Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

5227 komentářů

je to sice z Anglie ale je to puvodni model z Ameriky.
Tak jsem se stal taky jednim z tech kterym se konicek stal zamestnanim.Po 23 letech v restaurant business-u zacinam pracovat od 1. brezna v car business-u....😄
? tj. končíš jako pingl a jdeš prodávat na benzínku? 😊))
😄
To asi mluvis o sobe, pi^o!
Ó nikolivěk, já nedělám machýrka s žádným "bussiness". Já jsem obyčejná ubohá česká socka...
oddie: sakra, tys' ho vojel 😉)
PS: naozaj strasne mam rad, ked niekto niekde zije par rokov a zacne svoju matersku rec prekladat slovami inej reci akoze tu materinsku "zabudol".
Nevim co je pro Tebe "par rokov" ale ja tady ziju sestnactej rok coz me jako "par rokov" nepripada......
Za 16 rokov rodnu rec nezabudnes. Poznam chlapika, co emigroval v roku 1952. Zil dlho v USA - ma aj obcianstvo, v Portugalsku, v Nemecku. Stale rozprava cistuckou slovencinou. Dalsi znamy sa ozenil do Francuzska niekedy v 1969. Takisto do slovenciny nepletie ziadne francuzske slova. Na druhej strane poznam tipka, ktory po pol roku v USA uz prelozi kazdu vetu aspon jednym-dvoma anglickymi slovickami. Hm?
Napis me prosim Te KDY jsem napsal ze jsem zapomel Cesky????????????????????????????????
Nie nie, to si ma nepochopil. Ja som narazal na "restaurant bussiness" a "car bussiness" 😉
A co je na tom divneho???!!!!Vzdyt Ceske noviny jsou PLNY slov ktery z Cestinou NEMAJI CO SPOLECNEHO.....Co jsem jako mel napsat po 23 letech prace v restauracnich zarizenich a do ze jdu do automobiloveho a ted nevim ceho, protoze prumyslu to urcite neni.......
Jo, jinak, Florido, přeju hodně úspěchů, v tom novém "bussinessu", abys neřekl, že závidím. Zcela vážně, bez ironie. Ta hláška byla jen využitá pěkná nahrávka, nemusíš si to brát osobně 😊
Dik, neberu😄
Dabel: jó, buzyness je buzyness 😊)) to víš, to zní světově. V počítačích je to ještě větší sranda, a ani nemusí být člověk v Americe, aby slyšel perly. Třeba když jde kolega "vočekovat, jak dopadl brífink, a podle toho naloudovat ňůů imydže do slajdů", aby měl co prezentovat na "mítinku" - to by se člověk pos.... smíchy.
... Ale musím to sem "pastnout" 😊))Americka demence

Opet byli vyhlasovani vitezove kazdorocni Ceny Stelly !

Cena je pojmenovana podle 81ti lete Stelly Liebeck, ktera se kdysi polila

kavou a uspesne za to nechala odsoudilt McDonalda.

Tento pripad inspiroval ke kazdorocnimu vyhodnoceni nejkurioznejsich a

nejuspesnejsich soudnich pripadu v USA: Bohuzel se do lonskeho hodnoceni

nedostala soucasna kampan teenageru, kteri ted houfne zaluji McDonaldy, ze

ztloustli po jidle u nich.

5. misto (delene)

Kathleen Robertsonova z Austinu, Texas, vysoudila $780,000 za zlomeny

kotnik v nabytkarskem obchode, kde zakopla o pobihajiciho spratka.

Majitele obchodu byli rozsudkem dosti prekvapeni, protoze ten predmetny

spratek byl syn pani Robertsonove.

5. misto (delene)

19ti lety Carl Truman z Los Angeles, Kalifornie, ziskal $74,000 + lecebne

vylohy, kdyz mu jeho soused prejel ruku vozidlem Honda Accord. P. Truman si

zrejme nevsiml, ze nekdo sedi za volantem vozu, ze ktereho kradl poklice.

5. misto (delene)

Terrence Dickson z Bristolu, Pennsylvanie, opoustel pres garaz dum, ktery

prave vykradl. Nepodarilo se mu ale otevrit dvere garaze, protoze

vypovedelo automaticke otevirani. Zpatky do domu se taky vratit nemohl,

protoze si zaklapl spojovaci dvere z garaze do bytu. Domaci byli na

dovolene a tak zustal p. Dickson uveznen v garazi 8 dni a prezil jen diky

zasobe Pepsi a velkemu pytli psich granuli. Od vlastnika domu pak vysoudil

nahradu za dusevni ujmu ve vysi $500,000.

4. misto

Jerry Williams z Little Rocku, Arkansas, ziskal 14,500 + uhradu nakladu

leceni, kdyz byl napaden sousedovym psem beaglem. Pes byl na retezu na

dvorku sveho pana za plotem. Vysouzena nahrada byla tak nizka, protoze

porote pripadal ten pes ponekud vyprovokovan, kdyz p. Williams lezl pres

plot na jejich dvorek a po psovi opakovane palil ze vzduchovky.

3. misto

Filadelfska restaurace musela zaplatit panu Amberu Carsonovi z Lancasteru,

Pennsylvania, nahradu ve vysi $113,500, kdyz u nich uklouzl na rozlite

limonade a zlomil si kostrc. Limonada se na podlahu dostala nekolik vterin

pred incidentem, kdy ji p. Carson chrstl do obliceje svemu priteli behem

vymeny nazoru.

2. misto

Kara Waltonova z Claymontu, Dealaware, vysoudila na nocnim klubu v

sousednim meste nahradu za to, ze pri vylezani z okna zachodu spadla na zem

a vyrazila si dva predni zuby. Stalo se to proto, ze pi. Waltonova se

pokusela utect ze zachodu bez zaplaceni poplatku $3.50. Ziskala nahradu

$12,000+naklady na zubare.

1. misto

Vitezem letosni souteze byl p. Merv Grazinski z Oklahomy. Ten si koupil

zcela novy obytny vuz Winnebago. Pri ceste domu z fotbaloveho zapasu vjel

na dalnici, nastavil automat na 130 km/hod, prelezl ze sedadla ridice do

obytne casti a varil si kavu. Nebylo pak divu, ze vuz opustil dalnici,

havaroval a prevratil se. P. Grazinski se pak soudil s vyrobcem, ze v

navodu k obsluze vozidla nebylo vyslovne uvedeno, ze toto se nesmi. Porota

mu prirkla nahradu $1,750,000 plus zcela novy Winnebago Motor Home. Vyrobce

pak skutecne v tomto smyslu upravil navod k ovladani vozidla pro pripad, ze

by se vyskytl jeste dalsi uplny @!#$ a koupil si jejich vuz. To je

opravdu mozne jen v Americe.
Jinak vcera jsem dostal 8 knizek, kazda je k jednomu modelu auta, tak se je vsechny do 1.brezna , kdy nastupuju, musim naucit nazpamet....Jeste ze tech aut vyrabi "jenom" 8 modelu...😃)
To musí být dost změna. Začínáš od píky, nebo to byl přechod na lepší pozici?
to lenin:Jak se to vezme.Celej zivot jsem delal v "hospodach", od vyuceni, tady jsme vlastnili skoro 7 let restauraci, ted delam manager-a v jedne z nejlepsich restauraci u nas ve meste kde pracuje podle potreby mezi 50-70 lidma.Za ty leta uz jsem unavenej z tech noci , problemu jak s lidma s kterejma pracuju tak se zakaznikama a ani financne uz nemuzu jit moc dal.....Takze vlastne chci zmenu a protoze mam rad auta, to v prvni rade, je tam mnohem lepsi pracovni doba, otevreno pouze do sedmi vecer, sobota do peti , nedele ZAVRENO a taky v neposledni rade bych si mel vyrazne polepsit finacne, i kdyz tady v tomto pripade je tahle stranka veci opravdu az na poslednim miste...A jinak budu zacinat "od piky" jak pises, protoze jsem zatim delal celej zivot v "hospode", ale uz se moc tesim...😄
Florida89: Člověk holt chce vždycky to, co zrovna nemá. Za čas se ti možná začne po hospodě zase stejskat. Možná jsi měl vymyslet kombinaci restaurace s prodejnou aut. Při dobré večeři se zákazník nechá snáž přesvědčit...
McChevrolet's, Ford In The Box, Church's Cadillac, TGI Lincoln, The Colony Lexus😃
Zapoměls na Hummer King 😄
to KON😡tyskat se me asi bude, to mas pravdu, ale zivot je zmena ale ja ani nerikam ze tuhle praci budu delat do smrti...😄 Jinak muj nejlepsi kamarad si dnes koupil 2004 SL 500.....😄
Tak at se ti dari.
to Florida: a jaky auta? Skodovky asi ne, vid?
to STAVROS:To mas pravdu, Skodovky ne, ty se tady neprodavaji...😄Zacal jsem od tech nejlepsich vyrobcu aut a i kdyz me prvni tri nevysli, protoze proste NEPRIJIMAJI, tak ctvrtej me vysel a jsem spokojenej, protoze tyhle auta mam rad, asi bych nemohl pracovat s necim co me nic nerika....Jinak jsem pri hledani prace nevyuzil ZADNYCH znamosti, chtel jsem proste zkusit "co ve me je"😄Jinak tahle company (doufam ze me nikdo nevynada za pouzite slovo) prodava auta od 12nacti vyrobcu jak z USA,Evropy, Japonska tak i Korei.Nekdy priste napisu kde presne budu pracovat...😄
cau Florido,tak se priznej,kde te zamestnali,ze by Acura dealer?!? to bys mi mohl eventuelne dat nejakou tu slevu na novou TL !!! moc se mi zamlouva a navic budu na jare zase asi v Naples chytat bronz,tak bych to nemel daleko...
justman:Zdar, Acura ne, taky byla v poradi, ale jak uz jsem psal sehnal jsem lepsi misto, Acura byla "az" na sedmym miste...😄Jinak ta nova TL je za $ 33.000 a nejaky drobny bomba jak svina.Nez pojedes do Naples dej vedet a doufam ze to letos vyjde a podari se nam sejit se, teda jestli budete mit vic casu nez loni...
Tvoříme s kamarádem web. stránku o RC trucks a jelikož právě dokončuji stavbu Kenworthu K100 potřeboval bych nějaká technická data a povídání o něm.Neporadili by jste mne, kde by se našlo na netu něco z čeho by se dalo čerpat? Díky.
Tak to máš štěstí - pokud chceš tech. data + popis česky, tak jedině u mě na US Motor Show - viz link: [odkaz] nebo typ K100E - [odkaz]

Jinak v sekci American truck jsou i další trucky....pokud bys chtěl i nějakýn tipy na zahr. stránky, tak se ozvi..
R.Barrichello: Máš to moc pěkně napsaný.Nemohl bych to o K100 použít na ty naše nevýdělečné hobby RC Truck stránky? Samozřejmě s doplněním že je to od Tebe? Tady je adresa na ty nase stare stranky [odkaz] .Co nevidet ale budou hotové ty nové.Samozřejmě Ti dám pak vědět ;c).Zatím díky!
Samozřejmě, klidně to použij (moje stránky jsou taky nevýdělečné - jde jen o zábavu). Ty modely jsou fakt zajímavý (škoda že ale i dost drahý)....
Já včera hledal na altaviste něco z čeho bych to vyčetl ale marně.Takže jsi mi opravdu pomohl.Dneska je drahy všechno včetně jakehokoliv modelaření ale dá se ušetřit když nakoupíš díly a zbytek si doděláš sám.Máš to levnější a ještě máš truck co nikdo v RC nemá.

Jinak ameriky jsou opravdu auta co chytnou za srdce ale je to drahy konicek.

Ja mam uz nekolik let rozdelanou Tatru603 a nejak se to táhne..

Takze jeste jednou díky a až bude novej web tak Ti dám info 😉.
Scout: Nedělala se náhodou šestsettrojka v Kopřivnici, ČR? 😄))
Je videt ze máš přehled 😄.Tím jsem chtel říct,že se mi americké vozy moc líbí ale zatím jsem nedal do kupy svojí T603, takže si žádné asi dlouho nepořídím..;c).
jel jsem včera pravou a nefalšovanou Tatrou 700 heč 😊
ace2: A jaký to bylo?
jo je to kus pořádného stroje feeling jako v americe, všude ohromná, ale skutečně ohromná spousta prostoru, masivní kapota kde chyběl jen ten nějaký hood ornament... Jinak to bylo vybavený docela dobře, digi klimoška, elektrochromatické zrcátko, samozřejmě nezávislé topěné a komplet elektrická výbava. No a ten 3.5 V8 je prostě klasika V8, tah pěkně odspodu, žádné vytáčení, zvuk je něco jako mezi V8 a boxerem.
je to dobrý auto, škoda že nemělo nějakého nástupce....
ace2: Asi v takovýmhle korábu dost schází automat a ten bufík je tam povinnost, jinak to prej vůbec netopí, co jsem slyšel.
no ono to ani nemá čím topit když je to vzduchem chlazený motor... 😄 tedy tam není žádný vodní okruh, který by to zajišťoval. Je tam normální benzínové topení, které pak ohřívá sice vodu, ale jen pro okruh topení, spotřeba topení do 3 litrů benzínu na tuším hodinu provozu. Jo jasně automat by se k tomu samozřejmě hodil, to auto je k tomu předurčené.
R.Barrichello: Máš přehled tak se Te ještě zeptám zda by jsi mne neporadil kde bych mohl sehnat rozměry na Kenworth 53, Bullnose.Fotek mám dost ale nemám se čeho chytit.Rozměry vozidla mi chybí.Ani žádný kit tohoto trucku se zde nesezene..Dík!
takhle z hlavy nevím, ale juknu se do materiálů, které mám...a ozvu se...
Díky za ochotu!
Tak bohužel, tenhle truck jsem ve svých materiálech nenašel a na netu jsou jen obrázky...tech. popis nikde, něco o Kenwortech píšou tady - [odkaz] , ale je to rusky, takže nevím co 😃) jinak většinou nabízejí modely (hračky), zkoušel jsem i známé adresy, ale bohužel nic jsem nenašel....
scout: Tady je pár náčrtků v měřítku a pár technickejch údajů(nejsou moc detailní, ale třeba ti to k něčemu bude)😒br />

www.hankstruckpictures.com/kl_models.htm… />

www.hankstruckpictures.com/pix/trucks/di… />

Nebo si kup rovnou "trojrozměrnou mapu" za zhruba 1000Kč i s poštovným do Evropy: www.truckstopmodels.com/news/news.php
Pak už to jen 5 krát zvětšíš a je vystaráno😃
To pdf jsem přehlíd, to ostatní asi scoutovi moc nepomůže, to nejsou tech. detaily, ale náčrtky....O těhle staršich trucks toho na netu bohužel moc enní 😒(
Já právě sháním náčrtky.Něco jako poslal KON ale více detailní a s rozměry.Kdyby jste na něco narazili tak mě to prosím pošlete na Scout@volny.cz. Díky moc a truckům zdar!;c)
Aha, tak to jo, já mysel že tě zajímjí spíš tech. data....tak náčrtky nevím, po tom jsem nikdy nebádal (neb mi to k ničemu nebylo). A obávám se, že ty se na netu příliš vyskytovat nebodu (řekl bych že to bude spíše náhoda, když někdo něco najde).
Tak kdyby někoho zajímalo jak dopadlo hodnocení kvality vozů za loňský rok tak prosím. V první tabulce je hodnocení kvality podle koncernů jako celků. A v druhé již seřazení podle značek.

[odkaz]

[odkaz]
To je presne to co tady porad rikam.Tedy skoro, kazdy rok se poradi trochu zmeni, ale v podstate "spicka" zustava stejna....😄...a muzu byt moc hrdy na to pro koho za 9 dni zacnu pracovat...😄
Hihi, i Oldsmobile je před Mazdou a před audi jsou prakticky všichni.....to není dobrá vizitka pro hochy z Ingolstadtu(nebo jak se to píše).....😃)
Ne podle mě jsou to jen keci, protože díky náskoku díky technice musejí být někde v popředí a tyto statistiky jsou jen tendenčním útokem na německý průmysl zmítající se v sociálně ekonomické krizi....
Krize , nekrize jak se to vsechno tak vyvyji tak si asi Nemecky auto brzo koupim....😄
Ano, tak to jistě koncern fauvéé zdůvodní....Podvratné živly změnili statistiky a náš technoligicky vyspělý koncern se snaží očernit.....Ale my víme že jsme na špici a ještě těm imperialistům ukážeme!!!! 😃)))
a tohle už někdo z vás videl ? 😊

[odkaz]

Sem tam něco nelícuje, zvláště ty světla, ale holt důkladná německá kvalita se nezapře, hlavně ten důraz na slícování 😊) Jo je to nový Golf 5. generace foceno přímo z autosalonu. Jinak to má každej golf tuhle chybu, krom tedy těch co jsou vyfoceny v reklamních brožurkách pochopitelně 😄 těhle fotek mám více. No a co takhle nápaditý interiér ?

[odkaz]
A tvůj oblíbený a všude vychvalovaný MB je na tom úplně stejně, takže chybu udělali nejen soudruzi z Ingolstadtu ale i ti ze Stuttgatu.
MaxC: Stoupni si to do rohu a šoupej nohama, když se baví dospělí...
Ace2: Opakuješ se. Nevím kolik je tobě, ale podle fotek vypadáš tak na 25let. To služební eMBéčko ti dali asi omylem ne? Mimochodem zajímavá přezdívka, opravdu si o sobě myslíš že jsi ESO? Nějak jsem neslyšel tvůj názor na spolehlivost Audi=MB.
kamos si koupil pred dvema rokama C-cko, a za posledni dva mesice uz mu 3x vymenovali palivovy cerpadlo a vstrikovani, nadava na to cim dal vic, ze se tam porad vsechno sere a ani to neni schopnej prodat, jelikoz to nikdo nechce 😄, to je je MB spolehlivy neplati uz min. 25 let. dneska uz se stejne delaj vsechny auta jako spotrebak, kterej ma vydrzet jen tak ty 3 roky a pak na magnet a koupit novy, kazdy novy auto se bude * a bude to jeste horsi.
Spina: No to vůbec nic není, mám lepší story. Kamarádův bratr má bratrance a jeho strejda o otcovi strany má kolegu v práci co jeho šéf má otce a ten pracuje ve firmě se společníkem co zná chlápka, který má bratra a ten říkal, že jeho sestra má kamarádku a její otec si koupil snad nějaké auto a je úplně na . Kam ten svět jenom spěje... Jenom Cadillac zustává.
Ace: na té tvé story fakt asi něco bude, páč kolegův děda má psa, co běžel okolo plotu kamaráda kamarádky té sestry, a taky říká, že to snad nějaké auto je úplně na... Jo jo, copak agentura JPP, na tu se člověk může vždy a všude spolehnout.
oddie: no je tady fakt, že děda má to Céčko a když pominu, že se mu po 3 tisících zrovna v Chorvatsku hodilo auto do nouzového režimu... no nicméně jelo sice omezeně a s maximálníma otáčkama větráku dál do nejbližší servisu kde se to nějak vyřešilo, pak odešel v jedněch dveří centrál, takže to taky žádný extremní zázrak není. Nicméně mě ani tak nevadí když se auto posere, spíš bych to uvítal 😄 protože mám tak dobré kontakty na Chodově, že mi vždy půjčí nějaký špek, jakožto C320 už jsem měl, E400CDI jsem měl, E320 benzín a ted mám připravenou S400CDI a až budu objednávat v létě nové auto, tak mám slíbené SLko, takže já závady na autě i vítám 😊, žel bohu jako naschvál se vůbec nic nepokazilo, jediný problém byl v tom, že NAVISYS vydal špatný DVDíčko mapama pro navigaci, který se chovalo nekorektně, což se napravilo aktulizací tedy nově vydaným diskem. Jinak stále nic a nic... už ani na tu nespolehlivost se člověk nemůže spolehnout. Kam to jen spěje...
Mi to na chvilku půjč, já ti nějakou závadu vymyslím... Jinak, taky jsem znal člověka, kterému na půlročním medvědu dvakrát za sebou lehla vodní pumpa (ta druhá asi kvůli chybě při montáži, je tak podezřívám, ale to je fuk). Už je to asi 10 let. No, každý křáp se může porouchat, i Mercedes - ale rozdíl je evidentně ve službách. Pro auto totiž přimydlila odtahovka a náhradní auto zdarma a prakticky ihned (no, hodina, měli to skoro 100km). A při té druhé opravě totéž plus ťuťuťu a dáreček a předváděčka a bonus a sleva na případné další auto, aby si to zákazník nerozmyslel. To my, co kupujem polorozpadlý ojetiny neznáme... No, pravda, bylo to v Rakousku, se sluší dodat, a tady se ještě prodávaly akorát tak Favority - takže jsem fakt zíral, ale nevím, asi ani dneska to zdaleka není standard, což?
No každá automobilka se snaží nějak vnutit. Hele narovinu, i kdyby byl mercedes řekněme ryze standardní ve všech ohledech tak ty služby, které s tím autem koupíš jsou tedy alespoň v mém případě excelentní. Auto náhradní je bez dizkuze zdarma a to i v případech garanček a ještě si dám požadavek co, že bych to jako chtěl půjčit, naposledy mi bylo nabízeno C sportcoupe AMG, nicméně po námitce, že je to sice pěkné a malé mi bylo dáno beze slov E400CDI s tím, že příště má promě schovanou Skladu 😄 Ale to není všechno, víš co přijdu tam, dostanu v místním baru (na Chodobě mají bar) něco k pití, sem tam občas mi prodejce zavolá zda bych si nechtěl jen tak vyzkoušet nějaký model a to jsou jen takové sice nic moc nedávající, ale příjemné služby, no a pak ty opravdové, nejvíce se mi libí, že ti proplatěj jakékoliv náklady spojené se závadou vozu v garanci a to i takové maličkosti jako je proplacení hovorů, pokud je nezbytné hradí Mercedes i ubytování v hotelu, či náklady na taxík a podobně. Prostě jejich služba nekončí transferem peněz na jejich účet. Tohle se mi prostě líbí, když něco náhodou nefunguje, tak se to hned vyřeší. Kdežto narovinu když mi chcípne Lexus někde u Popradu, tak se můžu maximálně tak utěšovat tím, že se tak stalo v jednou z 1000 případů, což místním medvědům už budu vysvětlovat o poznání hůře.
A co je na tom tak divnyho???Me zaplati i jidlo s tim hotelem...To je prece NORMALNI u kazde slusne znacky...At je to Mercedes, BMW, AUDI, Cadallac, Lexus, Acura, Infinity atd., atd......A kdyz su treba na ceste do nejakyho mesta ktery vubec neznam a nikdy sem tam nebyl, zavolam "operatorovi" a ten me zarezervuje misto v restauraci, hotelu, objedna listky na koncert...Tady v tehle zemi bezna zalezitost....
ad lexus😒br />
lexus ma urcite nieco podobne ako mb, toyota aspon podla nejakych karticiek ponuka rovnake sluzby ako iny vyrobcovia, akurat u lexusu nikto nebude mat nahradne ls430 ci ako sa to vola. Ked sa mi LC pokazi tak poreferujem. Zatial az na prachsprostaste chyby krasy, vyplyvajuce z absolutne neschopneho servisu je to ok (lepsie povedane rezignoval som).

ked ti zdochne mb u popradu, skor by som sa bal o osud auta ako o medvede 😊... Inak s tym mb je to relativne. Kamos ma ml270cdi myslim, ze fulloption a ma nemalo problemov, ktore servis nevie vyriesit (od nefuncnych ostrekovacov svetlometov az po nefungujuce vyhrievane sedadla)).

ad mb u PP:
no jistě v USA je všechno lepší, větší, rychlejší i trpaslící patří k těm nějvětším na světě. Lexus nemá v ČR ani auta na předvádečku, natož aby měl nějaké asistenční služby. Florido, já chápu že u vás je Lexus jednička, ale tady ČR je to zcela okrajová značka, která prodá jednotky kusů za rok a tomu odpovídá i poprodejní podpora.
ace2: Já bych to řekl obráceně. Lexus nepochopil, co je to zákaznická podpora a doplňkové služby, a proto prodává jednotky ročně. Je to velká škoda, už jen kvůli konkurenci.
To všichni: Na autě mne v prvé řadě zajímá, zda vždy a všech okolností dojedu (teď abstrahuji od případné havárie). Ještě se mi nestalo, že bych nedojel s japonským vozem. Ale s MB už ano: porucha chlazení motoru u 230E... Stalo se to v SRN (auto na švýcarských značkách) a značkový servis to sice ochotně opravil (bylo to v pracovní době - všední den dopoledne), ale také si za to nechal nekřesťansky zaplatit, včetně odtahu z dálnice! Švýcarská garáž, kde bylo auto pravidelně servisováno, s tím nechtěla mít nic společného, třebaže se to stalo ještě v záruce, jelikož správný postup měl být: německý servis se NAPŘED spojí se švýcarským, aby dohodly okolnosti opravy; zákazník podepíše jakési prohlášení, že s dohodnutými podmínkami souhlasí, a současně zaplatí cenu opravy tzv. "ze svého"; švýcarská garáž pak refunduje cenu opravy. Uvedené podmínky nebyly splněny, tedy nulová finanční kompenzace! A to vůbec nehovořím o prakticky promrhaném dni... Tak kde jsou ty "nejlepší after-sale" služby pro individuálního zákazníka MB?
to all: Já ať se na to dívám jak chci, tak mi z toho stále vyplývá, že za ty prachy celýho toho cirkusu MB je to zcela standartní mrdka. On ace by se rychle probral, kdyby ty fakturky topil ze svýho. Mě taky mrdka od MB nechala trčet na cestě jak ***a. Kdyby to byl sráč za pár babek, tak nad tím mávnu rukou, jenomže u týhle firmy se prostě takový klopýtnutí nedá přehlídnout.
No, ale jistě že využívám síly naší společnosti za zády, o tom je business. Oni vědí že bude příští business a já to vím také, a mí zákazníka, který jim každý rok kupuje auto není snad vůbec špatný. Podle statistiky je Mercedes samozřejmě mrdka někde na chvostu žebříčku, nicméně bych to asi hodnitil podle míry implementace elektroniky a vlastních zkušeností. Ty vaše vrány z roku občanské války v USA jsou ještě z let, kdy patřil ke špičce, tak buh víc to bylo zač. No uvidíme co se do těch 90 tis podělá, zatím to vypadá že se k ničemu nechystá. Až do během těch pár měsíců dojedu, tak si můžeme udělat souhrn závad, a budeme mít relevantní údaje a ne JPP. Jinak ty ceny, budeme asi překvapeni, ale náhradní díly na MB jsou tak levný, že jsem až žasnul, díly jsou skutečně tak levné, že by to nebyl problém platit z privátních peněz, jediný co je fakt drahý je hodina práce autorizovaného servisu 1500 bez dph je skutečně trocho hodně. Na druhou stranu konkurence má ty samé prachy (BMW, Jaguar)
Jak stíháš najet 90000km ročně, když věčně tlacháš ve všemožných diskuzích? Zřejmě nemáš nic jiného na práci. Druhej Cupránek a v minulosti i Huf.
MaxC: jsi mi ty hochu pro mě záhadou. Zkusne to však ještě jinak😒br />
Tu pendere a angolo e muovere di gambe. Noi volere parlare in bel tempo 😄
to: ace - to chce klid a zkus to mongolsky 😃)
příště, co nového u tebe ? Kdy si pořídíš ameriku ? je na prodej NY z 89 (ten nádherný model s ještě nádhernější plně digitální palubkou) a pak normální auto na ježdění Saratoga z 93
No, správná otázka - viz rubrika Oldsmobile - přežije legenda...jelikož jsem vyřešil předchozí problémy, tak plánuji něco buynout letos....Saratogu nechci, díky...Ten NY je zajímavej, jukal jsem na něj v inzerci, ale nevím...radši bych něco iného....a nemám ještě komplet money...Uvidíme, když budeš vědět o něčem zajímacím, tak mi dej vědět...bud sem nebo mailem(ten máš ne??? Kdysi jsem spolu něco probírali přs mail skrz US motors)...

Předem díky!
Ace: tuhle hatmatilku fakt umíš, nebo jsi to někde opsal?
oddie: No nějakou dobu jsem se učil Italsky, tak je to snad dobře.
To docela koukám, italsky tu zrovna moc lidí neumí. Většinou umí tak nějak lámat angličtinu příp. i němčinu, nebo zbytky ruštiny, ale jiné jazyky zná jen zlomek...
já měl před 3 roky nastupovat v k jedné italské firmě (tecnocasa) a i když jsem nemusel, tak jsem se aktivně začal učit italsky, 2 hodiny školy a 1 hodina soukromé učitelky týdně, po půl roce firma krachla, tak jsem se taky přestal učit. Škoda, 14 dní před tím jsem měl jet na stáž do Itálie 😒 Ale učitelka byla fajn, teď je to kamoška a dotáhla to až na konzulku v Chorvatsku, viz ta má cesta za ní Cadillacem...
jinak z Italštiny už pochopitelně nic neumím, což je škoda, po tom půl roce učení jsem se už lámaně domluvil, nebo jsem minimálně věděl vo co go. Italština je pěkný jazyk, je krásně melodická a sexy, ke všemu je to velmi jednoduchý jazyk, tedy v porovnání s angličtinou.
Aha, já myslel, že máš za sebou italskej gympl. No jo, italština je sranda. Umím ji sice správně číst, ale nerozumím ani slovo...
no on když člověk netuší vůbec nic o italšitě, tak je to jen takové mletí páte přes deváte v různých intonacích... když do toho člověk zabředne, tak se najednou vyjasní a už to zní mnohem srozumitelněji. V zásadě se dá říci, že pro základní domluvu italštiny stačí se naučit způsob skladby vět a co největší slovní zásobu, pak to jde velmi rychle a už i s tím se člověk v rámci možností domluví. Je to sympatický jazyk, ale jenom přeci je celosvětově praktičtější se naučit španělsky, jenom přeci se tak mluví na čtvrtině planety...
... a druhá čtvrtina čínsky 😊)))
právě proto jsem řekl planety a ne obyvatelstva 😊)).... protože zdaleka nejvíce lidí mluví Čínsky... tak jsem to takticky uhrál na uzemí...
Kdo by se totiž chtěl učit čínsky.. na druhou stranu, zase bys líp uhádal cenu trika na tržišti... takže by to tak marný taky nebylo.
ace: ja sice chapu ze kolem tebe litaji jako splaseni, ale myslim ze by ses mel trochu probudit do reality, kdyz tam prijdes ty a budes kupovat auto pro takovej gigant kterymu nezalezi na penezich a bude od nich kupovat auto kazdyho pul roku, tak se z tebe muzou posrat, ale kdyz tam prijdu ja jako soukromnicek tak me max. prodaji jednoho meda a tim veskera jejich snaha konci a urcite me nebudou 2x mesicne pucovat S-klasu, jediny co pro me udelaji tak ze kdyz se to posere tak me zajisti odtah, nahradni auto, bude to Acko.

jeste k tomu jedna pani povidala, je to sice z druhy ruky, ale kdyz to auto vidim kazdej den a taky ho casto vidim stat a nekolikrat sem kolem nej jel kdyz to nakladali na odtahovku, tak si o tom myslim svoje, asi mas nejakej vyjimecnej kus kdyz se tomu nic nestalo 😄, vsechny novym MB v okoli co znam sem uz videl odtahovat, to o necem svedci. (ale treba chtel jen usetrit na gumach tak se necha tahat ze?)

florida: a myslis ze to tak neni? firmy potrebujou zivit servisy a dneska uz zijou hlavne z techto sluzeb, a auta se delaj tak ze se po case zacnou *, je to spis asi tim ze je tam cim dal vic elektroniky, i kdyz jeden by kolikrat rekl ze tam maj inzenyry ktery snad vymejslej kdy se to posere 😃))))))). je to tak ze vsim, nerikej ze ne, vsechno je spotrebak a vydrzi to cim dal min, mam jeden kompl starej 8 let, kterej slape jako hodinky, mam novej na kterym se porad neco sere, v praci to stejny (tam jich sou desitky takze je to videt jeste vic). no to sem nepatri, zase placam blaboly 😃
to Spina:...kazdy novy auto se bude * a bude to jeste horsi...../////a na to jsi prisel jak?????????????
MaxC: Ok dobře nyní to zkusíme velmi pomalu. Pozorně poslouchej...

Stoupni si do rohu a šoupej nohama, když se baví dospělí... Je na tom něco nepochopitelnýho 😊

Jo bylo to omylem to je pravda, office managerka se uklikla v objednávkovém formuláři, no ale když už ho jednou mám... tak ho za tu Fabii tedy měnit nebudu. I takové náhody se v životě dějí.
ESO: Co to pořád meleš, to neumíš jinak odpovědět? Došli ti argumenty?
MaxC: myslím, že již chápu.

Ty jít kout, začít ty šoupat noha. Ostatní v klidu mluvit.
Nevim proc se tady vubec kdo pozastavuje nad touto znackou aut.....??????????????????
Florida: No to by mě zajímalo, jaký je všeobecný názor na značky VW a AUDI v USA? Podle mě je to jen silně průměrné a málo vybavené auto za neodpovídající částku.
Sice nevim jakej je "vseobecnej" nazor, ale VW vetsinou maji lidi kteri "touzi" po MB nebo BMW a nemuzou si tyhle znacky dovolit finacne, vetsinou mladi lidi, aspon tady na Fl.AUDI tady jezdi pomerne malo, da se rict dost zanedbatelne %.AUDI vetsinou kupuji "zaryti" Nemci kteri tady ziji.....Jinak Obe dve znacky patri pod company ve ktere zacnu od pondeli pracovat, ja s nema sice nebudu mit nic spolecnyho, ale jsou to jedny z mnoha znacek ktere tahle velka company prodava.....
Na Miami se jinak nez Spanelsky clovek nedomluvi, proto tam nerad jezdim...Samozrejme to nemuzete brat doslovne, lepsi by bylo napsat v nekterych castech Miami....😄
Dyt tu nikdo není, kam jste všichni zdrhli??? Od změny fóra se tu skoro nikdo neukázal.... 😢
No jo no... tak to vždy bývá.... v Praze je nový autosalon jen na americké vozy a japonské urcené pro US trh. Je to bejvalej autosalon Toyoty (pred tim jestě Daewoo) v Praze na nábřeží blízko Kotvy (nám. republiky). Zatím jsou tam ještě nějaké doprodeje Toyot, ale už je tam Cadillac Escalade, Infiniti a Nissan Murano. Další modely jsou na cestě (výhled 2 měsíce) Cadillac SRX, Cadillac CTS, Lincoln Navigator, Inifniti FX35 další a další... strategie je mít na showroomu fyzicky co nejvíce vozu tak aby se zakazníci mohli ošahat, podívat se atd... ne jenom nic nerikající prospekty....

Mám tam na starosti školení prodejního personálu, merchandise a propagaci takze doufam ze brzdo budou prvni testy v na auto.cz a autorevue.cz ....
Tak to je zajímavý....přeju hodně štěstí. P.S: kde si k tomu přišel??? To budeš mít jako bokovku nebo jsi změnil flek???
jako bokovka, přišel jsem k tomu tak, že jsem šel kolem 😄 jinak se tomu taky říká být ve správnou chvíli na správném místě.
Jestli někdo z vás viděl dnes kolem Kladna a Prahy jezdit černého Cadillac Escalade, tak jsem to byl já >😁 Dnes jsem měl na půl dne půjčeného krásného černého Cadillac Escalade na 20" chromáčích...
To Ace2😒br />
Tak jsem si antiradaru moc neužil. 😢 Začal mi bláznit, hlásit nesmyslné poplachy a chybová hlášení. :x Již jsem mluvil s prodejcem a momentálně prý nemá jiný kus, ale příští týdem mi ho prý buď opraví, nebo vymění. To se ví že bych raději preferoval výměnu, protože dobře vím jak to chodí s opravama. Závada se obvykle stále vrací a člověkl jen marní čas. Nakonec to odejde 3 dny po záruce a 15 tisíc je v popelnici. Když ho ale vypnu a zapnu, tak po určitou dobu seká latinu.

Dnes mi ale zachránil kůži. Benga mě naposledy změřili před rokem na Jeremiášově ulici, když tam do stabilní bedny namontovali cca po 3 letech prvně radar. Od té doby uplynulo třičtvrtě roku a dnes tam byl znovu. BEL mi ho hlásil z docela slušné vzdálenosti. Až jsem tomu nechtěl věřit a myslel jsem si že už zase blázní. Naštěstí jsem se nenechal unést a dodržel tamní 40cítku. Kamera na mě krásně koukala a já se smál. Beru to jako první kontakt s radarem, který bych jinak na 100% donutil fotit 😜

Pokud proběhne výměna radaru na záruku bez problémů, tak budu opravdu spokojený zákazník a zůstanu mu věrný.
aha no to je smůla, každopádně, víš co pořád je jen spotřební elektronika. Já jsem maximálně spokojen a těch případů kdybych platil pokutu už bylo bezpočet.
Nic není nerozbitelné >😁 Jo, poliši zase začali ukazovat, včera jsem jich viděl....je jaro, tak vylezli 😁
To co dali do televizních novin v neděli, to se jim zase povedlo, samý kraviny😒br />
1) to Camaro co tam ukazovalo bylo prej 50 let starý >😁 (by muselo bejt z 54 a pokud mě mysl nešálí, tak tehdá se žádná Camara (ani Fbirdy či stangy nedělali) >😁

2) Corvetta prej žere 40 litrů na sto :shock: (pokud v ní měl ten borec motor z tanku, tak tomu věřím, ale jinak holý nesmysl, to nežer ani Tatra 815

3) ten sedan Chevy prej jezdí stejně (tedy má stejné jízdní parametry jako ta Corvetta) - bych chtěl vidět, jak ve zrychlení předstihne vettu a maximálka taky nebude rozhdoně taková :!:

At žije TV NOVA - ovšem nejhorší je, že tím krmí národ a ten si pak o amerikách myslí bludy (i když má to výhodu, mohli by je v bazárech zlevnit, dyt přece auto, který žere 40 si nikdo nekoupí >😁 )
ze se na tu Novu vubec koukas. Dit se jim neda nic verit :roll:
R.B.: Teď jsem na to koukal v archivu pořadů na nova.cz s Camarem to přehnali, je to model ze sedmdesátých let. Aby Corvette žrala 40, k tomu ji dovedu přinutit celkem snadno a není to nijak neobvyklý jev. Jinak buďme rádi, že se vůbec o amerikách mluví, mám pocit, že je to trochu tabu pro média.
nez zacnes neco placat tak si to poradne poslechni, je sice pravda ze s tim vekem camara to trochu prehnali, ale ten caprice ma v sobe 7,4 a nevidim vubec duvod proc by nemel na corvetu, rikali tam presne toto: tento chevy jede i 200, zavodit by s nim mohla i tato vetta, ale ridic musi pocitat ze mu to bude zrat 40 litru. to znamena ze kdyz tomu das peknou sadu tak to bude tu 40 zrat, a ne porad.

jinak tady si to muzes prohlidnout: [odkaz]
No dobře no, jenžě těch 40 není při normální jízdě ale při blbnutí, ono i s Pionýrem(nebo Simsonem - sice moto ale jako příklad) jde udělat spotřebu 6 litrů na sto....a taky to normálně žere půlku...Ono jde lecos, ale to není normální spotřeba při běžné jízdě...

Co se týče toho tabu pro média - jak která, třeba pro TV určitě, ale pro časopisy zase ne. Takový Automobil Revue či Autohit už píšou o amerikách leta a poměrně pravidělně se tam nějaká (v případě AR většinou nějaká nová, v případě Autohitu i starší) objeví.
R.B.: Ještě jsem neviděl jet majitele Corvetty "běžnou jízdou", gumy musej řvát je heslo toho, kterej je na ní nejvíc hodnej. Tak si to přeber >😁
Já jo, viděl jsem jednu a ta nejela víc jak 80...
tak tak s Corvette se musí jezdit pomalu aby si jí každý mohl v klidu prohlédnout....
R.B.: Hm, tak to jede na jedničku a ještě má rezervu.

Ace2: To je teda moudro, to tam mohli strčit 1.4MPI, tobě by to určitě stačilo 😁
to: red baron: tak vidíš, to ani nepotřebuješ automat, stačí jedna rychlost >😁 Ono na těch našich super děravých roads se s tím moc rychle nedá....leda že bys to vzal tak rychle, že bys ty díry rovonu přelít 😁
R.Barichello: Hele, neodrazuj mě, dneska jsem na šestku nazul šestnáctky a na pětku sedmnáctky na nízkoprofilu 😁
Chlapi, juknite prosim niekto do rubriky "Mazda" - chalanisko tam pokukuje po 626 2.5V6 s automatom a boji sa toho automatu. Ja som sa snazil mu nejak tie predsudky vyvratit (v dobrom spominam na Caddyho 😉) a co-to prezradit. A pripadne mu poradte, ako poznat, ci je ten automat dobry alebo tesne pred smrtou. Dik moc!
Jenom si dovolim kratky prispevek z rodne zeme Corvet.

90% jich tu cruisuje prevazne v prave lajne a za volantem jsou nejcasteji senior citizens uzivajici si penzi v auticku,o kterem od mladi snili,ale ktere bylo pro ne predtim neprakticke...Bohuzel,diky tomu neni prakticky mozne tyhle krasavce videt "v akci" 😄 .Divoka mladez se tu ukaji spis Camarama a Trans-Amama (taky jsem tim stadiem prosel 😉 ),ktery za mnohem mensi penize nabizeji temer stejne vykony.

A ze jsou to domaci milackove svedci to,ze co si vzpominam,nikdy jsem zadnou nevidel spinavou !!!
taky připravuje cruise verze s tříválcem s Fábie 😁
Tady na Fl. , jak sam dobre vis , neuvidis zadny auto spinavy, nejenom Vette.....Teda samozrejme vyjimky se najdou vsude, ze...
Jede 200 a závodit by sním mohla i - o to právě jde - proboha jakto i??? Je snad logický že ta vette jezdí stejně, ne-li daleko lépe, jednak je lehčí a jednak je to oproti Caprice, což je full size sedan sporťák. To je jako kdyby řekli že s BMW M3 může dokonce závodit i Ferrari 550 Maranello....nebo Lambo Diablo nebo taky dokonce monopst F1....Jde o to i....a vůbec celý to přirovnání je blbý...ono s trabantem může taky závodit Ferrari....ono se může leccos 😃) Ovšem jde o to, že ta Corvetta má mnohem lepší předpoklady vyhrát.....chtěl bych vydět, jaký zrychlení má ten caprice kterej váží určitě přes dvě tuny a kolik má ta Vetta...., pak taky podvozek - jde o to v kolika km můžeš vzít zatáčku s kaprem a v kolika s Vette.... >😁

Napiš mi parametry obou vozů, pak můžeme srovnávat a polemizovat!
ještě poznámka: kdyby to ti e😜erti na TV n... aspoň otočili a řekli že s tou vette může závodi ten kapr, tak bych to bral s přivřením očí....A ještě detail - říkali, že ten kapr jezdí 200 - pokud se nemýlím, tak vette jezdí hodně přes dvě stě...to je další argumnet proti srovnání...
jo myslis? mam pocit ze az tak moc pres dveste nepojede. ja vim jde o to co s cim porovnas, co je to za vettu protoze ten caprice by dal spouste vett na *. no ja nevim, ale ta vetta zase az tak moc dobry jizdni vlastnosti nema, mozna tak novy jsou delany dost sportovne ale stary rozhodne nebudou nejaky zihadla s tvrdym podvozkem. ale to je vsechno jedno, tady jde o to zes celou tu reportaz prekroutil. a to se tada nezastavam novy, protoze ju nesleduju a nesnasim, jsou tam vecne lzivy zpravy a dezinformace.
krakatit
[odkaz]
krakatit
[odkaz]
No jo, ovšem problémy nemá jen koncern Chrysler, závady se objevují i u GM a Fordu (taky každou chvíli stahují modely kvůli určitým závadám do servisů), faktem je, že Chrysler těch problémů (a svolávání) má asi možná nejvíce (nepočítám to, ale připadá mi to tak). Ovšem důležitý je, že ty problémy oznámí a svolává auta. A nemysli si, že evropský (či japonský) auta nemaj podobný problémy....A navíc někdy si ty problémy zavinili sami majitelé (viz případ Fordů E😜lorer atd.) a nebo je chyba na straně dodavatelé komponetů (ne vše si automobilky dělají sami, to je snad každému známo).
Tam jde o to že v USA je NHTSA (úřad pro silniční bezpečnost) a ten má pravomoce nechat na náklady výrobce svolat auta na opravu. NHTSA auta testuje a hledá na nich nedostatky, též dělá Crash Testy, či se zajímá o silniční problematiku a vůbec dělá vše co s provozem souvisí. v EU žádná taková organizace není, to co se nám zdá jako průser automobilky je z pohledu USA normální a jsou tam takové 3 za týden a to všechny výrobce, včetně japonských a evropských. Je to nomální věc a nikdo se nad tím nepozastavuje. v EU to nefunguje, tedy pokud si sám výrobce svá auta do servisu nesvolá, tak se nic neděje. To že si je tam svolá, až když je fakt průser, nebo to bylo zmedializované, to přesně vyvolává ten dojem, že EU jsou bezchybné modely, kdežto US jsou ***. NHTSA se výrobci bojí jak čert kříže, protože je to všemocná státní organizace s více méně neomezenýma provomocema na poli automobilismu
Nějak nám to uvadá 😞
Ono motorcafé už dlouho uvadá celé a nový design tomu moc nepomohl.
bych spíše řekl, že uvadá celý server auto.cz. Recenze jsou o ničem a jsou to spíše opsané technické údaje, než že by to vypovídalo něco o autě atd atd atd Chtělo by to nový náboj.
Řekl bych, že právě nový design to pohřbil...
Adyn
Jo. Já do Café chodil často, v poslední době už méně a nechuť zvykat si na nový design a ovládání bohužel už převýšila touhu po diskuzi 😒

Teď už do Café (i když už se to vlastně MotorCafé nejmenuje) prakticky vůbec nechodím. Kdybych si nezapnul upozorňování na příspěvky v mojí domovské diskuzi tak už jsem skončil asi definitivně 😒

Mimo domovskou rubriku jsem tento měsíc asi poprvé. Dříve jsem své oblíbené navštěvoval denně a sledoval dění. ("Americké" rubriky byly mé oblíbené)
ace2 : Napiš mi, prosím, svůj email. Rád bych se Tě na něco optal, a nechtěl bych tím plnit tyto stránky. Dík. Měj se.
Tak se jukni na www.usmotors.cz bud na nějakej článek (kterej napsal), nebo vlez do diskuzného fóra, najdi si aceovu kartu a tam máš mail 😃)
No dobře, uznávám, že poté, co jsem se juknul do svých materiálů, že staré vetty moc nejeli - model 1976 jel maximálně 220 (bez dalších úprav dělaných někým jiným než výrobcem). což teda moc není. Ale faktem je, že ta Vette 1976 byla více jak o 400 Kg lehčí....jak moc tvrdý byl podvozek vážně netuším, nejsem odoborník na Corvetty. Takže to uzavřem a nebudem do toho dál štourat. Souhlasím, že kapr může závodit s Vette, nad některým modelem asi vyhraje, s jiným možná o fous prohraje...dyt je to koneckonců jedno.... 😁
on taky 76 byl ročník na . Když to mělo nějakejch asi 160 koní, tak ještě aby to jelo. '69 s 454 motorem co měl skoro 600 koní asi jela trošičku jinak ...
On ten nový design není zas tak špatný, kdyby se vychytaly chyby a někdo se tomu více věnoval. Jinak je to otázka zvyku. Spíše si myslím, že odtud zmizela řada lidí (a to už před předěláním toho designu).
R.Barrichello😒br />
Ahoj! Nevim zda si jeste vzpomenes ale daval jsi mne k dispozici text pro Kenworth K100. Stavba modelu K100 se blíží ke konci, tak jsme spustili i nové stranky:

[odkaz]

Doufám, že se Ti Ken bude libit 😉

Měj se!
Perfektní práce. Skvělý. Moc se mi ten model líbí. Kdybych měl na to čas a peníze, taky bych si asi něco postavil, snad někdy časem >😁 Díky za upozornění, že už máte hotovo, rád jsem se juknul. A přeji hodně zdaru při výrobě dalších kousků!! :!:
Zdar, tak jsem to vytáhl z Archivu...
dotaz, bude se Caddy prodavat i v cechach?
Tak mám informace, že v Čechách bude ofiko zastoupení značky Cadillac a Corvette (v USA jako Chevrolet Corvette). Corvette C6 by prej mohla stát kolem 2 milionů...
no myslíš charouze ??? cojá vím tak už tu snad mají dvě srx .... ale lincoln je lepší ..... :😉
Zatím to není v plánu - co se týče oficiálního zastoupení. Ale GM ted mění v Evropě celej systém, takže do budoucna to není vyloučený. Ale jinak existuje neoficální dovoz všech amerik, takže pokud chceš novýho Caddyho, není problém, doveze ti ho třeba Impexta, Simix či Denker....
zalezi na tom ktere se libi nejvic nebo kterou znacku preferujete
On každej preferuje něco jinýho...A dovážítě jen novější (80.90. léta) nebo i starší 50-70)???
[odkaz]

[odkaz]

[odkaz]
Hm, hezkej Hummer.... 😁
Zdravim odborniky na ameriky,jakej mate nazor na Buick Roadmaster,rok 1995.Maji ho v bazaru Extraatuto, Cerny most,cena 150 tis. Je to klasicka 5.7 V8,jsou nejaky rizika? Diky.
ani ne, mimo běžných záležitostí tam nemůlžou být žádné problémy
Rizika asi jako u jiných aut. Jinak je to klasická koncepce, tedy V8 a pohon zadních kol. Chce to prohlídnout to a projet, příp. si sebou vzít někoho kdo hoví amerikám (pokud by to byla vaše první amerika). Jinak v Extra Auto jsou docela slušní...
No prave ze by to bykla moje prvni amerika, tak vim houby, na co se mam zamerit...asi si ale opisu VIN a necham prolustrovat.Za 150 tis. rok 95 to ale snad nemuze bejt nejakej vrak,ten motor je prece neznicitelnej.Nebo se pletu?
Na to samý jako u jiných aut. Akorát je potřeba skontrolovat automat - jestli řadí všechny rychlosti, jestli je správná hladina kapliny (ATF) a jestli není cítit spáleninou je nejsou v ní nějaké úlomky či olověné piliny. Jinak pokud to jede (a nikde nic neklepe a výrazně to nekouří apod.) tak by neměl být problém. Pak zkontroloat funkčnost výbavy (el.okýnka, klima apod.) VIN si každopádně opiš a ench prověřit, z toho se dozvíš nejvíce (pokud teda to vozidlo nejhdzí dlouho po ČR nebo Evropě - to se dozvíš houby..). Motor nezničitelnej je...když vyměníš (pokud to bude potřeba) svíčky, olej+filtr,doplníš náplně a vyměníš klínový řemeny, tak to zase bude jezdit dál...Pokud to budeš kupovat, doporučuji si vzít někoho sebou, někoho kdo rozumí amerikám...
Co znamenají čísla v označení pohonu u náklaďáků, např. 8 x 6/4, nebo 6 x 6.1. Jde mi o to číslo za lomítkem, tečkou.
Ta čísla u nákladáků, to je znak náprav (kolik má vozidlo kol a kolik z toho je poháněných). Takže například Liaz je 4x2 (4 kola, z toho dvě poháněná (zadní), Tatra je 6x6 (všechna kola poháněná). Tatra 813 je 8x8, prostě je to počet kol...Máš to i u osobních aut, nikdy jsi neslyšel o "čtyřkolách"??? Ty jsou 4x4 (všechna kola poháněná); normální auta (Felda) je 4x2....U nákladáků existují 4x2; 4x4; 6x6;6x2;6x4;8x8;8x4;10x6 atd....Tohle jsou nejběžnější..
no je to tak jak píše Barichello ... a to co je za lomítkem to je počet kol která zatáčí . čili 8x6/4 je 4 nápravové auto s 3 poháněnými nápravami a dvěmi nápravami zatáčecími
To, co popsal Barichello vím, zase taková lama nejsem. Dotaz zněl na to číslo za lomítkem, resp. tečkou. Dle pepeho je za lomítkem počet náprav, což zní logicky. Jak se z toho odvodí dvě natáčecí to tedy nevím. A co tedy znamená 6x6.1 např. Tatra?
takhle nasal jsem to blbě ... u tatry 6x6.1 znamená že auto má stálý pohon všech šesti kol a jednu zatáčecí nápravu.

a třeba u actrose je 8x6/4 osmikolka (čtyři nápravy), šest kol hnaných ( tři nápravy ) a 4 kola zatáčecí (2 nápravy).
pepe: To znamenalo, že číslo za lmítek je počet kol, která zatáčejí, kdežto číslo za tečkou je počet náprav....zbytečně moc složité....Ve skutečnosti je to jednoduché - zatáčejí (u normálních trucků, mimo speciály kdeje to jiné) jen ty předná nápravy - takže když to ude Tatra 815 6x6, je snad každýmu jasný, že zatáčí jen ja jedna nápravy vpředu; u 8x8 zase zatáčejí dvě nápravy vpředu apod...Vyjímkou jsou spceiály (viděl jsem např. americký truck Oshkosh, což byl speciální automix na velké stavby, a tam zatáčeli hned 4 nápravy (celkem 7 náprav)....Ale to jsou fakt speciály, u normálních trucků je to jedna nebo dvě zatáčecí nápravy (tedy 2 nebo 4 kola)
Zdravim,

ted v zime to zacina byt pro mne aktualni, je to moje prvni zima s automatem.¨

Chci se zeptat, da se brzdit pri jizde z kopce motorem?

Automat ma tlacitko HOLD, takze si tam muzu zaradit co potrebuju.

Otazka je, nebude to automatu vadit?

Docela mi rychle odchazi brzdy, tim jak na nich musim vecne stat, tak premyslim jestli to nejde delat jinak.
Brzdit motorem se samozřejmě dá i u automatu. Nevím co máš za vůz, (tedy jaký typ převodvky a jaké máš na voliči písmena), ale bývá to tkahle: Pokud je tam P,RN,N,D v kroužko (tzv. OD),3 a L, na to déčko v kroužku, na ten Overdrive to motrem nebrzdí, brzí to jen na tu 3 (ta trojka značí že v tomhle režimu to řadí jen 3 rychlosti). Někde je zase Déčko v kroužku a D bez krožku, tam to brzdí na to D (bez kroužku)...U starých je zase jen 1,2,3....Záleží na typu převodvky a na roku výroby....ale každopádně to motorem brzdí na všech převodovkách. Vyzkoušej to, když to nebrzdí na to, na to, na co jezdíš normálně, tak tam dej něco jiného....(jen proboha nedávej za jízdy z kopce N (neutrál) - ničí se tím převodovka a nedejbože dávat za jízdy vpřed R nebo P - to je po ní...Ale to snad víš...Někde je ji na zimu řežím Snow či Ice....Pokud budeš mít více dotazů, zeptej se nebo se jukni na www.usmotors.cz, na článek Automatické pojednání - tam je automatech všechno..
mám mazdu 626 2.5 V6 rv 93,

prevodovka je tam 4stupnova P, R, N D (3), S(2), L(1).

Takze muzu pri jizde z kopce treba zmackout hold a podradit si tim na 3ku?

Je to teda v pohode jo.
doficz: píšeš: prevodovka je tam 4stupnova P, R, N D (3), S(2), L(1). To co jsi napsal je kravina, když je tam čtyřstupňová převodovka a jen ta písmena pro jízdu vpřed co uvádíš tak na D to musí řadit 4 rychlosti, kdyby to řadilo jen tři muselo by tam být OD (déčko v kroužku).....Pokud je to takhle, tak na D to bude na 100% řadit 4 rychlosti, na S (to bude asi sportovní režim - co to řadí u mazdy netuším) a L (to by mělo řadit správně jen 1 rychlost)...Mno, pokud to nebrdzí motorem na to D, zkus to S...V zimě při náledí či rozježděné břečce a z velkého kopce můžeš dát klidně i to L. Tlačítko HOLD by mělo jen uzamknout měnič, ne??? Nevím, tohle neznám, já to u automatu nemám....U mě se prostě musí pohnout voličem z jednoho písmena na druhé (např. z OD na 3). Ale dle mého názoru je to uzamknutí měniče (zamke se na té rychlosti na které tam je v momentu toho zmáčknutí tlačítka), tlačítkem se rychlosti nepřeřazují...pokud to nemá tlačítkovou převodovku jako Autobusy nebo limuzíny Zil 😁
v USA bezne z kopce radi 1-2-3 , protoze kdyz jedes z hor treba 20 min v kolone s 2 tuny zeleza , nic jineho ti nezbyva, jinak zavaris brzdy - vlastni zkusenosti DZAMBO
To je jasný, kdo brzdí pořád jen brzdama, tak furt mění kotouče a destičky....kór u těžších aut je potřeba brzdit z větších kopců motorem...
..
to by mě zajímalo v čem. Nehledě na to, že Ford žádný crossover nedělá.
no netvrdím že ford děla crossover ... lae třeba navigator je třeba vymakanější než escalede, ten má sice vyšší výkon, ale navigator má vzduch. podvozek, 6-ti stupňovej automat, stabilizaci proti převrácení ... a teď připravovanej aviator bude asi taky vychytanej. jinak jsem si osahával třeba srx a kvalita interiéru mě poněkud zklamala . nehledě na to že nový sedany cadilaku jsi sou hodně podobný, možná až zbytečně moc 😒
mno, kdyz uz sme u toho Lincolnu navigatoru, tak tady mistni prodejce Skodovek prodal 911ku a kupil si prave toho navigatora, ale musim uznat ze v realu nevypada vubec zle 😉
no já si myslím že to je jedne z nej aut jaký kdy byly .... hlavne ten interiér. podle měse s ním teď může rovnat jediuně range rover co do stylu, ale třeba ne už do velikosti ... jen jsem tu ještě nepotkal modelovej rok 2005 s těma změnama ....
tak aktuální Escalade je stále jen jinak designově provedený Tahoe/Yukon nic jinýho. Uvidíme na konci roku jak bude vypadat nový Escalade. Ke všemu za tu dobu co je současný Escalade stačil Lincoln 2x změnit Navigatora. Jo souhlas aktuální Navigator je luxusnější a obecně příjemnější. Escalade je náklaďák, ale po to co jsem s ním jezdil tak bych si stejně vybral Escalade i když bych přišel o klimatizovaý sedačky a elektrický zadní vrata. Co se týče Escalade ten má RSS podvozek, takže nijak pozadu není.

SRXko je technilogicky zcela někde jinde než koncern Ford. Tak to bylo vždy v historii. Cadillac byl vždy průmyslová a technologická špička a je to jedna ze značek, která určuje pokrok v automobilém průmyslu. Lincoln dělal auta v pravém luxusu více luxusnější, nikoliv technologicky dokonalejší.
Tak tak, až na to, že to Tahoe a Yukon jsou o kapku levnější
SRX technologicky jinde než koncern Ford ??? A co třeba Land Rover ???
A co jako s Roverem má být ?
no jako jeho technologická vyspělost ... když se koukneš na novou discoveru nebo range sporta tak ty sjou technologiemi docela nabitý ...
Asi jako vetsina z vas sem hroznej fanda do americkych aut. Uz delsi dobu uvazuju ze bych si pro naky zajel do Ameriky a individualne bych si ho dovezl. Nabidka americkych aut u nas nebo treba v Nemecku me pripadne docela mala a ceny sou taky docela hodne vysoko. Navic ma vetsina sportaku najeto pres 100 tis. km. Zajimalo by me jestli u auta z USA ve stari tak kolem 5 - 6 let musim zaplatit 19 procent dan v Cr. Urcite musim zaplatit clo 10% kdyz ho dovezu do Evropy ale z dalsima poplatkama si nejsem jisty. A jeste nevim jakou evropskou normu musi auto splnovat abych s nim mohl vyjet na silnici?

Slysel sem taky ze existuje naka vyjimka. Ale o tom uz vubec nic nevim.

Predem dik za radu.

( mimochodem chtel bych si dovezt Corvette C5)
auto musí splňovat předpisy platné v době výroby .... pokud platilo v době výroby euro 2 tak musíš mít euro 2, pak už euro 3 ... to samý hluk a tak ....

pokud si to budeš chtít přihlásit sám tak se připrav na kolečko po stk, úřadech zkušebnách , clu a tak ..... pokud to svěříš spešl firmě tak ta se na to vykašle a všecko to uplatí ale budeš to mít bez starosti ....
nabídka malá nejni, navíc plno amerik je ve Švýcarksu a Skandinávii, na to nezapomínej!!! Myslím že se ten dovoz nevyplatí, když si to dáš dovézt od firmy a pokud si to budeš zařizovat sám, tak se připrav na neskutečné paírování. Zkus se juknout taky na ebay.de, tam je plno zajímavejch amerik.
už se tu oficiálně prodávaj, spolu s Chryslerama a Jeepem...No a příznivci amerik se mohou těšit i na vstup značky Dodge na náš trh, mělo by tomu tak být příští rok...To už bude spolu s Hummerem a Harley-Davidsonem silná americká sestava
no co jsem slyšel já tak sice říjak oficielne, ale maj smlouvu jenom s tou firmou Croymans, ale akreditovaný stále nejsou
Měli by být v dohledné době, budou totiž zajištovat oficiální autorizovaný servis, prodej ND a poskytovat všechny garance...
no to nic nemění na tom že teď kecaj 😄 ...
Možná že už to maj, nemám přesné info, víc by věděl určitě ace2....
já vím všechno 😄 vo co de ?
O Charouze a jeho Cadillac - viz níže...
Jestli jde o Cadillac/Corvette v ČR. Tak Kroymans odkoupil od GM celou evropu a pro jednotlivé státy autorizuje dealery. Pro ČR má autorizaci Charouz neb vyhrál výběrové řízení a má podepsanou s Kroymans smlouvu.

Jinak se znám ze všema. Jak ředitele pro střední evropu pana Rolanda Gerbera, tak i ředitele pro ČR pana Machaje tak i prodejního ředitele pro ČR pana Blažka. Prodejna běžný servis bude v Průhonicích v Jaguaru, lakovna a těžký bouračky se budou převážet do Žebráku (mezi Praha-Plzeň) kde má Charouz velké dílny pro značku Ford.

Kroymans též podepsal smlouvu s nějakou evropskou asistenční službou jejíž méno sice neznám, ale bude zajištovat road side service v případě problémů s vozem po celé evropě. Záruka na auta je 36 měsíců (3 roky) nebo 100 tis km. A 6 let na karoserii.
chrubka se ne ze
ježiš já mám dnes den, oprava opravy hrubka ne chrubka :roll:
Tak díky za vysvětlení.....A na hrubky se vykašli >😁
Tak taková informace, před barákem mi stojí Cadillac CTS, tak případné dotazy na mě 😊
petrklm
Mně ještě před barákem nestojí, naštěstí, protože mi florida otevřel oči - * nechci.
No jo, americkej junk, to si přeci nemůžeš koupit. Musíš jezdit v MB nebo BMW, nebo Infiniti či Lexus...A hlavně měl bys praštit se zaměstnáním a jít kuchtit k mekáči a pak prodávat káry >😁 Včera jsem trade-in BMW 750, bomba kára a když vidim ty kedyleky, tři delaři jsou vedle nás, hrůza...Zdraví vás váš Florida, USA 😜
no tak jsem měl možnost projet se v novým grandu a teda nic moc ... čekal sjem víc no ...... :?
A co se ti nelíbilo???
vezmu to stručně a rychle a snad na nic nezapomenu ... skloněný sloupky a tím nic moc výhled dopředu, zadní sedačky jsou nízko na dlouhý cestování, čekal bych lepší materiály a zpracování. šílený naklánění celekm beru, je to teréňák ... no stejně jako že žere jak sviňa a člověk je co furt u pumpy 😒
Skloněný sloupky má kdeco...Lepší materiály- to je známá písnička, i když myslím že za poslední léta se Jeep (Chrysler) v interiérech hodně zlepšil)...Kolik bys chtěl aby offrad žral? 15 litrů je normální, s tím musíš počítat, pokud to není jen parodie na terénák jako Honda CRV, Toyota RAV poad...No a když tomu budeš dávat kapky a budeš s tím jezdit jak prase, tak po Praze 20-25 není nemožných...

Nebo si můžeš vybrat naftu
no kde co jo, ale už hodně dlouho jsem neviděl do zatáček takhle špatně . materiály šli s předchozí generací o dost nahoru, ale stejně v porovnání s novou discoverou nebo landcruiserem je to slabota. já jsem jezdil za 22 mimo město a nejel jsem jako prase, dalo by se jet ještě dynamičtěji. město jsem si dal je po okruhu takže to je mimo město spíše.
22 mimo město nežere ani 35 let stará amerika s V8 7,0....To je kravina. Bud by to byla totální olítanina, nebo ukazoval palubní PC kraviny nebo jsi s tím jel 190-kou. Jinak nemožné...
vidiš a já na jaře jezdil s lc 100 4.7V8 za 23 a jezidl jsem s tím normálně .... fx35 mi brala 19
Tak to nevím, ale pokud to nebylo v oranici tak fakt nevim. Za tolik jezdí Hummer H1 a to ještě když se nejede na úsporu. Jenže H1 je trochu jiná kategorie....
to nevim za kolik jezdí hummer, s ním jsem nejel a je to jedno z aut který mě nechává úplně chladným a to mám 4x4 rád
Mno, já jen že 2005 Grand Číro má mimo město udávanou spotřebu 12 litrů. Takže v životě nemůže jet za 22. Narozdíl od toho Hummeru. Těch 20 sedí, ale na město. Ono mimo město je myšleno spíš dálnice nebo dlouhá okresko, pokud za mimo město považuješ to že jedeš za sebou jdoucími vesnice nebo krajinou kde je vesnice 1,5 rovinka a zase vesnice, tak to samozřejmě jsou pak hodnoty trochu jinší.....

Jinak kdo je šetřílek sáhne po naftě - 3,0 CRD V6 od MB jezdí v městě za 13 litříků nafty....Ono u nás je stejně 65-70% Jeepů prodaných přes ofiko DaimlerChrysler v naftě...
lorenzlubos
jak hore rika "Predmet"...
Tož tedy vítej 😄 Jinak pokud se zajímáš o ameriky víc, dobrá seestava je na www.usmotors.cz. Ovšem problém je, že většina osazenstva v tamnějších diskuzním fóru uznává jen vozy do r.v. 1990. Ale jinak fajn lidi.
lorenzlubos
ja zase moc nemam rad roky 80-te...

Teraz sa idem zblaznit z tych prospektov. Keby som tu mal napalovacku, tak si to postahujem a napalim tu, ale nemam a este tyzden a pol budem sa tu len divat na tie prospekty. Mozno ma ale uz nejake cakaju v schranke, lebo objedal som ich dost...
No tak byste si zas moc nepokecali. Já mám rád i 80. léta a 70. i něco z 60. let. Níž už pak ne, mimo vyjimek. Jinak mám rád i britské auta, spec. pak RR a Bentley a sportovní vozy jako aC, Lotus, marcos, Marlin, Bristol apod..
Tak Béda nám zítra přestane natělovat CTS-ka. Tak jsem zvědav kolik z nich bude vidět na silnicích. Už jsem jedno viděl.
Tak přátelé, právě jsem pod tímto nickem napsal svůj jubilejní 5 tisící příspěvek. Za necelých 6 let co se tu pod tímto nickem pohybuji.

Faktem je že dalších cca 900 jsem tu napsal pod původním nickem Barrichello (bez R) od podzimu 1999 do založení tohoto.

To že v počtu příspěvků jsem za ta léta druhý za acem2 je díky tak dlouhé době působnosti vcelku přirozené.

Takže vzhůru na další 😄
Tak Charouz už má na webovkách BLS vč. parametrů a cen. To jsem zvědav jak zaujme, mohl by, když má šaltpáku a turbotraktor 😄))
Zdarec lidi.

Stehuji se do Kanady a chtel bych si koupit auto v teto cenove relaci.Hledam na autotrader.ca, ale jsem z toho jelen.Co si myslite o Chrysleru Interpidu?Da se koupit rok 2000 za 4 litry.Nebo Ford Taurus?Par amerik uz jsem mel, ale nejlepsi jsou nove.Jak se to zacne *, tak se to sere vsechno.Je lepsi amerika nebo japonec?Diky za kazdou radu.

Stein-X >😁
Intrepid není špatnej, ale první verze s motorem 2,7 nebrat.

Taurus je klasika, rok 2000 je už docela v poho. Bacha ale na vozy po taxikářích apod. Ty je měli docela často.

Juknul bych se taky třeba na 1999 Buick Regal nebo Le Sabre.

Co je lepší - to je relativní. Záleží co preferuješ a jakou kategorii. Ameriky rozhodně špatný nejsou, jak tu hlavně tady v čr kolují pověry a dogmata.
Tak jsem si v sobotu potvrdil, že mýtus špatných podvozků je vážení pohybovači velmi chabý.

Jel jsem rychlostí cca 90 Km/h po okresce. Předjela mmne tak 120-kou předchozí generace Corolly. Po předjetí zpomalila odhadem na cca 90 rovněž. Udržovaly jsme mezi sebou tak rozestup jak se říká na dohled - tj. viděl jsem ho vždy na konci rovinky. Mno pak přišly zatáčky. Kdo čekal že mi Corolla ujela je vedle jak ta jedle, naopak jsem jí dojel na vzdálenost cca 10 metrů (blíž jsem se nepřibližoval - i tohle už není bezp. vzdálenost na brždění). Mno takže pokud řidič nebyl strašpitel, tak nějak Corolla v zatáčkách moc nesedí, když musí jet řidič pomaleji než já s o mnoho větším a těžším autem. >😁 >😁 >😁

A to se nepovažuji za špičkového řidiče, ani ty serpentiny nebyly do kopce, aby on byl handicapovám nižším výkonem motoru.....

No ale ameriky maj prostě špatný podvozky no >😁 >😁 😁
R.Barichello: Nic proti, ale tohle je opravdu výborná báchorka. To auto mohl mít třeba půjčené a nemá ho v ruce, mohl mít tlumiče v * a nakonec s tebou ani nemusel závodit, pokud vám teda neřvaly gumy a oba jste to nehnali na doraz na hranici smyku. Mimochodem, on někdy někdo říkal, že má Corolla excelentní podvozek nebo motory? Já si myslím pravý opak, to auto je pravým a nefalšovaným zástupcem spotřebáku, jak by řekli v marketingovém oddělení neprofilovaný výrobek cílený na anonymního pětatřicetiletého otce rodiny s nízkými příjmy a jedním dítětem 😜
Jo říkal. Mě pár lidí tvrdilo že Corolla je přímo učiněnej zázrak a má nejlepší podvozek ve své třídě a kdesi cosi 😄))))

To samé tvrdí o Kikvíku (pardon Honda Civic).

Netvrdím že to tak je (teda stopro není). Na tlumiče v * to auto nevypadalo, vypadalo velmi zachovale, spíš někoho kdo se o to stará. To bylo na první pohled vidět. Jestli půjčený nebo nepůjčený to nevim. On se mnou nezávodil a já s ním taky ne, o to právě jde, jeli jsme normálně cca tou 90, jenže on v těch zatáčkách citělně ubral. Ptám se proč, když mě předtím předjížděl? Že by nováček co v tom sedí podruhý a nevří si nebo prostě tomu vozu nedůvěřuje a bojí se jet rychleji? Nechci dělat věštce s koulí, ale šacoval bych to na možnost B. ALe ameriky maj přeci špatný podvozky ne. A to přeci všechny i novější. Zajímavý co 😄)))))))

Kdysi sem podobnou věc absovoloval i s Getezm, jenže to je Korejec, to byste mi tu napsali že ty stojej taky za kulový. Tam to bylo to samý. Předjel mě cca 130-kou, pak přišlo kesání a zatáčky a v polovině zatáček už jsem byl za ním.....Ani v jednom případě jsem nejl na hraně, prostě normální jíždou jsem je dojel....

No a jsou ta menší autíčka jak tvrdí skupina kterou nebudu jmenovat s výbornou obratností.....

Možná kdosi namítne že neporovnávám s obodobnými auty. No jenže v těch až na vyjímky jezdí blázní, co jedou okreskama 150 a krz vesnici 100 (zdravím jednoho magora v Subaru, který mě v jedné nejmenované vesnici takto předjížděl - než sem si prohlíd co to je za auto byl na konci vesnice 😄) a s těmi se fakt honit nebudu.

Nebo pravý opak jak tuhle Omega v ropě co jela sotva 70 tam kde se může 90....
Baryku Baryku, tie Tvoje historky su take prekombinovane, az sa clovek musi na tom smiat... Zmiesas dokopy 2 UPLNE ine auta a vyvedies z toho zavery velmi odvazne... Stretnes sa s nejakou vyjavenou cicou v Corolle a hned z toho vyvodis, ze Tvoja emerika ma podvozok jak svina, lebo dokazala dobehnut "etalon medzi Japikmi"... v niektorych chvilach mi pripominas toho somarika wolffa, co sa rovnako nekriticky stavia k spagetakom >😁 Nuz, stacilo hresenia, teraz k veci... Podvozok Corolly je maximalne priemer v nizsej strednej triede, preto ho tahat ako spicku a davat do jedneho vreca s Civicom je dosti scestne. Civic je jazdymi vlastnostami naozaj niekde inde... Corolla je etalonom triedy v spolahlivosti a bezproblemovosti... Nuz a hlavne bol asi rozdiel v suciastke medzi volantom a sedackou...

A este vlastne to, preco som sem zabludil: priatelke sa straaasne paci Chrysler 300M a tak si hovorim, ze buduci rok by som jej mozno spravil radost. Mate niekto s tymto vozom skusenosti, hlavne ohladom spolahlivosti a narocnosti udrzby? Ktory motor zvolit? 2.7 alebo 3.5? Nejake typicke slabiny? Dik!
K části A)

čičina to jako fakt nebyla, to bych sem vůbec nepsal. Byl to jakýsi chlápek ve středních letech, co jsem tak letmo zahlédl...

Takže Corolla je průmer jo? No, tak mi mi to bude zas příště někdo cpát jako nejlepší auto široko daleko, tak ho pošlu za Váma 😄) Určitě si pěkně podebatíte 😄))

k části B)

Lepší je 3,5 V6. První 2,7 měly pár much a nebyly tak spolehlivé...Dát si bacha na běžný věci + zkontrolovat automat, jestli řadí plnule, ATF nesmrdí spáleninou a nemá tmavou barvu. Jestli všechno funguje jak má, a jestli se někdo nehrabal v elktrice a něco tam nebastlil. ND nejsou problém, daj se koupit přes ofiko dovozce nebo přes známé trio Simix, Impexta, Cartime.

Víc ti neřeknu, bo jsem v tom nejel.
Ku komentaru k casti A: no ak ide cloveku hlavne o spolahlivu prepravu z bodu A do bodu B a nenarocnu udrzbu, tak je Corolla velmi dobra volba >😁 Ak ide o zazitok z jazdy, tam by som skor doporucoval skusit pozriet toho Civica.

K casti B: OK, dik za info. O tom 2.7V6 som pocul z viacerych zdrojov, ze nic moc - tak budem pozerat po 3.5. Idealne od roku 2000 vyssie - to uz by snad mohli mat aj tie chybicky vychytane >😁 Chcem to dovliect z Nemecka, samozrejme s plnou serviskou a v perfektnom stave 😉
Není zač. 300M je dobrý auto, postavěný na plošině LH series (Concorde, LHS a 300M).

Němci jsou dost bastliči, tak bacha na to, možná by nebylo do věci skouknout i pár aut odsud, ale nechci ti radit.
ad Nemci ako bastlici: no on je hlavne problem v tom, ze drtiva vacsina nasincov v Nemecku kupi "tu naj ponuku" od istanbulskeho Arijca, popripade praveho Nemcura menom Yugovic... ked kupujes od solidneho dealera (najlepsie od znackoveho servisu) s pekne vyplnenou serviskou, tak zaplatis mozno o 1000EUR viac, ale je to kupa na istotu - obe aktualne auta som kupil v Nemecku a nelutujem! Zato prechadzka nasimi bazarmi vo mne vzbudzuje hrozu a des...

Napr. tento kusok vonia az ku mne 😉

Inak pre niektore Ameriky mam slabost a napr. toto by som zobral okamzite, ak by to bolo za malinko rozumnejsiu cenu -as
Nevim, jak dalece amerikám hovíš, ale ten Cadillac je OPERA - tj. spešl verze, je jen pár kusu oproti masovým modelům, to už nikdy levnější nebude. Spíš naopak. Klasická Sevilla stojí daleko méně....

Ta 300M-ka z linku vypadá dobře, ale to ještě nic neznamená. Na tipcars.cz je takovejch co vypadaj z fotky fajn taky hafo...

V českejch bazarech platí že bud je nutný najít kousek od někho kdo amerikám rozuměl nebo koupit služebák který měl pravidelný servis...

Nejrhorší je když to spravoval někdo kdo tomu nerozuměl a cpal tam díly ze škodovky 😁
Ja viem, ze lacnejsi nebude... Opera je holt Opera a to by bol asi jediny u nas... ale 30kEUR je celkom dost... Prave tomuto Seville hodne hovim, kedysi ho mal moj tatko a bolo to paradne zvezenicko (navyse bol biely... vyborny na svadby atd.). Lenze som zavahal a nekupil ho, ked ho predaval...
Nebyl. Opera tady je, nevim jestli jen jedna nebo víc, musel bych se zeptat známýho z Cadillac Klubu, ten o tom má přehled.
Hehe no v Cechach mozno je, ale na Slovensku mozno nie >😁 Pokial viem, tak aj Seville tohto typu je extra zriedkavy, vedel som o dvoch kusoch ("nas" biely a este jeden cierny v diesli)
A vy jste měli Operu? Nebo jen obyčejnou Seville? Těch je tu halda (obyčejných)
Nie, len "obycajny" Seville.
No těch tu je. Jedna bílá je zrovinka na prodej - [odkaz] Najdi si Autobazar/Ameriky

Foto zde - [odkaz]%20001.jpg?20…
R. Barrichello: Corollu právě té minulé generace jsem měl pět let a musím se jí zastat. Rozhodně jízdní vlastnosti dost nad průměrem, pokud budu za průměr brát Golf IV, co jsem si bohužel potom koupil, a který má jízdní vlastnosti houpacího koně. 😞

Jinak pokud jde o ty US Cars & Trucks a nagličáky, doporučil bych taky [odkaz] a speciálně dodávku Dodge Deora. 😊
Já jezdil chvíli v Corolle 97 a jediný co mě přišlo fajn bylo to že to bylo živý. Jinak mě fakt nic nezaujalo.....
RB: no mna osobne berie LEN Seville generacie 80-85 s "Rolls-Royce" zadkom... to auto ma taky smrnc, ze az 😉 Tieto o generaciu predtym su proste "len ameriky" a tie o generaciu neskor tiez. Ako celkom dobry cruiser na dlhe cesty sa mi zda byt az posledny Seville STS, to ano >😁

Inak ta garaz Vltava ma kopec peknych auticiek, tam by som vedel prachov oplieskat >😁 >😁 >😁
Jo ty s RR zadkem jsou zajímavější no. Jo v GV toho maj hodně,a ne jen ameriky. Tahaj to ze švajcu, ne všechno je teda ideální stav, ale to už poznáš dle ceny.

Seville sTS je fajn, akorát je v ní už dost elekrotniky a některý díly jsou docela drahý (na ameriky). Ale zas Cadilac byl vždy nejluxusnější značka GM, tak to lze pochopit
lorenzlubos
Niekto mi tu v july 2005 tvrdil, ze su to uplne odlisne auta, zatial co ja som hovoril, ze az na drobne (drobne = drobne!!!) kozmeticke detaily su totozne.

Kde je ten laik?
no tím detailem je jiná kastle a trochu jiná cena a motory...A za tím si ten laik stojí i nadále...

Kdyby to byly idnetické modely, tak by asi nenesly dva názvy a nestály jinak, že.....

ON GM nebyl padlý na hlavu...Ale nechme toho, ta debata nemá smyslu a neměla už tenkrát.
lorenzlubos
Karoseria je az na detaily identicka a byva dost bezne, ze luxusnejsie verzie maju aj silnejsie motory a niekedy aj ine mena. Sakra, co tak sa na tie auta naozaj pozriet, rovnako aj na technicke udaje a pod. Aut, ktore mali rozlicne nazvy a pritom boli takmer totozne bolo aj v USA dost. Napr.: Caprice/Impala poslednej generacie, pri starsich aj Impala,Biscayne,Bel Air... Podobne aj Cadillac, Buick, Oldsmobile, Pontiac
jenže GM to dělal takhle víš - Chevrolet Caprice měl bratříčka v Pontiac Parisienne a Oldsmobile 88. Impalla byl u spoeldní kulaté generace, která se přestala dělat v 96 jen vylepšený model - prostě lepší Caprice. Nikoliv samostatný model jako dřív.

Ale nikdy ne v rámci jedné značky jedno auto. To nikdo nedělal. Bylo to rozlišený výš.

U Chrysleru se taky Neon neshodoval s Cirrus, trošku se shodovaly LHS a Concorde, jenže měly aspoň každej jinou kastli...

U Fordu se taky Escort, Taurus či Contour nijak neshodovaly. Akorát Taurus = Mercury Sable, Crown Victoria = Mercury Grand marquis atd...Ale nikdy ne v rámci jendé značky....To je nesmysl.

Až na detaily jo, když je polovina kastle jiná. Vem si blatník z Century apod. a běž ho namontovat na Regal. Jestli budou sedět všechny díry, výřezy atd. tak u mě má pětikilo...

To že to má podobnou délku atd. neznamená že je to stejný.
Civic a Rover 25. Zkus vzít blatník s Civicu dát ho na Rover. Taky jsou to na první pohled stejné vozy, oproti Buicku navíc opticky opravdu skoro stejné. Ale nepasuje skoro nic >😁 😁
Vona svádí ta stejná šířka, výška a rozvor vid. Takže to vypadá že je to na chlup stejný, ale nejni.

Century mělo pouze V6 3,1, Regal V6 3,8 a bud obyč, nebo verze s mech. kompresorem. Tím je dána vyšší hmotnost u Regalu, jiná je náprava, bzrdy, jiné uchycení motoru atd.

Jiná je i maska, nárazníky, výbava, interiér, Regal je navíc o kapku delší.

Regal i Century jsou postavené na jedné podvozkové platformě společné ještě s koncernovým Pontiacem Grand Prix, který má ale odlišné parametry - 4991x1847x1389, rozvor 2807 - tj. kromě šířky vše jiné hodnoty, přesto stejná platforma. Motory stejné, bud 3,1 jako u Century nebo 3,8 jako u Regalu.

Jinak podobné rozměry jako duo Centruy, Regal má i větší LeSabre, tam se to liší několika cm (kromě délky).
Tak uz jsem se rozhodl(asi), Pontiac Montana nebo Chevy Venture.Co si o tech autech myslite, bude to rok tak 9😲0? Dik Jose
že je to Opel Sintra. Akorát u Pontiacu s delší kastlí a bohatší výbavou. Je to prostě GM celosvětový vůz, doporučoval bych spíš to Venture, těch je tu docela dost. Jakej motor a převodovka?

Jinak je to obyčejnej MPV, žádná roibustní dodávka, prostě konkurence Voyageru/Caravanu.
Motor je u všech verzí V6 3,4 185 HP, všude 4 st. autoamty, spotřba cca 11 litrů (průměr), takže počítej město 13-14.

Novější modely se jmenujou též Pontiac Montana, vůz se prodával i pod Oldsmobile jako Silhouette.

Alternativou k tomuhle může být konkurenční Ford Windstar V6 3,0 (150 HP) či 3,8 (200 HP). 4. st. automat, spotřeba cca 12 litrů. Windstar měl z amerických vanů nejlepší hodnocení v crash testech.
Těšte se a třeste se!!!! Oficiální prodej začíná v červnu 😁
mrkněte na [odkaz] AUTA ZA OPRAVDU SUPER CENY ! ! !
Baryku, aby sme nezasierali debatu o Xede, tu je link na toho Caddyho😒br />
[odkaz]

Ak spusti majitel pod 200, tak ho asi vezmeme 😉
Zkus se zeptat v Cadillac clubu jestli o ní nevědi (www.cadillac.cz), možná by ti to ulehčilo vybírání, oni většinu aut zanj, zvlášt jestli třeba někdy jezdila i v čr
Ja to auto poznam velmi dobre, par tisic km som na nom najazdil, poznam celu historiu... od '96 do '99 patrilo mojmu tatkovi. Ale cena je proste mimo, tak okolo 180k by sa dalo nad nim uvazovat. Mmch naozaj jediny kus tejto generacie Seville na normalnych slovenskych znackach.
To je úplně ten samej kus??? Aha, tak to je dobrý, teda až na tu cenu 😁
[odkaz]
[odkaz]
Už je tu, právě koukám na oficiální ceník a ceny začínají na 445 000,- Kč vč DPH. slušné na evropské poěmry.....

Vůz už je ke shlédnutí V Daimlerově na Chodově...

více na www.discoverdodge.cz
Tak jsem ho dnes prubnul, jen malej okruh a ty prvni dojmy jsou vesměs pozitivni. 1) odhlučnění dieselu velmi dobré, stejně tak odhlučnění podvozku

2) interiér jsem čekal podstatně větší hruzu, než jak byla popsána ve forech

3) plast a hrany určitě, ale neni to laciny, mému naturelu to vyhovuje vice, z hlediska praktického užívání vozu určitě super, jediny co nemusim hlinikovej dekor u středovýho panelu

4)kufr je opravdu malej - tohle mě zklamalo, jako rodiny auto nevim nevim

5) jen dojezdovy kolo- další mínus

6) velky zrcátka, vysokej posaz (ale pozor, při mych 170 cm a nejvyšší poloze sedačky jsem měl horni hranu předního skla skoro v urovni očí- to čelní sklo opravdu malá plocha), neměl jsem však nijake problemy z výhledem jak vzad tak přes sloupky do boku.

7) řazeni přesny, zátah motoru od 2000 ale pro velkej provoz jsem to zas tak moc nemohl sledovat, ve srovnani s dvoulitrem od fordu v C-maxovi, není až zas tak točivej.

Určitě přijemna změna oproti evropsky škole co se vyrazu vozu týká, s praktičnosti je to už trochu na štíru. Cena se jevi zajímavou (psychologicky). Zkusim ještě alespoň jednu jizdu a zaměřím se na detaily. Jinak udajně jich v ČR moc neni a nebude (samohyl motor Zlin do konce roku 3 ks).
No tak dojezdový kolo - hoolt chtěli uspořit místo no, výška sedáku - od toho je sedalo stavitelné, aby si našel vhodnou polohu...

Velký zrcátka sou spíš plus ne, aspoň je v nich něco vidět.

maj jako předváděčku jen ropáka jo? Benzin není?

No je fakt že se víc budou prodávat bohužel ty ropáky, stejně jako je tomu v případě Jeepů a Voygerů - většina má šaltpáku a diesel.

Bohužel.....
jsem to nešťastně napsal, samozřejmě že vysokej posaz a velký lopouchy jsou super
Mě by zajímal nejvíc ten beznín s CVT, v tom bych se chtěl svézt...
jak z toho neudělaj náklaĎák tak neprorazej
Kdo chce nákladák, necht si koupí Dodge RAM 😁
[odkaz]
[odkaz]
Tak a už mám vybavení i doma 😁
Kdyz vidim ceny aut v cechach, zvazuju moznost koupit auto v USA a nechat ho dovezt do CR. Mate nekdo zkusenost, jak to funguje? Auto bych si koupil sam, jenom bych ho chtel dopravit do CR a vyridit vsechny formality. Chtel bych minivan, nejspis Dodge Grand Caravan. Musi se takove auto potom v cechach nejak predelavat, aby se dalo prihlasit?Kolik stoji dovoz do CR? Mate nekdo zkusenost s firmou, ktera by to zajistila?
1) dopravit auto do přístavu v USA

2) najít firmu co vozí kontejnery do Hamburku případně přímo do Čr

3) zplatit clo + další poplatky

4) vymámit na DiamlerChrysler Bohemia prohlášení o shodě (pokud bys ho němle, musí na ústavu pro výzkum motorových vozidel případně na některých sTK absolvovat proceduru - emise, bzrdy atd. rozluč se s šervenými blinkry a budíky v majlích. Cena téhle srandy tak 20-50 tisíc dle vozu....

Takže bud bych si nechal auto dovézt přes firmu co je sem vozí - www.simix.cz ; www.denker.cz ; www.impexta.cz.

Nebo bych se na to vyčvajznul, Voygerů a Caravanů je tu hafo, koupil něco rok dva starýho tady nebo z EU a byl v pohodě...
Zjistil jsem, ze bych nemusel platit zadne clo ani DPH, tak by mohlo skutecne byt zajimave neco si privezt. Muze se z Ameriky dovezt jakekoliv auto, nebo jenom auta, ktera se u nas prodavaji?
Hm, tak oficiálně se za vozy dovezené mimo území EU clo platí....Takže bude to bude nějaká levota (do čehož mi nic není, každýho věc) nebo cálovat musíš 😄

Dovézt lze cokoliv. Ovšem bud to musí být maldší 8 let, nebo se to muselo oficiálně prodávat v EU, nebo to musí mít evropskou homologaci.....

Anebo to být veterán (do roku výroby 1982), to lze pak přihlásit na veterán noty bez problémů. Takže největší problém sou vozy 1983-1997. Pokud se neprodávaly v EU (což tak 60% neprodávalo a nemaj papír o homologaci (což tak 90% nemá), tak si to dovýzt můžeš, ale můžeš na to bud koukat z okna, nebo an to hodit jiný papíry a jezdit na jinejch notách >😁

Jiný řešení není....

Ten udávanej Carvan je svým rokem výroby ale v poho. Jen to nemá smysl, ta procedura kolem toho
Hm, tak oficiálně se za vozy dovezené mimo území EU clo platí....Takže bude to bude nějaká levota (do čehož mi nic není, každýho věc) nebo cálovat musíš

Zadna levota. Zjistil jsem na Gen. reditelstvi cen, ze kdyz zijes v USA dele nez rok a auto pred dovozem vlastnis vice nez 6 mesicu a budes ho vlastnit jeste 6 mesicu po dovozu, tak se clo ani DPH neplati
Zdravím a onlouvám se, že vpadám do diskuse, ale předpokládal jsem, že právě tady budou lidi vědět.

Mám možnost koupit Dodge Stratus 2.4i r.v.1996, automat, klima atd. Přivezené před 2 roky z US. Cena 50000,-

Chtěl jsem se zeptat, zda to stojí za to. nejsem samozřejmě schopen tu dokonale popsat stav, ale vypadá OK, snad dokonce nenabouraný (všechno lícuje, stejná barva, žádné kapky).

Nemám se bát toho automatu? Má tohle auto nějaké standardní mouchy?

A co ta americká verze. Prý můžou být problémy s detaily jako žárovky a tak.

Asi stupidní dotazy, ale byla by to moj eprvní amerika (i když docela evropská), takže nemám ponětí, co čekat.

Díky
Dodge Stratus maji nekteri mi kolegove v praci. Myslim, ze vsichni maji novejsi modely, ale presto s nima moc nadseny nejsou. Nevim ale s cim konkretne nejsou spokojeny. Jinak zkusenosti majitelu muzes najit tady:

[odkaz]
Máš štěstí.

Tohle auto znám až na ten motor moc dobře. 2,4 je totiž čtyřválec DOHC, automat je stejný jako u 2,5 V6. No problem. Strá 4.st klasika s OverDrive. Zkontrolovat hladinu ATF, barvu a zápach (nesmí být tmavě hnědá, a smrdět spáleninou, naopak musí být světlečervená).

Žárovek se neboj, všechny ND jde sehnat přes velkou troju dovozců ND - www.simix.cz ; www.impexta.cz ; www.cartime.com

Americká verze má vzádu bubny narozdíl od evropské co má kotouče na všech 4, trochu jiná bude elekterika, halvně světla a blinkry (ale Dodge míval vzádu oranžové i v USA).

Cena na rok výroba vesměs odpovídající, připrav se že to bude mít nalítaáno kolem 200 táců (i když ti třeba dotyčný tvrdí méně).
Díky. Je to totiž hrozně zvláštní. Recenze američanů jsou katastrofální, zatímco recenze u nás (na Chrysler Stratus) jsou vesměs pozitvní. Jestli holt nejsou amíci moc zhýčkaní >😁
Já Stratus (i když 2,5 V6) nemůžu než chválit.

Ten 2,4 DOHC má 150 HP, což plně stačí (bo 2,5 V6 má 160) a váží o trošinku víc....

Ta 2,4 má lepší spotřebu, zas 2,5 V6 je V6 a má lepší zvuk, výdrž atd.

Díly - můžu doporučit Simix a Cartime (osobní zkušenost, oboje solidní), zasílají i přes PPL.

Namátkou nějaké ceny: tlumiče KYB GR-2 - 2 tis kus (s DPH) (www.mjauto.cz) ; Filtr do autoamtu: 450,- Kč, 1 litr ATF+3 - 130,- Kč (nic jiného tam nelít, max ATF+4 - kupovat originál MOPAR od DaimlerChrysler Bohemia). Doporučuji v případě zakoupení okamžitě nechat vyměnit náplň v převodovce + filtr.

Olej filtr: 150,- Kč (FRAM PH 16)

Olej používat 10W40 nebo 10W30 - rozhodně NE plná syntetika!!!!

Vzduch filtr: 300,- Kč

Kotouče + desky dle výrobce a kvality

PCV Valve cca 120,-

Svíčky Champion 110,- kus (Single Platinum)

Takže pokus by koupil, nechat vyměnit ATF+ filtr, vyměnit rozvody (pokud nebyly prokazatelně dělaný - cena tak 5-6 tisíc i s prací - vyplatí se); vyměnit olej+filtr v motoru, vyměnit palivový filtr, vzduchový a PCV Valve. Podívat se na kabely od svíček a svíčky, pokud budou špatný, taky vyměnit.

Jinak se jukni z lemy zadních blatníků a konce prahů - rády hnijou...

na ostatních místech anikorozní ochrna OK, nech si udělat nástřik spodku před zimou...
Vyčerpávající :roll:

Takhle to zní relativně v pohodě. Zatím jsem měl na auta štěstí. Ani na jednom se nestalo víc než díra ve výfuku (Swift 1.3, VW Golf IV).

Golfa mi ukradla žena, tak ať je čím jezdit 😊
Není zač. V případě dalších dotazů mě kdykoliv kontaktuj, rád poradim. Písni mi klidně SZ, písnu ti na sebe mail.

Tak oproti Golfu a Swiftu je Stratus, ačkoliv konstrukčně přes 11 let starejch doslova křižník 😄

Sice je to předohrab, s některjma japonskejma dílama, ale furt v duchu určitých amerických tradic....

Má slušnou výbavu (jo nezpomeň si jí zkontrolovat, zdejší borci umí perketně zničit rádia, el. antény atd, jukni jestli nejsou vystřelený airbagy - kontorlky aribagů a pásů nesmí zhasnout současně, jinak je to propojený); velmi solidní výkon, je to prostorný, přitom evropské vlastnosti. Fakt pohoda je s V6 jet 150 Km/h po dálnici - krom šustění kol není nic slyšet, nádhera....

Vzádu už tenkrát víceprvkové zavěšení, akorát škoda že ty kotouče nedávaly všude, takhle se musíš spokojit s bubny no. Ale brdzí to dobře...

Díly nejsou drahý, krom origo, když nebudeš bourat, víceméně je nepotřebuješ...

Neorigo blatník stojí třeba 999,- Kč (přední). Přední kapota 3 tisíce (S dPH). No ale losoval bych, že origo víko zadního kufru (neorigo se nedělá) bude tak za 6-8

>😁 😁
osobne som do tohto piatka absolutne neuvazoval o ziadnom z US cars, ale bol som si dokladnejsie obzriet priemo u predajcu aj osahat Dodge Caliber a uchvatil ma.

Mam momentalne Octaviu II, zena Almeru a Caliber si celkom dobre viem predstavit ako auto pre zenu a na weekendy. Hodnotenia na webe typu "ako ked sadnete do Loganu" ci "Korejec z 90tych rokov" su podla mojej osobnej skusenosti nezmysel a poznacene predsudkami. Odhliadnuc od toho ze Caliber sa snazi lakat atraktivnym, muskulativnym exterierom a cenami, je podla mna jeho interier sice lacnejsie spracovany ako v standarde nizssej strednej triedy (OII, Golfe V ci mojom favoritovi Focuse II) ale zda sa mi prakticky urobeny. Plasty nie su tie uplne tvrde vrzacie ako boli v korejcoch donedavna, ale su huzevnate a vyzeraju odolne. Stredovy panel osobne strieborny tiez nemusim aj ked je to stale aktualny trend (ktory sa vsak pomerne rychlo okuka). Biele budiky s modrym podsvietenim - super, neni co "tunit" a neni to ziadna nuda😄 ich spracovanie tiez slusne. Dvere maju dvojite tesnenia a spracovanie zamkov a pantov po blizzsej obhliadke ukaze solidnu robotu minimalne na urovni strednej nizssej aj strednej triedy europskych aut (dvere aj po opakovanom pribuchnuti vzdy presne a tlmene zapadaju) plechy su solidne tlmene bitumenovymi platmi zvnutra (nezvonia) co nie je samozrejmost a u Korejcov stale skoro uplne absetnuje. Dvere potom plieskaju ako dvere od garaze (aktualny Opel Vectra, Astra...). Tieto riesenia napovedaju ze za jazdy bude celkom ticho. Ked sa vratim k tym plastom: Majitelia VW grou aut ako vam vyzeraju po par mesiacoch ci dvoch, troch rokoch povodne hodvabne pseudo kvalitne plasty madiel dvery? Doskrabane, olupane ze ano? VW Pouziva uz v druhej generacii (Golf IV, V, Passaty aktualany aj predchadzajuci, Superb, OII...) nepochopitelne zufaly ***sky nastrek inak jednoducheho tvrdeho plastu. Nove je to pekne ale kto ma chut stale davat pozor nech to len neskrabnem (casom sa to aj tak doskriabe az hruza). Preto nepozeram na tie plasty v Calibery tak zvrchu. Su vcelku prakticke i ked vyzeraju menej luxusne. Ale podla mna plne koresponduju so zameranim a stylom auta. Kto chce aby to vyzeralo luxusnejsie moze si priplatit za luxury pack (kozene sedadla, volat, + ine...). Osobne sa dost tesim na skusobnu jazdu. Holdujem skor benzinom a 16V 1,8 s variabilnym casovanim a 110kW nevyzera marne. Kto vam ho da v zaklade strednej nizssej triedy? Skoda ze je auto trosku obezne (tazke) inak by to mohlo byt zihaldo. Krutak vsak nic moc 168Nm takze asi nejaky sportak to nebude ale aj tak som zvedavy. Ak by mi ho na testovacke dovolili pustit co to da dolu pristavnym mostom (smer Prievoz) vedel by som ci ma ambicie byt aj zabavnym. Druha vec bude ako zvladne derave cesty a rolety. Naklon prirodzene ocakavam vacsi. Co vase skusenosti s jazdou? ja som dost nalomeny a neviem sa dockat jazdy😄 Jeho odlisna cesta pri dobrej cene ma bere😄. Aj ked mnou predbezne vybrana vybava bude stat cca 670tis Sk. (1,8 SE+18 palcove AL)
Caliber je dělaný pro evropu. Tudíž v nabídce dieslové motory a 4-válcové benzíny....

Auto je co se týče exteriéru velmi hezké. Svalnaté, elegantí. inteiér je dost trága, to musím přiznat. Nejvíc mě štvě ta plastová páčka na otevírání dveří. I 10 let starej Chrysler měl chromovanou, plechovou...

Caliber není závodák, je to vůz pro rodinu na poklidnou jízdu.
iste "zavodne" vykony necakam auto je na to dost tazke. Som zvedavy po skusobnej jazde ktoru si prave dohadujem. Trosku moje nadsenie opada kedze som zistil ze sa skoro vobec neda volit vybava (napr doobjednat kozeny volant ci iny dekor stredoveho panelu) Toto je mozne az u najvyssej vybavy SXT a ta uz vzhladom na cenu neni zaujimava. V USA je 2,4l benzin s CVT prevodovkou vo vybave SXT a hlavne 4x4 nahonom za 19900 USD. U nas mas za tu cenu zakladny model. Dost skoda ze vsetko z USA je kvoli CLu tak predrazene.

Ten Dodge Caliber v druhej nanzizsej vybave 1,8SE bez dalsej priplatkovej vybavy vyjde 649tis Sk. Za 615tis je prakticky vo vsetkych smeroch lepsi a vybavenejsi Ford Focus 1,6 115k kombi vybava Sport (akcia Champion). Skoda asi z toho nic nebude lebo ma to auto chytilo charakterom a originalitou. Uvidim este co skusobna jazda a pripadne nejaka ponuka priamo predajcu
Njn, ceny v USA sou trochu jinde.....

Jenže když si připočteš úpravu na evropské poměry, dopravu, clo a papírování kolem, nejvyjde už to zas tak extra výhodně.....

Tak Focus je dobrej, o tom žádná, ale zas to má každej a nebude tak robustní....
Aháá.

Jenže to se týká jen těch, co tam zas delší dobu byly a to auto tam měli dýl. To je možné, o tom nic nevím. Ale pokud by to byl klasickej dovoz, kdy tam auto nikdo nevlastnil a dotyčný tam nebydlí, tak se clo platí...

Tohle se týká jen velmi malého počtu lidí, to je asi nebolí...
Prave som sa vratil zo skusobnej jazdy s Dodge Caliber 1,8 SE (150k) a ak chce niekto pohodlie toto auto ano kludne. makke pohodlne sedacky, pritom maju slusne bocne vedenie chrbta. Pre mna co mam 175 cm a 80kg vsetko poruke (okrem velmi blbo umiestenenho ovladania palubneho pocitaca). Dynamika nijak omracujuca ale da sa povedat v intenciach pohodlneho zvezenia dostacujuca. Filtrovanie nerovnosti nadpriemerne (lepsie ako OII, ci Golf V). hluk v kabine pri nizkych az strednych otackach nizky, pri vyssich na urovni triedy. Stabilita v zakrutach na to ze auto je vyssie posadene prekvapivo dobre. Auto je proste user frendly hned ako si sadnete a plynulo samozrejme sa rozbehnete, viete ze si ho oblubi aj vasa manzelka, co moze byt dost dolezite😄. Plasty v interiery sa nebudu pacit kazdemu, podla mna su ucelne (huzevnate s perspektivou lahkoudrzbovosti a minimalneho opotrebenia pouzivanim. Keby stalo to co v USA asi nevaham a kupim. V cene co sa predava u nas sa vsak da kupit komplet konkurencia v nizssej strednej triede od OII az po Ford Focus. Tak ci tak na Slovensku su v podstate az na predvadzacie 2-3ks vypredane do 3/07. Som zvedavy na referencie majitelov. Vacsina tu zatial hlavne kritizuje podla nich lacne posobiaci interier. Cim hodnotenie s opovrhnutim zvacsa aj konci.
No inteirér se dvakrát nepovedl, o tom žádná, ale za tu cenu to není špatný......Pro rodinu zajímavý a neokoukaný auto....
skor by som povedal ze za tu cenu u nas interier pre vacsinu asi hlavny pruser. Zda sa vsak ze auto ma solidne jazdne ambicie slusal by mu aj silnejsi motor (v USA sa predava aj s 2,4l 170k). Pre tych neznalejsich to ma kotuce na vsetkych styroch kolesach a hlavne zadnu viacprvkovu napravu. Auto podla mna neni rozhodne skatulka: "typicka amerika"
No vono u moderních aut je nutné si položit otázku co je to typická amerika?

Ford Crown Victoria, který už se po opadnutí zájmu vyrábět nebude (nová generace se totiž nepřipravuje)? Nebo velké pikapy či SUV? Nebo vozy dělané jako konkurence evropským a asijským autům?

Přiznám se že na tuto otázku neumím odpovědět......

2,4 se bude dovážet i do evropy,ale až časem....

Jistě, však koutče na všech 4 a víceprvkové zavěšení měl už i Stratus pro evropu v roce 1995. Kdy jiní evropští výrobci tohle zdaleka neměli....
to R.Barrichello: nie som znaly amerivckych aut ale Stratus bude skor vynimkou, ani novy Mustang nema viacprvkovu zadnu napravu, VACSINA AMERIK POKIAL VIEM MA DODNES BUD TUHU ZADNU NAPRAVU ALEBO V LEPSOM PRIPADE h-CKOVU (z ekonomickeho hladiska), ale aj radoby sportaky ako Pontiac Firebird mali vzadu bubny, a mnohe dalsie, vynimka nepotvrdzuje pravidlo.... (Stratus a mozno malo dalsich)
Jistě, základní verze Mustangu má dodnes tuhou azdní, a bubny, však američnaům to vzhledem k odlišnosti silnic, rychlostních limitů atd. boahtě stačí. Ale dnes už všechny lepší vozy (např. sedany Buick) mají standartně kotouče na všech 4, ABS, trakční systémy atd...

To samé Cadillac, Lincoln.

Chrysler byl v tomhle směru průkopník, kdy pochopil že pokud chce uspět v Evropě, musí nabídnout něco víc. A to u vozů Stratus, Vision či New Yorker nabízel....

Pominu fakt, že americké verze ty bubny vzádu měly (i Stratus).

Firebird ani Camaro už se nedělají.

K nápravám - Superb, fabia a spol taky víceprvek nemají, stejně jako řada modelů VW z doby před pár lety.....

Bubny vzádu byly taky u levnějších verzí časté a to i u asijských vozůůů
to R.Barrichello: ale no, uznaj aspon to ze prave preto ze ak sportove auto, resp auto co ma 6 a viac valec a ma vzadu bubny a pevnu zadnu napravu tak ho rozhodne v europe nepochvalia a dominantou toho auta bude skor pohodlna jazda v priemom smere. Jasne v USA su ine podmienky (dlhe rovne cesty, tvrdo kontrolovane a postihovane limity rychlosti) takze im toto staci ale v europe to neobstoji. Oficialne cislo 301 predanych novych aut v europe v roku 2005 hovori za vela. Viem ze si fanda US cars tak nechajme dalsie argumentovanie ci flames. Vynimky nepotvrdzuju pravidlo, ale zda sa ze v USA sa bliska na lepsie casy a moze to priniest len prijemne osviezenie globalizovaneho eurazijskeho trhu s autami kde uz neexistuju narodne auta a stare nazory na auta typu znacka XY je smejd su k nicomu viac ako kedy predtym. Ja osobne som na to dost zvedavy. Preto ma aj zaujal Caliber a obzeral som aj jeho dvojca Jeep Compass. Skoda ze u Compas-u (od 879tis Sk) je cena este viac predrazena ako u Calibru v USA pokial viem zacina dokonca nizssie ako Caliber (na nejakych 12900 USD :shock:
301 prodaných americký aut v Evropě? Za rok 2005? Si vynechal pár nul, ne. Oficálně se v Evropě prodává Chrysler, Dodge,Jeep, Cadillac,Corvette, Hummer. Neoficálně celej zbytek.

Jen Mustangů se neofiko mohlo v celý Evropě prodat tak 800-1500 >😁

A trio Chrysler,Dodge, Jeep, tobude dost velký číslo
[odkaz]

Pozor at nespadnete ze židle po záchvatu smíchu!
tych 301ks som mozno niekde zle precital, alebo tam bola chyba, hladal som to a uz znova nenasiel odkial to mam. Tiez sa mi to zda male cislo. V mojom okoli parkuju hned 3 zarucene novo kupene US cars takze to uz by bola stotina >😁 . (Hummer H2, Cadilac CTS coupe, Chrysler 300C kombi-vsetky patria typkom co maju jednu SBS-ku)
To velmi pravděpodbně, nebo to nebyla Evropa nebo jen údaj jedné značky. Jako celkové číslo je to toální kravina, jen Cadillců se někdy v roce 1999 prodalo asi 1200 ks a to se enprodávaly zadelka tam kde dnes.

Hummer H2, H3, Corvette C6 a C5, to sou docela masovky, to lze vidět skoro denně, to samý jeepy Wrangler, Cherokee či Grand Cherokee. Chryslery sou taky vidět, Cadillacy taky (včero jedno zánovní CTS a jeden Deville z 80.let) + další....
[odkaz]
dle statistik SDA od 1/2006 do 9/2006 120 ks vozů. Velmi slušné...

Dodge Caliber do září 2006 zatím 32 ks ale už taky jeden Viper 😁
ještě by to chtělo ale připočíst indivindi dovozy ...

jinak caliber mě moc nenadchnul ale těším se až potkám na značkám 07´ Navigator :😉 😉
No individuálně se Caliber asi moc vozit nebude, to spíš ty Cadillacy, ale to bude tak do 5 kosků. Víc se vozí Mustangy, hlavně Hummery, Dodge RAMy, Navigatory a Jeepy
no já to myslel na ty cadillacy, protože zatím jsem potkal snad dva offiko auta a jinak zbytek indivindi ... jj mustang, infinti , navi atp ... jen víc tutěch aut na našich silniciích 😉

neviš esi je tu mark lt ? podle mě ještě ne nebo nemám info
Cadillacy tu sou, ale hlavně starší, já mluvil o fungl novejch autech. Těch se tu zas neofiko tolik neprodá, těch novejch Cadillců.

Jo zapoměl sem na Corvetty, ty se sem taky hodně vozej individuálně a sem tam nějakej Suburban, Tahoe(GMC Yukon).

O Markovi LT nevim, ale asi ne...

Dneksa sem viděl Mustang GT mimochodem 😁
V com sa v Amerike udava spotreba? V akych jednotkach, vie mi niekto poradit?

Dik...
MPG (Miles per Gallon). Tj kolik mil to ujede na galon beznínu.... Převodní tabulky si dej vyhledat v Google.
😊
Není zač. Jinak zajímavé stránky sou www.fueleconomy.org (mimo jiné je tam spotřeba řady vozů právě v MPG)
tak sjem si tak brousil po netu a našel fotky nového navigatora a tam tuhle : [odkaz] a pokud to teda dobře chápu tak faceliftem přišel navigator o redukční převodovku ??? 😢 :shock: :roll:
Nevim, já ho neštudoval. Fakt je, že s tim stejně nikdo do terénu nejezdí tak co >😁 Do města potřeba není...
[odkaz]

A pak že američani motory neumí!!!
jasne, ze nevedia......
Tak pro? je motor z Vetty nejlepší na sv?t? 😁
Jupííí
vše nej do nového roku 2007, hodně lásky, pohody, štěstí a úspěchů v práci i v rodinném životě a hodně km bez nehod a kolon ve vašich plechových miláčcích přeje Baryk
Tak sem se dostal k 6 tis. p?ísp?vk?. No, to už je p?kné ?íslo. Gratulace a oslavné dopisy mi zanechte u asistentky, podpisy až po tiskové konferenci. P?edem d?kuji 😜 >😁
[odkaz]

Velmi dobrý výkon a zajímavý design, který by se mohl líbit i v evropě...
velmi pekne, sa pochlapil pontiac v poslednej dobe spolu aj s tym sportiakom myslim ze solstice sa to volalo, videl som to akurat ked som bol na skusobnej jazde s mazdou speed6, tak som mu trochu zavidel, ale rychlejsi ako ja nebol 😄 mal som asi 100 koni navrch 😊
oni musí, jinak by přišly na buben. zatím jim do jde, cadilalcy a Hummer jsou úspěšní, pokud se jim to podaří s Pontiacem, zbývá jim Chevrolet a Buick.....
ozaj, s tou manualnou prevodovkou je to tam asi zart vsak 😊
Proč? Už dávno se k sportovním vozům s vysokým výkonem dávaly manuály, i do Camara a Vetty, tuším že i do Plymouthu Barracudy apod...

Manuál byl myslím i ve Fieru a to je prdítko...
další velmi zajímavý sedan, který bude i s AWD, tedy pohonem všech kol

[odkaz]
tj. není v tom započítám enoficiální dovoz

Chrysler😒br />
Neon - 9 ks

PT Cruiser - 11 ks

PT Cruiser Convertible - 2 ks

Sebring - 1 ks

Sebring Convertible - 2 ks

Crossfire - 8 ks

300 C - 39 ks

Voyager - 17 ks

Grand Voyager - 36 ks

Nezařazeno (nevím co nemohli zařadit, nic se sem jiného nevozí ofiko - čuju že v tom budou nějaký Sebringy) - 12 ks

Celkem: 137 ks

Dodge😒br />
Viper - 1 ks

Caliber - 58 ks

Celkem: 59 ks

Jeep😒br />
Compass - 1 ks

Wrangler - 4 ks

Cherokee - 15 ks

Grand Cher. - 18 ks

Celkem: 70 ks

Cadillac: 127 ks

Hummer: 3 ks

Suma sumárum: 397 ks amerických aut. Oficiálně. Když připočteme neofiko dovoz, typuju tak 450-500 aut...

V neofiko bude určo pár Mustangů, pár Chryslerů, pár Chevroletů....Dodge Magnumy, Hummery, Lincolny (hlavně limuzky)
Dodge Caliber - 10 ks

Crossfire - 1 ks

300C - 2 ks

Voyager - 2 ks

Grand Voyager - 1 ks

Nezarazeno - 2 ks

Jeep Compass - 1 ks

Cherokee - 1 ks

Grand Ch. - 1 ks

Cadillac - 4 ks
tak když vidím kolik se prodává jeepů tak v porovnání s Land Roverem teda žádná sláva :roll:
tak Jeep nemá nic jako Defender, neb Wrangler je trošku něco jinýho....

A vlastně ani nic jako Range Rover...
defik asi není nosným programem, to bych viděl na discoveru a rr sport s freelanderem ... uvidí se jak pomůže compass a patriot ale moc akčně to nevidím :roll:
No uvidíme, ale už tu jezdí pár Commanderů....
hmmm pár :roll: .... ale taky tu jezdí pár desítek discover ...
Jojo, tak pár tisíc Cherokee a GrandCherokee (i když polovina byla přitažena bud z ciziny nebo individuální dovoz z USA), tak pár stovek Wranglerů, několik Wagonerů, CJ >😁

V absolutních číslech včetně veteránů tu bude Jeepů přeci jen víc než Land Roverů včětně Range.
jj to máš pravdu , starýchh jeepů tu je více než lr, ale u nových je to naprosto opačně 😁
To je bohužel smutná pravda no. Je už moc velká konkurnce, hlavně korejské značky si ukrojily svými SUV značný podíl...To v 90. letech nebylo....
Dodge Caliber - 12 ks

Chrysler😒br />
Crossfire - 1 ks

PT Cruiser Conv. - 1 ks

LX (asi 300C) - 2 ks

Grand Voyager - 1 ks

Jeep😒br />
Compass - 1 ks

Grand Cherokee - 3 ks

Cadillac - 1 ks

Hummer - 1 ks

Celkem: 23 ks
Caf Rubensi, nevies o nejakych akciach (nejake zrazy a pod...), kde by sa dali vidiet pekne US full-size SUV (Lincoln, Ford, Chevrolet apod?). Na Wikipedii som si pozeral taky Lincoln Navigator a zamiloval som sa 😊
Srazy sou, první je v Jizbicích počátkem Dubna, viz [odkaz] Pak budou další (Brno, Luštěnice u Mladé Boleslavi apod.)

Navigator je poměrně hojně se vyskytujíc vůz po praze, minulý pátek sem zrovna jednoho zelenýho viděl...

Sou i dost po bazarech, tak se můžeš jít projet...
Jizbice pod Blanikem, kde to preboha je? 😊
Cez co hladas auta v CZ bazaroch? (webka).
Je, von se mě ptá jak hledám auta v bazarech. No asi přes inzertní servery ne. www.sauto.cz ; www,tipcar.cz ; www.cars.cz apod.

Webka? K čemu? Dej si ten model do google a uvidíš fotky, jestli chceš vidět videa, hledej na Youtube.com

Ostatně v těch inzercích je vždy k inzerátu foto

[odkaz]

[odkaz]

[odkaz]
Jeee, no jo, ptam se ...😊 Kdo se nepta, nic se nedozvi 😊

Na slovensku hladam ci uz priamo na strankach bazarov, alebo cez autoviu.

Kedze si z ciech, tak som sa spytal, cez co hladas tam u vas ...

V EU hladam cez aoutoscout24.
Dalnice D1, exit Čechtice.

Nebo přes Benešov, Vlašim, směr Pelhřimov, ostatně na tom odkazu to máš popsaný. Vem si mapu a uvidíš.....

Nebo si počkej na dlaší srazy, které sou pro tebe blíž, ostatně odkud vlastně seš?
Kuuva, tieto stranky v poslednom case blbnu, sakra!

Inac poviem ti, v cechach je ten vyber aut o dost vacsi ako u nas ....

Som od Bratislavy, aj ked nie priamo. Ten zraz - pozeral som stranky, je tam napisane, ze je to hlavne pre ludi, ktore take auta vlastnia (ja zatial nie) a nie pre verejnost ....
Aha, brata zo -slovenska hej. Naozaj >😁

No tam u vás je těch aut méně, tomu věřím....Ale Impexta tam taky vozí a Chryslery a Dodge se tam ofiko prodávají...

AD sraz - v primáru je to pouze pro majitele těch aut co tam s nima přijedou, já tam byl už 2x. Ale rozhodně tě nikdo nevyhodí ani když přijedeš něčím jiným a necháš to před areálem nebo když přijdeš pěšky...

Nebo si kup ode mě káru a máš hned americké přibližovadlo >😁

Pro veřejnost sou vhodnější spíš srazy jako Brno a Luštěnice.... Tam je pro veřejnost i program. A bývá tam i víc aut, halvně těch novějších. Tady sou spíš klasiky 50-80. léta, ale najdou se i novější.
Nasiel som stranku American Cars Club Brno, su tam aj nejake terminy, napr😒br />
13.-14.7.2007 8.American cars meeting Brno American cars club Brno

Jo, na americke auta si ma nakopol ty na tomto fore .... a odvtedy uz nemam oci pre ine ... hm :x >😁

Ten Navigator je fakt krasny ... ako druhe auto (nie na kazdodenne dochadzanie) by som ho hned bral.... Alebo nejake porovnatelne podobne .... (Dodge Durango sa mi tiez paci). Zial cenovo su aj tie ojazdene dost vysoko. tak 400-500 tisic SK by sa dalo, viac nie 😊

Musim este zapatrat po prevadzkovych nakladoch takychto "monstier"... ale tipujem, ze taky zvuk 5l osemvalca musi byt nadherny 😊
Problem je, ze impexta na SK je len nejaky predaj motocyklov v Ziline.... celkovo som zatial nenasiel nejaky servis zamerany na americke auta ...
Tak stránky maj sice slovensky : [odkaz]

Ale odazy na prodej a sevis sou směřovaný do čr. Hm....

Tak určo si de dovézt káru individuálně z německa či USA.

Nebo i z čr.

Ceny - tak offroady a SUV ceny drží, nejpřijatelněji vyjde E😜lorer...

[odkaz]
Jo, E😜lorer sa mi paci, ale ked som zbadal tie vacsie kary, tak hold .... srdco poskocilo.

Ale nazivo som ich este nevidel (E😜lorera hej, toho v okoli sem tam stretnem).
Jj, to je ten brnněský sraz, pořádá Pavel Čáslava...To by pro tebe bylo blíž, bývá to tam u Tesca nebo u nějakého shopping parku....

Tak vidíš, aspoň někoho sem k něčemu přivedl. Spotřeba? 15 když s tím pojedeš rozumně a vyhneš se městu, po dálnici stylem kochám se i tak za 12. Ale město, to je krapet horší, tak 17-20. To víš, sou to těžký káry...

Ale konkurence v podobě např. Toyty LandCruiser žere to samý....
Spotrebu vydrzim - nenajazdim s tym 40 tisic rocne. Na dochadzanie si kupim nieco hospodarnejsie ...

- co tak olej a filtre, popripade ine spotrebne polozky? netreba to casto menit (ja viem, zavisi od konkretneho motoru)? Pocul som vselojake historky, ale to su take kecy...

Toyota, Hyundai, Suzuki apod ... to ma nebere.
tuhle jsem si ošahával tu poslední generaci a jako že sice tam je pár divností ale jako celek se mi to auto hooodně líbí, škoda že se sem nevozí ... 😢
Vše se dá dovézt individuálně
Tak ten je levnej. Filtr olejovej cca 150,- do autoamtu cca 500,- kč ; ATF je u Forda Mercon (což bývá shodné s Dexronem III) litr á 120-160 Kč. Jen nečekej, že výměný interval oljeje je 50 tis km, tak max 10 tis, někdy ani to ne. Ale jdou používat levnější oleje (až na vyjimky).

Tlimiče - tak na e😜lorera to bude víc no, svíčky tak áá 10-150 kč /kus; klánové řemny tak 300-600 Kč/kus.

Kotouče a destičky, do 10-12 se v poho vejdeš.

Zbytek už je značně individuální....

E😜lorery se svého času v čr oficiálně prodávaly, ale jen chvilku (asi rok nebo dva)
Olej menim kazdych 15 tis aj na renaulte ... 😊
jj vše .. taky jich z té doby tu je celkem dost protože měli jakou takous reklamu .. ale holt u novejch je smolík pacholík 😢
Ahoj, v Olmiku jsem viděl pěknou ameriku. Znáto tohle auto někdo??? Žluto hnědý Ford Ranchero, r.v. někde mezi 1976-79.
Ranchero, hm to bylo někde tuším na prodej tohle to. Ale to už je dýl. Kdo to nasál nevim...

Můžu se zkusit poptat
To vím, prodávali to GV. Teď tam maji zas jedno. Spíš mě zajímali nějaký skušenosti majitele atd....
Jo pravdu díš. To mi připomíná že kámoš majitele GV zná, takže by to možná šlo zjistit, kdo to nasál 😄
To se asi taky zeptám v GV, jedu tam po neděli.
Tak sedan Dodge Avenger a ta krabice s názvem Nitro přijdou na náš trh v červnu. Avenger by měl startovat podle dostupných info na 600 tis. kč, což je velmi pěkná cena...

Bratříček Sebring už je v prodeji, ale Avenger je exteriérově hezčí. Interiér je nic moc, plastová šedivost.... Ve starym Sebringu byl lepší.
Vidim, ze mas novu karu ... gratulujem 😄 Spokojnost?
No zatim jo a dík. Sem toho moc najezdil, neb auto potřebuje nový pneu, baterku + nějaký drobnosti.....
Potom napis, ako sa v tom vozi, aky je motor atd... to je automat? Ak ano, napis aj ako pracuje .... proste tvoje dojmy. Ale az ked nabehas aspon 1000 km 😊

Kolkaty majitel si?
Ok, napíšu. Až to bude v cajku...

Ano, klasika 4.st HDM s možností přímého řazení Autostick...

Majitel? Třetí, ale ten druhej(firma) to měl(a) 3 měsíce, pak mu to sebrala leasingovka, takže to se ani nepočítá 😄
fiiiha, si kupil auto? na kolko ta vyslo? je to dovoz?
EE, koupeno v čr, přes ofiko dovozce. Americká verze má houby výbavu...

Servisní knížka, najeto prověřených 107 tis. Km.

Vyšlo to celkem levno, bo to tam stálo už poněkud déle...

Nebouraný, jen trošku odřený nárazníky od parkování, no měla to ženská.

Jinak to má ABS,EBD, man.klima, 6x airbag, rádio+CD+kazeták+zesilovač+6 repro+CD changer+el.anténa ; el.okna, el.zrcátka, vše v kůži, vyhř. sedadla vpředu; el. stav. sedadlo řidiče, 16" ALU kola, ost. světel, mlhovky, tempomat, přímé řazení Autostick; stav. volant, palubní poč. ; digit. kompas, teploměr IN/OUT; dálkový centrál vč. otv. kufru, imobilizér, vzádu tradičně víceprvek.

+ množství ůložných prostor a držáky na nápoje vpředu i pro zadní cestující...

Motor 2,7 V6 DOHC; 203 HP známý i z 300M či Concorde/Intrepid.
tak sprav nejake foto, a supni ho na moje.auto, ja som tam prave hodil svoj byvaly dodge, pod nickom wikinko
Se juknu.

No možná časem....
Anonym
Dodge Caliber - 7 ks
Chrysler Sebring - 2 ks
Chrysler Crossfire - 2 ks
PT Cruiser - 1
LX (asi 300C) - 3 ks
Jeep Commander - 1ks
Compass - 2 ks
Wrangler - 1 ks
Grand Cherokee - 1ks

Kategorie N1😒br /> Chrysler - 3 ks
Jeep - 7 ks
Cadillac - 2 ks
Hummer - 3 ks
Celkem: 35 vozů
Anonym
Dodge - 18
Chrysler - 193
Jeep - 142
Cadillac - 5
Hummer - 3
Lincoln - 3
Pontiac - 7
Celkem: 371 ks

Slušné číslo, pak že se sem ameriky nevozí
Anonym
takže kdo touží uvidět tento vůz, má šanci. Je to exemplář v černé barvě, já sobně už sem ho viděl v pátek.
Anonym
uDCAB na P-4 Chodově, takže kdo touží uvidět tento vůz, má šanci. Je to exemplář v černé barvě, já sobně už sem ho viděl v pátek.
No ako tvoja nova kara? Spokojny? Uz jazdis? 😉
Anonym
Ještě ne, ještě zbývá doladit jednu věc a to tu nejpodstatnější. Ale nejsou money, ale tak do 3 neděl by to snad mělo být...
Anonym
Dodge Caliber - 7
Chrysler Crossfire - 1
Chrysler LX (asi 300C) - 4
PT Cabrio - 1
Voyager - 6
Grand Voyager - 3
Jeep Compass - 3
Commander - 2
Wrangler - 2
Nezařazeno😒br /> Dodge - 1
Chrysler - 2
Cadillac - 1

Kategorie N1😒br /> Chrysler - 3
Cadillac - 1
Hummer - 2

Celkem: 41 nových amerik
Anonym
Dodge - 7
Chrysler - 93
Jeep - 41
Cadillac - 4
Hummer - 12
a to bude ještě pár kousků mezi Fordem a Chevroletem, šacuju tak 10-15 ks
Suma sumárum: cca 170 ojetých amerik za měsíc. Taky slušné...
Anonym
Dodge Caliber - 11
Dodge Nitro - 3
Dodge Viper - 1
Chrysler LX (asi 300C) - 2
Voyager - 3
Grand Voyager - 3
PT Cruiser - 1
Jeep Compass - 3
Commander - 1
Wrangler - 3
Grand Cherokee - 2
Nezařazeno😒br /> Chrysler - 1
Jeep - 2
Cadillac - 1

Kategorie N1😒br /> Chrysler - 6
Cadillac - 1
Jeep - 8

Celkem: 52 nových amerik
Anonym
A ted se těště, rekordní měsíc😒br /> Cadillac - 3
Dodge - 6
Chevrolet - 80
Chrysler - 75
Jeep - 49
Lincoln - 1
Plymouth - 1
Pontiac - 4

Celkem: 219 vozů. Hezkýýý, bravo.
Ahoj Barik, chodis sem este? Co Sebring?
Chystam sa koncom roka kupovat ... tak napis 😊
Anonym
Ahojky, jasně chodím.
Sebring jezdí, byl sem s nim zrovna minulej víkend na Orlíku a zvíkově. Co budeš kupovat? Povidej....
Chcem Sebringa, r.v. 2001-2002, 2.7 motor, plnu vybavu. do 100 tis km. Tak do 9000 Eur.
Myslim, ze sa da zohnat slusny kusok.
Anonym
Ahojky. No tak to je dobrá volba. Ona jiná než plná výbava u evropské verze nebyla, za příplatek byl akorát šíbr (nejni oč stát)a leštěné chromované disky kol. Vše ostatní v základu.

Momentálně je k mání červenej v AAA v Ostravě za 209. Zkus na něj juknout...
Ahoj.
Bol som u nas pozriet jeden v bazari - nikdy predtym som ho nazivo nevidel, tak som si ho chcel obzriet. Vnutri priestoru dost, to sa mi pacilo. Zvonku vsak neposobi takym mohutnym dojmom. Teda aspon na mna nie - trosku ma to sklamalo, ale chcem sa ist este pozriet znova, na nejaky iny kus.
Co ma este trochu sklamalo je kufor - mam na teba otazku, je mozne kufor predlzit sklopenim zadneho sedadla, alebo nie?

Dik.
Anonym
Tak auto má 4,8 metru s tím že je nízké. Je to prostě midsize, pokud chceš něco většího 300M či 300C je alternativou....

Jistě kufr se dá zvětšit sklopením zadních sedadel, ty se sklápí v poměru 60:40. Zadní sedáky jdou vyndat, ale i tak po sklopení nevznikne rovná podlaha, s tím se rozluč no.....
je tosedan, na běžné věci jako nákup apod. to stačí, bágly na vejlet apod. Na vožení cementu to holt není 😄
Debilny system - dvojity prispevok
Sedan mam aj teraz, takze viem o com to je... Ide len o to, ked je nejaky nudzovy pripad ...
No a skusim tam nabuduce este nacpat karicku.... 😊

Co motor (ty mas tusim tiez 2.7 V6), dynamika je OK? Akceleracia vyhovuje? VIem, ze si mal predtym stratusa, mozes trosku porovnat?
Anonym
Tak 2001-2003 váží "jen" 1500 kg a těch 203 HP s tím cvičí velmi, velmi slušně. Ono mezi náma, konkurenčí 3,0 V6 zejména japonských značek (Camry, Accrod coupe) v tý době dávaly i těsně pod 200, takže...

Akcelerace je slušná, ale mě se neptej na dynamickou jízdu - se Stratusem se víc jak 155 nikdá nejel a s tímhle nejvíc 120, neb sou tam gumy ještě z fabriky a na těch si víc nelajsnu....
Ono mezi náma, pokud bys to chtěl trvale honit 200-kou po dálnici, tak doporčujui asi koupit něco jinšího, ne že by to neumělo tak jet, ale tyhle rychlosti tomu zrovna nedělaj nijak zvlášt dobře....
Mě těší hlavně spotřeba, která je výrazně nižší jak u Stratuse, kterej měl o 43 Hp méně.
Nie, neboj, honit to 200 po nasich dialniciach nemienim - uspokojuje ma rychlost do 160 km. Dynamika ma zaujima preto, ze ked potrebujem na to dupnut, tak ze sa to pohne ... 😊

Ako by si porovnal 300M (r.v. cca 2000) so sebringom (2002) ?
... mam na mysli 300M s tym 250 HP motorom.... (tusim 3.5 V6)
Anonym
Tak kolem 160 to je v poho. akcelerace je výborná, když na to dupneš, vystřelí to kupředu.

To bude horší - já v 300M nikdá nejel ani jako spolujezdec....
Je to větší a těžší, zas výkonější motor.... ale nějakou výrazně odlišnou dynamiku bych nečekal, zrychlení bude o fous lepší, tot vše... akorát bude azs vyšší spotřeba...
Dik za nazor. Co si myslis o tej 300M? Uz sa nevyraba - aku to ma suciastkovu zakladnu? Da sa to vobec normalne servisovat? Na Wikipedii som si daco precital - motor sa montoval len jeden druh, ktory sa do inych modelov nemontoval, 4 stupnova prevodovka ( 4-speed 42LE automatic) s Autostickom. Tipujem, ze je to obdobna ako v sebringu...

Mna sebring trosicku sklamal velkostou - proste mi pripadal zvonka dost subtilny (vnutri to bolo o dost lepsie, o tom ziadna...)
Tak kukam po niecom vacsom.
...este som na tipcars nasiel nejaky "europsky" model 300M so 4-mi airbagmi - vyrabal sa aj tu? (resp. pre europu)? Nevies?
Anonym
Ne, sedany se vyráběly vždy jen v USA. ale ve verzích pro USA a Evropu, popř. kanadu a tam bývá různá výbava. US modely měly běžně jen 2 x airb; zatimoc evropy 4 či 6
Anonym
A ted se těště, rekordní měsíc😒br /> Buick - 1
Cadillac - 1
Dodge - 6
Chevrolet - 94
Chrysler - 93
Jeep - 46
Pontiac - 3

Celkem: 244 ks. Stále stoupá, stále stoupá 😄 Super!
Anonym
Dodge Caliber - 14
Dodge Nitro - 4
Chrysler LX (asi 300C) - 2
Voyager - 4
Jeep Commander - 3
Wrangler - 6
Grand Cherokee - 1
Cherokee - 2
Patriot - 1
Jeep - 2
Cadillac - 1

Kategorie N1😒br /> Chrysler - 4
Cadillac - 1
Jeep - 8
Hummer - 3

Celkem: 57 nových amerik. Takže taky zlepšení oproti květnu. Fajn.
Anonym
Dodge Caliber - 11
Dodge Nitro - 1
Chrysler LX (asi 300C) - 3
Sebring - 2
Voyager - 1
PT Cruiser - 1
PT Cabrio - 1
Jeep Wrangler - 9
Grand Cherokee - 1
Cherokee - 1
Patriot - 1
Nezařazeno😒br /> Cadillac - 3

Kategorie N1😒br /> Dodge - 4
Cadillac - 1
Jeep - 11
Hummer - 6

Celkem: 57 nových amerik. Takže naprosto stejné číslo jako v červnu 😄
Anonym
Dodge - 15
Chevrolet - 85
Chrysler - 85
Jeep - 36
Hummer - 1

Celkem: 222 ks. Takže došlo k menšímu poklesu.....
Odkial mas tie statistiky registracie dovezenych? 😊
Anonym
SDA. Odkud asi.... Ten Chevrolet není přesný, protže se nedá odlišit ten korejskej od americkýho, to samý i Ford, pár us Fordů mezi evropskejma bude. Takže v reálu to číslo bude vyšší tak o 15-30 kousků
Anonym
Dodge Caliber - 8
Dodge Nitro - 2
Voyager - 1
Grand Voyager -2
Crossfire - 1
Jeep Wrangler - 8
Grand Cherokee - 3
Commander - 2

Nezařazeno😒br /> Dodge - 2
Jeep - 2

Kategorie N1 (LUV)😒br /> Cadillac - 3
Hummer - 6
Dodge Nitro: 12
300C: 5
Commander - 3
Grand Cherokee - 5
Wrangler - 3
Compass - 1
Patriot -1

Jeep - 3

Celkem: 74 nových amerik. Super, konečně nárůst.....
Anonym
Buick - 1
Caddilac - 1
Dodge - 4
Chevrolet - 66
Chrysler - 94
Jeep - 49
Hummer - 2
Pontiac - 3

Celkem: 220 ks. Takže opět malinko pokles...
cuisine
hmm koukám že se nitro celkem chytlo 😄
Anonym
Jojo, Dodge to tu táhne. 25 novejch aut. A dobře se prodává i novej Wrangler.....ostatní je slabota....
Anonym
Dodge Caliber - 2
Avenger - 1
Voyager - 1
Grand Voyager - 3
Sebring - 1
300C - 1
Jeep Wrangler - 3
Grand Cherokee - 1
Patriot - 3
Commander - 2

Chrysler - 1
Cadillac -1

Kategorie N1 (LUV)😒br /> Cadillac - 2
Hummer - 6
Dodge Nitro: 3
Commander - 1
Compass -
Voyager - 2
Nezařazeno😒br /> Jeep - 2

Celkem: 38 nových amerik. To je propad 😲(((
Anonym
Dodge - 6
Chevrolet - 42
Chrysler - 53
Jeep - 39
Hummer - 1
Lincoln - 2
Plymouth - 1
Pontiac - 2

Celkem: 146 ks. Takže opět pokles...
cuisine
jsem myslel že ještě dovezli toho novýho navigouše .. ale asi bude vedenej jako jeden z těch ojetech ;-\
Anonym
Mezi těmi novými jsou zde jen ofiko zastoupené značky. Zbytek je bud mezi ostatními anebo tam nejni vůbec. Sou to statistiky sDA, ne každej je člen SDA 😄
Anonym
Dodge Caliber - 5
Avenger - 1
Nitro - 2
Voyager - 1
Grand Voyager - 1
Jeep Wrangler - 5
Grand Cherokee - 5
Patriot - 1
Commander - 2
Compass - 2

Nezařazeno😒br /> Jeep - 1
Chrysler - 1

Kategorie N1 (LUV)😒br /> Hummer - 4
Dodge Nitro: 4
Commander - 3
Patriot - 1
Voyager - 2
Commander - 3
Grand Cher - 2
Wrangler - 1
Nezařazeno😒br /> Jeep - 3

Celkem: 47 nových amerik. Konečně obrat směrem vzhůru...
Anonym
Cadillac - 1
Dodge - 5
Chevrolet - 79
Chrysler - 82
Jeep - 58
Hummer - 1
Lincoln - 2
Pontiac - 3

LUV
Dodge - 4
Hummer - 4
Chrysler - 1
Jeep - 2

Celkem: 242 ks. Takže konečně nárůst
😄
Anonym
Dodge Caliber - 3
Nitro - 1
Voyager - 3
Sebring - 1
300C - 2
Grand Voyager - 1
Jeep Wrangler - 2
Grand Cherokee - 3
Patriot - 2
Commander - 1
Compass - 2
Cadillac - 1

Chrysler - 1

Kategorie N1 (LUV)😒br /> Hummer - 6
Dodge Nitro: 10
Commander - 2
Patriot - 2
Voyager - 3
Commander - 2
Grand Cher - 4
Wrangler - 2
300C - 1
Cadillac - 1
Nezařazeno😒br /> Jeep - 5
Chrysler - 2

Celkem: 62 nových amerik. Vynikající měsíc....
Anonym
vč. LUV😒br /> Cadillac - 2
Dodge - 9
Chevrolet - 69
Chrysler - 78
Jeep - 69
Hummer - 2
Lincoln - 1

Celkem: 230 ks. Takže mírný pokles
;-\
Anonym
Dodge Caliber - 2
Nitro - 1
Voyager - 1
Grand Voyager - 1
PT Cruiser - 1
Jeep Wrangler - 5
Grand Cherokee - 1
Patriot - 1
Commander - 1
Compass - 2
Cadillac - 1
Hummer - 1

Chrysler - 2

Kategorie N1 (LUV)😒br /> Hummer - 5
Dodge Nitro: 7
Commander - 6
Voyager - 1
Grand Voy - 1
Grand Cher - 2
Wrangler - 1

Celkem: 46 nových amerik. Takže došlo k poklesu 😒
Anonym
vč. LUV😒br /> Cadillac - 1
Dodge - 14
Chevy - 51
Chrysler - 50
Jeep - 68
Hummer - 5
Lincoln - 1

Celkem: 190 ks. Takže opět mírný pokles
Anonym
doporučuji přečíst - [odkaz]
Anonym
Dodge Caliber - 3
Nitro - 4
Voyager - 1
Grand Voyager - 4
PT Cruiser - 1
Sebring kabrio - 2
Jeep Wrangler - 1
Grand Cherokee - 2
Patriot - 1
Commander - 1
Cherokee - 1
Cadillac - 16
Hummer - 1

Nezařazeno😒br /> dodge - 1
Chrysler - 1

Kategorie N1 (LUV)😒br /> Cadillac - 3
Hummer - 10
Dodge Nitro: 4
300C - 2
Voyager - 2
Grand Cher - 4
Wrangler - 3
Nezařazeno😒br /> Jeep - 4
Dodge - 1

Celkem: 77 nových amerik. Takže výrazný nárůst
😄 Skvělý měsíc!
Anonym
vč. LUV😒br /> Cadillac - 4
Dodge - 14
Chevy - 62
Chrysler - 73
Jeep - 49
Hummer - 3
Lincoln - 1

Celkem: 216 ks. Takže mírný nárůst 😄
cuisine
dotaz asi hlavně na R.Barichella ... sím tě nevíš jak to je v usa s hybridama velkejch náklaďáků ?? já vím že se v tom angažoval nějak International ale nevim zda to byl jen koncept nebo zda to již dotáhli do serie ?? nevíš něco bližšího ???
Anonym
To netušim. Ale můžem se po tom podívat.
Anonym
Cadillac CTS - 1
Cadillac Escalade - 1
Dodge Caliber - 7
300C - 3
PT Cabrio - 1
Voyager - 1
Grand Voyager - 7
Jeep Wrangler - 4
Grand Cherokee - 2
Patriot - 2
Commander - 1
Compass - 1

Chrysler - 1

Kategorie N1 (LUV)😒br /> Hummer - 1
Dodge Nitro: 3
Grand Voyager - 1
Grand Cher - 3
Wrangler - 7
Commander -1
Cherokee - 1

Celkem: 53 nových amerik. Takže došlo k poklesu, ale to se dalo čekat v únoru. Březen bude lepší
:-!
Anonym
Dodge - 12
Chevy - 68
Chrysler - 83
Jeep - 64
Hummer - 8
Lincoln - 2

Celkem: 241 ks. Takže opět mírný nárůst 😄
Anonym
Dodge Caliber - 3
Dodge Nitro - 5
300C - 3
Grand Voyager - 1
Jeep Wrangler - 3
Patriot - 1
Compass - 1

Nezařazeno😒br /> Chrysler - 1

300C - 1
Grand Cher - 3
Wrangler - 1
Commander -1
Cherokee - 3
Nezařazeno😒br /> Jeep - 4
Cadillac - 1
Dodge - 1
Chrysler - 1

Celkem: 39 nových amerik. Takže došlo k dalšímu poklesu, bééé 8-s
Anonym
vč. LUV😒br /> Cadillac - 5
Dodge - 15
Chevy - 69
Chrysler - 79
Jeep - 53
Hummer - 4
Lincoln - 2
Pontiac - 1

Celkem: 228 ks. Takže tentokrát mírný pokles...
cuisine
pokles nepokles ... hlavně že tu už někde drandí Lincoln mkx :yes: 😄
Anonym
MKX nejni moc zajímací...
cuisine
nooo pro mě jooo :😉
Anonym
Corvette - 4
Dodge Caliber - 7
Dodge Avenger - 1
Dodge Nitro - 1
300C - 4
Grand Voyager - 4
Voyager - 5
Jeep Wrangler - 5
Commander - 1
Cherokee - 1

Nezařazeno😒br /> Chrysler - 4
Cadillac - 1
Dodge - 1
Hummer - 1
Jeep - 3

Kategorie N1 (LUV)😒br /> Hummer - 10
300C - 2
Grand Cher - 5
Wrangler - 6
Commander -1
Cherokee - 1
Voyager - 1
Nitro - 2

Celkem: 74 nových amerik. Výrazný nárůst, hurááá
:yes:
Anonym
vč. LUV😒br /> Cadillac - 3
Dodge - 7
Chevy - 81
Chrysler - 103
Jeep - 73
Hummer - 4
Lincoln - 2

Celkem: 273 ks. Takže mírný nárůst :yes:
wikinko
barichello, co hovoris na to, ze od roku 1992 najpredavanejsie auto ford-F sa v maji tohto roku prepadol az na 5. miesto?
1.,civic 2.,accord 3.,camry 4.,corolla 5.,ford F.....
cuisine
no můžou za to podle mě ceny paliv, ekologoistická lobby , náběh nové generace na konci tohdle roku .... ;-\
Anonym
Je to tak no. Vozidla kategorie SUV a pikapy se přestaly prodávat díky vysokým cenám benzínu, to je ale trend, s kterým se potýká i Toyota (Tundra se prodává prachmizerně a sou plný sklady, Nissan či Mitsubishi)...

Komu se daří je GM s modely Impala, Corvette, Soltice, Sky, CTS atd... Ford a chrysler sou an tom ted hůře no..
Ovšem japonci vedou no, to není nic mimořádného, hlavně Honda ted dost profituje.
wikinko
jj, ja som ti uz davno vravel, ze ked ides po dialnici v USA, a vidis okolo seba 10 aut, 9 z nich su japonci... sa cudujem ze v prvej patke nie je nissan, altima aj maxima su na kazdom kroku, rozhodne je ich viac ako americkych vozov...
Anonym
No loni bylo v Top 10 z us modelů jen Ford řady F, Impala a Dodge Ram, letos by mohl přibýt Chevy Malibu - prodává se velmi dobře.
Anonym
Corvette - 2
Dodge Caliber - 4
Chrysler Sebring - 1
Grand Voyager - 3
Jeep Wrangler - 6
Patriot - 2
Grand Cherokee - 2

Nezařazeno😒br /> Chrysler - 2
Cadillac - 1
Dodge - 1
Jeep - 2

300C - 1
Grand Cher - 3
Wrangler - 4
Commander -1
Cherokee - 2
Nitro - 3

Cadillac - 2

Celkem: 49 nových amerik. Pokles, béé ;-\
Anonym
vč. LUV😒br /> Dodge - 18
Chevy - 70
Chrysler - 97
Jeep - 62
Hummer - 6
Pontiac - 1

Celkem: 254 ks. Takže mírný pokles
Anonym
Corvette - 2
Dodge Avenger - 1
Dodge Journey - 1
Chrysler Sebring Cabrio - 1
Grand Voyager - 2
Voyager - 4
Jeep Wrangler - 4
Patriot - 4
Grand Cherokee - 1
Cherokee - 1
Commander - 2

Nezařazeno😒br /> Chrysler - 7
Hummer - 1
Dodge - 2

Kategorie N1 (LUV)😒br /> Hummer - 3
300C - 1
Grand Cher - 1
Wrangler - 4
Commander -1
Cherokee - 2
Nitro - 3

Celkem: 50 nových amerik. Prakticky stejné jako v květnu...
Anonym
Dodge - 20
Chevy - 87
Chrysler - 99
Jeep - 66
Hummer - 8
Pontiac - 3

Celkem: 288 ks. Takže mírný nárůst
:yes:
chtela bych doporučit stránečku [odkaz] kde se dá sehnat hodne vecí okolo aut.kdyžtak mrknete blíží se zima bude třeba zimních pneumatik a zde je také najdete.
Chtel bych se zeptat na zapojeni 6 valcoveho motoru jak jdou valce za sebou je to Chavrolet corsica 3.1 multi port FI rok vyroby 91. Dekuji prosim o zaslani na e-mail teekan@centrum.cz Dekuji
Čus, sháníme nějakého šikulu v Plzeňském kraji nebo v jeho okolí, který by nám mohl servisovat našeho Chevíka Astro - nevíte o někom takovém? Díky předem 😄
Anonym
Tak v Plzni nevím, nejblíž vím o Slaným kde je mc šikovnej Vašek Rajtr - www.rcc.cz
Mam osobní zkušensot a mohu jen chválit. Jezdil sem tam s Chryslerem Stratus 2,5 V6 když sem ho ještě měl.
Díky moc za tip, Slaný je trošenku z ruky, ale možná tam nakonec skončíme 😄
Anonym
není zač...