Novinky
Přihlásit pro přidání komentáře
Katikakus
Ze Hyundai pracuje na HCCI motoru uz od roku 2013 je obecne znama informace, dokonce jste o tom psali i tady. A vi se take, ze prvni modely s timto motorem planuji na rok 2020.
kotelnik
Tak konečně nějaká zajímavá zpráva, ten pocit když naberete benzín a pojede to v malejch otáčkách. Super.
Ada je zase tady
Dieselu děkujme za omezení produkce skleníkových plynů. Zachraňuje nás to od globálního oteplování. Ještě lepší by ovšem byl plnokrevný diesel s kompresním poměrem alespoň 1:20 [odkaz]
Nic si z toho nedělej, Ádo, nebreč. I Mazda už ustupuje od komprese 14:1 na 14,8 : 1 >😁 >😁 >😁 >😁 >😁 >😁
Článek však nerozebírá CO2 s různými izotopy uhlíku. A nebere v úvahu dlouhé a krátké cykly CO2 s teplotou. Jsme teď na teplotním vrcholu jedné z nejhlavnějších period 100 000 let. K tomu se v posledním desetiletí přidaly v nešťastném fázovém posunu některé periody kratší a z toho jsou ony přívalové srážky, větry a sucha.
Mysleli jsme si ještě nedávno, že to má naše Země už dávno za sebou a ejhle - překvapení je tu.
Mysleli jsme si ještě nedávno, že to má naše Země už dávno za sebou a ejhle - překvapení je tu.
WinDiesel
1. "katování kostů"
(vždyť je tak snadné osekat náklady)
2 . zážehový nafťák
(vždyť je tak snadné zažehnout naftu)
Vzpomene si někdo na něco výživného? Přidá někdo něco?
(vždyť je tak snadné osekat náklady)
2 . zážehový nafťák
(vždyť je tak snadné zažehnout naftu)
Vzpomene si někdo na něco výživného? Přidá někdo něco?
Dejwik
Já jsem zvědavý jak to celé dopadne, každopádně myšlenka je to dobrá, jde vidět, že nápady Korejcům nedochází. Ono popravdě poslední dobou toho vymýšlí fakt hodně a za to mají můj obdiv.
mareklk
Korejci jsou prostě špička, doufam že to doladí a Mazdu ještě předhoní! Už se na to těšim.
Zážehový nafťák je žvást.
Má to jezdit na benzín a bejt paradoxně vznětový...
No ať si to nějak vyříděj - každopádně jsou za úplný voly.
Jestli to tak je, tak bejt autorem, jsem vytočenej.
Ten motor jezdí na BENZÍN a jeho zvláštností vzhledem k povaze paliva je (bude) že bude pracovat jako Dieselův (VZNĚTOVÝ) motor.
Tak prostě nechápu, že někdo doslova vybleje nadpis "zážehový nafťák". Díval jsem se do kalendáře a 1.dubna fakt není. >😁
PS - a jo, kdyby to Mazdě nevyšlo, má v záloze skutečné vznětové motory na naftu nabité nejmodernějšími technologiemi, jako je vstřikovací systém i-ART.