Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ženeva 2019

Autosalon Ženeva 2019

Informace

V roce 2019 se koná již 89. ročník ženevského autosalonu. Vstupenky jsou k dispozici přímo na výstavišti Palexpo nebo na webových stránkách výstavy. Akce se koná do 5. a 17. března 2019, první dva dny jsou určeny pro odbornou veřejnost, pro běžné návštěvníky je otevřeno od čtvrtka 7. března. Výstaviště je otevřeno od pondělí do pátku mezi desátou ranní a osmou večerní hodinou, o víkendu pak od devíti do sedmi. Vstupné pro dospělé činí 16 franků (cca 370 Kč), po čtvrté odpolední stojí vstupenka polovinu.

Termín

Kdy: od 7. - 17. 3. 2019

Kde: Ženeva, Švýcarsko, výstaviště Palexpo, Route François-Peyrot 30, 1218 Le Grand-Saconnex, z Prahy 950 km, z Brna 1.160 km.

VSTUPENKY

Starší ročníky

Autosalon Paříž

Autosalon Frankfurt

Další autosalony

Zpět na článek

Nejmenší SUV Škodovky má jméno! A už jste jej slyšeli

76 komentářů

kaa
Název by se hodil spíše pro dětskou hračku.
Emel
Myslím, že vzhledem k narážkám na logo by se ujalo Kokodaq, pokud by tedy neprotestoval Kodak, že bude docházet k záměně u koktajících zákazníků.

Pokud by auto vypadalo jako Juke, tak by se mohlo jmenovat Škoda Kvaq...
Bubáq
Naprosto souhlasím. Sami si ruce svazují pravidlem, které nedává logiku a přináší jména, jejichž podoba vzbuzuje spíš pousmání, než respekt. Nehledě na očekávatelné problémy se zapamatováním takového jména. Není to zase tak dávná historie, kdy se nevím který už CEO škodovky vysmíval Kie za ceed. Co čert nechtěl, síd si každý zapamatuje úplně snadno už kvůli jeho krátkosti. Kamiq ale zní opravdu cize (však také Inuité nejsou zrovna nějak zvlášť populární národ v našich zeměpisných šířkách) a navíc je až neskutečně blízko k Komiq.
Pokud by ve škodovce jednoduše pokračovali ve využívání starších populárních jmen ze čtyřicátých až šedesátých let, žádnou chybu by neudělali.
Jenže co pak s tou grupou vystudovaných, ambiciózních a hlavně početných marketérů?!
Ozzman
Já mám v garáži jen Kybliq i s hadrem a vodou
woody-alien
Jj, pořád nějaký Indiáni, Grónsko a já nevím co ještě. Přitom "slovo kamýk je staročeské synonymum pro skálu". To není úplně marný pro marketing.
woody-alien
Tak nemuseli si svazovat ruce tím K na začátku a Q na konci. To ti pak z toho vyleze nanejvýš nějakej Kojaq, Klaceq, Koleeq nebo Kurniq. Někdy bych rád osobně mluvil přímo s tím, kdo to vymyslel.

Jenže třeba Opel relativně nedávno s pompou založil oddělení, aby vymysleli, jak pojmenovat řadu svých crossoverů a SUV. A co z toho vylezlo ? Velké X. Hmmm, to je invence jako prase. >😁 U Suzuki jsou ale taky velmistři. Oprašují stará jména pro nové modely...no a když to chtěj trochu odlišit, tak to prostě semelou dohromady a máš název auta, že se nevejde do techničáku a vypadá to jak začátek rovnice. Suzuki SX-4 S-Cross. ;-\
Emel
Tohle je ale jiné auto.

Kamiq jako jméno nic moc, Yeti bylo lepší, než všichni K*q dohromady 😄
Dinar
Retardiq?
To jako ten, co nechápe, že kouzlo je v tom, že první písmeno má být K a poslední Q?
woody-alien
Tak tak....zatím to vypadá, že nejhezčí malé SUV bude.....novej Jimny. 😄
woody-alien
Jestli myslíš docenta Skálu, zakladatele záchytek, tak to se nám to pěkně zamotává. Protože o něm se vyprávěl vtip jak jeden alkoholik povídá druhému : Nemůžu jezdit do přírody, jak vidím skálu, zvracím. >😁 >😁
pietrokopriva
A skákat to bude jako KAMZÍQ 😄
nalimer
Dôkaz, že krása auta funguje len vtedy, ak do nej nezasahuje iný dizajnér. Tento Krámik a budúca Octávia sú kočkopsy. Niečo spravil Kabáň, niečo nový šéfdizajner...
Malé SUV mi nič nehovorí.
wakantanka
Nemajú tam chybu? Ja na prvú dobrú prečítal že KOMIQ >😁
Dinar
Souhlas, nejdřív si dám omezení, a pak najmu tým kreativců, aby vymýšleli. Ale takový Klaceq je moc pěkný, světu by to bylo jedno jestli Klaceq nebo Kamiq, nás by škodovka aspoň rozveselila, slogany typu: "Klaceq na nejlepší české suv", by mohly reklamní kampaně trochu oživit. 😉
rokyta.p
Jimny je OFFík, ne SUVko. Ale třeba silniční Captrur mi neva, jako designově.
Ozzman
A nebo... V Kamýku boural Kamiq do Skály😁
wakantanka
už vidím tie titulky Kamýq na križovatke narazil do Scaly >😁 materiálne škody vyčíslili na ... >😁 >😁 >😁 nikto sa nezranil >😁 >😁 >😁
Emel
Malé SUV je hlavně oříšek proporčně... viz třeba Arona, tvary jsou ok, detaily jsou ok, ale celé dohromady to nepůsobí zdaleka tak přirozeně jako Ateca.

Ty už jsi viděl novou Octavii i Kamiqa?
Dinar
Scala na Kamiq, no, z toho může být i pár nedorozumění. >😁
Th0r
S tím motůrkem pod kapotou třeba Trapaq
Emel
Tyjo, StenLi, ty jsi mimo jak Hamuna... o čínském Kamiqu se přece ví už dávno, na auto.cz o tom bylo nejmíň pět článků někdy v dubnu...
Emel
Tak to se trošku rozepiš...

Golf IV... fakt? To je platforma odpovídající Octavii I... a myšlenka, že někde na skladě leží "platformy" z Golfu 4 mi přijde dost mimo...

5MT jasně, ten je jako základ ve Fabii i ve Scale, takže zřejmě bude i tady.
Rox
Tak tohle mě mrzí. Vážně jsem se těšil, že bych mohl říkat... Dneska jsem přiletěl v kosmiku 😄 To by bylo první auto, které bych chtěl jen kvůli názvu. Sice i tady je v názvu mig, ale to už není ono 😒
kaa
Jo, Captur je moc povedený auto ohledně designu. Bohužel jenom z exterieru.
rokyta.p
KAMIQ je lepší jak KOSMIQ, když už to teda není KOMIQ 😉 Jednou bude SUVCAQ von Kvasinaq a Boleslavaq >😁
3_diamanty
yeti... ale chapem priblba (I)Q-moda skodu nepusti

kazdopadne tento maly kamiQadze kusok ma perspektivu bez ohladu na meno... o tom zadna :yes:
MrWebsky
Albo Skoda Kurviq
Blue Sun
Jednu skálu už mají, nekomplikuj to.
wakantanka
no, tak Kvašku som pobral hneď >😁 Ale ten KAMYQ by tiež nebol márny, aspoň by to malo nejaký historický odkaz. Som zvedavý s akou storkou okolo mena príde Škodovka teraz. 😄
Emel
Ještě jsi to nezvládl 😉
woody-alien
😄 No vidíš, a už si to pamatuješ. Kreativci vyhráli. >😁 To než jsem zvládnul třeba Qasqai, to to trvalo.

Počítám, že zejména na Litoměřicku, bude Kamiq hitovka. >😒]
[odkaz]
legnaw
Nasleduje lidové vozítko Škoda Kurniq a sportovne ladene kupé Škoda Kurevniq
cendakocour
by se mohlo jmenovat KundiQ. Dále by tu byly volné názvy ***iQ , KurviQ a KvasimodeQ :-!
webpaja
Nebo "stojí ti Klaceq už v garáži?" 😉
woody-alien
Za mě pořád lepší než Kosmiq. A co se týká srandovních/směšných názvů aut, Škodovka to tady schytává při každé příležitosti, ale rozhlédněte se....příkladů daleko blbějších názvů je kolem mraky.
Emel
Co původně bylo na AMS nevím, ale nikdo soudný nemohl čekat, že teď Škoda s velkou slávou v Evropě představí auto, které už skoro rok v Číně jezdí, už tehdy bylo dost jasně řečeno, že tahle verze se do Evropy nepodívá. Navíc i ta demo fotka je evidentně z úplně jiného auta.
euro89
Cim presne ti tenhle komiq pripomina reckou mytologii? Reckou mytologii mi mozna trochu pripominaji nazvy nekterych Lancii (napr. Thesis, Phedra...), ale tyhle skodovacky klenoty mi evokuji leda tak nejakou poutovou atrakci od Kocku. >😁
Hammunasakra
Nojo taky to je model pro malý číňánky [odkaz] >😒]
Emel
Jasně, jsou to spíš mezinárodní jména... kde je slovensky ia, je v češtině obvykle ie nebo e (Julia->Julie, vizia -> vize).
traveldrive
Octavia vpohode, Fabia je hnusné meno. Divím sa, že nepoužili na žiadny model meno Felicia. Inak je to zvláštne, myslím, že dvojhláska "ia" sa u vás bežne nepoužíva, skôr býva namiesto a písmeno e...
Každopádne Q na konci slova vyzerá cudzo, neprirodzene až nepekne, v tom majú kritici asi pravdu.
Emel
Ale poslední Škodovky většinou měly dost blízký předobraz ve studii...
Kodiaq a Vision S
Scala a Vision RS
Rapid a Vision D
Superb a Vision C

Spíš bych řekl, že poslední dobou je méně studií, ze kterých pak nevznikne žádné auto... toho podle mě dřív bývalo víc.

Jinak souhlas, Scala kombi to nebude... ono ta přední světla přece nekorespondují ani se Scalou. Bude to Arona by Škoda.
Emel
Škodovka nechce být česká, chce být světová. Ponechme stranou, jestli je to dobře.

Octavia a Fabia taky nejsou česká jména... a podle mě je tehdy Škodovka zvolila dobře. Asi není lehký vybrat jméno tak, aby fungovalo po celým světě. Kq se mi taky moc nelíbí, cpát všude q je taková variace na to cpát všude X... ale nakonec jsou i horší případy a na Kodiaqa jsem si docela zvykl.
Emel
Vidím... oba prostě mícháte dohromady dvě různá auta. Je možný že to smíchali dohromady i v AMS, ten původní článek už asi nikde není... ale člověk co o tom něco ví by na to skočit neměl.

Stejně jako Corolla jsou v různých částech světa taky různá auta.
Emel
A nemaskované fotky obou?
chalan66
;-\ ako poprosím niekoho čo o tom niečo vie, nech mi vysvetlí tie nezmyselné a krkolomné názvy škodoviek ! Mne to pripadá ako s Gréckej mitológie a nie ako s Českej histórie ! Podľa mňa nevhodné !
MazdaCX9
To je tak blbe jméno, že už si ani nevybavuji jak se jmenuje ten derivat po Kodiaqovi....
ericn
Ale oni tam to Q mít musí, takže prostě Komiq >😁
Yamaha
Už je to směšný a ani mě to nebaví takové názvy.
rokyta.p
KamZiq šplhá tak, že i UAZ bledne závistí >😁
traveldrive
Vlajková loď môže byť KQ....vyzerá to tak honosne a medzi K a Q si každý domyslí čo chce.
karoque
Ja nechci brášku, ale sestřičku TEREZQA, LUCINKQA ...
nalimer
ale má v opcií toho viac
Emel
To není zase takové překvapení... on je taky o dost dražší.
Ozzman
>😒]
h.onzyk
Dokonce musím říct, že když jsem si staticky vyzkoušel T-Crosse, tak mi přišel hezčí a praktičtější než Arona.
woody-alien
Co povídáš, Jimny je SUV Coupé jak vystřižený. Jeden pár dveří, náhon primárně na zadek, do kufru se vejde sportovní náčinní - dvoje in-liny a jedna vyfouknutá matračka na vodu..... 😉
kaa
Kreq
donPedro
Přesně! 😉 Taky mi tam to Z-ko v názvu chybí - Škoda Kamziq, to by byl panečku mezi SUV pojem >😁
wakantanka
Scala je/bude ale o dosť väčšie auto nie? Toto je na úrovni Arony, Pola či Ibizy. Skôr to vidím na dobre zamaskovaný prototyp. A že to nekorešponduje so štúdiou je už taký folklór dosť dlhú dobu a narovinu povedzme, že nielen u Škody.
wakantanka
😄 😄 😄 :yes:
nalimer
Na vlastné oči nie.
cendakocour
Myslíš Kübelwagen ? Tak to gratuluju 😉
cendakocour
" Jenže co pak s tou grupou vystudovaných, ambiciózních a hlavně početných marketérů?! " ...... mohli by zkusit makat rukama, to by jim šlo jistě lépe, než vymýšlet nezapamatovatelný a rádoby světový jména.
cendakocour
To určitě ne, to by se to jmenovalo Shacala 😉
LEGOPARK
...a to, ze ak je na najnovsom obrazku s napisom KAMIQ skutocny model, tak zadna cast nekoresponduje ani so studiou Vision X, ale ani s maskovanym prototypom zverejnenym pred par dnami. A to ani potom, ak si odmyslime maskovanie. Tak uvidime, ci to nebude len Scala Combi na zvysenom podvozku.
Dixik2
Výroba od 28KT/19 a u prodejců v září 2019.
Futurista
Lidé z Kvasin by ocenili jako dík za jejich práci třeba název Kváseq. Nebo Kvaaseq, aby to vypadalo světově... >😁
woody-alien
>😁 >😁 Nj, tak jsem se soustředil jestli je tam U nebo ne, až jsem zapomněl na H. No a ted mít něco takovýho doma. To bych musel rezignovat na název a ženě říct, aby si do práce vzala......to modrý auto. >😒]
traveldrive
Tak s K alebo bez? Pletieš to.
traveldrive
České, zrozumiteľné, a možno by aj sadlo. Ani to Q tam netreba. 😄
Hammunasakra
Ty si mimo = podívej se co sem napsal a na co sem reagoval 😉

Hlavně je tupost koncernu prodávat pod stejnym názvem víc aut = viz Pašík 😄
.StenLi.
Citaj pozornejsie, na AMS bol dnes uvedeny clanok to tom ze europsky Kamiq ma zodpovedat cinskej verzii, nasledne cely clanok prepisali s tym ze europska verzia nema nic spolocne s tym co pisali predtym.
Famfula
Má tam být ŠROTIQ
.StenLi.
Prave pozeram ze upravili clanok na AMuS a pisu tam ze povodna odprezentovana verzia bude nakoniec predavana iba v Cine.. vraj pre Europu ma prist MQB Kamiq, cize rovnake meno ale uplne ine auto.
[odkaz]
.StenLi.
Ziadne vami prezentovane tvary a oddelene svetlomety zo studie sa nekonaju, nakoniec je to lacny recyklat zvyskov z VW skladu ktory dokonca ani nedostane MQB platformu ale staru Golf IV skladovku a skvosty ako 5 stupnovy manual. Asi chce Skoda zautocit na Dacia majitelov ktory nepotrebuju 4x4
MrWebsky
RetardiQ