skupiny, početnější než ta druhá, která nemá ani průměrný plat?

Auto si nezasloužíš?
Když na nové nemáš a starší sice levně koupíš, ale pak neufinancuješ jeho provoz?

Myslím, že tento návrh už je "přes čáru"... fakt jsme národ úplných ovcí?

Pojmem to "česky" a půlka budou auta na veteránských značkách a druhá půlka budou auta invalidů?
Novodobej "vekslák" si vyřídí invalidní důchod a pak bude vlastni 30 tisíc aut? A půjčovat je...

:-(
28. 3. 2018 20:21
Re: Je to poradku
benzinova felda je opravdu OK, naftova ani nahodou
28. 3. 2018 20:15
Re: Je to poradku
Nechápu takového ementála, že ty budeš tupé pako z Prahy? Rozumu moc nepobral ale vymaštěnej je stejně dobře, jako ta svoloč dementů co to vymyslela.
Avatar - twistedTSD
28. 3. 2018 20:14
Re: DÍZLPOPELNICE A €JRO 0 PATŘÍ DO ŠROTU :)))
To je právě fascinující. Jeden den přijdou snad s nejpopulističtějším návrhem za poslední roky, a druhý den zavádí desetitisícovou silniční daň pro chudé.
28. 3. 2018 20:14
opet kokoTokova hloupost, ktera neodrazi realne emise
jestli neco takoveho zavest, tak vychazet aspon z emisnich plaket, tedy
zadna = 30tis rocne
cervena = 20tis rocne
zluta = 10tis rocne
zelena = 0
dovozy trojnasobek

tedy vsechny benzinaky od euro1 vcetne = zelena = 0kc,

a pro dyzly:
euro1 (do roku 1996) = zadna = 30tis
euro2 (do roku 2000) = cervena = 20tis
euro3 (do roku 2005) = zluta = 10tis
od euro4 (od roku 2005) = zelena
s tou z menou, ze dyzl bez filtru = automaticky cervena nebo zadna
a euro4 s filtrem a euro5 = zluta
snad jedine euro6 = zelena s primhourenyma ocima

nez ale vymejslet takovyhle hlouposti, lepsi by bylo zvednou spotrebni dan na naftu tak, aby byla aspon 1.2x vyssi nez na benzin, tedy z 10.95kc/litr na 15.41kc/litr, takze nikdo soudne by si dobrovolne naftaka v osobnem aute neporidil
Avatar - twistedTSD
28. 3. 2018 20:12
Re: Je to poradku
Obávám se, že jsi poněkud mimo realitu. Nutit někoho, aby se zbavoval funkčního ojetého auta a zadlužil se kvůli novému, je opravdu úlet. Už jen proto, že ta Felicia ničemu a nikomu nevadí.
Avatar - Ja Prvni 123
28. 3. 2018 20:09
A není čas jim nějak vzkázat, že všeho moc škodí...?
Ale asi zase zůstane jen u němého nadávání v hospodách a na fórech...

A Babiš se Zemanem se budou smát... Zeman už dlouho ne - brzo mu odejde předposlední mozková bu%nka a ta poslední už nepochopí, že je tady něco k smíchu.

:-(
28. 3. 2018 20:06
Re: A co pracovníci Penamu,
Alespoň těch 30% lidí uvidí, jakou bandu dementů si zvolili a hlavně to i pocítí na svých peněženkách, pokud tento paskvil projde :no: Ostatní jim mohou za to poděkovat...
Avatar - twistedTSD
28. 3. 2018 20:06
Škoda slov
Tohle s prominutím vymyslí opravdu jen imbecil. Nápad špatný po tolika stránkách od ekologie, přes pokrytecký princip daně za chudobu až po ignoraci reálné emisní zátěže (důchodce s Favoritem musí být finančně zlikvidován, ale vyběhaný Superb 2.5 TDI je ok?), že je ani nemá cenu rozepisovat. A že vytáhnou šrotovné, zaváděné ze zoufalosti dávno v dobách ekonomické krize, aniž by se kdy osvědčilo, to taky nevymyslíš.

Vůbec by mě nepřekvapilo, kdyby vybrané peníze přerozdělovali na podporu prodeje Tesly nebo E-Pace, aby ty Favority bylo čím nahradit. "Promyšlenosti" návrhu by to odpovídalo.

Člověk už se bojí otevřít noviny, aby nezjistil, čeho sou ťokoti ve vládě bez důvěry a v demisi pod vedením trestně stíhaného člověka schopni.
Avatar - WinDiesel
28. 3. 2018 20:02
Re: A co pracovníci Penamu,
O dálnice se nestará nebo je přímo torpéduje, bylo o tom v ČT v neděli ....... ale servilně přihrává šéfovi Burešovi zase nějaké ty berně. Aby mohl rozhazovat na blbosti.
Možná že Bureš zapomněl na to, že má cca 30% voličů i mezi automobilisty a ještě víc je jich mezi těmi, co mají starší auta a doufali že to Bureš nějak zařídí aby bylo ........... LÍP. takže se až 50% motoristů může otočit proti němu.
28. 3. 2018 20:00
Re: Je to poradku
Všichni se máme fajn, takže pár šušňů není problém. Kdo na to nebude mít, nechá si napsat od doktora, že je chabrus nebo zajde na obecní úřad pro příspěvek na dopravu. Důchodci a studenti budou od června jezdit hromadnou dopravou.
Avatar - WinDiesel
28. 3. 2018 19:58
Re: Jako vždy - mě ojebou
Ševče, blíží se výběrčí daní, uteč! Zaplatils ševče? Zaplatil? A na rok dopředu zaplatils? Ne? Zaplať !!! Jinak tě čeká šatlava.
Utéct, kam? Safra, utíkávalo se do Rakous nebo do Němec, to už nejde. tak safra kam?
Ale co, vždyť Češi si pořád jen na něco stěžují .... ústy klasika "Die ganze tschechischen Volke ist eine simulanten bande" >:-[]
28. 3. 2018 19:54
A co pracovníci Penamu,
jak Ti se dostanou do práce, na noční, když před Penamem stojí i auta s Euro 3 .
To je Babišovi asi jedno.
Avatar - WinDiesel
28. 3. 2018 19:53
1 KOBLIHA ZA 16 000
Takhle počítají v ANO, Bureš, ŤikTakŤukŤok a spol. a ta jejich slavná ministryně financí která vypadá že ji z toho všeho brzy praskne cévka ............
28. 3. 2018 19:51
Jako vždy - mě ojebou
Mám Euro 3. Daně platit, ale šrotovné ne.

Prostě, jako vždy.
Avatar - WinDiesel
28. 3. 2018 19:46
Re: DÍZLPOPELNICE A €JRO 0 PATŘÍ DO ŠROTU :)))
Koukám že jsi volil ANO, mluvíš jako Ťuk. A Ťuk tady lobuje za prodejce a výrobce, za prodej nových aut.
To jsi nepochopil a nepochopils ani že je to další utahování šroubů a že oni vědí že se lidi starých aut nevzdají a že budou do rozpočtu platit jako mourovatí.
Nepochopils že jde zase jen o prachy, jak jich víc vytáhnout z kapes lidí kteří nemají na rozdávání.
Lidi by měli mít svobodou volbu ZA CO SVÉ TVRDĚ VYDĚLANÉ A MNOHOKRÁT ZDANĚNÉ PENÍZE VYDAJÍ.
28. 3. 2018 19:46
Re: V poradku
Možná máš pravdu, ale takhle lidem zasahuješ do jejich práv. Nesmí kouřit? Nesmí jít do hospody? Nesmí jít do kina? Jakékoliv nařízení /restrikce jsou špatné. A možná je i těch lidí dost, kteří prostě ty 3 tisíce nemají.
Avatar - WinDiesel
28. 3. 2018 19:42
Re: JO ŤUK TEN MAKÁ !!!!
Teslu ne, už brzo zkrachuje, byly jim zhoršeny ratingy. TSI zdraží kvůli BPF :-) Hybrida jen do té doby kdy WLTP a RDE odhalí že jejich reálná spotřeba je vysoká. Tedy do konce roku 2019. :-)
Ale pravda je že by to mohli lidi spočítat ANOu už v obecních a senátních volbách. Aby dostal Bureš varování že lidi chtějí ANO, bude líp a ANO, líp už bylo.
Avatar - JGucci
28. 3. 2018 19:39
V poradku
Me ten navrh prijde v poradku. Vetsina vlastniku starych vraku je pouziva pouze proto "ze stale jezdi" a ne proto, ze by nemeli na lepsi. Spousta lidi si stezuje, ze na nove nema, ale kdyby podle navrhu nechali svoji Felicii sešrotovat, tak maji penize na akontaci na Fabii a 3 tis mesicne se taky v domacim rozpoctu najde, jen si clovek nesmi kupovat kazdy den cigarety a vikendy travit v hospodach a multikinech!
Avatar - Verny_2013
28. 3. 2018 19:30
Re: JO ŤUK TEN MAKÁ !!!!
To neprojde, dyť by ho nikdo příště nezvolil. Stačí se podívat kolem kdo jsou jeho voliči. A pak, kam by šly ty staré německé diesely, majitel je přeci musí prodat než si koupí TSi, hybrida či Teslu.
Avatar - WinDiesel
28. 3. 2018 19:06
JO ŤUK TEN MAKÁ !!!!
ZASE PŘIJEDOU NĚJAKÝ LOVE DO BEZEDNÉ KAPSY MIN FIN. A BABIŠ BUDE MOCI ROZDÁVAT NA BOHULIBÉ PROJEKTY, VLAKY ZDARMA, KOBLIHY ZDARMA A VŮBEC VŠECHNO ZDARMA ....... BRAVO BUREŠ, BRAVO ŤUK.