Novinky
si z kraje 90. let přivezl alfu 75 právě s třílitrovým šestiválcem. Jelo to (v kontextu doby) neskutečně, moc pěkně ovladatelné auto, jízdně umělo udělat dojem, bohužel pro mně trpělo klasickým neduhem italských aut, dovolovalo pouze opičí posez a bylo... nehezké. Určitě se najde spousta obdivovatelů tvarů alf té doby, ale mě se prostě nelíbí, jsou to vysoké krabice s divně lomenými linkami, které dělají dojem, že se to auto rozpadá, každý kus karoserie je jakoby přilepený pod jiným úhlem.
Mě se tady z těch hranatých 80tkových Alf líbí jenom 164. Ale jinak třeba 33 je podle mě taky vyloženě hnusná.
Souhlasím se sousedem, že jedním z nejkrásnějších sedanů té doby byla AR164. Měla ovšem špatnou koncepci. AR75 uměla vypadat jako okruhové náčiní a tenkrát (91) ji měl otčím mé kamarádky, takže jsem se jen párkrát svezl, tuším že to byl dvoulitrový Twin Spark. Stříbrná a moc se mi líbila. Na obrázku tady však nijak vábně nevypadá >😒]
[odkaz]
No a 155 DTM, to bylo taky něco😒br /> [odkaz]
[odkaz]
No a 155 DTM, to bylo taky něco😒br /> [odkaz]
Jediné, proč mne napadá, že slouží k připomenutí, že dřívější AR uměla vyrobit i hezká auta, což se dnes o většině automobilek říci nedá. ;-\