Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Diskuse: Taxíky nebudou muset mít taxametr ani střešní svítilnu. Schválila to vláda

Vozidla taxislužeb již zřejmě nebudou muset být vybavená taxametrem a střešní svítilnou. Řidiči navíc nebudou muset podstupovat zkoušky z místopisu. Navrhuje to novela zákona o silniční dopravě, kterou schválila vláda.
Zpět na článek
27. 2. 2019 19:25
27. 2. 2019 20:50
27. 2. 2019 19:25
Velmi dobře :)
Výborné a rychlé řešení cestou zjednodušením podmínek pro provozování transportu osob :yes:
Rozbalit vlákno
2
Avatar - Jenik3
27. 2. 2019 22:22
Re: Velmi dobře :)
Je to na dobre ceste, ale ta je stale velmi dlouha. Ze novelu zakona schvalila vlada jeste prakticky nic neznamena. V poslanecke snemovne se casto deji divne a prekvapive veci.
Avatar - CICERO
27. 2. 2019 23:03
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
Avatar - honzanun
27. 2. 2019 19:53
Turbo taxametry
Ty prasata taxikarsky zlodejsky se svyho taxametru na a ne chtit vzdat, co? Tlacitko turbo se da v aplikaci blbe nahradit...
Rozbalit vlákno
3
28. 2. 2019 07:03
Re: Turbo taxametry
Právě že naprogramovat by šlo snadněji, než turbo do taxametru. Větší "problém" je, že v aplikaci vidí zákazník přibližnou cenu dopředu. Ovšem ten znak na střechu měli nechat, člověk věděl, kam nastoupit. Na druhou stranu mi přijde, že pražští taxikáři mají nejhorší pověst u vidláků, kteří s nima nikdy nejeli a spíš hledají jízdní řád v metru... Ne že by neexistovali šmejdi, určitě jich bude dost, viz. Rubeš, ale přes dispečink nikdy nebyl problém. I z toho proklínaného letiště. Ani kolegové ze zahraničí nikdy nic neřešili, pravda, zase přes dispečink a nechat si říct odhad.
28. 2. 2019 11:41
Re: Turbo taxametry
Hele já za dvacet let neměl s taxikářem problém, což teda neřiká nic jako že by byli svatí. Kdybych měl, tak ho asi řeším na místě a ne že si pak budu dodatečně stěžovat že jsem byl okraden. Nedávno se v jedný diskuzi člověk rozčiloval co to je za šmejdy, ty pražský taxikáři. Tak jsem se ho zeptal jaký konkrétně měl problémy. A on že ho v Tel Avivu v roce 1991 okradl taxikář, protože neuměl jejich jazyk. Takže i takhle vzniká špatná pověst našich taxikářů ;-)
28. 2. 2019 12:00
Re: Turbo taxametry
A to ja klidne praxi reknu. S kamaradkou, ktera neni ceska, jsem jel taxikem z letiste. Tu samou trasu sem absolvoval tyden predtim. No bavili sme se celou dobu anglicky. Bum bac na konci byl cena 3x takove co pred tydnem. Tak sem mu hezky cesky rekl, ze to ma trosku rozbite a at na me nic nezkousi. No rekl jen ,,omlouvam se, nevedel jsem, ze jste cesi,, a zaplatil jsem podobne jako pred tydnem rozdil asi 20,- Co mi z toho vyplynulo? hned te klidne jako cizince natahnou smejdi. A sestre to plati firma treba, no pokazde jela za 300 na letiste, a najednou jeden pan chtel 800 :-) ona to neresila, plati to firma, ale je to pekny, jak to hned zkousi. No ale tedy setkal sem se s tim jen v Praze. V Londyne, Turecku, Recku, Italii, Francii atd...uplna pohoda, co meli psano, to bylo dano. Diky aplikacim navic sem vedel kolik to je kilometru a kolik to bude tedy cca stat a plus minus to sedelo. Jen u nas...hruza
Avatar - CICERO
27. 2. 2019 20:50
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
Rozbalit vlákno
0