Profi
Zpět na článek
Připomeňte si zapomenutou značku KrAZ. Co tahle sovětská automobilka vyráběla?
14 komentářů
Arese
Ano, Ukrajina se nyní musí obejít bez ruského trhu (Kdo by také vyvážel na trh okupanta a agresora útočícího na jeho zemi?), ale protože už není ruskou kolonií, je SVOBODNÁ. 😉
Arese
No jo, holt někteří omezenci vše přepočítávají jenom na peníze a netuší, že na světě jsou i jiné, mnohem vyšší hodnoty... Smutné! 😲
rokyta.p
Nevím proč zapomenutou. Na Ukrajině to jezdí úplně normálně. Ty nové skoro ne, ale starý kapotovaný je úplně normální. Do hodiny jsem jich vždy viděl několik. Ve Lvově to mají i jako hlavní auto v dopravím podniku. Když se pokazí stará Československá tramvaj, vyjede Kraz a na na tyči ji dotáhne do depa. Konstrukce je fajně stará, pomalu dřevěná budka pobitá plechem. Dolů k Jaltě zas jezdí naše Československé trolejbusy. Většina jste moc omezení s klapkama na očích pohybující se jen mezi Prahou a Jadranem v Octavii TDI.
Blue Sun
Možná proto, že na design to nejezdí?
A mně se naopak ten hranatý, účelový design velice líbí. Víc, než moderní oblinky a kudrlinky.
A mně se naopak ten hranatý, účelový design velice líbí. Víc, než moderní oblinky a kudrlinky.
Anonym
po majdanu je dnes Kraz odskázán jen na domácí Ukrajinu a e😜ort do zemí 3 světa (afrika a některé arabské země)
Anonym
Místní boys jí tahaj pod každý článek o něčem z Rusku, holt mindrák je mindrák 😉 >😁
Anonym
A proto některé ukrajinské firmy i přes zákaz spolupracují s Ruskem, protože bez něj resp. dodávek do Ruska by krachly, neb nikdo jiný jejich výrobky nechce. >😁
kyklop
Robotník za pásom tejto automobilky z vyšších hodnôt svoju rodinu nenakŕmi 😉
Arese
Nevím, jaké ty náklaďáky byly z hlediska spolehlivosti, spotřeby, jízdních vlastnosti či komfortu posádky, ale jedno je jisté - dokud nezačali používat západní kabiny, byly KRAZy velmi nepěkná auta... Stačí třeba porovnat s naší Tatrou 138/148...
Západné sterilné unifikované kabiny to úplne zabili a zobrali tomu autu originalitu.
Rovnako ako v prípade dnešného Kamazu(MB) a Tatry(DAF)