Novinky
0
zase fotky bez popisků... ;-\ :no:
BaracudaJ
0
Vždyť u většiny starších modelů, je to napsáno na přední kapotě a novější snad poznáš ne? Kdyby měli popisovat každý obrázek, tak redakce nedělá nic jiného.
No škoda že opravdu dobré auta přestal pažout vyrábět typem 406....
Co znamená dobré auto? Myslíš technicky, či design.
Desing je věc vkusu, mě současné peugeoty vůbec neberou, ale dost lidí má opačný názor. Spíš jsem myslel kvalitu, ta šla hodně dolu. Sám jsem měl možnost porovnat berlingo /partner/ r.97 a r.03 . Kvalita nesrovnatelná ve prospěch staršího auta, a šlo o 2 vozy z každého roku takže žádná náhoda. Ostatně mi to potvrdilo i dost lidí kteří mají PSA hodně rádi.
Kvalita Berlinga, čistě užitkového modelu, který se vyrábel poměrně dlouho, jehož motory a technika ješte pamatuje 306-ku. Podle toho nelze soudit kvalitu vozů PSA. Rozhodující je, jak jsou na tom nové vozy jako 207, 308 či 407.
407 je silně podprůměrná, 207 a 308 nevim, neznám nikoho kdo ji má.
Jo a u toho berlinga se sypal jen motor, HDI. Stará dobrá 1,9d byla vynikající. HDI byl ve výsledku dražší provoz než multivan V6 benzin.
O tom, že první generace HDI nebyly žádné držáky se všobecně ví. Vždyť i při testu 2.0 HDI 66kW v Autobildu , 307 odešlo turbodmychadlo.
Nevim jaká to byla generace, ale byl to šmejd. K té 407 - znám jednoho jejího majitele, před ní měl právě 406 i 405. Podle jeho slov neni zadaleka sám komu se to sype. Model 408 si už asi nekoupí. Taky je to jedno z nejčastěji svolávaných aut ve třídě, nic moc prostor a interier.
Peugeot, druha nejstarsi automobilka sveta. Automobilka s obrovskou tradici vyrobila jiz 50mil. automobilu. Peugeot si zasluhuje obdiv kazdeho z nas. BRAVO PEUGEoT.
507
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
Danieli, kdyz si uz chces hrat ne znaleho, doporucil bych, aby sis zkontroloval fakta. Vim, jiz davno se zde stalo zvykem, ze DanielDesign, 507, LOOK a ostatni tve pseudonymy jsou zde synonymem otravneho stale se opakujiciho smutneho vtipu. Doporucil bych novy nick, neco vystiznejsiho, rovnajiciho se tve mozkove kapacite. Mozna "malysasula" by se hodilo. "Teenmutantannoyinginsect" by bylo asi nejvystiznejsi, jde ale o prilis dlouhy text, tudiz TMAI.
507
507
"Peugeot, druha nejstarsi automobilka sveta" to "druha" tam ma v te vete docela velikej vyznam >😁
507
co vím, tak druhou nejstarší automobilkou je stále Tatra (1897)
Tatra je treti.
oj, já su blbé 😉 >😒]
Zalezi na pramenu informaci, ktery pouzivas. Casteji se vyskytuje M-B 1885, Peugeot 1896, Tatra, Oldsmobile 1897, Renault 1898, Fiat 1899.
Zde nejde o to, kdo byl prvni. Peugeot je jednou z automobilek s obrovskou davkou tradice. Pravem ji patri uznani vsech.
Zde nejde o to, kdo byl prvni. Peugeot je jednou z automobilek s obrovskou davkou tradice. Pravem ji patri uznani vsech.
507
Francie na konci 19.století měla cca 200 různých výrobců "automobilů", či spíše motorizovaných kočárů. Hledat která z nich nastartovala motor toho prvního auta v pondělí a která zase ve středu, je dost komplikované. Navíc autosalony neexistovaly a ve Tvé Nitře o autech neslyšeli ani v pohádkách. Takže tyhle spory jsou dost zbytečné, rozhodující je, že Francie má aktuálně 3 automobilky s bohatou historií :yes:
507
507
Chceš říct, že ty na rozdíl od Marianka ty fakta nastudované nemáš, že jsi u vzniku těhle automobilek stál? To by pak dávalo smysl, že nejsi dítě, ale senilní dědek >😁
chápu, že jsem tě jako tvůj idol zklamal, ale i já se občas pletu. Naštěstí tento úkaz nastává pouze jednou za tisíc let :-! >😒]
507
Panhard? Sakra není to nějaký výrobce slipů?
507
Synku bereš život moc vážně >😁
507
Osobně jsem neměl tu čest, na to jsem příliš mlád :-! >😁
507
a ty fakt nepoznáš, že si s tebe dělám srandu? 😐
507
Myslíš Panhard et Levassor?
Hovorim Panhard. Co sem pleties nejaky Levassor!!! 8-s :no:
Omyl -> Tanga,leopardí s emblémen (pššt,však víš..) 😉
už sem se lekl, že plandavé boxerky! Málem mi začaly z toho hrůzou růst chlupy v podpaží!
Moje zdroje uvadzaju pri oboch 1889....ale ci jeden v pondelok alebo v piatok prveho majoveho tyzdne tam uz nie je...kto nas rozsudi?
No jó,to tehdá kucí René a Emil "vykovali" první autí-některé zdroje však odkazují na 1890 😉 .Co je jasný,tak "určitě přátelsky přebrali" firmu kámovi Perinovi >😁 .Jo,René dělal do komunální politiky...
Tak som sa schvalne trochu do toho zavrtal a nasiel somm datum 1891...teda ako letopocet predstavenia ich prveho modelu...tak som z toho jelen. Kazdopadne okolnosti vzniku dost nestandardne. >😁
Díky za info PS: Panhard...hmmm...nebyly to ty tančíky za druhé světové? >😒]
507
Ad Panhard - pokud je mi známo tak už několik desítek let auta nevyrábí. Jinak bych ke značkám doplnil Daimler (1897), který je zhruba tak "živou" záležitostí jako Tatra.
507
tatra zije.pred par hodinama jsme kecali o vlckovi >😒]
stejne se tady bavime o nejstarsich dosud zivych znackach.Panhard je uz nejaky ten patek po smrti pokud se nemylim
507
v tom pripade je nejstrsi ta znacka ve ktere jezdili Flinstounovi >😒] akorat nevim ktera to byla 😉
Top nebylo auto, nemělo měkčený kameny na palubce. >😁
Pánové(a od nedávna)i dámy,BOŽSKÝ,jenž s neutuchající výkonností zásobuje diskuze občas nezapomenutelnými odstavci plnými "nových pravd",popřípadě "neotřelých náhledů",Nechtěně,znovu opakuji Nechtěně probudil k životu hejna Múz.A ty holky šikovný makaj na jedničku 😉 .Schválně si uvědomte,kolik príma,nebo spíše super komentářů(smečů na tupý argumenty)jste všichni před vznikem "jednotné 507 fronty" čítávali...Zhruba týdenní působenní je vizitkou "zdravého a flexibilního ducha" členů a návštěvníků serveru.Denně je zde vidět,že mimo vášně pro "plecháče" bystře a vtipně glosujete "Mistra" :yes: .Tož "smečům zdar a měkčenejm zvlášť" sokolíci >😁 !
ze te poslu do kouta klecet na palubovku z brava!!!??? >😒]