Bezpečnost
Přihlásit pro přidání komentáře
Orvell
Abych se přiznal. V autě jí vozím i když není služební. Je to dobrá věc.
Uz dnes je zretelne, ze nezustane jen u odrazkovych vest. V nekterych zemich EU, tam kde jsou podel silnic jezera a nebo reky, to se tyka predevsim napr. Finska, ale samozrejme i CR ma hodne rek a jadrnych potoku prave kolem silnic, by k povinne vybave mela patrit i plavaci vesta stejne jako je tomu v dopravnich letadlech. Uznavam, ze plavaci vesty mohou byt v automobilu ponekud neskladne, ale pak alespon plavaci kridelka.
8-s
8-s
Ty jsi nejak zmateny... Co ti vadi na reflexni veste? Kdyz mas problem s autem, tak je te videt, a naopak pokud se nekdo na dalnici mota kolem zastavenyho auta, tak ho vidis uz z dalky a tim padem nebudes mit na triku zabiti. Tak trochu premyslej 😉
507
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
Povinné ESP nenaučí řidiče slušně jezdit. Radši bych navrhl povinnou školu smyku a účast na patologii nebo soudním lékařství, podívat se na pár krásných obrázků těch, kdo spěchali a nedojeli. Nebo na oběti těch, kdo spěchali a měli více štěstí, než ti, kdo je potkali.
ESP je dobrá věc, ale jen v rukou dobrého řidiče. V ruce bezmozka je to odjištěný granát.
ESP je dobrá věc, ale jen v rukou dobrého řidiče. V ruce bezmozka je to odjištěný granát.
Nejhorší je když se na to lidi spolíhají. Myslím si že pro bezpešný provoz stačí ABS, kontrola trakce, případně dalších pár základních systémů. Když bude auto hlídat úplně všechno tak to povede jenom k tomu, že budou řidiči dávat ještě míň pozor na to co se děje kolem nich.
V podstatě píšu to samé, co ty, jen jinými slovy. Taky se bojím toho, že lidi pak budou ještě více spoléhat na všemocnou elektroniku, místo na svou hlavu. Už teď mám pocit, že plno řidičů nepředvídá a řeší situace na poslední chvíli. Někteří ani neřeší.
pred par dny jsem jel po delsi dobe opet po dalnici. Ve stopadesati me predjizdelo nejake SUV (nejake dvouapultunove monstrum) tak, ze jsem myslel ze stojim. Nezustalo jen u jednoho SUV, napocital jsem jich nekolik. Paradoxem je, ze v levem pruhu jsou rychlosti pres dveste normalem a v pravem se plahoci ctyricet tun zeleza osmdesatkou. Hmm, no urcite maji vsichni vestu a jiste i detskou sedacku, jedna-li se o rodinu s detmi ...
Proti veste ani ESP nic nemam, a souhlasim s nazorem MP :yes:
Proti veste ani ESP nic nemam, a souhlasim s nazorem MP :yes:
nevšiml jsem si, že by s tím měla do činění EU? Vlastnictví ESP je volbou zdravého rozumu, pořízení reflexní vesty je způsobeno pudem sebezáchovy 😄
Zmaxxx
Díky za článek, ale je takový, řekněme slušně, polovičatý.
V ČR jsou běžně k dostání vesty s barvami přecházejícími od zelené přes žlutou až po sytě oranžovou. Vím ale, že v několika státech je třeba oranžová vyhrazena pro bezpečnostní složky a již za její vlastnictví hrozí pokuta. Jak je to tedy s barvami po Evropě?
V ČR jsou běžně k dostání vesty s barvami přecházejícími od zelené přes žlutou až po sytě oranžovou. Vím ale, že v několika státech je třeba oranžová vyhrazena pro bezpečnostní složky a již za její vlastnictví hrozí pokuta. Jak je to tedy s barvami po Evropě?
8-s