0
Hledám dobrýho mechanika na VW Golf II. Mám sice dobrýho, ale dlouho mu to trvá a dá vám sežrat, že vás vlastně nepotřebuje a že má kšeftů dost, takže hledám mechanika, kterej má o práci zájem a rozumí jí. Dík
0
Jo jo , autíčka jsou zlatej důl... kopuím si tank a servis mi bude zajišťovat ARMÁDA ČR 😊
Mam problem, sice maly, ale nedojizdi mi zadni sterac uplne do vodorovne polohy, ale sjede tam az na zacatku dalsiho stirani - vypne se moc brzo. Dival sem se pod zadni plato, ale vse je rizeno elektrikou. Nevi nahodou nekdo, jak ten dojezd seridit?DIKY
Nikdo neshanite ci nevite o mechanicich. Hmm, necekal bych, ze tohle nebude nikoho zajimat.
Poradil bych několik mechaniků včetně sebe, ale už podle toho "hej" vidím, že jsi z jiných končin než kde funguju já. Ale pokud jsi přeci jen z Prahy a okolí, tak nebude problém. Je tvýmu Golfu něco závažnějšího nebo sháníš mechanika už preventivně.
Jo a potrebuju par veci. Ted jsem treba menil cerpadlo a trvalo to pres 10dni. to me dost sere, protoze auto hodne potrebuju.
Jinak to potrebuju seridit, neni to uplne vono. Votacky jdou pomalu dolu a tak. Proste dej tip a ja se stavim a dohodnem se.
Jinak to potrebuju seridit, neni to uplne vono. Votacky jdou pomalu dolu a tak. Proste dej tip a ja se stavim a dohodnem se.
Jo jsem z Prahy, tak si tu muzes udelat reklamu a udat adresu na sebe 😄
je to tak Golf II z 88
nevim co umi rychloservis na Jarove, ale na tohle mit dily nebudou 😄)
Jinak pro ty, ktery meli problem s tim ze mechanici na Golf. Ta rubrika se menuje mechanici a ne jen mechanici na VW. Dej sem svoje a treba nekomu pomuzes.
je to tak Golf II z 88
nevim co umi rychloservis na Jarove, ale na tohle mit dily nebudou 😄)
Jinak pro ty, ktery meli problem s tim ze mechanici na Golf. Ta rubrika se menuje mechanici a ne jen mechanici na VW. Dej sem svoje a treba nekomu pomuzes.
Nevíte náhodou někdo o šikovném klempíři. Potřeboval bych narovnat promáčklou střechu a vyměnit čelní sklo. Praha a okolí. Díky moc za info. Hodil by se i šikovný mechanik do budoucna. Auto je Galant '91.
Hej lidi nespěte a pište sem něco. Pořád shánim dobrýho mechanika. Hlavně co se týče nastavní stříkačky.
Něco chytrýho bych ti rád napsal, ale tyhle poprdlávající stříkačkovitý benzíňáci nejsou moje doména... Co znám mechaniky, tak se do toho nikdo nechce moc hrabat, je to hrozně nevděčný.
Nevíte náhodou někdo o někom, kdo by rychle, levně a kvalitně (asi to všechno dohromady nepůjde...) renovoval přední světla - tedy "vyblejskal" zrcadla? Někde kolem Prahy (tak do 80km od)
rozsiruji dotaz na Ostravsko.
Taky mně to zajímá. Nejlépe okolí Pardubic, takže celá střední Evropa. Chromovat lze v každé galvanizovně, ale světla je třeba stříbřit. Dřív to dělali v továrnách na vánoční ozdoby, ale dnes nevím. Kupte ozdoby, přečtěte adresu výrobce vemte světla a šup tam.
Našel jsem konečně jednoho, ale asi mu je nedám, protože na to, abych týden nejezdil není čas: reflektory.*** : dvě světla u něj přijdou na cca 2290 Kč, tak nevím, jestli si radši nekoupím silnější žárovky...
No mfilipe viděl bych to na rozšíření na celý středoevropský region ? Podle posledních zpráv se kdesi v Panonské nížině nachází poslední zachovalý exemplář Tebou žádaného odborníka 😊
Nevite nekdo o nejakem schopnem automechanikovi, ktery se vyzna v motoru 1.6 55kW v Octavii? Nemyslim tim nejaky autorizovany servis - vymenari me uz od jiste doby nezajimaji. Mam problem, s kterym si nejak nevedi rady, akorat ze me vytahli penize. Diky.
Hmm, zkus se zeptat o kousek níž v rubrice Autokomplex, mám pocit, že tam do toho celkem viděj. Ale žádná osobní zkušenost.
Pokud máte zájem o opravu motoru 1,6 55 kW, ozvěte se emailem na sportmotor@email.cz (zkusíme se zjistit o co se jedná, v případě, že nbudeme úspěšní, neplatíte nic, což je myslím na dnešní dobu poměrně solidní).
Tak lidi, vcera jsem vymenil celej vejfuk i s parozim (ne svojim - myslim to na aute) u jednoho chlapika jizne od Prahy, neni to profi VW, ale je dost dobrej a hlavne ma snahu a zajem, takze pokud nekdo chcete mechanika, tak vim o dobrym za dost slusny ceny na kraji Prahy - Hrncire
Nebyl jsi náhodou u Franty Oravce? Je to naproti hospodě v Hrnčířích? To je můj vrchní motorář.
No a co ti řekl na to poprdlávání a na to kolísání otáček?
aHOJ, POTREBUJI RADU: mam Golf III ´94, ktery tehdy nemel seriove zvujovou sign. zapnutych svetel. Vim , ze se to da jako prislusenstvi nekde kozupit a dodatecne namontovat. Jsem HK. Poradte mi prosim, kde bych to v HK mohl koupit! diky vsem, ale nechci smejd! -h- AUDIJASTE@POST.CZ
Omlouvám se. Myslím, zda někdo ví, kde se dá sehnat dokumentace, obrázky, nejlépe kniha o opravách. Díky.
Autodoctor oznamuje spuštění webových stránek, které se ještě upravují.
Máme servis na všechny auta, a rádi se pereme se vším s čím si jinde neporadí. Specializujeme se na elektriku. A blbnem do OFF ROADU.
www.autodoctor.cz
Zdravim Doctor
autodoctor@seznam.cz
Máme servis na všechny auta, a rádi se pereme se vším s čím si jinde neporadí. Specializujeme se na elektriku. A blbnem do OFF ROADU.
www.autodoctor.cz
Zdravim Doctor
autodoctor@seznam.cz
Co se týče mýho auta, tak je to VW Golf II, z roku 88; je to čtyřbodová stříkačka. První problém je v tom, že pokud je auto zahřátý, tak zůstávaj dlouho vysoký otáčky (1200-1500) a až za hodně dlouho (5-10min) slezou na normální mez.
Druhej problém je, že teď nemám prachy, takže to musí počkat. 😄 Ale určitě se ozvu, jakmile se moje finanční situace trochu srovná. Zatim si tu klidně dělej reklamu a určitě se najde spousta lidí, co hledaj schopný mechaniky.
Druhej problém je, že teď nemám prachy, takže to musí počkat. 😄 Ale určitě se ozvu, jakmile se moje finanční situace trochu srovná. Zatim si tu klidně dělej reklamu a určitě se najde spousta lidí, co hledaj schopný mechaniky.
Napiš jetli se takhle chová od začátku? Pokud ne tak jestli si nevzpomeneš jestli této závadě nepředcházela nějaká událost, např. návštěva servisu, vybitá baterie, natankování navhodného paliva atd.? Nebo to začalo jen tak? Napiš a budem chytřejší. Jo a za to že přijedeš a já to zběžně prohlídnu se nic neplatí. Doctor
No, tomu problemu s vyssi teplotou predchazela jedna takova drobna uprava v servisu - vymena motoru 😄
Vymenil jsem starsi 1,8i za 1.8 GT. Bylo tam tech veci vic, tak je rusim postupne.
Vymenil jsem starsi 1,8i za 1.8 GT. Bylo tam tech veci vic, tak je rusim postupne.
Mám jednu otázku nevím si rady s autem jeto Opel Calibra 2.0 16V turbo rv 92 najeto asy 180000km výkon podle výrobece je 150kw ale na brzdě mi změřily 122 kw co mám proto udělat aby výkon byl alespon o něco lepší než je doposud. zjistil jsem že mám odstraněný katalizátor a dále sem se dozvěděl že to může být třeba i lambdasondou nevím co stím a potřeboval bych poradit jak výkon můžu obnovit jakým způsobem děkuji za jakoukoliv odpověd či dotaz moc díky
Osobní zkusenost: Pokud se k vybrani katu neprida taky serizeni motoru, tak je to rozhone jen ku skode a tedy to muze delat tenhle tvuj problem. Lambda uz se prida sama 😄
takže mám nejprve namontovat kat a uvidím jinak je lepší sehnat nový nebo z vrakoviště a mýslíte že by to mohlo pomoct Moc díky za odpověd
Moment, nedoporučil bych ti šoupnout tam znovu kat. Spíš bych doporučil někoho, kdo to bude umět seřídit. Kat sice pomůže, ale musel bys mít ten samej, na kterej to bylo nastavený a to by mohlo bejt celkem mastný. Když tam dáš univerzál, tak si vůbec nemusíš pomoct. Ať tak nebo tak, chce to někoho, gdo do toho vidí a může to seštelovat.
Díky za radu skusím někoho sehnat ale pořád mi nejde do hlavy proč auto má 170 koní místo 204 nevím včem to bude poradte díky za jakoukoliv radu díky
Auto jede nejlíp, když tam vůbec žádnej kat neni nebo když je vybrakovanej. I se sníží spotřeba, u běžnejch aut jako je Felicie to dělá cca půl litru.
jenže to nesmí být ten katalyzátor řízený (což bych u té Calibry předpokládal). Protože se právě motor snaží udržet co nejvhodnější spotřebu (kvůli spalinám), tak tam jde většinou hodně řídká směs, aby se všechno spálilo. Pokud je vadná jen lambda sonda, tak je zase spotřeba dost vysoká, protože auto nemá odezvu na nespálené "části" paliva a ani neví jak má motor řídit, tak nastaví nějaký "default", který je nastavený z fabriky tak, aby to auto nějak jelo a všechen "sajrajt" musí prostě zvládnout katalyzátor (ten taky kvůli tomu nadměrnému zatížení někdy může odejít). A tedy: protože má motor správné údaje od lambda sondy, ale žádné od katalyzátoru, tak nastaví zase jiný "default" pro případ, kdy tam prostě katalyzátor není a jde tedy o ekologii, a tudíž se sníží výkon.
to našrot co doporučuješ kat tam není takžeho tam vůbec nedávat a změřit funkci lambdy nebo dát novou díky za odpověd jsem bezradnej auto má o 35 koní mín a já stím nemůžu nic udělt díky za rady
Cau lidi.Co udělá s motorem výměna svíček o jeden stupeň teplejší či studenější v praxi.V servisu tvrdí že se to nepozná?Konktrétně se mi jedmá o motor 2,0DOHC Ford Sierra.Diky Bohouš
Neznate nahodou nekoho kdo dobre rozumi systemu vicebodoveho vstrikovani paliva K-Jetronic u DOHC sestivalce 2,8l Mercedes. Nejak mi to blbne pri startech.
Nalil jsem na doporuceni mechanika do benzinu Valvolinackej Fuel Injector, carburator cleaner no zasralo mi to motor rekl bych. V ty nadrzi co to bylo, sel motor obcas nepravidelne a z vejfuku to hazelo peknej humus. Mozna se to tim cistilo a zbavovalo hnusu, ale ted tam mam uz dalsi cistou nadrz a stejne to obcas ma takovou tendenci jakoby vynechavat. Dela to jen zastudena a jen pri rozjezdu z nizkejch otacek. Uvidime, co to udela po dalsich dvou nadrzich.
*Ze skušenosti nepoužívám čistící prostředky do paliva, protože je pravda že se vyčístí palivový sistém, ale všechny nečistoty se stejně nezachytí v palivovém filtru , ale pokračují dál. No a jsme u jádra problému. Nečistoty se dostanou až do karburace nebo ke vstřikům. A jak známo trysky a vstřiky jsou nejužším místem, kterým protéká palivo a jestli-že se nečistota dostane přes palivovej filtr tak skončí kde? V tryskách. Takže rozeber karbec nebo vstřiky jsou-li rozebyratelné, vyčisti je nebo vyměň a pokračuj v jízdě. Ale pozor, ne každé škubání musí být zapřičineno palivem. Čau Doc.
Chlapi, nevite, proc mi strikacka nechce startovat, kdyz je moc studena nebo moc tepla? Kdyz to jede, ubytek na vykonu neni znat a jede to plynule, kdyz je to moc zahrate tak rapidne klesa volnobeh a pri rozjezdu to chcipa(je tam automat)
Jeden drobnej dotaz, co tam mas za baterku? Kamos mel presne tohle na elektricky 1.8 VW Golf a delala mu to slaba baterka. Tocila, ale nechtelo to chytat. Kdyz to uz chytlo tak v pohode. Ale s teplotou netusim. Mozna taky nejaky tepelny cidlo.
Baterka je 88Ah nova. Pri studenem motoru to po prvnim protoceni vzdy chytne, motor se ma snahu poradne roztocit, ale po asi 5ti sekundach chcipne. V pripade, ze slapnu na plyn chcipne ihned. Toto opakuji asi 3 az 4 krat potom zacne motor ve velmi nizkych otackach bezet, vylozene slysim jednotlive valce, a musim ho nechat nekolik minut zahrat. Jestlize v tuto chvili seslapnu plyn bud to chcipne nebo zacne kuckat a strili do sani. Kdyz posleze jezdim, je to v pohode, ale kdyz zastavim, necham spadnout teplotu motoru na 40-60 stupnu nenestartuju vubec, pouze v pripade, ze sundam vzduchovy filtr,prstem stlacim pri zapnutem zapalovani klapku merice mnozstvi vzduchu, ktera v tu chvili jde zcela volne dolu a drzim ji do te doby nez se vevnitr neco jakoby natlakuje a klapku vytlaci nahoru. Je to doprovazeny jakoby skripavym zvukem. Potom to naskoci s plne seslapnutym plynem temer okamzite.
Hmm, tak to uz je totalne mimo me. Cumim jak umim. Ma ten nahradni motor pocitac? Co zkusit pripojit ten, jestli ten tvuj nedela hovadiny.
Ale to uz je jen placani do vody. Zkus doctora, aspon budem vedet jak umi 😄
Ale to uz je jen placani do vody. Zkus doctora, aspon budem vedet jak umi 😄
Podle toho co píšeš, bych si typnul na špatně seřízenou stříkačku, nebo špatně zapojený podtlaky což mi přijde nejpravděpodobnější a je dost možný že je špatně nastavený předstih. Tyto závady co popisuji nejčastěji vyvolávají chování motoru které popisuješ. Čaj Doc.
To Orpheus: tam pocitac neni. Je to strikacka se stalym tokem paliva. To je prave ten problem.
To Doc: da se tam stelovat jen bohatost smesi a na specialnim pristroji snad i regulator tlaku. ten predstih nevim. Jeste jsem si dnes vsiml, ze kdyz pri vetsich rychlostech, treba pri prudkem zrychleni ze 100 na 130 a naslednem uplnem pusteni pedalu plynu, kdy jakoby brzdim motorem se z vyfuku vyvali oblak bileho koure a jakmile zase seslapnu plyn tak kour zmizi. Toto nikdy jindy nenastane
To Doc: da se tam stelovat jen bohatost smesi a na specialnim pristroji snad i regulator tlaku. ten predstih nevim. Jeste jsem si dnes vsiml, ze kdyz pri vetsich rychlostech, treba pri prudkem zrychleni ze 100 na 130 a naslednem uplnem pusteni pedalu plynu, kdy jakoby brzdim motorem se z vyfuku vyvali oblak bileho koure a jakmile zase seslapnu plyn tak kour zmizi. Toto nikdy jindy nenastane
Špatná bohatost směsi, nejspíš podtlak, nebo přisává vzduch, nebo špatně seřízená stříkačka, podle kouře přisává vzduch. Ještě zkontroluj úbytek oleje. Čaj Doc.
oleje zmizi asi litr na 1000 km. Nevim jestli to ten motor sezere, nebo to z nej vytece. Ale spis si myslim, ze to vytece. Kapalina z chladice neubyva. Jakmile bude trocha casu vlezu po to, jeste mi nekdo radil, ze by to mohlo byt vadnou funkci soupatka dodatecneho vzduchu. Jinak moc dekuji za rady
litr na 1tkm? No potěš. Slušnej žrout. To mi žrala stodvacítka 😊
spis to vytece nez to sezere. to by bylo videt asi na svickach. U tech dvouvackovych sestivalcu u mercedesu prave jsou problemy s tesnosti kolem skrine s rozvody. jsou to jen zabrusovane plochy stazene srouby a po tech letech to tam hrozne chcije. kdyz bezi motor tak na tom spoji se delaji olejove bublinky 😃) . Pujde to ven a pustim se do toho az bude cas.
To jak hovoříš o šoupátku dodatečného vzduhu, tak to je součástka i pro funkci sitiče a to jsem měl na mysli. Doc.
Jo panáčku si to uží, začal bych změřením el. instalace zapalování, podíval se na lambdu, teplotní čidlo pro ovládání sitiče, na sitič, určitě zkontroloval svíčky a zapalování a pak se "oběsil". Jestli jsi z prahy tak zavolej rád se ti na to mrknu. Čaj Doc.
byl jsem s tim uz v sesti ruznejch servisech, ale cim vic se v tom vrtali tim je to horsi. Dle mereni je zapalovani i cidlo start. ventilu OK, svicky jsou uplne nove, vsechny podtlaky, ktere ovladaji strikacku jsou taky OK. Zkousel jsem tam namontovat druhou vstrikovaci jednotku z nahradniho motoru, ale nic se nestalo, projevovalo se to stejne. Vsude mi jen poradili, ze levnejsi bude koupit celej druhej motor a vymenit to, nez to spravovat. Jedna se totiz o system K-jetronic u Mercedesu. Nemuzou to byt spatne tesnici vstriky? kdyz jsem je vydelal z jineho motoru, byly na nich uplne ztvrdle tesnici gumove O krouzky a nektere byly i popraskane. Bohuzel z prahy nejsem, jsem z moravy, do prahy jedu ve ctvrtek.
Pred casem jsem si sehnal couvaci detektory na Octavii vcetne schema zapojeni. Nemate nekdo zkusenosti s montazi, pripadne kolik by to stalo v servisu? V servisu Skoda (nebudu jmenovat) mi rekli ze to nikdy nedelali. (Mam Octavii 2001) Jedna se hlavně o uchyceni senzoru v narazniku.
Jsi li z Prahy rád se ti na tento problém podívám. Co se týká ceny, tak by dle mého názoru, neměla přesáhnout Kč 1500,- vč DPH. Kontakt najdeš na www.autodoctor.cz
To Doc: potreboval bych instalovat do auta nejaky alarm a dalkove ovladani centralu. Jedna se o podtlakovy central na MB123 a elektropneumaticky na MB126. Slo by to na tyto typy udelat a co by to stalo? U te 126 to bylo, ale je to odstraneny.
Podíváš-li se na můj web, zjistíš že se specializujeme ne montáže alermů, takže montáž do Mercedesu kakéhokoliv typu není problém.
Co se týká alarmů v součastnosti montujeme výhradně Jablotron. Tuto značku jsem si vybral po zkušenostech, jezdím totiž jako žlutý anděl se specializací na elektriku a setkal jsem se s mnoha alarmy a jejich závadamy. Nejčastější poruchy jsou: vypálené kontakty relátek blokovacích okruhů, a vymazaná paměť procesoru. Nejčastější příčinou závad na elektronice alarmů jsou poklesy a proudové špičky v elektroinstalaci. Nejvíce trpí především renomované značky jako např Kliford. V porovnání závad a funkčností všech zde na trhu dostupných alarmů, jsem dospěl k názoru že jablotron je velmi ideálním zařízením a to nejen z důvodů životnosti a funkčnosti, ale předvším nejnižší cenou alarmu ve své třídě, zajištěním servisu po celé ČR, a v případě, že montáž provede firma se školením od výrobce můžeš získat záruku až na PĚT let u některých typů alermů z produkce Jablotronu.
Na mém webu se také mužeš seznámit s funkcemi a ovládáním všech typů autoalarmů značky *Jablotron*.
Co se týká alarmů v součastnosti montujeme výhradně Jablotron. Tuto značku jsem si vybral po zkušenostech, jezdím totiž jako žlutý anděl se specializací na elektriku a setkal jsem se s mnoha alarmy a jejich závadamy. Nejčastější poruchy jsou: vypálené kontakty relátek blokovacích okruhů, a vymazaná paměť procesoru. Nejčastější příčinou závad na elektronice alarmů jsou poklesy a proudové špičky v elektroinstalaci. Nejvíce trpí především renomované značky jako např Kliford. V porovnání závad a funkčností všech zde na trhu dostupných alarmů, jsem dospěl k názoru že jablotron je velmi ideálním zařízením a to nejen z důvodů životnosti a funkčnosti, ale předvším nejnižší cenou alarmu ve své třídě, zajištěním servisu po celé ČR, a v případě, že montáž provede firma se školením od výrobce můžeš získat záruku až na PĚT let u některých typů alermů z produkce Jablotronu.
Na mém webu se také mužeš seznámit s funkcemi a ovládáním všech typů autoalarmů značky *Jablotron*.
Zapoměl jsem na odresu mého webu: WWW.autodoctor.cz
Cau Doc! Blbne mi nejak mail, tak pisu sem. Prosel jsem tvou stranku, i stranky jablotronu, libi se mi ten alarm s immobilizerem, chtel bych to tam dat vsechno i s centralem najednou. Jakou bys mi udelal nejlepsi cenu a jak dlouho ta montaz trva? nebo bych to zvladnul sam? mam to auto ted totalne rozhazeny, davam tam audio a hlavne to mam do prahy vic nez 300km. Ale to nevadi, prijel bych. U nas bych tu montaz po zkusenostech uz nikomu nesveril, neni tu moc odborniku, spis domaci kutilove jako ja, jenze ja se nevydavam za autoservis. jeste jsem u jablotronu videl nejake veci na el. zavirani oken. nevis jestli by sly el. okna, ktera nejsou ovladana pres rele, ale naprimo pres spinace napojene na 12v, upravit tak, ze by se automaticky zavrely pri zamknuti auta a aktivaci immobilizeru?
Co se týká zapojení aken k alarmu tak to je záležitost velmi jednoduchá ale funkční pouze s alarmem, né se samostatným immobilizérem. Cena montáže alarmu Ca 320 Akcent vč. materiálu je
cca. 7.000,- se zárukou 5 LET. Montáž centrálu jedny dveře účtujeme 200,- materiál na dvoje dveře
1.600,- na čtvery dveře 2.100,-. Montujeme-li alarm a centrál součastně slevujeme na montáž jedny dveře 100,- x 2 nebo x4. Co se týká ovládání oken alermem lze použít řídicí jednotku dvoje dveře 1.600,- čtvery dveře 3.200,- u některých typů el. oken není jednotka třeba a ovládají se okma relátky v ceně cca 260,-
Pokud si u nás zákazník obědná montáž všech uvedených komponentů získává navíc slevu na montáž 10% a kartu ABA typ 03. V Porovnání např. s renomovanými značkami zahraniční produkce, je cena poloviční při stejných funkcích a lepší životnosti. Čaj Doc.
cca. 7.000,- se zárukou 5 LET. Montáž centrálu jedny dveře účtujeme 200,- materiál na dvoje dveře
1.600,- na čtvery dveře 2.100,-. Montujeme-li alarm a centrál součastně slevujeme na montáž jedny dveře 100,- x 2 nebo x4. Co se týká ovládání oken alermem lze použít řídicí jednotku dvoje dveře 1.600,- čtvery dveře 3.200,- u některých typů el. oken není jednotka třeba a ovládají se okma relátky v ceně cca 260,-
Pokud si u nás zákazník obědná montáž všech uvedených komponentů získává navíc slevu na montáž 10% a kartu ABA typ 03. V Porovnání např. s renomovanými značkami zahraniční produkce, je cena poloviční při stejných funkcích a lepší životnosti. Čaj Doc.
Koukám, že aspoň něco se tu děje a jsem rád, že udržuješ tuhle rubriku v chodu. Udělalo na mě dojem, že jezdíš u žlutejch andělů - to je řekl bych velice záslužná práce. Ještě jsem vás nepotřeboval, ale kdo ví 😄
zase se časem oběvim. Tobě taky čaj Orpheus 😊)
zase se časem oběvim. Tobě taky čaj Orpheus 😊)
Dnes vyrazim na cesty, a doufam, ze to pujde hladce. Zlute andely jsem uz nekolikrat potreboval, diky bohu za ne! To Doc: je mi jasne, ze to neni za hodinku. Az prijedu tak hodne brzy rano, at je cas, stejne bych rad se spoustou veci mohl pomoct, treba jako je oddelavani vyplni a plastu vevnitr aj. Uz v tom mam nemalou praxi.
koupil jsem bazarovou felici a je zabezpecena centralem na dalku s alarmem. Ale nic jsem k tomu nedostal. Teda nemrknul jsem se ani na typ 😄 Alarm je standartni z Boleslavi. Bohuzel jen jeden ovladac. 1) Da se nejak udelat a sehnat jeste jeden dalkovej ovladac..? 2) kdyz je auto zamcene alarmem, stava se, ze z niceho nic zacne hulakat! Je to na mrtvici. Prosim POMOZTE...!!! Dekuji.
Tak nejprve odkud jsi?. Pokud z Prahy tak se zastav a já se ti na to podívám. Pokud né, tak ti dám alespoň pár rad. Nejprve zjisti jaký alarm máš ve vozidle namontovaný. Jestliže je to Jablotron, tak v každém okresním městě najdeš firmu, která ti ho seřídí dodá nový ovladač a naprogramuje ti ho. Jablotron je naší doménou, takže problémy s ním umíme vyřešit na ..............www.autodoctor.cz.........… se jedná o alarm dodávaný prodejcem tak není nic jednodušího, nežli navštívit značkový servis a ten by ti měl vyjít vstříc. Jedná-li se o alarm, který se do Škodovek běžně nemontuje nezbývá nežli hledat firmu, která se zabývá montážemi danéhi typu.
Pár rad jak si alarm seřídit a zkontrolovat zprávnou funkčnost.
Nejčastější problémy😒br />
Svévolně houká😒br />
Příliš citlivé pohybové čidlo-mělo by jít nastavit. Seřizuje se většinou trimrem na centrále alermu. Odstraň všechny Mončičáky a stromečky.
Příliš citlivé nárazové čidlo-mělo by jít nastavit. Seřizuje se většinou na centrále alermu. Může být i jako doplněk, pak se seřizuje přímo na čidle.
Nefunkční dveřní kontakty-vyčistit, seřídit.
Nefunkční kontakt kapoty- seřídit výšku, vyčistit.
Nefunkční kontakt 5 dveří-jako u kapoty.
Poklesy napětí na baterii nechat zkontrolovat v servisu.
Doporučuji svěřit servisu, ovšem donmácí kutilství není zakázáno.
Čaj Doc.
Pár rad jak si alarm seřídit a zkontrolovat zprávnou funkčnost.
Nejčastější problémy😒br />
Svévolně houká😒br />
Příliš citlivé pohybové čidlo-mělo by jít nastavit. Seřizuje se většinou trimrem na centrále alermu. Odstraň všechny Mončičáky a stromečky.
Příliš citlivé nárazové čidlo-mělo by jít nastavit. Seřizuje se většinou na centrále alermu. Může být i jako doplněk, pak se seřizuje přímo na čidle.
Nefunkční dveřní kontakty-vyčistit, seřídit.
Nefunkční kontakt kapoty- seřídit výšku, vyčistit.
Nefunkční kontakt 5 dveří-jako u kapoty.
Poklesy napětí na baterii nechat zkontrolovat v servisu.
Doporučuji svěřit servisu, ovšem donmácí kutilství není zakázáno.
Čaj Doc.
Diky za info. Mno, dneska uz za autem nepujdu, mam to docela kousek... Ale myslim, pokud si dobre vzpominam, ze to je snad neco italskyho. Ale to nevim jiste. Zajimalo by me, jestli jde k tomu dodelat jeste jeden ovladac, kdyz od toho nic nemam. Ani kousek papiru natoz nejakej kod... Da se s tim neco delat...?
Jak jsem řek, jestli najdeš firmu, která se zabývá montážemi tohoto typu alarmu, tak pro ně to není žádnej problém. Pokud by jsi si chtěl ovladač vyrobyt, obávám se že náklady by převýšily hodnotu nového alarmu. Zjisti název alarmu a já ti poradim kdo se zabývá tímto typem a jestlui se vůbec vyplatí tento typ udržovat v provozu. Co ale vím určitě, že když si koupím auto pouze s jedním ovladačem tak že někdo má druhý a pokud má někdo druhý ovladač tak je to praktycky to stejný, jako nechat klíče v zapalování otevřený dveře a auto bez dozoru. Čaj Doc.
Ted koukam, jakej jsem vul... Cumel jsem vecer po autech a misto Felicie jsem napsal Fabii. Timto se omlouvam, samozrejme se jedna o Felicii, ale na tom asi stejne nesejde...
Tak jsem se na to mrknul a je na te bedne napsany tohle: M94A KOMPAKTNI CENTRALA manufakt. Itali META SYSTEM S.p.A Tak je to tohle a jestli bys poradil, byl bych vdecny. Diky.
Tak jsem se na to mrknul a je na te bedne napsany tohle: M94A KOMPAKTNI CENTRALA manufakt. Itali META SYSTEM S.p.A Tak je to tohle a jestli bys poradil, byl bych vdecny. Diky.
Sistém meta je zařízení, které je bohužel svojí kvalitou pod úrovní všeho co tu kdy bylo. Meta je zařízení montované nejen výrobcem ale všemi značkovými servisy. To znamená, že každý značkový servis by měl být schopný dodat ovladače a seřídit alarm. Můj názor na Metu po zkušenostech ze silnice, kdy jí velmi pravidelně vystřihávám ze škodovek je, že nežli se zabývat opravami radši nechat namontovat nový alarm. Proč? Až to budeš nejméně potřebovat tak Meta odmítne poslušnost a neodjedeš. Promiň, asi jsem tě nepotěšil, ale zkušenost hovoří sama za sebe. Čaj Doc.
Hm... diky za nepotesujici odpoved... ptal jsem se ve znackovem servisu (mimo Prahu, nejsem z Prahy), jestli by me byli k tomu dodelat ovladac, ale rekli me, ze bez kodu (prej na nejakem plechu) to nedokazou. A ten samozrejme nemam. Mam z tve odpovedi rozumet, ze to jde i bez toho..?Novej alarm pro me asi zatim z financnich duvodu nepripada v uvahu, ale jen pro orientaci, kolik by stal nejlevnejsi spolehlivej system chranici zamky, kapotu a prostorova cidla..?
Ale rad bych ten stavajici na nejakej cas zprovoznil. Kolik muze orientacne stat to serizeni a popripadne novej ovladac bez kodu..?
Dekuji za venovanou peci. 😄
Ale rad bych ten stavajici na nejakej cas zprovoznil. Kolik muze orientacne stat to serizeni a popripadne novej ovladac bez kodu..?
Dekuji za venovanou peci. 😄
Na tvém místě bych se skusil doptat původního majitele nebo přímo u montážní firmy, která dělala montáž do tvýho auta. Většinozu si vedou evidenci a dal by se ten kod sehnat. Já jsem na to úplně zapoměl ten kód je na malém štítku většinou se nosí na klíčích. Pokud ho neseženeš tak máš bohužel smůlu. Co se týká seřízení, tak to by měli vážně zvládnou v značkovím servisu. Základní kroky pro odstraňování poruch jsem již popsal a v servisu je znají protože jsou popsány v montážním návodu. Je ale také možné že se jedná o chybu softvéru v alarmu a to končí většinou demontáží a vyhazovem pokud to ovšem není nové.
Pokud chceš znát ceny, tak jsou již v jednom příspěvku napsaný o něco níž. A jaký alarm si namontovat? Na trhu je toho hodně, já preferuji Jablotron, ale je to pouze na tobě co si namontuješ. Pokuád chceš o jablotronu vědět víc, tak se podívej na můj WEB, tam si můžeš vybrat přesně to co ti vyhovuje. Až si vybereš tak ti řeknu cenu. Čaj Doc.
Pokud chceš znát ceny, tak jsou již v jednom příspěvku napsaný o něco níž. A jaký alarm si namontovat? Na trhu je toho hodně, já preferuji Jablotron, ale je to pouze na tobě co si namontuješ. Pokuád chceš o jablotronu vědět víc, tak se podívej na můj WEB, tam si můžeš vybrat přesně to co ti vyhovuje. Až si vybereš tak ti řeknu cenu. Čaj Doc.
Ahoj doctore !
Můžeš mi poradit s ultrazvukovým čidlem alarmu Cobra Bridge? Vše funguje naprosto spolehlivě, jenom mi není jasná jedna věc. V servisu, kde mi alarm montovali, mi řekli, že ultrazvukové čidlo má automatické nastavení citlivosti. Nevím co to znamená, ale pravda je, že stačí nechat otevřené střešní okno a závan větru spustí alarm. Dá se nějak nastavit citlivost? Díky
Můžeš mi poradit s ultrazvukovým čidlem alarmu Cobra Bridge? Vše funguje naprosto spolehlivě, jenom mi není jasná jedna věc. V servisu, kde mi alarm montovali, mi řekli, že ultrazvukové čidlo má automatické nastavení citlivosti. Nevím co to znamená, ale pravda je, že stačí nechat otevřené střešní okno a závan větru spustí alarm. Dá se nějak nastavit citlivost? Díky
Jednoduchá odpověď, tvůj alarm dokáže prostřednictvím prostorového čidla rozeznat obsah hlídaného prostoru a otevřením okna se jeho citlivost zvětší na maximum. Je ale možné pokud to tvůj alarm umí a to ti bohužel neřeknu, přikoupit přídavné prostorové čidlo se
seřizováním citlivosti a stávající čidla odpojit. Pokud ovšem neumí tvůj alarm přídavná čidla nezbývá než-li neotvírat okna. Mimochodem alarmy Jablotron lze aktivovat bez funkce
vnitřních čidel. Proto doporučuji před nákupem podobného zařízení se řádně seznámit s funkcemi a nechat si vysvětlit případné nežádoucí účinky.
Čaj Doc.
seřizováním citlivosti a stávající čidla odpojit. Pokud ovšem neumí tvůj alarm přídavná čidla nezbývá než-li neotvírat okna. Mimochodem alarmy Jablotron lze aktivovat bez funkce
vnitřních čidel. Proto doporučuji před nákupem podobného zařízení se řádně seznámit s funkcemi a nechat si vysvětlit případné nežádoucí účinky.
Čaj Doc.
Díky za odpověď a za radu. Konečně mi to někdo vysvětlil.
Prostorová čidla jdou vypnout i u mého alarmu, ale vypínat je nechci. Potom by nebyl problém něco ukrást oknem bez otevírání dveří.
Prostorová čidla jdou vypnout i u mého alarmu, ale vypínat je nechci. Potom by nebyl problém něco ukrást oknem bez otevírání dveří.
Nechci ti kazit radost, ale takhle to taky neni proble 😄
jednomu nasemu klientovi ve 4 odpoledne na Vinohradsky prohodili cihlu voknem a vybrali kompletne vnitrek vcetne zavodniho volantu 😊
Alarm houkal celou dobu jak magor, ale "kupodivu" se nikdo ani nepodivil, ani nezavolal poldy. Takze nejlepsi reseni je zavarit okna 😄)
jednomu nasemu klientovi ve 4 odpoledne na Vinohradsky prohodili cihlu voknem a vybrali kompletne vnitrek vcetne zavodniho volantu 😊
Alarm houkal celou dobu jak magor, ale "kupodivu" se nikdo ani nepodivil, ani nezavolal poldy. Takze nejlepsi reseni je zavarit okna 😄)
To Doc: Cau , s tim ranem jsem rad, ze jses muj clovek. Ja si pod pojmem brzy rano predstavuji cas mezi 10 az 12 hodinou. Radeji delam do pulnoci nez od sesti od rana. To Orpheus: nevim jak tobe , ale nam se i do tanku nabourali. lidi jsou orazeni jako opice. pred casem jsme museli jeden tank nechat po slozeni stat na kraji silnice po nejakou dobu, a i pres to, ze vsechny priklopy byly uzavreny, nekdo se tam naboural. potom jsme sami museli odmontovat co se dalo, a poklopy zavarit, alespon na dobu nez jsme ho odtahli. Ale i presto nekteri lide nemaji zabrany. Na vlastni oci jsem videl, jak u tanku zastavilo auto s prazskou znackou, vylez fotrik ze synkem, z auta vytahli festovni pajcr a zacali s klidem pacit privarene dekly. kdyz jsme tan pribehli a zacali na ne kricet, tvarili se dotcene, a povidali, ze se jen chteji podivat dovnitr. zrejme je nenapadlo, ze kazda vec nekomu patri a ty zamky a svary tam jsou za nejakym ucelem. co potom bude z mladyho, kdyz mu fotr jde takhle prikladem!?
Na to ti rad odpovim. Bude z nej hnusnej * stejne jako fotr. Bohuzel je to ted dost v mode.
Ad muj tank. Ja mam takovej specialni system, kterej udrzuje takn stale pod proudem. A to si pak leckdo rozmysli, snazit se mi ukrast radio 😄
Ad muj tank. Ja mam takovej specialni system, kterej udrzuje takn stale pod proudem. A to si pak leckdo rozmysli, snazit se mi ukrast radio 😄
Jestli jsem dobře pochopil že tvoje vozidlo je stále pod proudem vysokého napětí, tedy že při dotyku dostane člověk ránu, tak tento sistém obejde i malý dítě. Doc.
docu, ty mi zkazis kazdou radost. To je hrozny😄
Ve skutecnosti totiz ten obranej mechanizmus ridi inteligentni autonimni system, kterej urcuje komu ma dat ranu a komu ne 😄 Proste ugriluje toho, kdo se mu nelibi.
Mimochodem ty toho asi taky moc nenaspis, ze?
Ve skutecnosti totiz ten obranej mechanizmus ridi inteligentni autonimni system, kterej urcuje komu ma dat ranu a komu ne 😄 Proste ugriluje toho, kdo se mu nelibi.
Mimochodem ty toho asi taky moc nenaspis, ze?
Nejprve mi prosím prozraď co je to spaní? A buď té lásky a dobroty, prozraď mi, zda tvoje zařízení reaguje na otisky prstů, hlasovou křivku, zabarvení rohovky nebo jestli je chlupaté s dobrým čichem. Děkuji Doc.
Hmm, spani je takovy to ulozeni se do horizontalni polohy spojeny s zavrenim ocicek.UZ si vzpominas?
Jo muj alarm reaguje na otisk mozku 😄
Jo muj alarm reaguje na otisk mozku 😄
Jo to znám s tím mozkem to jsem viděl v 85 roce v rusku, ale dá se to prý ošálit, ale nevím jak.
ma to jednu hlavni nevyhodu. Je tam dost drastickej prvotni otisk(takovy to nastaveni) Otiskuje se to totiz na pametovou betonovou desku. Poradne se rozbehnes a vrazis do ni hlavou. Tim se tam otiskne a pak uz je to v pohode 😄))
Covece Docu, v sobotu jsem se celkem slusne pobavil a myslel jsem, ze te budu volat. Ale nebylo nutno😒br />
Bracha mi poslal SMS s obsahem:"Stav se tady, nejede mi auto. Bud mam vybitou baterku, nebo tam neni benzin" to jsem fakt cumel. Takze jsem tam jel a ptam se co je. No prej to netoci motorem, tak to zkouseli roztlacit, nastartovat od nekoho ciziho pres kabely a nic. Prej pres kabely to toci, ale nechyta.
A v palubnim pocitaci u fuelu svitilo E
Takze jsem sednul do jeho auta, otocil klickem a vono nic, teda skoro nic. Rozsvitily se line kontrolky, ale motor si ani neskrabnu. Natahnul jsem kabely od svyho auta a rek brachovi, at to zkusi natocit. Tak do toho sednul a votocil. A motor jenom Bzzzzzz bzzzz a nechytacka. Zkousel to nekolikrat,motor tocil, ale nechytalo to. Rikam kurna to vypada, jak kdyby byl mrtvej imob, asi budem volat ABA. Pak jsem si rek, no tak to zkusis. Vyhodil jsem ho, sed si tam. Otocil a Vrrnnnn. Chytnul jako novej.
Von na me cumi jak puk i s Jitkou (jeho holka) a voba - jak jsi to udelal? No a ja na to. Ja nevim! Proste jsem to natocil. A pak mi to doslo.
Voni tam maj ten starej imobilizer (je to felda 96), kterej jeste nema cip v klicku, ale je zvlast. No a je nenapadlo, ze se za 30s (nebo kolik) sam vypne. Takze tocili klickem, roztlacovali auto, startovali pres kabely a celou dobu meli vypnutej Imob. Fakt jsem se krute bavil. No muj bratr je tak trochu technickej talent 😲)))
Este se tam stala jedna vec. V jednom aute asi o 10m dal nasli predtim klice ve dverich. No a Jitka se rozhodla je tam nechat, ze prej kdyby ji nekdo videl, tak by si myslel, ze to chce ukrast a protoze je slusna a poctiva, tak se co 5 minut behala koukat jestli tam to auto stoji. Jenze voni bydlej v panelaku v 7 patre (Opatov) a maj vokna na druhou stranu, takze musel vzdycky na chodbu 😄 Takze jsme klice vzali, dali za vokno cedulku, klice mas tam a tam. No a von se ten chlapik vecer ozval. Mohli jsme mit jedno fialovy Tipo.
Jooo, u nas je proste veselo 😄
Cau a at se dari.
A v palubnim pocitaci u fuelu svitilo E
Takze jsem sednul do jeho auta, otocil klickem a vono nic, teda skoro nic. Rozsvitily se line kontrolky, ale motor si ani neskrabnu. Natahnul jsem kabely od svyho auta a rek brachovi, at to zkusi natocit. Tak do toho sednul a votocil. A motor jenom Bzzzzzz bzzzz a nechytacka. Zkousel to nekolikrat,motor tocil, ale nechytalo to. Rikam kurna to vypada, jak kdyby byl mrtvej imob, asi budem volat ABA. Pak jsem si rek, no tak to zkusis. Vyhodil jsem ho, sed si tam. Otocil a Vrrnnnn. Chytnul jako novej.
Von na me cumi jak puk i s Jitkou (jeho holka) a voba - jak jsi to udelal? No a ja na to. Ja nevim! Proste jsem to natocil. A pak mi to doslo.
Voni tam maj ten starej imobilizer (je to felda 96), kterej jeste nema cip v klicku, ale je zvlast. No a je nenapadlo, ze se za 30s (nebo kolik) sam vypne. Takze tocili klickem, roztlacovali auto, startovali pres kabely a celou dobu meli vypnutej Imob. Fakt jsem se krute bavil. No muj bratr je tak trochu technickej talent 😲)))
Este se tam stala jedna vec. V jednom aute asi o 10m dal nasli predtim klice ve dverich. No a Jitka se rozhodla je tam nechat, ze prej kdyby ji nekdo videl, tak by si myslel, ze to chce ukrast a protoze je slusna a poctiva, tak se co 5 minut behala koukat jestli tam to auto stoji. Jenze voni bydlej v panelaku v 7 patre (Opatov) a maj vokna na druhou stranu, takze musel vzdycky na chodbu 😄 Takze jsme klice vzali, dali za vokno cedulku, klice mas tam a tam. No a von se ten chlapik vecer ozval. Mohli jsme mit jedno fialovy Tipo.
Jooo, u nas je proste veselo 😄
Cau a at se dari.
Bráchovi vyřiď že není jedinej, nedávno jsem u jednoho zákazníka ve vozidle našel tajnej vypínač, kterej si omylem zapnul. Vysvětlil jsem mu funkci a on ho večer použil. Když jsem se ho ráno po opětovném dostavení se k jeho vozidlu zeptal, co se děje že to nejede, tak kroutil hlavou že neví. Skusil jsem tedy tajnej vypínač a v tom si ten chlap vzpoměl, že ho večer přepnul. Jenže on to považoval za reklamaci, tak jsem za ním jel do Jižních Čech na chalupu a ta sranda ho vyšla na dost velkej balík. Byl tak nasranej, že mě donutil ten vypínač odstranit. Nepomohlo to, už jsem u něj byl dvakrát od tý doby, zapomíná totiž vypínat světla a ivestice do pípáku na světla cca 200,- včetně montáže se mu zdá moc vysoká. Tak ho za 600,- jezdim startovat. Čaj Doc.
Jo, jo. Je to těžký.
Mám teď taky jeden drobnej problém. Když stojim delší dobu, tak to pak nechce chytnout. Nevim kde je problém. Zkoušel jsem protočit jen několikrát čerpadlo bez nastartování, ale žádnej vliv to zdá se nemělo. Nevim.
Taky když je motor studenej, tak má tendenci mít díru někdy kolem 2000-2500. ot. Někdy to dělá, někdy ne. Tzn. Když se zkusim rozjet rychlejc, tak tam ta díra je. Když mu dám čas a jedu v pohodě než se trochu ohřeje, tak tu díru vlastně ani nepotkám.
Mám teď taky jeden drobnej problém. Když stojim delší dobu, tak to pak nechce chytnout. Nevim kde je problém. Zkoušel jsem protočit jen několikrát čerpadlo bez nastartování, ale žádnej vliv to zdá se nemělo. Nevim.
Taky když je motor studenej, tak má tendenci mít díru někdy kolem 2000-2500. ot. Někdy to dělá, někdy ne. Tzn. Když se zkusim rozjet rychlejc, tak tam ta díra je. Když mu dám čas a jedu v pohodě než se trochu ohřeje, tak tu díru vlastně ani nepotkám.
Koupil jsem pěknou Omegu, model 88, bohužel bez manuálu. Občas na mě zasvítí nějaká kontrolka a já nevím, o co se jedná. Nemůže někdo naskenovat a poslat na moji adresu příslušnou stránku z manuálu (beru i němčinu a angličtinu).
Díky.
v.manhal@worldonline.cz
Díky.
v.manhal@worldonline.cz
Asi bych to nejradši někde připojil na počítač nebo takovou nějakou fintu s tím udělat. Máš s tím nějakou zkušenost? Prostě nějakýho dobrovolníka, kterej by to hezky vyšteloval.
Mam nasledujici problem😒br />
Moje CRXko z 85, jemne cca po 2-3 sekundach poprdlava do vyfuku. Spalovani je v jednom valci asi dost mizerne..zacazena svicka.
Olej basti celkem zdatne, foukani z pod vicka oleje je sice ne tragicke, ale je tam.
Po bloku motoru je dost oleje, dilem kolem rozdelovace, ale zbytek tece pravdepod. pod hlavou.
Pri vysokych otackach citim v kabine spaliny.
Muj odhad je na spatne tesneni pod kebuli, nedejboze jeste na podpaleny ventily.
Jak hodne se mylim....ja vim, az to sundam, tak to zjistim.
Nejsem odbornik, ale zaclo mne to bavit.
Diky Ondras
Moje CRXko z 85, jemne cca po 2-3 sekundach poprdlava do vyfuku. Spalovani je v jednom valci asi dost mizerne..zacazena svicka.
Olej basti celkem zdatne, foukani z pod vicka oleje je sice ne tragicke, ale je tam.
Po bloku motoru je dost oleje, dilem kolem rozdelovace, ale zbytek tece pravdepod. pod hlavou.
Pri vysokych otackach citim v kabine spaliny.
Muj odhad je na spatne tesneni pod kebuli, nedejboze jeste na podpaleny ventily.
Jak hodne se mylim....ja vim, az to sundam, tak to zjistim.
Nejsem odbornik, ale zaclo mne to bavit.
Diky Ondras
Podpálený ventily by byly slyšet, podle toho, co říkáš, je to zralý spíš na generálku. Kdybys měl špatný těsnění pod hlavou, tak by to vařilo...
Nevarim, ale teplota motoru se drzi nad normalem.
S podpalenymi ventily ..... jak by to bylo slyset?
Ckvakaly mi, ale po sestelovani vuli je pokoj. A spotreba je kolem 6l na 100. A to si obcas trosku zaradim.
Ale po motoru mi tece dost oleje.
S podpalenymi ventily ..... jak by to bylo slyset?
Ckvakaly mi, ale po sestelovani vuli je pokoj. A spotreba je kolem 6l na 100. A to si obcas trosku zaradim.
Ale po motoru mi tece dost oleje.
Takovej podpálenej nebo upálenej ventil dělá pěkněj kravál - cvak, cvak, cvak - a to docela dost hlasitě. Jen to vypadá, že máš horší ňáký těsnění, když ti z toho hrčí olej. Jesltiže se ti za provozu nadměrně zaolejovává některá svíčka, která ještě posléze přestane pálit, tak to vypadá na netěsnost na pístních kroužcích nebo na vodítkách a gumových těsněních na ventilech....
Já bych postupoval následovně: změřil bych tlaky na sucho a poté na olej. Pokud se tlaky zvýší po zalití válců olejem cca 1/4 deci motorového oleje, tak se jedná o kroužky. Nezměníli si tlaky nebo změní, ale nevýrazně, tak se jedná o ventily.
Pokud propouštějí olej těsnítka ventilů, lze to odhalit při startování. Po lehce razantnější jízdě odstavým vozidlo a nechám stát do druhého dne. Pokud při startu jde z výfuku modro šedý dým ale krádce, tak se jedná o proteklý olej kolem ventilů do spalovacího prostoru. Kdyby se jednolo o kroužky, tak bude motor kouřit trvale nebo při akceleraci. Těsnící kroužky ventilů, lze u mnoha typů motorů měnit bez sundání hlavy. Doctor.
Pokud propouštějí olej těsnítka ventilů, lze to odhalit při startování. Po lehce razantnější jízdě odstavým vozidlo a nechám stát do druhého dne. Pokud při startu jde z výfuku modro šedý dým ale krádce, tak se jedná o proteklý olej kolem ventilů do spalovacího prostoru. Kdyby se jednolo o kroužky, tak bude motor kouřit trvale nebo při akceleraci. Těsnící kroužky ventilů, lze u mnoha typů motorů měnit bez sundání hlavy. Doctor.
Diky za natuknuti.......motor kouri temer trvale, a po akceleraci. Tlaky jsem zmeril, patrne na oleji a je zajimave, ze jsou 9,5 - 10 - 10,5 - 11 ;o)
Takze asi opravdu krouzky + olej po bloku motoru z pod hlavy.
Za sucha nevim jak se dela. Jsem opravar samouk z donuceni.
Jeste jeden napad...co kdyz s nynejsi vymenou oleje proplachnu motor takovym uzasnym 😉 sajrajtem. Mel jsem v nem ted na 15000km polosyntetiku a pred tim nevim co v nem bylo.
Nevaril jsem, ale teplotu jsem mel parkrat na horni hranici, takze si myslim, jestli treba krouzky nejsou zapecene a nepomohlo by to.
Diky za radu Ondrej.
Takze asi opravdu krouzky + olej po bloku motoru z pod hlavy.
Za sucha nevim jak se dela. Jsem opravar samouk z donuceni.
Jeste jeden napad...co kdyz s nynejsi vymenou oleje proplachnu motor takovym uzasnym 😉 sajrajtem. Mel jsem v nem ted na 15000km polosyntetiku a pred tim nevim co v nem bylo.
Nevaril jsem, ale teplotu jsem mel parkrat na horni hranici, takze si myslim, jestli treba krouzky nejsou zapecene a nepomohlo by to.
Diky za radu Ondrej.
Prosím Tě, měření tlaků se provádí tak, že nejprve zmeříš tlaky po vyšroubování svíček a tam kde jsou nižší zalejš válec malým množstvým oleje a měříš znova Jinak hodnoty které uvádíš jsou výborné a závadu bych hledal jinde. Čaj doc.
Moje babička vrtala sklo za použití Ricínového oleje nevím jestli jsem to napsal správně. Vrtala obyčejným vrtákem na dřevo, který před tím namočila do oleje. U autoskla musíš vrtat vnitřní sklo zvlášť a vnější taky zvlášť. Vnitřní folii pak musíš vyříznout. Pokud by jsi vrtal z jedné strany, mohla by se ti folie namotat a okno prasknout. Bohužel ale neznám profesionály, kteří by se tímto zabývali. Čaj Doc.
To je jasny ze pokud budu vrtat "normalne", pavucinky me neminou (resp. kolegu). Kazdopadne diky za navod 😄
Diky....ted jsem nasel papir s tlakama v motoru a ty jsou uvadeny 9.5-13.0 Takze kudy mi ta mrcha zere olej a kouri?
Zkusim ted s vymenou oleje povolit krouzky petrolejem a jeste jednou zmerit tlaky.
Jeste jedna vec....pokud by byla netesna voditka ventilu....a chtel bych je menit, muzu to udelat tak, ze nastavim pist do HU, sundam pruziny a necham ventily sednout na pist. Pak bych mohl gumove krouzky celkem bez problemu sundat a vymenit?
Diky Ondra.
Zkusim ted s vymenou oleje povolit krouzky petrolejem a jeste jednou zmerit tlaky.
Jeste jedna vec....pokud by byla netesna voditka ventilu....a chtel bych je menit, muzu to udelat tak, ze nastavim pist do HU, sundam pruziny a necham ventily sednout na pist. Pak bych mohl gumove krouzky celkem bez problemu sundat a vymenit?
Diky Ondra.
To jak popisuješ výměnu těsnítek to sedí, ale ověř si o kolik se ventily propadnou, aby jsi se pak nedivil že pružinu nepřetlačíš do požadované pozice. A začal bych především přetěsněním motoru. Čaj Doc.
Myslis - tesneni pod hlavu, kolem lozisek atd.
Ale stale mi neni jasny, proc porad kourim, kdyz rikas, ze tlaky jsou OK.
Ale stale mi neni jasny, proc porad kourim, kdyz rikas, ze tlaky jsou OK.
Kouř nemusí být od oleje, může se jednat o poškozený vstřik, špatně nastavené zapalování, chyba v ovládání podtlakama a mnoho dalšího. Chtít znát závadu po internetu je poněkud nemožné, lze se jen dohadovat a střílet od boku. ¨Já bych navštívil dobrýho motoráře a ještě ušetřil na telefonních poplatcích, Považuji tento postup za nejrozumnější. Doc.
DOCU, diky...
s tim motorarem je problem....zatim auto videli 2 mechanici....o jednom mam uz dost spatne mineni, ten druhy je machr, ale ma moc prace a nezvlada ten napor...nedovede odmitnout.
Takze ja, uplny amater jsem po obou opravoval skolacke chyby a zjistoval, co vsechno mi nerekli ci na co se vykaslali.
Problem dve je momentalni nedostatek financi....tedy pro auto.
Takze to beru jako vyzvu a ucim se.
Zatim se mi s radami tvymi a jeste dalsimi povedlo sestelovat ventily, opravit starter a zeme na elektrice, sundat poloosy...no na to ze jsem jeste pred rokem nemel ridicak a co jezdilo po zemi mne nezajimalo.
Cau Ondra
s tim motorarem je problem....zatim auto videli 2 mechanici....o jednom mam uz dost spatne mineni, ten druhy je machr, ale ma moc prace a nezvlada ten napor...nedovede odmitnout.
Takze ja, uplny amater jsem po obou opravoval skolacke chyby a zjistoval, co vsechno mi nerekli ci na co se vykaslali.
Problem dve je momentalni nedostatek financi....tedy pro auto.
Takze to beru jako vyzvu a ucim se.
Zatim se mi s radami tvymi a jeste dalsimi povedlo sestelovat ventily, opravit starter a zeme na elektrice, sundat poloosy...no na to ze jsem jeste pred rokem nemel ridicak a co jezdilo po zemi mne nezajimalo.
Cau Ondra
Přeju hodně úspěchů a dobré nervy, co se týká financí, tak patřím mezi ty, co fanděj každýmu co se nebojí a s rozumem zkouší opravy. Takže pokud chceš, zastav se, mrknu ti na to a s placením si nelámej hlavu. Pochvala za dobře vykonanou práci při panáku "Bíma" je kolikrát lepší než-li peníze.
Čaj Doc.
Čaj Doc.
DOCU, diky za nabidku.
Tento tyden asi pojedu do Prahy. Nechci te otravovat a zdrzovat, spis se jen kouknout, kdo mi to vlastne radi. Jen nemuzu otevrit tvoji stranku, abych vedel kde te najdu.
Jestli muzes, posli mi kontakt na tebe na ondra@agromarket.cz
Cau Ondra.
Tento tyden asi pojedu do Prahy. Nechci te otravovat a zdrzovat, spis se jen kouknout, kdo mi to vlastne radi. Jen nemuzu otevrit tvoji stranku, abych vedel kde te najdu.
Jestli muzes, posli mi kontakt na tebe na ondra@agromarket.cz
Cau Ondra.
Připojení opraveno www.autodoctor.cz, webmástr se unáhlil a já potom taky. Tel.: 0602 722 089
Ahoj Docu,
takze ta spotreba oleje bude asi dost prozaicka zalezitost.
Kdyz jsem vymenil olej a filtr, utrel jsem ze spodu vanu a prevodovku do sucha od vseho bordelu.
A dneska kouknu, prevodovka je mokra od oleje a na zemi jsou kapky...to vse jen hodinu od zaparkovani.
Brecel bych...jestli je to z prevodovky, tak to tece uz od jeji opravy skutecnym odbornikem(at mu panbu ruce zlame), ale mam spis dojem, ze je toho dost z motoru.
Bodejd by se olej neztracel, kdyz ho leju na zem ;o)
Ondra
takze ta spotreba oleje bude asi dost prozaicka zalezitost.
Kdyz jsem vymenil olej a filtr, utrel jsem ze spodu vanu a prevodovku do sucha od vseho bordelu.
A dneska kouknu, prevodovka je mokra od oleje a na zemi jsou kapky...to vse jen hodinu od zaparkovani.
Brecel bych...jestli je to z prevodovky, tak to tece uz od jeji opravy skutecnym odbornikem(at mu panbu ruce zlame), ale mam spis dojem, ze je toho dost z motoru.
Bodejd by se olej neztracel, kdyz ho leju na zem ;o)
Ondra
Dobrý den,
obracím se na veřejnost s prosbou o radu při řešení následujícího problému, kterým mě trápí octavia 1,8 S (r. v. 5/1997)😒br />
Při řazení se běžně postupuje tak, že uvolním spojkový pedál a skoro zároveň sešlápnu spojku a následně zařadím požadovaný rychlostní stupeň.
Když toto provedu u té mé potvory, tak se zvýší otáčky o cca 500 ještě před vlastním přeřazením. Důsledkem je po přeřazení škubnutí auta (otáčky motoru jsou vyšší než u kol).
Takže toto řeším tak, že nejdříve uvolním plynový pedál, počkám, až se otáčky srovnají (vlastně brzdím motorem cca 1 s), poté sešlápnu spojku a přeřadím.
Umí mi někdo poradit s odstraněním popsaného problému?
V autorizovaném servisu mi vyčistili škrticí klapku, prý by to mohlo pomoci (ani se o tom nepřesvědčili), zaplatil jsem 760 Kč a výsledkem je tato prosba...
Budu vděčný za každou radu či pomoc.
obracím se na veřejnost s prosbou o radu při řešení následujícího problému, kterým mě trápí octavia 1,8 S (r. v. 5/1997)😒br />
Při řazení se běžně postupuje tak, že uvolním spojkový pedál a skoro zároveň sešlápnu spojku a následně zařadím požadovaný rychlostní stupeň.
Když toto provedu u té mé potvory, tak se zvýší otáčky o cca 500 ještě před vlastním přeřazením. Důsledkem je po přeřazení škubnutí auta (otáčky motoru jsou vyšší než u kol).
Takže toto řeším tak, že nejdříve uvolním plynový pedál, počkám, až se otáčky srovnají (vlastně brzdím motorem cca 1 s), poté sešlápnu spojku a přeřadím.
Umí mi někdo poradit s odstraněním popsaného problému?
V autorizovaném servisu mi vyčistili škrticí klapku, prý by to mohlo pomoci (ani se o tom nepřesvědčili), zaplatil jsem 760 Kč a výsledkem je tato prosba...
Budu vděčný za každou radu či pomoc.
Zaptal bych se ještě na jednu věc? Projevuje se tato závada trvale, nebo se jedná o závadu nepravidelnou. Pokud je nepravidelná, zkuste vypozorovat, zda při projevení závady, nemáte sešlápnutý brzdový pedál. Mohlo by se jednat o poškozený posilovač brzd, který může zavinit falešné přisávání vzduchu a to jen při sešlápnutém pedálu brzdy. Doctor.
Problém se, bohužel, vyskytuje pravidelně. Brzdu při tom nesešlapuji. Dotazoval jsem se na toto i přímo ve Škodovce. Dle jistého jejich konstruktéra byl od určité doby přidán na spojkový pedál snímač polohy. Ten má sdělit řídicí jednotce, že dojde k přeřazení a ne k brždění motorem. Vlastní uvolnění plynového pedálu prý řídicí jednotka chápe jako brždění motorem a proto přidá krapet otáčky, aby bylo brždění plynulé. Dostane-li zároveň info o sešlápnuté spojce, otáčky nezvýší.
V případě, že je tomu skutečně tak, bych asi měl nějak (ale jak) zjistit, jestli i ten můj bobánek má toto čidlo a je-li funkční. Ale nevím, nevím...
V případě, že je tomu skutečně tak, bych asi měl nějak (ale jak) zjistit, jestli i ten můj bobánek má toto čidlo a je-li funkční. Ale nevím, nevím...
To co píšeš je pravda, a je velmi jednuduché zjistit funkci spínače na spojce. Rád se Ti budu věnovat, ale je nutné nás navštívit. Kontakt na nás www.autodoctor.cz
Tak jsem se snažil připojit na www.autodoctor.cz, ale...
Prosím, jak se na Vás nakontaktovat?
Jinak jsem uvedl tento problém také na těchto stránkách v oddělení "Konstrukční vady", kde se o tom vede diskuze. Možná Vás to přivede k nějakému nápadu, jak problém vyřešit.
Prosím, jak se na Vás nakontaktovat?
Jinak jsem uvedl tento problém také na těchto stránkách v oddělení "Konstrukční vady", kde se o tom vede diskuze. Možná Vás to přivede k nějakému nápadu, jak problém vyřešit.
Lidi, nevite nekdo o nekom kdo by vyvrtal diru pro sterac do zadniho skla? Kolega ma VW Santana (zhruba 1985) a potreboval by nekoho takovyho. Nejlepe Praha a okoli. Diky
Jak jsi na tom pristi tejden s casem?
Pokud to vyjde tak budu doma, takze bych se stavil. Teda pokud mas naladu kouknout se mi na Golfika a nerikat zadny nesmysly o vyhazovani auta a tak 😊)
Pokud to vyjde tak budu doma, takze bych se stavil. Teda pokud mas naladu kouknout se mi na Golfika a nerikat zadny nesmysly o vyhazovani auta a tak 😊)
! PNEU-KATALOG ! AKTUALIZACE !
nový web-design, testy- 12 letních pneu z časopisu AUTO TIP, přibyly další odkazy u jednotlivých pneu na testy (včetně nápovědy s umístěním), u některých pneu jsou i podrobné firemní popisy (obrázky) - odkazy na ně najdete ve stručném popisu pneu, zprovozněna další rubrika - odkazy (včetně firem, které poskytují slevy apod.
web je jeste castecne ve vystavbe (tydenni update), proto nejsou dosud jeste funkcni vsechny odkazy - budete-li mit jakekoliv pripominky nebo doplnující udaje, rad uvitam vase rady a pokusim se vse co nejrychleji doplnit (dcs@mail.cz)
nový web-design, testy- 12 letních pneu z časopisu AUTO TIP, přibyly další odkazy u jednotlivých pneu na testy (včetně nápovědy s umístěním), u některých pneu jsou i podrobné firemní popisy (obrázky) - odkazy na ně najdete ve stručném popisu pneu, zprovozněna další rubrika - odkazy (včetně firem, které poskytují slevy apod.
web je jeste castecne ve vystavbe (tydenni update), proto nejsou dosud jeste funkcni vsechny odkazy - budete-li mit jakekoliv pripominky nebo doplnující udaje, rad uvitam vase rady a pokusim se vse co nejrychleji doplnit (dcs@mail.cz)
Chcu se zeptat, jak se pozna vadne lozisko na kole. Mam problemek, ze pote co jsem odstranil hluk od pneumatik, vysel najevo jiny zvuk, ktery se ozyva odzadu, vyhradne a pouze od 80 km/h, neni od pneumatik ( vymenil jsem predek - zadek ), neni od motoru, vyfuku, prevodovky ( jel jsem s vypnutym motorem ). Zda se mi, ze se mirne zmenil pri zatizeni. Ten zvuk neni pravidelny ( nepretrzity ), ale je huuu ..... huuuu ...... Auto ma najeto 170 tkm priblizne, loziska nebyla menena. Vypada to, ze to nemuze byt nic jineho nez lozisko, ale rad bych vedel ktere, pripadne, jak vyloucit, ze to nedela predek. Aeorodynamicky hluk zpusobeny poryvy vetru jsem vyloucil, protoze muj zvuk je pravidelne prerusovany v jakemkoliv pocasi. Diky.
Rád bych poradil, ale pokud nevým, kterou nápravu má tvoje vozidlo poháněnou,lze se jen domnívat. Není-li zadek poháněn, tak vyměň ložiska a nepřemejšlej o tom a nezapomeň vyvážit kola, nevyváženost dělá divný věci. Je-li poháněná, může se jednat o nevyváženost či ohnutí poloos, kardanů, vůle v kloubech, ložiska diferenciálu atd. Myslím si, že po výměně ložisek bude vše OK. Čaj Doc.
Jenom jedna rada k ložiskum. Prostě to zavez do servisu. Voni to zvednou, roztočej kolo a hned se to pozná. Za půl hodiny máš zodpovězeno a za 2 hodiny i vyměněný. Stojí to myslím za to.
Jinak zkus zahejbat volantem ze strany na strany (za jizdy 😊)a pozoruj ve ktery zatacce se to ozve. To o popisujes na lozisko dost vypada, ale az zacne hucet poradne, tak to uslysis i pres motor 😊)
Jinak zkus zahejbat volantem ze strany na strany (za jizdy 😊)a pozoruj ve ktery zatacce se to ozve. To o popisujes na lozisko dost vypada, ale az zacne hucet poradne, tak to uslysis i pres motor 😊)
Diky za rady. Je to Brava - pohaneny predek. Nicmene jsem samozrejme auto mel zvednute a tocil jsem koly - zadny zvuk se mi nepodarilo nasimulovat. Protoze se zvuk nejvice ozyva pri 80-85 km/h, je tezke zatocenim vypozorovat, ktera strana to je. Slo mi o obecne projevy vadneho loziska- jestli to lozisko huci neustale, nebo muze hucet od urcite rychlosti. Pneumatiky a nevyvazenim to neni - mel jsem na naprave a strane celkem 4 jina kola a zvuk se projevil vzdy. diky.
No kdyz mas jety lozisko, tak se to s rychlosti projevuje cim dal vic, to taky znamena, ze se to muze obevit az od urcite rychlosti. Je to zavisle jak na zatizeni, tak na stylu jizdy, ale velmi pravdepodobne pokud je to lozisko, tak se ta rychlostni hranice bude snizovat az to bude hucet porad.
Ja mam zkusenost, ze pokud je to jedna strana, tak se to da zatacenim rozlisit. Zkus to z kopce bez motoru, na jednu stranu to mozna trochu vynecha.
Ja mam zkusenost, ze pokud je to jedna strana, tak se to da zatacenim rozlisit. Zkus to z kopce bez motoru, na jednu stranu to mozna trochu vynecha.
Zdravím všechny dopisovatele. vlastním Felicia kombi 1.6 z roku 96 - najeto 65000. Tak jako většina uživatelů, jsem upustil od pravidelných prohlídek v autorizovaných servisech, jednak kvůli cenové politice těchto servisů a jednak i pro různorodou kvalitu služeb.Zakoupil jsem příručku podle které si provádím zběžnou údržbu sám. Nyní, asi tak posledních 5000 km mi občas při rozjezdu auto zavrže. Tento akustický neduh se projevuje ponejvíce při záběru spojky při zařazení z neutrálu na 1.rychlostní stupeň, při přeřazení na vyšší rychlostní stupně se toto takřka nestává. V příručce jsem o tomto problému nenalezl nic, a tak jsem zavolal nezávisle na sobě do třech autorizovaných servisů. Světe div se ve dvou servisech věděli naprosto přesně podle mého popisu co je to za závadu a jak ji odstranit (co vše vyměnit). Zajímavé na tom je to, že podle každého z těchto servisů byla chyba někde jinde ??? Ve třetím se vyjádřili poněkud diplomaticky, řekli že po telefonu se závada určit nedá a ať tedy přijedu. Doportučili mi že pokud tento akustický neduh nijak neovlivňuje jízdní vlastnosti automobilu abych se s tím více méně nezatěžoval. Chtěl bych se vás zeptat zda jste se někdo s něčím podobným nesetkal. A zda by jste mi někdo nedoporučil nějakého konkrétního automechanika ( třeba nějakýho Koudelku - mýtická postava automechanika z Jáchyme hoď ho do stroje 😊) )jehož servis využíváte a jste s ním spokojeni.
Cau, mam pro tebe dobrou a spatnou zpravu.
Muj otec vlastni Felici 1.3 z roku 97 a ma najeto asi 60tkm. Deje se mu presne to co popisujes. Pokud se nepletu, tak to dela jen pri rozjezdu a jen za studena. Byl s tim v servisu (origo) a nic nevykoumali, takze nevim. Zatim se nam nepodarilo sehnat jednoho naseho znamyho automechanika a kdyz jsme to jednou sehnali, tak to zase neudelalo. Znate to 😊)
Muj osobni nazor je, ze to jde z prevodovky a bude to mit neco spolecnyho s olejem nebo tak neco. Jinak by asi nedavalo smysl, ze to pri zahrati uz nedela.
Docu co ty na to?
Muj otec vlastni Felici 1.3 z roku 97 a ma najeto asi 60tkm. Deje se mu presne to co popisujes. Pokud se nepletu, tak to dela jen pri rozjezdu a jen za studena. Byl s tim v servisu (origo) a nic nevykoumali, takze nevim. Zatim se nam nepodarilo sehnat jednoho naseho znamyho automechanika a kdyz jsme to jednou sehnali, tak to zase neudelalo. Znate to 😊)
Muj osobni nazor je, ze to jde z prevodovky a bude to mit neco spolecnyho s olejem nebo tak neco. Jinak by asi nedavalo smysl, ze to pri zahrati uz nedela.
Docu co ty na to?
Ahoj,
můj problém se projevuje jak za studeného tak za teplého motoru, takže je to trochu jinak než u vaší feldy 😞( V autorizovaném servisu č.1 mi řekli, že problém je ve spojkovém ložisku,nebo že je nečistota pod přítlačným kotoučem spojky (cena cca max 4500,-kč).V druhém mi rovnou řekli, že je nutné vyměnit takřka celou spojku (cenově trošku více než 4500,-Kč). Pravdou je, že jízdní vlastnosti vozidla to nijak neovlivňuje, takže jezdím dál😞( Nepříjemný je ten akustický doprovod, který je ode mě slyšet na každé druhé křižovatce a chodci se za mnou otáčejí. A přibýváním dalších kilometrů se zvuk objevuje intezivněji.
můj problém se projevuje jak za studeného tak za teplého motoru, takže je to trochu jinak než u vaší feldy 😞( V autorizovaném servisu č.1 mi řekli, že problém je ve spojkovém ložisku,nebo že je nečistota pod přítlačným kotoučem spojky (cena cca max 4500,-kč).V druhém mi rovnou řekli, že je nutné vyměnit takřka celou spojku (cenově trošku více než 4500,-Kč). Pravdou je, že jízdní vlastnosti vozidla to nijak neovlivňuje, takže jezdím dál😞( Nepříjemný je ten akustický doprovod, který je ode mě slyšet na každé druhé křižovatce a chodci se za mnou otáčejí. A přibýváním dalších kilometrů se zvuk objevuje intezivněji.
to Autodoctor: diky ze pomoc a nasmerovani na ten servis v ul. Kovaku. Sorry, ze jsem te otravoval, ale mne toho clovicka bylo lito a kdyz tak tam bezradne stal, snazil jsem se mu pomoct. Dovedl jsem ho tam a uz je asi OK.
Ondra.
Ondra.
Ahoj Docu,
jak jsme se bavili o mem CRXku, tak jsi mi rikal, ze TDC senzor je schovany v rozdelovaci. Jen mi nejde na rozum, kdyz s rozdelovacem otacim kvuli predstihu, hybam tedy i s tim senzorem ne?
Faktem ale je, ze jsem prolezl cely motor a jiny senzor jsem nenalezl.
Ondra
jak jsme se bavili o mem CRXku, tak jsi mi rikal, ze TDC senzor je schovany v rozdelovaci. Jen mi nejde na rozum, kdyz s rozdelovacem otacim kvuli predstihu, hybam tedy i s tim senzorem ne?
Faktem ale je, ze jsem prolezl cely motor a jiny senzor jsem nenalezl.
Ondra
Fiesta/Escort 1,8 D - dobíjení. Co na tom krucinál odchází? Už se mi dostal do ruky třetí alternátor se stejnou závadou. Předtím se to podařilo vyreklamovat, teďka bych to potřeboval opravit. Máte s tím někdo zkušenosti, co se na tom sype? Diody, regulátor nebo co? Rok 96, naj. asi 80tis km.
Cokoliv, uhlíky, stírací kroužky, kotva, diodový můstek, vinutí, regulace račte si vybrat. Alternátory repasujeme, ale numíme zjistit závadu na dálku specializaci na jasnovědectví hledejte na jiném servru. Čaj Doc.
Cau Docu, mam jeden dotaz. Kamos pritahnul z nemecka Golfa III. a chtel vedet, jestli se nedke necistej motory. Ja to nevidel, takze moc presne nevim o co mu jde, ale pravdepodobne jak to rok stalo, tak ten hlinik bude asi nechutnej. Co ja vim. Tusis jestli tohle nekdo dela?
Taky schanel saharu na klima a nadobku na servo, ale to se ti tezko povaluje v garazi. 😊
Taky schanel saharu na klima a nadobku na servo, ale to se ti tezko povaluje v garazi. 😊
Zdar chlapi,
mám krapet problém s brzdama. Mám 323 GTX 4WD z 92 roku s ABS a po výměně všech destiček, mě nejde pořádně soustava odvzdušnit. Našlapu a na předních kolech je vše OK, pedál se po povolení odvzdušňováku propadne a je to. Ale největší průser mám na zadku. Tam můžeme šlapat jak chceme, ale když povolím odvzdušňovák tak pedál se tlačí zpátky nahoru-přitom kapalina vytíká. Nevíte co s tím? Může to bejt tím, že mám auto zvedlý na zvedáku-nevím totiž, jestli auta s ABS-em mají omezovač brzdnýho tlaku na zadek.
mám krapet problém s brzdama. Mám 323 GTX 4WD z 92 roku s ABS a po výměně všech destiček, mě nejde pořádně soustava odvzdušnit. Našlapu a na předních kolech je vše OK, pedál se po povolení odvzdušňováku propadne a je to. Ale největší průser mám na zadku. Tam můžeme šlapat jak chceme, ale když povolím odvzdušňovák tak pedál se tlačí zpátky nahoru-přitom kapalina vytíká. Nevíte co s tím? Může to bejt tím, že mám auto zvedlý na zvedáku-nevím totiž, jestli auta s ABS-em mají omezovač brzdnýho tlaku na zadek.
Pokud máš v zadu kotouče, budeš asi muset demontovat zadní třmeny, otočit odvzd. nahoru a odvzdušnit. Klasický problem u Peugeot 405. Pokud nemáš na voze xenony tak nic jineho nepotřebuje vědět výšku vozidla ani ABS. Zátěžák tam muže být integrovaný i v brzd. potrubí (P 309), u bubnových brzd i ve válečku (P 406).
Tak jsem byl u Adámka na kontrole. Celkem dobry, zkontrolovali to a seridili celkem slusne, jen jim bohuzel nefungovaly zadny diagnosticky pristroje, coz me celkem pobavilo. Prisel jsem si pro auto a pul hodiny koukal, jak X krat restartujou masinu na mereni CO2 nebo co to bylo. Takze jsem s nima dohodnutej, ze se tam jeste v tejdnu stavim a oni to pripojeje (pokud jim to uz bude fungovat 😁)
Tak jsem byl dneska u Adámka na druhý části. Veselý. Vůbec se jim to nedařilo natavit. Ale pak nakonec zjistili, že jak je tam ten jinej vršek (z turba) tak do něj vede od vzduchu jedna hadice, která obchází přivzdušňovák a vůbec celou tu klapku. Takze jsme ji ucpali a najednou to slo nastavit v pohode a dokonce to i reagovalo na ten sroub. Takze uz to vypadá good. Ještě večer testnu jestli to jede na výkon jak má.
Byl jsem se svym Renault 19 1.8 16V {99kW} v servisu a nechal si ho "napichnout" na pocitac. Rekli mi ze je v * lamda sonda a ze je na vymenu. Mam r.v.95 najeto 103 t.km. Spotrebu mam podle stylu jizdy 6.5 - 9 litru coz je u tohoto auta asi normal. Taky mi obcas pri vyhozene rychlosti kolisaji otacky {misto normal 850 tam treba nekdy je i 1200 ot./min} pry je to tou lamdou. Musim tu lamdu opravdu menit? spotreba se mi zda OK. Nebo muze mit treba negativni vliv na kat.? nebo na jine funkce motoru nebo spalovani?
1. kat je ve 100tis. většinou již ve stádiu klinické smrti.
2.lambda sonda řídí bohatost, čili špatná lambda zvyšuje spotřebu, ničí kat a způsobuje nepravidelnost chodu.
3.na druhou stranu tě může po výměně lambda sondy překvapit fakt, že auto jede o poznání hůř, díky provozu na optimálnější (míň bohatou) směs. Každopádně spotřeba klesne.
2.lambda sonda řídí bohatost, čili špatná lambda zvyšuje spotřebu, ničí kat a způsobuje nepravidelnost chodu.
3.na druhou stranu tě může po výměně lambda sondy překvapit fakt, že auto jede o poznání hůř, díky provozu na optimálnější (míň bohatou) směs. Každopádně spotřeba klesne.
mam pocit, ze Lambda se da celkem slusne zkontrolovat, ne? Me to delali dneska v servisu. Proste ji odpojej, nastavej to nejak a pak ji zapojej, pokud si to srovna, tak by mela bejt OK, pokud ne tak je KO 😊)
Jeste k te me situaci. Co kdybych ten katalizator vyhodil a dal tam jen rouru? musi tam pak bejt jeste ta lamda?
Jenze co pak bude vyhodnocovat ECU? Ta s tou lambdou asi pocita. To je ale ciste nazor samouka.
Ondra
Ondra
Zdravim chytre hlavicky, uz nekolik dni placu v diskuzi Vw Golf VR6 2.8 rady a konzultace .. mrknete please na to co sem pripsal dnes, jestli v tom nevykoukate nejaky moudro. Predem Dekuju
Tak kamos dostavil (doopravil) trojku dovezenou z Deutschlandu. Celkem vesely. puvodni odhad oprav byl asi na 40-50k a pak to vylezlo na temer 80k. Slusne se prohnul. A to tam jeste nejsou elektrony.
Ale zato tam sou ctyrkovy ciry svetla a vypada to good. Doporucuju vsem. Az na cenu asi 10k se slevou.
Ale zato tam sou ctyrkovy ciry svetla a vypada to good. Doporucuju vsem. Az na cenu asi 10k se slevou.
4kový repliky se daj podle mých informací do sedmi tisíc. A co někde vystavit aspoň fotku tý "dostavěný" trojky, co ? (:
Hmm, vono to zas takovej zázrak není. Úplně seriová trojka až na ty světla. A jelikož byla stavěná z bouračky na čumák, tak to taky leckde nelícuje. No ale hlavně, že to už je na kolech. Pokud budou nějaký hezký fotky, dám je k dispozici.
Docu, co mi doporučíš za volej? Dal bych Polosynt. ale spíš mě zajímá značka. Měním po 8tis. Což je asi tak měsíc a půl 😊
Docu, co mi doporučíš za volej? Dal bych Polosynt. ale spíš mě zajímá značka. Měním po 8tis. Což je asi tak měsíc a půl 😊
Proč tu nic neni? To nikdo nemáte připomínky k automechanikům?
Nikdo nemáte problémy s autem?
Případně nikdo si nechcete udělat reklamu?
To se mi zdá skoro nepravděpodobný. Takže to audítko koukejte používat, když už jsem ho založil.
čau O.
Nikdo nemáte problémy s autem?
Případně nikdo si nechcete udělat reklamu?
To se mi zdá skoro nepravděpodobný. Takže to audítko koukejte používat, když už jsem ho založil.
čau O.
ahoj vsichni,potrebuji radu-mam dodge caravana r.v.97 ma najeto170 tis.km a motor me bezel nejaky cas pekne pak zacaly lehce tikat ventily,rikal jsem si vymenim olej a bude,dal jsem tam Mobil 1,plna syntetika 10W-40,novy filtr a ono se to naopak zhorsilo,kdyz rano nastartuji tak totak 2 min.klepe nez se trochu zahreje pak uz je to dobry,i kdyz i tak trosku sem tam tika,ale velice slabe,kamarad radil zkusit dat hustejsi olej a nejaky pripravek do nej,co si o tom myslite,nechtel bych neco pokazit,protoze auto je ve vybornem stavu i motor pekne jde jen ty ventily.Predem diky za prispevky.
Cau,
jedna pripominka. Pokud se nepletu, tak 10W-40 neni plna syntetika, ale polosynth. To by ale nemuselo mit vliv.
Zkontroloval jsi mnozstvi oleje? Nektery auta jsou na to hodne citlivy, a kdyz mas malo, tak ti fest klepou ventily. Zkus udelat tohle. Zastav na rovine. Az motor vystydne (treba pres noc) zkus znovu nastartovat, zacnou klepat ventily. Nech motor par vterin si sednout a pak to zkus protocit nekam tak nad 3tis otacek. Pravdepodobne to klepani prestane. Ten hustsi olej by mohl pomoct. Co se tyce prisad, tak to ti neporadim.
jedna pripominka. Pokud se nepletu, tak 10W-40 neni plna syntetika, ale polosynth. To by ale nemuselo mit vliv.
Zkontroloval jsi mnozstvi oleje? Nektery auta jsou na to hodne citlivy, a kdyz mas malo, tak ti fest klepou ventily. Zkus udelat tohle. Zastav na rovine. Az motor vystydne (treba pres noc) zkus znovu nastartovat, zacnou klepat ventily. Nech motor par vterin si sednout a pak to zkus protocit nekam tak nad 3tis otacek. Pravdepodobne to klepani prestane. Ten hustsi olej by mohl pomoct. Co se tyce prisad, tak to ti neporadim.
Měnit viskozitu oleje je hazard. Při přechodu na třídu je dobré motor aspoň vypláchnout, když už nic. Nevím jak to na Chrysleru je, ale jak často se ventily seřizují?
Ahoj
bohužel ti nemůžu momentálně pomoc, ale řešil jsem podobný problém v USA u DODGE RAM CONVERSION.
Dal jsem do oleje v motoru přísadu, /značku a model si nepamatuji, ale auto je na cestě sem a mám tam tuším jěště načatou dávku v originál obalu/ a skutečně to trochu ztichlo.
Pak je take docela možné, že je problém v benzínu. Oni kupodivu americke káry jsou méne náročné na oktany v BA. V USA jsou po této stránce "horší BA". Dávej do DODGE spíše nižší benziny, samozřejmě bez olova, myslím, že to pomůže.
Mám také jednu prosbu, týká se slpnění legislativních sounáležitostí pro dovoz aut jako je přeložený mauál. Prosím Tě nemáš manual na DODGE RAM CONVERSION VAN 97, nebo nějaký podobný na DODGE VAN, který by jsi mi mohl půjčit pro úředníka, stejně jej číst nebude. Trochu by mi to ulehčilo splnění těch zbytečných formalit spojených s přihlášením.
bohužel ti nemůžu momentálně pomoc, ale řešil jsem podobný problém v USA u DODGE RAM CONVERSION.
Dal jsem do oleje v motoru přísadu, /značku a model si nepamatuji, ale auto je na cestě sem a mám tam tuším jěště načatou dávku v originál obalu/ a skutečně to trochu ztichlo.
Pak je take docela možné, že je problém v benzínu. Oni kupodivu americke káry jsou méne náročné na oktany v BA. V USA jsou po této stránce "horší BA". Dávej do DODGE spíše nižší benziny, samozřejmě bez olova, myslím, že to pomůže.
Mám také jednu prosbu, týká se slpnění legislativních sounáležitostí pro dovoz aut jako je přeložený mauál. Prosím Tě nemáš manual na DODGE RAM CONVERSION VAN 97, nebo nějaký podobný na DODGE VAN, který by jsi mi mohl půjčit pro úředníka, stejně jej číst nebude. Trochu by mi to ulehčilo splnění těch zbytečných formalit spojených s přihlášením.
Koupil jsem na přední ramena kuláky od výrobce OPTIMAL ze SRN. Máte někdo zkušenost s touhle firmou?
Asi před měsícem jsem vyměnil ložisko na zadním kole (F Escort 1,6 z r.1991). Ozývalo se hučení při vyšších rychlostech, při průjezdu zatáčkou klid. Projevovalo se to delší dobu a při výměně jsem zjistil, že vnitřní kroužek byl dost sjetej, klec úplně rozšrotovaná. Nějakou dobu byl klid, teď se hučení projevuje znovu. Nevíte někdo kde může být chyba?
Ja mel kdysi neco podobnyho,taky na Fordu a bylo to utahovacim momentem,po vymene jsem to proste utah krapet vic,nez by bylo zahodno.Stalo me to dalsi sadu lozisek,ale od te doby byl pokoj.To prvni huceni melo pricinu asi v prehrati,dostalo to kour po dalnici za silnejsi karou.(neujel)Jo,melo by to byt taky slusne namazany,ani moc,ani malo.O spine v lozisku se asi nemusim zminovat.Urcite Ti nesdeluju nic noveho,ale je to ze zivota.
Futura: Dík, to je klidně možný, protože ta matice má levej závit a v tý dílně neměli momentovej klíč, kterej by na to fungoval. Myslíš že se to dá ještě zachránit nebo už nezbývá než to zase vyměnit? (ujeto asi 1000 km a hučí to asi posledních 200 km)
Tezko rict,muzes to zkusit rozebrat,promazat a znova slozit,treba to pujde,ale spis mam pocit,ze uz je to nacaty a maximalne se to o chvili oddali.Je fakt,ze momentak taky nemam a delam to na citovku,dost riskuju,ale zatim to vychazi(treba mam citlivy ruce).Mozna bys sehnal buben s loziskama nekde na vrakaci levnejc,nez samotny loziska,ale to by chtelo zjistit,je to jen uvaha,treba nemas loziska tak mastny.Jo,ten zvuk,to je jak blahy pameti vrtulovej bombardak pri naletu,snizuje se to a zvysuje s tockama,je to jak pri naletu.Dej vedet,cim to bylo,hodne stesti.
Osobně bych spíš doporučil to ložisko vyměnit. Ale můžeš se zkusit kouknout dovnitř a pokud bude vypadat ready, tak ho ještě chvíli nechat.
Vrakáč bych nerisknul, nevíš co kupuješ a je dost velká šance, že to ložisko bude horší než to tvoje.
Momenťák taky nemám a utahuju na ruku. Asi tak, že to skoroutáhneš a o čtvrt otáčky se vrátíš.
Vrakáč bych nerisknul, nevíš co kupuješ a je dost velká šance, že to ložisko bude horší než to tvoje.
Momenťák taky nemám a utahuju na ruku. Asi tak, že to skoroutáhneš a o čtvrt otáčky se vrátíš.
Lidi potřebuju radu, už si nevím pomoci.
Ten můj vzpurnej stroj ne a ne poslouchat, už jsem vyměnil kompletní vstřikování, elektroniku a pořád mě to nedrží (někdy hodně někdy míň)volnoběh a další zrada je že při ubrání plynu a opětovným přidání se to jako sekne, jak ... třeba studená škoda 100, taková díra ve výkonu.
Jinač v servisu nic nenašli, bylo to na FDS a nic.
Ještě snad prej palivový čerpadlo, ale to se mě moc nezdá. Při plným tahu to nevynechává a přitom by to mělo větší odběr paliva že ?
Jinač jsem měl i motor venku a testoval jsem jinej (kompletní) a výsledek stejnej....
Nemá s tím nekdo zkušenost?
Ještě technické upřesnění, jde o jednobodový vstřik rv. 1987
Díky moc za případný rady.
Ten můj vzpurnej stroj ne a ne poslouchat, už jsem vyměnil kompletní vstřikování, elektroniku a pořád mě to nedrží (někdy hodně někdy míň)volnoběh a další zrada je že při ubrání plynu a opětovným přidání se to jako sekne, jak ... třeba studená škoda 100, taková díra ve výkonu.
Jinač v servisu nic nenašli, bylo to na FDS a nic.
Ještě snad prej palivový čerpadlo, ale to se mě moc nezdá. Při plným tahu to nevynechává a přitom by to mělo větší odběr paliva že ?
Jinač jsem měl i motor venku a testoval jsem jinej (kompletní) a výsledek stejnej....
Nemá s tím nekdo zkušenost?
Ještě technické upřesnění, jde o jednobodový vstřik rv. 1987
Díky moc za případný rady.
Chci si koupit auto do penze (starší)líbilo by se mně Renault TWINGO. Poraďte co na tomto typu odchází.Většinu údržby dělám sám.Předem díky za rady.
Kamarád tuhle věc má a podle mne je to pěkná plechovka (o: Ale zase možná pro nenáročného človíčka asi stačí. Vím, že mu odešel výfuk. Sežranej total. A to samý na naší služební Twinguši. Pak měl nějaký problémy s brzdama, ale nevím přesně co, tak nechci strašit, ovšem každopádně si na brzdy stěžuje dost často a taky to auto právě prodává. Myslím, že právě mamině nebo tak někomu, prostě nenáročnýmu člobrdovi, kterýmu ta nákupní taška a posunovadlo stačí. První co orezlo nechutným způspobem byly originál disky. JInak nic zákeřnýho nevím. Je fajn to posunovací sedadlo vzadu a přístup do kufru. Vzadu se podle mne moc sedět nedá. Mluvím o Twingu 2 roky starým.
Kolega si před necelým půl rokem pořídil novou verzi tohoto vozítka a zatím absolutní spokojenost. Výfuk už má nerezový, díky 14- palcovým kolům tam jsou i brzdy s většími kotouči a spotřeba okolo 6-ti litrů. Jediné, co mi trochu vadí je světle šedá palubní deska, ale to je věc vkusu. Jinak, co jsem pátral i v různých testech, tak by to mělo být nadprůměrně spolehlivé a nenáročné vozítko. Přeji hodně zdaru.
Jo jo, u starsich Twing hnil vejfuk - ale to se da doma udelat bez problemu... nesouhlasim ale s tim sezenim vzadu - naopak je tam mista strasne moc (diky posouvacim zadnim sedadlum) ... dobrej zdroj informaci je www.renaultclub.cz
Jak to tak čtu, s těma sedačkama sem fakt ulít, včera jsem to vyzkoušel, jeli jsme v tom Twingoušovi nějakejch 50km a pohoda. Zřejmě to není tak zlý. Jen ty brzdy, jeli jsme zatáčkama jako blázen, brzda plyn a po chvíli to brzdilo fakt zle )o: Ale zase myslím, že ne bezdúvodně si ten kluk chce místa Twinga pořídit něco "pořádnýho" takže jeho styl jízdy neodpovídá tomu k čemu je Twingo určený a tak citlivější majitel s lehčí tlapou na plynu si i ty brzdy snad vychutná (o: TWINGO DO PENZE - OK (O:
Me osobne na twingu vadi hlavne design a ta drobnost, ze se nevejdu pod volant. Jinak soused ho ma uz asi 3 roky a je celkem spokojenej. Presneji nestezuje si, takze pocitam ze jen standartni udrzba.
Pánové díky za příspěvky a rady na můj dotaz.
Byl jsem na dovolený, překvapilo mně tolik ochoty poradit.Zatím jezdím v Oplu 2litru kombi z roku 83.Od r72 je to můj třetí,mužu říct, že se vyrábějí auta aby vydržela bez problémů tak 5 let a pak aby si člověk pořídil nové, na servis se nedá spoléhat, co slyším kolem sebe za skasky o opravách i u značkových servisů to zůstává rozum stát. Nejen ceny ale i kvalita oprav. Proto hledám auto abych to kolem zvládnul sám.
Byl jsem na dovolený, překvapilo mně tolik ochoty poradit.Zatím jezdím v Oplu 2litru kombi z roku 83.Od r72 je to můj třetí,mužu říct, že se vyrábějí auta aby vydržela bez problémů tak 5 let a pak aby si člověk pořídil nové, na servis se nedá spoléhat, co slyším kolem sebe za skasky o opravách i u značkových servisů to zůstává rozum stát. Nejen ceny ale i kvalita oprav. Proto hledám auto abych to kolem zvládnul sám.
Chtel bych se zeptat na cenu novych originalnich předních ramen + kulaky na Escorta RS 2000 (rok vyroby 1994).Prozatimni odhad obou ramen a kulaku je neco kolem 7000,--.Tak bych se chtel zeptat na Vas nazor na tuto situaci. Marek
prosím o pomoc s poškozeným předním nárazníkem (Octavia, stř. metal)- prasklý a poškrábaný. Zda lze opravit a u koho nejlépe, nebo kde lze sehnat levně nový-použitý.
prosím o pomoc s poškozeným předním nárazníkem (Octavia, stř. metal)- prasklý a poškrábaný. Zda lze opravit a u koho nejlépe, nebo kde lze sehnat levně nový-použitý - soupet@quick.cz
Jedna možnost je zavařit, případně vyky/itovat a nalakovat... to by měla umět každá lakovna snad... ovšem otázkou jest, zda někde starší nevyjde laciněji, to zase nevím.
Pokud se nepletu, tak mu jde o to, že mu praskl plast a ne výztuha. To se lepí těžko. Chce to vážně speciální firmu.
Viděl jsem tuhle někde reklamu, řekl bych, že to bylo v nuslích, ale fakt přesně nevim.
Viděl jsem tuhle někde reklamu, řekl bych, že to bylo v nuslích, ale fakt přesně nevim.
Brácha má Filcku 1.3 MPi z roku tušim 96. Má s tím jeden problém. Čas od času, řádově po 3-5 měsících mu to totálně vytluče baterku. Nic nezůstane zapnutý, aby se to na to dalo svýzt. Fakt nevim. Už to bylo 3x a přitom se jednou měnila i baterka. Vždycky se to natočí a pak už je to v pohodě.
Nemáte někdo podobnou zkušenost?
Nemáte někdo podobnou zkušenost?
To samé má můj švagr - 1.3MPi combi r.v.97 nebo 98. Když ji nechá pár dní stát už nenastartuje. Zatím odpojuje baterku 😃. Teď o víkendu se to chystáme proměřit, tak uvidím. Podezírám rádio popřípadě anténní předzesilovač. To rádio se mu občas samo pustí, když připojí baterku.
Tak jsme proměřili, pošpekulovali a zjistili, že do rádia vede nějak moc drátů. Na jednom z nich byl při vypnutým rádiu celkem slušný odběr - 500mA, přitom plus tam vedlo jiným drátem. Nuže jsem ten drát odborně odpojil (cvak kombinačkama), rádio hraje dál, odběr celého auta (vypnutého)z baterie je okolo 20mA.
Hehe (o: Takhle jsem jednou "odborně", ovšem bez měřáku "zapojil" rádio a CVAK se ozvalo v něm a následoval černej kouř a smrad...taky tam byly nějaký speciální kabely (od baterie a bez pojistky).
Příznaky mi připomínají podobné problémy, které jsem absolvoval - skutečná příčina byla ve vadné (staré) baterii. Prostě už měla omezenou kapacitu.
Ten drátek do rádia byl nejspíš zdroj, který jede stand by i při vypnutém rádiu a udržuje v chodu některé funkce. (Navíc některá rádia bez něho vůbec nejedou, nebo po zapnutí chcou heslo, atd...) S těmi vývody bývá trochu problém hlavně díky tomu, že VW dělá zcela opačné zapojení pinů 4 a 7 než zbytek světa a nedoporučuje se to plést, přestože to nemusí být katastrofa...
Ten drátek do rádia byl nejspíš zdroj, který jede stand by i při vypnutém rádiu a udržuje v chodu některé funkce. (Navíc některá rádia bez něho vůbec nejedou, nebo po zapnutí chcou heslo, atd...) S těmi vývody bývá trochu problém hlavně díky tomu, že VW dělá zcela opačné zapojení pinů 4 a 7 než zbytek světa a nedoporučuje se to plést, přestože to nemusí být katastrofa...
Ahojte, potřebuju poradit. V noci špatně vidím a chtel bych si koupit nějaké lepší žárovky. Mám Toledo 99, do toho se cpou žárovky H7, ted tam mam OSRAM ALLSEASON, zda se mi ze to svítí mnohem mín než felda. Jakou žárovku tam mám dát aby svítila líp, ale aby zas neoslnovala vsechny kolem.
Jo ještě dodatek😒br />
a) níže jsem chtěl říct "při vypnutém klíčku" samozřejmě
b) stand by odběr by měl být tak 100 nižší 😄
a) níže jsem chtěl říct "při vypnutém klíčku" samozřejmě
b) stand by odběr by měl být tak 100 nižší 😄
100 krát
Já už mám fakt dost...
Já už mám fakt dost...
No právě, 0.5 A se mi zdá poměrně dost na standby funkce. Zapoměl jsem napsat že to rádio je nějaké čínské nebo snad tchaiwanské "HiFi" - spíš HiHi. Kód určitě nemá. No a švára stejně bude kupovat nové, takže tohle asi necháme dětem na pokusy. Spíš mě trochu zaráží odběr auta při vypnutém klíčku. Kdyby člověk tak půl roku nejezdil (třeba by byl zavřenej 😃)), tak se ta baterka asi úplně vybije a pak se prý něco stane s nastavením řídící jednotky.
Známý mi dal na opravu také autoradio a to samé-při vypnutí si bralo cca 300mA.V radiu vše OK,prostě tak blbě udělané.Vhodným vnitřním přepojením jsem to stáhl na cca.30mA.Ale co to bylo za značku,to už nevím(senkor,haitai?).
nemá někdo schéma elektriky na
Toyotu Carinu rv.89?Potřebuju zapojit centrál a okna z druhého auta
Toyotu Carinu rv.89?Potřebuju zapojit centrál a okna z druhého auta
Asi mne nemine výměna tlumičů na Hondičce.Nechci tam dávat originály.Poradíte někdo jaké vybrat? Moc díky.
Dej KYBy, japonec k japonci sedá (o: špatný nejsou a ani drahý ne(o: Ale soudím jen podle zkušenosti nikoliv jako znalec.
Vypada to, ze budu muset resit stejny problem na mem Acco.Uvazuju buĎ o KYB GR2(2750Kč/ks),(KYB AGX),nebo KONI SPECIAL(3500Kč/ks),(SPORT).U tuningu na webu jsem u Hond videl i TOKICO premium,TOKICO Lumina,ale nevím ,kde je shanet.
Jestli mate nekdo zkusenosti,poradte,zda je ma volba spravna.
Jestli mate nekdo zkusenosti,poradte,zda je ma volba spravna.
Já měl Accordů pět, na jednom jsem jezdil KYBy, ale měl i sníženej podvozek a to vám povím, jezdilo to báječně... KYBy jsem měl i na Golfu VR6 a nemůžu si stěžovat.
Ovšem KONÍci maj taky super pověst... Zkusil bych spíš dotaz v "Tunning povozku" auditku
Ovšem KONÍci maj taky super pověst... Zkusil bych spíš dotaz v "Tunning povozku" auditku
Díky za rady.Kde je sháníš?Japonce jsem nikdy neměl a tak se teprve "házím do obrazu".Ale za ty dva měsíce co s ní jezdím je to dost dobrý.
Chtěl bych koupit nové auto. Střední třída, diesel,na delší cesty.Asi -Peugeot 406,Ford Mondeo,Octavia,Laguna,AR156.
zajímali by mě vaše zkušenosti i připomínky k těmto autům.
zajímali by mě vaše zkušenosti i připomínky k těmto autům.
Na delší cesty bych si z tvého výběru vybral Mondeo i když neznám novou Lagunu. Pokud se ale nepletu, tak renaultí Diesel neni žádnej zázrak. V tomhle by měl plus spíš Peugeot.
Doporučuju si ale rozhodně do všech těchto aut sednout protože já osobně se do 406 skoro nevejdu s hlavou a to mám jen 185. Prostě pokud si srovnám sedačku do "svojí" polohy, tak se dotýkám stropu a to mě štve.
S ostatníma moc zkušeností nemám, samozřejmě kromě oktávky, ale tu bych v týhle konkurenci celkem neuvažoval. Pokud chceš odbornej názor na oktávku v naftě, zeptej se v audítku AUTOKOMPLEX člověka jménem fija.
Doporučuju si ale rozhodně do všech těchto aut sednout protože já osobně se do 406 skoro nevejdu s hlavou a to mám jen 185. Prostě pokud si srovnám sedačku do "svojí" polohy, tak se dotýkám stropu a to mě štve.
S ostatníma moc zkušeností nemám, samozřejmě kromě oktávky, ale tu bych v týhle konkurenci celkem neuvažoval. Pokud chceš odbornej názor na oktávku v naftě, zeptej se v audítku AUTOKOMPLEX člověka jménem fija.
Znám hodně dobře Octavii TDI 81kW a 406 HDI, oktávka je živější se super spotřebou, ale komfort Peugeotu je mnohem výš, je tu velmi znát rozdíl mezi nižší střední třídou a střední. Hloupý je, že během tak roku přijde 407, takže cena hodně klesne, to samý o oktávky... Radši bych tvolil něco novýho, pravděpodobně Lagunu dCi.
Kolega si koupil Fabku, takovej ten chudej zakladni model a ma jeden problem.
Kdyz rozumnym zpusobem zavre zadni kufr, tak ten uplne nedosedne. Sice je zavrenej, ale proste je trochu vystouplej.
Poradili mu, musis s tim prastit. Takze s tim prastil a kufr sedi bezvadne, ma ale jednu chybu. Obcas nejde otevrit.
Ma totiz jen otvirani od ridice a proste to tim neotevre. Zkousel jsem vlizt do kufru a odtamtud to otevru treba sroubovakem. Jedinej problem je, ze to zapadne moc a jak je silnej ten pist co to drzi, tak se musi hodne zabrat, aby se to otevrelo. TO samozrejme pres normalni lanko nejde.
Co vy na to? Nejeka zkusenost?
Kdyz rozumnym zpusobem zavre zadni kufr, tak ten uplne nedosedne. Sice je zavrenej, ale proste je trochu vystouplej.
Poradili mu, musis s tim prastit. Takze s tim prastil a kufr sedi bezvadne, ma ale jednu chybu. Obcas nejde otevrit.
Ma totiz jen otvirani od ridice a proste to tim neotevre. Zkousel jsem vlizt do kufru a odtamtud to otevru treba sroubovakem. Jedinej problem je, ze to zapadne moc a jak je silnej ten pist co to drzi, tak se musi hodne zabrat, aby se to otevrelo. TO samozrejme pres normalni lanko nejde.
Co vy na to? Nejeka zkusenost?
Zajímalo by mne zda je lepší při výměně brzdových destiček lepší vyměnit i kotouče a nebo zda je stačí nechat "stáhnout" na soustruhu. V případě kladné odpovědi bych rád věděl proč tedy měnit raději i kotouče? Má to vliv na účinnost či jiné vlastnosti brzd? Děkuji za odpověď.
Záleží na tom,jak už jsou ty koutouče starý a v jakém jsou stavu. Pokud máš kotouč po jedněch dvojich destičkách, je celkem zbytečný dělat cokoliv z tohoto.
Pokud jsi ovšem sjel destičky na plech a vybrou sil drážku do koutouče, tak bys měl něco z toho udělat. Nechat kotouč přebrousit lze jen do určitý míry, potom už bude moc slabej a bude hůř pohlcovat a odvádět teplotu nehledě na možnost, že by se zlomil, nebo tak.
Pokud jsi ovšem sjel destičky na plech a vybrou sil drážku do koutouče, tak bys měl něco z toho udělat. Nechat kotouč přebrousit lze jen do určitý míry, potom už bude moc slabej a bude hůř pohlcovat a odvádět teplotu nehledě na možnost, že by se zlomil, nebo tak.
Mám takový malý problém a potřebuju "nakopnout". Na mém Tipu 2.0 16v mi táhne volant mírně na pravou stranu. Připadá mi že je to v nižší rychlosti horší než při vyšší. Kola jsou 195/50/15. Brzdy jsou po jizdě obě stejně teplé a kola kladou stejný odpor proti otáčení (žádné není blokované). Sbíhavost je dělaná před 1/2 rokem a o víkendu po domácku přeměřená a je OK. Přehazoval jsem i kola na předku a furt táhne. Kola nejsou bouchlá (prohnutá) a nehází. Akorát potřebujou vyvážit (v určité rychlosti trochu vibruje volant), ale tím by to nemělo snad být protože ve vyšší rychlosti to táhne míň. Poradťe co by to jěště mohlo dělat. Předem Díky.
P.S. Nezkoušel jsem jestli neblokuje některé zadní kolo, může to mýt vliv ?
P.S. Nezkoušel jsem jestli neblokuje některé zadní kolo, může to mýt vliv ?
Vliv může mít téměř cokoliv. Já měl třeba jednu dobu na zadním kole vevnitř bouli a auto mě to táhle ke straně celkem fest. Zkoušel jsem všechno možný. Vyvažoval jsem kola, dělal geometrii, no všechno možný. Pak jsem tohle kolo vyměni a kuk, je to v pohodě. Zkus se podívat i na ty zadní kola. Je ale zvláštní, že ve větší rychlosti se to zmenšuje. To nebejvá.
Orpheus: Mel si pravdu problem byl na zadku. Prave zadni kolo je trochu "bouchle" (jemne prohnutej limec na disku). Kdyz jsem zadni kola prohodil, tak to prestalo. Diky za "nakopnuti".
dedek58: S tim vyvazenim naprosto souhlasim, ale do mesice budu kupovat nove pneumatiky, tak se mi nechce zbytecne utracet. Proto si ani nelamu hlavu s prehazovanim kol na naprave. Diky.
dedek58: S tim vyvazenim naprosto souhlasim, ale do mesice budu kupovat nove pneumatiky, tak se mi nechce zbytecne utracet. Proto si ani nelamu hlavu s prehazovanim kol na naprave. Diky.
Ahoj lidi, potřebuju seřídit rozvody. Mám Renault19 TSE je to jednobodová stříkačka na motoru je štítek F3N740. Koupil jsem si manuál, tam je to popsaný hodně stroze, ani kamarád automechanik to nepochopil. Každopádně dostal jsem první válec do horní úvratě, na setrvačníku jsem našel rysku a nastavil ji na nulu. Na kole vačkového hřídele je značka a s tím právě nevím co dál. Na plastovém krytu rozvodového řemene je ryska, ale přesnost zobrazení je tak plus mínus jeden zub na řemenu. Když jsem sundal plastový kryt řemenu, tak jsem našel na plechovém krytu řemenu jakýsi zářez, jenže mě to připadá spíš jako škrábanec od šroubováku. Obě značky proti sobě nesedí. Značka na kole je proti této "značce" je asi o půl zubu vedle. To bych považoval za normál. Problém u auta je ten, že jezdí pouze na Natural98. Na nižší oktanové číslo motor škube a je slyšet detonační spalování. Čidlo detonačního spalování je zřelmně vpořádku (po odpojení motor klepal ještě více). V servise mi naměřili předstih 10 stupňů, to se mi zdá trochu dost. Každopádně i na Natural98 to nejezdí zrovna nejlíp.
A jake jsou tam svicky? Mozna se pletu, ale dost zalezi i na materialu svicky, jak odvadi teplo. Mozna samozapaly souvisi i s tim. - pozn. jsem jen samoukuk amater 😉
caute, mam fabiu sedan 50kw asi mesiac a v zakrutach a na nerovnostiach je zo zadnej casti pocut nepriemne pukanie, nemate na to niekto recept?
na jinam aute mi "pukaly" vzdy jen dvere. Vyresilo to posunuti hrazdicky ( protikus zamku namontovany na karoserii ). 1/2 roku jsem si myslel, ze mam vymlete nejake cepy, nebo tlumic. Delalo to pri nerovnostech, zmena polohy auta kolem podelne osy. Zkus projet mista, kde ti to vzdy pukalo, s nedoklapnutymi dvermi.
Potřeboval bych poradit čím se maže převod elektrického stahování oken. Mám použít obyčejnou vazelínu nebo takovou tu bílou co se používá v plastových převodech videa?
ja bych to nemazal nicim. Bude to akorat mastne, bude to vazat prach a plastova kolecka vymlet.
Už se to tu někde řešilo, ale nějak to nemůžu najít. Máme BMW 318TDS a při teplým motoru špatně startuje, mockrát musí votočit, někdy dokonce i natřikrát startovat. Za studena se votočí sotve jednou a běží. Čím, že to je?! Díkes
Mám problem s elektronickým tachometrom na Forde Sorpio r.v.1985. Poradí niekto ako ho zfunkčniť ? Už som vymenil na palubovke cca 3 ks, stále nefunguje. V servise mi povedali, že menič na prevodovke je v poriadku.
Nemá náhodou niekto skúsenosti z rezonovaním motora pri voľnobehu a zaradenom neutráli. Keď posuniem páku o 1 cm dopredu alebo dozadu tak to prestane a ide ako hodinky. Do servisu s tým zatiaľ ísť nechcem, lebo by si zapýtali nekresťanskú sumu a môže to byť banalita. Vďaka za radu.
Zdarec chlapi. Potřebuju jednu radu. Mám 323 GTX z 90 roku. Z ničeho nic mě tam přestal fungovat posilovač brzd. Není tam ale podtlakovej na sací potrubí ale nějaký čerpadlo, který vždycky po zapnutí zapalování začalo trochu vrčet. Teď už nevrčí. Asi s tím bude souviset i to, že zároveň přestalo fungovat i ABS. Jsem z toho na hadry. Takový sqělý auto to je.
řešení by nemělo bejt tak složitý. Zkus na to čerpadlo připojit rovnou baterku a uvidíš jestli se rozběhne. Jen na vteřinu. Nevim co je vevnitř. Buď je v pytli čerpadlo, nebo nějaká elektrika k němu.
samozřejmě předtím zkontroluj elektriku, která k tomu vede. Pokud to nepojede, tak je to na servis nebo na výměnu.
Bohužel nevim jak to na týhle Mazdě vypadá, tak ti neporadím nic přesnějšího.
samozřejmě předtím zkontroluj elektriku, která k tomu vede. Pokud to nepojede, tak je to na servis nebo na výměnu.
Bohužel nevim jak to na týhle Mazdě vypadá, tak ti neporadím nic přesnějšího.
Nevite nahodou nekdo zda nekdo na Morave umi udelat kvalitni test a serizeni karburatoru.
Je z vozu NISSAN rv 86.Diky za tipy
radim@infos.cz
Je z vozu NISSAN rv 86.Diky za tipy
radim@infos.cz
Chtěl bych vyměnit stávající žárovky u HONDY ACCORD/H1/za lepší/v noci hůř vidím/.Mám ale strach tam dát 100W aby neodcházely přepinače nebo nebyly problémy s vyšší teplotou.Memáte někdo zkušenost nebo dobrý typ?Díky moc.
Nevím který accord máš, ale u dvou ze mých pěti accordů z roku 1988-89 mi právě přepínače odešli. A to sem tam neměl ani 100W žárovky... potom mi světla při zahřátí zhasla a bylo vymalováno )o: pak jsem dloouuho sháněl a jednou jsem sehnal a podruhý jsem jen přeházel ty kontaktní "kolíbko-plíšky" z nějakých ovladačů z Prelude (o😒br />
Na stranu druhou mám v Golfu 100W žárovky H1 a nic se neděje.
Až do Tebe s těma 100W budou najíždět auta z protisměru, tak se nediv. Rozhodně Tě ostatní chválit nebudou....
TO RR: Zrovna o tomhle jsem včera přemejšlel, čeče. A tak teď listuju tím manuálem, jestli tam jsou fakt předepsaný, či ne.Hm, tak vidím, že tady v tom není o H1+H1 nic, jen H4 )o: Sakra, ale někde sem to číst musel. Ale nebuď na mne nakrknutej (o: včera jsem psychicky neunesl další prasklou žárovku (zas tu samou) a dal jsem tam jen ty slabší H1. Ale kdybyste někdo měl ten kryt světla na Golfa s dělenejma světlama... byl bych happy.
100W žárovky jsou zakázaný.Flojdi jsou na ně úplně alergický(asi jako když máš začerněný stoplampy).A ani se jim nemůžeš divit.Já jsem je zkoušel taky a všichni na mě blikali,jak je to oslňovalo,tak jsem je zase vyndal.Svítivost žárovek pro všechny světla je daná vyhláškou a né manuálem auta.Leda že by jsi měl v techničáku napsanou vyjímku z vyhlášky,o čemž pochybuju😄.Ale jestli máš přesto potřebu je tam mít,tak na techwebu najdeš nějaký informace k tomuhle tématu.
No jo no, už je mi to JASNÝ(O:. Už mám ty normální H1. Ikdyž musím říct, že mi to s těma 100Wkama nepřišlo nijak slavný to svícení. Světla mám nedávno seřízený, tak jsem snad nikomu neubližoval. Stop lampy mám teda dočerna, ale originál. Teda a proč ty stovky na tankstelle prodávaj, když sou forbiden (o:.. tak jo, přišlo mi divný, že je maj jen na dvou pumpách ve Varech (o: (a že jich tu je benzínek). Taky je možný, že ty 100Wky byly nějaký šméčka, že mi furt praskaly. V druhým světla byla celou dobu furt nějaká ta původní. No uvidíme, jestli bude praskat i ta slabší.
Díky za lekci
Díky za lekci
PS😡tejně je to divný-proč jim vaděj začerněný stoplampy,když ve vyhlášce je daný jen to,jakou barvou mají světla svítit a ne,jak mají vypadat když jsou zhasnutý.A to většinou svítí.😄
Stejně je to divný-proč jim vaděj začerněný stoplampy,když ve vyhlášce je daný jen to,jakou barvou mají světla svítit a ne,jak mají vypadat když jsou zhasnutý.
Pokud jsou černý od výrobce a taky tak schválený, tak není problém, protože ten se vypořádal se svítivostí. Bohužel se najdou paka, který takto vylepší světla černým sprayem. To, že brzdí je pak vidět jenom za hotně zmavý noci. Až do nějakýho takovýho vylepšovatele trefíš, protože jsi neviděl že brzdí, bude Ti to možná vadit taky.
Pokud jsou černý od výrobce a taky tak schválený, tak není problém, protože ten se vypořádal se svítivostí. Bohužel se najdou paka, který takto vylepší světla černým sprayem. To, že brzdí je pak vidět jenom za hotně zmavý noci. Až do nějakýho takovýho vylepšovatele trefíš, protože jsi neviděl že brzdí, bude Ti to možná vadit taky.
Já tyhle přeci neobhajuju!!!Já tyhle úpravy moc neuznávám(nemám je na svým autě a nechci mít),protože většinou to je jen nebezpečná frajeřinka.Já jen konstatoval,že mnohdy ty světla svítí,tak jak mají(a je jedno,jestli jsou nasprejovaný nebo černý od výrobce) a přesto to švestkám vadí.
Ad černý lampy. Já je vzadu mám. Už tam byly a líběj se mi. Floydi už mě stavěli x krát, ale ještě jsem ani jednou neslyšel křivý slovo. Pravda je, že když jsem to koupil, tak jsem testoval jak svítěj a měnil jsem žárovky. Barvu světla to rozhodně nemění a tmavý jsou jen když jsou zhasnutý.
Nekamenujte mě,ale mám škůdku stodesítku erko😄.Ale žere mně volej.A dost.Tak nevím co s tím.Auto jede super(na škůdku😃,táhne,motor má být údajně po generálce.Podle mně je řešení koupit nový stírací kroužky a vyměnit je.Ale jak poznám jestli není motor zralej na výbrus?Nebo jestli tam olej neteče kolem ventilů?jestli motor na výbrus poznám jen změřením kompresních tlaků,nemáte někdo to udělátko kterým se to měří?Když sundám hlavu,je ve válcích dost takovýho toho černýho spečenýho sajrajtu.Dík
Pajku mam to udelatko😃 mohu ti ho zapujcit pokud mas zajem ale odkud jsi? ja jsem od prostejova, dival jsi se zda ti nekde netece ten olej? jinak ohledne ventilu jednoduchej test. sundej hlavu a otoc ji, nech tam ventili i svicky a nalej do jednotlivejch misek benzin a nech to cca 2hodiny lezet, pak se podivej kde ubyl benzin ten profukuje. kterej ventil poznas podle toho kterej kanalek je mokrej zda saci nebo vyfukovej.
Jinak ohledne toho vybrusu tlak oleje ukazuje co? mas tam prece tlakomer oleje?
k tem stiracim krouzkum podivej se na vnitrni stranu valcu zda nejsoou na nich ryhy? ta cernota je na vsech motorech je to usazenej karbon
Jinak ohledne toho vybrusu tlak oleje ukazuje co? mas tam prece tlakomer oleje?
k tem stiracim krouzkum podivej se na vnitrni stranu valcu zda nejsoou na nich ryhy? ta cernota je na vsech motorech je to usazenej karbon
Dík moc ale,jsem pražák😒.Olej mně trošku teče,asi jako každý škodovce,ale rozhodně to není moc.Tlak oleje je v pořádku.Zevnitř na válcích žádný rýhy nejsou.S tou hlavou to určitě vyzkouším😄Jestli je motor zralej na výbrus se pozná podle tlaku oleje??Abych nezapomněl-žere mi to olej a kouří to modře,hlavně ve vyžších otáčkách.
Hm skus jeste kdyz sundas vanu jake jsou stavy na klikovce, myslim vule pokud neni velka bude stacit mozna dat jen nove krouzky mozna budou zapecene. Ten olej ti tece pod AC pumpou ze? kup si tu novou se 3 sroubama a vymen ji stoji cca 200kc ten spodek.a mas po problemech to totiz tecou ty s prirubou na 2 srouby to vahadlo ji casem odehne a pak tim tece olej.
TO Pajk:když máš mít ten motor !!údajně!! po generálce,hledal bych chybu spíš u těch ventilů.Při gen.se udělá spodek a na hlavu selidi vyprdnou.Na litinový hlavě budeš mít velmi pravděpodobně pěkně vyběhaný vodítka.To nezjistíš tím testem s benzínem (tím zjistíš netěsný a podfukující ventil).Projevuje se to většínou tím,že po nastartování teplýho motoru to pěkně zakouří.Teplej olej totiž zateče kolem dříků ventilů do kanálů a motor si to nasaje.Musíš to rozdělat a zkusit si tu vůli.Pokud to ještě nikdo nedělal,bývá řešením vystružení vodítek nahrazení ventilů ze 120 se silnějším dříkem.Jinak bys musel nechat dát nový vodítka.Rozumný při tom je nechat si tam dát gufera.No a když už jseš v tom a chceš ještě nějakou dobu jezdit není od věci nechat si vrazit sedla na natural a máš pokoj od mastnejch a smradlavejch rukou od benaditu.celá ta sranda se pohybuje cenově jak u koho od 1400 do 3200 Kč.
No a jestli tvuj problem neni v hlavě tak mužeš začít se spodkem.Klika,šály,písty,kruhy,vložky.Ma… zhruba za 5-6 kkč + hnusná práce.Jestli už to pořádně kouří (hlavně pod kopcem,když brzdíš motorem a potom přidáš),tak tě to stejně čeká.
TO Kazan:silnější žárovky velice často praskaj,protože taky daleko víc topí a objem světla spočítanýho na 60W je nestačí uchladit.
No a jestli tvuj problem neni v hlavě tak mužeš začít se spodkem.Klika,šály,písty,kruhy,vložky.Ma… zhruba za 5-6 kkč + hnusná práce.Jestli už to pořádně kouří (hlavně pod kopcem,když brzdíš motorem a potom přidáš),tak tě to stejně čeká.
TO Kazan:silnější žárovky velice často praskaj,protože taky daleko víc topí a objem světla spočítanýho na 60W je nestačí uchladit.
efedas😁ík moc😄,moc jsi mě nepotěšil.Ale dalo se to předpokládat😒.Každopádně alespoň vím,co s tím asi je a co dělat.Kouří to víc,když je to studený(na sitič).Při ohřátým motoru to kouří o něco méně.Ale ve vysokejch otáčkách je to síla.Není jednodužší a levnější sehnat "novej" motor?Kolik by asi stál?Tak něco na způsob stodvácy,stodesítky,stodesítky erka(nejlíp).Nejhůř stovka.Nevíte o něčem?.Nebo je lepší mu udělat generálku?Abych nezapomněl-mám tam stopětku(prej,ale číslo odpovídá stovce).Každopádně DÍK
Potrebuju jit na paltest kvuli velke /?/ spotrebe 10,3 l/100km ve meste /ne v hustem provozu, normalni styl, pouzivam i neutral/. Vim ze i nove auta osahu 1.5 maj v TP mestskou spotrebu kolem 10/11 l, ale karbec by mohl jit seridit tak k 9l. Co si o tom myslite? Navic je to "lehke" auto 945kg. /Muj mail - designrs@post.cz/
Přístup k tabulkám nemám, ale tohle se mi zdá fakt docela dost. Kolik máš průměr? Nebo jezdíš pouze ve městě?
Mam katalog s 91 a ta Ibiza uz ma vstrikovani, udavana kombinovana spotreba 7,2, coz ve meste tech 10 urcite presahne!
Cau lidicky, potreboval bych poradit s trablem u sveho vozu. Mam TD a asi pred 4 dny zacala kara pri seslapnuti plynu silene kourit(nejvic, kdyz je to studeny). Vytvarim za sebou celkem slusnou mlhu a neni to moc fajn. Je tam vymenenej filtr, olej, jsou dany nove zhavici svicky a ted todle. Mate nekdo predstavu kde je problem a jak to odstranit, eventuelne kolik by mohla stat oprava ?
Dik za radu
Dik za radu
to corwin: Zdravím Ťa corwine. Máš príručku "Jak na to?" pre toho našeho TD? Ak nie môžem Ti poslať zopár strán aby si bol múdrejší. A ako to rachtání?
A co trysky? Studeny to kouri dycky vic. Jakou mas spotrebu a kolik najeto?
Spotrebu mam v prumeru 6.6 a trysky jsou nove. Jinak ta kara ma najeto 117000 km.
To je divný já mam najeto 104 t a ješte se nic na mym neměnilo(pokud já vim).Mě to taky čadí, ale jenom když na to fakt šlápnu, ale to čaděj všechny TD.Jestli ti z vejfuku padaj brykety tak to je špatný. Co olej ten ti neubejvá? Jináč už ti neporadim.
No fajn , u knihkupce nic na tento kram neni, jen Toledo 1.6 nebo Ibiza 1.6i. Nemate fakt nekdo sajn, jestli je to podobne /Toledo 1,6 karb. 14-18st/? Dik
Čauky lidi,je tu někdo,kdo ví jak funguje 2-komorovej karburátor s podtlakovým ovládáním klapky? Případně,jak ho seřídit a na co dát pozor? Díky moc, Martin.
Ja jsem byl mimo a nemel cas sem chodit a jinak se tu nic nedeje 😄
Prosím,prosím😄.Mám v pytli spojku(přítlačák,setrvačník-rozpraskaný,… sjetá) a potřebuju vědět,jestli
a)když dávám NOVÝ setrvačník a starý přítlačák,musím to nechávat vyvažovat?A když tak jak(s klikou,bez kliky)
b)použiju setrvačník i přítlačák z nějakýho vraku,musím ho taktéž nechat dovyvážit s klikou?
Díky Pajk(PS.Je to motor ze s110r)
a)když dávám NOVÝ setrvačník a starý přítlačák,musím to nechávat vyvažovat?A když tak jak(s klikou,bez kliky)
b)použiju setrvačník i přítlačák z nějakýho vraku,musím ho taktéž nechat dovyvážit s klikou?
Díky Pajk(PS.Je to motor ze s110r)
Po pravdě s vyvažováním jsem se dosud nesetkal, jenom bych dal asi i nový přítlačák + ložisko, když už to máš rozdělaný.
Mně jde hlavně o setrvačník.Ten mám úplně v pr....Musí jít ven.A když dávám novej,nebo jinej-musím vyvažovat?
Ne, už je vyvážený (někde naněm určitě najdeš odvrtání). Klika je také vyvážená z fabriky - stejné +- hmotnosti ojnic a pístů
Souhlas. Melo uz by to bejt vyvazeny, takze pohoda. Jen si zkontroluj jak to vypada (pokud to bude z vrakace) nez to tam das. Abys to za 10k nemenil znovu 😁
Díky pánové,jsem Vaším dlužníkem😄😄😄Stejně je super,jak to tady funguje,tenhle chat😄
No teda a mně zase tvrdili všude, že se to musí vyvažovat )o: , takže si na mně chtěli jen přivydělat?
No, z výroby setrvák, lamela atd. vyvážené jsou, stejně tak kdysi byla i klika ( když to auto bylo nové ), problém je hlavně v tom, že nikdo neví, jaké tolerance ten který výrobce pro aftermarket dodržuje a co s tím motorem už někdo někdy vyváděl....jinými slovy každý rotující díl sice solo vyvážený je, ale za jiných předpisů a hledisek, nebo se pletu? V praxi se na to ovšem nehledí, pokud můžu podle dosavadních zkušeností soudit. Na druhou stranu si nedovedu představit, jakým způsobem je možné na kusu železa ( setrvačník) docílit znatelné nevyváženosti nebo házivosti. Jedině snad při de/montáži ozubení za tepla, nebo tak něco.....
Podle toho,co jsem slyšel(a píšou to i v knížce údržba a opravy š100-110r),tak demontáž a montáž ozubenýho věnce nemá podstatnej vliv na vyváženost setrvačníku.Ptal jsem se odborníků(jenže na závodní motory) a ti tvrdí,že se jinej setrvačník má vyvažovat s původní klikou.Ale mně to moc logický nepřijde.Vždyť už je vyváženej,klika je taky vyvážená a když to dám dohromady-jinej setrvačník a původní klika,tak to přeci MUSÍ bejt taky vyvážený.Jinak to má bejt vyvážený s tolerancí 10g/cm.
TAK VÁM NEVÍM.Může se vyjádřit nějakej profík?
TAK VÁM NEVÍM.Může se vyjádřit nějakej profík?
Odpověď je ani i ne. Jde o to, jakou přesnot vyvážení kdo potřebuje. Jak klika, tak setrvák má určitou toleranci vyvážení a někdy se může stát, že se sejdou díly k sobě tak, že ve výsledku vytvoří nevývažek. Z hlediska normálního uživatele postačí smontovat vyváženou kliku s vyváženým setrvákem. Kdo chce víc, nechť vyváží točivý komplet jako celek.
Já točím motor trošku více než je obvyklé,ale ne zas moc-tj-řekněme do 5 500 ot(4000-5000 běžně).Asi to risknu a kdyby se to při malých nebo velkých otáčkách klepalo,tak si pro velký úspěch zopakuju rozborku motoru😄
PS:Koliky by asi stálo u Vás vyvážení(ro informaci)?
Díky moc za odpověď profíka😄
PS:Koliky by asi stálo u Vás vyvážení(ro informaci)?
Díky moc za odpověď profíka😄
5500 nic není, klidně to smontuj. Klepat to při nevyváženosti nebude nikdy, spíše se tomu nebude chtít do otáček a maximálně to bude vibrovat. Nevyvažujeme sami kliku + setrvačník, necháváme si to dělat.
Mně jde taky o to,abych tím časem nezničil třeba šály apod.Vida 5500 nic není a všichni mně tvrdí,že to(motor š105) moc točím😄.Mně to taky nepřijde tak moc😄
Protože všichni točí 3500... 5500 to vydrží, ale s dobrým olejem, včas vyměňovaným. Každopádně rozvody začnou po 30-40tkm chrastit a je dobré je vyměnit, tak stejně rozdělovač řekne dříve sbohem. Jestli chceš, aby to ochotněji chodilo do otáček, sundej na setrvačníku trochu hmoty.
Jo,jo tak nakonec pro klid v duši(a šetření rozvodů,rozdělovače atd😃 vyndám kliku a jde se na to😄.Odlehčit novej setrvák(na 7 kg),přítlačák z favorita a vyvážit😄😄Pak se "pochlubím",jak to dopadlo.
Pokud chceš odlehčovat setrvák, doporučoval bych pozeptat se u skalních škodovkářů po setrváku z LR nebo ještě líp z RS, to bylo úplně něco jiného, ovšem záleží na výši krytí, jako vždy...
Zdravím všechny.Poslyšte pánové potřebuju radu.Mám šade 120,která my slouží v podstatě k plné spokojenosti až na nepřiměřený hluk.Vím ,120 jsou řvouni všichni ale ta moje víc.Při 3200(+ - 200) točkách celej vnitřek prostoupí dunění a vibrace .Od 4000 se to nějak vzájemně vyruší.Auto je po technický stránce naprosto v pohodě ale tohle mi vadí.Už sem vyzkoušel kde co a pořád stejně.Pokud má někdo tip čím to (někde velká vůle,nějaký ložiska,nevyváženost motoru apod.) tak prosím sem s tím.
Zkus [odkaz] je něco o vibracích š1xx,prej to způsobuje příčka motoru.
Tu už mám vyměněnou za novější typ ale výsledek nic moc,ale dík za snahu.
A ještě,bych udělal tohle-vyměnil silentbloky převodovky i motoru,vycpal všechno co jde takovým tím protihlukovým prevítem,do přepážky motor. prostoru po antikorozní úpravě bych nastříkal montážní pěnu,pružně uložil výfuk( taky přes silentbloky)-ale to ty asi už všechno máš,že?Nio,nic pokus to byl😄.Jinak se opravdu mrkni ta ten Techweb,je tam toho docela dost
Nevím jak novej je tvůj model, ale u těch starších pomáhalo vycpat nosnou rouru pod-za motorem minerální vatou a zaslepit. Kdysi jsem měl i Š 125 r.v. 89 a ta už to měla z fabriky
Nevim co rici k technicke strance, ale pokud chces udelat luxus ze zdravy skudky, dej na mou radu.Tatik, kdyz kdysi koupil toto socialisticke vozitko, natrel spodek tlumexem /nejaky asvalt/ za zadni sedaky 4 vrstvy kobercu a lina, na zadni plato taky. A kdyz jsem vez nekoho znaleho, podivoval se jak ticha je to plecka....
Stárne rozvodový řemen? Mám Fiata Punto Sporting 1.6i rv. 1995. Auto 3 roky nejezdilo a tak má najeto pouze 38 tis. km. Mám preventivně vyměnit rozvodový řemen nebo to chce zkouknout někde v servisu a posoudit jeho stav? Dík.
No, je to guma .... a navic, novy rozvodak nestoji tolik, co nove ventily a dalsi dily, ktere budes shanet, pokud praskne. Urcite si ho nech alespon zkouknout
Muze nekdo poradit co s tou moji karou muze byt,mam dodge caravan 96 3,0L motor,kdyz je rano studeny a nastartuji,klepou ventily,celkem dost,za chvili se ohreje a je to dobry,oleje je dost a je novy, vymenil jsem i PCV valve,takze uz jen snad vymenit hydraulicky ventily,ale ze by tak rychle odesli?Mam najeto 180 tis.km,Mozna by mohlo byt neco s obehem oleje,sam uz nevim,taky me vychazi takova para z vyfuku,ze to udela vlhky flek na silnici,voda me,ale taky neubyva.Jinak je auticko ve velmi dobrem stavu a kdyz se zahreje slape jak hodinky.Jinak odbornici predem diky za nejakou radu...
Tohle bejva bolest starsich motoru, coz ten tvuj neni. Obvykle je problem v rozvodu oleje.
Zajimala by me jedna vec. Rikas ze to klepe jen za studena. Kdyz bys stal dlouho na volnobehu, tak to zacne nebo ne?
A dalsi vec co tam mas za olej a jak casto ho menis?
Zajimala by me jedna vec. Rikas ze to klepe jen za studena. Kdyz bys stal dlouho na volnobehu, tak to zacne nebo ne?
A dalsi vec co tam mas za olej a jak casto ho menis?
Olej menim po 8 tis. km vzdy(mobil 1 10w-30plna syntetika)uz jsem ho vymenil asi 6 krat ale buhvi na jakej olej to jezdilo driv protoze pri prvni vymene za plnou syntetiku nevyplachl motor vyplachovacim olejem a po par stech kilaku jsem vytahl merku a na ni bylo plno drobecku karbonu jak to pekne ta syntetika rozpustila,vyplachl jsem motor a dal novej olej ated je cistej.Hadice od PCV valve byla uplne ucpana karbonem a ventil taky tak jsem to vymenil a chvili se zdalo byt vse OK.,ale uz to dela zase.na volno bech zahraty je v klidu sem tam to na chilku zatika ale jen slabe.Mozna jeste neco driv kdyz to jeste nedelalo tak me porad smrdelo od motoru jako kdyz se nekde tre guma(pali)ale remeny a vse slo v pohode.Jinak diky a cau.
Ta 3.0 V6 je Mitsubushi ? Mel jsem Saratogu pravdepodobne se stejnym motorem, také najeto 180 tis Km. Když jsem ráno přišel k autu a nastartoval tak jsem slyšel cvakot, ten za chvilku přestal. Když jsem se na to ptal, tak mi bylo řečeno že to jsou hydraultický ventily, přestanou cvakat až se přenastavějí. Nejsem technik v motorech se nevyznam, ale měl jsem auto od 168 tis do 180 tis jezdilo stejne (dobre). A to cvakani bylo slyset porad kdyz bylo auto studeny, po chvilce cca 2 min volnoběhu to ustalo.
Zdravim vsechny, mam problem s autem, je to VW Golf 2 r.v. 1987. Pri jizde mi zacal cukat. je to jako kdyz dochazi benzin. Na volnobeh je to v pohode, ale kdyz pridam plyn tak chvili jede a pak zacne cukat, za chvili zase jede. na neutral kdyz zmacknu plyn, tak jde do otacek chvili normalne a chvili se mu vubec nechce, jako kdybych mackal plyn naprazdno, otacky stoupaji strasne pomalu. muzete mi nejak poradit?
Jeste jedna vec, nema na to vliv vyfuk? Protoze se mi rozpojil za katem a navic mam u katu prasklou prirubu, kterou je pridelany ke svodum.
diky vsem za jakoukoli radu.
Jeste jedna vec, nema na to vliv vyfuk? Protoze se mi rozpojil za katem a navic mam u katu prasklou prirubu, kterou je pridelany ke svodum.
diky vsem za jakoukoli radu.
Zdravim.
Vejfuk na to vliv mit muze, spis ten problem za parohama, protoze ti to blbne lambdu. Ale ja osobne bych typoval na *** benzinovej filtr, nebo tak neco.
Nerek jsi, jestli mas karbes, nebo strikacku, takze to je dalsi vec. Muzou to bejt striky. Na volnoeh protejka dost, ale kdyz pridas, tak to nezvladaj. Zkontroluj si taky vzduchovej filtr, zkus ho vyndat, vyluxuj box a zkus to natocit bez toho filtru.
Dalsi dulezita vec je, jestli ti to dela pri vsech votackach, nebo treba - jen za studena, jen za tepla, Jen v nejakym rozmezi, jen pri zatahu.
Ale ja bych kazdopadne hledal nejdriv na tech vstupech.
Vejfuk na to vliv mit muze, spis ten problem za parohama, protoze ti to blbne lambdu. Ale ja osobne bych typoval na *** benzinovej filtr, nebo tak neco.
Nerek jsi, jestli mas karbes, nebo strikacku, takze to je dalsi vec. Muzou to bejt striky. Na volnoeh protejka dost, ale kdyz pridas, tak to nezvladaj. Zkontroluj si taky vzduchovej filtr, zkus ho vyndat, vyluxuj box a zkus to natocit bez toho filtru.
Dalsi dulezita vec je, jestli ti to dela pri vsech votackach, nebo treba - jen za studena, jen za tepla, Jen v nejakym rozmezi, jen pri zatahu.
Ale ja bych kazdopadne hledal nejdriv na tech vstupech.
Myslim, je to kolem 50tis? Mam stare auto seat ibiza 12 rv. 91. dik
Záleží na doporučení výrobce, což není problém zjistit. Obecně u těchhle aut se doporučuje po 60.000km a to vč. napínacích kladek. Dobrá cenová alternetiva jsou řemeny Dayco a kladky Febi.Jde o výrobce pro aftermarket, fígl je v tom, že Dayco patří ke skupině Pirelli a Febi zase k Bilsteinu, takže drží jejich normy kvality. Používám to na nejnovější Fordy a není s tím problém.
to Smudla> Tebe zivej auta? mozna bys mohl poradit, proc ten motor dela divne zvuky. Takove lehounke "vzzzz" pri nizkych tockach a jejich zvysovani. Remen byl menen po 93. tis.kladka ne... Druhy detail /v podstate ne problem/ se mi nelibi, a to kdyz je nula st nebo pod, chladici sou stava vzdava "sykobublot" , po prohrati zmizi... Pripadne jestli mas prehled, napis orient.cenu potrebnejch dilu....
tisicere diky
tisicere diky
To bzučení může bejt klidně i čerpadlo a při vyšších otáčkách to neslyšíš přes motor. To záleží na autě a obávám se, že takhle je to neposouditelný.
Ještě jsi neuved jednu věc. Kolik máš teď najeto?
Píšeš, že výměna rozvodů byla při 93k, ale kolik je najeto teď?
Ještě jsi neuved jednu věc. Kolik máš teď najeto?
Píšeš, že výměna rozvodů byla při 93k, ale kolik je najeto teď?
Bzukot bych typoval na některou napínací kladku klíňáku nebo rozvoďáku, potom známou metodou od nejlevnějších a nejjednodušších věcí postupovat směrem k jiným rotujícím součástem jako pumpa, altík atd. Ale u těchhle vozítek nejsem doma, takže střílím z obecné praxe.
Mam Volvo 245 Combi a potrebuju nutne vymenit brzdove desticky chci to udelat sam ceho se mam vyvarovat a co neopominout vsechno se mi hodi o autech toho moc nevim.
Dik Hasman
Dale na kotoucich uz jsou ryhy musim vymenit i kotouce ?
a kde koupit nejlevneji desticky na volvo 245 ?
tot vse prosim rychle mi nekdo poradte
Dik Hasman
Dale na kotoucich uz jsou ryhy musim vymenit i kotouce ?
a kde koupit nejlevneji desticky na volvo 245 ?
tot vse prosim rychle mi nekdo poradte
No doufám, že destičky chceš vyměnit a ne opravit. Pravidlo, že při třetí výměně destiček se má vyměnit i kotouč se nedá paušálně použít, protože občas se někomu podaří vyrobit tak "kvalitní destičky, že naopak přežijí tři kotouče. Dříve se kotouče soustružili, ale přijde mi, že to je ten správný moment pro jejich výměnu.Rovněž když jejich tlouštka je podstatně menší než u nového.
Na vhodné nákupy to chce obvolat, Elit, prodejce Lukas, Auto Kelly atd.
Na vhodné nákupy to chce obvolat, Elit, prodejce Lukas, Auto Kelly atd.
Dneska se mi z Transita diesel za jizdy vyvalil oblak bílého dýmu a přestalo to táhnout. Oblak byl dost šílený. Asi po kilometru se všechno vrátilo do normálních mezí. Protože mám jet příští týden do Německa s lidma, tak jsem trochu znervózněl. Po čem byste šli? Černý dým je nespálená nafta, bílý studený motor. Ale u teplého motoru to signalizuje jakou poruchu? Díky
Asi zůstal "viset" vstřik. Pokud se to vrátilo do normálu, ještě to pozoruj, ale mělo by to být OK. Někdy je tento bílý dým s poklesem výkonu předzvěstí preskočeného rozvoďáku, ale samo se to nikdy nespraví....
Na vstřik bych to asi neviděl, to by musel cítit slabý pach nafty z výfuku.Navíc to nepůsobí bílý dým, ale spíš kvalitní mlhu, viditelnou většinou ve tmě proti světlům .Zkusil bych těsnost chladící soustavy a nalil bych preventivně 1litr lihu do plné nádrže nafty, jestli v ní je voda, ať se váže na ten lih a nedělá bordel ve filtru atd.Každopádně zdroj potíží bych hledal někde v obsahu palivové nádrže:kaly v nádrži, nekvalitní nafta.... 2 brzdy Volvo: zásada nejlevnější je nejlepší je u brzd sebevražedná!Vyvaruj se volovin typu: nepoškodit prachovky, pístky zatlač( zašroubovat vzadu-některé Volva to maj, ale nevím už který...myslím 400 řada nabeton ) doporučeným způsobem, styčné plochy brzdiče a desek očisti a potři měděnou pastou, odmasti kotouče. Drobné rýhy nejsou na škodu, pokud už to mlátí, taky bych je raději měnil než soustružil.....
...Dokaze mi nekdo, prosim, poradit, v nasledujici veci? Mam Renault Megane a prisel jsem o klice od nej. Na zaklade cisla karoserie a policejniho overeni, ze jsem majitel a auto neni kradene poslali do servisu kod odpovidajici memu autu + novy klic i s dalkovym ovladanim. Po zadani kodu do ridici jednotky se klic "ozivil", zacal si s ridici jednotkou rozumet. Moje otazka zni, budou ted fungovat a rozumet si s ridici jednotkou i stare klice s dalkovym ovladanim? Zatim se mi dostava obojich odpovedi. Cau TD
Takze, když TI řekneme svůj názor, budeš mít jenom další do sbírky -😊
Obecně bych viděl dvě možnosti. Buď je to naprogramováno z fabriky, a nebo se to dá naprogramovat úplně nově v servisu celý.
Takže rozhodující bude, zda výrobce poslal klíč + kód aniž by se zajímal o výrobní číslo, apk bych si tipnul s velkou pravděpodobností, že to fungovat nebude, a nebo zda to udělal na základě výrobního čísla a pak bych si tipnul, že to fungovat bude, i když s mnohem menší pravděpodobností, než v případě prvém.
Obecně bych viděl dvě možnosti. Buď je to naprogramováno z fabriky, a nebo se to dá naprogramovat úplně nově v servisu celý.
Takže rozhodující bude, zda výrobce poslal klíč + kód aniž by se zajímal o výrobní číslo, apk bych si tipnul s velkou pravděpodobností, že to fungovat nebude, a nebo zda to udělal na základě výrobního čísla a pak bych si tipnul, že to fungovat bude, i když s mnohem menší pravděpodobností, než v případě prvém.
Je to ta druha varianta. Ve Francii poslali kod na zaklade cisla kastle (ostatne klic je vyrezan tak, ze pasuje do original spinacky). Servisman klic ozivil na zaklade kodu a komunikaci s RD primo na miste. Na druhou stranu se u Megana pouziva plovouci kod, takze muze zalezet i na case, kdy se klic ozivi. Vzhledem k tomu, ze origos klic ma nejaky corkar, byl bych radeji, aby nefungoval 😄 Skore je zatim Nebude : Bude 3:2 TD
nevi nekdo jestli hladina oleje v automaticke prevodovce se meri pri nastarovanym motoru nebo vyplym ??? Diky...
v klidu, 2 Renault keys: bude, bude, bude.
Smudlo, diky za reakci. Presto, mas s tim osobni zkusenost? Je to model 96 komplet v elektrice. Protoze fakt nevim cemu verit, kdyz se mi nekteri lide primo z Renaulta verohodne dusuji, ze fungovat nebude, na druhou stranu nekteri - sice vesmes mene verohodne - ale presto tvrdi, ze fungovat bude. Ja fakt nevim... Dokazu si predstavit technicke reseni pro obe varianty. Jenom k tomu svemu pripadu dodam, ze auto pred nactenim noveho klicku bylo uvedeno do servisniho modu. Tj. slo nastartovat, ale novy klicek jeste nekomunikoval s ridici jednotkou, fungoval jen mechanicky. PS: Nejlepe toho corkare pri pokusu o ukradeni auta chytit, pravdepodobne by nastala varianta, ze tentokrat prestane fungovat nikoliv klicek, ale corkar...
No, osobní zkušenost je asi nejlepší....loni jsem dovezl Scenica - což je jedno, je to stejný systém - a nebyly od toho klíče, tak jsem je nechal udělat tebou popsaným způsobem.No a za cca3 týdny mi Němec dal klíče původní, že je našel a fungovaly obě sady,takže nevím jestli to byla náhoda nebo to je normál. Ničím jiným, než touto zkušeností nemůžu sloužit. Pokud to byl normál stav, tak stačí si místo Němce představit Čorku a ........a co, rencky se prej moc nekradou.....
Diky za info. Snad jen posledni otazka, jaky rocnik byl ten Scenic? Nejsem si totiz jist, od kdy se pouzivaji pro DO plovouci kody. Cau TD
Smudlo, uz jsem zase moudrejsi i klidnejsi. U klicku s DO pro Megane 96 funguje chip tak, ze v aute mohou byt nactene maximalne dva klicky. Jeden klicek lze aktivovat i nekolikrat za sebou. Navic pri komunikaci klicku s ridici jednotkou dochazi k synchronizaci. Cili, pokud si napr. dvakrat za sebou nactes jeden klicek, obsadis jim obe mista, pak stary klicek nebude fungovat. Nebo si poridis dva nove klicky a po sobe je do RJ zadas, tim take prestane stary klicek fungovat. Cau TD
Aha, já jsem tehdy zkoušel oba dva , takže to fungovat muselo....hehe.Jo, ten Scenic byl 99, ale teď už je to jedno.
Jenom abychom to dotahli do konce 😄 Jak to myslis s tim, ze si zkousel oba dva? TD
No oba klíče přece: ten najdený i ten starý.
V predchozim prispevku si psal o sadach klicu (2 stare a 2 nove?). Pokud sis udelal jen jeden novy, tak jeden stary klidne fungovat mohl. Pokud dva (nebo dvakrat nakodoval jeden), stary uz by fungovat nemel. Pokud tedy Scenic 99 ma stejny system, systemu je totiz vic (napr. radiofrekvencni funguje uplne jinak) a lisi se i v ramci jednoho typu auta dle rocniku. Cau TD PS: Aneb jak se stat specialistou na DO 😄
Nazdar lidi.Chtel bych se zeptat kolik stoji vymena a nebo zatazeni airbagu u Audi A4 mam moznost koupit A4 s vylitlejma airbegama.A nevim na kolik me to vyjde to dat do poradku.A hlavne kdo to dela zakolik.Samozdrejme bych to chtel co nejlevneji,ale funkcni.DIky za rady
Horys
Horys
Tak úplně nejlevnější je koupit v Polsku deklíky, na kterých je napsáno SRS Airbag, ale tím to končí.....proti origoš funkčnímu pytlovi to má jednu velkou výhodu, a sice price : 1.000,-2.500,-CZK za sadu......
Hej lidi, vy tu spite. Ja se sem nestiham dostat a koukam, ze tady se chrape 😁 Asi nikod nema pred vanocema problemy s autem.
Ja mel jeden dneska, nejakej trouba s pickupem a letnima gumama si nevsim, ze uz je zima a nejak cekal, ze bude brzdit jako v lete. Nebrzdil.
Na druhou stranu ja mam jen zlomenou platovou krytku na kouli a von ma diru v narazniku 😁 Docela se divil.
Tak hezky svatky vsem a pokud mozno, bez problemu s autama a bez nehod.
Orpheus
Ja mel jeden dneska, nejakej trouba s pickupem a letnima gumama si nevsim, ze uz je zima a nejak cekal, ze bude brzdit jako v lete. Nebrzdil.
Na druhou stranu ja mam jen zlomenou platovou krytku na kouli a von ma diru v narazniku 😁 Docela se divil.
Tak hezky svatky vsem a pokud mozno, bez problemu s autama a bez nehod.
Orpheus
Ahoj. Niekto (...) mi pred par dnami odrel mojho Focusa - skrabanec asi 14 cm dlhy - nad prednym blatnikom + mala preliacenina. Neviete niekto, kolko by mohla stat oprava???? ( vyrovnanie + nastriekanie ) FF Ghia 1,6 automat.
Těžko soudit takhle bez vizuální stránky věci, samotná práce lakýrníka na jednom dílu průměrně 1.000 - 4.500,- CZK pokud jde o metlu, příjde na to.Materiálově je to otázka zhruba 1.000 peněz, ale fakt těžko říct.....
Chtel jsem se zeptat majitelu Seatu, jak jsou s temito vozy spokojeni. Ja osobne jsem si pred 2 lety koupil Seat Toledo 1.9 TDi, novy model a nemuzu si na nic stezovat. Kdyz se clovek predem smiri s tim, ze vstupni otvor do kufru je dost maly a na zadnich sedadlech je omezene mista, i kdyz o dost vice nez v Octavii, tak tohle auto nema chybu. Pokud by se tento vuz vyrabel jako hatchback, podobne jako stary model s vyklapenim cele zadni casti vcetne okna, byl by to asi pretezky konkurent Ovtavkam. Jinak za ty dva roky mam najeto skoro 40.000 km a jedina zavada je, ze se zhorsil dosah dalkove ho ovladani centralu - z puvodnich az 50 metru na cca 3-5 metru. Zkousel jsem vymenit i baterie, ale porad stejne. Pokud se s timto jevem nekdo setkal, a prisel na to, jak jej odstranit, poradte mi.
Pani odbornici, prosim o radu cim by to asi mohlo byt.na mem aute Croma 2.0ie se par dnu potykam s takovym problemem: Kdyz nastartuju studeny pres noc promrzly motor tak neudrzi otacky klepe se a pak chcipne. pote je veliky problem jej znovu nastartovat. Pokud se mi jej podari nastartovat, tak pod plynem je beh v poradku ale otacky volnobehu pomalu stoupaji s teplotou motoru tj. po 5 min. uz si otacky udrzi a pri normalni teplote motoru je ma lechce zvysene a nekolisaji. Drive motor fungoval OK tj. po nastartovani si otacky zvysil a po zahrati postune snizoval. Vim ze zavad muze byt spousty, chtel bych vedet alespon shruba na co se mam zamerit (svicky, kabely, rozdelovac, cidlo teploty, lambda, klapaka apod.) Mam tam take LPG, ale to se chova naprosto stejne jak kdyz prepnu na benzin (MPI). dekuji vsem za nazory.
Tezko rict, ale na mem Tipu 2.0 (defakto stejny motor jenom 16v) je elektricky ventil, ktery pri zavrene klapce a studenem motoru pousti do sani vzduch tak aby ho udrzel na otackach odpovidajici teplote motoru. Bud je nekde spatny kontakt nebo je v *. Je to takovy valecek do ktereho vede hadice ktera je napojena nekde mezi klapkou a mezi vzduch. filtrem a z nej vede hadice do saciho potrubi tesne za plynovou klapkou. Pokud je v poradku tak pri studenem motoru v nem cvaka a na privodni strane by mel byt podtlak. Jinak by to mohlo byt jeste cidlo teploty vzduchu nebo teploty chladici kapaliny. Zkus se na to mrknout.
Mám felicii 1.6,najeto 88000 km.Jezdila bez problemu denně cca 150 km až do Vánoc kdy několik dní stála.Po nastartování se rozsvítila kontrolka mazání.Dolil jsem tedy olej,ikdyž si myslim že,tam byl(na měrce byl vidět ,ale co kdyby....).kontrolka přestala svítit,nechal jsem motor na volnoběh ohřát a vypnul jsem ho.Další den jsem opět nikam nejel a následující den ráno(-16st Celsia)se problém s mazáním zopakoval.Podle zvuku motoru ale laicky usuzuji že motor opravdu nemaže.Auto jsem odtahl do místní autodílny ale i tak by mne zajímalo o jaký problém či závadu se jedná.V motoru je použit olej Agip 5W40.Děkuji za vysvětlení či radu.
Všeobecně je možné konstatovat 3 hlavní poruchy: 1.)není čím mazat - oleje je málo 2.)je čím mazat, ale není tlak - porucha čerpadla oleje 3.) je čím mazat, je tlak, přesto kontrolka svítí - vadný policajt tlaku oleje příp. elektrická závada mezí oním čidlem a kontrolkou. Na dálku není možné nic jiného diagnostikovat....není ten olej na Feldu moc řídký?
Nazdar, měl bych nějaké dotazy, sice nepatřící do této diskuze, ale snad mi někdo odpoví. Nedávno jsem koupil starší automobil s elektronovými disky, ale předchozí majitel s nimi jezdil asi i v zimě nebo je neudržoval, zkrátka jsou špinavé, tato černá špína nejde ničím umýt (zkoušel jsem různé saponáty a nic). Mohl by mi někdo poradit, jak vrátit diskům původní vzhled? Existuje na to vůbec nějaký přípravek? Co takhle nějaká brusná pasta a hadr + hodiny práce? Nebo je zkusit nechat opískovat (nevím jestli to se to vůbec dá dělat na hliníku, na plechových discích ano)? Kolik stojí renovace hliníkových kol? A ještě bych měl jeden malý dotaz, zajímalo by mě, zda je možné přepsat automobil na osobu mladší 18-ti let? Předem Vám děkuji za odpověd(i)!
Potrebuju neznackovej (tedy ne drahej) servis, kde umej Fordy. Mam problemy s predni napravou, asi jsem vlit do najaky diry. Nejlip na Praze 5.
Doufam, ze mi nekoho doporucite.
Diky Martin.
hubblebubble@seznam.cz
Doufam, ze mi nekoho doporucite.
Diky Martin.
hubblebubble@seznam.cz
Ahoj. Nemate nekdo zkusenosti s vyrobky NK? Konkretne mi jde o chlazeny brzdovy kotouce a desticky. Cena je celkem prizniva, jde o to, aby se mne to po chvilce nezvlnilo. Je to danska firma, tak jsem si rikal, ze by to spatny byt nemuselo.
Popripade, budete-li mit jina doporuceni pro '90 Celicu, budu rad.Diky za postrehy.
Popripade, budete-li mit jina doporuceni pro '90 Celicu, budu rad.Diky za postrehy.
Dobrý den přátelé podařilo se mi vlítnout na chodník a utrhla se mi vana což by nebylo až tak zlý, bohužel se mi urvalo i kus bloku motoru velikosti krabičky od sirek a nevim si rady. Rad bych si to opravil sám, ale v chytrý knížce sem se dočet že by se měl nadzvednout motor. Taky sem si myslel, že to pude nějak slepit, ale všichni mi zatim řekli(žádnýho odborníka sem se ještě neptal), že se to dá jedině svařit hliníkem. Taky mě napadlo, že možná je mezi blokem a vanou nějakej mezikus(mam 318 M40), to by mi dost ulehčilo, ale ještě sem se na to nedíval. Vatu sice nemám, ale zatim to vypadá, že si karku povezu do servisu, tak bych potřeboval kontakt na nákej, kde to dělaj. Díky za jakoukoliv radu!
Ahoj páni odborníci.
Asi 1 měsíc se potykam s problémem na svým VW passat rv.1988.
Při delší jízdě se náhle začne ztrácet výkon motoru až se motor po chvíli zastaví. Tohle se děje každých dalších 30 až 40 km. Když si potom dám u cesty cigáro na uklidnění cca 5-7 min, auto potom na 2. pokus nastartuju a zase je vše OK.
Ještě pár údajů k motoru.
Označení RF, výroba od.4.88 do 7.89, 4 válce, obsah 1595, výkon 53kW, karburátor 2E3, neřízený katalizátor.
Ptal jsem se na tento typ závady v našem autorizovaném servisu VW. Bohužel prý neví.
Mám teď půjčenou knihu "Jak na to? VW PASSAT" a zde odpověď taky není.
Vzhledem k tmu, že pár lidiček mající různé typy VW golf,jeta i se vstřikem na moje dotazy odpovídají, že mají stejné potíže, začínám mít dojem,že jde o jistě známý problém s již osvědčeným řešením.
Díky moc za případný typ !!
Asi 1 měsíc se potykam s problémem na svým VW passat rv.1988.
Při delší jízdě se náhle začne ztrácet výkon motoru až se motor po chvíli zastaví. Tohle se děje každých dalších 30 až 40 km. Když si potom dám u cesty cigáro na uklidnění cca 5-7 min, auto potom na 2. pokus nastartuju a zase je vše OK.
Ještě pár údajů k motoru.
Označení RF, výroba od.4.88 do 7.89, 4 válce, obsah 1595, výkon 53kW, karburátor 2E3, neřízený katalizátor.
Ptal jsem se na tento typ závady v našem autorizovaném servisu VW. Bohužel prý neví.
Mám teď půjčenou knihu "Jak na to? VW PASSAT" a zde odpověď taky není.
Vzhledem k tmu, že pár lidiček mající různé typy VW golf,jeta i se vstřikem na moje dotazy odpovídají, že mají stejné potíže, začínám mít dojem,že jde o jistě známý problém s již osvědčeným řešením.
Díky moc za případný typ !!
Ptal jsem se na to chytrjch hlav..tak očekávej nějakou odpověď a nebo taky žádnou..snad zítra (o😒br />
Ahoj KaZaN
Ahoj KaZaN
Moudrá hlava 411 říká😒br />
"Něco podobnýho jsem měl u Golfa 1.5 karburátor, nakonec to byla zanesená benzínová trubka pod autem, mezi nádrží a motorem, byl v tom sliz jak z nějakýho Aliena, stačilo to profouknout kompresorem, muselo se to rozpojit vepředu i v zadu. "..tak pravil 411 z VW Clubu Praha
To je zatím vše..ahoja KaZaN
"Něco podobnýho jsem měl u Golfa 1.5 karburátor, nakonec to byla zanesená benzínová trubka pod autem, mezi nádrží a motorem, byl v tom sliz jak z nějakýho Aliena, stačilo to profouknout kompresorem, muselo se to rozpojit vepředu i v zadu. "..tak pravil 411 z VW Clubu Praha
To je zatím vše..ahoja KaZaN
Ahoj KaZaNe, díky za super rychlou odpověď. Máš pravdu, tuhle trubku jsem zatím vůbec nekontroloval. Určitě typ vyzkouším a dám Ti vědět jak jsem dopadnul !! Jo pozdravuj 411ku, určitě se totiž zase s nějakým jobem ozvu.
Zatím dikes Jendaa.
Zatím dikes Jendaa.
Jeste dalsi rady od dalšího maníka...opět nic z mé hlavy, ikdyž tohle bych asi taky zkusil, sám jsem měl problém podobného rázu, ale nakonec to bylo čidlo teploty vody.. bylo blbý a odpojovalo benzín nebo motor nebo já nevím už co..(o😒br />
"Ahoj,to je zajimavý problem!! Ja myslim ,ze´tomu bude něco chybět!!!! neco tam jde pomalu a pri delsi jizde to pak chybí!!! zkus zkontrolovat pumpu a vse kolem(palivovy filtr atd.) Nebo to jeste muze byt odvzdušneni karburatoru!!!!!!!! Držim palce at ti to vyjde"
"Ahoj,to je zajimavý problem!! Ja myslim ,ze´tomu bude něco chybět!!!! neco tam jde pomalu a pri delsi jizde to pak chybí!!! zkus zkontrolovat pumpu a vse kolem(palivovy filtr atd.) Nebo to jeste muze byt odvzdušneni karburatoru!!!!!!!! Držim palce at ti to vyjde"
Podle označení motoru by tam měl být Pierburg karbec, který je ovládaný podtlakama, zkus se mrknout i na ně, občas se stává, že některé ventilky nechodí, jsou ucpané, hadičky přehozené apod.
Ahoj smudlo a všichni zájemci o tohle téma.
Díky za zajímavé tipy. Nyní jsem ve stavu kdy😒br />
- všechny hadičky a filtry v palivovým okruhu jsou buď profouknutý kompresorem, nebo vyměněný za nový. (troška jemnýho písku při profukování vylítlo ven.)
- přetěsněný podtlakový hadičky u karbecu
(pozn.)
- benzínová nadrž při otevíraní výčka nezasičí ,toho bych si určitě všimnul
Stav se ztratou vykonu se zatím neobjevil - ale taky jsem nejel žadny delší vzdálenosti v jednom zátahu.
Tento týden ještě kouknu na čidla a elektrické kontakty.
Další zajímavý tip: vyzkoušet vyměnit VN cívku, prý to panu XY pomohlo.
Za týden pojedu cca 300 km trasu, takže se určitě ozvu jak vše vypadá!!
Všem díky !!
Jendaa
Díky za zajímavé tipy. Nyní jsem ve stavu kdy😒br />
- všechny hadičky a filtry v palivovým okruhu jsou buď profouknutý kompresorem, nebo vyměněný za nový. (troška jemnýho písku při profukování vylítlo ven.)
- přetěsněný podtlakový hadičky u karbecu
(pozn.)
- benzínová nadrž při otevíraní výčka nezasičí ,toho bych si určitě všimnul
Stav se ztratou vykonu se zatím neobjevil - ale taky jsem nejel žadny delší vzdálenosti v jednom zátahu.
Tento týden ještě kouknu na čidla a elektrické kontakty.
Další zajímavý tip: vyzkoušet vyměnit VN cívku, prý to panu XY pomohlo.
Za týden pojedu cca 300 km trasu, takže se určitě ozvu jak vše vypadá!!
Všem díky !!
Jendaa
Souhlasim s možností čidla teploty vody, když zajedeš k někomu, kdo dělá VW, dá ti místo toho čidla takovej speciální špuntík, ten tam šoupni a vono se to pro čidlo bude tvářit, že teplota je pořád OK. Jinak pokud to nepomůže a jsi poblíž Prahy, tak bych ti radil zajet do Vesnice Okrouhlo, je tam VW servis pan Kučera a hodně tomu rozumí, takže by možná pomohl von.
Ahoj mechanici !!
problém se ztrátou výkonu mám vyřešený!! Dělal to nakonec automatický sytič. Sytič je závislý na teplotě vody a navíc je ohříván elektrickým topným tělískem umístěným těsně pod bimetalovou spirálkou. El.proud do spirálky je regulován čidlem umístěným v chladícím okruhu u bloku motoru - zelená obroučka na čidle = při teplotě vody pod cca 16°C nekonečný odpor, nad 16°C žádný odpor.
(Poznámka:ukazatel teploty vody je napojen na čidlo s modrou obroučkou a předehřívač sání paliva na čidlo s červenou obroučkou).
Při odpojení konektoru od čidla se zelenou obroučkou a nahrazení jeho funkce drátovou prpojkou se veškeré problémy se ztrátou výkonu ztratily a navíc se spotřeba paliva snížila o cca 20%. Vyzkoušeno již 14 denním provozem a dvěma 300km dlouhýma jízdama s připojenou a naloženou károu !!
Kupodivu i při studených startech se motor chová stabilněji!! A to jsem čidlo měřil a zdálo se OK.
Díky Všem diskutujícím za doporučení a rady !!
Jendaa
problém se ztrátou výkonu mám vyřešený!! Dělal to nakonec automatický sytič. Sytič je závislý na teplotě vody a navíc je ohříván elektrickým topným tělískem umístěným těsně pod bimetalovou spirálkou. El.proud do spirálky je regulován čidlem umístěným v chladícím okruhu u bloku motoru - zelená obroučka na čidle = při teplotě vody pod cca 16°C nekonečný odpor, nad 16°C žádný odpor.
(Poznámka:ukazatel teploty vody je napojen na čidlo s modrou obroučkou a předehřívač sání paliva na čidlo s červenou obroučkou).
Při odpojení konektoru od čidla se zelenou obroučkou a nahrazení jeho funkce drátovou prpojkou se veškeré problémy se ztrátou výkonu ztratily a navíc se spotřeba paliva snížila o cca 20%. Vyzkoušeno již 14 denním provozem a dvěma 300km dlouhýma jízdama s připojenou a naloženou károu !!
Kupodivu i při studených startech se motor chová stabilněji!! A to jsem čidlo měřil a zdálo se OK.
Díky Všem diskutujícím za doporučení a rady !!
Jendaa
Zdravíčko vespolek! Nedávno jsme si vyhlédl nový motor do svého "autíčka" - měl by být z Lancie Delty. Na jednom vrakovišti jsem ho uviděl a teď sháním jakékoliv informace - výkresy, specifikace atd atd. Čím víc, tím líp. Pokud by náhodou někdo něco věděl a byl by ochoten poradit, piště na atrox@post.cz. Předem děkuji! Raymoon
Zdravim... nedal by se nekde sehnat kompletni popis tohoto auta? Pripadne nenasel by se nekdo, kdo ma s timto autem nejake zkusenosti? Vyskytla se mi zajimava zavada a to, ze kazde rano mi nefunguji sterace. Ty naskoci zhruba po 10 minutach jizdy a pak jiz funguji spolehlive. Mel jsem to v nekolika servisech a nikdy mi s tim nic neudelali, protoze tam to vzdy fungovalo.
O víkendu jsem opravoval kamarádce fiata uno 1,5.Zajímavá závada-po chvíli jízdy motor začal ztrácet výkon.Po vypnutí motoru a následném nastartování to opět "trhalo asfalt".Příčina-rez v nádrži si nasála benzínová pumpa a přicpala na ní sítko(umístěné na sání benz.pumpy v nádrži).Jak se motor vypnul,tak ten rez spadl zase na dno a chvíli to jelo dobře než si to ten bordel nasálo znovu.
Uz to tu jednou nekdo poptaval. Pote, co jsem nechal parkovat mou slecnu, pridavam se a shanim nekoho, kdo levne opravuje plasty. Dik
Renault Megane, zacina se obcas stavat pri vice zahratem motoru, ze po jeho vypnuti na par minut uz nejde nastartovat. Jen to cvakne a nic vic. Myslim, ze to souvisi s teplotou (po chvilce stani se zahratym motorem se jeho teplota jeste o neco zvysi), nejake cidlo (lambda sonda?) vyhodnoti, ze je teplota moc vysoka a startovat se nebude (to je jen moje domnenka). Staci pockat az motor trosku vychladne a nastartuje normalne. Tenhle jev nenastava vzdycky, ale obcas (v posledni dobe casteji) se vyskytne. Co vy na to? TD
To myslis jako ze zaskoci pastorek a neotoci starter,kdyz rikas cvakne.Nebo starter toci a motor nenaskoci?
Startovat,nebo spis tocit starterem by to melo vzdycky.
Startovat,nebo spis tocit starterem by to melo vzdycky.
Presne tak, motorem to vubec netoci, ani to nema snahu s nim tocit. Cvaknuti muze byt skutecne zaskoceni pastorku. Zatim to bylo hodne zridkave, takze jsem ten jev nejak detailneji nezkoumal. Stalo se to treba pri dlouhem popojizdeni v kolone, kdyz se kolona asi po pulhodine uplne zastavila, chcipnul jsem motor a ejhle 😄 Muze to samozrejme souviset i se starterem (uhliky?), ale ono to muze souviset s kde cim. TD PS: Slovo hnus si setrim na vaznejsi veci 😄 jinak si totiz nemuzu stezovat, motor po 100 000 stale perfektne slape a i jinak pohoda, tuk, tuk, tuk.
No tak radeji starter zkontroluj, protoze i o tridu jinde 😉 na skvelem voze Honda CRX jsem zazil podobnou zavadu - pouhe cvaknuti a nic, zaviselo to na teplote motoru a taky kdyz se do auta se zarazenym prevod. stupnem strcilo.
Jiny starter to vyresil.
Jiny starter to vyresil.
Priklanim se taky k teto variante,nechci spekulovat,proc se tak deje,tady by bylo asi dost moznosti,ale kontrola nebo vymena to urcite odstrani.
ydev>Myslis ze je Honda CRX jenom o jednu tridu niz nez Megan? 😉. Stejnou zavadu jsem mel nekolikrat taky - 1.opalene kontakty spinace starteru. Kdyz se motor radne ohreje, cely ten valec (spinac) se ohreje) a po zasunuti pastorku do ozubeni setrvacniku se nesepne motor starteru, nebo 2.ofrezovane zuby na pastorku, kdy se pastorek opre o ozubeni setrvacniku a nezaskoci. Moznost c.2 je obvyklejsi.
Diky za tipy. Asi to tim starterem skutecne bude. Vcera jsem si to svym prispevkem privolal, tak jsem hned udelal test. Stacilo auto pustit z kopce a motor hned v pohode naskocil. Jen uplne nerozumim variante s ofrezovanymi zuby a zavislosti na teplote. Jak spolu tyhle dva jevy souvisi? Pokud budou ofrezovane zuby, tak bych mel mit problemy za vsech teplot, nebo je to jinak? Tak jako tak bude muset ven na prozkoumani. U Megana jsem tohle jeste neabsolvoval, doufam ze to pujde dobre... Pro nejhorsi pripad, vite na kolik prijde starsi starter na vrakaci? TD
to Meda: No CRX z roku 85 si zarad do ktere tridy chces 😉 Na opravy je to mrcha nepredstavitelna, vsude mista tak na maly japonsky rucicky. A na jezdeni - skvele, ale to je spousta aut vcetne Meganku, kazdemu sedne neco jineho.
A jinak - to teplo zpusobi, ze pravdepodobne nesepne kontakt, ktery zajisti roztoceni starteru, nebo jsou uhliky ve starteru uz na konci sil a staci trosku tepla a urcita konstalace soucasti, ktere se teplem roztahuji. Ten musi nejdriv zaskocit a pak se teprv roztocit, jinak to bude dobra frezka 😊
Podle mne, pokud jde starter rozebrat, tak jde zrepasovat. Tak zkus hledat nejakou repas. dilnu, nejlepe se zeptej v nejakem servisu (neznackovem)
A jinak - to teplo zpusobi, ze pravdepodobne nesepne kontakt, ktery zajisti roztoceni starteru, nebo jsou uhliky ve starteru uz na konci sil a staci trosku tepla a urcita konstalace soucasti, ktere se teplem roztahuji. Ten musi nejdriv zaskocit a pak se teprv roztocit, jinak to bude dobra frezka 😊
Podle mne, pokud jde starter rozebrat, tak jde zrepasovat. Tak zkus hledat nejakou repas. dilnu, nejlepe se zeptej v nejakem servisu (neznackovem)
A jeste k tomu strkani z kopce. Ja jsem nemyslel startovat ho pres rozjizdeni z kopce nebo tlaceni, protoze pokud mas v motoru rozvod. remen a ne retezy, koledujes si o maler.
Myslel jsem do auta se zarazenou rychlosti lehce drcnout, cimz se trosku hne se setrvakem, a trosku jina konstalace zubu setrvaku vuci pastorku ma nekdy priznivy vliv, na lehke pootoceni starteru pri zasunuti. A pak to najednou zazracne startuje, jen je problem ze den ode dne hure a hure a pak uz vubec 😞.
Myslel jsem do auta se zarazenou rychlosti lehce drcnout, cimz se trosku hne se setrvakem, a trosku jina konstalace zubu setrvaku vuci pastorku ma nekdy priznivy vliv, na lehke pootoceni starteru pri zasunuti. A pak to najednou zazracne startuje, jen je problem ze den ode dne hure a hure a pak uz vubec 😞.
Mas pravdu, ze styl startovani z kopce autu nesvedci. Z vice duvodu. Taky to byla vyjimka, nikoliv standardni postup 😄 Myslis, ze i takovy vyjimecny pokus muze mit vyznamnejsi negativni dopad? Jinak budu vdecny za vsechny tipy a kontakty pro znovuoziveni/repasovani starteru. Nejlepe oblast Praha-jih i kus jizneji. Za cenu, za kterou se to vyplati, jinak je asi lepsi ten vrakac - byt s rizikem, ze se to muze brzy opakovat. TD
Hod si do hledani v Seznamu heslo starter nebo alternator a je tam docela dost odkazu.Ja jsem to udelal preventivne,abych vedel,kde najit,zacala me desit predstava ze az to odejde,nebudu vedet kam rychle sahnout.
Klid, jedno takoveto startovani te nezabilo. Muze vsak dojit (pri volnejsim remeni, nebo opotrebovanejsim), k presmyknuti o jeden ci vice zubu na remenici a tim posunu vacky vuci klice. Nasledek muze byt setkani ventilu s valcem a destrukce motoru....zalezi na otackach motoru, jak je pak velka smula. Ja mam ve stodole jeden motor, kde krome ventilu pri prasknuti rozvod. remene odesla i klika.
To jsou strasidelny historky. Priznam se, ze tohle slysim poprve. Ze to nesvedci napr. katalyzatoru, to je vec celkem znama, ale ze se muze takhle presmyknout rozvodovy remen slysim poprve - cimz to nechci vubec nijak zpochybnit. Nekdy je snad nevedet lepsi 😄 TD
pokracovani....pokud takove nahozeni z kopce nebo na lane budes delat jemne a na co nejmensi otacky, tj. ne ze tam budu ve 40 na lane rvat dvojku, ale dam petku jen tak na maly kratky prokluz pres spojku, neni to z hlediska rozvodoveho remenu a veci okolo zas tak strasny rozdil oproti klasickemu startovani starterem. TD
No ono to preskoceni rozvod. remene je zavisle na napnuti, opotrebeni atd. Ale proste skubani, skoky, ktere motor pri svem normalnim behu nedela, mohou udelat sve.
Ve vsech priruckach je varovani o roztahovani aut s rozvodovym remenem.
Ale daleko castejsi pripad je prasknuti remene vlivem opotrebeni, zadreni napinaci kladky ci vodni pumpy, pokud je pohanena pres ten remen.
Ale pri pravidelnem servisu je riziko minimalni, spis se to deje u starych aut, kde se skudli na udrzbe, nebo to meni majitele malem ze dne na den.
Jinak te nestrasim, jen proste mam jeden motor, kteremu se zadrela vodni pumpa, roztrh rozvodak a oprava dle meho laickeho odhadu jde pres 50 000,-
Jenze ja ten autak kupoval na ND, takze mi to je jedno, ale mam alespon studijni materialy.
Ve vsech priruckach je varovani o roztahovani aut s rozvodovym remenem.
Ale daleko castejsi pripad je prasknuti remene vlivem opotrebeni, zadreni napinaci kladky ci vodni pumpy, pokud je pohanena pres ten remen.
Ale pri pravidelnem servisu je riziko minimalni, spis se to deje u starych aut, kde se skudli na udrzbe, nebo to meni majitele malem ze dne na den.
Jinak te nestrasim, jen proste mam jeden motor, kteremu se zadrela vodni pumpa, roztrh rozvodak a oprava dle meho laickeho odhadu jde pres 50 000,-
Jenze ja ten autak kupoval na ND, takze mi to je jedno, ale mam alespon studijni materialy.
Ydev, dik za zajimavou diskusi. Nejake repasery starteru jsem si zjistil, takze az/pokud se to zhorsi, vim kam jit. A v te stodole, nebo kde jsi to psal, ze mas ten rozbity motor, nevali se ti tam nejaky lehce ojety Scenic okolo 270 000,-? 😄 Je to jeden z mych vaznych kandidatu na koupi auta nekdy v lete/na podzim, jak budou prachy. Potrebuju uz neco trochu vetsiho. TD
Zdravím,
tak mám zase malinkej problém a nevim co s nim. Poslední dobou mi blbne autíčko. GOlfII 1.8 GT čtyřbodovej mechanickej vstřik.
Občas nechce jít do otáček. Prostě přišlápnu plyn a nic... jakoby se zakucká a nechce se mu. Stává se to POUZE při nízkejch otáčkách (pod 2k) a dost běžný je to při rozjezdu. Prostě tam je normálních 800 a když šlápnu plyn tak se nic nestane. Přesněji skoro nic.
včera večer jsem měl dokonce pocit, že mi vynechává jeden válec. Jakmile jsem párkrát protočil plyn a vyhouplo se to nad 2k tak všechno zase v normálu....
Po příjezdu domů jsem rozebral rozdělovač, vyčistil a obrousil trošku kontakty, ale moc vidět nebylo. Zdá se, že to mohlo pomoct, ale dneska ráno jsem ujel sotva 15 km, takže to nemůžu úplně posoudit.
někdo nějakej nápad?
Dík Orpheus
tak mám zase malinkej problém a nevim co s nim. Poslední dobou mi blbne autíčko. GOlfII 1.8 GT čtyřbodovej mechanickej vstřik.
Občas nechce jít do otáček. Prostě přišlápnu plyn a nic... jakoby se zakucká a nechce se mu. Stává se to POUZE při nízkejch otáčkách (pod 2k) a dost běžný je to při rozjezdu. Prostě tam je normálních 800 a když šlápnu plyn tak se nic nestane. Přesněji skoro nic.
včera večer jsem měl dokonce pocit, že mi vynechává jeden válec. Jakmile jsem párkrát protočil plyn a vyhouplo se to nad 2k tak všechno zase v normálu....
Po příjezdu domů jsem rozebral rozdělovač, vyčistil a obrousil trošku kontakty, ale moc vidět nebylo. Zdá se, že to mohlo pomoct, ale dneska ráno jsem ujel sotva 15 km, takže to nemůžu úplně posoudit.
někdo nějakej nápad?
Dík Orpheus
Nejdrive dotaz: co svicky, kabely? Mne se nedavno v zime dostala brecka az na svickove kabely, a pri jizde na dalnici najednou auto zaclo vyvadet. Pri pridani zaclo chcipat, pak jelo na tri valce a nakonec neslo nahodit. Kdyz jsem videl ty mokre kabely, tak jsem je okamzite otrel hadrem do sucha a hned jsem jel bez problemu dal.
No v dalsim pripade bych se zameril na rizeni dodavky paliva - cim se ridi -(otacky, podtlak v sani, teplota) a pripadne zkouknul merici prvky.
No v dalsim pripade bych se zameril na rizeni dodavky paliva - cim se ridi -(otacky, podtlak v sani, teplota) a pripadne zkouknul merici prvky.
Co mi poradíte o přestavbě? Zvažuju, že dovezu z Německa, Schwissu, nebo koupim tady stejnýho golfa, jen s 1.8 GTi 16V a postavim to jako přestavbu. Tim, že se číslo motoru neeviduje, tak by měla stačit přestavba kastle a tu mi určitě povolej, ne?
co vy na to?
co vy na to?
Panbuh s tebou 😒 Navim co obnasi prestavba papirove, ale ciste casove a na rucicky je to hruza.
Ja jsem to resil karboflexkou a cislo karoserie mam porad stejne 😊
No a kdyby bylo zle, to druhe cislo mam take a jeste kupni smlouvu. Jenze je to japonec a ten ma jen jedine id. cislo na kastli.
Ja jsem to resil karboflexkou a cislo karoserie mam porad stejne 😊
No a kdyby bylo zle, to druhe cislo mam take a jeste kupni smlouvu. Jenze je to japonec a ten ma jen jedine id. cislo na kastli.
JO tak to ti zavidim to jediny cislo n akstli, VRčafka je má snad všude, sice nevím kde úplně všude, ale třeba v nosníku je to už dost nevhodný pro změnu (o:
No já nechci dělat skutečnou přestavbu. Prostě jen hodlá tvrdit, že jsem ji udělal a nechat si ofiko změnit číslo kastle v techničáku a hotovo.
Číslo motoru se sice neeviduje, ale měl by zůstat stejný typ motoru, jináč budou problémy.Dle představ úředníků bys měl pro výměnu kastle absolovat tuto cestu😒br />
od zastoupení VW si vyžádat (na základě původního TP) potvrzení, že dotyčnou kastli můžeš zaměnit za tu původní. U VW to stojí tuším 1.500,-??? a je lepší vědět předem, co všechno povolujou a co néé. Když od nich ten papír získáš, zajedeš s tím "novým" autem na STK a pak zajdeš na příslušný okresní úřad, kde ti změnu zapíšou do TPOvšem není to jen jediná možnost, vyhláška je poněkud nejednoznačná a neukládá přímo povinnost mít ten papír od zastoupení, to je iniciativa příslušných úřadů... Takže, pokud máš dostatečně pevné nervy, můžeš zkusit tenhle postup: jdeš s tím "novým" autem rovnou na STK, tam ti pochopitelně napíšou, že nesouhlasí VIN, případně i další věci. Pak si na netu stáhneš a vytiskneš příslušné vyhlášky - je v nich uvedeno, co všechno se smí lišit a o kolik - např. i objem motoru se může o něco lišit! A s tím vším se odebereš na příslušný okresní úřad. Potíž je v tom, že příslušný úředník má výslovně přikázáno vyžadovat ten papír od zastoupení, takže ho musíš přesvědčit, že na to nemá právo - k tomu je třeba mít vytištěný ty vyhlášky. Jestli se ti to povede, to ti slíbit nemohu, ovšem pokud ano, může tě hřát dobrý pocit, že jsi uštřil těch asi 1.500,- za blbej papír...
Máte někdo zkušenosti s tmavými okenními fóliemi? Uvažuji, že je necham nalepit, ale nevím zda budu moci jezdit do zahraničí.
Potřebuju poradit nějakej krám, kde dělaj druhovýrobu na Megana... Tušíte někdo? Konkrétně mi jde o destičky. Thanx
www.aci.cz,www.autokelly.cz,www.dnd.cz,www.apm.cz,www.meteor.cz,www.autobenex.cz,www.autostangl.cz ... hezkou zábavu.
Díky, Aci destičky tušim nedělá, jsou to moji klienti. Ostatní jsem netestoval, určitě to udělám.
Vypsal jsem prodejce obecně. Jinak destičky se prodávaj na každým rohu, kde je nemaj, během půl dne objednaj... Já občas tyhle věci kupuju v prodejně "Auto filter & brake centrum" - Patočkova, Praha6 nebo Vrchlického, Praha5 (to když jsem línej, mám to totiž nejblíž...)
Zdravim, nedavno jsem si poridil UNO LOGO 1.0, rocnik 93. TEdka jsem jel dalnici-prumerne rychl.okolo 100km/h a spotreba 7 litru. Je tohle normalni? Co by se dalo seridit nebo co muze byt spatne (lambda sonda..)? Jinak se mi zdalo, ze to blbe brzdi a tak jsem to ovzdusnil (vsechny 4 kola-vzduch. bublinky nejsou, tece cista kapalina), ale je to jeste horsi (pedal jde lehounce az k zemi, proste kozenej). Je mozny ze bude zralej na vymenu hlavni brzd.valec? DIKY za odpoved.
Neřek jsi, kolik má to auto najeto... Ale uvědom si, že průměr 100 znamená občas třeba 130 a to při tomhle objemu motoru jsou už dost slušný otáčky. Tyhle maloobjemy maj pak tendnci nasávat jak divý. Pak by těch 7l při staršima trochu vyjetym motoru mohlo relativně odpovídat.
Ad brzdy... je to divný, ten válec by to měl v klidu ustát, ale problém tam bejt může... třeba jen špatně těsní, nebo tak něco. Chtělo by to zajet někam, ať to otestujou.
Ad brzdy... je to divný, ten válec by to měl v klidu ustát, ale problém tam bejt může... třeba jen špatně těsní, nebo tak něco. Chtělo by to zajet někam, ať to otestujou.
Ma to nalitany necelych 100tis., vic nez 110 jsem fakt nejel, ta stovka je pro tenhle motor na petku idealni rychlost, ale pod 7 se tomu nechce. Ani nechci videt az zmerim spotrebu ve meste. Papirove by to melo brat na dalnici pri 90/120 km/h 5/5.5 litru. Takze to vidim ze je bud furt aktivni automatickej sytic, nebo kaputt lambdasonda.
Nemáte skúsenosť s tým, ako odstrániť iskrenie statickej elektriny z auta. Vždy keď vystúpim a dotknem sa dverí aby som ich zavrel, tak ma kopne, že by som mu najradšej vrátil 😄
1. otevri dvere
2. chytni se rukou ramu dveri(nebo jakekoliv kovove casti auta)
3.poloz nohu na zem a vystup
4. zavri auto
POZOR neprehodit body 2 a 3 !
2. chytni se rukou ramu dveri(nebo jakekoliv kovove casti auta)
3.poloz nohu na zem a vystup
4. zavri auto
POZOR neprehodit body 2 a 3 !
Ďakujem páni za rady. Musím sa to naučiť naspamäť a neprehadzovať body 2 a 3. Chvíľu som tu nebol lebo som sedel pri telke a nevnímal som nič iné len hokej a oplatilo sa. A teraz som zachrípnutý.
fepa > zkus koupit ten ocásek - uzemnˇovací v autopotřebách !! Mě to kdysi pomáhalo na starým žigulu !!
Skúsil som a nepomohlo. Ani oceľové lanko ani ocásek. Asi bude treba vymeniť všetky sedadlá lebo tam mám mikroplyš😊
Od dubna po výměně těsnění pod hlavou u jednoho autoservisu a ujetí 2000km začíná těsnění na straně spojky jakoby vlhnout. Hladina chladící kapaliny v nádržce od výměny těsnění poklesla o cca 4mm. Na víčku oleje není žádná emulze, nikde jinde jsem nezpozoroval žádný únik kapaliny. Myslíte, že je možné že je to prosakuje chladící kapalina. Případně co mi doporučíte? Mám trvat na reklamaci u onoho autoservisu nebo se to časem "samo" přestane čemuž moc nevěřím.
A ještě jeden dotaz. Čím může být způsebono vrzání zadní nápravy, když nasedám nebo vysedám z auta tak to vrzne na levé straně. Při jízdě není nic slyšet. Předem díky za radu.
Předem děkuji za odpovědi.
A ještě jeden dotaz. Čím může být způsebono vrzání zadní nápravy, když nasedám nebo vysedám z auta tak to vrzne na levé straně. Při jízdě není nic slyšet. Předem díky za radu.
Předem děkuji za odpovědi.
Lidi potřebuju všechny dobrý rady a informace o dovozu auta k nám. Co jde a nejde.... co musim mít atd..
Jde mi o přivezení auta jako ND a tady ho postavit na svoje vlstní noty...
kdyžtak i na mail
Braza@volny.cz
Jde mi o přivezení auta jako ND a tady ho postavit na svoje vlstní noty...
kdyžtak i na mail
Braza@volny.cz
A ty máš někde venku vyhlídnutý už nějaký konkrétní auto? Jestli ne, tak je lepší koupit to tady už proclené, ti co vozí auta se totiž vyznaj, jak v tom, kde sehnat, tak v tom, jak proclít.
No právě že mám tak napůl vyhlídnutý.. Jde o to, že tady u nás jich zrovna moc v nabídce neni a venku mám několik známenjch, co mi to můžou sehnat, zároveň je tam nabídka mnohem větší a můžu si to hezky vyzkoušet a prohlídnout...
Hm, tak to bych se asi domluvil s někým, co vozí a vyzná se, aby tam se mnou dojel - svý auto s plaťákem totiž nemám. Jinak, když už se ti podaří dobře koupit, to proclení pak není takovej problém. Je ale dobrý mít fakturu na co nejnižší cenu - platí se 17% clo a 22% DPH.
Hmm, pocitam, ze Tohle clo a DPH platim stejny pri dovozu na prestavbu, jako pro dovozu na dily, ze?
A jeste jedna drobnost, a to je pak prihlaseni...
jakej je postup? Musim mit vyjadreni VW? Pocitam, ze budu muset na technickou, aby mi rekni, ze to je neco jinyho "oficielne" a hlavne aby to zkasirovali. Potom urad a predelat to s kolkem.
Jaka je moznost zmeny Motoru? Tusim, ze muzu privyzt max. do stejnyho vykonu... Kontroluje to nekdo? Podle puvodniho technicaku, nebo jen na technicky?
Dik moc.
A jeste jedna drobnost, a to je pak prihlaseni...
jakej je postup? Musim mit vyjadreni VW? Pocitam, ze budu muset na technickou, aby mi rekni, ze to je neco jinyho "oficielne" a hlavne aby to zkasirovali. Potom urad a predelat to s kolkem.
Jaka je moznost zmeny Motoru? Tusim, ze muzu privyzt max. do stejnyho vykonu... Kontroluje to nekdo? Podle puvodniho technicaku, nebo jen na technicky?
Dik moc.
Poraďte kde se dají sehnat orig. náhr.díly pro Hondu.Jedná se mi o nějaký velkosklad ne o dialera.Díky moc všem.
Tak mám taky jeden dotázek😒br />
u nedávno koupeného P309 1,9D 91' se mi okolo 80km/h dost roztřese motor. Neklepe to volantem, nikde to nemlátí, prostě se jen fest roztřese. Nad 100km/h to už nedělá. Stejně tak se uklidní, když uberu plyn - dělá to jen v záběru. Dělá to nezávisle na kvaltu - 3, 4 i 5. Má někdo nějaký námět, než pod to polezu? (ale neraďte mi, abych nejezdil 80, to už mi poradil zadek524 😊))
obávám se, že tohle ti těžko někdo vyřeší, protože to vyřešit asi nepude.. Pokud to neni v jinejch rychlostech, tak to nejspíš neni ani motorem ani autem.
pokud vim, tak každý auto - motor, má řádově 2 místa ve kterejch má zvýšený vibrace... to byl například důvod těch pekelnejch problémů co měl mercedes A, když s nim začínali.
No a tyhle vibrace podle typu auta můžou bejt horší a lepší.... Těch 80 by tomu odpovídalo, takže jediná věc, kterou bych ti poradil je skontroluj uchycení motoru, jestli neni někde jakejsi průšvih a jinak se s tim holt asi smiř 😞
pokud vim, tak každý auto - motor, má řádově 2 místa ve kterejch má zvýšený vibrace... to byl například důvod těch pekelnejch problémů co měl mercedes A, když s nim začínali.
No a tyhle vibrace podle typu auta můžou bejt horší a lepší.... Těch 80 by tomu odpovídalo, takže jediná věc, kterou bych ti poradil je skontroluj uchycení motoru, jestli neni někde jakejsi průšvih a jinak se s tim holt asi smiř 😞
Počkej, já ale mluvím o závadě - ne o konstrukční chybě. Těch příčin může být víc - můj tip je volnější silentblok (ten spodní) v kombinaci s nějakou závadou na výstupu převodovky - poloosa nebo v horším případě diferák. Klepe se to cca v rytmu otáčení kol, a kolem té 80-ky to holt rezonuje... Ten dotaz jsem sem napsal proto, jestli někdo nemá ještě jiný tip, něco, co mě nenapadlo nebo na co jsem zapomněl. Ale dík za snahu.
Koupil jsem Transita Turbo, počet kilometrů neznámý a žral olej. Po všech pokusech přetěsnění, změření talků ve válcích atd. došel značkový servis a soudní znalec k závěru, že to je turbem - bylo neustále mokrý od oleje, tak jsem i já sdílel tento názor. Turbo se vyměnilo ve značkovém servisu a žralo to olej dál. Potom jsem vyměnil stírací kroužky a jezdilo to od výměny oleje k výměně bez dolévání. Asi po 15 kkm začalo nové trubo vydávat divné zvuky ( to turba dělají - prohlášení servisu) a po 25 kkm se se mnou rozloučilo tak, že se přelomila vlastní osa turba. Dva měsíce po záruce, ale to není důlěžité. Namontoval jsem další turbo, má najeto 10 kkm a začalo stejným způsobem pískat a zhoršuje se to. Napadá Vás co může být příčinou toho, že současně s výměnou oleje se musí měnit i turbo? Provoz auta začíná dost lézt do pěněz. Ještě k tomu, když naposledy odešlo tak tekl olej do výfuku a mocně to kouřilo, takže z toho usuzuji, že mazací kanálek turba ucpaný není. Moc se mi nechce věřit tomu, že by v servisu dodávali jako originální díl turba, která nevydrží víc jak 20 kkm, i když bych se v dnešní době ničemu nedivil.
Dík
Rambo
Dík
Rambo
Tvoje turba mají evidentní problém s mazáním! Všechny to co popisuješ, souvisí s nedostatečným mazáním hřídele turba, přehříváním středního domečku s ložisky, částečným přidíráním ložisek (zvuky), postupně vydírajícími se ložisky (únik oleje) až po úplné zadření hřídelky turba, a její následné zlomení. Chybu hledej v někde v a) mazacím okruhu 70%, b) výfuku 20%, či c)EGR 10%. Asice ad a), dává olej. čerpadlo do olej. větve k turbu patřičný tlak a průtok? Není přívodní olej. trubka k turbu zmáčklá či jinak zacpaná? Je centrální domeček turba průchodný a namontovaný přívodem a odvodem oleje ve vertikální poloze vůči zemi +-10°? Je odvodní olejová trubice či hadice od turba k motoru průchozí, není zmáčklá či ucpaná, či namontovaná s takovým předpětím, že je neprůchodná? Je vstup do bloku či olej. vany pro olej od turba průchozí? Jsou všechny spojovací kolmé šrouby na hadicích či trubkách průchozí? Ad b) Nemáš totálně zacpaný výfuk, který může zapřičinit přehřívání turba? Turbo by mělo mít na max. zatížení na straně turbíny max. 750°C, v centrálním domečku max. 400°C a na straně kompresoru max. 200°C. Změř jej opt. teploměrem, anebo termočlánkem. Ad c), zkontroluj, jestli EGR ventil nezůstává viset, anebo nějaká podtlaková hadice či drát k němu nejsou v nepořádku. EGR ventil musí na volnoběh a max. výkon být zavřený, pouze při částečném zatížení a v otáčkách nad volnoběhem se otevírá. Kdyby toto nefungovalo, muže se zvýšit teplota výfuk plynů natolik, až se turbo rozsvtí do žluta jako u benz. motorů.
Ještě jedna věc mě napadá, zkontroluj základní předvstřik a tak stejně dynamický předvstřik v otáčkách! Pokud by byl základní moc malý, anebo jeho regulace s otáčkami nefungovala, při plném zatížení a plné dávce paliva by nafta dohořívala moc pozdě, a to až mimo spalovací prostor, což by také hodně zvyšovalo teplotu výfuk plynů. Někde v tom, co jsem napsal je problém tvého auta. P.S. Pořád mně tady smrdí ten plast na Golfa... Mám ti ho poslat?
to oddie: Já bych směřoval k poloosám a jejich vyběhaným kloubům, dej vědět, jak to dopadlo.
rbaron - dík za reakci, určitě dám vědět. Ale nejdřív tak za měsíc, teď na to nemám čas, tak jezdím jiným...
Slíbil jsem, že dám vědět, co bylo příčinou těch vibrací. Včera jsem se k tomu konečně po měsíci dostal, naštěstí to byl jen ten kloub na poloose (kupodivu ten na vnitřní straně, u převodovky). Zvláštní na tom je, že to neklepalo a nevydávalo žádné zvuky, jen se to prostě v záběru zadrhávalo a hejbalo motorem...
😄 No hlavně že se to vyřešilo... Já taky hodlám svůj problém vyřešit i když trochu jinak, vidim to tak,že prostě vyměnim auto a bude to 😁
..no, mně se jednou takhle tenhle homokinetickej kloub roztrhl.. to bylo pak pěknejch pazvuků.. (o:
Orpheus: no, právě, taky jsem měnil auto. Tenhle problém byl právě u toho procleného, co jsem koupil. Bylo tam ještě pár podobných banalit, ale jinak je to v super stavu, hlavně neshnilý a nebouraný.
jj, tohle jsem plánoval už dlouho, leč zatím marně.. viděl jsem 3 auta tady a jedno venku, což byly jediný, který byly na dosah a který se vůbec nabízej a stav je mírně řečeno katastrofální...
Takže moje řešení bude nejspíš koupě úplně jinýho auta....
zvažuju Hondu Accord, nebo Mišivbuši Galanta
Takže moje řešení bude nejspíš koupě úplně jinýho auta....
zvažuju Hondu Accord, nebo Mišivbuši Galanta
No jo, sehnat starou plečku v pěkném stavu není zas taková sranda, chce to trpělivost a trochu štěstí... Já to sehnal náhodou, je to P309D r.91. Kastle perfektní, nebouraný, interiér jako by tam nikdy nikdo neseděl, motor OK, na tacho je 180tis km, v TP jeden majitel. Ale i tak je na tom spousta práce, není to jen přehodit čísla a jezdit. Poloosu jsem vyměnil (seskládal jsem ji ze dvou starých), zároveň s tím kotouče a destičky, pneu. Vpředu hučí ložisko, toho jsem si předtím nějak nevšiml, zadní ložiska maj vůli (a až to sundám, půjdou tutově i pakny...). A až tohle všechno pořeším, čekaj mě ještě rozvody na motoru, trysky, žhavky. A třešnička na dortu - centrál na DO a okna v el. - už mi leží na stole... Prostě práce jak na kostele. Ale jsou to víceméně prkotiny, hlavně že se nemusí vařit a lakovat, do toho bych nešel, to se u takhle starejch krámů nevyplatí.
Tak po nějakém žaponci koukáš? Hm, tak ty nějak nemusím, ani se v nich nevyznám. Ale Galant není špatnej, a okolo r.95 už by mohl být za slušný peníz...
Tak po nějakém žaponci koukáš? Hm, tak ty nějak nemusím, ani se v nich nevyznám. Ale Galant není špatnej, a okolo r.95 už by mohl být za slušný peníz...
Uvažuji o koupi Opelu Agila, do užšího výběru, kde to koupit zbyli Auto-Staiger a Autotepas, kteří mi nabídli 3-letou záruku, ostatní nic navíc. Co si myslíte o těchto prodejcích, koho byste mi doporučili? Jak je to se servisem Opel v Praze, kde jsou nejmenší zločinci? Oba dva (Auto-Staiger a Autotepas) podmiňují 3-letou záruku servisními prohlídkami u nich, kdo mně víc zkrouhne? Nebo máte nějaký lepší tip na prodejce Opel v Praze či jejím okolí? Díky Radek
S tou zárukou to chce spočítat. VW poskytuje doživotní záruku mobility podmíněnou také pravidelnými servisními prohlídkami. V případě poruchy to zahrnuje bezplatné odtažení do servisu, a do tří dnů zdarma hotel, eventuálně potom zdarma zapůjčení automobilu. Když jsem odmítl v garančce výměnu oleje s tím, že si ji provedu sám, předváděl servisní technik záchvat padoucnice, že ještě tak hloupého klienta , který by se vzdal bezplatné záruky imobility neviděl. Když jsem mu spočítal, že jejich výměna oleje je dražší právě tak o ten odtah a hotel, a že když se mi tedy auto podělá každou druhou výměnu oleje dvakrát ušetřím, a ještě mám volnou ruku v tom, že se nechám odtáhnout do normální opravny a ne k nim, kde jsou dvakrát dražší než normál, tak na mne zíral jak puk, a říkal, že takhle mu to ještě nikdo nespočítal.
Rambo
Rambo
Přesně tak to je, celá záruka mobility je tak akorát na *! Podmínky splnění této záruky nutí zákazníka ke všem operacím spojeným s autem v aut. servisu, kde nejenom že mu bude naúčtována práce aut. servisu, ale vyměněno kde co v cenách orig. ND, a to všechno jenom proto, aby v případě problému měl zákazník možnost využít zdarma odtahu do aut. servisu, v omezeném množství a ceně hotel, a tak stejně v omezeném množství a době zápujčku auta. A to všechno s tím, že mu problém opraví pochopitelně v cenách orig. dílů a orig. práce. Každý hlupák si spočítá, že 1+1=pečená knedla a na tuto vymoženost se z vysoka vykašle! Jen si každý zkuste nahlédnout do aut. servisu na cenu všech prohlídek, např. VW, t.j. 15tkm, 30tkm, 45tkm, 60tkm, 75tkm, 90tkm, 105tkm, 120tkm, 135tkm, 150tkm, atd... A ktomu možnou eventualitu 1x odtah zdarma+cca 3dny průměrný hotel+cca týden podprůměrné auto.
tak mi ten můj golfík zase dělá nějaký kouzlo....
Konkrétně jde o to, že když nechám auto na volnoběhu tak pak jakoby nereaguje na plyn... Prostě mu to dlouho trvá, než zjistí, že to myslim vážně...
osobně mi to připadá, jako by řídící jednotka přešla na úspornej režim a přepnutí zpátky do funkčního jí trvalo asi tak 5-10 vteřin...
Je to dost pitomý, když jedeš na volnoběh z kopce, dole zařadíš 4 a auto začne poskakovat, protože ti ho dusí motor, kterej nechce vylízt nad řádově dvanáct set otáček... Totéž na semaforu...Když zastavim na semaforu a sem tam jakoby lehce neprotočim plyn, aspoň na 1500 ot. tak se potom nerozjedu... Přesněji musim těch pár vteřin prošlapávat plyn a pak to vytočit přes 2 tisíce, aby se to chytlo... Jakmile jede, tak je úplně v pohode.
máte někdo nějakej nápad, co by to mohlo bejt?
Konkrétně jde o to, že když nechám auto na volnoběhu tak pak jakoby nereaguje na plyn... Prostě mu to dlouho trvá, než zjistí, že to myslim vážně...
osobně mi to připadá, jako by řídící jednotka přešla na úspornej režim a přepnutí zpátky do funkčního jí trvalo asi tak 5-10 vteřin...
Je to dost pitomý, když jedeš na volnoběh z kopce, dole zařadíš 4 a auto začne poskakovat, protože ti ho dusí motor, kterej nechce vylízt nad řádově dvanáct set otáček... Totéž na semaforu...Když zastavim na semaforu a sem tam jakoby lehce neprotočim plyn, aspoň na 1500 ot. tak se potom nerozjedu... Přesněji musim těch pár vteřin prošlapávat plyn a pak to vytočit přes 2 tisíce, aby se to chytlo... Jakmile jede, tak je úplně v pohode.
máte někdo nějakej nápad, co by to mohlo bejt?
Heh, možná bych měl dodat... že je to Golf II; 88; 1.8 GT, čtyřbodovej mechanickej vstřik..
Inu povestna nemecka kvalita... 😄 Tohle je fakt docela zajimava zavada o ktere slysim poprve. V mechanickych castech to asi nebude.
Dneska jsem schválně ještě vymělin olej, vyměnil Benzinovej filtr a vyčistil K&N, který tam mám.. Změna pokud nějaká, tak minimální, takže problém je pořád stejnej 😞
Ty porad neveris tomu, ze v mechanickych castech tahle zavada nebude, vid? 😄 I kdyz nekdy se deji pozoruhodne veci pozoruhodnymi zpusoby. Vzpominam si, ze pred x lety jsem mel se Skodou 100 nasledujici zajimavost. Auto normalne jelo, pokud si zastavil, vypnul motor a stal tak 3 - 60 minut, auto si nenastartoval, ani po rozjeti z kopce nenaskocilo. Pokud jsem stal kratsi nebo delsi dobu, vse OK. Kdyz uz me to prestalo bavit, rozdelal jsem co se dalo a pricina byla nejspis nekde v oblasti plovaku v karburatoru. Dodnes nevim jaka presne, pokud jsem plovak vyndal a znovu zandal, uz to zase jelo kdykoliv. Casem po mnoha demontazich a drobnych upravach plovaku a okoli to prestalo delat uplne. Jenze v te Skode 100 to ani jina nez mechanicka zavada byt nemohla 😄
Ahoj,poraďte!!!! Opel Asta 1.6i r.v.94 mám problém s chlazením motoru.Teplota jde až do maxima(do červenýho na teploměru)a ventilátor nesepne.Vyměnil jsem čidlo na chladiči,čidlo teploty na motoru a termostat.Pořád ten samej problém.Poradte co stím, díky.
Nazdar, samozrejme potrebujem radu, kupil som nove pnue na auticko a co cert nechcel ked ho poriadne nalozim a skocim do nejakej diery, tak blatnik suchne o pneumatiku (zboku). pritom mam pneu ake odporuca vyrobca. Da sa nejako povytiahnut blatnik, tak aby neopraskala farba? Stacilo by takych 5 mm. Za pripadne rady dik.
Prosím o radu ! Kape mi na Mazdě 626 pracovní válec spojky ( ten pod autem )Nevíte někdo jak to v něm vypadá ? Musí se demontovat z vozu nebo to lze opravit na voze ? Opravárenskou sadu už mám objednanou cca. za 200 Kč má v ní být : O kroužek, prachovka, prachovka na odvzdušňovák .Zajímá mě zda mě může něco překvapit, nebo je-li to jednoduché. Děkuji za odpovědi
Před nedávnem jsem trošičku zaparkoval na poli - nechtěně samozřejme. Od té doby mám problém s rychlým rozjížděním. Převodovka s motorem se třese a občas to i vyhodí rychlost. Pokud je v záběru a pořádne ji naložím je to bez problému. Prvně jsem myslel na silenbloky, ale po kontrole na zvedáku (bohužel nemám možnost to hodit na rampu) jsem zjistil že drží. Ale co mě překvapilo byl olej z levé strany diferenciálu. Je možné že jsem zprasil něco na diferáku nebo v převodovce ??
V servisu mi identifikovali, že se přidírá turbo ( za určitých okolností poklesne výkon motoru)Octavia TDI 81 kW. Lze to nějak opravit nebo je nutná výměna turba ?
Buď k turbu nejde dost oleje a nebo jsou na tom ložiska v turbu tak špatně že se přidírají. Každopádně turbo a tedy i ložiska se dají repasovat. Tak jako tak, životnost turba je menší než životnost motoru a repase bude třeba tak jako tak. Pokud ten motor kouří je to jasný - olej který ma mazat turbo jde kolem ložisek do sání a místo aby mazal turbo se spaluje .
Tenhle problem znam z Astry 1.7D , ktera ma tzv. Light turbo. Olej , co maze turbo sel kolem lozisek do sani a melo to spotrebu tak 1l oleje na 100 Km , kouřilo to dostatecne, nejvic pri startu a dost spatne to slo natocit. Oprava stala cca 30 T. CZK. ( auto po srazce s divocakem opravovali u staigeru, asi tak na 10x , a krome krive hlavy a turba tam zapomeli opravit jeste vic veci. Nejlepsi na to bylo, ze nedrzeli zaruku na opravy s tim, ze to auto bylo bourany a pri prvotni oprave u nich to bylo ok 😄 Nedavno jsem se byl kouknout na agilu a prave se tam jeden zoufalec nachazel v podobne situaci - bezuspesne reklamoval jejich servis.
Sergi koukni se kousek smerem dolu, tusim ze tady podobnej problem byl, jen u nejakyho Transita, nebo tak neco. Odpovidal na to Michal z ATX, coz je osoba nad jine povolana.....
zkus si to najit
Jj, nejakyho Japoncika... Asi prave Galant 94-97, nebo Accord ve stejnejch letech... cenove je to radove 150-220k podle vybavy, motoru atd.
Co zvazuju, je prave zminovanej motor. Nejvic se mi libi Dvoulitrik a je to taky nejbeznejsi... radove kolem 100KW...
jenze je to ve stejny skupine pojisteni, jako 2.5 V6 a cena neni zas tak moc rozdilna...
Takze by me zajimalo, co a proc byste doporucili... Vetsi motor by mel teoreticky vic vydrzet, ale prakticky????
Dik
zkus si to najit
Jj, nejakyho Japoncika... Asi prave Galant 94-97, nebo Accord ve stejnejch letech... cenove je to radove 150-220k podle vybavy, motoru atd.
Co zvazuju, je prave zminovanej motor. Nejvic se mi libi Dvoulitrik a je to taky nejbeznejsi... radove kolem 100KW...
jenze je to ve stejny skupine pojisteni, jako 2.5 V6 a cena neni zas tak moc rozdilna...
Takze by me zajimalo, co a proc byste doporucili... Vetsi motor by mel teoreticky vic vydrzet, ale prakticky????
Dik
Marně sháním delší štefty na kola, kde se daj sehnat?
Prosím o radu. Zdá sa mi že sa mi cez turbo trochu stráca olej, pri prudkej akcelerácii v 2ke alebo 3ke mierny svetlý dym (1,8 TD Mondeo r.94, 150 tkm). Je nejaký rozdiel v správaní motora (farba výfukových plynov,výkon ...), keď je to na nasávacej strane alebo na výfukovej? Kedy je už potrebný repas turba? Musel som zapchať pred 20 tkm hadicu od EGR ventilu do nasávania turba, lebo cez ňu presakoval olej a teraz sa mi objavil na vstupe vzduchu do intercoolera, po niekoľko hodinovej jazde po diaľnici. Alebo to môže byť v niečom inom?
Nazdarek! Chlapi, uz 4 mesice marne hledam bezpecnostni srouby na autak. Zkousel jsem primo u nekterych vyrobcu-nic. Zkousel jsem to u prodejcu litych kol-taky nic. Jsou to paprskova kola original Dunlop anglicke vyroby, chromovana, na Jaguaru. Srouby-matice jsou dlouhe 5 centimetru s vnitrnim zavitem, s kuzelovou dosedaci plochou, s chromovanou hlavou-17-ky. Kazdy kontakt je pro me pomoc, takze jestli znate nejakou firmu, ktera by udelala tyhle matice treba i na zakazku, tak mi prosim napiste. Diky!!!!!!
Zdravicko lidi
tak uz jsem poridil novou masinu a s tim souvisi i zmena mechaniku ;o)
Potrebuju mechanika/firmu, kde delaj FORDy, ale nechci znackovej servis. Hledam nejaky nadsence, ktery to umej a delaj to a nechte 1k za hodinu prace.
Diky, diky diky ;o)
tak uz jsem poridil novou masinu a s tim souvisi i zmena mechaniku ;o)
Potrebuju mechanika/firmu, kde delaj FORDy, ale nechci znackovej servis. Hledam nejaky nadsence, ktery to umej a delaj to a nechte 1k za hodinu prace.
Diky, diky diky ;o)
Ahoj lidi, hledam dobrej malej sikovnej servis na novejsi Oply. Mam Astru G a uz po zaruce. Zatim nemam problem, hledam jen preventivne. Zajima me: Praha, Stredni Cechy nebo Vychodni Cechy + dejme tomu jeste okresy SU, ZR, BK, BO, BM.
Zdravim,
mam Neona sporta a ted se me nejak kousla prevodovka, doufam, ze to bude jenom spojka. Hledam v Praze nebo pobliz kvalitni servis s rozumnymi cenami, mate nekdo nejake doporuceni?
Dik Bo
mam Neona sporta a ted se me nejak kousla prevodovka, doufam, ze to bude jenom spojka. Hledam v Praze nebo pobliz kvalitni servis s rozumnymi cenami, mate nekdo nejake doporuceni?
Dik Bo
Pokud turbo zere olej a nebo motor kouri, tak je zbytecny resit kde to je, protoze se stejne musi cely repasnout. Specialne Opely si nasavaj radi olej - ten motor 1.7D je opruz. U VW je hlavni pruser na loziskach, lidi, mejte slitovani a nehonte to tolik za studena. Proste nez se olej uplne ohreje, tak radeji nehnat do otacek a neakcelerovat!!! Jinak turba za dobry penize a slusne repasujou ve Stary Boleslavi u posty.
Mam Škodu Pickupa ´92, najeto 150tisic km - problem je řadící páka-nejen že neskutečně vrže,ale úplně chybí kulisa, rvu tam prostě kvalty naslepo, klasický "H" tam prostě není.Určitě to nebude na výměnu převodovky,ale asi jen ty kulisy.Prve jsem našel dokonce někde v ceniku,že něco takovyho existuje-až to koupím,jak se to instaluje, musí se jít do převodovky?A mam udělat proti tomu vrzání?Díky.
Zdá se mi, že mám vůli v řízení. Zajímalo by mne čím vším může být tato vůle daná (ozubením na pastorku nebo na hřebenu nebo nečím jiným?!?)
Díky za odpovědi
Díky za odpovědi
možností je víc, mimo tebou zmíněné, ještě na kloubu tyče řízení (ten pod gumovou harmonikou) a tzv. fajfce, na konci tyče u kol (na obou stranách). Stačí je s citem sevřít do dlaně a pomocník zase s citem bude volantem jemně třást ze strany na stranu. Vůle se projeví jiným pohybem jednoho proti druhému kusu. A navíc se za provozu sčítají.
Väčšinou sú to klby riadenia, 2 vonkajšie + 2 vnútorné. Skontroluj ich a keď sú tie dobré, čo na 99% nebudú, potom hľadaj ďalej.
Nazdarek lidi.Hledám kvalitní servis na Mazdu v Praze.Jaké máte zkušenosti se servisem teto značky? - kvalita,ceny,solidnost
Mám problém so svojim TD. Za jazdy mi zdochlo a nejde naštartovať. Skontroloval som už palivo, vypínací elektromag.ventil, vzduchový filter, vymenil naftový filter, dal vybrať a na stolici odkontrolovať vstrekovacie čerpadlo (1.500,-) a furt nič. Nevie mi niekto poradiť, čo ešte môže byť problém? Ďík za každý nápad.
Zkus to trochu presneji popsat. Co znamena nejde nastartovat? Vubec nejde? nebo po nejaky dobe nastartuje. Nebo je neco potreba udelat? Dela to castejc? Tzn. Chcipne to a uz to nenatocis?
pozdě ale možná přece:zkus ukostření agregátu-poměrně banální ale častý problém u Mondea v ropě.
Caues, chetl bych se zeptat, co muze zpusobovat to, ze podvozek u auta je citlivy na nerovnosti vozovky. Zda se mi, ze posldeni dobou na volantu ale i na podvozku citim sebemensi hrbolky. Uplne nejhorsi jsou pak takovy ty 'varhanky' na afaltu co byvaji pred krizovatkama jak brzdi kamiony. Nevite co na podvozku muze mit velky vliv na vnimani techle nerovnosti? Jestli tlumice, ulozeni tlumicu, cepy, klouby .... Jinak mam Nissana Almeru s 35tis. km, ale to myslim neni az tak moc podstatny. Dikes - Snehulak.
Prostě japonská auta nepatří na české silnice. Obráceně to ale neplatí.................................…
Zdravím všechny odborníky. Kolega má Octavii 1.8 20V a má jeden nepříjemný problém. Pokud auto nejede tři dny vybije se baterie. Pokud s ním jezdí denně baterie je v pořádku. V servisu zjistili že baterie je v pořádku ale naměřili zvýšený odběr.
Dobry den všetkým,
chcel by som Vás požiadať o radu v súvislosti s vozidlom Seat Toledo r.v.2001, model 2002. Problém je taký, že cez dvere zateká do vozidla (vozidlo nikdy nebolo havarované). Ak máte niekto vedomosť o možnosti odstránenia tohto problému, prosím poradte mi.
chcel by som Vás požiadať o radu v súvislosti s vozidlom Seat Toledo r.v.2001, model 2002. Problém je taký, že cez dvere zateká do vozidla (vozidlo nikdy nebolo havarované). Ak máte niekto vedomosť o možnosti odstránenia tohto problému, prosím poradte mi.
Zdravím pánové.Mám pár dotazů ohledně svýho Acca 2.0,motor typ CB3, z r. 92. 1)asi před měsícem se mi začalo od přední nápravy ozývat vrzání, hlavně při zočení volantem a při jízdě po nerovné silnici.Když je venku mokro, tak to ustane, jako kdybych to namazal.Můžou to být silentbloky, řízení nebo tlumiče?? Nemáte někdo zkušenosti s tímto " problémem "? Auto je po technický, vše se zdá být O.k. 2)Jedná se o karb. motor s říz.katalyzátorem. Má to vůbec řídíci jednotku a kde? Na dotaz v Honda klubu mi bylo řečeno, že tenhle typ Ř.j. nemá.
3) Nenašel by se u někoho zbytečný manuál nebo montážní příručka na prodej, na tohle auto jsem zatím nic nenašel a hledal jsem i v Německu.
Za všechny rady předem děkuji, dofám ,že se mi veškeré problémy podaří díky nim vyřešit.
3) Nenašel by se u někoho zbytečný manuál nebo montážní příručka na prodej, na tohle auto jsem zatím nic nenašel a hledal jsem i v Německu.
Za všechny rady předem děkuji, dofám ,že se mi veškeré problémy podaří díky nim vyřešit.
baryne: mohl by to být vnější kulový kloub spodního ramene (pokud to vrže i na nerovnostech - propérování), ev. horní uložení tlumiče (pouze při zatáčení), chce to zkontrolovat gumové krytky, ev. pomůže pokusit se tu gumu trošku odtáhnout a promazat např. WD-čkem
Vlastne si uz dostal spravnu odpoved tak mozem len
potvrdit na mojej Honda Accord EXi 2.2l 1997. Mal som niekedy cudny zvuk v prednej casti auta.Chcel som menit ball joints 'gumy' na hornej casti-spojenie pre tlmice tak v predajni mi povedali,ze este nepoculi,ze by ani po 8 rokoch to niekto menil. Tak som to vycistil a je po probleme. Mozno,ked je to znecistene tak to trochu uvolni,vycist pouzi spray meth/spirit len vo vnutri a dotiahni to. Moja Honda mi robi dobru sluzbu.Kupil som ju second hand mala 116k,co je pre take auto nic.Velmi rychle bez uprav 9sec. z 0-100km.Musi mat len dobry service,synthetic oil atd. Pre tych, co uvazuju vstavat turbo. Honda
je vo svojom zivle ako kacka vo vode zo stavanym
turbom. Doporucujem pozriet pre service😒br />
www.chiltonsonline.com. Kupil som si repair manual
v angl.,ktory mi pomaha zatial vo vsetkom.
Vela stastia pri opravach.
Mark C. , Melbourne
potvrdit na mojej Honda Accord EXi 2.2l 1997. Mal som niekedy cudny zvuk v prednej casti auta.Chcel som menit ball joints 'gumy' na hornej casti-spojenie pre tlmice tak v predajni mi povedali,ze este nepoculi,ze by ani po 8 rokoch to niekto menil. Tak som to vycistil a je po probleme. Mozno,ked je to znecistene tak to trochu uvolni,vycist pouzi spray meth/spirit len vo vnutri a dotiahni to. Moja Honda mi robi dobru sluzbu.Kupil som ju second hand mala 116k,co je pre take auto nic.Velmi rychle bez uprav 9sec. z 0-100km.Musi mat len dobry service,synthetic oil atd. Pre tych, co uvazuju vstavat turbo. Honda
je vo svojom zivle ako kacka vo vode zo stavanym
turbom. Doporucujem pozriet pre service😒br />
www.chiltonsonline.com. Kupil som si repair manual
v angl.,ktory mi pomaha zatial vo vsetkom.
Vela stastia pri opravach.
Mark C. , Melbourne
ahoj, kdo mi tady poradi kde v okoli pardubic nebo hk najdu nekoho schopnyho na tenhle motor? diky moc..
Máte s tým niekto skúsenosť? Ako sa prejavujú vadné silentbloky na motore? Za jazdy pri zábere alebo aj pri vyradenom kvalte. Pri jazde na rovine pri takom pohupávaní auta alebo vždy, alebo hlavne v zátačke. Iba pri väčšej rýchlosti cca. nad 80 km/h alebo aj pri 40tke? Trasie s autom alebo len to počuť?
konkrétně u Mondea by nemělo s mtorem, resp. agregátem jít houpat, tj. změklé - urvané - atd. silentbloky se projevují tak, že s tím pohneš ale nezatřeseš.
A čo to ako má robiť za jazdy s vozom, keď sú vadné?
Pokud jsou to silentbloky na agrgátu, tak to poznáš při startování a při vypnutí motoru - zatřese se celé auto.Pokud to jsou silentbloky na nasném rámu, při přejezdu příčných spár to kovově klepe.Řeč je pořád o Mondeu po faceliftu (ne to nové New Edge) které má řazení lanky.První generace měla řazení táhly takže se k tomu přidává ještě vibrace řadičky.
budu muset koupit novy rozdelovac, jak poznam ze je v poradky halluv snimac (auto nikam nedovezu, nejede)
Uz jsem to zkusil mezi "tunery" a nikdo se neozval tak to zkousim tady. Dotaz: Nevite nekdo jak je technicky resene podsviceni pristroju v soucasnych autech. Jde mi o to jak snadne/tezke je zmenit barvu podsviceni (z opravdu hnusne barvy na skvelou prirozene).
Doporučuji vylovit z archivu téma "změna podsvícení na modrou" či jak se to přesně jmenovalo. Jen mi není jasné, co kdo považuje za změnu z "opravdu hnusné na skvělou". Osobně bych si např. auto s modrým podsvícením (jdyž už jsme u té modré) nekoupil, už kvůli tomu podsvícení...! Dělá se mi z toho při jízdě zle (nikoli obrazně, ale doslova - po 20 minutách nejsem schopen pokračovat). A v době platnosti zimního času (kdy se musí svítit i ve dne) nejen v noci, ale i ve dne. Teď si vlastně uvědomuji, že u dotyčného vozu, který trochu znám (VW Sharan), nemýlím-li se, svítí přístrojovka hned po zapnutí zapalování, bez ohledu na to, zda svítím nebo ne. PS: Auto mám proto, abych s ním jezdil, ne abych se "kochal pohledem na přístrojovku". A spolujezdce je záhodno ohromovat něčím jiným... Ta modrá na přístrojích toho už toho moc nevylepší! Ale proti vkusu...
Dik za tip. No to je prave ten problem, ze auto, o kterem uvazuji splnuje vsechny moje pozadavky prave az na to podsviceni, ktere firma (z mne nepochopitelnych duvodu :-0)oproti predchozimu modelu zmenila "ze skvele na opravdu hnusnou". Tak bych se rad vybavil nejakymi technickymi znalostmi nez zacnu prodejci vysvetlovat, ze to auto je fajn, ale ta barva podsviceni ... s tou by bylo treba neco udelat. Jinak souhlasim s tim nazorem na barvu podsviceni u VW. Do toho bych nikdy nesel presne z toho duvodu, ktery popisujes. Skvela barva je pro mne svetle modro seda viz napr. novy Mercedes E, Laguna nebo predchozi model 😉 Primery.
Trosku sem si poskrabal strechu na aute (Nissan Almera, stribrna metaliza) a zkousel sem to zadelat takovou tou barvou na skrabance, ale jo to porad poznat. Takze bych chtel tu cast strechy nechat prestrikat. Je mozny prestrikat jenom cast strechy, aby to nebylo VUBEC poznat, nebo se musi delat cela strecha? Kolik to zhruba stoji? Jak dlouho to trva? Nejaky dalsi rady? Dekuju moc.
VUBEC poznat? Na 100 procent ne. I kdyz bude mit
vzornik od vyrobce se specifikaci barvy a bude
uvazovat starnuti barvy, netrefi se (alespon jsem
se s zadnym lakyrem, ktery by si troufl striknout
pouze cast s tim, ze to nepoznas). Nech to radeji striknout az ke sloupkum.
Odhaduji, ze by to mohlo stat 2-3 kKc -- ja bych si
to u sveho lakyrnika odhadl tak na 1500-2000 Kc,
ale zalezi na tom u koho to budes delat... A trvat
to bude tak tyden -- hlavne se ceka na zaschnuti
barvy, i kdyz na strese to mozna pujde risknout drive...
vzornik od vyrobce se specifikaci barvy a bude
uvazovat starnuti barvy, netrefi se (alespon jsem
se s zadnym lakyrem, ktery by si troufl striknout
pouze cast s tim, ze to nepoznas). Nech to radeji striknout az ke sloupkum.
Odhaduji, ze by to mohlo stat 2-3 kKc -- ja bych si
to u sveho lakyrnika odhadl tak na 1500-2000 Kc,
ale zalezi na tom u koho to budes delat... A trvat
to bude tak tyden -- hlavne se ceka na zaschnuti
barvy, i kdyz na strese to mozna pujde risknout drive...
byl jsem se dnes zeptat u forda, jestli by mi nepomohli se zavadou mojeho sluzebniho 1.8TD, ktery "nejde za plynem" kdyz je venku zima (dnes jsem jel do prace na volnobezne otacky 😄)) motor nereaguje na seslapnuti plynu, roztoci se az za par vterin, treba az za 10. a to pri prerazeni nebo i pri vyrazene rychlosti. trva to asi 20km a pak se behem kratke chvilky rozjede a je vsechno OK). zkuseny prejimaci technik mi rekl, ze jsem natankoval letni naftu a ze mi primrza. vyvratil jsem tuto hypotezu. tak mi predhodil mysleenku, ze mam spatny cerpadlo a to ze je problem. na muj dotaz, jestli mam tedy 4lety auto vyhodit, jsem dostal ponauceni, ze mozna jsou v * vstriky... ani zminka o tom, ze by se na to nekdo podival, nebo treba aspon zkusenym okem zhodnotil... projel se s tim. proste jsem si neprisel pro novy auto, ale votravoval jsem s nejakou vojetinou. ale na tom aute urcite nic spatne neni, jezdi pekne, spotreba nizsi nez udavana v TP, akorat ma svoji ranni muru. jde o nejakou banalitu, kterou u forda nechteji diagnostikovat. co s tim?
Tak si odpovim sam, kdyz nikdo nevedel 😄 venoval jsem problemu asi dve hodiny (jsem amater) a zjistil, ze se zadira jakysi maly tlumic packy na cerpadle, za kterou taha lano od plynoveho pedalu. A protoze to lano ma na sobe jakousi pruzinovou prodluzovacku, tak pri pridani plynu se zmackla ta pruzina a plyn se ale pridaval pomalu, tak, jak povoloval ten tlumic pod silou one pruziny. Tlumic jsem vyndal, namazal jeho tahlo sprejem WD40, razem tlumic sel lehce.... a vse je v poradku. Cest mechanikum od forda, ktery od stolu rozhodli, ze mam nejspis spatny cerpadlo.... ale zase tak daleko od pravdy nebyli, kousek od cerpadla to bylo.
Za jakých podmínek je možné míchat chladící kapaliny různých výrobců pro hliníkové motory? Potřebuju dolít cca 0,5l a nevím co tam je nalito.
chladici kapalina na bazi glykolu se da michat mezi sebou a je jedno, jak je ktera barevna.
Ano, vsechny jsou sice na bazi glykolu, ale existuji dve ruzne skupiny chlad. kapalin, ktere nejsou vzajemne misitelne!!! Blizsi podrobnosti sice neznam, ale jde udajne o nekompatibilitu pouzitych inhibitoru. Takze pri miseni pozor. PS: Vsiml jsem si, ze nekteri vyrobci davaji na obaly svych kapalin info o vzajemne misitelnosti. Jini si to proste jen usnadnuji upozornenim na zakaz vzajemneho miseni.
Nezávisí ten druh inhibitoru na tom, zda jde o kapalinu pro hliníkový motor, nebo pro jiný?
To snad ani ne, protože snad všechny dnešní kapaliny mají inhibitory proti korozi hliníku. Jde asi spíše o to, na jaké chemické bázi ty inhibitory jsou. Nejjednoduší je proto v případě potřeby dolít trochu destilky. Pokud by tím však došlo k přílišnému naředění původní směsi a tím i oslabení mrazuvzdornosti, pak už bych snad raději volil kompletní výměnu. Životnost náplně je tak jako tak omezená na max. 2-3 roky (než se "spotřebují" ony inhibitory).
Ještě k těm chlad. kapalinám: zběžnou obhlídkou a pročtením informací na obalech jsem sice zjistit, že "starší zeleně a modře barvené" kapaliny zásadně nejsou mísitelné s novějšími (z výroby např. u VW a Škody od konce r. 1996) červenými, resp. růžovými (tzv. "bez silikátů"), ale to stejně nedává vyčerpávající odpověď na původní otázku, co tam dolít, když existují ještě kapaliny barvené z výroby na černo, na žluto, dokonce jsem viděl "signální zelenou" a pochopitelně je řada nedobarvovaných kapalin (např. původní řada Fridexů).
Mam Escorta 1.8 TD r.v 97 vubec mi nedrzi otazky ty sou asi tak na 500 kdyz jedu tak to casto skube a kdyz pustim prudce plyn treba kdyz vyradim pred krizovatkou tak to vzdycky chcipne.Palivovy filtr to neni a nafta spatna taky neni uz to dela mesic mozna je to vaha vzduchu,ale nevim vubec se v tom nevyznam.
TD Escort '97 má váhu vzduchu? Já myslel, že je mechanickej???
Jo tak to fakt nevim😒 vim akorat ze mi vede kabel pred filtr do takoveho kovoveho valce ktery je asi tak 10 cm dlouhy.
vaha vzduchu je za filtrem a pokud mas motor s elektronickym cerpadlem, tak tam je.
kdyz se sunda konektor z te vahy vzduchu, tak auto jede uplne normalne. tak ten konektor sundej a kdyz se chod motoru nesrovna, hledej jinde. me tohle auto delalo, kdyz salo falesny vzduch prolomenym sacim potrubim.
Ja sem odpojil ten konektor nastartoval sem to slapnul sem na plyn a pustil ho a hned to chciplo.Jestli to je tou vahou vzduchu tak to bude pekne drahy.
Co se týče čidla vzduchu, tak je to bohužel opravdu drahej problém. Já jsem vytopil 8tis i s prací. Originál u Forda jiné Ti ani nedoporučuju shánět.
Nejhorsi na tom je ze si nejsem jistej jestli to je vahou vzduchu.Kdyz sem ji odpojil tak to dela porad to same:nedrzi to otacky a chcipa to.Podle me by v tom mel byt rozdil kdyz je odpojena a kdyz zapojena a neni tak buh vi v cem je problem,ale neni na to zatim cas s tim nekam zajet a opravit.
No ja nevim,jestli je pri odpojeni znatelny rozdil,TD neznam,ale je klidne mozny,ze to i pri odpojeni jede v nejakym nouzovym rezimu,takze rozdil neni videt. Aspon mne se takhle chovalo blby cidlo teploty vzduchu. Nejlepsi je pucit si dobrej dil a prehodit. Tam to potom poznat je. Ale aspon u mne jsem radsi resetoval RJ,nez jsem to nahodil s novym.
Budu muset zajet do Forda na pocitac a tam mi to urcite reknou kde je ta zavada,ale uz jenom to bude urcite hodne drahy zvlast u Charouze.
Nazdar lidi.kupil som Alfu Romeo 33 SportWagon 1,8TD.Za mensi peniaz ale v horsom stave.Ma niekto taketo auto alebo s tymto motorom?neviete mi poradit co to bude zac?lebo je v garazi,potrebujeme nastavit ventily-nevieme presne hodnoty.chcem vas preto poziadat o radu-neviete niekto zohnet tieto ciselka?a este treba vymenit tesnenia-pod hlavou hlavne.fuci tade,nechce startovat pri nizkych teplotach.Neviete niekto zohnat nastavovacie hodnoty ventilov?zatial vam dakujem,cafte.Peter
poraďte čím to může být ??????
díky
díky
Předpokládám, že jde o karburátorový motor. Pak je příčina vcelku prostá: 1/ buď na principu "spojených nádob" (hladina benzínu v nádrži je výše než hladina v plovákové komoře karburátoru), a poněvadž jehlový ventil (mechanický nebo elektronický) na přívodu paliva do karburátoru netěsní, po odstavení vozidla palivo volně protéká až do válců a tam se přes pístní kroužky dostane až do oleje; nebo 2/ konstrukce mechanického palivového čerpadla umožňuje, že se benzín v případě poškození nějakého těsnění na čerpadle nebo jeho membrány dostává přímo do "olejového hospodářství" motoru (k tomu může docházet jak po odstavení vozidla, tak při jízdě). Stačí?
Potřebuji tvoji radu-Řecko.Můj e-mail:tan.blatak@seznam.cz
v čem chceš poradit???
Chci v létě jet autem do Řecka(asi přes Rumunsko,Bulharsko) a ty už to jels?Je to pravda?
jo přes tyto státy jsem jezdil velice často ale do TR.Co by jsi chtěl vědět?
Toho je strašně moc.Co kdybych ti zavolal,je to možné?
jistě,ale nemám u sebe progam,zítra se ti ozvu ok
Děkuji předem.Do Řecka chci jet v polovině července a vůbec nevím kudy a kde se za co platí.Já jsem sedum let jezdil do Kazachstánu,takže jsem na ledasco zvyklí.Ještě jednou díky.
Odkud jsi, znám několik lidí co jezdíli do kazachstánu.Nedávno jsem mluvil s jedním známým bulharem(ohledně dovolený v BG)a poradil mi cestu pšez Srbsko,sice platíš vízum a dálnici,ale od Brna jedeš po dálnici a můžeš to pálit slušnou rychlostí.V kolika lidech chceš jet? Nebylo by lepší letět????Počítej cesta asi 1500km,dálnice a poplatky asi150euro,ubytování???
zvaš to?
zvaš to?