Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ekonomika

Zpět na článek

Říjnové novinky pro české motoristy jsou tu! Méně povinné výbavy a nová ulička pro záchranáře

9 komentářů

Ozzman
To mám chápat jak? Že můžu jezdit doaleluja s proslou lékárničku?
Hammunasakra
Jo nebo aspoň zatim jo
jiras_
Asi jo, ale bylo by fajn to nepojmout tradicni ceskou cestou (neni postih, * na to), ale obcas ji otevrit a zkontrolovat, jestli je ok, popr. si tam doplnit nejake rozumne veci, treba nuz nebo obvaz navic, kdyz uz to ted bude bez buzerace za otevreni a poruseni folie.
Pallermo
Ano muze byt prosla a nemusi byt v ni nektere veci jako nuzky, trojcipy satek atd...presne zneni najdete na strankach MD. Ale pozor propadnuti data a jeji dalsi pouzivani ma podminku, ze nesmi byt rozbalen obal, v takovem pripade musite vymenit za novou. Tedy pokud jste jiz lekarnicku pouzil a neco v ni chybi, musite doplnit nebo koupit novou 😄
topten
sice plati videnska umluva z 1968, ze povinna vybava se ridi predpisy země, kde je auto registrovane, ale i zde na auto.cz bylo několikrát zminovany, ze zrovna rakusaci na to z vysoka dlabou a pozaduji vybavu podle svých predpisu.
a tezko pak budu nejakyho policajta presvedcovat, ze mam vse poradku podle predpisu CR, a ze plati videnska umluva, ale když bude trvat na svym a bez zaplaceni pokuty me nepusti dal tak me nezbyde nic jiného nez zaplatit...
Pallermo
Dle MD to okolni staty vedi a musi respektovat 😄 takze by nemel byt problem v EU 😄
Martin66-
Stejně to byl a je jeden velkej lobbing, obměňování obvazů co vydrží desítky let a stále se měnící výbava lékárniček... komu to asi tak mohlo vyhovovat
Adrouš
Trochu mimo, ale věděli jste že v Polsku je povinnost mít v autě hasící přístroj? Já tam přes ně jel s přítelkyní a zjistil jsem to až když o tom kecal kamarád v hospodě >😁 Tak štěstí, že mě tam nikdo nezastavil a nechtěl vidět mojí povinnou výbavu.
Balentinka
Ono člověku se ulevý když nebude muset tak často utrácet za lékárnu kterou pak zabalenou může vyhodit ale hold pak když se jede zahranice si člověk musí pročíst jak to je u nich aby to třeba nebylo špatně když bude propadlá