Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu
Zpět na článek

57 komentářů

Jsem v podobné situaci jako zadavatel s zhruba stejným rozpočtem. Dosud jezdím v Mondeu kombi 1,6 i MKII. 1997 výroba a plánuji trošku zmodernizovat stáj 😄. Ročně najezdím cca 15 tis. km, převážně ve 2 lidech, cesty 50 % cca 40km okresky, 25% město, 10% dálnice, 15% výlety (v zimě lyžovat - cesta cca 80 km tam a to samé zpět, v létě obdobně). Nejsem žádný velký "střelec", takže jsem přemýšlel o Focusu 1,6i hatch. eventuelně kombi. Napadá Vás pro mě nějaký slušný ekvivalent ? Díky
Avensis je nadprumerne spolehlive vozitko😄 v motorech s VVTi i velmi pruzne - tam se ale musi davat pozor na pravidelnou vymenu oleje, na to jsou motory citlive, jinak drzak
uvaha nad korejcem opravdu neni marna...zalezi na tom co od auta cekas nebo spis chces...se spolehlivosti nemaji vetsi problemy...ne vetsi nez fiat >😁 ...a to s tou vybavou je pravda...uvahu na tema korejci u nas jsem cetl byla od Chrise Harrise...mnozi mozna znate...a po chvili premysleni zacnete korejce akceptovat jako variantu vybiraneho auta...vybavy budes mit dost najezd skoro zadny a i tak nizsi cenu nez u evropanu...na druhou stranu se koupi zaradis mezi "chudsi" lidi...zalezi na tobe co je pro tebe dulezitejsi a nakolik ti auto vytvari image 😉
je fakt škoda, že vynecháváte korejce. Fakt si myslim, že za tyhle prachy už došáhne na skoro nový KIA RIO. S výbavou, o který se oktávce nebo fabii může jenom zdát, s nájezdem do 30tis. . A pokud porovnáte cenu náhradních dílů, tak je to už všude skoro stejný. Ano, za 5 let to auto stratí dost na hodnotě, ale furt bude o 4 roky mladší, než cokoliv VW-SKODA . A do tý doby bude jezdit ve skoro novym autě. Nevim jak vy, ale já si auto kupuju proto, abych v něm pohodleně a bezporuchově jezdil, ne abych ho prodal.

Je tu někdo , kdo jezdí s KIOU RIO ? Jaké jsou Vaše zkošenosti a postřehy ?
Ahoj. Ja jsem koupil před asi týdnem za 180.000,-Kč Astru G 1,4 16V se 75.000,-km.

Přemýšlel jsem asi půl roku , co a za kolik. Hledal jsem a kdybych do toho nevložil i srdce, tak ťápu i dneska. Věřím, že čas ukáže,že Astra G byla za ty peníze, moc dobrá volba.

Tak Ti přeji. Šťastnou roku.
No mylim ze kvalita fiatov od Punto I isla prudko hore.takze kupit 5 rocnu bravu by som sa nebal....
Přesně tohle říkám, dřív Fiat nestál za nic, ale teď se pomalu z těch sra.ek dostává. Proto kupovat staršího Fiata moc nedoporučuju, i když jsou některý docela pěkný.
no na spokojenost zakaznika s automobilkou sou dalsi pruzkumy...od pece pri prodeji auta az prave po zpracovani auta...posledni otazka je koupili byste si toto auto znovu?...jsou automobilky u kterych je takrka pokazde odpoved ano...to jsou dobre automobilky a v minulosti k nim fiat nepatril...neni to kritika vuci nikomu je to konstatovani holeho faktu 😉
Prostě 65 000 km nesvědčí o ničom, to je těsně po zajetí 😉 Chce to nejméně 150 000 km. Navíc kvalita není poruchovost, takže když tam bude něco drnčet, nepravidelný spáry... tak to není porucha 😉
ano obrabujem fiat lebo som s nim v zivote nemal problem...a poznam ludi co maju s nim najazdenych 150 000 km a nemaju problem...viem 65 000 je malo ale predsa to uz o nieco svedci ze to auto nebude vrak ako sa o fiatoch hovori...
Petro.Fiat: projevujes silenou zaujatost vuci fiatu...jestli neco malo vis o autech tak musis uznat ze 65 000 proste neni dost na posouzeni kvality...ani tebou zminenych 80 000...mozna jsi zvykly na nove ale na trhu s ojetinami se u normalnich aut vubec nemusis bat najezdu okolo 100 000...nikdo ale nerika ze nejsou spolehlive jen to posuzujes na mladych autech...a povest ma KAZDA automobilka takovou jakou si zaslouzi...fiat nevyjimaje...jak se jmenuje spolecnost zabyvajici se spolehlivosti?...tusim ze to je TÜV...a to ze se fiat drzel stabilne na tech horsich pozicich uz o necem svedci protoze nehodnoti tvoje dve auta ale tisice aut ruzneho stari...
Mal som bravu a viem aku mala kvalitu.65 000 km bez poruchy a bez poruchy jazdi doteraz ma uz urcite 80 000 km.A dalej Punto I 55 000 km bez poruchy..takze povest fiatov je jedna vec a realita druha!vnimanie dizajnu je subjektivna vec.urcite brava nebola nudna ako koktawka alebo fabka ....pre mna to bol dizajnersky skvost.No myslim ze 65 000 km bez poruchy uz o niecom svedci ....a kazde auto nema 200 000 aby som mohol posudzovat kvalitu
Brava je hnusná, když už Fiata tak Bravo, to se jim docela povedlo, ale kvalitu bych rozhodně nesrovnával s OI. Ještě nedávno na tom nebyly Fiaty moc dobře, to dneska třeba Grande Punto je na tom jinak.

A co by si chtěl mít po 65 000 km za problém, kvalitní auto se pozná, když najede víc jak 200 000 km bez vážnějších poruch a nejeví známky velké opotřebovanosti.
No ja by sm odporucil Fiat Brava 1,2 16v 80 k a za tie peniaze to bude rocniky 2000,2001 po facelifte so skvelym motorom a malo km a dobrou vybavou....Sam mam skusenost s Bravou 1,2 16v a po 65 000 km ziaden problem a potom som ju vymenil za stilo...a urcite Brava je vacsia ako fabka a kvalitativne a priestorovo na urovni octavky....aj servis je lacbnejsi ako na skodofky...alebo nejaku astru classic,pripadne korejca....
Seat ja osobne nie praxoval som v Seate a tym španielom sa nechce moc robit stale nieco odflaknu a velmi neradi zvaraju a zakladaju okna sem tam sa najde auto kde zvar je zly alebo sa im nechce zalepit okno a do auta tecie vodicka a maju aj take hefty ze zabudnu nieco namontovat,zapojit a pod.

P.S. ja by som bral Astru alebo Stilo sice ani Korejcov sa nebojim a viem ze su spolahlive (otec ma Accenta, kamos Nexiu,ujo Accenta,kamos Lanosa a na zaver sestra Kiu Pride a ete by som zabudol na priatelku ona ma TICO
No a co třeba Seat Toledo v 1,6 (rok 2000) s klimou a do sto najeto....myslím že je to lepší než kokta.....
No to je nápad!!! ojetej superb...uplne idealni...nalitano tak 300 000km motor sice 1,9TDi ale co bys nechtel! >😁
Spíš bych řekl že se snažíte vnucovat škodovku... jsem zvědavý kdy přijdete s ojetým Superbem... :roll:
Tommy100
jen se snažíme vybrat vhodné auto >😁
baví >😁 a moc 😁
Aneb jak se od nižší střední třídy dostat k Fabii...že vás to baví... :roll:
Tommy100
to je myslím lepší volba,ne???ale ta oktávka za těch 200000kč je pěkná :roll:
Ale zase když bude chtít trochu motor a ne 1.2 tak se mu bude shánět daleko hůř, ale 1.4 55 kw by mohl slušnou sehnat kolem 2003
Tommy100
no právě proto bych šel do fabie combi,která je i dílenským zpracováním lepší než octavia I :?
Taky si myslim, že to není služebák, protože firma by určitě nekupovala pro zaměstnance 4 bagy. Ta přístrojovka se mi taky nelíbí, ale za tyhle prachy toho moc neseženeš :?
Tommy100
je to verze classic,což znamená stará přístrojovka z prvních verzí,podíval bych se po verzi ambiente,ale za ty prachy je to dobrý

65000km za 4roky to je opravdu normální,tata má favorita(1994) a najeto 95000km >😁

a já mám dva měsíce fabii a najeto 1600km,což znamená roční nájezd 10000km,po čtyřech letech budu mít necelých 40000km 😉
Já myslím, že 102 koní na takovou oktávku stačí. A těch 65 tisíc co má najeto, mi připadá docela normálních. Všechny octavie nejezdily jako služební vozy a tak se můžou objevit kousky, co mají najeto míň. A ta výbava taky neni až tak hrozná. 4 airbagy jsou přece solidní...
No než dát 200 kKč za podmotorovanou oktávku bez výbavy s evidentně stočeným tachem, to už snad radši tu Astru dole...
Vzal bych toho kombíka. Je po rozsáhlém faceliftu (navíc byla i vyztužena karoserie), kilometry ujdou, cena tak nějak odpovídá. Co víc si přát? >😁
Ta octavie bude dost odhoněná, ale u 1.6 by se možná něco solidního dalo najít kolem toho roku 2000

možná tyto by docela ušly😒br />
[odkaz]

[odkaz]

Ale jsou to více méně bez výbavy, ten combik je aspoň po faceliftu.
Co třeba taková😒br />
[odkaz]
Z těma dílama to není zas tak zlé ted mám Astru F 95 ročník, a díly jsou na to za cenu dílu na favorit. Sice zas nevím jak je to s tou novější astrou.
Tommy100
jestli de o levný díly tak jedině felicii nebo maximálně fábii,octavia má díly stejně drahé :?
TommyEngelo: Já si teda nemyslim, že Astra je lepší než Octavia. Když bych měl dát takovejch peněz za ojetý auto, tak bych je určitě nedal do Astry. Vybral bych něco léty prověřenýho, velkýho a nejlépe domácí značky (kdyby se to nějak podělalo, tak ať jsou aspoň levný náhradní díly). No ale ty jseš vlastně taky pro octavii, takže OK. >😁
Octavia není špatná, jenom aby neměla hoooodně nalítáno za těch 180 tis. a ročník 2000
Tommy100
no octavia není špatná,ale jsou tu i jiné a snad i lepší auta,co třeba ta Astra??Nebo Focus?? :roll:

ale osobně bych šel taky do octavie :?
michasiek: Z nižší střední třídy bych to viděl na Octavii. Nejlépe nějakou od roku 2000. Ačkoli každej říká, že je předražená, myslím si, že na to má kvality. Neříkám, že třeba Focus ne, ale já bych tu octavku fakt zkusil.
JOB
Jenže korea má tu vlastnost že dneska koupíš za 180 tis. a za tři roky to bude ležák v bazaru za 50 tis.
co třeba KIA RIO, za tyhle prachy se dá sehnat 1,5i rv 2004 najeto 12tis. km tedy vlastně skoro nový auto.

S výbavou, klimou atd.

Vim, že řeknete že FOCUS je FOCUS, ale tohle je o 3-4 roky mladší a pokud najedeš málo ( já max. 15tis. ročně) tak to neni špatná volba.
Za ty peníze by právě byla novější...ale pokud bys se měl trápit, že jsi vybral špatně, tak radši ne...
Záleží co by to bylo, podle zkušeností kamaráda starší korea nic moc.
michasiek: a vadí Ti Korea?
Tak Logana opravdu radeji ne. Nemusim mit nové auto, spíš něco ojetého a kvalitního.
To bys to vyhmatnul s Loganem...logan je pro lidi co chtej za kazdou cenu rikat ze maji nove auto a zaroven maji malo penez...pokud jsi vsak jen o neco chytrejsi nez hloupy podivas se do bazaru a zjistis ze za 200 000 sezenes docela pekne auto ktere ma jeste vetsi cast zivota pred sebou 😉
Za 180k libovy Focus 1.6, rok 2000 - 2001 pred faceliftem, petidvirko nebo kombi (pozor, kombi je vic a jsou levnejsi, narozdil od jinych znacek).

Pripadne kolem 200 tisic se da poridit i facelift nebo motor TDCi 85 kW. Jine motorizace bych zavrhnul.
A co zkusit nového Logana? V rámci častých slevových akcí by se za těch 180 000 Kč dal pořídit. Jinak začíná na slušných 199 900 Kč.
v teto cenove relaci uz bych volil jednoznacne dovoz z nemecka...a jestli chces toho avensise tak tech je tam celkem dost...jinak ze jmenovaneho bych bral taky nejspis avensis...ikdyz zalezi na tom co hledas...jestli se chces obcas pobavit na okresce tak spis toho Focuse 1,6...skvelej podvozek 😉
Tommy100
jj,avensis je bez problémů,slušná volba 😄
Ten Avensis je zajímavý. Jak je to u něho se spolehlivostí? Stejně jako jiné Toyoty bezproblémový? 😄
Focus, velmi dobra Primera (v daleko nizsi cene), Avensis jako drzak
standa1
Také bych to viděl na Focuse a pokud chceš minimalizovat riziko koupě vraku, tak, pokud to nemáš extra daleko, tady: www.ford-focus.cz. Já to tak řešil-klepnutý, dovoz německo. Octávky asi méně reznou, ale jsou šíleně předražený.

-------------------------------

fábia 1,2HTP 47kW služební (bez výběru)

felda 1,3 combi --> FoFo 1,6 combi 01
Octavku asi ne,protože si hodně drží cenu 8-s :x , teda jestli nechceš 2.0 MPI. Takže asi bych volil Astru Caravan s 1.6, nebo toho focuse taky v combiku s 1.6 😉
Charger
Z nižší střední? Jednoznačně Focus.. 😉
JOB
No myslím že Octávka bude za ty prachy pěknej vrak protože ty blázni ty koncernový auta přeceňujou.
Focus 1.6 s klimou.
Tommy100
škodu octavia 😄
potřeboval bych poradit, jaké ojeté auto koupit do 180 000. Neco nižší střední třídy (Astra, Focus)