Aktuálně jsem velmi dobré kamarádce pomáhal s výběrem auta přesně v téhle kategorii a v cenové nového Tipa.. tzn do cca 450 tisíc, čím levnější, tím lepší. Auto mělo být kombi, nebo alespoň něco s kufrem, protože občas potřebuje něco převzét.
Tipo jsem zkoušel také, s 1.4T 88kw a plné výbavě. Takto konfigurované auto stojí kolem 0,5M, jede celkem solidně, je prostorné, tiché, komfortní ( přímo jsem přesedal s Karoqa na 17tkách a Tipo bylo o dost lepší v této disciplíně), prostorné, vybavené, motor nebyl žádný lenoch i s 3mi lidmi na palubě, jenže interiér mi bohužel přišel levný (což zmiňuje i autor test) a teď se dostávám k tomu, proč to píšu. To auto není vesměs špatné, nic nedělá vyloženě zle, nestojí ani moc na to, co nabízí, ale z pohledu toho, že v této cenové je dnes hodně velká konkurence a že je to prostě a jednoduše jen "Fiat", to má Tipo těžké, protože na to hodně lidí kouká.
To je jeden z důvodů, proč Tipo vypadlo i u mé kamarádky, stejně jako další auta, jako Mégane ( TCE140) a zprvu i30(1.4T... taky jsem zkoušel, s jiným motorem, ale interiér je prostě lepší až na ten tablet na palubce....), protože prostě to nejsou značky, které jsou tak "in" a já jí v tomto naprosto chápal.. každý chce za své peníze dostat značkové zboží.
Ideálem byl Fokus,Golf..... pak Astra... i když Astra 1.4T se sehnat dá, tak je to víceméně základ a Fokus s alespoň 1.5EB, či Golf 1.5TSI jsou jiná cenová.
Nakonec kamarádka svůj stín překročila, přistoupila k tomu pragmaticky a koupila zde nenáviděný vůz korejské výroby v plné palbě a s 1.4T za cenu lehce vybavenější litrové Fabie kombi.... do poslední chvíle však přemýšlela, jestli radši neoželí motor a výbavu a nekoupí přeci jen nějaký ten tříváclový Fokus, nebo Fabii...
Řekl bych, že takto uvažuje hrozně moc lidí, včetně mne... a Tipo to bude mít těžké právě proto, že tam nějaké pihy na kráse jsou a není výrazně levnější, než konkurence.
Jinak je to pro mne fajn auto a určitě bych se nebál s ním vyrazit někam na delší cestu, domu bych si ho ale asi nekoupil....
ked ja ti u nas tie tipa kombiky nikde nevidim ( chcelo by to nejake predajne statistiky ale tie uz nie su dostupne ) ... ;-\ ... ani hatche moc nevidim ... este najskor sedan stretavam ale aj tie hodne malo... pride mi ze klasicke stilo kombi bolo svojho casu u nas vidiet podstatne viac ako dnes tipo kombi ...
ja som sedel v tipe na predajni niekedy este v roku 2016... a musim sa priznat ze interier mi za danu cenovku neprisiel ziadna slava... takto by som si vedel predstavit mozno este nove punto v kabine ale pocitovu uroven dospelosti a akejsi "vizualnej noblesy" astry ci golfu alebo octavky to skratka nemalo neviem.. ale je to samozrejme individualne... plasty pritom tiez neolizujem takze v poho... nie je to nejaky vazny zadrhel .... ale hlavne u nas je kopec inych konkurentov dnes uz a tu vidim hlavny problem pre tipo .... a urcite by som aj ja v danej cenovke okolo 15-16 litrov uz dnes volil novy ceed combi alebo corollu v kombiku miesto tipa kombi... ak by slo o kombiky :yes:
Vždyť o tom píšu, to auto nedělá nic vyloženě špatně a umí nabídnout i třeba hodně levnou variantu s 1.4 100k, ale je mnoho důvodů, proč se podívat jinde, kde ti třeba nabídnou ještě lepší mix vlastností, které hledáš. Nejhorší na tom je, že reálně třeba na tu 1.4T 88kw stačí litrový tříválec v té Fabii a Škodovka tu má prostě lepší jméno, pak je tu ta Hyundai, co skoro deforumje trh a další konkurence....
Stilo byl plnohodnotný zástupce C segmentu, tohle je bohužel takový načančaný lowend :/, tak spíš hledej odpověď tam. Jezdil jsem v kombi 1.9JTD 88kw a natřelo to nejednu tehdejší O1 TDI.
nic spatne nedelal ani pulsar a vidime ako dopadol... a tiez som toho nazoru ze pulsar aj tiida este pred nim v danej dobe neboli na tom tak dobre a tak na urovni konkurencie ako almera vo svojej dobe voci vtedajsej konkurencii ... aj tu mi prislo ze to nebolo uz ono .. a kedze konkurencia je dnes uz hodne silna tak je jasne ake to potom tieto vozy maju tazke...
tipo si svojich zakaznikov iste najde.. akurat ze v podobnej cenovke je dnes uz 20 lepsich aut .. povedzme to na rovinu.... :*) ...
chce to klasicku nahradu bravy... aj nove punto.. ale asi je to marne.. ;-\
Pulsar byl zvláštní auto, zkoušel jsem jen staticky, docela dobrý byl prostor na zadních sedadlech, ale interiér byl z takové zvláštní látky, známé z japonských aut z 90.tek a taky jsem si tak na palubě připadal.
Tiida byla jště divnější, to jsem i myslím řídil, ale jelikož si to skoro nevybavuji, tak to ve mne žádné kladné emoce nezanechalo >:D
Obě auta navíc nebyly jako kombi, což je v ČR trochu problém, navíc Nissan, když už, tak vedle toho měl velmi úspěšný a dobře postavený Quashquai... ten odtáhl hodně zákazníků o djiných modelů.
Almera, teda ta pořádná, z 90.tek, byla dobrá, taky jsem pár zkoušel :-) Ale takové auta už moc Japonců nestaví... leda Mazda...
almera druhej generacie ( s tou surfoidnou strechou ) bola kedysi najpredavanejsie japonske auto v eu takze iste vo svojom case nebola spatna ( brachov sef ju este donedavna mal s 1,5tkou .. dnes ma leona ) ... potom to bol prvy yaris a dnes je to opat znacka nissan s modelom kaskaj ktory kraluje najpredavanejsiemu japoncovi v eu ...
pulsar ma 2,7m razvor... a vysku vyse 1,5m ... ... je to proste megahatch ;-) .. obcas ho vidim a je to ozaj ropucha ( v dobrom ) ... lenze ludia dnes uz naopak chcu stylovejsi hranatejsi voz a nizsie kasne a ostrejsie tvary ( "mpv" typu pulsar alebo P307 uz davno nefrcia ) .... takze aj to podla mna pulsaru hodne nehralo do karat ze vyzeral ako megavajicko ktore v kontexte s nejakym kompaktnejsim P308 alebo golfom posobilo fakt nie moc atraktivne a doslova az obezne.. k tomu ta kabina a volant tak to bola atraktivita level lego duplo .. cele zle... pevne ( a nadalej naivne ) verim ze casom pride opat nejaky seriozny hatch od nissanu v nizsej strednej triede po vzore niekdajsej almery a na tiidu ci pulsar si uz nebudeme ani pamatat :yes:
sám píšeš, že pulsar urobil jednu vec zásadne zle. Neurobil ani dynamický heč, ani a la suv heč, ale urobil totálne netrendový predĺžený hečovan, ktorý nikto nechce.
Uvažovat vážně o tom, že si místo i30 1,4T za stejný prachy koupím litrovou Fabii, to opravdu nemá s racionální volbou nic společného. To je prostě emo marnivost a takoví si přímo zaslouží, aby je o ty peníze někdo připravil.
trojvalce ak je moznost tak za mna nebrat... urcite by som sa imu vyhol.. necitam na ziadny trojvalec chvalu ani tu nevidim nijaku super spotrebu ako bonus .... mozno par schopnych trojvalcov existuje ale obecne su 3 valce slepa ulica ( vyvtorena len kvoli eko normam na papieri.. pre zakaznika vsak casovana bomba ) a cas mi da opat za pravdu .. dnes uz radsej to chce 4 valec benzin plus elektormotor
PS: a co tak hybridna corolla? ved vy mate v cz voci nam super ceny ... auta doslova za babku.. hned by som si vedel vybrat
Corolla hybrid ? Takiva se u nás neprodává, jen Auris a jsi o 100k výš, než byl limit a tam začíná. Ta Fabie to nevyhrála díky motoru, ale když si to hodíš na papír, tak ta auta nejedou moc odlišně. Myslím, že litrový ecoboost by nebyl zlý, ale i tak tam ten Fokus začíná v trendu..
zenam sa moze pacit aj stale sucasny hybridny yaris... a ten by aj cenovo mohol byt v limite ... jasne nova corolla v hybride este len pride a cena asi bude nad limit... ale ak zvazis aky trend nas caka nasledujucu dekadu dve.. tak by som uz sa zacal obzerat fakt po niecom hybridnom...
Po čerstve zkušenosti s 1.0EB, ktery se dava do nove fiesty a focusu, bych se spiš ptal obraceně. V čem je ta 1.2TSI lepši. Rozjezdy a popojižděni s tim 1.0EB je pohodovějši a bezproblemovějši než u leckterych 4 valcu, neni potřeba zvyšovat otačky a bezproblemova nijak citlivějši prace spojka+plyn. Rychlejši reakce plynu, uvadani a to ještě ne nějak vyrazne je znat až před 6000ot jinak jde velice pěkně až k omezovači o čemž si muže nechat 1.2TSI jenom zdat. Jedina věc, kterou bych vyčetl je v jistych otačkach nezdravy zvuk.
Mě se třeba ten zvuk líbí v otáčkách, je to takové kovovejsi, surovější, znát že jsem na to šlápl. Ale zrovna ve všech ctyrvalcich se mi rozjizdelo lépe a každé deci objemu je v nízkých otáčkách znát. Pravda, že je to tak 5 let co jsem jel Focusa s litrovým ecoboostem a mohli to poladit, ale 2x mi chcípl a celkově jsem při rozjezdu musel být opatrnější
Ja jel pravě i s tim předchozim 1.0EB taky ve focusu a zde došlo k evidentni změně. A jak piši s tim novym 1.0EB se rozjiždi a popojiždi lepe a přijemněji než s řadou 4 valcu. Prakticky zde neni žadny problem. Navic s tim jezdila i moje nevyježděna druha polovička a tehle přijemnosti si všimla i ona. Třeba u prvni generace 1.2 TSi byl problemovějši přechod z jedničky na dvojku. Ten zvuk je hodně individualni. Ano on ma takovy sportovnějši charakter, byť zni trochu jinak než pravě předchozi 1.0EB, mě moc po chuti zrovna neni, přitelkyni se naopak zamlouva. Ale v určitych otačkach ma takovy zvlaštni "nemocny" charakter o studenem motoru nemluvě. Navic jsem zaregistroval menši vibrace v řadičce, jinak nikde a to ani otevřene dveře, ktere se ani naznakem nehly Jezdil jsem však s nezajetym motorem, ktery měl najeto jen něco přes 500km.
No napríklad, ze ecoboosty HORIA? Uz ich zhorelo asi 50 000. Staci si to dat do googla. Reportovala o tom BBC, Ford prehral mega skupinovu zalobu lebo nechcel preplacat naklady. 6x motor roka, vrchol motoristickeho inzinierstva...ale treba uznat, ze sa im to darilo ututlat uspesne od roku 2012...
Tak tady asi není o čem diskutovat. Čtyřválec je prostě z principu lepší než tříválec. Jde o kulturu chodu a průběh krouťáku. Ano - litr vychází v silnější verzi lépe, ale z větší části jen proto, že je tak naladěn. I z 1.2 lze dostat velmi solidní (rozuměj vyšší) výkon a litr pak zůstane vzadu. Nicméně ten litr od koncernu špatný není a zřejmě je znát, že se z předchozích nezdarů poučili. Zatím jsem žádné zlé zvěsti alá řetěz a pod. nezaslechl.
Vzhledem k tomu, že jsem tohle začátkem roku řešil a výsledek byl jiný, dokážeš aspoň naznačit kolik je podle tebe cena za "korejský vůz v plné palbě v ceně lehce vybavené litrové Fabie"?
Ať vím v jakých konkrétních číslech se pohybuješ...
Mrkni na Sauto, je tam skladovek dost... od 400-440 Style kombi, liší se to jednotlivými příplatky za barvu, nebo ještě něco navíc nad rámec výbavy. Kamarádka vzala bílé, takže je na té spodní hranici. Tohle je prostě trochu nefér, zajímalo by mne, jak Hyundai vydělává...
Jak vydělává?
Poměrně jednoduše: dal omamnou sedmiletou záruku.. kterou ovšem podmiňuje pravidelným servisem.
A na něm ty peníze dostane.
Má to dobře spočítaný. :-)
Ja koukal před pár dny zrovna na ceny tědlech aut. A viděl jsem tedy trochu něco jiného. I30 1.4t se motala kolem 400tis stejně jako octavia 1.4t. fabia combi se silnějším litrem kolem 300tis. Koukal jsem na nové skladovky. Takže jestli dala za Hacko 300tis, tak dobrý....
Octavia kombi 1.4t jako nové auto? Ve stejné výbavě jako i30 kombi ? Ukaž mi jí za 400 tisíc prosím... klidně i jako Ambition, nemusí to být nutně nic vybavenějšího s Led světlama a velkou navigací ;) Pujdu si jednu koupit..
A Fabii mi taky ukaž, prosím. Tu tam vidím od 350-400 a né vždy v plné...Za 300 jsou předváděčky s 15tis km...
Ja vychazel z cen skladovek na netu. Octavii trumf je tam mraky. Jsou lehce nad 400tis. Vybovou ambition + nejaky pakety navic. Hacko bylo za podobny penize +- 15tis. Fabia combi style tam jsou za cca 300 nove.... koukal jsem prima na stranky skody.
Octavia Trumf za 400 je lift, našel jsem jedno auto, říkal jsem, že podmínkou bylo kombi. Trumf a i30 Style je trochu rozdíl ve výbavě, takže Ambition a aktuálně jsou akorát kombíky kolem 0,5M..
Ta Octavia lift má pořád větší kufr než i30 kombi a hlavně ten kufr i30 je díky těm schránkám plytký...takže jestli si kamarádka koupila kombík na kočárek, bude ty schránky proklínat. Zlatý Megane IV, který má polohovací mezipodlahu. Nejvíce mě pobavil prodejce Hyundai, když jsem mu říkal, že tam prostě je problém narvat kočárek, že je to plytké a musím posouvat různě kolečka a madlo, že to jde lépe i do Fabie I combi a u toho jsem ten kočárek přendával a on mi na to řekl cituji "já tam dám normálně dva kočárky" *. 8-s
Kočárek není potřeba, zatím ho nemá pro koho vozit... spíše pravidelný tvar, vozí něco pracovně. Oktávka lift kufr má, ale u ní byla priorita hezké vybavené auto, což v téhle ceně Oktavka není a hlavně je prý na ní už moc veliká..
Ono z druhé strany si ta Octavia drží cenu, sice ne vše, co si priplatis oproti třeba i30 se vrátí při prodeji, ale něco ano. Dost byli naši rozladění, když prodávali 207 v plné palbě po prvním majiteli a ceny byly srovnatelné s olitanymi Fabiemi 1 TDI...
Tak ku příkladu já prodával dvouletého Ceeda 2011 (funglová skladovka) s přestavbou na LPG za 200t a najetými 68tkm... pořízovačka 263 + 30LPG... za 205tis. V lednu 2014 jsem koupil i30 II kombi za 277 (referentak s 8tkm rv 6/2013) dal LPG za 28 a loni v rijnu ho prodal s 94tkm za 215tis do AAA...
Takže se domnívám, že korejec drží cenu luxusně :-) Následně jsem přesedlal na Škodovky, ale to jen proto, že jsem aktuálně zaměstnán na "správném místě"... mám jednu služební Škůdku a Fabii pro manželku jsem mohl koupit za "odpovídající" cenu... příznám tedy, že roční vůz... ale přímo z MB a se 7tkm.
Kdybych musel teď řešit nový rodinný vůz z vlastní kapsy, tak bych se rozhodně porozhlédl opět u korejců... protože na trhu (mezi referenťáky do jednoho roku) prostě nic nad 100kw s aut. klimou, bluetoothem, vyhřívanými sedačkami a parkovacími senzory, tempomatem nic než i30 III kombi, potažmo odcházející Ceed, do 400 tis není... teda alespoň na Sauto ne.
Neposílej, níže jsem ti to vysvětlil.... v bazarech je fajn, já za těch 300 před 7mi lety koupil auto, které nalítalo 300 tisíc km a udělalo mi hodně radosti ;) Myslím, že zas tak špatně to s mým výběrem nebude :-) A dnes držím smutek, protože si pro něj přijede nový ženich ...
Myslím, že jsi to pochopil přesně opačně. I kdyby si Superb cenově konkuroval s i20, určitě bych je nepovažoval za konkurenty. Hyundai nehyundai, i30 je pochopitelně dospělejší auto než Fabia.
S tou Fabií jsem to asi mohl vynechat, byla hodně okrajová, trochu jsem to nadnesl, asi by byla levnější, koukalo se na Monte Carlo, ale prostě 1.0.. přes to nejel vlak. Sypu si popel na hlavu, ale pointa příspěvku byla někde jinde, kterou dost lidí přes svou garáž moc nepobralo >:D U některých mne to trochu mrzí...
Mě nijak netrápilo, že vybavená Fabie je drahá. Přiznám se, trochu mě udivuje, že se někdo kroutí "Sakra, neměla bych místo té velice slušné i30 vzít radši Fabii" - být místo Fabie Oktávka, tak to chápu. Příspěvek, na který jsem reagoval, byl možná ne úplně srozumitelně napsaný, nebo jsem ho špatně pochopil, ale působil na mě "fakt, nekecám, že za cenu i30 mohla mít dokonce i Fabii! Ale spokojila se s i30" >:D
Asi špatná formulace, níže jsem to polopaticky vysvětlil Ronovi. Máš 400 tisíc na auto a koukáš, co se ti líbí. Za to je nabušená Fabie MC (možná, když si dobrý obchodník jako Ron, tak za 350, nepoptávala se reálně, tak fakt nevím), která prostě vypadá dobře a je to Škodovka, která platí za nějaký "společenský status", nebo jsou tu jiné nabídky v Csegmentu, třívalcové, hrstka čtyřválcových a pak jsou tu auta jako je Tipo nebo ta i30, ale jsou to značky, které nejsou tak "in" a hodně lidí ,i když si to nepřipouštíme, se rozhoduje podle toho primárně, je to vedle ceny to první, co tě u auta napadne... Pro lepší značku jsme schopni udělat kdejaký kompromis.. třeba odpustit ten litrový tříválec.
Když jsme se o tom s kamarádkou začínali bavit, rezolutně znělo zadání takhle : Chci větší auto (má C3 Citrona, ale v plné výbavě, proto lpí na výbavě), které bude rychlejší, bezpečné na dálnici a předjíždění, větší (kombi) a vybavené (aby vypadalo dobře). Nechci Francouze a Korejce. Zeptal jsem se proč, ale sám jsem odpověď znal... o tom je pointa příspěvku výše :-) Přitom sám jsem třeba francouze měl a takový Mégane se mi fakt líbí, jen když by přišlo na lámání chleba, tak pro mne je třeba ten VW/Opel/Ford ( i když za ten se mi tu a tam taky někdo posmívá >:D ) trochu lepší značkou...
Myslím , že koncern Fiat je na tom s image vlastníka takových značek jako je Jeep , Ferrari a Maserati rozhodně lépe , než korejci.. :-)
Minimálně srovnatelná značka s Fordem a Škodou.
Navíc Fiat má bezproblémové motory , asi nejlepší v segmentu.
Vycházím z dlouhodobé zkušennosti širší rodiny s několika Fiaty ve srovnání s Renaultem , Fordem i VW-ŠKODA-Seatem , KIA-Hyundai včetně.
Tipo v normální výbavě je myslím nejlepší koupě , pokud si nechce někdo přidat např.na Golfa.
Žádný koncern sám o sobě moc image nemá... to tak možná okrajově vnímáme my, ale běžně má podle mě smysl mluvit jen o image značek. Nemluvě o tom, že FIAT není vlastníkem koncernu, Fiat je jen jedna z jeho značek.
i30 je za 400 ve verzi "turbo" 103kW (390 za slabší 88kW verzi). To je hodně dobrá nabídka.
Fabie 81kW je za 375 ve verzi "Style", má ale navíc z podstatných věcí auto klimu a LED světla.
Vybavenější i30 s auto klimou už stojí 430 resp 420tis. Stále nemá LED světla... Ale má silnější motor a je to větší, dospělejší auto.
Na druhou stranu, rozdíl je 45, resp 55 tis v pořizovací ceně. To také hraje roli.
Další rozdíl ve prospěch fabie bude v provozních nákladech -> pojistky, servis, spotřeba. Chápu, že to lidi řeší.
Ale je fakt, že dobře vybavelná i30, kombík, auto dostatečné velikosti i komfortu, s 103kW turbomotorem je hodně dobrá nabídka.
Asi tak... a o tom jsem psal ten původní příspěvek, že i když hodně lidí na Hyundai nadává, tak prostě má co nabídnout a rozhodně už to není lowendové auto.
A to mne je znacka ak vyberam len v ramci mainstreamu dailycar v zasade vies kde. Mna zaujimaju jazdne vykony, vlastnosti a co za svoje peniaze realne dostanem. Pripadne este zvazujem aj to ako je dana znacka oblubena medzi zlodejmi. Ale kazdy to mame nastavene inak a rozdiel medzi muzmi a zenami bude este vacsi.
Nenapadá mne ani jedna, která by přebila tu cenu mainstreamu a image lowendovějšího auta a to na to auto nechci opravdu koukat kriticky.... možná ten exteriér takovéhle nabušené verze, vypadá dobře.
Tak jasně, do výběru vždy promlouvají subjektivní hlediska (kdo tvrdí, že ne, ten si ani nerozklikne ceník jiného výrobce). Ale já i přes nepříliš pozitivní zkušenost nemám s Fiatem a jeho image problém. To spíš nejmenovaný korejský výrobce je pro mě víceméně no-go.
Problém Fiatu vidím v tom, že mimo základní motor už ceny nejsou tak bezkonkurenční.
" lehce vybavenější litrové Fabie kombi" ak jestli je podle tebe lehce vybavenější Monte Carlo.... tak to se dá hodnotit pouze jako hysterický výkřik... Už i Style má dneska full led světla nebo Keyless (i když parciální, ale jen 4000 se připlácí za full)... a že nemá černou střechu? Tu ti kde kdo za cca 2,5t polepí taky...
Mimochodem, slušný prodejce ti Monte Carlo ozmluví, protože ten příplatek je nesmyslný, rozumný byl tak před rokem, to se i vyplatilo, teď ale jak přeskládali ceník, nemá smysl
Ozzmane, nenuť mi napsat, že jsi zabedněný hlupák, fakt mě k tomu nenuť, ale jestli budeš psát takového blbosti, tak mi nic jiného nezbude.
Chceš teda říci, že za tu i30 dala nějakých 300-340t Kč? JO? To mi chceš říct? Protože v té ceně se dá pořídit velmi slušně vybavená Fabia v kombíku s litrovým TSI, nejsilnějším.
Jestli u jednoho se rozhoduješ dle ceníku (fabia) a u i30 dle ceny na showroomu, tak jsi jouda a amatér. A když jsi u toho Golfu, v červenci se dal Maraton Edition s 1,0 TSI (17 kola, full led světla, vyhřívané sedačky, rádio s tím velkým displayem) s trochu snahy sehnat 409, 1,4 TSI v Trendlinu byl cca 420-430, chtěl to jen obvolat pár prodejen.
Tebe bych si ke koupi auta nepozval. >:D
Mimochochodem, jestli i30 nevrže, vrzat bude brzy, měl jsem jí půjčenou na týden, udělal s ní přes 1000 km a těch nedostatků a nonsensů tam je tolik, že by to vyšlo na jeden článek na blogu, aneb jak korejec neumí udělat automatické stěrače, manuální klimatizaci, display... a ještě ten kufr kombíku je plytký a má nevyndávatelné dvojtou podlahu, takže když tam chci narvat kočárek, tak to jde daleko lépe do jedničkové nebo trojkové Fabie.
Ok, abych to uvedl na pravou míru, ta Fabie byla hodně okrajová a v edici Monte Carlo, vůbec jsem jí do toho nechtěl takhle zatáhnout, nechtěl jsem se dotknout tvé garáže >:-[]
Prostě a jednoduše TOP nabušená Fabie , nebo o třídu větší auto se čtyřválcem. Fabie vypadla brzy proto, protože v tomto rozpočtu nabízí pouze ten tříválec a nezlob se na mne, já osobně bych taky radši jezdil dospělejším autem i když s tím křivým H na kapotě, ale se čtyřválcem se 140k.
Ty si kupoval Fabii o 100k levněji, což chápu a neříkám, že se nedá někde usmlouvat, ale pokud máš v kapse třeba těch 400 tisíc, tak se podíváš, co za svý peníze dostaneš.
Máš na výběr buď nějaké tříválce C segmentu v pruměrných, někde i vyšších výbavách, hrstku čtyřválců kolem 100kw v turbu (což je prostě více, než image značky, teda jak vidím zde v diskuzi, tak pro někoho ne..) a taky je tam ta proklatá Fabie, nebo Rapid a víš, že za 400 budeš mít auto, které je možná až nesmyslně nakonfigurované, ale prostě vypadá dobře a v té změti tisíců ostatních obyčejných verzích, trochu vynikne... a to se někomu prostě líbí.
Golf se dal sehnat, ale zase s tím 1.0TSI.... výše jsem se snažil vysvětlit, že padla volba radši na větší motor a výbavu... tříválec prostě až nakonec, pokud to není nutnost. V červenci se ale auto nekupovalo, dnes je situace trochu jiná...
A jestli jsem špatný v kupování aut, nevím, já jsem se svým výběrem spokojen, ale pokud auto vybíráš pro sebe, je to jiné, ty jsi snad dost inteligentní na to, aby si mne pochopil. Já osobně bych vzal skladového Fokuse III 1.5 TDCi, nebo 1.5EB (byly 2ks v ST line, ale měl vzadu švihadla a tak...), nebo Astru 1.4T v základu...... I tak byly ta auta o 40 tisíc dražší, než Hyundai a méně vybavené.. navíc každým dnem jich je méně.
A Rone, uznávám, že s tou Fabií jsem to napsal možná trochu nešťastně (fakt byla hodně okrajová, tak se ani na vážnější poptávání nedostalo a Oktavie už moc veliká), ale pointa příspěvku byla někde jinde......a to, že hodně z nás prostě z důvodu "image" značky jako Fiat, nebo Hyundai, nebo Kia, nekoupí i když nabízí více za ty peníze a krásně to bylo vidět na tom, jak se kamarádka rozhodovala... nakonec zvolila čistě pragmaticky..... a trochu mne mrzí, že ty jsi to nepobral :-) Už bys měl přestat měřit auta jen podle kočárků >:D Já se vsadim, že s nim budu mít problém i v novém Mondeu kombi, ten kufr je hodně mělký...
O mou garáž nejde, je to auto otce, ale jde o to, že výběrem v těchto cenových končinách jsem procházel před pár měsíci a když čtu tyhle nesmysly a hlavně pomalu hysterické výkřiky, ne nepodobné tomu, co jsi předváděl v diskuzi pod testem Monte Carla...od tebe... to je na facku. Když by to napsal nějaký jouda, neřeknu...
Cituji: "v plné palbě a s 1.4T za cenu lehce vybavenější litrové Fabie kombi". Lehce vybavenější Fabie je Ambition s 1,0 TSI 70 kW a ta se dá pořídit s velkým přehledem za 300t.
Cituji: "n do cca 450 tisíc"
O pár řádku níže se z lehce vybavenější Fabie kombi za 450t kč stává nejvyšší stupeň s řadou nesmyslných věcí Monte Carlo za 400t Kč.
50t, nebo nedejbože 100t Kč je částka, kterou nenajdeš na ulici a v téhle třídě aut je to podstatný rozdíl.
Auto se prodávají ve smysluplných i nesmysluplných výbavách a verzích a to tak aby byli uspokojeni jak ti, co jsou pro holobyt, tak ti, na kterých se rýžuje a jdou pro Monte Carlo nebo tohle Tipo a brečet nad tím, že tyhle verze existují, je vhodné na diskuzi na seznam.cz;-)
Už jsem napsal, že jsem to v původním příspěvku trochu s tou Fabií přestřelil a chtěl jsem se bavit o něčem trochu jiném......., proto jsem dovysvětlil, jak to bylo... uznal jsem, že jsem koukal jen na nějaké internetové nabídky, popřípadě vystavené vozy...... Fabie kombi byla jen a pouze v řádu úvah, kterou zavrhla motorizace (i 81kw verze). Když už chtěla dát 400, tak Fabie, jakožto Škodovka a auto s lepším Image, je za to asi drahá a pro někoho nesmyslná, ale taková auta prostě jsou a vypadají dobře... jenže pak přišlo to morální dilema o kterém jsem psal.... Né každý vybírá auta jen tabulkově, jsou v tom i emoce, zvláště u žen........ kdyby si viděl, čím jsem si prošel já, než jsem vůbec mohl koupit nástupce Mondea a doteď, ještě než dnes odjede, pořád poslouchám, jak to starý je hezčí.........a Pokud by Fabii kamarádka koupila ve skutečnosti za 350, tak to pro ní asi nehrálo roli tak velkou, aby se dostala nakonec do užšího výběru, protože, co si budeme povídat, ta i30 je za ty peníze hodně dobrá nabídka.
Je to jako když máš velkej hlad a můžeš si dát za 350 malej luxusní steak z lepšího hovězího, nebo za 400 mít velký flák méně kvalitního masa.
Žádnou histerii v tom prosím nehledej, mne Fabie příjde ve svém segmentu jako nejlepší volba value/money a nabízí ten kýžený kombík, kde jinde už není cesta. Věřím, že už snad chápeš, co jsem měl na myslí tím prvním příspěvkem.
Tak nevím, kdo je dneska na facku. Fabka kombi s manuálem, Ambition , s šestikvaltem v konfigurátoru začíná na 375tis. a to pouze v hnusné modré. Nedovedu si představit, že bych si tam nedal vyhřívaný sedadla, aspoň senzory, jakýkoliv jiný lak. Jsem na 400t jen to hvízdne. A pořád to je "lehce vybavenější auto", žádný extrém. I těch 450 pořád v pohodě. S kombíkem se dá dostat skoro na 550t.
Takže pokud ozzy skutečně myslel u Tipa tu nejlepší výbavu (485t), bylo by přesnější napsat "za cenu velmi dobře vybavené Fabie Kombi". Zebednění hlupáci a facky jsou trošku mimo.
Děkuji... přesně takhle jsme se na Fabii podívali + skladovky. Takže má neznalost reality u Škodovky mne neomlouvá, ale zase tak mimo ten rozdíl není. A ano Tipo v nejvyšší výbavě a s 1.4T.. reálně to bylo něco kolem 450 tisíc, ale interiér .. no to už jsem pospal výše.
A dle ceníku stojí určitě taky ta i30 410t Kč, co koupil, že?
Srovnávate tady ceníkové ceny s těma, která jsou reálné. A to mi tedy rozhodně příjde na facku. Je jen opravdu málo značek a opravdu málo prodejců, kde se kupuje čistě za ceníkovou cenu... třeba v Dacii to opravdu níže nejde...
Mmimochodem já minulý týden konfiguroval Style s šestikvaltem, bílá Laser, příplatek za vyhřívané sedačky, keyless, všechny ty tři příplatkové balíčky a byl jsem na 407 100 Kč dle ceníku, reálně jsem byl někde na 350t Kč pro každého a 300t Kč za zvýhodněných podmínek, ale k těm jsem nemusel být ani IČO.
Víš co je smutný? Pořád se tu točíte na té Fabii, ale pointa příspěvku byla uplně někde jinde a na to jsem se snažil rozpoutat diskuzi... ja jsem to vzal asi 4x zpět a uznal jsem, že jsem se mýlil a vysvětlil, jak to bylo s tou Fabií...... bez efektu..... Ano, ceníkovka i30 je někde 550 tis +...
No počkej počkej počkej, ne ledajaké, ale rovnou Montecarlo a v Showroomu...jinak si tě mažu z telefonu a nazdar. A to za dva týdny budu týden v Praze, chtěl jsem ti pochválit Mondeo, ale nic nebude... >:D
Tak ano, ceník 550 je odpovídající, ale koukám se prodejce hodně činil
Do Showroomu Škodovky máme my Fordisti zákaz, prý máme moc rozmazlené zadky z těch podvozků >:-[]
Tak, když nechceš, tak nechtěj >:D Ale možná máš poslední možnost, než mi zakážou vjezd do Prahy >:D Sakra by si to moc přál...
Však o tom právě byl ten příspěvek, že překousneš i značku, protože cena a to auto opravdu tak špatné není za ty peníze.. za 550 bych se jim vysmál... to by mne ani nehlo.
Nevím, jak jste koukal, ale podle konfigurátoru stojí Fabia Combi Ambition s šestistupňovým manuálem 345 tisíc, 375 tisíc stojí s sedmistupňovým automatem.
To, ze je to pro tebe "jen" Fiat, je treba pro me hlavni plus tohodle auto, protoze to JE Fiat! :-) Italska auta jsou u me na vrcholu preferenci, ale jinak ma konkretne Tipo plno nedostatku, kvuli kterym bych si ho nekoupil. Ovsem prave to, ze je nejake auto Fiat, prilaka vzdy moji pozornost.
Vlastne bych ani nerekl, ze ty nedostatky Tipa jsou skutecnymi nedostatky, pokud clovek to auto spravne zaradi. Tipo je proste klasickym low-costem vyrabenym v Turecku pro nenarocne zakazniky a jeho konkurenci je predevsim Seat Toledo/Skoda Rapid nebo Citroen C-Elysee/Peugeot 301. A proti temto vozum nabizi rozhodne vyssi uroven ve vsech smerech i vice karosarskych variant. Problem nastava, pokud by ho chtel clovek srovnavat s plnohodnotnou nizsi stredni tridou, protoze pak ve srovnani s Astrou, Focusem, A-Klasse nebo Mazdou 3 pusobi velice levne. Ale Tipo cili zkratka na jinou klientelu.
Za me jde o nejlepsi auto v ramci tech cenove dostupnych vozu, ale sam se nepovazuju za cilovou skupinu Tipa a nema mi tak to auto co nabudnout. Urcite bych uvital v nizsi stredi tride plnohodnotneho zastupce od Fiatu, jakym bylo kdysi puvodni Tipo.
Poyeral som Sprintmotor a priemer 6l/100km pre 1.6MJ - to je celkom veľa. Už ani nevravím o 1.4T, kde je priemer 8l/100km už preto by som to asi nebral :/ + ten interier.
Víš co... jestli to jezdí za 5,5 nebo 6 je úplně jedno, tím spí u auta, které míří na soukromou klientelu s nájezdem 5-15. Za mě to má smysl v benzínu, buď ten základ s 1.4 pro klidné jezdce, nebo s tou 1.4T, která má i trošku výkonu pro radost navíc.
TA 1.4T moc radosti navíc nepřidá, ale je to takové akorát motorizované auto, které má slušný výkon na okresce, i na dálnici, nemusíš se bát vzít rodinku na výlet, že budeš nutně tvrdnout v pravém pruhu :-)
Souhlas... ale ja jel jen v kombi... :-) Hele, kdy dáme ten sraz? Nějak to zapadlo :d Mam teď docela čas a ty nutně potřebuješ vidět plastovej rámeček >:D
Podívej, já stejný krok k lowcostu udělal třeba u telefonů, které dnes patří prostě u hodně lidí, stejně jako auta, k nějakému společneskému měřítku. Míval sem "značkové" telefony přesahující 10-15 tisíc Kč, ale vždy se mi rozbily, zasekaly, tak jsem v loňském roce zakoupil čínu, posměšky od okolí (stejně jako když si koupíš toho korejce), ale ten telefon je doteď i co jsem ho 5x upustil na zem, rozjebal display, tak pořád funguje rychle, vydrží baterka a mnohdy je rychlejší, než stejně staré zasekané značkové telefony. A to proto, protože v té době měl "pod kapotou" o ten válec navíc, jako ty drahé telefony... Myslím, že stejně je to s tím Hyundaiem. Pokud ti nabídnou takové auto za 400... a víš, že ho za 3 roky vyměníš.... právě proto, že počítat umím, na rozdíl třeba od jiných (tím se nechci dotknout doktorů :D), mohu se na jiné názory a posměváčky vykašlat :-)
Jezdit úsporně umí, ale nechce >:-[] Co bys čekal od dvoutunového kombi, když mu trochu šlápneš na krk >:-[]
Když ty pokaždé píšeš něco jiného, 450, pak 400... ještě napiš tu konfiguaci i30... jestli to má alepsoň automatickou klimatizaci.
Mé počty nech, protože tys koupil o 70t levněji slabší auto se stejnou výbavou a s 300t km, zatímco já nové ;-) Ale to mé, co jsi ho řídil, byl kauf desetiletí, na to musíš mít style a trochu v tom chodit a vědět jak se představit a komu :-! >:D
Co píšu jiného? Vždyť ty se v tom moc neorientuješ >:D Pleteš dohromady asi 3 auta >:D
Kamarádka měla rozpočet kolem 400 tisíc (450 byl strop rozpočtu, na který by možná ani nedosáhla, prosím přečti si pořádně co jsem původně napsal, a vynech tu větu o Fabii radši už :D, ta pointa je jinde), za tuto cenu to byla verze Style (410 tisíc asi), tzn nejvyšší možná. Nechce se mi to rozepisovat vše. Aut. klimu má, senzory, kamera, LED, 17tky, navigaci, atd..
Za 300 tisíc jsem koupil první Mondeo před 7mi lety. Sice si koupil nové a lepší, ale já těch 70 tisíc navíc neměl v té době, navíc sám si mi říkal, jak to s tou cenou bylo, a se zvýhodnění, které jsi ze své pozice mohl čerpat, na tu bych se já nedostal a budiž ti to k dobru... a souhlasím, že to auto bylo a je dobrý kup, to jsem ti řekl tehdy a i teď si to myslím. 300 tisíc km má to Mondeo až teď..... nebo kde si vzal ,že jsem to auto koupil s takovým nájezdem? >:D >:D ....A navíc dnes jede dál někam do Hradce Králové...
Mně by to nevadilo, jsem ranní ptáče....už kvůli prázdnějším silnicím. Ale nevím co na to Ozzy. Netuším jestli je v něm víc rockera (spánek je ztráta času) nebo ouředníka (o víkendu je třeba si přispat) ;-)
Já jsem myslel výchozí bod někde, kde je parkoviště a trochu klid, Navrhoval jsem OC šestka nahoře na střeše, ale pro tebe to je dál přes Prahu, a pro Woodyho nevím, jestli přijede přes Kladno, nebo ze severu přes Letňany? Popřípadě někde tam ? Moc to tam neznám ale.
Já mám za to, že optimum je překvapivě atmosferický motor, ale v HB, výbavě Lounge.
Slušná výbava... a těch 70 kW fakt není úplně málo.
Ano, je to atmosféra, takže si výkon musíš "zasloužit" = pro lidi zvyklé na turba hodně nezvyk. Když ale víš, co řídíš a jak, tak je to v pohodě.
A odvděčí se Ti spolehlivostí a minimálníma nákladama na servis.
Sorry, atmosférických 70 kW v Euro 6d je sakra málo, ak pod zaslúžením si výkonu myslíš pri každej snahe predbehnúť Tatrovku zúfalé točenie nad 5000, kde to hučí a žerie a stále moc nejde, fajn, ale pre väčšinu to je proste zle. Ak Tipo, tak s 1,4T, atmosféra (notabene tá slabšia) je leda pre dôchodcov, ktorým nevadí, že sú na čele kolóny.
Jel jsem predvadecku v hatchi 1,4T. Presedal jsem ze 100 konoveho atmosfery a hledal jsem upgrade. Ten se konal, ale opravdu nic omracujiciho. Nicmene motor je na tom aute jednoznacne to lepsi, byt trochu vic zere, zas to nebude karbonovat, je to neprimovstrik!
Ma taky trochu kratsi kvalty (pokud se dobre pamatuju), ale priznam se, ze do kombi bych nic slabsiho neakceptoval. Predevsim kvuli tocivemu momentu.
V te dobe jsem nastesti nemel moc najeto se silnejsimi auty, dnesni optikou uz by to byla pro me vylozene hranicni motorizace.
Euro 6 atmosfery jsou do rodinneho vozu spis spatny vtip. Ono to pojede, clovek dojede, ale najeke prodjizdeni, nebo dalnicni kopce (a ze jich umime), to je vylozene utrpeni.
Nez tu 1,4 atmo, bych si uz radeji vzal 1,6 automat, at to v kopcich kvrdla za me ;-)