Kamarádi, už delší dobu uvažuju o koupi biku Honda CBR 600F. Zajímaly by mě vaše zkušenosti s touto motorkou. Hlavně náklady na sezónu, spotřeba apod. Jestli máte lepší typ, tak sem s ním!
Honda jako takova je hodne dobra motorka, ale spis nez 600F bych koupil 900RR - nemus to tak tocit = nizsi spotreba, jede to vo hodne lip,
je to jen muj nazor, nechci se s nikym hadat.
je to jen muj nazor, nechci se s nikym hadat.
900 RR je slusny brko, ale jestli s masinama zacinas tak bych se drzel tech sestistovek...
Nevim jak CBR 600, ale ja mel 2 roky Yamaha FZR 600, r.v. 89 (mel sem ji jaro 97 - leto 99), kupoval sem za 88 tis., nalitano 35 tis. km. Ma investice byla zadni guma (bohuzel 17" se ojety blbe shanej) = 5kKc, retezova sada 6.2kKc, svicky NGK za 1kKc (ty mi po 250 km odesly, reklamace nebyla uznana), brzdovy desticky asi za 500 Kc a benzin. Zralo to cca 8l (nikdy sem to nak nezkoumal, pouze odhad), jezdilo to i 230 km/hod tacho. Po asi 20 tis. km sem to jeste za 79 tis. prodal, to uz bylo zraly na vymenu rozvodaku, ten uz byl teda slyset dost. Musim rict, ze velmi spolehliva masina. Ja bych Yamahu bral zas, v CR dost frci, maj v PH novej velkej servis, dost ND, ...
Nevim jak CBR 600, ale ja mel 2 roky Yamaha FZR 600, r.v. 89 (mel sem ji jaro 97 - leto 99), kupoval sem za 88 tis., nalitano 35 tis. km. Ma investice byla zadni guma (bohuzel 17" se ojety blbe shanej) = 5kKc, retezova sada 6.2kKc, svicky NGK za 1kKc (ty mi po 250 km odesly, reklamace nebyla uznana), brzdovy desticky asi za 500 Kc a benzin. Zralo to cca 8l (nikdy sem to nak nezkoumal, pouze odhad), jezdilo to i 230 km/hod tacho. Po asi 20 tis. km sem to jeste za 79 tis. prodal, to uz bylo zraly na vymenu rozvodaku, ten uz byl teda slyset dost. Musim rict, ze velmi spolehliva masina. Ja bych Yamahu bral zas, v CR dost frci, maj v PH novej velkej servis, dost ND, ...
Dost lidi mi rikalo ze jsem blazen, kdyz si chci koupit takhle silnou masinu, kdyz je to uz 5let
co jsem prodal Jawu 639. Ale ja na ne nedal.
Dnes ji mam uz 4rok a jsem stale spokojen.
Tahne pekne odspodu a kdyz na to prijde drzi krok se supersportama. Jedinou vec by meli Japoncici dodelat a to je 6tej kvalt. Jinak super.
Preji Vam teplejsi pocasi a stastne navraty domu.
(sobe taky)
Pro zajimavost. Kamos mel Drag Stara a po nem koupil Ninju 900 a moc si libuje a stal se z nej velkej zavodnik.
co jsem prodal Jawu 639. Ale ja na ne nedal.
Dnes ji mam uz 4rok a jsem stale spokojen.
Tahne pekne odspodu a kdyz na to prijde drzi krok se supersportama. Jedinou vec by meli Japoncici dodelat a to je 6tej kvalt. Jinak super.
Preji Vam teplejsi pocasi a stastne navraty domu.
(sobe taky)
Pro zajimavost. Kamos mel Drag Stara a po nem koupil Ninju 900 a moc si libuje a stal se z nej velkej zavodnik.
Jen dodam,
Kamarad mel Virago, asi 4 roky, pred 3 tydny koupil Yamahu XJR 1300 - je to nahac a ma 120 koni.Po nekolika stech metrech jizdy prohlasil,
"4 ztracene roky"
Jinak ja mel FZR 600, a mohu jen dodat, ze je to celkem slusna motorka....
Kamarad mel Virago, asi 4 roky, pred 3 tydny koupil Yamahu XJR 1300 - je to nahac a ma 120 koni.Po nekolika stech metrech jizdy prohlasil,
"4 ztracene roky"
Jinak ja mel FZR 600, a mohu jen dodat, ze je to celkem slusna motorka....
Mate nekdo zkusenost s antiradarem? Funguje to vubec? Jestli jo, da se to namontovat na motorku?
Clovek nechce porad platit pokuty, kdyz ma doma superbika...
Clovek nechce porad platit pokuty, kdyz ma doma superbika...
O tom nevim ale měl sem pučenou 1100 Kawasaki Ninja a to mě 240 moc policajti ani nesrali ;o)
A vůbec musím ohlásit plánování trestného činu antiradary jsou zakázány zákonem a pokud to neohlásím budu zažalován za neohlášení trestného činu (pokud bude splněna jeho skutková podstata)
159....Haló, já bych měl pro vás námět na reportáž... ;o)
A vůbec musím ohlásit plánování trestného činu antiradary jsou zakázány zákonem a pokud to neohlásím budu zažalován za neohlášení trestného činu (pokud bude splněna jeho skutková podstata)
159....Haló, já bych měl pro vás námět na reportáž... ;o)
Ahoj.Antiradar mám v autě,tam funguje.Mám ho krátce,takže vyzkoušeno zatím jen ve městě. Jinde jsem ještě neměl tu "čest". Mrkni se na antiradar.com,je tam test antiradarů co vyšel v Autotipu. Na motorce taky jezdím,ale myslim si,že tam antiradar nemá smysl. Problém s umístěním,aby ti nespadl a pak bys musel mít v přilbě nějaké sluchátko.A hlavně,na motorce jsou ty rychlosti úplně jiné. Antiradar se ozve asi nějakých 30 - 100m před radarem,když tě měří zezadu a to je většinou a pokud jedeš v obci kolem 100km/h,tak bys musel dost na brzdy abys to na 50 stihl. A ještě,když vezmeš v úvahu,že při 100km/h za vteřinu ujedeš asi 30m - což je vlastně tvoje reakční doba,než začneš brzdit. No a mimo obec kde rychlosti jdou ke 200km/h i víc,tam nemáš šanci dostatečně ubrat. A to nemluvě o tom,že tě muže zezadu sejmout nějaké auto a proto si myslím,že když si chceš "pořádně" zajezdit,je mnohem lepší zašpinit ,nebo přelepit SPZ a na případné policisty nereagovat.
Diky moc za radu. Faktem je, ze na biku se da zabrzdit na 200 metrech z 200 km/hod na nulu.
Jo,brzdy jsou u biku super,jenže auta takhle nebrzdí. A takový náraz autem zezadu,to je něco. Zažil jsem,a to bylo jenom takové lehké drcnutí na křižovatce,kdy borec za mnou nedobrzdil.Byl jsem hned na asfaltu. A právě při jizdě s antiradarem nemůžeš jít hned na brzdy když zapíská. Je třeba se nejdřív kouknout kolik jedu,pak se podívat do zrcátka jestli není někdo blízko za nmou a pak teprve brzdit. Je to sice otázka 1-2 vteřin ,ale metříky potřebné pro včasné zpomalení utíkají děsně rychle.
Ja mám s vami nezrovnatelnú motorku Javu 350 BIZON.Má len 18koní oproti vaším desiatkam či dokonca cez 100.Motorky sú super to všetci vieme,ale ako sa k nám chovajú vodoči aut to nemá obdobu.Išiel som normálne po hlavnej mezi dedinami a * na Fiate Punto na mna pozrel a drb sa mi tam z polnej cesty.Naštastie som to ubrzdil,ale mal som sto chutí ho nakopat do vajec.Keby som sedel v Tatre tak by pekne počkal ***.Vodiči aut by mali mat viac ohladou na nás.Nás nechráni vobec nič okrem prilby.Motorku ktorú by som chcel mat je Honda Transalp alebo Yamaha Superteneré.Mám rád cestovné endurá.Nemám nič ani proti superšportom.Velmi sa mi páči Yamaha Vmax.Je to podla mna najbrutálnejší stroj aký sa predáva s otvoreným výkonom 150koní.Ak ju niekto máte tak mi napište vaše skúsenosti s týmto super Naked Bike.
Poradte mi, kluci, kterou z nich koupit. Slysel jsem, ze Zuzanka je v zatackach vic ovladatelna, Honda rychlejsi na rovinkach. Ale nejsem si tim vubech jistej...
Která je lepší to Ti neřeknu,protože na GSX jsem nikdy nejel. CBR mám,a je docela dobrá-ikdyž pomalu přemýšlím o výměně. Dělá přesně to co chci a ikdyž to někdy přeženu,tak mi nedělá žádné nečekané kousky. Spíš naopak. Třeba,když jsem moc rychlý do zatáčky a je třeba si v náklonu přibrzdit - je to taky samozřejmě i o pneumatikách. Jízdní vlastnosti,myslím dost dobré. GSX bude asi o něco ostřejší,a asi se jí bude víc líbit na okruhu. Záleží,kde chceš více jezdit. Jestli okruh nebo silnice.Co se týká okruhu Most a Brno - nemám s nimi žádnou zkušenost. Já jezdím hlavně klikaté silnice.
Kluci, mate nekdo zkusenosti s mosteckym okruhem? Mam ted na mysli volne Honda days, Yamaha days apod. Jake to je ve srovna ni s Brnem?
Buducu sezonu by som si chcel kúpit cestovné endúro.Honda Transalp alebo Yamaha Africa Twin.A ešte prichádza v úvahu Super Tenere.Rád by som počul názor majitela a popísal náklady na prevádzku.ND a spolahlivost.Dakujem
Potřebuju prodat CBR 600 F, rv.96,nebouraná originál, naj. 27000,cena cca 145.000,- Kč tel.0606/261862
Zajímavá cena, perfektní stroj. ©koda, budu si muset jeątě 1 rok počkat. U motorky je třeba přidat prachy na helmu, kombinézu, boty, atd. Poradil bych Ti: www.annonce.cz
Nevim, jak brzdí kvalitní stroje, sám mám jawu 350, která brzdí bídně, ale chci dát k dobru příhodu z letošního léta. Jel jsem autem z Kolína na pardubice, v protisměru dva kolaři, stříbrnej nissan, Biker, offroad a další. Nissan se chystal předjíždět kolaře, tak jsem se tlačil ke straně, a on si to najednou rozmyslel a začal brzdit. Když jsem je míjel, biker jel po předním kole, a pak jsem ho v zrcátku vyděl na zemi. Jestli ho nabral ten offroad to nevim. Pokud jste tam někdo byl, nebo něco víte, napište. Někdy mám pocit, jestli jsem toho nissana k předjíždění nevyprovokoval tím, že jsem uhýbal.
Chtěl bych se s váma podělit o příhodu, která se odehrála letos v září v Nýřanech u Plzně. Znáte to, babí léto: obloha jako vymetená, teplota venku ještě slušná. Každej motorkář se snaží urvat poslední dny sezóny. Jeden můj kamarád, co má CBR-ko, si vyjel o víkendu do Mostu. K večeru přijel celej nadšenej. Doma si odložil helmu a kombinézu. Pak přišli kluci na kus řeči a skouknout motorku. Jednomu ji dokonce půjčil. Když se už začalo smrákat, řekl všem, že jede do garáže (od baráku cca 300 m). Kluci slyšeli řev, jak tomu naložil, potom gumy ve smyku a děsnou ránu. Když přiběhli na místo, mašina byla zapíchnutá v jedné garáži, a kámoš ležel před ní. Samozřejmě bez helmy a kombinézy. Za chvíli přiletěl vrtulník a následovala oživovací procedura včetně tracheostomie. Na áru mu dávali 10% na přežití. No, nebudu vás dál napínat. Za 6 neděl ho pustili domů, po schodech vyšel po svejch.
Chtěl jsem vám jenom napsat, co všechno se může na mašině stát. A když je to z vlastní blbosti, tak to sere dvojnásob...
Chtěl jsem vám jenom napsat, co všechno se může na mašině stát. A když je to z vlastní blbosti, tak to sere dvojnásob...
Chtěl bych se s váma podělit o příhodu, která se odehrála letos v září v Nýřanech u Plzně. Znáte to, babí léto: obloha jako vymetená, teplota venku ještě slušná. Každej motorkář se snaží urvat poslední dny sezóny. Jeden můj kamarád, co má CBR-ko, si vyjel o víkendu do Mostu. K večeru přijel celej nadšenej. Doma si odložil helmu a kombinézu. Pak přišli kluci na kus řeči a skouknout motorku. Jednomu ji dokonce půjčil. Když se už začalo smrákat, řekl všem, že jede do garáže (od baráku cca 300 m). Kluci slyšeli řev, jak tomu naložil, potom gumy ve smyku a děsnou ránu. Když přiběhli na místo, mašina byla zapíchnutá v jedné garáži, a kámoš ležel před ní. Samozřejmě bez helmy a kombinézy. Za chvíli přiletěl vrtulník a následovala oživovací procedura včetně tracheostomie. Otok mozku, potrhaný plíce. Na áru mu dávali 10% na přežití. No, nebudu vás dál napínat. Za 6 neděl ho pustili domů, po schodech vyšel po svejch.
Chtěl jsem vám jenom napsat, co všechno se může na mašině stát. A když je to z vlastní blbosti, tak to sere dvojnásob. Prý mu tam vběhnul pes...
Chtěl jsem vám jenom napsat, co všechno se může na mašině stát. A když je to z vlastní blbosti, tak to sere dvojnásob. Prý mu tam vběhnul pes...
Všechny Vás zdraví Berkut
Jinak jak teď prožíváte období pro motorkáře né zrovna moc radostné ? Taky vás svrbí ruce ? 😄))