Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Padesátiny Michaela Schumachera: Slaví právě dnes!

33 komentářů

KANKUNEN
legenda legend, vivat, vivat.
Dinar
U mě má respekt, ale vždycky jsem fandil jeho soupeřům, ovšem, co se mu stalo, si nezaslouží nikdo, když si vzpomenu na tu plejádu výjimečných jezdců, co zahynuli při závodění, umřeli při tom, co dělali nejraději, pak mi Schumiho osud přijde obvzlášť krutý.
speedfred
To čo si napísal akoby si mi zobral z jazyka, hlavne o tých súperoch.
Jazdec to bol každopádne výnimočný.
white label
Souhlas.
_Karel_
:yes:
comper
Jeho osud si nikto nezasluzi, nic podobne by som mu neprial, ale z cias ked sutazil a este nesedel v aute ktore bolo o triedu lepsie nez konkurencia mi v pamati navzdy ostal ako zakerak ktory sa nezastavil pred nicim, kto si pamata posledne preteky 1994 a 1997 isto vie svoje.
webpaja
Tak jako v jiných sportech, kde jeden převyšoval a vládl delší období je mi líto těch kluků, co by za normálních okolností byli i mistři. MS bezesporu patří mezi extratřídu mezi piloty F1 všech dob.
_Karel_
Borec, který něco dokázal. :yes😒br /> Škoda jen velmi nesportovních okamžiků jeho kariéry.
Přeju uzdravení.
3_diamanty
rok 97 napriklad .... a ten zakerak v jereze na zaka ( ja to mam stale pred ocami ) ... ale tak voci sennovi na trati to bol vlasne este vcelku slusak... no a dnesny hamilton? to je uz hotovy baranok 😉 .. no jo... slusacka a korektna doba si uz ziada aj slusackych a hodne korektnych pilotov...

popravde som misa nikdy nemusel a vzdy som fandil v tom case hillovi zakovi mikovi ... proste jeho najblizsim konkurentom

za mna najlepsi: hamilton prost a lauda... ( do buducna sa to samozrejme moze opat menit... o 15 rokov povedzme ak Leclerc bude 10 nasobny >😁 tak potom mozno zmenim svoje poradie )
_Karel_
Prost je mi nesympatickej, povrchně mi přijde, že to byl takovej uplakánek. Já fandil Mikovi.
3_diamanty
Prosta som uz v TV ako fanda na vlastne oci nezazil... F1 sledujem od roku 1995 teda cias Hilla.... ale co to som si z historie omrkol tak jeho profesorku jazdu ( uz vtedy Alain vedel kolko je 2 a 2 ) som mohol a mozem pozerat zo zaznamu dodnes... nebol to sice taky ten nesputany zivel ako senna ci hunt ( hoc priznavam ze inak mam rad tento typ talentov a "zivlov" pilotov ako je aj hamilton ci montoya ) ale podla mna bol lepsi ako senna ... len samozrejme po smrti sennu logicky senna sa stal "naj" naj naj ( kedze o mrtvych vzdy len v dobrom ) a o prostovi doteraz nikto nehovori.. ale sennu si dal na tacke vzdy... a aj myslenim 😉 .. prost je jasne v mojom rebricku hned za hamom :yes:
_Karel_
Tak to slyším prvně, že si Prost namazal Sennu na chleba.
3_diamanty
ale jo... a neraz 😉

paradoxne je to zrejme prave tragedia v imole ktora spravila z ayrtona "nesmrtelneho" a legendarneho a udajne najlepsieho v historii .. ale aj pre mna neoblubeny sumi bol daleko lepsi .. aj prost... a ham s versttapenom a montoyom by ho podla uz uplne zvalcovali ... hoc jasne dokazat sa to takto neda ze jo .. ina era.. ina doba.. ine vozy.. ine je vsetko... ved koniec koncov kazdy mame svoj rebricek... nikomu nic nepodsuvam.. je to len moj nazor .. kazdy mame svojich naj. .... u mna ale senna nie je ani v prvej 5tke...

debat na tuto temu je milion a co clovek to iny pohlad a nazor... som zvedavy tento rok na Leclerca ... :yes:
webpaja
Sorry, ale většina závodů je dnes ke stažení. Podívej se na ně, hluboce se zastyď a pak se tu veřejně omluv 😉

F1 sleduji o desetiletí déle než ty 😄
3_diamanty
po dnesku paja s tym mussom by som radsej bol ticho.... na druhej strane ja F1 mozno budem sledovat aase o 10 let dlhsie ako ty.. ktovie >😁 ... ok dost bolo srandy
_Karel_
Co ty občas vypotíš......
3_diamanty
len obcas? ... 😉

inak aj ja som fandil mikovi... zrovna ale jemu technika voci sumimu dost casta selhavala... skoda... ale stejne v belgii to tam sumimu pekne dal ... snad najkrajsi a najlegendarnesji ( pre mna ) predbiehaci manever v F1 ktoru si este pamatam :yes:
webpaja
Musso bych pod Rudého barona netahal, ani pod Ayrtona.
3_diamanty
ok.. konec... pis co chces
webpaja
Muso jedině jako slangový výraz pro víno s kolou >😁
Dinar
Už roky tvoje příspěvky přeskakuju, teď mi to, když vidím jméno Senna, nedalo, a musím říct, že opravdu nechápu, kde se v tobě bere ta urputná snaha, za každou cenu se ztrapnit. V jedné větě řekneš, že F1 sleduješ od r. 1995, v druhé hodnotíš, zavržením, jezdce, který jezdil dekádu před tímto rokem, a kterého má odborná i laická veřejnost za jednoho z nejlepších v historii F1 vůbec. 8-s :no:
KANKUNEN
Však jsi dnes součástí historie, adept na Nejzlatější ventil je Topper.
wakantanka
Nie je to tak dávno čo Hamiltona volali Crashmilton že? Napriek tomu a s odstupom času je 4 násobný majster sveta.
praděda7
Taky jsem mu fandil. Ale potom, co jsem viděl tu "akci" v Adelaide v 94, to už nebylo tak jednoznačné..... [odkaz]
_Karel_
Jj. Chápu, že takovej šampion musí mít vůli po vítězství větší, než druzí. Ale je to pořád sport, ne válka, takže tohle nejde omluvit.
James007cz
Schumachera a hlavně jeho rodinu postihla tragédie, o tom žádná. Přeji mu, aby se z toho jednou dostal jak nejlépe to půjde.

Ale... Uznávám, že je to soukromá věc a čisté na rozhodutí jeho manželky/rodiny. Mohli by ale nějak udržet kontakt s vnějším světem a fanoušky. Přijde mi trochu nefér to ticho po pěšině - vsadím se, že i nyní má za sebou spousty fanoušků, které by jeho stav zajímal, mě nevyjímaje. Nechci vidět jeho zdravotní kartu a na druhou stranu ani nějaká instagramová videa denně. Ale třeba roční aktualizace, že mu je líp nebo taková 1 fotka pro fanoušky...
3_diamanty
pamatam jak raz polku okruhu presiel na 3 kolesach... dosiel do boxov a hadam nakoniec aj na bedni skoncil ( ale uz neviem aka VC to bola ) .. na trati bol proste neznicitelny... nazastavitelny ako terminator.. s minimom technickych poruch... a vzdy som si ohryzal prsty len nech preboha mikovi technika vydrzi ked bol pred sumim a nech je uz koniec pretekov >😁 ... to boli casy... zlata era F1

aj ked je fakt ze s o triedu lepsim autom v istom case kariery sa bojuje lahsie ako s autom z konca startoveho pola... vid dnesne mercedesy... ham v nemecku 2018 zo 14 miesta na starte ( kvoli tech problemom v kvalde ).. v cieli rovno az na prve 😉 .. hoc sebastian mu ten najtazsi krocik ( dostat sa z druheho az na uplne prve miesto ) ulahcil sam svojou chybou
wakantanka
Výsledky u Ferrari neboli len dielom jazdca. Bol to výnimočný mix jazdec, auto, vývoj, zázemie. Proste dokonale zafungovala akási chémia a výsledkom bola dlhoročná hegemónia červených.
praděda7
Také to tak vidím, ale s tou fotkou......? Snad až mu bude opravdu líp....
webpaja
Co by to bylo za fotku? Je nedůstojné ukazovat milionům fanoušků MS, který byl vždy perfekcionista na snímku, kde by vypadal jinak než ho známe. Strašně rád bych slyšel, že je mu lépe, že komunikuje, chodí, mluví...ale evidentně tomu tak není a budu si ho rád pamatovat jako člověka plného elánu i sil.
James007cz
Fotka byl příklad myšlen v pozitivním slova smyslu. Nikdo nechce vidět ležáka na přístrojích, to je jasný. V tu chvíli, kdy jsem to psal mě třeba hlavou probleskla myšlenka rodiny, jak sedí kolem Schumiho, mají zdvihlý palec a k tomu komentář, že je mu zase o trochu líp - např...

Tak měl vyznít i původní komentář - nezajímá mě (nás), jaký má krevní tlak a jaké užívá léky, ale párkrát do roka vypustit něco takového pozitivního - je mu líp, zdraví fanoušky atd. (v rámci možností, samozřejmě).
praděda7
....v rámci možností, to jo. :-!
traveldrive
Ako človeka mi ho je samozrejme ľúto, ako každého, koho postihne podobne krutý osud.
Ako pretekára som ho rád nemal, jazdil nebezpečne a bezohľadne.