7 komentářů
simlik
Mockrát díky za vaše příspěvky, zatím se tady jeví dobře renault. právě jsem si říkal, že je známo, že je měkčí, ale na ty naše silnice a moje jízdy po Praze by to nemusela vůbec být nevýhoda. Už beru trochu v potaz i ty japonce ono to už bude všechno srovnatelné..Asi bude záležet na těch jízdách a konkrétních slevách a nabídkách prodejců.
Zatím jen vím, že to Polo by bylo za 264 000 /nevím zda by dali slevu už teď je tam sleva 30 000 a výbava asi za 30 000/
Clio by bylo za 259 900 s tím, že by mi asi jěště slevili..
Na zbytek jsem nekoukal ještě ... Byl jsem nadšen tím Polem, ale čím dál víc mě láka Clio kvůli tomu motoru 1.2 100k oproti 1.4 80k
Zatím jen vím, že to Polo by bylo za 264 000 /nevím zda by dali slevu už teď je tam sleva 30 000 a výbava asi za 30 000/
Clio by bylo za 259 900 s tím, že by mi asi jěště slevili..
Na zbytek jsem nekoukal ještě ... Byl jsem nadšen tím Polem, ale čím dál víc mě láka Clio kvůli tomu motoru 1.2 100k oproti 1.4 80k
hmm, něchtěl bych být na vašem místě, ono to rozhodování v dnešní době slev, extra výbavy a pod. je docela těžké.
já naštěstí přesně vím co chci, takže už jenom doladit motor (benzin vs. nafta) a našetřit peníze >😁
já naštěstí přesně vím co chci, takže už jenom doladit motor (benzin vs. nafta) a našetřit peníze >😁
vybírám nové auto kolem 250-280 000 5dveřové. Poraďte co je nej. Nechci třívalce 1.2 od VW. Známý mi nedoporučil Renault kvůli elektrice jinak teď se dá pořídit to Clio za 270 000 a to Polo za 274 000. Vzít raději silnější 1.2 nebo koncernovou 80k 1.4. Nebude spolehlivější VW. Nebo sáhnout někma jinam?
Děkuji všem ta rady
Současná generace Clia se vyrábí myslím přes 3 roky. Poruchovost zde není nijak tragická, myslím, že v tomto budou s Polem vyrovnané.
Jestli máte rádi statistiky, pár si jich projděte, Clio je všude relativně dobře, takový lepší průměr, v poslední statistice myslím AutoBildu dokonce ve své kategorie bylo mezi první trojkou.
Stejně tak uživatelské recenzce můžou ledacos napovědět.
Osobně mám Megana ročník 05 a s elektrikou jsem neměl problém ani jeden. Celkově jsem se spolehlivostí spokojen.
Další věc je servis - autorizované servisy si myslím nemají co vyčítat, všude je potřeba počítat s "parádní" hodinovou sazbou.
Já osobně bych si (ano, tipujete správně) asi vybral Clio. Jednak se mi líbí víc než Polo, jednak mi měkčí podvozek frantíků víc vyhovuje.
Alternativu nabízet nebudu, sám nevím co bych si vybral z této třídy, nabídka je skutečně bohatá a pestrá.
Hodně štěstí při výběru a ať pak slouží 😄
mám 3 roky staré clio, ještě II.generaci (dnes Storia) a jsem spokojený. Známý má Clio III a taky nemá výraznější připomínky. Moje Storia (a ta se dá dnes jako nová v plné výbavě sehnat fakt levně) má 1.2 motor, ale je docela živá, že si někdo myslí, že je to 1,4. Za tři roky jsem měl jeden problém, loni mi odešla klimatizace, ale hned to vyměnili, šlo o vadu z výroby. Jízda pohodlná, spotřeba ucházející. Spousta lidí nadává na francouzská auta, ale myslím si, že je to opravdu o kusech, můžete narazit na špatného Němce nebo Japonce. Jo a kuriozita na závěr: Asi mi prodali nějakou pancéřovanou verzi. Narazila do mě plná cisterna, která brzdila z 90 km/h, a i když to bude znít dost neuvěřitelně, mám nad nádrží lehkou promáčklinu 10 cm dlouhou a hlubokou max 0,5 cm. Pak do mě narazila dozadu nějaká ženská v Mazdě 626, můj zadek bez škrábnutí a bez namáčknutí, Mazda měla promáčkou značku a vysypané světlo ...
Polo (tu předchozí generaci s kruhovými světlami) má kolega, s 1.2 a taky si nestěžuje. Auto je bezproblémové. Když ho svezu svojím, tak si pochvaluje sedačky a měkký podvozek, na těch hrozných silnicích je tvrdší Polo předse jenom méně pohodlné.
Já myslím, že v současné době jsou si skoro všechny automobilky kvalitativně velice blízko. Rozdělení Němec (potažmo Čech) kvalita - frantík/ital/korejec šunt už dávno neplatí. V rodině máme kromě japonců zástupce snad od všech, a je to velice vyrovnané.
Užijte si zkušební jízdy, klidně můžete pak poreferovat, rád si počtu. :yes: