12 komentářů
ahoj,
koukal jsem predbezne po webu. nekde nejake legacy do 100kkc budou, otazkou bude stav.
v uvahu pripada az rv 96 - s temi starsimi by me manzelka vyhodila 😊
diky za tip
.. nicmene .. jak tak koukam, ze nenasel jsem zatim nikde zadne vhodne subaru s klimou - to je dalsi pozadavek 😊
petr
koukal jsem predbezne po webu. nekde nejake legacy do 100kkc budou, otazkou bude stav.
v uvahu pripada az rv 96 - s temi starsimi by me manzelka vyhodila 😊
diky za tip
.. nicmene .. jak tak koukam, ze nenasel jsem zatim nikde zadne vhodne subaru s klimou - to je dalsi pozadavek 😊
petr
Existují (nebo přinejmenším existovaly před takovými 14 lety) dětské autosedačky, které se poutaly pouze bederním pásem: měly před dítětem takový velký pultík, kterým bylo dítě fixováno. V testech dopadaly (alespoň tehdy) o dost lépe, než "klasické", které navíc trpěly tím, že je málokdo uměl zafixovat správně.
nevite znacku, vyrobce apod?
zkusim se po tom na internetu podivat .. diky za tip.
to jsme nevedel.
... tak uz jsem nasel .. je to fakt ..
[odkaz]
takze ted muzu shanet jakekoliv auto,kde se vejdou 3 sedacky vedle sebe ...
.. i kdyz sedacka je do 18kg. auto mozna planuju na vice nez 6 let. a pak mit jedno dite zapnute jen jednim dvoubodakem 😞
petr
zkusim se po tom na internetu podivat .. diky za tip.
to jsme nevedel.
... tak uz jsem nasel .. je to fakt ..
[odkaz]
takze ted muzu shanet jakekoliv auto,kde se vejdou 3 sedacky vedle sebe ...
.. i kdyz sedacka je do 18kg. auto mozna planuju na vice nez 6 let. a pak mit jedno dite zapnute jen jednim dvoubodakem 😞
petr
autosedačky na 2 bodový pás jsou od 9 do 25 kg. Nad a pod tuto hranici ne. Doporučuji www.autosedacky.cz u ceníku je jasně napsané co kam jde. Do 18 kg jich je plno, do 25 kg snad už jen 2 sedačky.
Jen drobnost, dítě musí vyhovovat váhově, ale nesmí jít ani hlavou přes horní okraj sedačky.
Takže se podle toho zařídit. Ale pozor ne vždy se 3 sedačky do auta vedle sebe vejdou.
Jen drobnost, dítě musí vyhovovat váhově, ale nesmí jít ani hlavou přes horní okraj sedačky.
Takže se podle toho zařídit. Ale pozor ne vždy se 3 sedačky do auta vedle sebe vejdou.
ja mam 3 deti ...
5, 13 a 13 kg ...
takze to nejmensi ma do 18 jeste dost daleko ...
9-18 je to, co bych koupil - protoze na tu vyssi kategorii (15 a vyse) jeste nikdo z nich nema velikost 😊
DIKY ZA TIP NA TEN CENIK - toho sloupce jsem si predtim nevsim !!!
je tam i sedacka 9-36kg za 3tkc 😊
a prave proto kooukam na vetsi auta - aby se 3 sedacky vesly ..
ted mam feldu - tu prodam a koupim neco vetsiho ...
zatim jsou vazni adepti😒br />
ford mondeo kombi rv asi 97 (3x3bodovy pas- nemusim resit sedacku)
bmw 520, 525 touring rv kolem 92-94 ... (1 dvoubodovy)
kazde je o necem jinem a zvazuju, co vlastne bude lepsi ... po meste mondeo ... na dovolenou bmw ..
jedno bmw uz mam (31😄 ... a vim, ze lepsi bude bmw ..
na fordy se nadava .. bmw zas bude vyssi objem-pojistka (mozna - i mondea jsou 2.0) ... fordu bude na vyber vice ..
proste uvazuju 😊
petr
5, 13 a 13 kg ...
takze to nejmensi ma do 18 jeste dost daleko ...
9-18 je to, co bych koupil - protoze na tu vyssi kategorii (15 a vyse) jeste nikdo z nich nema velikost 😊
DIKY ZA TIP NA TEN CENIK - toho sloupce jsem si predtim nevsim !!!
je tam i sedacka 9-36kg za 3tkc 😊
a prave proto kooukam na vetsi auta - aby se 3 sedacky vesly ..
ted mam feldu - tu prodam a koupim neco vetsiho ...
zatim jsou vazni adepti😒br />
ford mondeo kombi rv asi 97 (3x3bodovy pas- nemusim resit sedacku)
bmw 520, 525 touring rv kolem 92-94 ... (1 dvoubodovy)
kazde je o necem jinem a zvazuju, co vlastne bude lepsi ... po meste mondeo ... na dovolenou bmw ..
jedno bmw uz mam (31😄 ... a vim, ze lepsi bude bmw ..
na fordy se nadava .. bmw zas bude vyssi objem-pojistka (mozna - i mondea jsou 2.0) ... fordu bude na vyber vice ..
proste uvazuju 😊
petr
Tehdy jsem měl ty sedačky tuším že of firmy Roemer (to "oe" je vlastně přehlasované "o"). Ani nevím, jestli vůbec ještě existuje.
PS: Při tříbodovém samonavíjecím pásu se použila jen bederní část a hrudní se táhla zadem mezi opěradlem sedačky a opěradlem sedadla. Pultík před dítětem byl mimořádně praktický!
PS: Při tříbodovém samonavíjecím pásu se použila jen bederní část a hrudní se táhla zadem mezi opěradlem sedačky a opěradlem sedadla. Pultík před dítětem byl mimořádně praktický!
Firma Römer samozřejmě existuje, ale popisovaná koncepce sedaček se dnes už takřka neobjevuje. S tím, jak přišla norma ECE R44-03, tak to jeden čas vymizelo, ale v poslední době se něco podobného začíná zase objevovat.
BMW E39 Touring (97-03) má 3x tříbodový pás. Jeden takový exemplář mám doma. 😉
no jo .. verim, ze e39 ma pasy, jak by se mi libily .. ale kdo mi to zaplati?
budu mit za ty penize (do 100tkc) problem sehnat nejakou peknu e34 😞
ale dik za info 😊
petr
budu mit za ty penize (do 100tkc) problem sehnat nejakou peknu e34 😞
ale dik za info 😊
petr
prosim, nevite nekdo, jake starsi auta -kombiky - (asi tak v cene kolem 100tkc) mely zadni tri 3bodove pasy?
vim jenom o fordu mondeo od rv 97 ...
jinak maji 3x 3bodak sedany -omega, bmw 5, atd, ale v kombiku jsem na nic krome mondea nenarazil 😒
duvo😜 potrebuju auto, kde muzu dat dozadu 3 autosedacky
moc diky za info
petr