Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu
Zpět na článek

15 komentářů

Ahoj, poradí mi plz nejaky odbornik? Dnes jsem rano jel autem a vsiml jsem si toho, ze pri prerazovani nahoru i dolu misto toho, ze otazky vzdycky trochu klesnou, tak auto zacalo slusne rvat, jako by otacky stoupaly. Kdyz jsem slapal na plyn, skoro to nejelo (na dvojku to treba jelo sotva dvacet, jindy neni problem treba 60), i kdyz jsem to vytocil temer k omezovaci. Po dvaceti kilometrech uz jsem nevedel co mam delat, tak jsem vypnul zapalovani a znova nastartoval a vse se spravilo, auto hned zacalo tahnout jak vzdycky. Vypl jsem jeste nekolikrat a zas nastartoval a uz to bylo v pohode. Nevite co se s tim stalo? Nemohlo to nejak spatne nastartovat? myslel jsem ze je v haji spojka a ze brutalne prokluzuje, ale to by se preci nevyresilo opetovnym nastartovanim. Diky za rady. auto je Fiesta 99 1.3 benzin.
Ešlivá tě nebrzdila ta stužka na anténě >😁
To malus: Plynový pedál je ten úplně vpravo, to vlevo je spojka 😁
Já vím, to ale neřeší problém.
:?
Malus, víš, já nevim, jestli ty tvoje dotazy tady vůbec může někdo ještě brát vážně 😉

Když tomu nerozumíš, tak s tim jeď do servisu, protože sám to určitě do kupy nedáš.

Mimochodem, podle toho jak píšeš, soudím, že děláš do počítačů nebo tak něco. Výrazy jako "špatně nastartovat" o tom svědčí. Máš na mysli, že by ti třeba "nabootovaly" jen dva válce ze čtyř a po restartu už to bylo OK? >😁
Ano, dělám do kompů. Je zajímavé, že stačilo vůz restartovat a šlo to. Nemůže to být třeba špatný teplotní snímač sytiče?
Malus a i kdyby to byl třeba špatný snímač čehokoliv, řekni mi, co bys s tím asi tak dělal??? Když jak jsi kdysi řekl neumíš vyměnit ani kolo... Tak s tím normálně jeď do servisu a tam ti to dají do kupy. Když ti tady napíšu, že je to stoprocentně např. vadný diferenciál, budeš ho snad sám rozebírat?
Kdyby mi někdo řekl čím to je, tak se zeptám, jestli to vadí zas tak moc, nebo se v servise zeptám na konkrétní cenu za opravu toho a toho.
Hele a když mi tady napíšeš, že tě bolí a píchá tuhle a támhle a já ti napíšu, že je to žaludek, tak pak půjdeš na chirurgii a nekompromisně je požádáš, aby ti ho vyřízli? >😁

Jestli ti auto nejede, tak to asi vadí hodně, ale to bys měl nejlíp posoudit sám, jestli ti vyhovuje jezdit rychlostí 20 km/h nebo ne.

Jeď s tím do servisu a nezdržuj tady blbostma.
S nějakým čidlem to souvisí určitě, ale dokud se to nezačne stávat pravidelně, v servisu nic neudělají. Můžou tak akorát zkoušet vyměňovat co se dá a čekat, jestli to zabere nebo ne => zbytečné tam jezdit.
Prý je to zanešeným volnoběžným ventilem, říkal nějaký automechanik.
Trochu podivný, ne?? Zanesený volnoběžný ventil se projevuje přesně opačně - na volnoběh prostě chcípá. I když... čert ví, jak si s tím elektronika v motoru poradí...
TOYOTA YARIS PROSIM O VAŠE ZKUŠENOSTI PŘIPADNĚ JAKY MOTOR DĚKUJI :idea:
Ty s motorem 1,3 se (snad ještě) dělají v Japonsku, verze s motorem 1,0 už řadu let ve Francii. Která asi bude lepší...?!

PS: 1,5 jsou určitě z Japonska!