Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Testy

Zpět na článek

TEST Chevrolet Aveo: První jízdní dojmy

44 komentářů

vrkuboy
podle me vzhledove krasny auto a zejmena ta zluta 3D verze :yes: cena je taky dobra a ocenuju ze u nejslabsi verze ma motor ctyri valce a na svuj objem slusny vykon. Osobne bych toto auto radsi nez fabii. Jeste by to chtelo turbo diesel!
gld
jasne, moderný CR diesel tam rozhodne chýba, inak pochvala najmä za interiér :yes😒br />
jediné čo sa mi nepáči je umiestnenie loga chevrolet na dolnom ráme "grilu"..úplne sa to tam nehodí, mali ho dať doprostred masky
RS
Vzhledově jak po zásahu polského tunera, ale interiér překvapivě celkem k světu.
igor77
.
Pierro
No popravdě řečeno čekal jsem trochu víc. Tohle mi moc jako novinka nepřipadá. Je to takové liftované Aveo, které bylo pro změnu liftem Kalosu. A popravdě řečeno, Jak Aveo tak i Kalos vypadaly lépe. Tohle má těžkopádný předek ve stylu Epicy který se k takto malému vozu nehodí a velice lacině, až pouťově vyhlížející interiér. Cena v základu není špatná, ale v porovnání s například Getzem mi auto celkově přijde horší. Uvidíme jak se bude prodávat, ale trhák z něj asi nebude. Momentálně je pro mne vítězem mezi korejskými supermini jednoznačně I10. A uvidíme jaká bude I20 (nástupce Getze) případně nástupce KII Rio...
Uprimne receno je mi naprosto lhostejne kdo je viztezem mezi korejskymi vozy- asi srovnatelne jako kdo vyhral Svetovy pohar taznych psu v Gronsku
Pierro
Vadere, chlape a já myslel že jsi kynologická kapacita...😄) Jinak hezké ráno vinšuju, jak se vede??
Vyborne jen bych dneska nejradsi nebyl v praci😄 . Vcera jsme byli na grilovacce- plznicka a vyborne hovezi....
Pierro
To mě se taky dnes do háku nechtělo... Ale stejčky a plzničku bych si taky dal... Vadere ještě se vrátím ke včerejší debatě - co takhle kombík 9-3?? Ten by vám nevyhovoval??
Ja bych v nem zacal okamzite zavodit znam se - stejne jak se 159 tyto dve auta na mne proste tak pusobi
Pierro
Nezačal. pořiďte slabší variantu nafty a nebudeš mít choutky závodit. a myslím že i ženuš by ti to rychle zatrhla... 😉
To si myslis 😉 . Je smutnou pravdou ze mlada neni moc velka fanynka dynamicke jizdy s vyuzitim plneho potencialu vozu 😒
Pierro
ak bych pro tebe měl jednu opravdu šalamounskou nabíku (ako by povedal daniel) Nechte si koupi Roomstera. Je pomalý, vzadu kufr jak v dodávce v tédéíčku, na hlínách, s křídlem... no řekni chtěl bys ještě závodit?? Ode mne bys dostal pěkné potahy od vietnamců (rozuměj leopardí) a náležitě huňatý potah na volant... >😒]
Co beres v posledni dobe za svinstvo 😉
Pierro
ale nic, jen tak blbnu. svou dávku alkoholu (pivka) si nechávám až na večer... 😉 Ale zeptám se tě na jinou věc - prodávala se kdy v čr taková ta chevroletí kreace s názvem tuším Saab 9-7???
Individualni dovoz nebo pres Denker- stejne to bylo v cele Evrope - byl to model specielne pro USA
Pierro
čoveče vadere, zavzpomínej, co bylo tvé první auto??
Skoda Felicia GLXi- zelena metaliza, 14 hliny, manualni stresni okno, radio s CD, el. okynka a central
Pierro
tos ještě sedlal slušný dělo... 😉 já měl vyblitě žlutej škodylak 120, puklice z Maďarska, chlupatej volant, rádio Intersonic bez kazeťáku a švihadla na všech okýnkách... >😒] a jako bonbonek pak zadní roletku, ta byla jak z eS klassy... 😉
Pierro
jo potahy koženka a na nich masážní kuličky... 😉
Ve vozech rady Skoda 120 jsem jel naposledy v roce 1990- pask si otec koupil Sierru. Jinak clovece na tu Felicii vzpominam hrozne rad ( byla jedna z poslednich predfaceliftovanejch) a to i pres to ze uz kdyz jsem ji v 2001 daval pryc a kupoval Civica Coupe tak byla priserne shnila
Pierro
Následoval Golf G60, pak Felda GLXi, Citroen Xsara a nakonec A4... Nejradějivzpomínám na toho golfíka... 😉
Golf G60 bylo co to mi nic nerika ( tovarni uprava??? )- mam nejakou mezeru
Pierro
kompresorová 1,8 - 116 kW. Taková trochu jiná varianta GTI. rychlá jak blesk a taky trochu přemotorovaná...
Kompresor nebo Turbo? To byl GIII.?
Pierro
Byla to GII skutečně s kompresorem.
GII? Tak to muselo byt brutalni S/M to auto samo je silene lehke a jeste 116kw motor dopovany kompresorem.
Pierro
vždyť to povídám, jelo jak pila. Kam se hrabala GIII GTi. Trochu bych to přirovnal třeba k Unu Turbo. To byla podobná prasečina. Ale když sis zvyknul, dalo se s ním krásně užít a vyblbnout... 😉
[odkaz]
Pierro
je nádhernej.... 😉 nechal bych si líbit...
Nejen ze hezky vypada ale ma i skvele vnitrosti, sametovy hlas, ostre reakce a umi byt hodne ostry 😉
Pierro
tohodle mazla bych velice rád povodil... čí je ten motor?? má původ u opla?
Puvodne to je Holden pak ho prevzal Opel a nakonec az se vychytaly vsechny mouchy Saab a ten si s nim jeste jemne pohral
Blue Sun
Ve které třídě vlastně je? Je to konkurent i10 nebo i20? Osobně mi připadá spíš jako že patří do třídy dvacítky. Nebo možná někam na pomezí mezi nimi? Protože rozměry sice na tu vyšší má, ale vnitřním prostorem je to miniauto. Asi to moc trhák nebude, ani současná Avea skoro vůbec nepotkávám.
Pierro
Já bych řekl, že to cílí na Getze (I20). Konkurentem I10 je zastaralý Spark (Matys). Víš kde těhle potvor jezdí (kupodivu) opravdu hodně?? V Trutnově. Během hodiny jsem jich potkal šest. Řidiči vesměs ženy anebo důchodci... 😐
Blue Sun
Tak do Trutnova se z Brna fakt nepoženu, abych se podíval >😁 Myslím, že vzhledem k designu a vlastnostem se ani spektru řidičů nedivím.
Táta měl jednou jako náhradní auto, když měl svou corsu v servisu, právě aveo 1,4. Stěžoval si, že to auto je líné a neobratné. Sice jelo rychle, ale týden trvalo, než tu rychlost dosáhlo.
Na Getze rozhodně nemá.
DaewooMaster
Vsak taky v Trutnove mas Chevroletacky autosalon, takze se neni cemu divit... 😄 Co se tyce, "zastaraleho Sparka" (Matize), je to nejprodavanejsi auto sve tridy lonskeho roku, takze odhadnout uspech "noveho" Avea se neodvazuji ani ja. :-!
Pierro
Matiz válcuje cenou a milým designem, co si budem namlouvat. Ale zastaralý již přeci jen je... A s tím Aveem?? no nechejem se překvapit. 😉
507
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
objekt21
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
gld
yeah, sugar we´r going down..
File12
Ceny sou teda jiný..ofiko ceník...aveo lt 1,4 stojí 294900,-...
V tabulce je to tak uvedeno, nenechte se zmást sloupcem 1,4 AT, to je verze s automatem.
File12
Máte pravdu..moje blbost. Omlouvám se. Doufám že chystáte i celkový test Avea.