Novinky
Zpět na článek
Přihlásit pro přidání komentářeNissan představuje limitovanou edici Leafu. S vyšším výkonem a delším dojezdem!
25 komentářů
ElectroDad
Myslím, že Leaf s velkou baterií se konečně řadí mezi plnohodnotná rodinná auta, která lze používat 365 dní v roce, i na dlouhých cestách na zahraniční dovolené - aspoň doufám. Ta absence aktivního řízení teploty mě trochu trápí. Protože se právě rozhoduji o nákupu nového elektromobilu, udělal si srovnání Leafa e+ s Hyundai Kona Electric s větší baterií 64 kWh - s tou jsem se koncem roku svezl a je to moc prima elektroauto. [odkaz]
Kona je samozrejme o kus vyhodnejsi a kdo jde primarne po cene, tak opravdu nema duvod o Leafu uvazovat (za predpokladu, ze Nissan nema v cene nejakou podstatnou vybavu, za kterou by se u Hyundai priplacelo).
PS. Na rozdil od vetsiny zde jsem elektromobil dlouhodobe zkousel a myslim, ze jako 2 auto nejen do mesta je to dobra vec. Neni to pro kazdeho, to je pravda.
Naproti tomu Nissan ide drahšou cestou, Leaf je od základu stavaný výhradne ako elektromobil, žiadne konštručné kompromisy nemusel robiť, čo možno uľahčilo vývoj, na druhú stranu o jednu možnosť zníženia nákladov prišiel.
Podľa mňa sa ceny časom zrovnajú, zatiaľ medzi nimi veľký konkurenčný boj nie je. Osobne viac verím Nissanu, nejaký ten rok už elektromobily vyrába a predáva, takže predpokladám, že to majú lepšie v rukách ako Kórejci, ktorí s tým viac-menej začínajú.
Keď už sme pritom vývoji, rovnako ho musela zaplatiť Tesla s Modelom 3 a cena nie tak prestrelená ako pri Leafe s 62 kWh akumulátorom.