Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Evropská komise: Porsche může převzít Volkswagen

92 komentářů

zlysoused
Dyť to říkám, detaily nesleduju.
ja osobne som presvedčený, že z hľadiska stratégie koncernu VW, sa príchodom Porsche nebude toho veľa meniť. by som povedal, že koncern je vyvážený - na jednej strane dojné kravy (passat, octavia...), z ktorých tečú peniaze, na strane druhej exkluzívne lahôdky (lambo, bugatti...). Dosť vyvážené a premyslené na to aby to Porsche menilo.
sargis
Parada, klasika bude oprasena. Tie haraburdy z ery Favorit-Fabia II budu stratene, Porsche platforma z 911 vrati Skodovku k tomu, k comu bola predurcena. Motor vzadu, pohon zadnych kolies, otcova kedysi na snehu neporazena Skoda 125 konecne dostane nastupcu..snad aj z dvojspokovou prevodovkou. Opat to mrmlanie za usami a masirovanie chrbatov pre ludi sediacich vzadu😊 Rapid 2 bude auto pre mna, taka lacnejsia alternativa Caymanu.
Andromeda
Tak ve své svaté trpělivosti ještě minimálně pár týdnů posečkej(po prázdninách to zmáknou po škole spolužáci...) :yes:
Ondore
Tri hodiny prešli a mladý stále ráta tie percentá >😁 >😁 >😁
Andromeda
>😁 >😁 >😁
no ma co robit aby porazyl Toyotu
T613
buď ti to ujelo nebo jsi ... doufám, že to bylo to ujetí
T613
ty si ale zzzlej >😒]
Ronault.
Jsem přece členem toho nejlepšího fanclubu, stejně jako Ty :yes: :-!
Ronault.
Chápu, popelář, jako ty, VŠ nepotřebuje >😁
507
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
michal_b
musím uznať že máš talent na rozvíjanie sprostých nápadov >😒] :yes:
Ronault.
Milice umístěné před konkurenčními showroomy odhánějící zákazníky zpět ke koncernu? >😒] Zajímavá představa >😁
Ronault.
Vím, že jsi na VŠ ještě nebyl, ale i tam jsou prázdniny >😁
507
Ronault.
Jsou prostě lidé, kteří nejezdí na prázdniny k babičce, ale vezmou auto a objedou půlku evropy a to pak tady opravdu nejsou, chápeš Matelko? 😉
Ondore
VW je na tom podobne ako Ty, chcel by aj hneď teraz, ale čo narobí, keď nemôže >😒]
507
507
Pierro
Keď má do večera povynášať z žumpy, tak to mu to už myslieť dvakrát nebude. Nehovoriac o tom či si zase nevypil, alebo či nefajčil potajomky maryšu... >😒] Veď to nieje tak dlho čo ho tu Dinar pristihol zdrogovaného... >😒]
507
da_b0mb
>😁 :yes:
Ronault.
Hele, ty jeden neúspěšný Cassanovo, že ti udělám útrum u Marušky? >😒]
Pierro
Mě z tý představy málem zabehlo.... >😒]
Ondore
Načo Ti to hovorím? Lebo aj Ty stále papagájuješ dookola.
Viem, som zabrzdený, na Teba naozaj nie ja, ale nikto tu nemá.

Skús sa vyjadriť k tomu, ako dosiahne Porsche to prvenstvo, meškajú nejakých 3mil ks ročne - malina, všakže?

A leasing - vieš čo to je, všakže? Aj tú DPH si už pochopil? No dobre, skúsme percentá. Vieš len tak z fleku povedať, koľko percent je 37:74? Tu je skôr otázka, či to až sem dočítaš, všakže?
T613
až zaplatí svou část jako všichni! Si myslíš, že to Lambo je zadara či čo?!
Pierro
No keď ti bude na záchode málo roboty, môžeš začať vynášať aj z tej žumpy. To nebude problém. Tak ešte raz, odkedy začneš??
da_b0mb
no predevsim by to tu bylo k nevydrzeni, kdyby tyhle dva spojili svoje sily...plus jeste DVII. By nakonec praskla cevka mne 😉
jurajos
>😁 >😁 >😁 ...tipujem ze to bude tazke na predstavivost.
T613
žumpa je plná fekálií, ale jak chceš do dutiny lebeční dát nádobu? takhle kdybys mu tam nacpal ty fekálie to zas jo >😁
T613
to by A2 a GTI prdla štěstím cévka >😁
da_b0mb
FIAT >😁
T613
např?
507
Pierro
Ale mohli by něco ještě přikoupit...
Pierro
No vidím že si reagoval pomerne rýchle. Tak kedy môžeš nastúpiť maličký?? Kýbel, handra a štetka už na teba čakajú... >😒]
507
507
T613
>😁 :yes:
da_b0mb
>😒] No jestli ji bude pohanet agregat z Lambo traktoru, tak proc ne 😉
T613
o tom mě přesvědčovat nemusíš, to je asi jasné 😉
michal_b
voľná náväznosť na Volkssturm? >😒]
Pierro
Budeme do firmy potrebovať obsluhu WC a leštiča kĺúk. Nechceš si prizarobiť Daniel???
Pierro
Jsem přesvědčen o tom, že koncern v nejbližší době (pokud by tedy nenastala nějaká opravdu krizová situace) nic prodávat nebude...
T613
víš, my chceme koupit automobilku Lamborghini :-!
T613
tak to tě přijde na 350tisíc euro >😁
T613
mě se taky Lambo nezdá, přeci jen je jinak "tématicky" zaměřeno. Ale boh vie jak je na tom finančně.. tedy pár lidí to tady určo ví, já ne :😉 😉
jurajos
No bola by to urcite skoda...asi vsetci ako tu sme radi vidime ze Lambo ma za sebou silneho hraca o ktoreho sa moze opriet. Neistotu nedavnej minulsti si asi nik nepraje.
da_b0mb
Ja si myslim, ze Lambo neprodaj...Lambo vydelava a vydelava do stejny kapsy jako Porsche, takze tu konkurenci bych jako problem nevidel...
Otazka - odkedy su Seaty sportove auta?
Len pre to, ze sa vo WTCC prehanaju po okruhoch upravene verzie koncernoveho podvozoku a koncernoveho motora s karoseriou Seat?
Ked sa skupina executives z VW rozhodne, ze nazve ciernu cervenou, na podstate veci to nic nezmeni. Seaty nikdy neboli sportove auta a osobne mi je jedno, co sa s nimi stane. Luto mi je akurat ludi, ktory tam robia.
Ondore
V tom rozmýšľaní Ti to celkom ide, oproti manažérom VW máš meškanie len pár mesiacov, oni si totiž cieľ byť svetovou No.1 už dali.
Má to len niekoľko chybičiek, tou najväčšou je, že relevantná konkurencia by musela prestať rásť v predajoch a VW by musel medziročne rást asi 3x rýchlejšie ako doteraz.
DaewooMaster
Nechápu, proč se Němci stále tak cukají? Asi by byli spokojenější, kdyby VW koupili radši Indové nebo Číňani... >😒]
T613
u Seatu a Bugatti bdue vadit ztrátovost těch dvou, a u Lamba nepřímá konkurence. Ale jestli něco zavřou tak to bude dle mě Bugatti
507
507
507
507
T613
i ty trubko naše 😄
dochtor
Seat má (podobne ako Škoda) problém, že môže robiť len to, čo mu dovolí matka. Tá sa rozhodla, že z neho bude mať "športovca". Tam už kombík akosi nepasuje, iba ak nejaký lajfstajl-sportwagon 😄 V dobe nedávno minulej sa robila napr. Cordoba Vario. Predávala sa dokonca aj pod značkou VW...
Ronault.
A co takhle Volksporsche?
figurka
Nejlepší v rámci třídy je trochu silné slovní spojení, ale patřící ke špičce třídy bych bral. To už je ale jen slovíčkaření. Obsah zůstane stejný a pravdivý. :yes: P.S. Jen jsem zvědav, jaký se najde investor pro Lambo a Bugatti. Přeci jen Lambo se po vstupu Audi hodně zvedlo a byla by škoda ho nějakými neuváženými kroky "zazdít" zpět. A u Bugatti to bude možná ještě větší problém. Přeci jen s Vayeronem jsou ambice monstózní a pokud nebude Bugatti začleněno zase do nějakého silného koncernu, aby za sebou mělo opravdu silný kapitál, tak mám docela strach. Přeci jen jméno Bugatti na silnice patří.
da_b0mb
ja chci jezdit s destou!
jurajos
Tak jo...lames tie nazvy lepsie ako ja. :yes:
T613
spíš než Porsche VW, tak by mělo být Porsche group 😉
Dinar
Detailně? Loni nebo kdy toho byly plné noviny, výlety, placené společnice, úplatečky v šesti nulách apod., to vše odborářští bossové VW.
jurajos
Dovolim si ta trochu poopravit...nemalo by v tomto pripade skor byt PORSCHE-VW? >😁
GTI
Musel jsem oprášit svůj letitý slogan za který jsem tu sklízel opakovaně sodu... tedy - BRAVO VW-PORSCHE... no vidíš, a je to (konečně) tady.

Neboť... silní jsou silnější.

Porsche... ten nejlepší podnik co v autobranži kdy vznikl ovládne největší automobilový koncern Evropy. Nevím, jestli to tedy hospodářskou soutěž naruší či nenaruší, ale už dnes můžeš soutěžit ty s kámošem, kdo z vás si koupí dříve něco od Porsche. Vím vím, cesta k devětsetjedenáctce je daleká. Tak začni fabií, něčím přece začít musíš. Bulet v topolinu na déjedna je sice také cesta, ale úplně někam jinam...

Nečekejme reVWoluci. Tu se něco prodá, tu se něco koupí. Ale všechno (všechno) co si od PORSCHE GROUP koupíš ty je v rámci své třídy vždy jen to nejlepší. Ale to ty víš.

Tak dnes velmi silné - BRAVWO PORSCHE :yes:
zlysoused
Nevím, zas tak detailně jsem situaci ve VW nesledoval. Uvidíme jak to všechno dopadne. Každopádně se asi na evropské automobilové scéně budou dít věci a možná má nejeden papaláš ve VW stažené půlky.
T613
tak ty si dal víc, tak budeš mít na starost kancly >😁
jurajos
Tak to tazko prerobime uz na tych podlahach...nebudeme si predsa supat nohy na nejakom line! >😒]
T613
tak předpokládám, že Lambo má velké prostory! Tam se vejdete! >😁
Dinar
Jasně, jde o míru jejich vlivu na rozhodování, to co se dělo a dodnes děje v tomto směru ve VW to je exces i v odborářské Evropě.
GTI
Trefa, přímo na komoru 😄 :yes:
jurajos
Pocuj...ty si nejaky namotavac...neponukal si to uz Vi Kingovi?...nonono...to sa nerobi! >😁
zlysoused
Seat měl a stále má problém hlavně s tím, že si totálně rozmr*al modelové portfolio. Vždyť oni řadu let do uvedení Altea XL neměli vůbec žádný kombík. To nemluvím o zmatcích ve jménech, divném Toledu atd. K tomu ještě problematické vnímání značky, jako umělého novotvaru.
T613
už nechceš být manažer podlahových krytin? >😁
zlysoused
V takovýchhle velkých firmách se v Evropě odborářům nevyhneš tak jako tak.
T613
Seat má/měl (nehodící se škrtněte) stejný problém jako Fiat. Tedy prokaučovat dobrou pozici.. ;-\
Snad se zmátoří ..
Dinar
Možná ano, možná by to mohlo fungovat lépe, moje zkušenost je, že bez odborářů funguje lépe vše. 😉
Dinar
Jo, to je pravda, a píše se o této možnosti i jinde, je to jednak dílem sportovního zaměření seatu, i když myslím, že nějaká obava z konkurence pro Porsche je spíš úsměvná, dílem špatných výsledků posledních let. Seat nemá moc času, klíčový bude ne/úspěch ibizy a nového sedanu stř. třídy. 😉
zlysoused
No vidíš to, a přes to všechno co píšeš to zatím dobře funguje. 😄
zlysoused
Docela jsem zvědavej co to bude znamenat pro Škodovku. Seatu by mě moc líto nebylo, to je taková umělá bezpohlvní značka.
jurajos
Mam jedno prasiatko na auto a jedno na byt...obe su sice chude az bieda ale na funkciu vratnika by malo stacit. >😁
T613
to bychom mohli >😒]
jurajos
Nezacneme sa skladat na to Lamborghini?
T613
mě by dost zajímalo, jestli dcerušky VW zůstanou pod ní nebo je Porsche oddělí, a dá mezi ně rovnost. I když to moc nepředpokládám
T613
nejsem si jist, ale v diskuzi mluvil Marko i o odstřelení Seatu
Dinar
Hlavně snad skončí na dlažbě pár set odborářů, tohle přeju každé firmě. Vždyť už jen číst o VW, podíl spolkové země, speciální zákon, fujtajbl, to jsou přesně ty patníky, které lemují cestu do pekel. 😉
Dinar
Nebude, prodá se Lambo a Bugatti.
Ada je zase tady
Řekl bych, že to bude minimálně znamenat konec nerentabilního Seatu.
T613
Konec jednoho gigantu, vznik nového 😉