Novinky
Přihlásit pro přidání komentáře
T613
[odkaz] který český hasič by ho nechtěl?
boberko
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
Jedině tohle [odkaz] Je to ze Sibiře, během zkoušek pro Indickou armádu. To pod plachtou je raketomet (dnes se tomu říká MLRS)Smerch ráže 300. Rusového montují na podvozky MAZ 543, ale Indové to chtěli dát na Tatry. [odkaz]
boberko
briza
Dost by me zajimalo nakolik je ta "digitalni" kamulflaz ucinnejsi nez klasicka a nakolik je to akorat zpusob jak z vojaku vytahnout vice penez ("slozite matematicke algoritmy" ... bla bla).
Se divím, že tou speciální "digitální" kamufláži nenatřeli i kola. Jak nepřítel někde v poli uvidí pouze 4 černé kola a nikde nic, hned tam pro jistotu vysřelí nějakou raketu 😄
účelem digi kamufláže je dokonale rozbít siluetu vozu. Někde jsem viděl fotky porovnání vojáká v obyč uniformě a digi uniformě. Nebe a dudy.
Ve středoevropských podmínkách je účinnější. Na pláních v USA by byla k ničemu, ale tady je vhodná právě proto, že líp rozbíjí siluetu auta třeba v lesním porostu, křoví... A ty algoritmy jsou tam právě proto, aby se co nejlíp analyzovala silueta auta a rozložila se do maskování.
Jordánci to aplikují na vše, a co jsem viděl fotky, tak na větší vzdálenost se to stává "neviditelným"
Tady se to testovalo právě kvůli rozmanitosti terénu, kde původní barevné schéma moc nefungovalo.
mozna - je to jen moje domnenka - to funguje i jako obrana proti detekci pomoci optickych systemu .... ty jsou zalozeny na digitalizaci a tyhle fleky daji algoritmum pekne zabrat.
Taky, taky. Ale je to složitější. Zajímalo by mne, zda použijí více schémat, nebo jedno pro všechna auta. I to udělá dost.
norday
parada, to jedno video co jste tu dali je neuveritelny..ta dvoumetrova dira..no ty kra*vo!😃 jak na tom ted vubec tatrovka? financne?..ja vim ze je to mozna utopie, ale porad snim o tom ze casem vydelaji tolik ze rozjedou zase i osobni auta😃)
Tatra se pod vedením kanadského Terexu (bývalý majitel) dostal do černých čísel, a současný majitel to stále udržuje 😉
a to je kdo btw.? ... soucasny majitel?
80%majitelem Tatry je společnost Tatra Holdings s.r.o. [odkaz] , která je vlastněná společností Black River s.r.o. Ale ve své podstatě je to americko-indická investiční skupina.
boberko
Navtech
Tatro vše nejlepší k narozeninám! Máš narozky, ne? Jinak to neni možný! >😁
Pekelná Micinka
Je moc pěkná,i když by se mi líbila v normální khaki víc. Spíš by mě zajímalo jestli má cenu, aby to mělo takovejhle vzorek, pokud by se nějaký zaměřovací systém soustředil na okna. A taky by mě zajímalo, jestli na to maj nějakej kryt korby, protože ze střela to auto může vidět z nadhledu a náklad rozhodně asi takovejhle pattern mít nebude, totéž prázdná korba by měla být vyvedena ve stejném vzorku.
[odkaz]
[odkaz]
[odkaz]
[odkaz]
[odkaz]
[odkaz]
Líbí se mi ty záběry bočního náklonu... pneumatiky už auto moc nedrží, ale nepřevrátí se a nepřevrátí.