Novinky
pe3k
0
skoda ze sa nebude predavat aj v europe... nebolo by zle mat nieco take v garazi... len este ako sa to tankuje 😜 a aky to ma vykon
Zajímalo by mne, kolik taková první vlaštovka stojí a jaké má vlastně parametry.
podľa mna to pojde veeelmi pomaly ku predu, (tu je priklad toho že nieje problem v technologii) pretože "pááni s plachtami na hlavách" sa len tak odstrihnút nenechaju ..
kto by im potom platil baráky-jachty-zjazdovku v púšti ?? :-!
kto by im potom platil baráky-jachty-zjazdovku v púšti ?? :-!
Zase ty nesmyslené palivové članky... ;-\ Očekávám ráj baterií od Toyoty, BMW, MB 😄
jasne takže to chceš povedať že Honda ide 20 rokov v slepej uličke ?? Myslím si že proti Toyote su hodne napred a o BMW či MB ani nehovoriac..
Pokial ti ide iba o náklady na plnenie a prevadzku takýchto článkov možeš si byt istý že pri súčastnom vývoji cien ropy budu čoskoro prijatelné.. BTW: baterie zatiaľ nedosahuju ani polovicu parametrov palivoveho článku.. :-!
Pokial ti ide iba o náklady na plnenie a prevadzku takýchto článkov možeš si byt istý že pri súčastnom vývoji cien ropy budu čoskoro prijatelné.. BTW: baterie zatiaľ nedosahuju ani polovicu parametrov palivoveho článku.. :-!
Samozřejmě že nedosahují. Stále se totiž z bezpečnostníchho hlediska používají Nimh a Lion zůstávají v pozadí. Už jsem to tady ale psal - nejde mi o ekonomii provozu, nejde mi o to že ropa bude dražší. Jde mi celkově o princip. Vodík se musí složitě vyrábět elektrolýzou a nebo z organických látek. Pokud jde o elektrolýzu, což je jedniná schůdná cesta do budoucna, není tato varianta ani trochu ekologická. Musí se upravit běžná voda tak, aby nevznikaly jiné nežádoucí produkty a nebo je třeba vyčistit vodík do všech inkontaminantů. Nemluvě o tom, že elektrolýza je hodně energicky náročná...
Jak pisu jinde - elektrolyza to je soucasny stav technologii. Budoucnost muze byt uplne jina. A nemusi to byt ani vzdalena budoucnost.
[odkaz] >😁 Jdu koupit par hektaru zemedelsky pudy 😉
ty panove z AutoFunu asi neumej pocitat, nebo neumej vyhledavat na internetu , cituji "která by měla být schopná vytvořit barel (tedy 117 l) ropy týdně." 117 litru jako barel me opravdu rozesmalo >😁 si to zrejme pani redaktori AutoFunu spletli s barelem piva ktery cita cca 119 litru >😁 pac ja zil v domeni ze barel ropy je cca 159 litru :-!
No jo, zatracení Amíci a Angláni, kdyby přešli na soustavu Si, asi by udělali líp. To by mě zajímalo, kolik těch barelů vlastně existuje. 8-s Hmmm, koukám do Wiki a to si asi dělaj *. Naftovej barej, pivní barel, nepivní barel, britskej pivní barel, suchej barel. Jsou to trubky. :no: Já v tom odkazu teda 117 l nevidim 😉 ale zřejmě už na to přišli taky. 😄 Ovšem raději bych teda vypil ten 117 litrovej, než ten 169 litrovej. >😁
Nebyl bych tak kategoricky. Technologie palivovych clanku muze mit svou budoucnost. V soucasne chvili je elektromobil samozrejme aktualnejsi reseni. Ale vsechno zalezi na tom, jake technologie se podari vyvinout pro vyrobu vodiku a jak budou drahe. Cena elektriny nepochybne poroste a potom se muze ukazat, ze dnes futuristicke zpusoby vyroby vodiku - napr. biotechnologie, nebo velke vetrne farmy v mori (ktere bude lepsi nepripojit na sit kvuli problemum s nestalosti tak vysokeho vykonu a vodik bude vhodny akumulator k distribuci teto "vetrne" elektriny) se ukazi jako ekonomicky vyhodnejsi nez bateriove elektromobily. Nebo se treba podari vyrabet vodik primo na palube auta. Nejake zpravy o uspesich v tomto smeru proletly tiskem. Uvidime. Budoucnost je otevrena a takoveto stroje k ni hledaji a proslapuji cestu. Bez nich to nejde.
Honda netvrdí, že vývoj půjde touto cestou, ovšem je to asi jediná možná z celkem tří. Pokud na vodík dojde, bude dobře připravená. Pokud dojde na elektromobily, má je podchycené aktivitou kolem hybridních aut. Pokud dojde na využití solární energie, s jedním takovým autem už vyhrála závod napříš Austrálií. 😉
Rozhodně je tohle o párr světelných let lepší způsob využití vodíku, než co předvádí BMW... >😒]
507
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
Hele, brouku, zjisti si účinnost BMW Hydrogen a Honda Fuel Cell a pak sem zase přijď machrovat, ju? >😁 Takhle mrhat extrémně výrobně drahým vodíkem, jak to předvádí BMW, to může fakt napadnout jen koženej německej mozek. Buduje si image na ničem, to ovšem vokurky jako ty vůbec netušej a jen nepříčetně slintaj nad tím že "má báwo taky voďýk woe". :no:
Obojí je čistě marketingová záležitost! 😄
To určitě není jen marketing.Spalovací motor bude v budoucnu nahrazen elektromotorem.Palivový článek má opravdu už teď daleko většší účinnost než spalovací motor na vodík.Jde jen o to zda zvítězí vodík nebo čistě elektřina.My v Evropě to bohužel můžeme jen z povzdálí sledovat,protože hlavní vývoj je v Japonsku,americký GM a zřejmě i Jížní Korea.
Netvrdím, že palivový článek nemá větší účinnost, jen vidím budoucnost jinde! 😉
Evropa také pracuje na alternativních pohonech [odkaz]
[odkaz]
[odkaz]
Evropa také pracuje na alternativních pohonech [odkaz]
[odkaz]
[odkaz]
507
Dokonalé není nic. Psal jsem co mi na vodíku vadí - principiálně je na tom s energetickou bilancí energie vložená/vydáná/využitá mnohem hůř než baterie. Jestli tomu rozumím nebo ne, to je moje věc - možná víc než ty. Boužel už jsem pozapomněl, co jsem měl z matury, ale na 100% z chemie za dva (boužel 😒 ). Pročítal jsem si tvoje příspěvky a velmi často se zajímáš o maturity ostatních a nebo o to, zda ještě studují.Sem tam i o to zda mají dotyčné oběti řidičský průkaz. Pokud tě to uklidní studuji VŠ - chemickou fakultu (to poznáš, pokud si pročteš moje příspěvky, nejsem ale dlouho registrovaný, zaregistroval jsem se, až když to bylo nezbytné). Pokud jde o paliva,dokáži se díky chemii už trochu zorientovat...
507
ono všichni ví, že budoucím pohonem bude elektřina. Jde jen o to jak ji k těm motorům dostat. Z baterií nebo ze článku? To je oč tu běží.
Predlžovačky! Dávno to hovorím, normálna predlžovačka na takom tom otáčacom bubne a fičíš, len kto to bude natáčať, keď dorazíš do cieľa 8-s >😁
na svém elektrische Porsche 911 vyrazíš mimo města. Vjedeš na dálnici a ze zádi se ti vysune teleskopický sběrač el.proudu, napíchneš se na dráty a fičíš 8-s >😒]
Ukáže budoucnost, ale vodík vede ve skladování s elektrikou je stále problém, viz Francouzi a jejich obří kondenzátory ... nebo se už na něco přišlo?