Novinky
Zpět na článek
Přihlásit pro přidání komentářeBMW X2 M35i se odhaluje světu. Má nejvýkonnější čtyřválec v historii značky
52 komentářů
3_diamanty
to spominal ze X2 je nakoniec aj celkom sikovna... moc sice tento zabaci rozcapeny a pricupeny look ( ani SUV ani kupe ani cross ani hatch ) nemusim ale zboku je to fakt pekne [odkaz] .. skoda toho akehosi komplikovaneho naraznika s milionmi patvarov .. ale asi to tak dnes uz musi byt ok... rovnako to logo na zadnej casti boku na kasni na stlpiku posobi az kolotocarsky... aspon na mna... ale auto to moze byt nakoniec fakt sikovne .. som zvedavy ci to nakoneic nepozerie X1tku ... pride mi ze tie auta su az moc blizko seba ( rozdiel v dlzke 79mm.. razvor zhodny... kufor voci podstatne baculatejsej X3 mensi len o 25L )
Logo na zadním (C) sloupku není u BMW nic nového. Měly ho v minulosti i jiné BMW modely. [odkaz]
MrBeranek
To to letí - není to tak dávno, co N55ka v F30ce měla stejný výkon (a dokonce menší točivý moment), ale byl to šestiválec. A dneska už to BMW nabízí i ve čtyřválci.
je to tym ze to uz nie je hociaky stvorvalec ale jedna sa tu konkretne o premiovy stvorvalec ... 😉
A to tých 225 kW je relatívne konzervatívny výkon na dnešné pomery, CtR má z dvojlitra 235 kW a 45AMG dokonca 280.
Na druhej strane, dal by si prednosť tomuto štvorvalcu pred R6 (hoci aj starej N55)?
Na druhej strane, dal by si prednosť tomuto štvorvalcu pred R6 (hoci aj starej N55)?
Samozřejmě že ne. Ostatně samo BMW pro změnu nepříjemně překvapilo při uvedení F30 s N55kou, že měla stejný výkon jako E90ka, tzn. žádný skok ve výkonu. Přitom "přikrmit" to mohli a uměli (v 1M měl ten šestiválec 340 koní, jakkoli to byla N54ka) a Alpina z N55ky vydolovala v pohodě 410 koní a pak dokonce 440 koní. Nechápal jsem, že BMW tu N55ku při uvedení F30 nepřikrmilo, přitom rezerva tam byla evidentně slušná. Jinak samozřejmě raději šestiválec než čtyřválec se stejným výkonem, to je jasný. 😄
BMW nikdy primárne nešlo po maximálnom výkone. Sám som BMW kritizoval práve za N55, že s ohľadom na preplňovanie bol ten výkon nízky a posun oproti poslednej atmo R6ke bol minimálny. Aj moja B58 je relatívne konzervatívne naladená, 240 kW je v dnešnej dobe na úrovni lepších dvojlitrov, ale jednak GTS ukazuje, že ako chcú, z trojlitra vedia dostať aj 500k, jednak B58 si zrejme aj vďaka nižšiemu preplňovaniu zachováva časť atmosférického charakteru, keď je pekne točivá a bez vädnutia ochotne točí do 7000.
....hmmmm, tož 7k jsem ještě nezkoušel. Asi je to tím, že motor krásně táhne mezi 3-6k, tak člověk řadí někde tam. V automatu to držet do 7k, by asi bylo "normálnější".... 😉
Rozumím ti, jakkoli si pamatuju, jak jsem zkoušel Alpinu B3 (N55, 410 koní) a chovala se dostatečně atmosféricky i točivě. Když člověk srovnal 335i a Bku a mezi nima víc než 100 koní rozdíl, tak by jeden řekl, že si u BMW snad dělaj srandu nebo jsou líný. 😉
To už mě taky párkrát napadlo a těch důvodů bude asi víc, ale tím hlavním bude nejspíš snaha přimět zákazníka jít do M3 a tím pádem víc utratit. Další věcí budou výrobní náklady, které v Buchloe tolik neřeší a jejich motoráři odvádějí už 50 let fantastickou práci.
Zcela určitě to bude snahou oddělit plnotučné eMko od Mxxx verzí. Na druhou stranu 335i byl příjemný, ale spíš takový gumovější motor. 40i je mnohem lepší 😉 :yes:
karel999
Noooo, to bude bomba, mít Mko ve čtyřválci. Je vidět, že BMW už je mrtvá značka.
Nemám pocit že by to bola mŕtva značka. Predávajú hodne aut a výber tam máš tak isto široký
Hele, pro karla je to mrtvá značka, jindy zase čtu nářky od milovníků starých pořádků (znáš to - atmosféra, fofrklacek, pořádná ručka, anti-SUV league), že je živá až moc. Tak nevím, jsem zmaten. 😉
Karle, mrtev je ten, kdo nevidí automobilku jejíž spektrum končí V12. Kolik jich takových je, ty mrtvá značko?
Kdo teda dělá to správné ořechové?
Mig_35
Evo mělo 360 koní v sérii už před deseti lety /model FQ-360, který se u nás bohužel neprodával/, rallyové speciály měly daleko víc... prostor je😊
Tomys69
Že bych tam nechtěl vidět šestiválec, to bych lhal, ale dejme mu šanci, protože i kdyz to nebude mít lehké, tak motory laděné divizí M performance nejsou vůbec špatné, ba naopak. Že máme na trhu podobně výkone motory, to každý ví.....ale právě třeba DNA BMW bud víc, než samotné hodnoty motoru. Ja tomu osobně věřím a hlavně věřit chci😊)
Teda priečne uložený 2,0 R4 turbo, pohon 4x4, zrejme len automat. Akurát ten výkon bol otázny a popravde čakal som trošku vyššie číslo. Niežeby 225 kW bolo málo, ale M140i malo až 250 a čakal som, že 35i bude tejto cifre bližšie (možno ju aj prekoná, predsalen z imidžového hľadiska bude za 3,0 R6 strácať, tak som myslel, že to budú kompenzovať výkonom). Ešte je síce šanca, že do 1er ten motor upravia, ale tomu v dnešnej dobe komplikovanej emisnej homologácie moc neverím, takže to tipujem na identický motor.
Každopádne z môjho pohľadu to nemusí byť zlé, už som tu vyšiel s kacírskym názorom, že 340 koní (a 500 Nm) v malej 1er bolo dosť veľa (aspoň pre mňa vo verzii s RWD), takže o chlp menej nadupaný motor, naviac s 😁rive a samosvorom by mi v garáži vôbec nevadil, notabene ak by sa to prejavilo v priaznivejšej cene. Ale to je ešte hudba budúcnosti.
X1, X2, 2er a nova 1er stoji/bude stat na UKL.
Jinak i kdyz bude nova jednicka o tech par koni slabsi, tak se ale diky FF layoutu da ocekavat, ze bude zase o dost lehci. 😄
A ako píšeš, dá sa predpokladať, že s R4 bude jednotka ľahšia (či ale aj agilnejšia oproti RWD je otázne).
Btw: ložisko LZ kola.
To, co během první hodiny předváděl Dinar v soubojích s dalšími 5-ti soupeři na čele bylo fantastické.
Aspoň kluci včera vyhráli a Most ukázal, že technický okruh smazává výkonnostní rozdíly mezi nabušenými plechovkami a slabšími plackami.
Co dostalo vás kluci?
Seat nám už podruhé vyřadila mechnická závada, tentokrát se odporoučelo turbo. Pocuchaná Oktávka se nakonec do cíle došourala, ale kolegovi moc nezávidím "zpestření", které mu chvíli před koncem připravil nějaký jeliman na blikačkách, co se rozhod střihnout trať napříč ;-\
Tady máš aspoň momentku, kdy byla vaše placka ještě na trati: [odkaz]
My na bednu celkově vůbec myslet nemůžeme, teď jsem projel onboardy kluků. Strašně mě mrzí, že jsem se nesvezl. Nový setup podvozku auto hodně zrychlil. Na brzdách a jistota vůči na předku, je to prý úžasný.
Dinar sundal proti tréninkům, kde jedeš víc na krev 2s, to je hodně.
Třeba v MGTS je normal/sport/sportplus a ten normal je relativně komfortní dostatečně i na těch 21".