Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu
Zpět na článek

10 komentářů

omik82
ahojte.

mate niekto skusenosti s ojazdenym vw golf IV 1.9TDI. rv 2001-2002.

Myslite, ze ho zozeniem v dobrom stave za nejakych 300000?

Sli by ste do toho?

Alebo skuste poradit nejaku inu podobnu alternativu.

Chcel by som 1.9TDI (74 / 81 kW), max. 4 roky vek a nechcem aby to bola octavka.

Idealny by sice bolo 3kove BMW ale mysli, ze prevadzkove naklady by boli pre mna zatial vysoke (ale jedneho dna bude aj tak moj >😒] ).

Vdaka
A v čem by jako BMW mělo mít výšší provozní náklady proti VW? :shock: (srovnáme-li třeba BMW 320D s VW GIV 1.9TDI)
omik82
no zle som sa vyjadril. ani nie tak provozni, ako skor servisne.

tie si myslim, ze budu u bmw vyssie. alebo sa mylim?

ak sa mylim, tak skus hodit nejake cisla.

dik
Pokud budeš chodit na servisní prohlídky do značkových servisů, tak samozřejmě zaplatíš víc, protože v BMW berou na hodinu cca 2x tolik co u VW. Ale to je tak asi všechno...... 😉
to je blbost vahat mezi temahle dvema autama kvuli servisu...jak casto si myslis ze pojedes se ctyri roky starym BMW do servisu?...320d je hodne oblibena a jestli je pro tebe BMW ikona a rikas ze jednou bude stejne tvoje splnil bych si to byt tebou uz ted 😁
Tak aj ja som zvažoval kúpu novej Fabie RS, ale už ma to prešlo. Tak voľba padla na VW, BMW, AUDI - v dieslovom prevedení. Vyhral VW BORA. Auto je dovezené z Nemecka VW BORA Variant 1.9 TDI - PD, 85 kW, r.v. 2000, 6 kvalt,velká navigácia, vyhr. sedačky, 17 , .... . Najazdené má 130 000 km, je po veľkom servise (rozvody ...) a má aj servisnú knižku. Moja predstava bola 96 kW a rok výroby cca 2001-2002 ale skutočný stav ma presvedčil. Nebola to veľká búračka - poškodený predný a zadný nárazník (opravoval som to ja) :shock: . Cena vozidla na značkách je 360 000 Sk. Zatiaľ skúsenosti s týmto typom vozidla a motora nemám, predtým som mal GOLF II,III GTD , ale bolo mi doporučené aby som zháňal motor so vstrekovaním PD. Klasické motory TDI ktoré majú vstrekovacie čerpadlo 66 - 81 kW - majú dostatočný výkon (81 kW) a spotreba je max. 6l / 100 km. Motory PD majú spotrebu napr. 85 kW okolo 7-8l / 100 km, ale pružnosť motora je oveľa oveľa vyššia a motor pracuje ľahšie. Kúpu budem realizovať na budúci týždeň - majiteľ vybavuje značky.

Chcem Ťa upozorniť na jednú vec - autá takéhoto druhu sú dovážané zo zahraničia väčšinou v havarovanom stave ( vermi, dobre to poznám) a ani sa nenazdáš a máš obrovský vrak v garáži. Podľa mňa je jedno aký to je rok, výbava, motor - mne ide o to, aby hlavne karoséria bola v 100 % stave. Vozidlo bez aktuálnej servisnej knihy je totálna blbosť - 100 % istota upravených kilometrov ( stiahnutie km - 1000 sk). Prajem uspešný výber vozidla >😁 :!:
omik82
ja som presiel par for a nejake weby a mam z toho golfu nie prave najlepsi pocit, co sa tyka prave motorov a ich spolahlivosti. hlavne tdicka maju vraj kopec problemov, tak teraz vaham.

rozmyslam nad alternativou ford focus 1,8 tdci. podvozkovo je na tom lepsie (aj ked to mam len vycitane a osobne som v nom nejazdil), spolahlivost VRAJ tiez je lepsia ako u golfu. cenovo je to hodne porovnatelne, dokonca focus je na tom lepsie. ale designovo sa mi ovela viac paci golf. poznate niekto focusy? vedel by niekto porovnat focus a golf IV. aspon trosku objektivne 😊.

dik
já mám Golf IV, TDI-PD (74kW), najeto 60 tis. a zatím si vůbec nestěžuju, teď jsem byl na větší prohlídce (ta předchozí při 28 tis.) a kromě výměny kapalin bylo vše ok (za pár tis. bude ještě třeba vyměnit brzdové obložení, ale to je stále běžná údržba). za celou dobu (2 roky) nebyla na autě žádná závada a jediná investice nad rámec běžné údržby byla výměna manžety poloosy na předním kole. spotřeba je už mnohokrát protřepané téma, takže můžu jenom potvrdit hodnoty kolem 5-5,5 l/100, stejný je to s traktorovitým zvukem, který při nižších rychlostech otravuje...
omik82
no ono to vzdy zavisi kus od kusu, ale otazny je pomer nepodarenych kuskov ku podarenym. viac by som chcel golfa, ale este si to rozmyslim... Prave ma odradza pomerne dost ludi, ktory na tie motory "nadavaju".

co sa tyka spotreby a traktoroveho zvuku, tak momentalne jazdim na Fiate Croma 1.9tdid (66kW, r.v. 91) a ked sa krotim, tak jazdim bez problemov za 5,5l, ked sa neovladam tak za 7-7,5... A zvuk...nebudeme si klamat, mohlo by to byt lepsie 😊). Ale som s tym motorom maximalne spokojny aj s autom ako takym. S motorom som zatial nemal ziadne problemy. Elektronika ako taka je trosku o inom, ta obcas problemy robi, ale zatial ma na ceste nechala iba raz aj to bolo v noci a vypadlo mi osvetlenie (odpalena cela poistkova skrina).
No neviem kam chodíš na tie informácie o poruchovosti motorov VW TDI, ale tieto motory sú spoľahlivé na 100% a nedám na ne dopustiť. Ford Focus je naozaj dobré auto a podvozok má neskutočne kvalitný (klobúk dole), ale nejako osobne by som tieto vozidla nespájal a hlavne neporovnával.

Čo sa týka motorov VW najviac poruchovou časťou je snímač nasávaného vzduchu (váha). Jeho životnosť je cca. 80 000 km a cena za originál repas BOSCH (použitý je len pôvodný obal a snímač je úplne nový) stojí zhruba 3000 SK.

Poruchovosť turba - chyba je hlavne v motorovom oleji - otázna výmena pri servisnej výmene oleja a následné upchatie olejového potrubia pre prívod m.oleja do turba, alebo urýchlené vypnutie motora po extrémnej záťaži motora.

Nech si hovorí kto chce - čo chce Golf 4 je kvalitné vozidlo a nechci od tejto značky, aby životnosť motora bola vyššia ako 500 000 km. V utorok som predal GOLF III 1.9 TD 55 kW, ktorý mal najazdených skutočných 395 000 km bez väčšej poruchy. Spotreba oleja na 15 000 km bola 0,8 l.

Nový majiteľ má na tacháči 145 000 km a je nadmieru spokojný.

Dôležité je u diesla ho najprv zahriať a až potom zaťažovať !!!!!!

čo sa týka FOcusa 1,8 TDCI mal som možnosť sa na ňom povoziť - celkový dojem bol dobrý, ale to rozbiehanie na jednotke je strašne ťarbavé. Keď už je v otáčkach tak ide celkom dobre. Mal najazdené orig. 210 000 km a po naštartovaní za studena si 3 minútky poklepával a zadymkoval (určite to poznáš, keď máš Cromu) a potom už išiel ako hodinky.

Ja mám rád VW golf hlavne preto že vozidlo má dlhú životnosť a hlavne tak rýchlo morálne nezostárne.

Počul som že motory TDDi sú kvalitnejšie a spoľahlivejšie a majú naozaj svoje muchy ako aj ostatné značky dieslov :roll: