Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Diskuse: Nová cla na auta by v USA podle výrobců ohrozila statisíce míst

Zavedení nových cel na dovoz automobilů do Spojených států ve výši až 25 procent, kterým hrozí administrativa prezidenta Donalda Trumpa, by mohlo vést k zániku statisíců pracovních míst v americkém automobilovém průmyslu.
Zpět na článek
Avatar - praděda7
28. 6. 2018 16:22
Zajímavé....
když EU měla celá desetiletí 10% clo na US os. vozy a US na EU os. vozy jen 2.5%, tak to EU nevadilo................. >:-[]
Rozbalit vlákno
4
28. 6. 2018 19:25
Re: Zajímavé....
Souhlas, ta cisla by mela byt na obou stranach stejna. Mozna tenkrat USA vyhovovalo, ze ochrani sve vyrobce nakladnich aut.
Jinak bych byl ale opatrny s rusenim cel na potraviny, byt schopni v pripade potreby rychle rozsirit vyrobu potravin (funkcni zemedelstvi a zivocisna vyroba) je jedina dulezita vec, kterou si musime chranit. A USA by se svymi levnymi potravinami dokazali nase zemedelstvi dorazit.
Avatar - praděda7
28. 6. 2018 23:31
Re: Zajímavé....
Souhlas. Ale proč mají v US tak levné potraviny a EU nemá? Asi tím, že v US nedostávají zemědělci takové dotace jako v EU anebo dokonce žádné....jak je to vlastně s dotacemi francouzkým zemědělcům a nebo například s dotacemi místnímu Agrofertu? Není to náhodou důvod, proč jsou potraviny v EU dražší? Samozřejmě že je. Socialistické zemědělství zkrátka není efektivní. To by měli v Bruselu už dávno vědět. Možná i ví, ale nemají odvahu s tím něco udělat! Francie je totiž velký hráč. Na Francii je i Juckner malý pán.
Avatar - Hammunasakra
29. 6. 2018 08:00
Re: Zajímavé....
Nech toho mudrlante = levnější je v USA i elektronika nebo auta = dokonce evropský auta :-)

Základní parametr je síla trhu

Ale víc jak 4 tisíce milionů dotací pro předsedu vlády = který by měly jít menšim firmám = v okolních státech je to omezený na 60t. eur = to je fakt velká prasárna. No lidem se to líbí a doteď má nejvyšší preference

Socialistický cokoli neni efektivní = výhoda 50 států USA je že táhnou za jeden provaz víc než my = my V4 sme dokonce hrdý na to jak škubem na druhou stranu >:-[]

Fiskální unie EU by sakra bodla = většina lidí = je ostře proti :yes: >:D
Avatar - praděda7
29. 6. 2018 08:50
Re: Zajímavé....
A síla trhu je dána čím, mudrlante? Jednak velikostí trhu a kupní sílou. Obě tyto věci EU má, ale dále....a to je to hlavní.....jak moc stát zasahuje do fungování trhu. A to je ten podstatný rozdíl, mudrlante.