Ekonomika
Zpět na článek
Přihlásit pro přidání komentářeFotogalerie z pražského veletrhu čisté mobility. Bez elektromotoru vjezd zakázán!
23 komentářů
WinDiesel
Babiš objel republiku a musí splnit všechny ty sliby za tisíce miliard …….
Důchodci prdí na elektromobilitu >😁
Důchodci prdí na elektromobilitu >😁
Alelůja!
>😁 :-!
A to je zu wenig. Too poor.
Ještě není čas.
Uhlí je dost, ať už chceme nebo nechceme.
Poláci jsou na tom ještě hůř ...
Nojo já technice moc nerozumim [odkaz] 😄
U všeho je [odkaz] autor D.B. no občas i P.B. [odkaz] 😉
Mimochodem i naše sekretářky se tváří, že všemu rozumí a přitom akorát vaří kafe >😁 Takže... tak.. 😄 Ukaž výsledek, pak mudruj.
Ty s tvejma technickejma znalostma aut = mi vyprávíš o sekretářkách >😒]
Jakej link? Já nepíšu 😄
Myslíš že máme 2 hybridy = pro rezervu? >😁
A jestli si šmírák a stalker jak se popisuješ = víš že žádná sekretářka s nim nejezdí 😉
Opravuju = ty bys toho asi moc nepochytil = ani za 10 let >😒]
V tabulkách z tvého odkazu je mylně započítána i výroba z přečerpávacích elektráren, ale ty jak známo elektřinu nevyrábějí, jen akumulují energii vyrobenou v ostatních zdrojích. Po odečtení přečerpávaček tedy vychází pro uhlí zmíněných 52,6%
čísleně je to 22234 - 1172 = 21062
A podělil výrobu v uhelkách touto korigovanou celkovou výrobou
11075 / 21062 = 0,5258 = 52,6 %
Pokud vůbec jsou tabulky relevantní, protože je v nich uveden výkon v MW a ne výroba v MWh, což je docela zkreslující
předpokládám ale že tam udělali chybu
EDIT: aha tak není to chyba, jen jsou tabulky z tvého odkazu zcela nevhodné protože asi zahrnují jen instalovaný výkon což nic moc neříká
podle tohoto odkazu
[odkaz]
je podíl samotných uhelek skutečně lehce pod 50%, nicméně neobnovitelné zdroje v součtu mají stále vysokých 57,4 %
A pokud k neobnovitelným zdrojům započítáme i jádro, vychází součet přes 94 %
Takže za mě kdyby EU měla koule, začne masivně investovat v Africe, zaměstná tam místní aby nezdrhali do Evropy a zajistí si tím dost energie do budoucna.