Auto.cz

Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu
28. 9. 2013 20:15
Nerovnoměrné otáčky při volnoběhu.
dobrý den můžete mi prosím pomoci či poradit ? Mám felicii 1.3 MPi 50kw r.v. 1997 na volnoběh mi klesají otáčky z 1000 na 500 ot/min opakuje se to v pravidelném cyklu cca po 3-5 sekundách. Při výskytu této závady felda začala za jízdy cukat. Mají tyto závady nějakou souvislost? Případně jak je odstraním ? předem děkuji za rady.
neregistrovaný "Lumbar"
14. 1. 2009 13:50
Re: Nerovnoměrné otáčky při volnoběhu.
Díky za radu. Tak nakonec se ukázalo, že jsi měl pravdu!!!
Opravdu to byl konektor umístěny na motoru! Měj se.
neregistrovaný "dzeity"
2. 12. 2008 08:03
Felda
Určitě pak písni, samotnýho mě to zajímá. Je fakt, že Felcuška je jednoduchý auto a závada je většinou nějaká prkotina, ale jen přijít na to jaká. Jinak vše se dá zehnat za velice slušné peníze.
neregistrovaný "Lumbar"
1. 12. 2008 18:48
Re: Felda
Proč bys nemohl vstoupit, od toho diskuze je. Otáčky motoru mi nejen klesaly, ale při volnoběhu pomalu vylétly na 2000 a po té pomalu klesly do normálu nebo zůstaly viset na 1400. Kolega měl podobný problém a po všech útrapách i po servisu nakonec zkontroloval konektory! Přišel na to, že konektor od Lambda sondy je zelený, tak jej vyčistil, a měsíc se závada neprojevila. Já jsem našel zoxidovaný konektor od teploty motoru a podtlak. snímače ale u škrt. klapky.(taky jsem jenom laik)Projel jsem to a zatím se to neprojevilo. Chce to nalítat víc km. Uvidím a dám vědět! ;-\
neregistrovaný "dzeity"
1. 12. 2008 15:18
Felda
Ahoj chlapi,pokud mohu vstoupit do diskuze, zrovinka sem měl stejný problém, že začali klesat otáčky motoru, dělali to delší dobu,až auto jednoho dne zdechlo a já ho nemohl nastartovat, povedlo se to až po delší chvíli a pak už sem ho vezl do servisu - závada byla ve škrtící klapce (byla vyčištěna a provedeno výrobní nastavení a felcuška zas jede jak divá. Nevím či budete mít stejný problém,ale mě to pomohlo. Krom toho mi očistili i čidlo teploty a ještě nějaké - sem laik,tak se omlouvá za tyto termíny.
Jinak pro pána special-line - moc děkuji za pomoc kde sme spolu diskutovali o brzdách - bylo to nakonec špatnou směsí destiček - vyměnil sem je za origináli a je klid. :yes:
Avatar - Special-line
30. 11. 2008 16:10
Re: Nerovnoměrné otáčky při volnoběhu.
Myslíš k originálnímu přístroji VAG? Takovej kabel bude dost drahej. Ten kabel se dá i udělat a připojit k diagnostice na notebooku, nadšenci a koumáci to tak dělaj.
neregistrovaný "Lumbar"
30. 11. 2008 12:00
Re: Nerovnoměrné otáčky při volnoběhu.
Čidlo teploty jsem vyloučil, jednak jej už mám měněné a ukazuje mi teplotu beze změn, zaměřím se na škrtící klapku. Zajímalo by mě, kolik stojí káblik "HEX-CAN" abych se mohl připojit k VAGu a čeho se vyvarovat! Každopádně díky za odpověď!
Avatar - Special-line
29. 11. 2008 22:29
Re: Nerovnoměrné otáčky při volnoběhu.
Tak teoreticky mohlo odejít čidlo teploty motoru a háže si signál jakej chce. I když nejpravděpodobnější bude asi potenciometr šktrtící klapky u těchto MPI docela často odcházel. Možná jej bude stačit jen vyčistit pokud to jde. Pokud pojedeš hned do servisu tak by mělo být něco v paměti závad a to prozradí, nebo napoví. Dá se vyhledat i někdo kdo má buď na počítači diagnostiku a nebo třeba i přístroj V.A.G. doma. Cena pak bude určitě menší ale některé diagnostiky co má někdo na počítači, nemusí umět všechno. Někdy se i dá vyhledat levnější pomoc u učiliště nebo průmyslovky, v dnešní době už snad všichni ty VAGy nebo KTSky mají.
neregistrovaný "Lumbar"
29. 11. 2008 19:46
Nerovnoměrné otáčky při volnoběhu.
Felicie 1,3 MPI - začaly mi kolísat otáčky motoru, minimální spadly daleko pod normál (cca 500ot/min) a stále kolísají. V křížovatce se z ničeho nic vyšplhaly na 2000 a pak bez zásahu spadly na těch 800 a níže. Taktak jsem zajel do garáže a při opětovném nastartování již motor nechytnul. Teplota motoru, termostat dle ukazatele je OK. Nevíte někdo na co se mám zaměřit popř. na kolik mě vyjde oprava? Uvítám dobrou radu. Děkuji.