Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu
Zpět na článek

6 komentářů

Málem bych zapoměl: ten Forman je o dva roky mladší a ford už začínal rezivět kolem nosníků na spodku. Tenhle šuplík zatím žádnou korozi neukazuje. Ale možná je jenom líp schovaná. 😒
Donedávna jsem měl Ford Orion 92, a čepy, o kterých tu mluvíte, tj. čepy ve spodním rameni jsem musel taky vyměnit (výměnou spodního ramene). U mne se ale opotřebení projevilo dost silně na jízdních vlastnostech (auto před výmenou skoro nešlo udržet na silnici - asi jako při velmi silném bočním větru), takže jsem musel vyloženě pátrat, čím to. Kámoš v autobazaru na heveru vrazil mezi rameno a nápravnici montpáku a zapáčil : "Ramena v p....i!".Prý je to skutečně běžné. Jediná větší závada za rok a půl intezívního provozu, když nepočítám výměny destiček, kotoučů a dalšího spotřebního materiálu. Takže já si na Fordika stěžovat nemůžu, i když jsem se vrátil ke Škodovce. Za cenu Forda 92 jsem totiž koupil maximálně vybavenýho Formana. I když ten komfort to asi není, ale jde jen o zvyk! 😄 Zatím čau
jo ještě jsem zapoměl napsat, že mám najeto 150000 Km.
Stalo se mi to u Fiesty 1.1iC, r.v. 1990. Stát se to u jinejch fordů nemusí, pokud se neporuší prachovka. jestli-že dojde k jejímu narušení, tak se čep časem vymele a protože to co drží kulatou část čepu nemá tak velkej přesah na udržení (snadf jsem to vysvětlil dobře) zákonitě dojde k jeho vypadnutí.

Jak řikám stát se to nemusí, ale pokud někdo máte staršího forda, chce to zkontrolovat.
u jakyho modelu a roku se to stalo ? fordu mam odjezdeno asi osm a dost se v nich pohybuju a tohle slysim prvne. A to jsem jezdil s jednim taunusem 77 rok co mel predni napravu v totalnim dezolatu a daval sem mu na dalnici 160. dira nedira
Stala se mi taková drobná nehoda. Jel jsem v Praze po průmyslový a při přejíždění z pruhu do pruhu najednou rána od levýho předního kola a hvízdot pneumatiky. Zastavil jsem a mrknul na kolo, který bylo o 90 stupňů otočený vůči autu ! Při bližším ohledání jsem zjistil, že vypad čep na rameni. nezbylo minic jinýho, než zavolat směr ABA a nechat fordíka za 700,- Kč odtáhnout. Podle vyjádření technika, který mi auto odtahoval se tohle u fordů stává. Ještě, že se mi to stalo, když jsem jel kolem 50. Ten den jsem jezdil po dálnici a stát se to tam by bylo asi drahý.

Tátu mám automechanika, tak mi to opravil druhej den na parkovišti. Doma jsme pak zkontrolovali ten druhej a byl před vypadnutím. pro jistotu jsem vyměnil všechny čepy i u řízení na spojovačce. Dejte si na to bacha a radim zkontrolovat vůli čepů .

Asi si myslíte, že to nemá cenu, že to je zbytečný, ale já myslim, že ne.