neviem ake vicko je na CR-V, ale aj ked ho za behu motoru otvoris, nemal by tadial vobec olej vyhadzovat. skus tesnenie, ale tu bude problem niekde inde 😞
To vypadá že se ti tlakuje kliková skříň a to je spůsobeno netěsností pístních kroužků.
Podívej se jestli na víku ventilů je průchozí odvod par.Neznám tvůj motor ale bývá tam sítko a to může být zacpané a pak se to může taky tlakovat ale to se mi moc nezdá.
netesnost piestnych kruzkoch u noveho motora s malo km moze byt, ak ten motor bol zle navrhnuty/poskladany/zabehnuty...
prejavuje sa to spotrebou oleja, dymivostou pod plynom, tlakovanim do klukovej skrine...
na tej honde by malo byt odvetranie riesene urcite inak, ako cez sitko a viecko... na starsich motorch to bolo cez taky speci ventil (PCV) vzadu na bloku motora a ventilacia pod vikom ventilov vyvodom do sania.
prejavuje sa to spotrebou oleja, dymivostou pod plynom, tlakovanim do klukovej skrine...
na tej honde by malo byt odvetranie riesene urcite inak, ako cez sitko a viecko... na starsich motorch to bolo cez taky speci ventil (PCV) vzadu na bloku motora a ventilacia pod vikom ventilov vyvodom do sania.
Uniká mi na Hondě CR-V, 2000rv, motor 1973ccm, 108kw, olej pod víčkem plnění oleje..
Připadá mi to, že to tama při jízdě stříká ven.. Vždy očistím, po půl hod vše zaolejované..
Spotřeba oleje cca 1l/500km... Děs..
Dává se pod to víčko nějaké těsnění, nebo co to je??
Motor má najeto 280tis km, servis v Hondě, tam k tomu vždy řeknou nějaký blábol...
Dříve jsem měl Pajero, najeto 550tis km, problémy nedělalo žádné..
Díky za rady!!!