Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu
Zpět na článek

7 komentářů

Ahoj lidi, poradíte mi s výběrem malého auta?

Váhám mezi:

Fiat Punto

Renault Clio

Ford Ka

Citroen Saxo

díky a mějte se
Suzuki Swift >😁
Z těchto aut asi PUNTO 1.2 , ale musíš hooooodně dlouho vybírat, jako u všech aut v této cenové hladině- navíc u punta těch 1.2jek moc nebylo.
Z této čtveřice bych si vybral Clio. Měli jsme ho několik let (konkrétně benzín 1.2, r.v. 90), vzhledem k obsahu slušná akcelerace, za dobu co jsme ho měli nikdy nezklamalo.

Punto r.v. 96 má již několik let známý a nestěžuje si.

Ford Ka má kámoška a taky si nestěžuje.

Podle mě nezáleží ani tak na značce, jako na konkrétním stavu vozidla. Takže hledat, hledat a naleznout nějaký pěkný kousek.

Co se týče motoru, tak určitě benzín, obsah 1.2 nákupní tašce bohatě stačí.
Punto, urcite a kazdopadne, nemuzu moc rikat, mam ho asi jenom 3 tydny, ale jezdi skvele a vubec se mi libi vic nez cely ten seznam v prvni zprave tohoto temata. Takze ber punto. jenom je otazka, jestli sezenes dobry kus do 70000. Musis hledat 😄
havci
Ja bych bral asi taky Punto. Clio za 70000 se da koupit jen prvni generace, Ka je zas oproti ostatnim nejmensi a Saxo to nevim je takovy nenapadny. Na druhou stranu Punto za 70000 bude nejaky z prvnich let vyroby takze budes mit tezky vyber
Mmm.. Nerek bych, ze se za 70tis. koupi pouze prvni generace Clia. Spis si myslim, ze by to byla akorat faceliftovana..