Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

9385 komentářů

Jo ještě jedna věc moc důležitá !!! ¨Ty jak vypadají ty světla z dálky . 1) svítí tím že se mění barevné spektrum jako u Xenonů ???? 2) oslňují moc , Chci to vedět jelikož sám sebe asi nemohu vidět!! a taky je mám zvedlé a dané nové žárovky !! Bavíme se o těch mlhovkách !!
........................................…
tO BYLA ALE DOBA !! JÁ JEZDÍM PO ZLÍNĚ ZA POSLEDNÍ 4 TÝDNY KAŽDÝ DEN KOLEM 60 KM OTROK. A ZLÍN ! ALE JAK ŘÍKÁM NEBYL JETĚ NAPUMPOVANÝ ! O😞 JINAK CHUDÁK 1.6 ŠESTEČKA TOČIL JSME JI JAK ALE NEMĚLA SVÝCH 5 KM DYNAMICKOU JÍZDOU TAK TO PAK CHYBÍ !! O:´) . zDRAVÍM A JEDU ZASE DO zLÍNA NA ZABAVU !!
Počkej až pojedu někdy v Passatu to už bys mi neukázal ty tvoje koncovky o😊)) , Jinak mezi námi já nesnáším malé úzké cesty jak jsme jeli zpátky !! Já radši 1 třídu. To ví i kámoš který mě pořád přemlouvá na závod na okrskách s Favoritem !!! To bych nejel ani za nic. Nechci se rozbít.
mÁŠ ŠTESTÍ ŽE MOTOR NEBYL JEŠTĚ POŘÁDNĚ NAPUMPOVANÝ !!!!! ŠKODA ŽE JSI NEJEL ROVNĚ !!!! NA UH . JO JINAK TY ZABIJÁKU TA ZPÁTEČNÍ CESTA A PROJETÍ TÉ ZATÁČKY u zkratky na ZL nebo Zpátky ! Já už zatáčky tak dynmaicky neprojíždím ! zatím mají dost velký dezén a tak mohu jezdit rychle za deště"" Nechci o něho přijít.
Tak si tak motor brouká a čeká na zelenou, přitom doposud jel jen tak zlehounka okolo 2000 1900 otáček spotřeba 5,8 l pak na zelenou vyráží 1° bruk 2° pak vidím z dálky to jsme poznal že je to fabka. A málokterý řidič se odváží mě podjet pak uvidím nápis nějaký bílý nelze přečíst protože se hned za ním objeví Nissan který jede za ním . +++ Ale řekl jsem si že je málo Fabií co mají pol. sklo tak jsem na to šlápl !!!A T JELI RYCHLE !! NA KONCI ZA CARREFŮREM JSEM TAM MĚL 170 TAM JSEM SPOMALIL NA 160 A POTOM AŽ PO KŘIŽOVATKU JSME JEL KOLEM 110. !! VIĎ *****HUFE *******!!! nO ZDRAVÍM TĚ !!!!
Ten clanek nebyl vubec o VW, ale o emisich a EU a USa normach!
asi je to mysleno tak, ze vypusti mene splodin, nez co nasaji!
no to vis ze jo... VW vymyslelo fotosyntezu pri spalovani benzinu.... 😊
V HN jsem cetl, ze EU4 by melo byt platny az v roce 2005. Cetl jsem, ze auta ktery splnuji EU4 maji vypousteji cistejsi vzduch, nez nasavaji(ale nevim co je na tom pravdy).
Problém je s leštěným hliníkem, cokoliv lakovaného je v pohodě...
Ak sa nemylim, tak EU4 je v Nemecku pre nove auta predpisana od 2004... ale nekamenujte ma, ak to tak neni 😒 kazdopadne ale uz teraz maju dost drsne zlavy na poplatkoch za auto s EU4 oproti EU3 😉
www.alcar.cz má dobrý sortiment, ale kontaktl bych hlavně ATX (rubrika AUTOKOMPLEXCZ).
Doporucte prosim nejaky server, popripade primo dodavatele kvalitnich 15" a 16" kol z lehke slitiny pro zimni provoz pro Octavii s prislusnou povrchovou upravou. Klasicke disky z lehke slitiny v zime na posypech asi dost trpi. Mate nejake své negativni zkusenosti s disky urcenymi ne pro zimu, ktere jste provozovali v zime?
herodes> Já Tě chápu. Taky ten ceník shledávám komickým. Jen si ale představ, co by tam bylo, kdyby se tam psaly jen podstatné věci. Výbava modelu Fabia Classic: *
mno jeste tam je zvukove znameni pri zapnutych smerovych svetlech.
Chtel bych se zeptat jaky je rozdil, mezi temito

SDI motory. V Oct. ma 50Kw a ve Fabce jen 47.Dikes. Docela me zarazi, ze Fabie. s SDI je jen o 40KKc levnejsi nez Oct. Za tu cenu to je preci temer neprodejne. BTW: Ti Skodovaci jsou dobri komici ve funkcnosti modelu clasic uvadeji i takoveto kraviny:Jednotónová houkačka, Plnohodnotné plechové reservní kolo, Čtyřram. volant ... ??? Chapete to ? 😉))
BTW: Od kdy musi v Nemecku nova auta splnovat EU IV? dikes
Tento motor má jen a pouze 8 ventilů, je to vlastně trochu vylepšená 1.6 SR (74kW) splňující navíc EU 4.
Octavie> Píšeš kraviny. Nechce se mi ale reagovat podrobněji, neboť je to jako bych hrách na stěnu házel...
! XENONY ?!! No jasne ze jdou dát do auta rv 97 jelikož ostřikovače mám . A dynamická regulace to vše je v světlometu !! Jediny problém je že to bude dost velký světlomet !! viz www.bervid.cz!!!!
[odkaz]
Nedari sa mi nejako zistit kolko ma toto auto ventilov. Niekto hovori 16, no predajca mi povedal, ze len 8 - teda neviem komu verit. Na stranke www.skoda.sk ziadna informacia ohladom toho nie je, akurat pri 1.4 16V 55kW sa to da zistit podla toho "16V", apropos ako jazdi ta 16 ventilova 1.4 s 55kW. Prave uvazujem na kupou auta a potrebujem sa dobre rozhodnut.

Vobred vdaka.
Napiš mi na email info@chiptuning.cz, něco Ti k té Octávii řeknu.
Díky za první příspěvek! Tacho reálu odpovídá.
za 200 dobrá pokud tacho odpovídá reálu.
Pravděpodobně se mi naskytne možnost koupit Octavii TDi/81 kW,SLX. R.v.1998,najeto 160 000 km,bílá barva. Je to bývalé firemní auto, ježděné jedním řidičem (ověřeno). Chtěl bych Vás požádat o názor/radu zda má cenu do takto ježděného auta jít a kolik byste byli ochotni dát peněz. Normálně firemní auto každý dře, až se z něho kouří.Cenu ještě neznám, já sám to odhaduju tak 220 000 ?!?Díky.
Nazdar vsichni.

Jiz jsem se ptal na to v diskusi o Felicii a tak by mne na porovnani zajimalo kolik jste kdo dal za servisni prohlidku u Octavie po 60tis km. To kdybych myslenku na prechod k Octavii nejak zhmotnil, abych vedel co mne ceka...
No totiz mne auto meska uz vyse mesiaca a nik mi nie je schopny povedat kedy to auto bude...
Howard
Sice nemam zkusenosti se Slovenskem, ale skoro na hranici (Uh. Hradiste 😄 mi auto s mym prijemnym prekvapenim dodali o dva tydny drive, nez bylo planovano. 😄
Já si myslím, že to je Creutzfeld-Jacob..., priony mu asi už dělaj dírky 😉
Ja mam otazku tak trochu mimo temy. Viete mi povedat ake mate skusenosti s dodavkou vozov z Boleslavi(specialne na Slovensko ?)

Moje su totiz zatial velmi no... zvlastne...
Octavie> Mám hodně velké pochybnosti o tom, zda by autorizovaný servis vůbec provedl výměnu klasických světlometů za xenonové, poněvadž xenony musí mít povinně ostřikovače a dynamickou regulaci nastavení výšky, která si žádá čidla na přední a zadní nápravě.
Bracha koupil bouranou Octavii r.v. 98 a menil predni naraznik+predni svetla+zadni svetla. Predni naraznik je z RS, predni svetla s cirou optikou a zadni svetla jsou z noveho modelu. Jedina nekompaktibila se vzskytla u svorkovnice u zadnich svetel, ktera je jina. Koupila se tudiz nova sv orkovnice a jezdi vesele dal.

Jinak ten predni naraznik z RS je fakt super.
octaviemu definitivne mrdlo v bedne ...
Octavie> Co to tu zase meleš?
*** Já jsem taky si už četl !!! zajízdy BYLO TO VE MĚSTĚ PŘI 60 KM/H JE TO ŮPLNĚ V POHODĚ BYLA TO FAKTURA ZA 1 MINUTU JSEM NAŠEL NA NÍ CO JSEM POTŘEBOVAL !! je to frajeřina chce to postřeh a hlavne skoro každýchg 2 sekundy se dívat před sebe takže NA ČTENÍ MÁTE TAK 1,5 SEKUND !!!!! VÍC TO NEJDE ANI MOZEK NEJDE OŠIDIT PROTOŽE MÁ PUD SEBEZÁCHOVY A TÍM SE SÁM UVEDE K TOMU ŽE SE PODÍVÁ !! i když nechete uděláto automaticky.
?? Nevím ale raději si pořádně čti !! Octavie 97 ročník má obyčejné světlo pod nečirým sklem jeho vyjmutí a koupi xenonů pro modely 2001 tě vijde na 25 000 kč !!! Tak nevím čemu se divíš ??? V
Z ceho soudis ze domontaz xenonu prijde na 25 papiru. To je snad jen tve zbozne prani!
aLE KDYBYCH MĚL ROZBITÝ ZADEK TAK BYCH HNED V SERVISU ŘEKL ŽE CHCI JEDINĚ MONTÁŽ DÍLŮ Z 2001 OCTAVIE !!!!!!!!
Dneska jsem viděl Octavii 97 ročník a měla světla od Octavie 2001 !!! Je to kompatibilní ?? dále často vidím 97 se zadníma světlama 2001 . A teď to nejhoršího blázna stará Octavie 97 a měla zadní nárazník s 2001 + světla zadní ale koplet přední nárazník světla a zadní jsem ještě neviděl !!! NEJSPÍŠ NENÍ PŘEDNÍ NÁRAZNÍK KOMPATIBILNÍ . TAKŽE STAČÍ MÍT PRACHY A NIKDO NEPOZNÁ ŽE OCTAVIE 97 JE ROČNÍK 2001 !!!!§ ALE ASI TO BUDE HODNĚ DRAHÉ SVĚTLA 2X + 2X ZADEK +++ PŘEDNÍ A ZADNÍ NÁRAZNÍK ´´´´´======= JÁ BYCH TO TYPL NA TAKOVÝCH 80 000 BEZ XENONŮ S XENONEM NA 105 000 KČ !!!!!!!! TO JE PÁLKA _!!ale zatím jsem viděl jen ty co jsem psal komplet předělanou ještě ne asi ani v CZ NEEEEXISTUJE ANI JEDNA
pava> To je blbost. Zamysli se nad tím. To je jakoby jsi chtěl nafouknout nějaký vak normálně pusou a pak jen přes brčko. Plíce máš přece stejné, tak proč by to nebylo za ten samý čas, nebo ne?
Ty jsi mi ale nějaký zkušený tunér... 😉
matuS: Dakujem
Je to opet tema k diskuzi, mohli bychom polemizovat nad tim, ze je zbytecny cely kit sani, když turbo stejne do valců natlaci pod tlakem stejne mnozstvi vzduchu. A ještě to nevypada hezky, kdyz je filtr schovany za motorem!
luf> Jsi vedle

octavian> Jsi vedle
Pánové lufe a pavo, nepřipadá vám bezpředmětné, jestli Hufnáglova Fabia saje vzduch 30ti stupňový, nebo 40ti stupňový, anžto se tento stejně zahřeje při stlačení na nějakých 150 až 200 stupňů a stejně se ochlazuje v IC?
to cislo neni na dverich ....
A kter7 blbec bz si koupil tak hnusn2 pomalovanou b9lou octavii """ s N8PISEM 100 """" NA CELYCH DVERI ""
rozdily jsou v barevnem provedeni, poradovem cisle na palubce, xenonech, Climatronicu. Jinak nic ....
to bylo dobrym zajetim, zadnou updarvou. A taky zabodnim plynem v gumach Bravura 😃)

Octavie> vis, jaky je rozdil mezi zkratkama TZV a TZN ? Asi ne, ze ?
Octavie: Trosku si rypnem. Pises ze Tvoja Octavia GTI ma minimum uprav. Ale pred casom si pisal nieco o 68 (alebo tak nejak) kW tusim... Takze ako to je? To teda nebude minimalna uprava ked Ti to pridalo 20% vykonu.
TI BLBCI TAM DALI I OZNAČENÍ V RS !!!! MÍSTO WRC !!!!! DALŠÍ STUPIDITA !!! TAKOVÉ ÚPRAVY BYCH SI NA OCATVII BÍLÉ MOHL UDĚLAT DO 15 000 TZV SPOJLER NOVÝ ŠTÍTEK polepy karoserie a lakování lišt + nový RS výfuk !! A vyšlo by mě to na 300 000 levněji !!! Jako základ bych použil OCTAVII normální a jen ji dovybavil a nikdo na venek nic nepozná !!!! haaaaaaaaaaaaaaaa SKODA mně FAKT NASRALA
.,..... skoda-auto je * * * !!!!! A PROČ PODÍVEJTE SE NA OCTAVII RS WRC LIMITED !!!! TI HŇUPI TAM DALI SPOJLER S RS !!!!!!!!! MÍSTO ABY TAM DALI WRC SPOJLER !!!! UŽ KVŮLI TOMU BYCH SI TO NEKOUPIL CO NA TO ŘÍKÁTE ŽE JSOU TO ***I !!!
jAKTOŽE NEMÁŠ OZNAČENÍ CZ ?? Ty nejezdíš do ciziny ??
ALE JINAK JE TO DOBRÝ PODVOD HUFE.... JÁ BYCH SI TO NENAINSTALOVAL !!! TEN KONEC VÝFUKU TI ZMENŠÍ VÝKON a to si piš že jo !!!!! v tom mám pravdu !!!!! ta 2 trubka totiž vede od tlumiče až na druhý konec !!! TY TAM MÁŠ TOTIŽ JEN JEDEN TLUMIČ A Z NĚHO 2 KONCOVKY !!! VČERA JSEM SE DÍVAL NA OBRÁZKY VÝFUKŮ PRO FABII. Něco jiného by bylo kdybys měl opravdu 2 výfuky !!! ALE TO NEMáš . Máš jeden a ten rozdvojenej TO JE TO SAMÉ JAKO JEZDÍ JINÉ A MAJÍ VZADU 2 KONCOVKY.
No Já taky nerad jezdím do sefvisu ale já mám naštěstí skoro minimální odlišnost od nějakých úprav jako máš ty !! To si piš že si to mechanici prohlíží a když se naskytne možnost hned to jdou projet !!!! TO JE PRAVDA !!! SCHVÁLNĚ SI PŘI 15 000 NAPIŠ PŘESNÝ POČET KILOMETRŮ !!!!!! UVIDÍŠ ŽE JESTLI ...!!! JO JINAK JAK ČASTO JEZDÍŠ DO ZL A TVOJE NEJOBVIKLEJŠÍ MÍSTO ? TY FABIE CO MAJÍ 2 VÝFUKY NA KAŽDÝ STRANĚ JSOU MYSLÍM TAK 2 NEBO 3 VE ZLÍNĚ .
Hufe - nastuduj si dynamiku kvapalin a pochopis, ze cez ten chobot ti k filtru pride len minimum vzduchu (ak vobec nejaky). Jedno riesenie existuje - urobit dieru do kapoty a pekne ju vytvarovat ako na pretekarskych autach. Mam na teba ale jenu otazku, ked motor bezi na volnobeh, dycha cez obidve rury vyfuku alebo len cez jednu? Co som videl taketo vyfuky, vzdu motor dychal iba cez jednu ruru, druha bola v podstate odrezana. Pri vyssich otackach sa nieco asi dotalo aj do druhej, ale ak je to takto, tak je to iba ozdoba!
Tak tady začíná být zase veselo.... Hufe, koukám, že ŘJ je ve Fabce dobře přístupná, to se to pak čipuje jedna báseň 😃))
OCTAVIE> Záruku na motor mám stále. Točit ho občas točím, ale není potřeba. Pneu je 205/45R16 P-Zero od Pirelli. Je no na těch stránkách napsáno!!! kola netrčí ale trčet budou. Silně uvažuju o 20mm podložkách pod každé kolo (možná to bude chtít potáhnout blatníky). Najet omám 11.500km a olej je tam ještě origoš. Teď jsem tam 0.5l dolíval, protože byl nad spodní ryskou. To je ale u záběhu normální. Na garančce tam dám 0W40 Q8 nebo Castrol nebo Mobil, co bude v nabídce. Hlavně, aby měl 0W. Vmax je tak 210km/h kdykoliv a občas 220km/h. K Samohýlovi do Louk jezdím, i když z obavami.
pava> Chyba lávky. Všimni (asi to neni zřejmé) si toho chobotu, co k tomu vede od masky.
Hufnágl až uvidíš Zelenou octavii s chromem na dveřích a láskou k rybám tak to je FISH GTI OCTAVIE moje.
kOLIK MÁŠ NAJETO ?? jAKOU MÁŠ MAXIMÁLKU. Prosímtě odpověz na všechny moje příspěvky. a jaký tam máš olej ??? žere ti to olej ??? Chodíš k samohýlovi ? Já se svojí GTI jo.
Jo jinak už se těším jestli tě někdy potkám tak na tebe houknu !! Jo . Jinak ale výkon je dobrý ale je to tuningem a tím jsi poškodil záruku na motor a taky motor CO TEĎ HO MOC NETOČÍČ PŘIZNEJ SE KDY NAPOSLEDY UCÍTIL OMEZOVAČ OTÁČEK. ??? !!!!!!!!. jO A NEKECEJ ŽE TAM MÁŠ 16 !!! KOLA !! O)))))) TO BY TI TRČELY HODNĚ VEN !!!!!! JÁ TO TYPUJI NA 15 205/ 55 R15
Ty to je červená Já viděl asi spíš zlatou Je to asi 4 dny ale nijak jsem tomu nevěnoval pozornost. Ale zase takový nápis podobný měla a to by byla moc velká náhoda že by byli dvě ??-. Jo jinak ty jsi fakt šílenec musíš mít asi hodně peněz !!!!!!! ?
Ten kit sání je špatně umístěný. Motor po zahřátí na provozní teplotu, musí mít přívod studeného vzduchu. V místě, kde máš sání umístěno ty bude nasávat vzduch hodně teplý.
matuS
cim si to fotil? fotky maju nevyvazenu svetlost. btw ten napis vzadu - fakt to vyzera hnusne. btw ani ten remus sa mi nepaci, vyzera to ako furik. radsej si tam mohol dat normalny, s dvojitou koncovkou. ale inac je to pekne auto.
matus> Mrkni na www.mujweb.cz/www/hufnagl a uvidíš. Nápis, jež se skví na mém zadním skle mi určitě pověst * napraví 😄
to se asi OCTAVIAN po mesici proklikal na stranky s fotkama tve Fabky 😃) A ted dela chytryho 😃)
matuS
hufe, to vazne mas na zadnom okne velky napis? lebo tak to nosia len ti najvacsi ko*oti...
Chtel bych se zeptat, jestli neznate nejaky elegantni zpusob jak se zbavit na elektronech ruznych odrenin od obrubniku. Muzu si samozrejme nechat kola znova opiskovat a nastrikat, ale zda se mi to pomerne drahe a zas takove ryhy tam nejsou😊) Nevite jestli se dela nejake udelatko podobne treba lakovaci tuzce na drobne oderky od kaminku na kapote?? Diky Comba
Náhodou jo.
matuS
dar> [odkaz]
Nemas FABII která má na každé straně vzadu jeden fýfuk ?? A na zadním okně jakýsi velký nápis ???
zKOUŠEL JSEM TAKY JESTLI SE DÁ PROTOČIT KOLO !!! tO U tdi nelze !!! KDYŽ TOTIŽ DÁTE TAK 2000 OTÁČEK JEMNĚ A PAK PRUDCE PŘIDÁTE BEZ SPOJKY TAK TEN PASSAT NIC AŽ ZHRUBA KOLEM 1900 TO VYRAZÍ A TAK KOLEM 2500 UŽ TO TLAČÍ .
Pánové až teď jsem našel kouska času a mohu vám říct jak dopadla projížďka PASSATEM TDI na dálnici. TAK první věc !!!! je velký rozdíl jestli jedete s KLIMOU !!!! Ta klima pokud jede tak ubírá tak 4 kw !!! tím pádem klesne výkon a už bych měl jenom 77 kw !. Tak jsem jel BEZ. A JE TU TU !!!! REKORD !!!!! 218 km/h !!!! PASSAT má tachometr do 220 a já jel úplně těsně k 220 točilo to něco kolem 4200. Ještě tam byla rezerva ale já se bál jednak abych něco neudělal motoru a taky tachometru. !!!! Byl to teda FRMOL !!!!na 220 se bez klimy rozjede s každého klesání !!! S klimou zase vždy na 210. MAXIMÁLKA JE TDI 81 KW PASSAT JE TEDY 220 + ALE UŽ NENÍ TACHOMETR !!!!!
Mam otazku. Okrem Octavie RS, existuje este aj WRC verzia? Je to nejaka vylepsena fabricka RS, alebo mate namysli rely verziu Octavky?
jo presne to jsem vam chtel tady napsat i ja. pamatujete si, jak jste kdysi v rubrice 200kmh psali o tom, ze kadett absolutne nesedi v zatackach? tak moje gsi sedelo teda bezvadne, lidi, ktere jsem vozil, nechapali, jakou rychlosti jsem se do nich dokazal v pohode ritit. skoda meho auticka.
Howard
Jel jsem v obou (jednu ted vlastnim) a nechapu, v cem by mela byt 1,8T lepsi RSka. Jestli je to kvuli "nasim silnicim", jak pises, tak RSko neni zase tak tvrde, me spis prekvapilo opacnym smerem. Mel jsem predtim Kadeta 2.0 16V GSI a ten byl TVRDY. Clovek citil kazdy hrbolek na ceste (ale zase krasne drzel v zatackach). Vzdycky je neco za neco 😄
Ja bych tem cislum i veril. 1.6MPI bude mit asi lehci prevod, pokud je motor slusne zajety tak ty cisla muze mit. Musi to ale tocit a to co psal OO drive, ze jen co se trochu rozjede tak mu TDI zacne ujizdet, tomu odpovida. Pokud by slo o zrychleni 0 - 140, asi by to vypadalo jinak.

Sveho casu jsem se honil v Golfu III 1.8 66KW s Vectrou 1.7TD 60KW. Do asi 110 jsem byl v Golfu rychlejsi, jak to slo ale nahoru - 170+ dle tachometru, tak Golf silne vadnul. Ten motor generacne odpovidal 1.6 55KW. Na 190 by se asi za vhodnych podminek dle tachometru dostal.

Pokud rika 190 dle tachometru, to je take mozne - oni dost premeruji, zejmena u pomalejsich vozu.
Kdyby jsi za to Octaviane stal tak bych aj vyhodil prachy a jel se projet po dalnici abych ti ukazal sve pate dvere😄))
Pojedu z vyplou klimou aby to jelo jako V6 TDI s klimou.
Zdravím. : Za zhruba 50 minut jedu do BRNA a na dálnici a pak na PRAHU JEDU PASSATEM TAk pokud mě chcete vidět tak bych měl být za 1 hodinu zhruba ve Zlíně pak UH, BRNO a možná podle toho jak se mi pojede až do PRAHY.
kamarád si hodil za přední sklo tu "nádhernou stříbrnou skládanou" sluneční clonu. Samozřejmě za chvíli spadla, spustil se alarm (ultrazvuk. čida) a byl z toho pěkný cirkus. Bacha na cokoliv co se může pohnout když máte prostorová čidla k alarmu.
....nejhorší jsou zapadlé zapalovače. Za prvé nejdou z pod sedadla vytáhnout a za druhé mi už jeden v létě střelil a byl v autě všude, spustil alarm, rozstřelil mi nějaké papíry, ale jinak nic nechytlo 😃))
jó žvýkačky...nejlepší jsou ty připečený, zatvrdlý, 100letý.. no prostě čistit popelník je největší zábava.
chtel jsem napsat "oknech", ne "onech" a ja mam v popelniku pojistky 😃)
a nekuřáci mají plný popelník pětikaček nebo papírků od žvýkaček.......
no, kuraci mivaji zevnitr na onech takovy film dehtu a je to dost neprijemne proti slunci a v noci, kdyz prsi ...
......ale jestli jsi to myslel seriozně, tak mám, a je třeba je čas od času moc dobře vyčistit, jinak se to hrozně potí a pomůže jen klima......
Mám, ale z venku od TDíček 😃)
DIM> Nemáš od dehtu * okna?
Já jsem přemýšlel nad tím, že bych případně něco stříknul do vdechů při zapnutém vnitřním oběhu. Že by si to tam ta cirkulace natáhla dovnitř sama. Ale stejně zatím problémy se zápachem z klimy nemá, a to v autě , prase jedno, i kouřím........
grandson> Díky za tip. Mě se to stříkání přes výdechy taky vůbec nezdálo. BTW, jak často měníš pylový filtr?
viem, ze viacery mali problem ako ja so zapachom klimy, pricom mi donedavna nepomohla ani viacnasobna aplikacia antibacterialneho spreya - ak vas to zaujima, tak riesenie je jednoduche - sprey asi kazdy funguje, v com je zrejme problem, je aplikacia - totiz doteraz mi to vzdy striekali do a cez nasavacie otvory ventilacnej sustavy, pricom zapach sa uz po asi 2-3 pouziti klimy vratil. Az naposledy (AutoBors, Vojtechovce)mi aplikaciu previedli tak, ako sa asi ma - jednoducho dali dolu kryt ventilatora pre vnutornu cirkulaciu pred spolujazdcom, cim sa krasne otvoril pristup k vyparniku, no a potom uz poctiva aplikacia nebola problem. Odvtedy (viac ako mesiac pouzivania, uz problem nemam - zatial)Teda opat sa potvrdilo, ze od pristupu zalezi vysledok. Odporucam v servise uviest tento postup ako overeny navod.

Caute
No tak asi zapomenu na Leona Cupra R a asi si nekde v bazaru sezenu Octavku 1,6GTI WRC EVO1000, teda pokud neni jen jedna na svete😄))
you forget to ad😜 "my father's..." 😉
Diamant
To sa môže červenať aj taká 1,8T pri tej tvojej 1,6-ke.
!!!§§§§ GTI 1.6 55kw 1598 ccm 55kw /4600 135/3200 speed 170 but my 1.6 GTI 69kw 149 Nm. speed 195 0-100 9,2 sekund. ----------- OCTAVIE
Diamant
Hovorilo sa tu o grafoch. Tak ja som to za Vás už dávnejšie urobil, takže sa môžete pozrieť na moju stránku na [odkaz] a tam sú tie krivky v jednom grafe. Je tam viac kombinácií, ale ak by chcel niekto porovnať iné, tak sa dohodneme. Stačí poslať mail.
Diamant
A kvoli čomu je lepšia 1,8T?
Tak jsem mel blizsi moznost seznamit se s Octavii RS a dospel jsem k nazoru, ze RS neni na nase silnice, to uz je lepsi 1,8T!
Seriozovane ti rikam ses hovado!!!!!!Je to NOrMalNi???.Na 1000000000%.Ja se ptam,je to normalni????.Tak na 100000%.TAK JE TO NORMALNIII????.TO JE PRAVDA,TAK NA 1000%Dam si RADEJI 2dc a nebo dvojityho panaka???,TO JE PRAVDA,TAK NA 100% NENENI TO NORMALNI!!! 😄))))
Plně souhlasím: samotné hodnoty max. dosaženého výkonu a krotícího momentu nemusí mít vždy zrovna dobrou vypovídací hodnotu. Aby informace byla úplná je třeba dodat při jakých otáčkách byly tyto hodnoty dosaženy a úplně nejlepší je mít k dispozici graf průběhu výkonu a kroutícího momentu, který má nejlepší vypovídací hodnotu, protože zachycuje jak výše uvedené hodnoty tak i jejich celkový průběh. Úplně vzorovým příkladem je porovnání motorů 1.4 16V o 55 a 74 kW. Pokud porovnám oba grafy (nejlépe vložením do jednoho grafu) dojdu pro někoho možná k překvapivému závěru, který z absolutních hodnot nemusí být na první pohled zcela zřejmý (ve zkratce silnější motor nemá cenu pokud ho nebudu točit alespoň 3500 ot. a více).
Mluvím k nicku OCTAVIE. A moc nemeč... 😉
lufe, jen jsi zapomněl na to, že vysoký kroutící moment sám o sobě ještě nezaručuje akceleraci v celém spektru otáček , ale záleží na jeho průběhu !!!!! Např právě 1,8 T a TDi. Diesel má větší krouťák, ale jen ve špičce , kdežto benzín o něco nižší, ale právě napříč otáčkami skoro pořád stejný......
mluvíš ke mé???
Spis mu babka mela pribalit kladivo, aby se co minutu prastil pres tykev 😄))
DG 307
Milý Lukášku, babička ti přibalila s sebou hodně Monte, ať máš něco pořádného k jídlu... 😉
Caute,

slysel jsem na Radiozurnalu o upravci (tusim Benet), ktery uprvuje motory 20V turbo. Co me ale zarazilo, ze udavali zivotnost motoru JEN 150tis km. Tusite nekdo jakou zivotnost bude mit klasicke RSko? Co se deje s motorem pokud tam nebudu davat N98 ale N95?
a TE TDI 81 KW NÁM ŽERE TAK 2 dc což je 0,2 litrů na 1000 km JE TO HODNĚ ?????? JAK JE NA TOM VAŠE TDI ??? MÁME NAJETO 39 000 KM . jE TO NORMÁLNÍ ?? POD AUTEM NEJSOU NIKDY ŽÁDNÝ STOPY PO OLEJI TAKŽE ÚNIK JE 1000 PROCENT NENÍ . jAK SE TA ZÁVADA ŘEŠÍ POKUD TO ZÁVADA JE ???

111111111a TE TDI 81 KW NÁM ŽERE TAK 2 dc což je 0,2 litrů na 1000 km JE TO HODNĚ ?????? JAK JE NA TOM VAŠE TDI ??? MÁME NAJETO 39 000 KM . jE TO NORMÁLNÍ ?? POD AUTEM NEJSOU NIKDY ŽÁDNÝ STOPY PO OLEJI TAKŽE ÚNIK JE 1000 PROCENT NENÍ . jAK SE TA ZÁVADA ŘEŠÍ POKUD TO ZÁVADA JE ???
Hezký ale to zadní křídlo je k pousmání... Když už takhle pomalovaný auto, tak se spojlerem jako z WRCčka, né? Tohle je fakt komický...
Pánové, co říkáte na limitovanou sérii Octavie RS - WRC Edition?
ne, nezazil jsem to. Takze to je kvuli zlodejiny. Ale rikam, mel bych strach v pripade nehody a selhani odemceni.
V praxi sa vysoky krutiaci moment prejavi schopnostou akceleracie v celom spektre otacok, vysoky vykon zase zabezpeci akceleraciu v otackach okolo maxima vykonu. T.j. na aute s vysokym krutiacim momentom nemusis tak casto radit. Na aute s vysokym vykonom ale pojdes rychlejsie, len musis radit.
Vykon [k] = Kroutici moment [Nm] x uhlova rychlost [ot/min] / 7121
Moze mi niekto vysvetlit vztah medzi vykonom motora a krutiacim momentom? Napriklad porovnat motory 1.6MPI/74kW/145Nm a 1.9TDI/66kW/210Nm. Jeden ma vyssi max. vykon, druhy krutiaci moment. Ako sa to prejavi v praxi? Dakujem. Marcel
Podobny zazitek jsem mel po prezuti na letni na Primere. Vysvetlila to navsteva na pumpe a premereni tlaku v pneumatikach - 3+ atm. Po odpousteni na normalni stav je vsechno OK. Take jsem slysel, ze to nekdy delaji schvalne aby si pneumatika sedla.
...ale mívají 😄
lidi nechci vas k nicemu nutit, ale nemohli byste se zastavit v rubrice bouracky a odpovedet mi na mou otazku? LIKVIDATOR PRIJDE UZ POZITRI A JA NEVIM CO DAL. ..
pokud cítíš rázy ve volantu na normální hladké cestě, tak něco nevyváženého na nápravě je.pOkud to je jenom při brždění, tak se přidávají brzdové kotouče....ale tam Octávky problémy nemívají......
Menil jsem cca 14.4.2001 zimni kola za letni elektrony a samozrejme jsem je nechal prevazit. Ten tvrdsi podvozek - asi proto, ze v Praze a na okreskach citim, jak drnci i volant. Mam zkusit prevazit kola ? Diky Waters.
To ze auto rezonuje mohou byt taky pneumatiky. Kdy jsi je naposledy vyvazoval ? A to, ze se ti zda byt tvrdsi podvozek jsi vysledoval jak ? Spis si myslim, ze to je subjektivni dojem.
Ptal jsem se na tlumice, opravdu nikdo nevite ?
Tak tohle je uz naozaj hodne, tahle zavada se resi uderem kladiva po hlave
OCTAVIE, ja mam taky druhy letni pneu a mam najeto 110 000km! Negumuju silnice a pneu jsou ok!
Bože můj, co je to za člověka...

My ho asi fakt budeme muset někam vylákat, ať zjistíme, kdo nebo co to vlastně je.
No Comment!
a TE TDI 81 KW NÁM ŽERE TAK 2 dc což je 0,2 litrů na 1000 km JE TO HODNĚ ?????? JAK JE NA TOM VAŠE TDI ??? MÁME NAJETO 39 000 KM . jE TO NORMÁLNÍ ?? POD AUTEM NEJSOU NIKDY ŽÁDNÝ STOPY PO OLEJI TAKŽE ÚNIK JE 1000 PROCENT NENÍ . jAK SE TA ZÁVADA ŘEŠÍ POKUD TO ZÁVADA JE ???
A teď se podržte mi máme za cešlou eru 112 000km jen druhé letní pneu !!!!! takže na jedno jsme najeli 90 000 km . Byli ty FIRESTONE FIREHAWK ORIGINAL OD KOUPI . A TEˇD MÁME BRAVURY 22 000KM NAJETO A MINIMÁLNĚ DALŠÍCH 25 000 KM NAJEDOU !!!!!!!!
A teĎ k Těm Tlumičům Ty Máme jak již jsem psal 112 000 a na měření jsou OK !!!!!!! Takže do další minimálně 115 000 km kontrole OK. Jo jinak to že zadní v zimě trochu povrzává a sem tam přední je dané klimatickou změnou a doprovází nás to již od takových 80 000km . !!!
Pokud máte dotazy ohledně životnosti tak Vám poradím Já mám na Octavii 112 000km !!! Je po STK a Kromě drobné závady v STK protokolu a ta byla že auto má menší netěsnost něčeho v motoru ale závada to byla do kategorie 3 to znamená ta nejmenší !!! 2 kategorie je závada horší ale provozuschopná a 3 je nutno opravit STK vám nedají !!!
Ahoj. Mam najeto cca 40kkm za 20 mesicu, hlavne SRN a pojizdeni po Praze. V posledni dobe se mi zda, ze auto je nejake tvrdsi, vic reaguje na nerovnosti, v cca 140 km/h auto rezonuje, ale ve vyssich i nizzsich rychlostech rezonance ustava. Muze to byt i muj subjektivni dojem, ale chtel bych vedet, zda muzou byt nejak poskozeny tlumice, nebo neco jineho. Jake mate zkusenosti s trvanlivosti tlumicu u oktavky ? Po kolika kkm je treba menit ? Diky Waters.
mfilip😒br />
>Zamykani za jizdy 20 km/h. Parada. Ale co kdyz >se stane havarie a automaticke odemceni selze.

Kdyby byly...Napr. aktivace airbagu automaticky zamky odemkne...

>Jak se k posadce dostane pomoc do prijezdu nuzek nebo rozbiti skel. >To automaticke zamceni je kvuli zlodejum ? >Pripada mi to nejake divne. Na automatiku se >neda na 100% spolehnout.

Co je na tom divneho, asi "Mfilip" nikdy nezazil, kdyz mu nekdo, kdyz on stal napr. na cervenou ve fronte aut, sebral ze zadnich sedacek neco, napr. kufrik, ci kabat (nebo zenu 😃), anebo dokonce i treba neco z kufru, tot velmi oblibena kratochvile zlodeju mnoha svetovych velkomest... V Jizni Africe (konkretne v JHB) jsem mel na jakkekoliv krizovatce vzdy velky strach (okolo spousta ruznych cernych "prodavacu novin" a "umyvacu skel"), kteri byli doslova pro par randu udelat cokoliv, a v noci se napr. krizovatky projizdely zasadne na cervenou, inu trochu jiny svet, nez je Cesko... A proto, ze se to MFILIPOVi zda divne, neni to aktivovano pro bezneho ceskeho ridice (ktery by se porad necemu divil), a je to bud e😜ortni provedeni, anebo si to necha aktivovat, ten, komu to divne neni...
Zamykani za jizdy > 20 km/h. Parada. Ale co kdyz se stane havarie a automaticke odemceni selze. Jak se k posadce dostane pomoc do prijezdu nuzek nebo rozbiti skel. To automaticke zamceni je kvuli zlodejum ? Pripada mi to nejake divne. Na automatiku se neda na 100% spolehnout.
No, ale mne sa to stalo na dialnici v asi 130km/h a boli to len vodicove dvere. Len sa zamkli a za asi tri sekundy odomkli. Pred tym ani potom sa to uz nestalo. Zeby nejaky 'kontakt'?
U současných vozů VW/Audi/Seat/Škoda s centrálním zamykáním lze aktivovat/deaktivovat automatického zamčení vozu při v>20 km/h, automatické odemčení až po vyjmutí klíčku ze zapalování , postupné otevření vozu - nejdříve dveře u řidiče potom zbytek.

U vozů s alarmem lze navíc aktivovat/deaktivovat pípnutí sirény při zamykání či odemykání vozu.

U vozů Audi (tedy NE pro Škoda/ VW/ Seat) lze navíc aktivovat/deaktivovat automatické zavření oken při zavření vozu dálkovým ovládáním.

Toto platí pouze pro originální centrál a alarm !!! Aktivace těchto funkcí přístrojem VAG 1552 stojí 250 Kč/1 auto. [odkaz]
Nektery alarmy maji tuto funkci, ze zamykaji auto za jizdy!
Ja mam v ridici jednotce aktivovany dodatecne funkce centralu (asi e😜ort. provedeni, jde to udelat V.A.G.em, dobre pro bezpecnost) 😒br />
- pri cca 20km/h se automaticky zamknou vsechny zamky, otevre se to bud "ruco" vypinacem na dverich, nebo lepe automaticky pro vytazeni klicku ze zapalovani

- po odemceni auta orig. dalkovym ovladacem se otevre jen ridic, ostatni po dvojstisku, nebo zevnitr vypinacem na dverich

Jsou to dobre veci, ktere jsem si nechal aktivovat po svem pobytu v Jizni Africe, kde jsem ocenil jejich vyhody (myslim ale ze uz i u nas), a netreba asi dodavat duvody...

Mozna ze mas problem prave s nastavenim centralu, je asi ovladan z hlavni ridici jednotky (CanBus ?)...
Zajímavej přípa😜 Jak se začne mluvit o závodu, rezne ti vejfuk, předjížděj tě najednou různý auta ...
Pri pribrzdeni tempomat vypnes, to je normalni. Nevypne se jen pri zrychleni, po uvolneni plynu se rychlost vrati na pozadovanou a udrzuje.

Packou muzes tempomat vypnout,zrychlovat, zpomalovat a zajiste tempomat zapnout.
rook> Na obnovení původní rychlosti je tam takový posuvný cuplík, do kterého když Ťukneš doleva, tak se to stane. Je tam nápis RES. To vypínání blinkrů je zrada. To určitě reklamuj.
Mozno je to trocha off ale: minule sa mi za jazdy stalo, ze sa mi z nicoho nic zamkli vodicove dvere a po par sekundach sa zasa odomkli. Stalo sa to uz niekomu? Zatial sa to stalo len raz.

Mam Octaviu TDI/66kW GLX, central + alarm Jablotron.

Marcel
to>hufnagl Hufe,poraď, vcera me namontovali tempomat. Chova se to vyborne, az na jednu malickost. Kdyz pribrzdim tak se tempovat vypne, ale po pusteni brzdy se jiz puvodni rychlost neobnovi. Je to normalni? A taky se me prestali vypinat blinkry pri vraceni volantu. Asi to budu reklamovat.
mex> Ty jsi ale filuta! Pálí Ti to. Měl by ses zajímat o kariéru věštce z koule (skleněné).
No jasne, ty to musis vedet ze vsech nejlip, kde je Octavian, kdyz jim ses, jak uz tu nekdo driv napsal.
Blbé je, že OCTAVIAN nepřijede. Navíc stále víc inklinuju k závěru, že je mu 13. Já jsem ve středu v Praze (michal ví), vezu tam rodiče na letiště, tak tam taky nebudu. Proto navrhuju sraz přeložit na červenec 2006.
Nekecej blbě OCTAVIE! Pro ostatní připomenu😒br />

OCTAVIE 13-03-2001 v 19:29:48 1.6 Praha Zlín za 2h 35m Jenom jsem si vzpoměl na poslední dlouhou projížďku PRAHA ZLÍN Spotřeba něco kolem 9,8 l/100 km a to hlavní čas od Václavského náměstí po Moskvu neboli střed ZLína !! JE 2hod a 35 minut !!!!!!!!! CO TOMU ŘÍKÁTE ZDÁ SE VÁM MOTOR 1.6 slabý !!!!

OCTAVIE 14-11-2000 v 21:20:13 projížďka tAK TEĎ JSEM ZVĚDAVÝ A DOUFÁM ŽE UŽ Věříte že ji mám a nevytahuji se jenom. Jinak jsem byl minulý výkend na dlouhé cestě zhruba 450 km Znojmo Brno Zlín a trochu té dálnice na Prahu bylo to v sobotu a Octavie jela velmi slušně!"!!

OCTAVIE 26-08-2000 v 09:43😁0 ...MOJÍ TRASE ZLÍN BRNO KDE MÁM NAJETO 70 PROCENT SVÝCH KILOMETRŮ

Více podrobností získáte hledáním dvojice slov OCTAVIE a Zlín...
Nebude to mít nějaký vedlejší zhoršující efekt ?? PAsovat to tam pasuje to vím.
POZOR !! Dneska jsem se taky díval na výfuk ten poslední díl !! A jedna vrstva je už prorezivělá(jezdilo se sní taky celou zimu bez omezení po 4 rokách není se čemu divit () ((( A JELIKOŽ UŽ TO BUDU DÁVAT JÁ DO SERVIISU TAK TAM MÁM PROMYŠLENÝ ŽE TAM DÁM VÝFUK S 1.6 I 75KW !! tEN S TĚMI DVĚMI KONCOVKAMI !! TÍM SE BUDE LÍP ODVÁDĚT SPLODINY !!!! A TAKY SE TÍM ZLEPŠÍ JESTLI SE NEMÝLÍM MAXIMÁLKA A AKCELERACE . Vůbec proč tam DÁVAJÍ JEN JEDNU KONCOVKU a všechny OCTAVIE jiné motory mají dvě !!!! Není to tím aby udrželi výkon ??????
Sraz je problém !! Já se nevyhýbách ale jet do Brna OCTAVIÍ mě přijde na 7 l/100 = 7* 30 =210 *2 = 420 + nějaké kilometry na Brněnskou dráhu !! je to aspoň 10 km to je dohromady 220 km + závodění !!!!!! jen ta sranda tam dojet mě stojí 450 Kč . Není něco na Zlínsku ??
Není to tak dávno co jsme byl na AUTOSALOně mimochodem tam byl PASSAT a ALFA ROMEO obě auta mělo AUDI VIDEO TUNING !! To byla bomba v každém oprátku televize + jedna nad klimatizací !!! a v kufru SUBWOFER !!!!!! SUPER Mě by stačila jen ta jedna TV nad Klimou !!
Teď večer jsem jel do Zlína a potkal Octavii . Předjel jsem ji a na semaforech při dojíždění a naběhnutí zelené jsem to vytočil na 2° A bylo vidět že ten řidič v Octavii je zaskočen asi mi chtěl oplatit předjetí . Točil jsem 3° až do 110 ale předjel mě !!!! Nevím co měl za motor ale měl výfuk jakýsi sportovní se zdihnutou koncovou nahoru. Ale jelo mu to dobře přirovnal bych to asi k TDI tak mě předjel mít TDI tak by neměl šanci !!
OCTAVIE, kolik ma Passat KW, ze je silnejsi???
Ale zase je tu hledisko že v Passatu ten motor je silnější i oficiálně podle technického průkazu je TDI v Passatu silnější než v OCTAVII 1.9 TDI 81 kw a to zhruba o 4 km/h v maximálce passat má 196 !!!!.
A jakmile už nejeli auta tak jsem ve 20 km/h na 2° odstartovali . Následující postřehy Passat má větší prodlevu než se rozhýbe takže tak do 40 km/h jsem trochu ujel asi půl auta pak ale 40 -60 mě doháněl nastejno a po přeřazení na 3 už odjížděl !! Jelo mu to líp. další poku BYL 80KM/H NA 3° Tak to bylo asi do 100 km/h vyrovnané ale pak na 4 jel Passat jak drak odjel my hodně. !!!
Teď je to zhruba hodinka co Octavie hodila po Passatu černo bílou rukavici. dnes jsme šli já a moje )otcova) Octavie a PASSAt ) s otcem Zkusit jejich dynamiku ON line na cestách . jeli jsme jestli to někdo zná zLípy na Slušovice po slušovické DÁLNICI (za Baťe).
Dostal jsem sluzebni Octaviu teprve pred tydnem a od te doby sleduji MC. Moc jsem se pobavil pri cteni prispevku Octaviana. Pokud bude skutecny mohla by ho Skoda angazovat jako jezdce i ladice soucasne, nebo by mohl primo jezdit MS rally s jeho nadupanou 1,6 55kW/MPi. Uz se tesim na okruh az ho uvidim. Octaviane potvrd tady verejne svoji ucast. Ale i kdyz neprijede mohl by to byt dobry sraz.
Chlapi, jsem to já ............ v které té hospodě si můžu dát ten KN filtr s pivem ???
No jo, to je sice logické a taky mě to napadá, ale fakt je, že když ještě MC nebylo a já poslal nějaké věci ohledně mé bývalé octavie na www.ltc.sk/octavia - neoficiální stránky Octavie, tak si tam našel můj email a pak jsme si nějakou dobu mailovali (ze slušnosti) a zase tak blbý se mi nejevil. Sloh má sice velmi osobitý, ale fakt je, že asi existuje. Jistý si ale nejsem, protože to, co tu předvádí, je natolik uhozené a impertinentní, že to doopravdy nedává smysl, aby někdo takový vůbec žil 😄
Tak o tom, že někdo pod hlavičkou Octaviána dělá akorát fórky a zkouší kdo se chytí jsem přesvědčen už delší dobu. Proč? Protože se mi nechce věřit, že někdo může být tak blbej!!!
Panove, kdyby jste ho nekdo prece jen videl, tak mu neublizujte, me by jeho prispevky snad uz doopravdy chybely. Asi ho zacinam mit rad 😄
OK. Uz posilam snoozer na paterni sit 😄. Jakmile neco zjistim, ozvu se soukrome
Suhlasim s Watersom, OCTAVIE je podla mna niekto dost inteligentny kto si robi * zo vsetkych v MC. Ked si clovek precita jeho prispevky tak by povedal ze taky dement sa snad ani najest nevie sam. Prispevky pisane vELKYMI FONTAMI ZACINAJUCE MALYM PISMENOM, atd. Proste je to imaginarna postava a ako taka na Masarykov okruh nepride. O to sa stavim o meter piv v krcme u Slavicka v Trencine.
Tomu, kdo z vás odhalí pravou identitu člověka pod nickem "OCTAVIAN" a fotograficky zdokumentuje jak jej samotného, tak všechna jeho užívaná vozidla, dále potom jeho osobní údaje a pokud možno IQ, EQ a EKG, a tato data všem zveřejní někde na inetu věnuje firma AUTOKOMPLEX CZ s.r.o. KN vzduchový filtr na jeho vozidlo, pakliže tento ochotník nevlastí mot. vozidlo budě odměna ve formě "co sníš a vypiješ v restauračním zařízení III cenové skupiny za jeden večer". Uzávěrka soutěže jest k 1.9.2001 nebo v momentě, kdy někdo tyto údajě zveřejní. P.S. Na vlastní riziko, výhra není právně vymahatelná, změny ze strany ATX CZ vyhrazeny.
Nechci vam kazit radost, ale myslim si, ze z toho zase nic nebude. Udelali jsem si analyzu vsech jeho prispevku a zda se, ze si akorat nekdo na MC ze spousty lidi utahuje a nekteri mu to ze zacatku basti. Pochybuji, ze clovek, ktery by byl opravdu tak jednoduchy, by umel brouzdat po internetu a jeste zapisovat do MC. Znam ze sve praxe lidi, kterym delaji problemy daleko jednodussi ukony na pocitaci a neda se rici, ze by byli uplne primitivni. No napiste, jak meeting with OCTAVIE dopadl. Zdravi Waters
tezko tam prijede, neco mu do toho urcite prijde ...
1,6 55KW jede jako 1,8T, 1,9TDi 81KW jako Porsche 911! Hufe, doufam ze uz mas nahnano! Tady se clovek nadherne pobavi, takhle vznikaji vtipy!
I já se moc těším až tohoto člověka uvidím "in natura".
OCTAVIE> 20.6.2001 v 17😁0 na Masarykově okruhu. Vem co chceš. 1.6 nebo TDI, to je *.
jo, tak to neni moc tocene, to je fakt. Vlastne, kdyz omezovac je az nekde u 5000 otacek, tak tech 3800 je na jednicce vlastne uplny volnobeh ... co ta streda Octaviane, doufam, ze tam prijedes, dejme tomu o pul seste. Vis, kde je Masarykuv okruh, ze jo ?
Včera jsem byl na Nafta ve Zlíně do otcova Passatu TDi nabral jsem za 24,2 a pak jel dom ale pod Obchodním domem jsem potkal PORSCHE 911 bez T měl na kufru jen 911 Značka nějaká 98 08 Tak jsem se za něho pověsil chlap takový divný . No bez dálničního úseku by našemu naftákovy neujel úplně v pohodě jsem ho držel a to jsem nechtěl moc točit 1° při rozjezdu jen do 3800 a 2° do 4000 a nic moc !!! Pak až jsme jeli na Fryšták jsem ho lehce vzal chlap čuměl jak ... a ještě se díval když jsem ho předjížděl to sme se vlastně dívali oba.
😄
No jo to je pravda, že 1.4 16V nahrazuje v Octávii OCTAVIUV skvělý 1.6MPi (55kW). Proč? Já Ti to povím, ale nech si to pro sebe. V Škoda Motorsportu se rozhodli, že s těmi motory v Oct WRC už to takhle dál nejde a tak rychle stáhly všechny motory 1.6 (55kW) co byly ještě na skladě pro vlastní potřebu. Hodili na ně turbo (i když to ani nebylo moc potřeba, protože i v sérii to sekunduje 1.8 20VT) a teď pilně ladí a chystají se ještě letos s Octavíí WRC s motory na základě 1.6 Mpi (55kW) udělat pořádnou díru do světa rallyových soutěží.
Autobusari jazdia bezne opiti. To je fakt, proti ktoremu sa nic moc nerobi. Ked som este studoval, chodil som domov busom. Na pol ceste mali vodici prestavku, tak si zasli do restiky na pivo, ti otrlejsi aj na rum... U nas jednemu autobusarovi zobrali vodicak uz asi 3 krat koli alkoholu, ale hned mu ho velmi rychlo vybavilo SAD spat, pretoze s tou linkou nemal kto iny jazdit.
Viados> Bohužel musím Tvé zážitky potvdit 😲(

Jak jsem teď byl asi 3 týdny bez auta, tak jsem taky jezdil autobusem (jenom Zlín - Napajedla) a zjistil jsem, že někteří šoféři patří tak akorát na záchytku. Opravdu to vypadá, že jezdí nalití nebo jsou retardovaní. Fakt jsem měl strach.
Tím jsem pochopitelně myslel OCTAVIAna. V sobotu jsem jel autobusem s kámošema do Klobouk u Brna a autobusák to pařil asi stovkou. Jako by vůbec neregistroval kamión, který se před námi otáčel do protisměru, bylo to vidět na půl kilometru. Dupnul na to na poslední chvíli, když už jsem se viděl napasovanej v návěsu. Zastavili jsme asi 30 cm od něj. Před vesnici to kalil k osmdesátce... Pak byl v Klouboukách o čtvrt hodiny dřív. Nemáš, OCTAVIAne tátu řidiče autobusu?
Hufe, kdyz jsem mluvil o vetsich kolech, mel jsem samozrejme na mysli vetsi vnejsi prumery kol. Asi jsem se mel vyjadrit presneji, pokud slo o odkaz na test golfu. Omlouvam se za KIIMA.
Takovýho vyjebanýho kripla jako seš ty bych teda chtěl na silnici potkat. Měl bys dávat výstrahu, ať vysílají v rozhlase varování, když vyjíždíš na silnici. Chodci, cyklisti a další řidiči: schovat do příkopů! Ještě, že se nepohybuju na vychod od Brna.
No jasne, Piech se urcite strategicky poradil s

Octavianem jestli to tak ma udelat 😄
to bude urcite proto, ze stejny vykon z mensiho objemu pojede jeste daleko lip!!!!!!! Ted uz tu 1.8T nebudou vubec delat 😉))) Kdo by si to koupil, ze 😃))
Octavie, smutna novina: Motor 1.6 55kW nahrazuje

v Octaviich motor 1.4 16V.
Ja byt v VW, tak vyrabim jen 1,6 55kw, jede to stejne jako 1,8T a neni to tak drahy...😃)
hele Octaviane, takze streda 20.6., dejme tomu 18 hodin, Masarykuv okryh. Beres ? Nemam 20v turbo, urcite mi NEUJEDES 😃)))
HUFNáGL není a nikdy nebyl Já !!! Já sem tu zareg. jen jako OCTAVIE !!! Jo jinak závodit a bezpečně !! Proč šak můžeš se za mě pověsit a po plný čáře co jak víš co vede z UH potom mě zkusit předjet do Buchloivic je toho hodně daleko ale to já bych ti ujížděl Když !!!!MOJE JEDE SKORO JAKO 20V TURBO !!!!!!!
Jakou máš FABII ?? Já jsem pár frajersky tuningovejch viděl jezdit po ZL. Ale ty motory !! Jo jinak jsem jel za KM OCTAVIE 20v TURBO. Byl naložený rodinnou takže 4 osoby možná něco v kufru !! Jeli jsme za sebou od UH Směr Kroměříž jen co jsme ho předjel a pak když se mě snažil předjet a viděl že zrychluji tak závodil ! Nepředjel mě až v Otrokovicích ale to jsem nejel na plno a Pak jsem se na něho pověsil A on neměl šanci mi ujet Občas jsem použil fintu rozjet to hned dřív abych měl už zrychlení než začne předjíždět a kdyby nejelo v dálce auto tak bych to i zkusil ho předjet . Jo jinak naložený 20v Turbo jelo úplně stejně jako má prázdná Octavie !!!
Jiri> Bohajeho! Přece vůbec nejde o průměr ráfku! Blbost redaktorů Reflexu je bezmezná. Jde o průměr kola (spíš teda o poloměr = páka pro přenos MK) Je fuk, jestli dají na Golfa 14", 15", 16" nebo 17". Důležité je, aby k tomu pasovala pneu (profil pneu). Já ale mluvil o tom, že mám na Fabii 16" 205/45, což dělá na poloměru 1,25cm rozdíl (+) a od toho se odvíjí snížená dynamika a zvýžená spotřeba. U mně vlastně ani tak ne, protože TDI chiplé na 96kW a 295NM to zvládne hravě i tak, ale z principu u slabších aut musí spotřebas vzrůst.
I kdyz v praxi ta zhorsena dynamika muze nutit k castejsimu podrazovani, a tim ta spotreba zase stoupne. Zalezi na stylu jizdy.
Hufe, vezmeme-li v uvahu, ze vetsi kola znamenaji vlastne tezsi prevod, pak by se ta spotreba pri stejne rychlosti mela zmensit, i kdyz treba prakticky zanedbatelne. Pokud jde o zhorseni dynamiky, tak krasny priklad je v poslednim Reflexu, kde testovali golfa 1.6 16V na sestnactipalcovych kolech, a uvadeli, ze to auto bylo neuveritelne line v nizkych otackach.
campagnolo> Tak už klid. Kašlem na to, ne?

Chci jen zrekapitulovat, že je neprůkazné a nanejvýš podivné, že by se spotřeba při větších průměrech kol (než je originál) měla snížit. Totéž platí i o průměrech nižších. Museli bychom totiž přepořítat poměr mezi novým a původním průměrem a všechny zjištěné spotřeby pak jím poopravit. Obecně, pokud máš 4,4 V8, tak 1-2cm na průměru nepoznáš. Pokud ale dáš o palec větší pneu na Fabii MPi, tak nepojede a bude žrát víc (v reálu)
Hufe: ty ses celej nejakej pochopitelnej, vid 😄

Me se to teda zase tak pochopitelny po tvych protichudnych osvetach nezda.
Kdyz budes potichu a nevyplasis ji, tak ji mozna uvidis. Ted ale vazne, to myslis vazne ze jsi nevidel manualni klimu v pasikovy. Tak to budes muset do Reichu, tam stoji priplatek za climatronic ke standartni manu klime 325 EUR.

Az ji uvidis napis jaky to byl zazitek😄
campagnolo> Aha. Já to ale četl a připadne mi to pochopitelné. Dál se s tím zabývat nehodlám.

K té spotřebe s klimou. Mě to zaráží stejně jako Tebe! Do grafu to asi nezanesu, ale natočím to na kameru, zdigitalizuju a zaznam přepošlu abys viděl, že to tak je 😄))
To by mohla byt pro hufa omluva😄
Hufe: pro osvezeni pameti - pripevek 2528.

Jinak s tou bezodberovou klimou mi zase predlozis grafy k nahlednuti??
fija> Já jsem pro! Jen by to chtělo toho OCTAVIANA vyzvednout, aby to nemohl "z nečekaných důvodů odložit" 😄

Stejně jsem to své prdítko chtěl vyzkoušet.

Z hlediska bezpečnosti by ale bylo ideální ho nechat kroužit samotného 😄
Hufe,jaky mas heslo kdyz si Octavijan,asi GTI Biturbo ne?

😃))))))))))
shimano> Nechápu, co to zase meleš. Co že jsem jako zase nedokončil?

TU> Ty jsi na to kápl! Musíš mít ultravyské IQ a taky pár tykadel. Jako výherce soutěže "Kdo pozná Hufnágla" jsi zván na sobotní závod cti, kde budeš svědkem nevídaného přírodního úkazu: Zhmotnění shizofrenní osobnosti Hufa/Octavie.
pristi stredu na Masarykaci ? V kolik ? A kde presne ? Zavodit nebudu, ale OCTAVIANA paviana bych rad videl 😉)) Stejne mu do toho na posledni chvili "neco" prijde 😃))
vici> Jsi zván! Já ale fakt na silnici nezávodím! Chtělo by to něco lepšího.
TO campagnolo. Huf neni Octavienuv bracha , ale Octavien sam.
Octavie: ECON odepne kompresor a OFFem vypnes cely ten cirkus.

Hufe: nema cenu se s tebou postet do neceho co stejne nedokoncis, nejsi Octavianuv bracha?
Otaviane, asi se zucastnim taky....... myslim ze uvidis akorat zadek myho Facka a pak uz nic... Octavka 1,6 55kW je tezkej pomalej smejd...😄)
2sportmotor: kolko si na tom najazdil?
Moje vlastní zkušenosti: spotřeba po městě cca 14 l/100 km, motor 1,8T upravený jede lépe s nižší spotřebou, tvrdý neklidný podvozek v porovnání s kombinací Koni/Eibach nebo HP Sporting, brzdy perfektní, ale praská uchycení zadní nápravy a uchycení předních ramen, vzpěry v kufru = tragedie při sklopených zadních sedačkách se tam nic dlouhého nevejde. Lepší a levnější je 1,8 T a upravit jak motor tak podvozek. Cena přemrštěná. To jsou moje vlastní zkušenosti s RSem, které už zase nemám, z výše uvedených důvodů.
Na okruh s Tebou nepůjde, páč kolem 11-12 hodiny je vždycky ve Zlíně 😃))
Však taky jo. Já s nikým na silnici závodit nebudu. Pokud se chce OCTAVIÁN pavián ukázat, tak příští středu na Brněnském okruhu. Tam se ukáže. 1.6 55kW na 195/65R15 Bravurách (antipneu vyrobené za účelem snížení průměrných rychlostí na našich cestách) bude fakt tvrdý konkurent 😄)))))))))))))))))))))))))))))
Co ho takhle proste vynechat??
Hufe, tohle je duel století!!! Úplně mi srdce buší vzrušením, Octavián se chce ukázat na veřejnosti!!! Jsem teda zvědavej co z něj vyleze za mamlase!!! Tak to vidím že na svý Otině bude mít sloupnutej štítek s označením 1,8T a bude se vydávat za 1.6 55KW... K tomu bude mít kouřový skla, kožich na volantu, tygří potahy, CD na zrcátku, a z auta vyleze v teplákách 😃)) Pozor Hufe!!!
OCTAVIE> Co to znamená na maximum ale bezpečně? Není to tak trošku nesmysl?
Žádný závod v provozu! Na to nemám psychiku.
Tak to je vyzva, to bych chtel videt! Tak pak dejte vedet!
JÁ BYCH SI TO PŘEDSTAVOVAL ASI TAK VYJEDEME Z UH A POJEDEME NA MAXIMUM ALE BEZPEČNĚ !!! JÁ SI ZAJEDU NA CHATU DO STUPAVY DO JE NA KONCI BUCHLOVA . ONO BUDE STAČIT POUHÝCH 5 KM A PAK SI MYSLÍM ŽE UŽ JU TRÁPIT NEBUDEŠ KDYŽ ZJISTÍŠ ŽE UŽ MĚ NEDOŽENEŠ . ALE SERIOZNĚ JÁ JSEM PŘIPRAVENÝ NA 100 PROCENT .
A8 nejakych 300PS, proti 75PS? 😃)
Malej tocak 1,9TDI 81KW, nevim jestli 235Nm je malo? Stejny tocak asi jako 2,5 V6!TDI jsou tahouni, proto se pouzivaji taky u nakladaku!
jo jinak můj REKORD S KTERÝM UŽ SE DÁ ŘÍCT SUPER JE A8 KTERÁ JELA ZA MNOU OD BRNA V BUCHLOVICÍCH JSEM UVIDĚL XENONY TAK NA TO ŠLÁPL !!! JELI JSEM JAK DRACI CHTĚL MĚ PŘEDJT Z KOPCE JÁ NA TO ŠLÁPL A JELI JSME BUCHLOVICE 160 PAK VÝJZED NA MAXIMU JAK JSEM V ŽIVOTĚ JEŠTĚ NEJEL A SJÍŽDĚL JSEM 180 AŽ DO UH A V TÉ !!!!)) V )))))!! JAK JE BENZINKA JSEM JEL 190. A PAK UŽ TO VZDAL.
Tak teď jsem se fakt dost zasmál !! ještě se pořád křením . Tak to myslíš vážně !!! FABII já totiž jsem ještě za celou výrobou Fábií nesetkal se žádnou která by se mě pokusila předjet když sem ji nechtěl nechat . !! Tak tedy tento týden v sobotu ??? bereš Já se teda těším !!! Aspoň budeš vidět že ti ani 96 kw nebude stačit proti 55kw !!!!!
Ty srovnání mám ze závodů a s TDI 81 kw dokonce s vlastních zkušeností. jinak není pravda že TDI 81 je nějaký supr na kopce !! když ho točíš tak se to pak skoro zastaví !! chybí tam točák !! Kdežto benziňákovi točení nevadí a hlavně pokud je to silný tak jede. Je ale pravda že se mu jede líp než 1.6 ale zase takový rozdíl aby mi ujel jakmile skončí kopec to není pak už jede zase líp 1.6 a dohnal bych ho tím myslím i našeho Passata !!
Nejsem proti. Alespoň pak budu moct poreferovat ostatním (pokud přežiju), co jsi zač a co to vlastně máš za raketku. BTW, kde jsi naměřil těch 68kW?

Teď jezdím se svou Fabií TDI čiplou na 96kW a 295NM. Radím Ti nepokoušej se mě vyprovokovat k závodění. Ani by ses nestačil rozkouat a byl bych fuč 😄)))))))))
Huf ma Fabii 1,9 TDI PD, ta je mala, vykonna, ta jede jak drak!
Já bych navrhl tento výkend trasu UH směr buchlov nejmíň aut je v SOBOTU těsně po obídku :.)
OCTAVIE, ty hodnoty jsi vzal kde? Jinak verim, ze 1,6 jede lepe nez SDI, SDI je spis takovy pohodovy posunovadlo. TDI 66kw neni moc daleko od 1,6, ale jak prijde kopec, tak zmizi! 81kw to uz je dost silny a hlavne do kopce ujede i silnejsim benzinum! Kdyz se na 20V slapne, tak jede taky jako drak a 1,8T, to je takova raketa na kolech, ta da zabrat i 2,5 V6, mensi objemy bez turba(srovnatelne hmotnosti) se nechytnou!
TO HUFNÁGL. S čím teď jezdíš : Jo a co bys řekl kdybys si chtěl převědčit o výkonu mojí GTI M . ?? Já jsme ve Zlíně každý den kolem 11 -12 hod.
Ten výkon je úplně nanic !!!! TENTO motor si vystačí tak úplně v pohodě s 70 kw až 75 kw JELIKOŽ TO JE KOLEM 3900 - 4000 OTÁČEK VÍC TO NEMÁ SMYSL TOČIT !!!! JÁ JSEM ŠEL MAXIMÁLNĚ DO 4100 . JEHO VÝKON JE TOTIŽ TÁÁÁÁÁK BLBĚ POSAZENÝ !!! 81KW PŘI 4150 NACO ??? KDYŽ ZA NÍM JE HNED OMEZOVAČ !!!
Já když jsem ji chtl vypnout tak jsem dával doleva ty větráčky až to napsalo OFF. A ECON jsem se díval do manuálu !!! Nevypne klimu ale udržuje teplotu ale tak jaksi divně . Jedině jak vypnout klkimu je OFF. Jinak se mi zdá že auto jelo o 10 procent líp !!! A maximálku jsem nezkoušel až jindy až budu na dálnici. AlE TDI má 4 stupeň BOMBA Mě octavie jede tak do 140 pak to nemá cenu a tady až do 160 . ZATÍM JSEM S TDI NEŠEL DO OMEZOVAČE ::::::::::A PROČ !!!
1.6i Je něco málo pozadu a stejně na dálnici s mojí 1.6 55kw *** 20v Jede dost blbě ten motor je celkově blbý šak se taky už nedělá a maximálku má něco jako TDI 81kw takže jede líp jak 1.6. NO a 2-0 litru nemohu posoudit za 20 000km jsem ze žádným nezávodil.
jo a SDI Tak to mě stačí vytáčet tak do 3500 a ještě budu ujíždět .
to: MRACEK . Octavii mám GLX ( SLX) má vše co šlo dát do oktavie v roce 1997-98 kromě klimatizace. Motor je tak zajetý že nikdo snad tak dobře nemá 1.6 55kw ( 68 kw) 135 (148 NM.) A pro srovnání když s ním jezdím už zhruba 20 000km je že TDI 66kw ten nemá vůbec šanci až na dálniční úseky ve stoupání kdy je tam rozdíl těch 10 km/h mě to jelo 165 on jel 175. *** TDI 81kw tak to je obdobné jeho dynamika teda nic moc !!!! A TO MÁME PASSATA !! To 3° stupně se nemusí řidič TDI ani pokoušet to 1.6 55kw jede naše jako raketa !!! řekl bych podobně jako 20v TURBO. Ale pak jak přijde rychlost 120km/h je už 4° dost slabý !! zato TDI u našeho Passatu jede jako čert až to 160 !! No a pak maximálka je VELKý plus pro TDI 81kw zde vím že nemám šanci.
matuS
hufe pocul som o nejakom sportovom aute, kde sa pri prudkom zosliapnuti akceleratora vypinal kompresor, aby auto naplno vyuzilo silu motora na zrychlenie
Hufe, pravdepodobne ma ta klima tak maly prikon, ze to bohate staci pokryt vykon motoru bez nejakeho dalsiho zvetsovani spotreby!
campagnolo> "Logicky zapnuty kompresor klimatizace ma vliv na spotrebu a u slabsich motoru znatelne i na vykon"

To jsem si taky myslel, ale jak jsem to tak zkoušel, tak na výkon to vliv nemá a na spotřebu taky ne. Jel jsem 100km/h. Okamžitá spotřeba byla stále 4,7l. Pustil jsem klimu a spotřeba se nehla ani o desetinu. Když stojím na místě, tak to ukazuje litry za hodinu. Bez klimy mám 0,5-0,6 a s klimou 0,6. Asi bude ten systém nějaký vychytaný.
Teda já jsem ještě manuální klimu v Passatu neviděl...
Mlady muzi Octavie, kdyz je to tak dulezity, tak teda: nechce se mi hledat v prispevcich od Tebe jestli tam popisujes jakou mate klimu ci manualni ci automatickou. Pokud mate manualni, vypnutim tlacitka se snehovou vlockou je klima (kompresor) vypnut (nesmi svitit jeji kontrolka). Pokud mate automatickou, tak pokud vim by tam melo byt v Passatu tlacitko s napisem ECON. Toto kdyz zapnes tak prestane svitit tlacitko AUTO a tim jsi deaktivoval klimatizaci (kompresor) a do auta se vhani pouze vzduch z venku (nechlazeny, neodvlhceny atd,) PANJATNO!

Pokud to byl dobrej kauf tak to mas popsany v navodu na pouziti, ktery vam urcite dodali s autem.

PS: Logicky zapnuty kompresor klimatizace ma vliv na spotrebu a u slabsich motoru znatelne i na vykon, ale jak to tady tak ctu, neni to Tvuj problem. Jsi rychlejsi nez Sovetsky svaz, kde uz davno platilo "zitra znamena jiz dnes".

Jen dej bacha, aby jsi se pri svych dosahovanych rychlostech neposunul v casoprostoru.
OCTAVIAN jezdi se super extra bombou Octavia GLX 1.6 55kW, i kdyz on ma na tom motoru bez jakychkoliv uprav nejmin 70kW a mozna i 100-150kW!!!! A gumy bafoukane zavodnim plynem a zadni brzdy bubnove, tak tak staci na zastaveni ze 100km/h na prinejhorsim 60m, tak o co jde ? Z tech 220km/h co mu ta Octavie jede, zastavi na krasnych 200m, tak co by se sral s traktorama ? V nmejhorsim to vezme pres prikopu, jako tuhle pred pul rokem 😃))) A nesere se 😃)
Snim co bdim. Jelito co jede 180 po okreskach je horsi nez dedci kloboucnici (pokud to bylo Passatem, mas mirnou polehcujici okolnost). Zkousel jsi zvazit, co by jsi delal, pokud by nekdo v dobrem rozmaru zacal predjizdet, pripadne ti tam najede traktor? Muzes to zkouset ve voze, ktery ma na to stavene brzdy a podvozek, a i to musis velmi slusne videt. Je zajimave, ze tento styl jizdy je vysadou postkomunistickych zemi. Nebude zde nejake souvislost?
OCTAVIE>...???...
To vis, v SLK 200 se kochal a asi se nechtel zabit, v tehle autech asi jezdi rozumni ridici!
Octavie, neodpovedel jsi mi na otazku! Mas ten chip? Kdyz budes jezit ekonomicky s 1,6, tak nevidim duvod, proc by jsi nemohl najet 700 km na nadrz!
Na tu nádrž jsem najel opravdu 780 km pak jsem natankoval.Jezdil jsem s ní 8 dní a to pomalu. Jo PASSAT TDI NAJEZDÍ NA PLNOU DO PÍPNUTÍ 1010 KM !!!! - 1050 UŽ PODRUHÉ !!! JE TO MÁLO ??????? JO JINAK CO A JAKÝ VLIV MÁ KLIMATIZACE NA MAXIMÁLKU NA DÁLNICI DNES JSEM JEL 200 A JAKÝ NA DYNAMIKU. DÁLE MÁ AUT. KLIMA REŽIM KDY FOUKÁ JENOM VENKOVNÍ a tím je vyplá ???? TOTO JE Důležité o té klimě !!!!!!
Předevčírem jsem to natřel SLK 200 !!! Když jsem jel na Vizovice v Lípě je odříznutá cesta kde jsem jel před ním a potom po oprtavách na konci dědiny jsem na to šlápl snažil se ale ve 160 už to vzdal. Jinak Když jsem jel od Vizovic tak tam 180 km/h stačí zhruba 1,5 km je to ale s kopce .
¨je to zhruba 1 hodina co jsem doma a přijel z veletrhu z BRNA . Viděl jsem na živo tedy 50cm od sebe Montreux. TEDA NIC MOC !!! ANI nedovilí si do ní sednout takže nic co by mě oslnilo je to passat se škaredším zadnímmi svítilnami ale jinak je vše stejné i chrom na ochranách dveří a kolem oken Jinak podle vkusu mě se víc líbí svítilna u Montreuxu je zajímavější než obdílníkový tvar PAssatu.
Autko> AUTOKOMPLEX CZ Ti ho určitě za ne nepodobnou sumu rád namontuje i na 20V turbo.
Tak jsem zjistoval ten tempomat a moznost montaze na mou 1.8T. Odpoved z nekolika autorizovanych servisu:"Ano, montujeme tempomat za cca 5 tis. i s praci, ale poze na motory 1.9TDI." Takze mam asi smulu.
2 Sněhulák- těch 150 000/rok to asi myslel třeba v poslední době. Samozřejmě by pak musel mít fakt asi 700 000. Ale těch 366 000 km měl na tachometru určitě, to jsem viděl na vlastní oči. Jenom se divím, že tolik vydržela. Ale on jezdí většinou štreky a v Praze a Brně s majákem...
moje octávka má motor 66kW AGR, spínače jsou na spojce a brzdě standartně. Podle mého laického názoru, záleží na typu řídící jednotky na kterou tempomat připojíš. čau LN
OCTAVIE> (Ne)překvapuješ.

1. Rád bych někdy viděl někoho, kdo obouvá 205/60R15 na 16" ráfky 😄))

2. Máš prý 70kW místo 55 --- Chicht

3. Tvá spotřeba se mi nějak nezdá. Já mám TDI PD 175kW a jezdím za 4l, ale zase nejezdím víc jak 250km/h, to je fakt.

Osobně nejvíc nechápu lidi co jezdí jako prasata na 195/65R15 Bravurách 😄)
ja ujedu na nadrz i 1300-1400km ... to jsou veci, co, OCTAVIE 😃)
Octavie, ty mas nejaky chip? Nebo jen napis GTI dela 70kw?(Jestli jo, tak si to dam taky a hned dva, aby to bylo vykonnejsi)Jo a jeste jeden dotaz, jak muzes ujet 700km na nadrz, kdyz prohanis 1,8T?
To tvoje 4x4 má jaký motor??

A ještě dodatek k tomu, co jsem již napsal. Když mi vykládali o elektronickém pedálu, tak jsem se ptal, zda to tedy jde na Fabii. |A odpověď byla jednoznačná: Ano, pokud má motor 66kW. Nevím o tom, že by se Fabie s tímhle motorem prodávala, nebo snad ano?

Jak už jsem psal, nejsem žádný technik, ale jestli má reagovat tempomat normálně, tak přece musí být nějaké spínče na všech pedálech, přece řídící jednotka sama jen tak nepozná, že šlapu na brzdu nebo na spojku, nebo snad jo??
Ty PALAS disky Autec Pallas (Typ P)

rozměr 8,5J x 17H2, zális 13-40 7700,-Kč

cena/kus To jsou ty nejmenší rozměry a taky cena !!! Ale stejně je krásný Jinak jsem se to dočetl na www renocar cz DISKY
pánové od té doby co Je OCTAVIE GTI M moje tak na plnou nádrž najedu DO ZAPÍPÁNÍ 700 KM !!!!!!!! 700KM POTOM JE JEŠTĚ TAK 8 L REZERVA !!!! JEZDÍM DO MĚSTA ZHRUBA ZA 5,8 A KDYŽ JEDU VNĚ TAK 6,5 !!!!!!!!!!! MŮJ OTEC JEZDÍVAL NA NÁDRŽ 600 KM A PÍPLOMUTO !!. 1.6 55kw "mám tam tak 70kw a točák tak 150Nm. Jezdí v noci když se jedu projet bez semaforů nejmíň 5,6 l /100 km Míň jsem se nikdy nedostal . A pozor to jsou průměry ne z projíždky 5 km ale minimálně 20km !!!!! Takže to není že bych jel na silnic pak tam honil neutrál dojel a měřil !!!!!!
Vcera jsem byl v Synotu BMW ZLín A viděl tam pneumatiky s ráfky 225/60 r16 To byly Děla Už když jedině tak R16 a tento rozměr . Jak mohou lidi s R16 Jezdit JEN NA 205/60 R15 . JO JINAK NA R15 195/65 R15 JSOU VYŠŠÍ NEŽ 205/60 R 15 !!!!!!! SNAD SI NEMYSLÍTE ŽE JSOU NIŽŠÍ Vždyť se snížila !!! o 5 mm .
to nejak nevychazi, ne ? Octavie ma najeto 366000, je jedna z prvnich (tzn. stara cca 5 let), a chlapik najezdi 150000 rocne. To by musela mit tak 700000, ne ?
Nevím, jestli se tady už někdy psalo o výdrži Octavie, nicméně mám následující informaci. Teď jsem viděl Octavii TDi, která má prokazatelně najetých 366 000 km. Člověk co s tím jezdí rozváží krev po celé ČR a po Evropě. Má jednu z prvních Octávií a kromě základní údržby to auto nic nechce. Ani olej to nežere. Nevím o nikom, kdo by najezdil víc (cca 150 000 km) ročně. Ten chlapík v autě vlastně bydlí. Aspoň má klimu...
Dnes jsem se ráno rozhodl, že tempomat ANO a hned. Obvolal jsem několik servisů, V jednom mi páčku + set prodali za 4050,- Kč a v druhém jsem je ukecal, že posloužím jako zkušební králík a že to určitě spolu zvládnem namontovat. Montáž trvala cca 2h + další 1h "základního výzkumu". Jedna barva vodiče (z mont. návodu) nám neseděla (pánové, na spojkovém spínači jsme se po studiu dokumentace k MR 2000 rozhodli, že modrobílá je určitě modročerná) a po druhé kontrole zapojení (nechodilo to) jsme si "přečetli návod" a inicializaci přez VAG jsme provedli se zapnutým motorem. OK - chodí to. KIMe díky za tip (taky jsem loni na dovolené trpěl jak zvíře) Ahoj LN
Ja som si dal namontovať tempomat asi pred 2. mesiacmi. Mám TDi 66kw Ambiente. Na TDi 66+81kw

stačí kúpiť lan páčku na ovládanie tempomatu lebo riadiaca jednotka už obsahuje softver na ovládanie tempomatu a všetko čo tempomat potrebuje je napojené na riadiacu jednotku elektronicky. Benzínové potrebujú väčší zásah a preto sa monyuje tempomat le vo výrobe. Ináč je to

veľmi dobrá vec hlavne na dlhých mestkých úsekoch kde potrebuješ dodržať rýchlosť. Na dialnici samozrejme je to super. Dá sa udržiavať zvolená rýchlosť, zvyšovať, znižovať rýchlosť. Po predbiehaní pustíš plyn a nastaví sa ti predtým zvolená rýchlosť a keď spomalíš zmáčknutím gombíka ti zrýchli na naposledy nastavenú rýchlosť. Keď s ním chceš ušetriť palivo tak na to zabudni.
Protože se v mém mailu stále objevují dotazy typu, kde je možno tempomat do Octavie zakoupit, popřípadě kdo mi jej namotuje, nebudu odpovídat každému zvlášť a zkusím zde shrnout své dosavadní vědomosti a podělím se i o první zkušenosti.

Možná mám kliku že mám TDI protože se zdá že je zde montáž absolutně bezproblémová (jisté náznaky že v benzínu je to trochu složitější byly i v servisu Škoda). Takže tempomat je možno zakoupit v každém autorizovaném servisu a pokud jej nemají ať objednají v Mladé Boleslavi. Já jsem platil něco málo přes 3.800,-Kč + montáž. Hodinová sazba pro práci na Octavii by měla být asi 450,-Kč. Kolik bude servis účtovat za montáž může být samozřejmě různé.

Při jízdě se tempomat zapíná posunem posuvného přepínače na páčce světel až úplně vlevo a cca 2 sec se podrží, potom je možno sundat nohu z plynu. Jakýkoliv dotek brzdového pedálu nebo spojky jeho funkci vypíná, stisk plynového pedálu umožňuje akceleraci ale po uvolnění se rychlost vrátí na nastavenou hodnotu (vhodné při předjíždění). Během jízdy se zapnutým tempomatem je možno měnit rychlost i trvale, krátké stisky tlačítek + nebo - zvyšují popř. snižují ruchlost o 1km/hod. Dlouhý stisk (začne reagovat asi za 2 sec.) umožňuje rychlost trvale snižovat nebo zvyšovat až do požadované hodnoty. Při zvyšování je zátah skutečně razantní, dá se srovnat s plynem na podlaze. Další chuťovka, při jízdě krátce posunu šoupátko vpravo (ne na doraz, tam je zaaretován vypnutý tempomat) a vůz začne zpomalovat (údaj na komputeru spotřeba 0, brzdím motorem) potom dle potřeby krátce posunu vlevo a vůz zrychlí na původně nastavenou rychlost.

Protože mám rok výroby 1998, není v mém návodu na obsluhu o tempomatu ani zmínka. Vše na předešlých řádcích je pouze praktická zkušenost, možná jsou tam ještě nějaké další chytrosti na které čsem přijdu.

Vloni při cestě do Chorvatska jsem miloval každý sjezd aby si moje pravá noha ulevila, letos to bude určitě lepší.

Případné dotazy je možno směrovat na můj alias kim@iol.cz
Takze dnes jsem objednal montaz "tempomatu" do me Octavia Combi TDI66 MR2001 u nejmenovaneho autorizovaneho prazskeho servisu. Jak jsem se domnival, nejedna se v podtstate

o zadny tempomat, ve smyslu dalsi cerne krabicky naplnene elektronikou, ale skutecne jen o sadu nove packy pod volant a kabeloveho svazku, kterym se nahradi ten stavajici. "Tempomat" je opravdu integrovan jako software v ridici jednotce motoru, z toho jednoznacne vyplyva, ze "tempomatem" jsou vybaveny VSECHNY nove vozy Octavia, pouze neni softwarove aktivovan (diagnostickym terminalem)...!!! O tom vice je podivuhodnejsi a "kocourkovska" marketingova politika SKODA Auto, kdyz zjistite ze opravdu cena cele ORIGINALNI domontaze (vc. materialu) v autoriz. servisu je cca do 5 tis. KC. Pokud si objednate Octavii s timto doplnkem (jak rikam pouze jina packa a kabelaz) z vyroby, zaplatite neuveritelnych cca 12 tis. Kč ?!
Tiez ma zaujima ten tempomat, ale nikdy som to nevidel "prakticky" (o co ide viem len teoreticky). Vedel by mi teda niekto popisat, ako sa to v praxi v Oktavke ovlada, ako je to s brzdenim, nastavenim rychlosti a pod. Podla toho by som sa rozhodol, ci to chcem alebo nie.

Aha, este, da sa to montovat aj do GLX verzie, alebo len SLX?

Dik,

Marcel
Hufnágl : .....a proto jsou původní gumy 195/65 a dají se vyměnit za 205/60 !!!!!!! A kontrolní otázka pak zní trochu jinak : kolik je 65% ze 195 a 60% z 205 !!!!!!!!! Malý rozdíl to sice pořád je , ale taky je třeba brát v potaz to, že se 195 a 205 trošku jinak deformují, protože se váha na plochu 205 rozloží jinak. Ale tak jak tak, jestli někdo pozná, že má gumu o 5 mm vyšší nebo nižší, tak to může být jedině Octávie. Už ho vidím, jak spěchá přehustit pneumatiky aby byly vyšší a zásadně bude všechny gumy po ojetí o jeden mm protektorovat, protože ojetím se průměr kola mění mnohem dramatičtěji...... 😃)
Jestli se jedna o tve "jasne" prispevky 2519 a 2486, tak bych ani nerek.

Spis si "jasne" protireci, nebo spis ukazuji na to ze spotreba vzroste v obou pripadech, coz ale musis uznat je naprosta blbost. Your turn!
vyska pneu 195/60 je 117 mm. a 205/60 je 123 mm, z toho plyne, kolo s gumou 195/60 je o 6*2=12mm nizsi nez 205/60.
DIM> Sám sis odpověděl. 205 je šířka pneu(ne běhounu!) a šířka 60 je vyjádřena v % výšky. Je teda 60% ze 195 a ze 205 stejná hodnota?
campagnolo> Já Ti nerozumím. Je to tam jasně napsané.
Chlapi, neblbněte, každá změna převodu se projevuje jako na kole : těžší převod = větší dřina = vyšší rychlost při stejných otáčkách. Ale 195, 205 a pod není průměr kola ale šířka dezénu, takže nemá na převod žádný vliv, druhé číslo je podíl mezi šířkou dezénu a výškou pneumatiky.....jinými slovy , odkud berete tu jistotu o tom, kolik je průměr jednotlivých pneumatik ???
na

[odkaz]

"Tempomat"

jde na vozy 66kw + 81 kw
Hufnágle: Tak jsi precti co jsi napsal pred casem a co pises v prispevku 2519.

campagnolo> To je pěkná kravina, že s větším průměrem pneu Ti klesne spotřeba! Naopak! Auto bude slabší, bude se víc trápit a spotřeba vzroste. Mám s tím osobní zkušenost. A dávat na Octavii 205/65R15 je blbost.

Tak co, jak to teda je, prekrucujes to jak se ti to hodi do kramu!
V tom případě by to muselo pasovat na všechny TDI (66, 74, 81kW). Elektronický pedál plynu je totiž na všech 3 totožný. Já ale nevidím vůbec spojitost mezi pedálem plynu a tempomatem. Na 20V turbu je plyn lankový a tempomat pracuje bez zásahu do plynového pedálu. Řídící jedotka si sama přidává a ubírá jak se jí líbí.

Principiálně vzato to musí jít namontovat na všechny Octavie.
Dnes jsem zjistil nové info o dodatečně montovaném tempomatu viz KIM. Dva servisy Škoda, nezávisle na sobě, na můj dotaz pracovníci v této záležitosti (navštívil jsem je osobně cestou domů) odpověděli, že sada existuje, stojí ty peníze, co psal KIM, ale údajně se to dá namontovat jen na TDI 66kW. Nejsem ani zdaleka technik, ale prý je tam nějaký elektrický pedál či co, to jsem nechápal, ale to není podstatné. Nějak to má souviset jen s tím jedním motorem. Proč, je možná otázka pro odborníky v téhle skupině.
campagnolo> Já tady nic o angličácích ani nižší spotřebě nepíšu. Naopak jsem napsal, že auto na menších kolech, než je orig., bude mít pravděpodobně spotřebu větší. OPAKUJI: Výrobce ví, co dělá, když volí obvod jaký volí.
cau Josi, nedame tu 3000 ? 😃)
Prosímtě pošli mi taky tu fotku díky. E-mail: svehlam@telecom.cz
Zpet k puvodnimu. Rekl jsem ze u 205/65 x 15 bude

na rozdil od 195/65 x 15 defacto tezsi staly prevod. Bez ohledu na tacho a PP pri stejnych otackach motoru pojedu s 205/65 o neco rychleji. Obracene, pri stejne rychlosti pojedu u 205/65 s mene otackama nez u 195/65. Prohlasil jsem ze s nizsi spotrebou. Nepopiram ze v tomto konkretnim pripade asi nespocitatelnem.

Ty jsi z toho udelal "kravinu" a dle tve teorie kdyz pujdu do extremu a vemu minimalni obvod treba kolecek z anglicaku a kol 195/65 x15 tak ten

s tema malejma na stejnym aute bude mit nizsi spotrebu. Porad Te nechapu.
campagnolo> Nic z toho nevyplívá. Palce nech ležet, důležitý je obvod. Pokud budeš mít obvod menší, budeš mít auto živější ale ujedeš menší vzdálenost, tudíž motor teoreticky spálí víc paliva. Bude ale v pohodě, protože bude mít pseudolehčí stálý převod. Naopak při větším obvodu, než je originální, ujedeš víc, než si PP "myslí" ale stálý převod bude těžší a Tvůj motor (pokud nemáš 4.4V😄 bude mít víc práce. V důsledku rozhození hodnot PP stejně přesnou spotřebo nezjištíš, protože nebude na 100km, ale buď na 90, nebo na 110km (zveličuju). Proč asi tak výrobci s tím stálým převodem elaborují?

Já sám mám na Fabii asi o 2-2.5cm větší obvod kola v důsledku montáže 205/45R16 místo 195/50R15 a i když mám TDI PD disponující nadprůměrným MK, poznám rozdíl. Proto už se nemůžu dočkat na čip.
Kim😜ošli mi prosím Ťa oskenované materiály,čo máš k tomu tempomatu do Octávie. Mám 81kW šlo by to tam nainštalovať???Môj e-mail: barano_m@ebo.seas.sk. Díki.
Z čehož vyplývá, že když namontuji na auto kola z přípojného vozíku 12" budu mít daleko menší spotrebu pri konstantní rychlosti, než když tam budu mít 16". (za předpokladu, že tam nechám stejnou převodovku a zařazený stejný převodový stupeň)
Není to kravina a od teďka se nehádám. Od teďka se sázím 😄))))))

Vždyť to ví každé malé dítě, že kroutící moment (dále jen MK) se udává jako F.l (síla x páka) z šehož jednoznačně vyplívá, že zpětně musíš mít větší MK pro vyvinutí stejné síly na delší páce. Jestli tomu nerozumíš, tak pošlu náčrtek.

BTW, kola z traktoru si raději nemontuj, to by Ti asi neprošlo na STK 😄))
campagnolo> Třeba na 4 atm? 😄))))
Pokud by jsi dobře četl, zjistil by jsi, že se jednalo o Okatviánovic nový přírustek, tedy Pašíka TDI xxxxx kW a ne Octávii.

Větším obvodem snížíš otáčky. Pokud tam nenamontuješ zadní kola z traktoru, tak to co jsi napsal ty je "kravina".
Pišto Hufnágle, to musíš ty 205ky nafoukat, aby se ti netrápil motor 😊))
KIM - tempomat pro Octavii

Prosim Te o informaci :

- kde jsi koupil original. tempomat za tu cenu ?

- ktery autor. servis Ti to udelal za tech 800 Kc

- jake jsou Tve zkusenosti v beznem provozu ?

Muzes me prosim poslat dalsi informace (scany baleni), ktere by pro kazdeho, kdo uvazuje o dodatecne instal. mohly byt dulezite. Ja mam Oct. TDI66 MR 2001, pujde to doni doinstalovat, jak to bude vypadat se zarukou, pokud to dela autor. servis, asi zadny problem, ze ?

Diky,

omicron@omicron.cz
Kime, tak to dej sem, ať to můžem omrknout všichni..... Octavie by si to tam dal taky, ale kolik je maximum, které se tam dá nastavit ?? Aby se zbytečně nemusel plazit za nějakým BMV s utrženou páčkou od tempomatu...........
Já bych spíš řekl jako myš s kočkou 😄)))
Octavián je borec protože to dá hromadu práce a úsilí se takhle blbě projevovat a přitom se chovat naprosto konzistentně, což se mu opravdu daří 😃)) BTW, myslím že trpí schizofrenií, tady v motorcafé mu to už musí lízt na mozek pořád dávat pozor aby se nepřeřek, ehmmm tedy neřekl něco duchaplného 😃) Hraje si s náma jak kočka s myší!!! 😃))
Tady alepsoň jasně všichni vidíme, do jaké míry jsou OCTAVIÁNOVY příspěvky seriózní...
kim> Máš alespoň ISDN nebo pevnou linku? Jak to tak vidím, tak budeš mít dost práce s odesíláním 😄 BTW, ta cena je fakt super a jelikož tempomat znám (tata ho má v Laurinovi z výroby), tak ho tam taky dám.
Nejlepsi prispevek, ktery jsem tu cetl!
Zdravim KIMa, ten tempomat me teda taky dost zaujal a te zadam taky o poslani podrobnejsich info na muj mail: petr.stverka@kabex.cz.

Dik PS: Mam Octavii TDI 66kW, model 2001.
Tak to je pekelne rychla Octavie....😃))
Octavian jezdí s 1.6 8V 55kW, která má minimálně o 0,7kW víc než v papírech a to jde poznat podle toho, že ujíždí zaparkovaným 20V turbům úplně hladce 😄))))))
Já se taky v jednom kuse válím smíchy. Sotva OCTAVIE něco vypotí, tak to tu ožije 😄))

mracek> Neber ho vážně, on si určitě svůj handicap s 1.6kou dobře uvědomuje a proto zkouší majitele 20V turbo zastrašit podlou lstí 😄))

Já jsem teď ve Zlíně každou chvíli, ale na OCTAVIANA jsem ještě (naštěstí) nenarazil. Ne, že bych občas nepotkal nějakého pošuka v zelené octavii, ale zatím žádná nebyla V12 4x turbo pohoh 6x6 (včetně rezervy). 😄)))))
To jezdis 1,6? 55 nebo 74kw? To ani zkouset nemusi, ty projedou tak rychle, ze si jich ani nevsimnes...Takhle jsem se uz dlouho nepobavil, z toho nebudu dneska spat!
Tak ted jsem spadnul ze zidle...😃)))))))))
Dneska jsem se dozvěděl že asi si Otec na Passata koupí Al a to 16 !!! Takže tam budou asi ? To zatím nevím jaké rozměry se tam dají dat ale to je zatím brzo spekulovat .
Jak často jezdíš do Zlína já teď každý den !! Zhruba kolem 12 hodiny A jezdím nejčastěji kolem náměstí ve Zlíně . Jinak jezdím už jen já a to naší Octavií GTI M Jo a chlapci 20v Turbo pokud nejsme na dálnici tak to na mně ani nezkoušejte !!
hned se pujdu zeptat do servisu, abych tempomat mel na dovolenou (1200 km), to se bude hodit
horak> Zda tato verze tempomatu jde do 1.8 nevim, mam TDI 66kW ročník 1998 a tam to šlo přesně dle přiloženého návodu (zajímavé, tenkrát nebyl tempomat dostupný v žádné verzi škodovky). Dle doslechu to jde i do všech starších verzí TDI které mají elektronické řízení vstřiku. 1.8 je ale také stříkačka . V tom návodu k montáži je pouze napsáno že jde o tempomat do Škody Octavia. Budeš se asi muset zeptat povolanějších. Ostatně posuď sám, už to máš v mailu.
195/65 R15 ma obvod kola 1975 mm. 205/60 R15 ma obvod kola 1953 mm. 195/60 R16 ma obvod kola 1993 mm. 205/55 R16 ma obvod kola 1965 mm. A jen tak pro zajimavost 205/65 R15 ma obvod kola 2015 mm což je 102,02% originalniho prumeru 195/65 R15 a to je v 10ti% norme.
Hufe,se divim,ze si jeste nepotkal Octavijana?Bydlite oba ve Zline ne?😄)
Tak jsem dočetl všechny příspěvky a dovoluji si požádat KIMa taky o zaslání bližších podrobností.

Jde to namontovat na 1.8T??

Jestli můžeš, tak na AHorak@seznam.cz.

Díky.
Možná, že odpověď je v následujících příspěvcích, ale ptám se rovnou: Kde jsi ten tempomat pořídil?? Za tuhle cenu do toho jdu ihned. Když jsem se asi před rokem ptal v servisu, tak mi sdělili, že se musí měnit ŘJ a že to znamená cca 50.000,-!!!

Že by tedy konečně konec křečí v pravé noze??

Díky za odpověď
Nejpěknější se mi jeví "SUPERTURISMO".

A Ty, OCTAVIE, už si z nás přestaň dělat *! Ani dement z ústavu by nevypotil text jako Ty!
campagnolo> To je pěkná kravina, že s větším průměrem pneu Ti klesne spotřeba! Naopak! Auto bude slabší, bude se víc trápit a spotřeba vzroste. Mám s tím osobní zkušenost. A dávat na Octavii 205/65R15 je blbost.
OCTAVIE> Ty jsi fakt komik. Tvé příspěvky mě málem dohnaly k slzám.

BTW, vela je hnus, vici má vkus!
tA VELA je fakt kousek už se na ni dívám 2 minuty Kolik může asi stát v 16. Podle toho cop jsem se díval na jiné aspoň 6000kč za kus !!!
Mne se teda nejvic libi VELA VELA To je fakt supr kousek koupit ho tak v 16 Dat tam Bravury hmm Jinak ten tvuj disk SUPERTOURISMO CORSA se mi nelíbí jen kvůli tomu že to neodráží světlo a je to moc bílé . Já radši lesklý LESKLÝ HLINÍK ALE ZASE LEPŠÍ NEŽ PLECHÁČ OOO)))
Chtel jsem prejit na 16 ale jeden problem Hlinikové disky 16 jsou tak drahé !!!!!!!! HRŮZA A 15 zase sice mají už 7J R15 ale kvůli tomu že tam bude AL disk ale stejné šíře je na nic Když už tak 16 Ale Nejlevnější je asi dát na orig. 15 Dát ty 195 65 R15 Ale umí někdo spočítat jaký bude obvod kola a jaký je na původním 195/65 R15. Jinak ty 195 jsou slybý protože to v zatáčkách rychle píská máme tam SP Sprotr 2000 Dunlop a chci tam dát na příští léto 205/60 BARUM BRAVURA s plynem . Stojí 2990 kč Rychlost V 240km/h Celé auto vyjde na 12500 kč i s montáží a plynem .
Hallo Octavie! Alternativa k 195/65 x 15 je

205/60 x 15. Muzes tam dat i 205/65 x 15 ale bude to mit vetsi obvod, cimz pri stejne rychlosti snizis otacky a tim padem i spotrebu. Asi bude kecat tacho (precejchovat u dylera). Otazka je co mate uvedeno jako alternativu v TP. Jinak 205ky muzes s klidem montovat i na rafek 6J o 6,5J ani nemluve. Na 7J by to bylo nejlepsi (opticky).

Pokud chces presedlat na 16ky tak pak 205/55 x 16.

I ty se nechaj jezdit v pohode na 6J, ale stale plati jen to co mate v TP. (pri STK)

Z praxe: pokud prejdes ze 195/65 x15 na 205/55 x 16 pak ti podvozek znatelne ztvrdne, ale auto bude lip sedet a bude v zatackach klidnejsi.
to KIM: pošli mi to taky (lnovak@atlas.cz). Dík LN
Octavie:ses maslo....... ja jezdim 7x15" na Facku 😄) se 195/45 a takhle vypadaj moje kola : [odkaz] a pak koukni na SUPERTURISMO CORSA a kecy ze takovyhle kola nak upravenemu Facku uberou na vykonech jsou nesmysl...😄
OCTAVIE> Nepsal jsi tady před časem, že máte na Passatu 16"? Jinak na 6,5J15 jsem na Octavii (své bývalé) měl 205/60R15 a bylo to akorát. Kup PremiumContacty, nic horšího.
chces mi jako rict, ze u prodejce Skody to koupim za takovouhle cenu? pak nechapu, proc za to chce Skodovka pri nakupu novyho auta 12000,-.. mansell@seznam.cz diky
Verstappen> Originální příslušenství (Škoda, WW, Audi, Seat), zabaleno v krabici, je tam přepínač světel s páčkou tempomatu, originální kabelový svazek (made in Portugal) a desetijazyčný návod k montáži i s názornými obrázky. Dej mi mail mám to oskenováno, rád pošlu. Maloobchodní cena vč. DPH 3.804,20Kč. Potřebuješ stejně aspoň spolupráci se značkovým servisem, po montáži se musí aktivovat diagnostickým přístrojem V.A.G.
6,5" sirka a 15" vyska!
OCTAVIE, tebe bych v noci potkat nechtel! Jinak tam muzes dat 205/60 a nemusis se skoro niceho bat, snad jen toho, ze potkas podobnyho e😜erta, ktery pojede proti tobe!
Na ráfky R15 . A teď co znamená když je ráfek 7x15 a nebo jako máme my 6,5x 15 :??? Oroginál jsou tam 195/65 R15 Ale to je na Passata slabé Chci tam dát 205 / ale teď mám tam dát 205/65 nebo 205/60 ????Chci aby zůstal obvod zachován !!! Jen ten co tomu rozumí !!. A není nebezpečí že se pneumatika vyslékne v extrému ??
kime, muzes mi napsat, kdes to takhle poridil? Ta packa a svazek kabelu asi v cene nebyl, ze..
Zvedl jsem světla ! A teď už jsou dálkové na nic jelikož potkávací svítí stejně daleko . Dálkové jen o dost rozšíří svítivost po stranách . A nikdo na mě za projížďku nebliknul !!!
Jo jinak sem závodil s Octavií TDI kombi 81 kw a Passat TDI 81kw a neměl ani nejmenší šanci !!!!! a JAK SE SNAŽIL KDYŽ UŽ VYSTRKOVAL SKORO PŮL AUTA ŽE BUDE PŘEDJÍŽDĚT JSEM TO SEŠLÁPL A ještě jsem mu ujížděl . Potom jsem ho nechal přejdet a pak na konci Zlína jsem zaním byl na křižovatce na červené a na 3 jsem ho nabral lehce !!
Passat TDI po výměně TURBA a taky po výměně nějaké sondy nasávaného vzduchu skoro za 60 000 kč !!! Jede jako raketa !! Turbo bylo zadarmo v záruce !! a ta sonda stála 15 000kč Ale Nevý někdo kolik stojí TURBO na OCTAVII nové ???
Teď jsem byl s OctAVIÍ A zkoušel jsem maximum . Cestovní maximum je něco kolem 160 těsně řek bych 163 km/h . A maximální je 195 km/h . CO JE TO CESTOVNÍ- to je rychlost kterou auto udělá na rovince se zatížením . A maximum je maximum třeba i se SUPER kopce .
Passat a další fotky Ocatvie GTI budou tento týden , ještě Vám dám vědět.
rozsypalek@zl.inext.cz
Dej mi mailovou adresu, pošlu ti oskenovanou etiketu z krabice. Je to originál WW i s objednacím číslem.
Ano mám originální páčku, musel jsem ji koupit i s přepínačem světel a originálním kabelovým svazkem. Původní informace kterou jsme zjistili na netu, byla ta od toho němce, originál se mu zdál moc drahej, tak si tam dal jen nějaké přepínače do středního panelu. Prý ho to stálo 20DM a dvě hodiny práce. A chodí mu to jako originál. To se mi zdálo ale nepohodlné. Ta originální páčka pod volantem je super, mimochodem je stejná jako v audině.
kim> Máš originální páčku, jako je z výroby a má tytéž funkce?
Tempomat včetně DPH 3.804,2 Kč, montáž 800,- Kč
kim> Myslíš tím, že celkové náklady na tempomat byly 4.600Kč?
Hned jsme to jeli vyzkouset, na trase 15 km v obou smerech pri normalnim provozu. Spotreba v jednom smeru 3,4l/100km, zpet 3,8l/100km (udaje dle pocitace), prumerna rychlost 79km/hod v obou smerech.Dodrzoval jsem predpisy a cca 90% jizdy na tempomat pri 90km/hod. Octavia TDI 66kW ročnik 1998.
Tak jsem si dal do Octavie tempomat, dle prodejce je pri koupi za priplatek cca 12tis. Montaz me prisla na cca 4600,- (vse original prislusenstvi Skoda)
2Cokes: s tym Haldexom mas samozrejme pravdu. Ono to vyslo tak hlupo, ze ked som to povodne pisal, tak som to prirovnaval k Leonu s tym istym motorom a Haldexom, nakoniec som to vymazal tak nestatstne, ze tam ostal kus vety s novym vyznamom. Ked som to sem pastoval, uz som to necital.

K veci: Nenarokujem si na to, ze mam vo vsetkom pravdu, ale ten podvozok ma tak nemilo prekvapil, ze to bol asi najtrvalejsi zazitok zo vsetkych aut, v ktorych som za posledny rok isiel. Kazdy moze namietat, ze to stoji nejakych 750k Sk a nemozem to porovnavat trebars s Imprezou, co stoji o pol melona viac. OK, beriem, ale aj v cenovej relacii Octavie RS sa najdu podvozky o nejku tu triedu vyssie a hlavne nezaludne, namatkou Alfa 147. Co pisal Autokomplex som nezaregistroval, napis mi pliz cislo spravy, ak mozes.
Diky, automobile, za tve zkusenosti. Na okruhu jsem nemel moznost ridit zadne auto, natoz pak RS. Takze jsem rad, ze to mam alespon takhle zprostredkovane. Z tveho prispevku si dovoluji usoudit, ze jsi nemel problem to auto uridit, jako wawrik. Nebo se pletu?
automobil> Jsem rád, že jsi to sem napsal. Má zkušenost s RSem je o dost kratší, ale cítím to stejně. Jen mě zajímá, nezaznamenal jsi při brždění do zatáčky lehkou nervozitu zádi?
RS nemá Haldex, neb je FWD, divím se, že to nevíš.

K tomu podvozku, jak jsem už říkal, není špatný, zmršený nebo tak něco, ale chová se úplně přesně stejně, jak říkal AUTOKOMPLEX Kamilovi, když nasadil na Octavku snížená péra a ponechal původní tlumiče. Já si myslím, že kompletní kit od Koni by byl dobrým řešením, navíc, teď zrovna ho zlevnili na 30 kKč.

A ta sériová kola jsou zoufale malá, příplatek za 17" je nutností...
2automobil: dik, ze si sa ozval so svojimi skusenostami a udrzal si si pritom kulturu. Pastnem sem moje poznatky, co som pisal chalanom do Fida. Je mozne, ze to auto bolo vymlatene, bol to predvadzaci kus, ale malo to 15k km a to je ozaj malo na to, aby sa podvozok zhumploval to takejto miery. Prosim Bodu a ostatnych, ked nemate nic k veci, neodpisujte (neberte to v zlom)😒br />
Ceski bratia nech radsej ani necitaju 😃 Som sa na to auto celkom tesil, ale to bolo asi prvykrat, co som sa auta bal ... To je tak nevyzpytatelne auto, ze clovek ozaj nevie, co sa v najblizsom okamihu stane.

Motor OK, lepsie povedane, nestihol som si ho vsimat, lebo som mal plnu hlavu toho, ako sa udrzat na ceste. Na uplnom spodku sice netahal, ale okolo 4k ot. to celkom zilo. Chcelo to len castejsie radit. Prevodovka dobra a presna, len dvojka po jednotke netahala tak, ako by si clovek predstavoval, dvojka mala dole dieru.

Interier fajn, clovek si najde dobry posed, v sedadlach som trochu lietal, ale som chudy, takze som zvyknuty. Brzdy mali super nastup, ostre, ako sa patri, aj ked potom uz ovela lepsie nebrzdili, ale dojem bol fajn.

Potialto by to cele bolo OK, vlastne, cele auto by bolo OK, keby nemalo taky * podvozok. Som lietal po ceste ako spinava handra, a co to auto robilo pri brzdeni - to by som neprial ani nepriatelovi. Raz som musel dupnut na brzdu, lebo oproti sa vyrutil nejaky pretekar, co rezal zatacky; na ceste bol prach, prava krajnica mierne hrbolata. Zhodou okolnosti to bolo presne to miesto, kde som musel prudko zabrzdit az do pokoja s Imprezou WRC, lebo oproti sa zjebal cyklista, takze sa vnucuje priame porovnanie. Impreza proste zastala bez prostestov a posluchala smer dany volantom. Octavii zacal utekat zadok doprava, tak som to musel korigovat volantom, na co reagovala zase velmi nevozne a cela sa rozhupala. Mal som co robit, aby som ostal vo svojom pruhu, nastastie som nemusel brzdit do pokoja, to by sa mi celkom urcite nepodarilo, a mohol som to dobrzdit na takom malom

sutrovom placi napravo od cesty, kam ma to zviezlo, resp. som to tam namieril ja.

To bola prva situacia, kedy mi nebolo vsetko jedno a mal som malu ritku. Dalsie nastali v podstate po kazdej zatacke, ktoru som presiel pod silnym plynom, okrem tych, kde bol asfalt uplne hladky - bez spajacich puklin a nerovnosti. Predok si cestoval, kam chcel, potom ma zrazu na vyjazde chcel pretocit zadok (mozno zopol Haldex, ale na podrobnejsie skumanie nebolo casu), predna naprava uskakovala tak, ze nechutne. Tiahle zakruty pod plynom ani ostre devatdesiatky to auto absolutne nezvladalo, bolo nutne sa dost krotit a mysliet na podvozok.

Je jasne, ze su to iba povrchne prve dojmy, ale zobral som si jedno poucenie pre beznu premavku - ked oproti budem vidiet RS-ku, odklidim sa z cesty, lebo je jasne, ze tomu autu nie vzdy vladne sofer. Som o tom pokecal s jednym skodovkarom, co jazdil vsetky od Fabie 1.4 az po tovarenske WRC-cko, a na tom nepodarenom a "nebezpecnom" podvozku sme sa celkom zhodli, takze asi to nebude len chyba kusu. Urcite by to bolo lepsie, ked si clovek na ten podvozok zvykne, ale nervozne auta budu vzdy trochu same pre seba, v kritickych situaciach malokedy podrzia.
Hele, uzavři ten Tvůj fond na tuning, přijeď a uděláme taky geometrii.
Pro Hufnágl: nezaznamenal, a to jsem RS daval poradne zabrat. Snad jen jeden postreh, ktery sice nesouvisi s brzdami, ale se zatackou ano. Uz jsem zde kdysi uvedl (nejspis v rubrice Honda), ze pri rychlosti cca. 230 km/h na tacho mi Type-R mirne odskakoval v posledni zatacce Hvezdonickeho kopce (D1, cca. 32.km). RS se chovalo obdobne, avsak s tim rozdilem, ze zapracovalo ESP.

Pro Boda: problemy jsem opravdu nemel.
Pánové, nemá tady někdo problémy s neustále se rozhašující geometrií u Octávky TDI ? Buď mi to seřídili zase špatně nebo se to rozjíždí. CCa po 4kkm (kontrola: gumy -2mm), test geometrie (u nás na vesnici optikou) zjištěna sbíhavost 5mm. Já už se na to.. Poslední geometrii mi dělal Pneuservis TASY LíšeŇ(a myslel jsem, že dobře - zřejmě ne) příčku volantu mám stejně, tudíž náraz vylučuji).Zítra jedu do Prahy tak se u Tasy stavím na kus řeči. Michale co s tím, kdo to umí nastavit tak abych nekupoval každých 15kkm nové gumy. Mě to připadá, že čím více laserů a Italských "ukazovacích" stanic, tím míň o tom mechoši vědí a nakroutí ti tam co mu display ukáže (zlatá optika). Těch Mišelínů je mi teď líto. čau LN
Mel jsem moznost stravit s RS dva dny a najel jsem vice nez 700 km, z toho priblizne 100 km na okruhu. Osobne to auto srovnavam s Honda Acccord Type-R, ktery jsem vlastnil necely rok. Obe auta maji podobne vykony: Type-R: 156kW/7200ot. a 215Nm/6700ot.; RS: 132kW/5500ot. a 235Nm/1950ot. Rovnez jizdni vlastnosti jsou srovnatelne. Rozdil je samozrejme v tom, ze Honda je vysokootackova, coz je videt jiz z vykonovych hodnot. U RS mne prekvapila vykonova mezera, ktera se projevi pri poklesu pod 2.000 ot. Projevilo se to zejmena na okruhu pri zarazene dvojce. Pri vyjezdu z ostre zatacky, kdy otacky poklesly na 1.750 ot. (radit za jedna by byl nesmysl) se RS az do 2.000 ot. moc nechtelo. Avsak pote RS staruje bez zavahani az do maximalnich rychlosti. Vysokootackova Honda se projevovala "druhou mizou" v cca. 6.000 otackach, tedy v dobe kdy RS pomalu dochazi sily na dany rychlostni stupen, ale dobre zprevodovani umoznuje zachovat priblizne stejne vykony i na vyssi rychlostni stupen. Oproti memu Type-R melo RS ESP. Coz bylo vyrazne znat na vykonech pri prujezdu sikanami. Vykonova shodnost se projevila i na me vlastni testovaci trati: Type-R: 29,7s (cilova rychlost: 205 km/h); RS: 29,8s (cilova rychlost: 202 km/h). Pro doplneni: 1.8T: 35,2s (175 km/h); 2.0 MPi: 36,1s (168 km/h). Osobne jsem presvedcen, ze RS je velmi zdarile auto.
Asi každý, kdo má O. ten problém mít musí. Já to řeším jako DIM, dvakrát jsem ten plast utrhl ( a na 1.8T je jen poloviční ve srovnání s TDI), jednou skutečně jen o čerstvý sníh, když jsem couval, a od té doby na to kašlu. Je to moc drahá sranda. Za tři kousky plastu s výrobní cenou nula nula nic chtít tisíce Kč je neuvěřitelné.

Ale souhlasím s tím, že se zvýší hluk, zřejmě se nějak změní obtékání spodku a hučí to. A taky se výrazně špiní motor, v zimě je vrchní strana od soli.
No, já jsem ho ztratil asi po půl roce, od té doby tam mám jenom zbytky po obvodu a jsem happy. Na co tam přesně je jsem nezkoumal, ale na hluk ??? Spíš jsem to typoval na odkap olejů a pod. mimochodem např Seat, VW a pod to má, myslím, zrovna tak, Já jsem se u 1,8T na to prostě vykašlal. Dáš si tam plech, zacouváš do zmrzlé závěje a trháš nejenom ten kryt......
PROSÍM VŠECHNY, KTEŘÍ MĚLI PROBLÉMY S PLASTOVÝM TLUMIČEM HLUKU NA OKTÁVCE (a byli nuceni ho vyměni) ať pošlou E-mail ( svehlam@telecom.cz)

do předmětu pište: tlumic

a pak hlavně kontakt na Vás a kdy a kolikrát se Vám to stalo. DÍKY

Chtěl bych jim dát vědět, že oni s tím dílem problémy nemaj, ale my ano.
Tak jsem volal do Škodovky, výsledek😒br />
- s tímto dílem nemáme problémy

Jak to mám řešit do budoucna, abych nemusel platit pořád dokola za stejný díl?

- nemůžeme Vám zaručit, že díl vydrží záleží na provozních podmínkách. Díl je homologován a schválen pro tento model.

Nic jiného jsem ani nečekal 😄 Jo prý bude volat servis.
dil je drazsi nez plastovy, ale lze objednat cely paket vcetne krytu brzdoveho vedeni pri vyrobe. Jinak si nemysli, ze mechosi v servisu maji mozek. To by ses seredne spletl, ti c***ci ani nevi, kolik oleje do ktereho motoru prijde, takze mi pri servisni prohlidce prelili o skoro 1cm nad horni rysku ...
Pokud tento díl půjde dát i na naší Oktávku tak ho tam dám, ale pořád je tu otázka proč na to v servisu neupozorní při první vyměně, nakonec vlastně o možnosti tohodle paketu mi nic neřekli ani teď kdy jsem se tam už docela rozčiloval. A co je ještě divnější proč ten díl tam nedávaj seriově.
ceska cesta == spatna cesta 😃)) Bohuzel 😒((
no znamy mam GLX 55kW, r.v. 1998 a bez toho dilu jezdi uz asi 1,5 roku ... potrebujes ho tam na neco ? Jestli jo, tak si nech udelat ten dil z plechu dejme tomu 1mm silneho, a to uz jen tak neurves .... a cena za to muze byt jednorazove max. 10tKc i v autoriz. servise. Tam by koneckoncu prave z "paketu pro spatne cesty" meli tyhle plechove kryty mit. Ten paket je v nabidce od MR2001, cili od lonskeho leta ...
Asi to nebude jen u TDI. O tom paketu na špatný cesty jsem něco slyšel, ale😒br />
1 - nevím jestli to jde i na starší auta (199😄

2 - v tomto případě kdy jezdím pouze po silnicích první třídy pak to asi nebude paket na špatný, ale paket na český cesty.
No naposledy mi to začalo dělat "samo od sebe" na konci dálnice. A že bych někde škrtnul to nevím. Ale i tak přece není možný to řešit tak, že budeme neustále měnit a platit díly, které někdo blbě navrhnul. Kde je výhoda TDI, když mě to za poslední rok stálo 1500,-Kč měsíčně !!!
ten kryt pod motorem myslim nebude tlumic hluku ??? Nebo jo ? No, ani s tim nemam zadny problem ... ale vidavam ho viset u vice Octavii, nejen TDI, ale i obyc 1.6/55kW a 1.8T ... cert vi, cim to je. Doporucuju paket pro spatne cesty 😃)
Jenom upřesňuji, že myslím přední tlumič hluku pod motorem, ten plastový díl.
fija> Já to vidím tak, že wawrik má doma kromě corsy ještě schovanou M3 E46 a ta mu pravda nasazuje laťku proklatě vysoko. Mohl by se ale darebák přiznat.
Já tento problém vídávám na cestách pořád. Každá 5tí oktávka má nevábně visící plast pod motorem a nezřídka ho dokonce táhne po zemi. Je to ale problém pouze u TDI. Kamarád na TDI 110PS už ho měnil a zase mu visí (plast). Nevím, jestli to ale Škodovka uzná jako chybu výroby, protože stejně musíš na něco najet, aby to uletělo. Komické je, že stačí i čerstvý sníh...
kolik s tim mesicne nalitas ? Ja po 40 tkm a 1,5 roce mam vyfuk jako novej ...
Ještě by mě zajímalo jestli někdo nevíte jestli se liší tenhle tlumič u Oktávky z 1998 a znových modelů ??
Protože mi během posledních 18-měsíců odešel tlumič hluku už potřetí a vyjádření servisu je stále stejné - tedy "Vaše chyba to jste někde urval". Poslední oprava byla v dubnu kdy mi měnili ten hlavní díl za 5800,- poté před 14-ti dny měnili nějaké boční za 2800,- no a už jsou znovu na výměnu. Protože s Oktávkou jezdím jenom po silnici a ne jak mi oni naznačují po oraništi, budu posílat dopis do Škodovky. V servisu mi tvrdí, že to tak častý problém není, tak chci poprosit všechny, kteří už tento problém měli aby mi poslali E-mail: svehlam@telecom.cz . Pokud nás bude víc, které to štve tak snad se uráčí s tím něco dělat.
RSkem jsem jeste nejel, ale jel jsem silnejsima autama a nedelalo mi problem je uridit. Nehnal jsem to ovsem na limit, mel jsem je jen pujceny na svezeni.
Tos odhadl spravne, je to podilem na trhu. Kdyz je na ulicich pulka skodovek a zbytek jiny znacky, tak mas dost velkou pravdepodobnost, ze narazis na ***a prave ve skodovce. Presto mi pripada nerealne, ze Ti pripadala RS neriditelna, ci nebezpecna. Me se v ni jelo skvele a ihned jsem se s ni szil.
to Boda: to jo, to by zvlad, ale v nejblizsi zatacce asi zmizel do pole 😄. Obcas mi totiz opravdu pripada, ze nektery auta ridi spis psi a jiny zvirata nez lidi 😄 A je divny, ze nejvic je takovejch ve feliciich a pak hned v oktavkach - je to mozna ale podilem na trhu.
Docela by mne zajímalo, jaké jsou jízdní dojmy s motorem 1,4 16V 55kW, který nahradil 1,4 MPI 44kW a 1,6 55kW.
Tys mel VAZNE problem uridit Octavii RS??? Nejsi prilis zkuseny ridic, vid? I muj pes by to zvladnul bez problemu. 😃)
ctyrkolka je ctyrkolka a Subaru je v tomhle nejdale, vyrabi nejlepsi ctyrkolky na svete! To neni konkurent Skodovky a RS je o hodne levnejsi!
Přesně, 17" kola a tvrdší tlumiče jsou nezbytnou nutností dodatečné výbavy RSa, aby to bylo vyvážené auto. Jinak se to houpe, zbytečně naklání a skáče jak koza. Ovšem interiér v hliníku je krásný...
Ale to ti ja dokazovat ozaj nepotrebujem.
Ty jsi všechna Ta auta řídil? Já mám pocit, že ani ne...
2GT1: najlepsie auto, v ktorom som isiel, je samozrejme moja korza 😃 Vazne, par dni predtym som isiel tu istu trasu s dvoma Alfami 147, a asi dva tyzdne predtym s Imprezou WRX. Kazde z nich sedelo lepsie, ta impreza sa zo smeru ani nepohla, tam som snad nemusel ani robit nejake korekcie - tak nejako by som si predstavoval, ze ma (podvozkom) jazdit sportove auto. Samozrejme, ze hrkotat to musi, ale kontakto s vozovkou by malo mat auto stale. Pri tej Skodovke som konecne pochopil, co to znamena, ked niekto pise, ze pohon ovplyvnuje riadenie.
Aké bolo najlepšie auto v ktorom si doteraz sedel? RS-ka je podľa mňa veľmi dobre ovládateľné auto. Každé športovo ladené auto sa správa ako nervózne pre tvrdší podvozok, celkom agressívne brzdy. Ale RS nie je stavané ako pohodlné auto ale ako športové a to je rozdiel. Treba si na to zvyknúť. Mne sa RS veľmi páči, mám možnosť sa sním sem tam zviesť.
Lze i naopak, já mám 16-ti ventil SOHC.
No, to jsi asi jel v něčem jiném, protože RS rozhodně není podvozkově špatné. Nebylo tam napsané 1,4? Když to Tebe zezadu vpálí kamion, tak máš i zrychlení a začnou se dít věci 😄
Prave som sa bol na tom povozit, boze, este teraz sa toho auta bojim... Kto na tom uz isiel, nech si utriedim dojmy? Na tak nervoznom a nevyzpytatelnom aute som este asi nesiel - ono cvicilo so mnou a nie ja s nim 😒(
PR>Díky, konečně v tom mám jasno.

fidoford>Právě kvůli Sieře DOHC jsem si nebyl jistej, kdysi jsem ji měl.
To MEDA:motor s rozvody 2xOHC může být normální 8-ventil.Motory ve škodovkách neznám,ale motor v mé sieře je také 2xOHC(DOHC)- nebo-li dvouvačkový osmiventil.To jenom pro upřesnění.
Tak aby bylo jasno! Původní motor 1.4 Mpi(44kW) Made in Škoda, obdobný jako ve Fábii MPI se už do Octávie už emontuje. Místo něho se montuje motor 1.4MPi (55kW) Made in VW se 16V obdobný jako do Fábie s černým 16V, což jak jste si jistě všimli je poznat i na ceně. Motor 1.6MPi (55kW) se už do Octávie také nemotnuje a ten má, jen tak mimochodem, s motory 1.6 (74,75,77 či 92 kW)společného jen pramálo. Motor 1.6 SR (74kW) se možná ještě montuje, ale brzo už asi také nebude. Oba výše zmíněné nahradil 1.6MPi(75kW) což je vylepšený 1.6SR (74kW). Motory 1.6 s výkony 74 a 75 kW mají pouze 8V. Z 1.6 VW má 16V pouze 77kW (např. VW Golf IV.) a 92kW (VW Polo GTI).
Motor 1,6/75 kW je také 16-ti ventilový, je to ten samý motor co se montuje do VW-Golf. Motory 1,6/55kW a 1,4/44kW se přestaly montovat z důvodu, že neplní přísnější exhalační normy, které platí ve státech EU od počátku roku u nás asi od června. S tímto souvisí i ukončení výroby Felícií. To jsem si nevymyslel, ale přečetl v časopisu Svět Motorů.
Tak i můj omyl (možná). Jak jsem se právě dočetl, spletl jsem si 1.4/55kW a 1.4/44kW (neměl jsem tušení že se dělá nová 1.4). U té 1.4/55kW píšou (www.skoda-auto.cz), že má 2xOHC, ale všude jinde (www.auto.cz,www.autokatalog.cz) ji uvádějí jako 8 ventilovou. Tak nevím. Nicméně 1.6/75kW je 8 ventilová určitě. V 1.4 Octavii jsem jel minulý rok (nejspíš to byla ta stará) a bylo to dost strašný.
Omyl, 1.6MPI/75Kw i 1.4MPI/55kW mají 2 ventily na válec (dohromady 8 ventilů ne 16 ventilů).
Octavka sa predava 1.4 16V 55kW a 1.6 16V myslim 74kW, takze predchadzajuce motory 1.4 a 1.6 dostanes asi len zo skladovych zasob. Podla mna je to krok vpred.
automobile-Hufnágl měl na mysli to, že 1,8 T má přední kotouče větší než jiné Octávky. A rozdíl mezi předními a zadními je vždycky. Buďto v průměru nebo alespoň ve velikosti třecí -brzdné plochy.
Pro Hufnágl: Jednalo se jen o reakci na Tvé konstatování, z kterého vyplynulo v důsledku své dvojsmyslnosti, že 20V Turbo má přední větší než zadní (co se průměru týče) než-li ostatní typy Octavií.
automobil> Jak to myslíš, že máš přední větší než zadní? To je tak snad pokaždé u téměř všech aut a u Octávií zejména!
Pro Hufnágl: Nevím jak to bylo před výměnou, ale po výměně předních kotoučů, mám přední také větší než zadní. Jeden kotouč stál 1.938 + 22% DPH. To by odpovídalo Tvému konstatování.
Ja dava za prohlidku neco kolem peti tisic... Je fakt, ale ze na oleji nesetrim... Davam do toho shell a to ne zrovna levnej... Myslim, ze tam drazsi uz ani nemaj 😄, teda mozna...
Jednou taxikem... Heh.. Na to aby se rozjel musel dost neprimerene seslapnout plyn...
Normálně jsem za prohlídky platil tak 3 až 3,5 tis. Čištění interieru si dáván na jaře ke specialistům, kteří auto i motor naleští, ošetří spec. přípravky všechny plasty i gumy vevnitř, zvenku i v motoru, natřou i gumy na černo 😃 a to vše za 1 200,- Kč. Ale auto je fakt jak nové.........chvíli 😃
prohlidka po 30tkm na mem TDI stala 5400 Kc vcetne cisteni interieru, myti motoru a karoserie a 5l Castrol TXT Softec plus. A to jsem kricel, jak jsou drazi... ale desticky jsou OK.
Přední desky na 2,0 stojí bez pár korun 2 000 Kč a prohlídka po 30 000 km s olejem-plná syntetika stála 8 200 Kč.
No pravdou je, že prohlídka po 90 tis km stála přes 8 tis Kč a zdůvodńovali to tím zadním obložením.........
Už jsem to tu psal. 20V turbo má jiné (větší průměr) kotouče a tím pádem i obložení na přední nápravě. Nevýhodou je, že kotouče (pár) nestojí 2200, ale 4500Kč a obložení místo 1800 stojí 4000 Kč. Myslím, že jsou typově z A3/A4.
Já jezdím tak nějak normálně, někdy piánko, někdy trošku forte 😃), ale je fakt, že šlapu raději na plyn než na brzdu 😃 A nejsou v 1,8T třeba jiné destičky nebo kotouče ?? Fakt je, že kotouče vzadu těm vpředu asi dost odlehčí ......
Tak jsem si vsiml, ze se uz Octavia neprodava s motorem 1.6/55 ?!? Tak to musi byt pro Octaviana tezka rana 😉
stacilo se zeptat jednou ....
Jel někdo Oktávkou 1.4? Jak to jede? 😉 Je to použitelné? A spotřeba oproti 1.6? A prodává se ještě?
Jel někdo Oktávkou 1.4? Jak to jede? 😉 Je to použitelné? A spotřeba? A prodává se ještě?
Jel někdo Oktávkou 1.4? Jak to jede? 😉 Je to použitelné? A prodává se ještě?
Hele DIMe víš ty na co jsou vůbec brzdy v autě ?? Konec srandy, asi víš ale používáš je asi jen k zastavení. U naší služební 2,0 měnili přední po 30 tis.km a zadní přijdou na řadu nejpozději v 45 tis.km Náš starosta jezdí většinou sám a taky 0-200 a občas i víc, ale systém brzda plyn. Před tou Octávkou mu na Feldě do ujetí 100 tis.km měnili 4 x kotouče a 5 x desky, protože se vždycky probrzdil na železo. Naštěstí se tohle u Octávky tak lehce nemůže stát, protože to řve nějakou závadu, když ojede desky.
Mě teď měnili destičky po 88 tis. km - a to ZADNI !!! Přední prý ještě něco vydrží ???!!!
Jak jste na tom s opotřebením brzd u Octavií různých motorových jednotek? Destičky, kotouče? Já jsem byl nucen po necelých 40.000 km (8 měsíců) u sedanu 2.0 vyměnit přední kotouče a destičky, a na zadní přijde čas co nevidět. Je pravda, že jezdím 0-200-0, ale tak jsem jezdil s většinou svých aut a zpravidla jsem měnil destičky po 80.000 km (napr. Honda, Mazda, VW apod.) a kotouce jen u VW po 150.000 km. Jake mate zkusenosti vy?
hod mi sem email na tveho otce, poslu mu obratem odkaz na www.volny.cz/lucasm
OCTAVIE, vím, že nebudu říkat žádnou novinu, ale ty jsi fakt exot... 😃)
Ahoj,

tak jsem vcera vymenil 1.6 55 za 1.6 74 a v te nove jde radne ztuha radit 1. Je to normalni? Auto je funglovka....
Octavie, čeština na tvých stránkách, stejně jako další tvé přízpěvky, mě jasně utvrdily o tom, že ty ani tvá(otcova) octavie nepocházíte z naší republiky, natož planety. Berte tento můj přízpěvek pouze jako "zeširšení" této rubriky.
WWW.VOLNY.CZ/LUCASM Nové doplnění stránek !!!!!! sekce světla Octavie před i po faceliftu Dále nový design který je v sekci jízda a nová taky slečna na balkoně !!! JEn pro plnoleté !!
Tenhleten kit od KONI prodáváme za 33tis. s DPH. Kde jsi to kupoval, že jsi za to dal 45tis.?
1) Souhlasim, ze variabilita a moznost nastaveni je fajn vec. Jsou tve KONI pruziny progresivni? Co mne totiz zaujalo u Eibachu je (vcelku logicke)tvrzeni vyrobce, ze progresivni charakteristika pruzin zajistuje komfortnejsi pruzeni za normalnich jizdnich podminek ("tvrdost" pruzeni je mensi)a tvrdsi, sportovnejsi pruzeni za hranicnich podminek ("tvrdost" pruzeni je vyssi).

DIky progresivni charakteristice je take dosahnuto nizsi svetle vysky a z toho vyplyvajicich vyhod nize polozeneho teziste. A to zni velmi lakave.

2) Mas take jiny stabilizator nebo puvodni? Otazkou je, co se vyplati vic - pruziny a stabilizator, nebo pruziny a tlumice?
Muzu rict, ze mam cca. mesic na 1.8T novy podvozek KONI (porizovaci cena cca. 45.000 Kc). Vysledkem je snizeni o 40 mm vzadu a az 40 mm vpredu, vyska vpredu je nastavitelna. Nastavitelna je i tvrdost, vpredu jednoduse klickem ale vzadu po demontazi. Jizdni vlastnosti na nastaveni na stredni tuhost jsou fantasticky, ale pro jizdu po Praze skoro nepouzitelny. A to nemluvim o nastaveni na nejtvrdsi. Takze vysledkem je, ze zadek mam standardne na stred a predek spise mekci, aby se v tom dalo vubec jezdit po kocicakach. Kola jsou standard 205/55 R16, sirsi uz by asi chtely vytahnout blatniky, vzhledem ke snizeni. Obcas se mi stava, ze hlavne pri plne nalozenym aute trochu si zadrhne predni kolo o podbeh, asi by to chtelo jeste malinko nahoru, nebo tvrdsi, ale je to o zvyk. Kazdopadne vysledkem je, ze pri vysokych rychlosti (nad 200) auto sedi jako pribity, ale trochu trpite pri klasicky jizde. Pri jizde v zatackach se auto nehne, tam kde jsem jel max 60 se da jet klidne 80+. KONI povazuju za jeden z nejlepsich, po vsech moznych doporucenich a konzultacich. Kazdopadne radsi priplat a vezmi cely podvozek, ne jen pruziny a taky vem moznost nastaveni tuhosti a vysky, jinak pak budes litovat, chce si to doladit podle sebe.
Vazeni pratele, mate nejake zkusenosti s modifikovanym podvozkem u Octaie - s jinymi pruzinami, tlumici, stabilizatory naklonu? Uvazuji, ze bych sel do Eibach Pro-Kit, Anti-Roll-Kit a Pro-Damper (nabizi to na www.renocar.cz) a chtel bych slyset zkusenosti nekoho, kdo to ma. Protoze silny motor bez kvalitniho podvozku neni podle mne to prave orechove.
Z vlastní skušenosti můžu říct, že sebelepší kola se sebelepšímí pneu na sériovém podvozku Octavie jsou zbytečné. Chce to snížit a přitvrdit. Pak Ti stačí i 16", 17" jsou ale samozdřejmě ještě lepší.

Na co Ti je super přilnavost nízkoprodilů, když se v zatáčkách nakláníš jako Oltcit 😄
Áno na sériovom podvozku, ale rozmýšlam o znížení

lebo ešte to neni ono. Skúšal som RS na 17" a jeto lepšie.
Diky za vsetky informacie, a pokial som na teba arogantne ziapal, tak sa Ti skutocne ospravedlnujem.
Diamant
Kamarát má autoškolu a po skončení leasingu (4 roky) si kúpil novú Octaviu a tú starú predal. Obe sú 1,6/74. Musím povedať,

že tá stará nabehala skoro 230.000 km a hlavný rozdiel je oproti tej novej v rozhrkaní okien, ktoré aj pískajú a aj obmedzovače

dverí sú už vybehané. Inak je už trochu hlučnejšia a výplne dverí sú tiež trochu rozklepané. Ale inak stále pohoda. Pedále

fungujú pomerne tuho, ale to všetko sú len kozmetické vady. Aj radenie je na novej také presnejšie. Lenže tá predošlá je jedna

z prvých. Tak ťažko posúdiť, či je to len opotrebením. Proste nič závažné, čo by sa nedalo nastaviť, doladiť alebo za rozumné

peniaze vymeniť. Po motorickej stránke aj po stránke jazdných vlastností žiadna zmena.
Je fakt, ze jednou jsem byl svedkem, kdyz k prodejci dovezli novou varku octavii a technici je testovali. Panove takove prasata se jen tak nevidi. Zatazena rucni brzda, motor na 4000-5000 votacek, prudce pustil spojku. Nebo motor na 4000-5000 votacek, prudce pustil spojku a hned prudce slapnul na brzdu. Nebo v takove 50 na tvojce trhal volantem na strany stridave prudce dupal na brzdu a na plyn. Bylo mi z toho az spatne a mel jsem chut jim rict, kdyby to auto melo rucicky tak nedolezete domu...
Motor si klidně zajíždějte podle kdejakých pravidel. Ale já viděl jak motory na oktávkách vytáčí když je vezou z fabriky a nakládají na vlak atp. Připadal jse si jako na závodech.
Co se tyka stylu jizdy, tak nejsem zrovna "zavodnik" a tu dalnici jen obcas. Jde mi spis o to, mit dostatek "koni" na bezpecny predjizdeni a silu do kopcu...
Cus all: Mate nekdo zkusenst s Octavkou co ma najeto vice jak 200KKm ? Jak to jezdi? Je to jeste bezpecne? Dikes za info
mam na mysli presne ten. Je to jedno, klidne hned po zajeti (po cca 2500km), protoze pak dostanes na motor na ten zbytek roku (Skoda dava na motor rokcni zaruku) zaruku od Kerschera. Velmi doporucuju, nez Michal zdrazi 😃) Jakym stylem jezdis ? Po dalnici delsi dobu (treba hodinu v kuse) na plny koule ? Pokud jo, tak investuj jeste do olejoveho chladice ...
Dekuji za radu. Jen se zeptam jeste k tomu chiptuningu: Mas na mysli chip od Autokomplexu? A po kolika ujetych km se doporucuje nechat chip namontovat?
jako majitel tehoz motoru ti muzu rict, ze je to vpodstate jedno. Nechod pod 1500 otacek a nad 3000 otacek, v prubehu prvnich cca 1500km. Pak uz dle libosti, citu, spotreby (potazmo penez na tankovani), potreb rychle jizdy ... Obecne plati, ze vytaceni je zbytecne, celkem nic tim (krom zvyseni spotreby) nelze dosahnout. A vrele doporucuju investovat do chiptuningu, pokud jezdis s obsazenym autem, nebo dokopcu, tak je po hodne znat a budes z toho mit podstatne lepsi pocit (ne ze by to v originale bylo spatne nebo slabe, ale po chipu je to lepsi nez silnejsi TDI a 28k uz je sakra rozdil ...)
Zdravim vsechny, jako cerstvy majitel Octavie 1.9 TDi 66KW, Elegance bych se chtel zeptat jak spravne tento motor zajizdet, v materialech k autu se pise, prvnich 1000 km nevytacet nad 3/4 max. otacek. Tzn. do 3 tis? Mam najeto 500 km... Nekdo tvrdi tocit jeste mene, jini naopak ... Dik za nazory...
tak a mam to z krku! flastr 3500 😉)
taky jsem jezdil s 323SDN 1.5/66kW (r.v.95), asi 80tkm, mam Octavii TDI cca 86kW, muzu rict, ze Octavie ma lepsi podvozek, lepsi motor a lepsi spotrebu. Neni treba to tocit jako tu Mazdu a jinak, jsou to vsecko auta s volantem, plynem, spojkou, brzdou a ctyrma kolama. Zadny zazraky ani zadny propadaky. Normalni auta na normalni jizdu pro normalni lidi. Jediny rozdil je, ze v dieselu musis v chladu ckvilicku nazhavit, nez nastartujes, ze se tankuje jine palivo (pozor, kolegovi se do diesela podarilo natankovat NATURAL, pistoli tam vrazis bez problemu, tak si to pri tnakovani opakuj) a ze do Octavie TDI muzes natankovat i bionaftu (nedoporucuju, bo uz by nas na ni jezdilo moc) ....
2G2: imho je asi čas konečne si vymeniť mailové adresy, nie? stretneme sa v našej rubrike
2G: i já Ceasare, i já... Tá kúpa 9-3 bol len vtip na rade vedenia a moje zbožné prianie. btw, kedy ste tie Škodovky objednávali? dealer mi povedal, že ak ju fčul objednám, budem čakať tak 6-8 týždňov. A to mi direktor zrušil kombík, že načo by mi bol (som rád že aspoň 1,8 mi zostala a nie 1,6)... Inak, sú to hriešne prachy za auto z golfklasse&kufrom, za tie bubáky som mohol mať 1,8 Primeru C+ z digitálnou klimou (samozrejme,že v akcii - rv 2000).
Tak jo, už jsem to našel. Stejně by mě zajímalo kolik jsi tam jel. Ty svodidla jsem po Tvém nárazu viděl, pohled nic moc. Měl by ses opravdu polepšit, protože na silnici nejsi sám a ostatní taky rádi jezdí. Chtěl jsem jenom vědět, zda se přiznáš, nebo je z Tebe kecálek typu Octaviána ...........
Už jsem to tu někde psal tuším v tématu Fabia Sedan. Znovu to ze mně netahej, drásá mi to srdce!
Jak to bylo s tím Meganem ? Pěkně se tady přiznej jak jezdíš jak prase na plný plyn!!!
GT1> To máš ty 17" na sériovém podvozku???
To RnaliM: Aj Ty Brutus? Tu 9-3 Ti neschvalili? Kopa svedskych firiem dava aj svedske auto. It is time to change your job!!! Inak my tiez menime v robote vozový park a miesto Astier/Vectier berieme tento mesiac Octavie Combi Elegance 1.9 TDI 81 kW. Mame aj nejake 1.8T ako aj kopu 1.6 74kW. Bude aspon co to porovnavat.
1.Podľa mňa je stierač zadného okna zbytočnosť, lebo ja ho nemám a nikdy mi ani nechýbal.

2. Na 1,8T doporučujem disky 17"x8 ET35 a pneu 17"x225x45. Sedí to perfektne, s originálom sa to nedá porovnať.
Fabie sedan ho ale ma...
To koukam, Fabie uz nema 2,0, to brzo prijde asi novy motor!
Krome zdrazeni, co jsem se tak letmo dival, přibylo standardne u Elegance ASR (nizsi vybavy jsem nesledoval), a pak je v nevyssi vybave nove motor 1,6 75kw. A jeste jedna vec, dvoulitr je levnejsi nez 1,9TDI 66kw.

Dale me pak prekvapilo, ze u Fabie se uz nenabizi 2,0MPI...
1. netuším, proti gustu...

2. pakety kol s pneu od Škody, když kupuješ nový auto, se vždycky vyplatí (jde o to si jen vybrat něco ucházejícně pěkného), je to znát, vpřípadě 16" - 205/55/16, zkus' se dohodnout s dealerem na 17", vzor RS.

3. podle vkusu...

4. interiér, spoilery
Tak premyslim, ze se mi investice do Octavky docela povedla. Za tu dobu co ji mam, uz sla cena 2x nahoru. Jestli to takhle pujde dal, tak ji za 3 roky prodam, za stejnou cenu co jsem ji koupil (a to bude mit nalitano btatru 300 KKm😉)

Ted vazne: Nezda se vam, ze to Skoda uz trosku prehani. Kdyz jsem ji kupoval(TDI Elegance) tak byl rozdil mezi stejne vybavenou Oct. a VW Bora rozdil 50KKc(tenkrat byla Bora v akci se slevou 50KKc), jelikoz jsem chtel podporit "Cesky vyrobek" a preci jen 50KKc nikde nenajdu, tak jsem sel do Skody. Paklize bych se mel rozhodovat dnes... nevim nevim
hošani, idem do 1,8T sedan elegance (firemný aj pre súkromné použitie) a mám pred objednaním otázku (teda štyri):

1. je treba stierač na zadné okno, alebo je to zbytočná hovadina, keď doteraz nebol v ponuke?

2. chcel by som nejaké iné disky než tie hrúzy v základe - uvažoval som o 16´´ ale aj ceny za pneu v tomto rozmere sú oproti 15 neúmerné... je tak moc poznať zmenu jazdných vlastností (pri 150 psíkoch)? ktorý rozmer pneu? A potom - oplatí sa objednať 16´´ L&K alebo radšej niečo od priamych výrobcov diskov?

3. mám sa * na firemné rádio aj keď pasuje priamo do palubky?

4. aký je okrem čipu a zníženého podvozku rozdiel medzi RS a sériou? existuje na čip záruka?

d
matuS
ingister> keby na mna niekto bliakal tak arogantne ako ty, tak sa na teba vyseriem. a divim sa ATX ze sa ti venoval.
Od čeho máš funkci Hledání? Slova "Octavia Combi 66" už si zadáš sám, nebo to chceš na stříbrným podnosu?
K těm rádiím. Tata má v Laurinoví Gammu, což je prý Blaupunkt a nutno dodat, že průměrný. Kdyby nebyl v ceně, tak se na něho vybodnu.
1. Vyhřívání sedaček? Nevím, viděl bych to jako čistě individuální záležitost. Pokud jsi zimovřivý a budeš cestovat systémem: 10km v autě + 2 hodiny jednání a tak pořád dokola, dej si to tam.

2. Orig. rádia jsou, tuším že, Grundigy, na můj vkus nic moc modely za strašnou cenu. Na druhou stranu je to tam hned a nemusíš rešit montáž. Nicméně osobně bych takové rádio nechtěl.
Dik za info, este dve otazky, ma zmysel cpat tam veci ako vyhrievane sedacky, a aka je kvalita autoradii od vyroby ?
1. Najezdil jsi v Mazdách relativně hodně km a budeš na ně tak nějak z podvědomí zvyklý.

2. Octavia je klasický němec, potažmo VW. Jednoduchý a funkční interier, tuhé sedačky, dobré jízdní vlastnosti a dobré dílenské zpracování. Buď to člověku vyhovuje a je spokojen nebo nevyhovuje a není spokojen.

3. Dej si pozor na velké zatížení v kufru - auto se stává neovladatelné. Originálních pneu Continental se pokuď možno rychle zbav - nesedí.

4. TDI motor táhne jako býk, velice pohodlně se s ním jezdí a oroti Mazdě 1.5 a 1.8 bude obrovský rozdíl v síle motoru od spoda. Použitelné otáčky 1800-4400 1/min. Spotřeba vynikající. Kdo neměl nikdy diesela si bude muzet chvíly zvykat na průběh výkonu a momentu a také na charakteristický dieselový zvuk, který ovšem není nijak zvlášť rušivý a je na sto honů daleko oproti klasickým starým dieselům. Pozor, motor se v zimě hodně dlouho zahřívá, avšak jakmile dosáhne provozní teploty, tak si ji drží za všech režimů. Komu nestačí 110PS, koupí si u nás chiptuning na 140PS a 300Nm a auto je výkonově rázem někde úplně jinde.

5. Místo na předních sedaldlech OK, na zadních nic moc-spíše nouze, kufr maximální.

6. Combi vypadá velice pěkně, auto také vydrží poměrně hodně, nějaké výrazné problémy také nemá.
Nuz ako Tvoja priatelka neviem, moja v pohode a manzelka tiez. Teraz k veci. 323, 1500 ccm, 66kW najazdených 150 000 km. Potom 626 sedan, 1800 ccm, 84 KW. najazdenych cca 135 000 km. Samy benzin, diesela som v zivote nemal. Chcel som pocut od ludi to co je ako nadpis tohto fora, coho sa vyvarovat, aky je rozdiel medzi v style jazdy. 10 stran naspat ale citam iba vylevy nejakeho pubertaka, tak som polozil priamu otazku. Myslel som si ze to je o autach a nie o tom ako z niekoho vyrobit vola (aj ked niektorym nie je treba pomahat)
Tak ty nemáš čas a chuť listovat v archivu a ostatní mají mít čas pracně z tebe vytahovat co vůbec chceš vědět a chrlit ze sebe informace?! Neblázni! Za prvé ani jsi neuvedl s jakou Mazdou máš skušenosti a jaké, za druhé ani jsi neuvedl co chceš konkrétního na Octávii srovnávat, atd. To je je asi jako by jsi se zeptal, jestli moje přítelkyně souloží lépe než tvoje přítelkyně...
Takze este raz. Nemam cas ani chut prebijat sa odkazmi o tom, ako si niekto dviha svetla, ako predbiehat, ako su vsetky motory rovnake a pod. Mal som zaujem o nejake skusenosti, prakticke rady od ludi, ktori s tymto autom maju skusenost. Doteraz som totiz ziadnu Skodovku nemal. Objazdil som 2 Mazdy, firma meni autopark a som zvedavy co ma caka. Chcem toho vela? Asi ano.
"pokud o tom autě chceš teoreticky vědět víc" ... ještě jednou, třeba si toho teď všimneš...
Cus all: Otestoval jste nekdo jiz "Zaruku mobility" v zahranici (popripade u nas) ? Co jste dostali opravdu zadarmo a co jste si museli zaplatit? V knizce se pise , ze vam servis MUZE poskytnout Bla, bla, bla . Predpokladam, ze to asi nebude tak jednoduche jak slibuji…
Dikes za info. (desim, se ze zustanu viset nekde na nemecky autobahn blokujic dopravu a to nejlepe v nedeli o pulnoci).
No... otazka mohla znieť, co mi o tom aute viete povedat, na co si mam dat pozor, ci tu pripadne nie je niekto, kto tiez presiel z Mazdy na Oktavku a pod. Predpokladal som, ze to bude pochopitelne, ako vidim, mylil som sa.
Nemáš zač. P.S. Co chceš slyšet? Chceš slyšet názor na porovnání "milované Mazdy" vs. Oct. combi? Vždyť si přece udělej vlastní úsudek nebo pokud o tom autě chceš teoreticky vědět víc, prolistuj archiv tady v MC. Promiň, ale přišla mně ta otázka poněkud dětinská.
Stary moj, dakujem Ti za info, keby som od Teba nedostal tuto cennu informaciu asi by som umrel sprosty...
Že jezdíš se Škodovkou...
Vo firme mi zobrali moju milovanu Mazdu a pridelili Oktaviu Combi TDi, 81 kW.

Co my o tom mozte povedat ?
Taky se bojim jezdit do mycky a myju (s kartacem)a voskuju auto sam. Co ale ted po zime se spodkem? Jsou uz ted nova auta natolik chranena proti korozi, ze staci prirozene omyvani (odsoleni) spodku jizdou v poradnem slejvaku? Neni to treba nakonec vhodnejsi nez tlakova voda, ktera se muze dostat nekam kam nema?
V SOBOTU JSEM BYL NA DÁLNICI A PAK JAK JSEM SE VRÁTIL TAK AUTO V GARÁŽI ÚPLNĚ SIČÍ JAKO PAPIŇÁK !!!!!! A taky pod ním kape voda !!! Když jsem otevřel kapotu tak jsem viděl úplně orosený trubky ?? asi od KLIMY Dělá vám to taky KLIMATIZACE ??? takovou hrůzu jsme tedy neviděl co to bude dělat až bude 30° a klima bude na 21°;
Taky doporučuji voskovat. Mi máme Octavii z 97 a lak má jako nová !!. A taky nedoporučuji !! ZAKAZUJI mití HOUBOU !!! TO JE TO NEJHORŠÍ !! NEJLEPŠÍ JE KARTÁČ NĚCO JAKO SMETÁK ALE VODNÍ !! JINAK JSEM AUTO PŘES LÉTO NEMYLI JEN TAKTO.
poradim ti. ja mam taky cernou, a v zivote jsem s ni nebyl v mycce a kazdy mesic nebo dva ji voskuju. Pote, co moji tchyni totalne omlatily kartace v mycce celej lak jsem si rekl, ze me v zivote v mycce neuvidej. Jela do mycky po nejakym off-roadu
Cěrná barva je ta nejhorší. Přitahuje maximálně teplo a bledne jako panna před prvním stykem. Nic s tím nenaděláš. Co mohu poradit, jezdi do myčky co nejmíň a voskuj a voskuj. Otázka je, jestli Ti to stojí za to, za 3 roky ji stejně prodáš, tak co?
Nevite nekdo nejake fligny,aby lak stale vypadal perfektne.Po roce je muj cerny lak docela vybledly a poskrabany z mycek.Obcas potkam Octavku odhadem tak 96,ci 97 a lak vypada stale velmi pekne.Poradte.Kamil*
OCtaVie, poradne zvedni svetla a jeste pridej nejaky hologeny alespon 500W a dozadu jich taky par dej, at z toho taky neco maji. Jo a k myti auta, tak vypoj baterku a nebude se vybijet!
Jestli soudíš nejen podle toho, že WWW stránky dělá v Powerpointu, tak asi jo... 😒
ty si fakt asi *.....
jINAK TA Octvaie už tak nevypadá před Vánoci jsem ji vylepšil !!!! UŽ MÁME GTI !! 1.6
www.volny.cz/lucasm zde je i moje auto a stránky !!! HNED JAK BUDE VÍC TEPLO TAK JE AKTUALIZUJI A DÁM TAM TUNINGOVOU OCTAVII 1.6 55KW JAK JIŽ ZNÁTE A NOVÉHO PASSATA !!!!!! tdI TDI 81 KW !! ZHRUBA TAK NĚKDY V KVĚTNU
!!!!!! !!!!!! !!!!!! !!!!!! !!!!!! !!!!!! !!!!!! !!!!!! !!!!!! !!!!!! !!!!!! !!!!!! !!!!!! !!!!!! !!!!!! !!!!!! !!!!!! !!!!!! !!!!!! !!!!!! !!!!!! !!!!!! !!!!!! !!!!!! !!!!!! !!!!!! !!!!!! !!!!!! !!!!!! !!!!!! !!!!!! !!!!!!
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!…
Chtel bych taky videt ty jeho stranky. Porad o nich mluvite, tak at si o nem udelam obrazek 😉Mate nekdo URL?
Já jsem si s ním dřív občas mailoval ohledně Octavíí (to jsem měl ještě 20Vt) a sloh je podobný. Tady má asi míň času na korekce, ale nepochopitelnost vět a souvětí je totožná.
I já si myslím, že je to nějaké podivné. Říklal jsem si, že buď je mu 13 a nsaží se co může se vcítit do jiné role, nebo ze sebe dělá ***a a baví se tím. Ta realita, za kterou se vydává mně moc nesedí. P.S. Už ho někdo někdy viděl nebo ho zná osobně?
Chyboval jen v interpunkci a nikoliv v interpuknci.
Pred casem jste tady diskutovali o odpovednosti za nehodu u firemniho auta a prispevku Octavie k tomuto tematu se nedalo po slohove strance (az na interpuknci v souvetich) nic vytknout. Asi vypadl na chvilku z role. Tudiz se rovnez priklanim k nazoru, ze si z nas dela srandu.
Octavian neni *,pouze to ze sebe dela a ma urcite hroznou srandu z toho, jak nas to vsechny rozciluje.Jo a videli jste uz jeho stranky?

P.S.: Nevite nekdo,co je vedlo v Boleslavi zacit montovat na Octavky a Fabie prave vnejsi zrcatko mensi,nez leve?
Ty jsi fakt vylízaný mozek. Alespoň vím, že až pojede do protisměru Passat s modrýma světlama a bude svítít do nebe jak UFO, tak mám hned pustit své dálkové 100W, aby tě trošku opálily, *.
ff>Že Ty jsi tajný agent od pojišťovny? 😄
no ja kdyz umyvam auto tak posloucham radio, to ma urcite mnohem vetsi odber a nebojim se.... ale kdyz ty zarovky vymontujes, tak to vyresis. A ono to nesviti porad, jenom kdyz to mas otevreny pripadne kdyz jsou zapnuty svetla, tak co se bojis ? Kdyz tak dobijes baterku, to je prace ...
Jak NOA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!§ Když jsem UMÝVAL AUTO ZHRUBA 4 HODINY A DÁVAL VOSK !! TAK JSEM MĚL OTEVŘENÉ VŠECHNY DVEŘE !!!!!!!!!!!! TO JSEM NEVĚDĚL ŽE JSOU V NICH LAMPIČKY PAK JSEM SE MODLIL ABY NEBYLA ¨VYBITÁ BATERIE!!!!!
A to nejhlavnější !! PASSAT + R15 195/65 jsou kola příliš slabé !! chce to 16 to vím jelikož octavie sedí líp a cítím se v ní bezbečněji co se týče přilnavosti
No a?
tak vymontuj zarovky a nebude to svitit, ne ? To je logicke ... nekdo to chce, kdo ne, muze si vymontovat zarovicky ...
Ale pořádně mě něco štve !! na PASSATU !! A to nemá ani Octavie !! Tak za 1. V každých dveří jsou světla po 5w pak na každém sedadle je světlo !! ve předu je dokonce světlo i ve clonách !!! 2x a taky u střešního okna !! 3x !!! světlo pro mapu spolujezdce řidiče a pak na řadící páku !!!! Já když to viděl !!! to je hrůza !!!! když odklopíte sluneční clonu a zrcátku blik zase světlo !! vše automatika !!!!!!! jestli dobře počítám tak v autě je 11 světel uvnitř + 1 v kufru !!!!celkem 12 lam***k !!!!!!
Já jsem taky zastánce že nikdy ne BIO Naftu !!!
1. TDI má omezovač, konkrétně 110PS - 4950 1/min +-200 1/min

2. Může být na bio menší výkon
195/45 16" můžeš taky.
205/40 16" jsou skoro to stejné jako 195/50 15, nicméně 205/45 16 jsou ještě v toleranci 5%.
A hlavne je poznat, ze jede nejake hodne drahe auto ..... treba Octavie 55 kW ..... ( pr. 2277 ). A jak jsou dalkove hur na osvetleni, ale do dalky sviti furt stejne ?
ten pocit z letu v 1.3 mivam, je to pickup. hlavne v zatackach 😉)))
jaryne, doporucuji vyzkouset Berlingo 1.9D, pak budes mit pocit letu i s Felicii 1.3 😃)))
OctAViane baCHa na BIo !!!! To nesmis do Passatu taNkOVat, jiNAKTo sezere hadicKY ZNIcI OLej a muZE SE to i zadrit !!!! to nEsMIS tankOVAt jo A KDYZ to naTANKUJestak TO JEDEhurNez traKTORA hroznE TO Kouri ja bYCH SI TO DO PASika nikdy neNATAKNOVal !!!!!!!!!!!!!!!!!
ha! octavie se uz zase rozjel! mne to PORADNE tahne asi az tak od 3500ot/min, ale opravdu PORADNE. Ale ma to velkou nevyhodu, ze jsem si na to zvykl a zda se mi to uplne normalni. kdyz jsem mel auto mesic v opravne, jezdil jsem firemni fe1.6 a kdyz jsem si sedl zpatky do sveho auta , byl jsem tou akceleraci unesen.
Může mít nafta BIO - způsobovat snížení výkonu ????"" u TDI
Jinak včera jsem jel s Octavii a po jízdách s passatem mám pocit že řídím něco divného !!! TEn motor je v Octavii takový že to prostě od 1800 otáček zabere a hrne se to až do 5000 otáček furt stejnou silou !! TO BUDE ASI TÁÍM ŽE JSEM ZVYKLÝ S PASSATU NA TURBO OD 2000 A TO TÁHNE A JE TO POZNAT !!.
kazdy motor s elektronickym rizenim vstrikovani ma omezovac primo v ridici jednotce, starsi neprimovstrikove diesely mely myslim neco jako omezovac fungujici na zaklade odstredive sily ...
ale *, ta baba je uplne vymastena nebo te strasi. Pokud je to jak rikas, tak pro odebrani ridicaku by to musel byt 2. zavazny prestupek (jinak ti to ani ve spravnim rizeni nesmi odebrat, anebo by museli dokazat jeste nejakou pritezujici okolnost, napr. alkohol, drogy ...) a vyse pokuty ve spravnim rizeni se lisi podle zpusobene skody, kdyz to je do 20tKc a nebyl nikdo zranen, tak to proste muze byt max 5000 (ty 2000 jsou pro spravni rizeni u beznych prestupku, ne u nehod). Ale pozor na jednu vec, uredni siml muze rehtat zcela proti dikci vyhlasek/zakonu, pak zbyva jen se odvolat k soudu ... zalezi na koho natrefis, obvykle kdyz priznas chybu, vypichnes, ze jsi vlastne chtel byt "jeno korektni" a naznacis litost, tak odejdes s tema 2000 pokuty a je to. Ale nedoporucuju zpusobovat nehodu casteji nez jednou za 3 roky ... pak uz je to opravdu o ridicak ...
Jinak světla jsou zvedlá a skoro nemusím jezdit s dálkovýma !! jE TO OSVĚTLENÉ DOST. ANO PROBLÉM JE ŽE SE TÍM ZVEDLI DÁLKOVÉ A TAK JSOU SLABŠÍ NA OSVĚTLENÍ ALE DO DÁLKY SVÍTÍ FURT DOBŘE .
Má Passat a nebo i TDI u Octavie Omezovač ? A jestli jo je tu někdo kdo točil ten TDI až tak vysoko ??
jasny, ale cetl jsem si chytre stranky na netu, a ty rikaji tohle: "Způsobí-li řidič dopravní nehodu, kterou je povinen nahlásit(§22 odst.1 písm.c) zákona 200/90 o přestupcích), může okresní úřad odebrat řidičský průkaz až na dobu jednoho roku.

Zde si povšimněte výrazu "kterou je povinen nahlásit".Pokud totiž řidič způsobí dopravní nehodu, kterou není povinen nahlásit, toto ustanovení se na něho nebude vztahovat.Bude mu hrozit pouze pokuta do 2000 Kč(na místě dokonce jen do 1000 Kč) podle §22 odst.1 písm. e) z.o přestupcích.

Případy, kdy je řidič povinen nehodu nahlásit, jsou ovšem velice široce formulovány.Stručně řečeno, dopravní nehodu, kterou řidiči není povinen nahlásit a za kterou mu nehrozí odebrání řidičského průkazu, je případ, kdy není nikdo zraněn nebo usmrcen, zároveň nesmí dojít ke zjevné škodě na zúčastněných vozidlech a přepravovaných věcech vyšší než 20000 Kč, účastníci se musí shodnout na tom, čí to byla vina a nesmí být poškozen majetek třetí osoby(např. značka, sloup nebo strom). "

myslel jsem si, ze se to tyka i mne, ale rekli mi, ze kdyz jsem ji nahlasil, tak ze se to uz bere podle c) tzn. pokuta do 7000 a odebrani ridicaku az na jeden rok 😒 takze za dobrotu na zebrotu.
sorry vypadlo mi slovo "dostane" mezi "to" a "do" 😃)
jak se to do tzv. spravniho rizeni, tak sankce muze byt myslim v tomto pripade do 5000 Kc ....
tak jsem si nasel na icq tu osobu z okresniho uradu co me ted pozvala na spravni rizeni ohledne te autonehody s autobusem a odpovedela mi toto: "Ahoj minule jsem ti už nestihla odpovědět s těma dopravnima nehodama je to tak, že jakmile už zavoláš policii je to brane jako nahlašena dopravni nehoda a posuzuje se to podle toho § 22 odst. 1 písm. c. Sa mozřejmě výše sankce zaleži na tom k jak vážné dopravni nehodě došlo, co jsi porušil a tak podobně. O řidičák se zatim bát nemusíš." Üpresnuji, ze skoda nepresahla 20kkc a nedoslo ke zraneni ucastniku ani ke skode na majetku treti osoby. Myslel jsem si, ze i kdyz tuto nehodu nahlasim, bude mi hrozit maximalne pokuta do 2000. TAKZE ZA DOBROTU NA ZEBROTU?
Hufe, fabka TDI je fajn... Viděl jsem ji moc pěkně udělanou a je fakt, že z hatche 5D se dá udělat moc hezky vypadající sportovně střižený autíčko. ATX by Ti pomohl s tuningem, s těmi 74KW se dá pracovat 😃), minimálně 85KW jako TDI PD u Passatu a ten krouťák to už je masáž... BTW, ty 15'' kola který si můžeš objednat pro Eleganci jsou krásný!!! S těma vypadá Fabka i v serii božsky... Jestli chceš vrazit prachy do scenica, proč ne do Octavie 1.8T v černé metalíze, krémový vnitřek, 16'' kola z modelu Laurin a Klement (ty fakt žeru) a doladit trochou chromu? za 600.000 super dělo. Navíc i to turbo se dá dost dobře poladit na kolem 200PS 😃)) Můžeš i pro mě popsat jak to bylko s tím meganem? Dík, Lukáš
tak jsem si koupil nova kola😄)) [odkaz] - na cenu se neptejte😄) a mam na tom 195/45 ZR 15. Ale jeste nemam spravne srouby😲(
Jak to teda bylo s tím Meganem? Jel jsi určitě jako prase! Přiznej se!
ATX> Už jsem na to přišel. 195/45R16.
To😲KTAVIE

Nejsem zvykly najizdet do lidi,ale co ty jses jen za blba...Tebe bych fakt chtel nekdy potkat v protismeru...A ty Tve figly s predjizdenim,to je nejaka novinka,ne???
ATX> Nepodceňuj Pištu! To, že jsem tu plácl o M5 neznamená, že jsem schopen si ji koupit. Fabia myslím je fajn prdítko. Jen nevím, kdybych na ní chtěl dát 16", jaké pneu použít. Ke 195/50R15 je adekvátní tak 205/40R16 a to je dost neobvyklý rozměr. Co poradíš? 205/45 jsou časté, ale velké...
A vůbec, proč ti otec nepřenechal skvost 55kW a Passata si raději dobře neschoval???
..konečně hovoříš rozumně..
Diamant
A aby ste vedeli tak ja som si kúpil žiarovky, ktoré majú hornú časť zelenú (tlmené svetlá) a tú dolnú (diaľkové) MODRÚ!!!!! A to keby videli ste svieti to sviňa ako lepšie!!!!!! Inak aj ja som skúšal zohnať tie čiarnospektrálne žiarovky, ale u nás ich ešte nie je dostať. Tak som si tie svetlá tiež zdvihol. Je to inak BOMBA!!!!!! Len neviem prečo pri diaľkových svetlách nevidím vôbec na cestu. Ale zato keby ste videli tie koruny stromov. A ten tuning mozgu navrhujem začať implantáciou modrej stroboskopickej výbojky do hlavy. Viete ako by to večer pekne vyzeralo s tými blikajúcimi očami?
a co si vubec myslis o astre? me se libi velice, ja bych sel asi do ni.
Shodou okolnosti si ji koupil kamos co ma bavoraka. Byla v maximalni vybave krome klimatizace. Hned jsme ji vyzkouseli, a prestoze nema tak silny motor jako jeho 10 let bmw nebo muj opel, bezvadne drzi na ceste a muzes si s ni dovolit vic odvaznych kousku. Ale vic nez 180 z ni nevytahnes 😞
Gratuluju Octaviáne, gratuluju k objevení Ameriky (s tím předjížděním)... 😉, povídej dál svoje fígle, všichni se jistě rádi poučíme, jak na to.
Jediný TDI který je fakt už srovnatelný a dobrý je 3.0 TDI od BMW TEN UŽ JE LEPŠÍ NEŽ rsi ČI 20V TURBO OCTAVIE
Jo ale je pravda že třeba měl dost dobrý tah ale já zase využíval !!! FÍGL PŘED PŘEDJÍŽDĚNÍM SI NECHAT ZA NÍM MEZERU PAK DÁT PLNÝ PLYN A MUSÍ TO VYJÍT TAK ŽE JSTE ZA NÍM MEZI TÍM VÁS MINE V PROTISMĚRU AUTO A PAK PŘEDJÍŽDÍTE tímto získáte o dost větší rychlost a pak mu nepomůže ani 110kw.
Dneska jsem jel a teď se před chvilkou vrátil z projížďky !!! A CO JSEM ZJISTIL TEN NÁŠ PASSAT NA TOM VŮBEC není špatně Dneska jsem se už v Otrokovicích přilepil za Audi A6 2.5 TDI 110kw ale Nm nevím A jeli jsem až do UH uherské hrad. A jeli jsme na maximum dost rychle !!! A on mi ani neujel ani nevzdálil !!! Něco na těch TDI bude asi jsou dobré ale ne na dynamiku !!!!!! A jel jsem s parkovačkami + mlhovky !! Ale mám je zvedlé skoro na maximum a tím jsem dosáhl Xenon efektu ! I on měl Xnenony a jednozně auta s xenonam jsou prostě už špička a hlavně se pozná že jsou to drahá auta.
jaryn> Zvrat v úvahách o přibližovadle. Vypadá to na Fabii TDI. Asi to není Tvůj vkus, ale dám ji 15" 205/50 a spoilerky atd.
Mfilip: Nejjednodussi reseni: zkus frontpage, nic tim nezkazis. Vcera jsem si na auto namontoval nove narazniky, bylo pekne pocasi, tak jsem fotil. Jeste by to chtelo lak na levem zadnim blatniku (ted je cerny, po bouracce) a nevim nevim co se Ti bude vic libit 😉
jaryn: jakak se mi libilo vice. No priznam se, ze se mi Petra libi mnohem vice nez vydra 😃). Planuju si taky udelat nejake stranky, uplne jednoduche, bez zbytecnych kecu, pro Bravu a pro psa. Neumim to, nikdy jsem to nezkousel, musim nekoho sehnat, kdo to umi.
cokes ma pravdu, marna slova smerem k .... * zustane *. Hodne * se s tim snazi aspon neco delat, jeden si v tom primo libuje.
Nechci Ti do toho kecat, ale Alfu 147 jsem ve Zlíně ještě neviděl, tak by bylo aspoň na co koukat ...... Scénic se mi nelíbí. Mohl bys ještě připomenout, jak Megánek umřel ?
soply mam ted dva. jeden mi stoji pred barakem a druhy se uz cely tyden marne pokousim vysmrkat z nosu 😉. ale to je fuk. o tom megankovi vim, uprimnou soustrast, zrovna ten den co se ti to stalo, jsem se o nem bavil s kamosem, samozrejme jen v tom nejlepsim. no jo, nekdo potka na silnici jezka, nekdo zas autobus 😒 Radeji se me nikdo neptej, jake auto bych si koupil, kdybych na to mel (asi by to byla astra 1.8 16v).
! PNEU-KATALOG ! AKTUALIZACE !

nový web-design, testy-12 letních pneu z časopisu AUTO TIP, přibyly další odkazy u jednotlivých pneu na testy (včetně nápovědy s umístěním), u některých pneu jsou i podrobné firemní popisy - obrázky (odkazy na ně najdete ve stručném popisu pneu), zprovozněna další rubrika - odkazy (včetně firem, které poskytují slevy apod.

web je jeste castecne ve vystavbe (tydenni update), proto nejsou dosud jeste funkcni vsechny odkazy / budete-li mit jakekoliv pripominky nebo doplnující udaje, rad uvitam vase rady a pokusim se vse co nejrychleji doplnit (dcs@mail.cz)
Doufam ze to do me podobnej blb jako tu vystupuje pod jmene OCTAVIE ve svem milackovi nenapari ve 215 kmh! A s tema zvednutejma svetlama to snad nemyslis vazne, VOLE! (chudak zvire)

I ja se primlouvam za nekym predem mnou navrhovany tuning mozku pro nektere ridice. Mohla by to byt i podminka propusteni z krimu pote, co takovy vul sejme nebo oslni protijedouciho ridice (R.I.P.) - neco jako kastrace uchylu. I kdyz mozna bychom i v tomto pripade mohli zustat jen u te kastrace ... Co rikate? ;o)))
Zdravím kajaka! Totiž jaryna...

No, pěkné stránky, to jo. Jen jsem jak blbec prolézal všechny možné zákoutí, až jsem konečně pochopil, že te tvůj sOplík se jmenuje Vydra(cink!).

Jestli to nevíš, tak Megánek umřel. Nevím, co mám koupit. Scenic v max. výbavě (bez ZPH ovšem), nebo Alfu 147 1,6 120PS na 17" kolech? Ne, že by si tyto vozy nějak konkurovali. Marketingáře by asi z mých asociací klepla pepka a vzdali by svou další tvořivou činnost.

BTW, fajn foto - z toho tabla.
at zije jaryn! rozhodl jsem se unifikovat sve prezdivky na internetu a pro ty z vas, kteri jste zvedavi, jak vypada moje auto, mam jeden link: [odkaz] . A nebo primo odkaz na nejhezci fotku, co se mi zatim povedla: [odkaz] . TAK ZATIM
Nic si z toho nedělej, oni totiž ve Škodovce (nejspíš v celém koncernu VW) prodávají v podstatě jenom jeden motor a omezením v řídící jednotce ho nastaví tam, kam potřebují. Když se jim nechce v servisu to nastavovat, nechají to být. Takže ta Tvoje OCTAVIA 1.6/55kW mohla klidně mít 74kW, ale podle Tvých subjektivních zkušeností bych spíše řekl, že měla tak někde kolem 90kW. A vykukové jako je AUTOKOMPLEX to pak jenom jednoduchou SW úpravou trošku zvednou a řeknou si za to nekřesťanské peníze! Hanba jim!! Jinak jestli je to zážehový nebo vznětový motor je úplně jedno, je to jenom komplot výrobců aut a pohoných hmot. Zkušený odborník jako Ty to ovšem odhalí. Založil jsem zde Tvůj fanklub (OCTAVIE - fan klub), protože uveřejňuješ-li své objevné příspěvky v normální diskusi, je to házení perel sviním.
A udělejte to univerzální,tak aby se to dalo snadno přepojit z kusu na kus,s jednoduchou montáží...😊
ATX: ty jo tak beru minimalne jeden kus!!!!!!!😄) no ale nesmi to byt moc drahe.. prave jsem koupil na Facko 15ky OZtka.. tak sem na mizine (skoro😄)
Variabilní, zakázkový, na DO přepínací nebo přes systém GSM, chiptuning mozku pro ženy. To by bylo!!! Pánové uznejte, že byl odbyt😊))

P.S. A Dr. Plzák by byl bez práce...
To mě velice zaujalo, ta myšlenka ohledně tuningu mozku. To by byl business....
...jak říká Fija, takovýho * snad ani pánbůh nemoh' stvořit. Nebo že by nějaký nepovedený e😜eriment, slepá vývojová větev? Chtělo by to tuning mozku, upgrade aspoň nad úroveň kretenismu, tj. IQ > 70.
Nesnaž se, on stejně nezabere...
Octavie - vcera som videl super tuning ziaroviek - namiesto parkovacich svetiel mal strobo vybojky - za sera to blikajuce auto vyzeralo perfektne, akoby islo minimalne 120, ale islo iba 70. Super to vyzera, myslim, ze takto upraveny Passat TDI by isie subjektivne rychlejsie ako 1.8T. Porozmyslaj o tom.
kdo ti Octaviane pujcil TDI.66kW, ze vis, kolik toci pri 180km/h ? FYI, mas spatne udaje ...
jak ale někdo může psát či v testech srovnávat 1.8T a TDI vždyť na dálnici bych neměl ani nejmenší šanci vždyť to jak TAKKKK VELKÝ ROZDÍL TO NEJDE !!!! I TADY NA AUTO.CZ JE TESTOVALI JO JINAK TDI 66KW JE FAKT JEN PRO RODINU A CESTOVÁNÍ ALE NE NA DÁLNICI A ZÁVODĚNÍ VŽDYT PŘI RYCHLOSTI KOLEM 180 TO TOČÍ 3900 A TAM TO MÁ O DOST MÍŇ KW NEŽ tdi 81KW!!!
Pánové můžete napsat kolik Vám jede nejvíc Octavie Tdi 66kw A TDI 81kw . mně Passat jede jak jksem byl o víkendu na dálnici a täm kde jede Octavie 1.6 55kw )(mimochodem má aspoň tak 60kw ) jede maximum 190 km/h a tam kde jsem jel nejvíc s 1.6 185km/h jel Passat 210 ale fakt víc už nejel !! i když jsem jel na plný plyn asi je to maximum!! Jinak tak kde jela do stoupání Octavie 160 tam jel passat 180. Je to poznat ale NIC CO BYCH BYL ÚPLNĚ NADŠENÝ !! SÁM JSEM JAKO NIC EXTRA NEČEKAL ALE ZLEPŠENÍ TAM JE UZNÁVÁM ŽE TDI 81KW JEDE LÍP I SUBJEKTIVNĚ . Ale ...
Tak jsem zvednul světla taky,dal jsem je až na střechu a je to SuPEr!!!Teď na mě všichni blikají dálkovýma a já tím pádem vidím ještě víc.Ještě přemýšlím, dát pod ty světla nějakou konstrukci,to pak bude paráda.Jo,ten černý filtr jsem u nás nesehnal,tak jsem koupil černý sprej a možná je to i lepší.oCTAviAne dík za good IDea.😃).

Hoši promiňte za tento debilní příspěvek,ale jinak se má tvurčí invence zveřejnit nedá.Co když to náhodou jinému pomůže.... ....oC
Hufe ja mam Lucasy 100/80 a myslim ze * nejsou😄 ale ted je asi vyhodim a koupim ty specialni ty cerne, at tady zapadnu do kolektivu😄)))
Fija má pravdu. Já sám jsem asi 14 dní tyto černospektrální žárovky měl a byly skvělé. Svítily jak o život. Zádrhel byl ale v tom, že na mě v noci protijedoucí řidiči blikali, že nesvítím. Holt to černé spektrum s tmou malinko splývá.
neexistuje. Zadny clovek, ani uplny *, by nic z toho, co tu je psano, nenapsal. Tudiz si nekdo dela srandu, a ja tedy radim, modra zarovky jsou na***! Dej tam 100W zarovky a pres ne CERNOU krytku, tech 100W to prosviti ze to bude mit nacernale spektrum ale bude to svitit o pulovinu lip nez originalni H7 Blue! Zkus to a uvidis! Ale to chce opravdu zvednout svetla a jezdit zasadne na dalkove, protoze to jinak neni videt, to by si te kazdej mohl splest s magorem bez svetel, nebo s dvema bicykly ....
Trosku divne napsany, ale kazdy to snad pochopi...
Octavie, kdyz jsi kazdej zvedne svetla, tak si vem cerny bryle nebo bilou hul!
jO A CENA === 315 ZA KUS MĚL JSEM JE V SADĚ 630 !! JE TO DOST ALE FAKT JE TO NÁDHERA !!!! KRÁSA !! STÁLO TO ZA TO !!!!!
Ty schválně jsem dělal jednu stranu a zapnul to ALE TEN ROZDÍL BYL OBROVSKY TA ORIGINÁLNÍ SVÍTILA VEDLE TOHO LUCASE STRAŠLIVĚ NAŽLOUTLE !! Ono je fakt poznat ten modrý filtr oddělí to nažloutlé spektrum ! Jo jinak už zvedám světlomety ale musím počkat až nebude otec doma a projet to on by zuřil kdyby viděl že se mu v tom montuji !!! Ale na Octavii je mám zvedlé taky a to dost a jinak bych si to ani nedovedl představit bez ZVEDNUTÝCH SVĚTEL SVÍTÍ KAŽDÉ AUTO JAKO BATERKA !!!!!!!! JEDINĚ ZVEDNOUT A TO DOPORUČUJI VŠEM
Modré žárovky od Lucase jsou hrozný * a poznám je na půl kiláku. Je to ubohé hrát si na xenon a mít při tom horší svítivost než klasická bílá. Fakt, věř mi, dojem z vozu tím akorát posereš.

Já montuju klasické Osramky 100W a jsem spokojen. Svítí to super.

Jo, a Toledo není až o tolik lehčí. Pro příklad😒br />

Passat TDI má asi 1305kg

Toledo TDI má min. 1271kg

Tatův Laurin 20V turbo má 1350kg

Mojé bývalá 20V turbo měla 1295kg
To TURBO se projeví dost jen tak kolem 2000 otáček a výrazné je asi do 3500 tedy cítit
DALŠÍ DŮLEŽITÉ ZJIŠTĚNÍ !!!!!! MOTOR SE ANI PO 5 KM NEOHŘEJE NA PROVOZNÍ TEPLOTU je to normální u TDI !!!!! To je hrůza čekat až ta ručka běhne na prostředek a pak si zazávodit ??? Stává se Vám to taky ?
A teď to hlavní našel jsem si v časopise Auto+moto sport SEAT TOLEDO TDI 81 kw a tam měřily jízdní dojmy a měli 60-100 km/h na IV. za 9 sekund A ZA KOLIK JSEM SI TO ZMĚŘIL JÁ NA ROVINCE !!!!!! SUPR VÝSLEDEK ZA 9.98 SEKUND !!!!! A TO MÁ PASSAT SAKRA VÁHOVÝ ROZDÍL. A DNESKA JSEM ODDĚLAL Z PASSATA PŘÍVOD VZDUCHU A VYMĚNIL VŠUDE ŽÁROVKY H7 ORIGINÁLNÍ za h7 BLUE TEchno BULBs od Lucase !!!!! TO BYL ROZDÍL !!!! TEĎ JE TO XENON JAKO PRASE SVÍTÍ TO SAKRA MODŘE!!!!!!! PARÁDA !!!!!!!!!!!
Pánové včera jsem byl večer se projet po Zlíně s Passatem a řeknu že to byl teda sakra rozdíl než minulá jízda !!!! A JAKÝ NO TAK asi JE to tedy možné že TDI 81kw Passat pokud v něm sedí 3 dospělé osoby + plný kufr asi "50kg" Jede o tolik pomaleji ??? Včera jsem prostě si připadal jak z benziňákem táhlo sakra rychle a točilo se to do otáček taky rychle SUPR
Mimochodem, každý gumovač by měl testnout Masarykův okruh v Brně. Po třech hutnějších průhrabech se mu vytratí vzorek a po dalších pár mu vinou absence pláště unikne RESCUE plyn 😄)))
to ma huf svatou pravdu 😃))
bixik> Nejlepší trhač dlažebních kostek je UNC 060 a cokoliv většího na ten způsob (Poclain, Unex...).
to bude tim, ze na dlazebnich kostkach hrabe i dvojka a mozna i trojka (ale tu uz jsem nezkousel) ....
No,ne že bych se chtěl oct. nějak zastávat. To turbo celkem jede,ale že by to byl nějakej trhač dlažebních kostek,to ne...
To ATX: Pokud mas nejaky dobry kontakt na nekoho v BM, sem s nim.... Rad bych si taky nechal okna natonovat.
Tak toho Passata shoď ze skály a přesedlej znova do 1.6/55, když je to takovej * a budeš mít pokoj, ne? Nemá cenu se přece trápit, když to nejede a nejede 😒((((
Nemcom sa asi paci ta brutalna sila (vid WW2) a preto to tak robia 😄 Ako si na tom s tuningom mojho Clia, mas pre mna nieco nove? Zachvilu budem mat najazdene 15tis, takze uz som po "zabehu". BTW nasiel som na webe tuning Clia 1.6 16V - dali mu turbo a vykon zdvihli na 208 koni, tocak okolo 300Nm a sialene dobre pruzne zrychlenia. Kolko by stalo turbo na moju 1.4 16V a ako dlho by to auto vydrzalo?
1. To víš, že sedí, jezdil jsem v mnoha autech a mám jakožto nějaké pocity na srovnání.

2. Neřekl bych, že COMMON RAIL je všeobecně takový, např. BMW s CR se chová stejně jako TDI.

Jen ti Francouzi jsou takový gumový, jako by neměli kroutící moment. Já si myslím, že jim to dělá BOSCH sválně softwarem a na druhou stranu lobuje pro německá auta.
Ja som cital porovnanie TDI 130PS a dCi 120PS (od Renaultu) vo WhatCar. Tam napisali nieco v tom zmysle, ze od asi 2000 otacok sa motory zacnu prebudzat. VW motor predvedie dramaticku show so svojim extra zaberom, naproti tomu CR motor zabera podstatne maksie a plynulejsie. Ale namerane pruzne zrychlenia su v podstate identicke. Takze Michalova "diagnoza" asi sedi 😄
atx😲K. dik😄
Hele, HDI je oproti TDI asi jako sedadla Peugeotu a VW. HDI je tichý, měkký, bez výrazné síly, kdežto TDI je jakoby sprostější, tvrdší a silnější.
Díky za radu a soustrast. Nicméně beru brand new Scenica a skla tonovat chci. Asi to vyhrají černé fólie. Na pokovení mě nejvíc štve to, že se musí skla vymontovat. To bolí... Michal z ATX mi jistě doporučí toho fóliáka Brňáka. Já na rady a zkušenosti starších dám. Jsem ještě zobák a Maikl opravdu vypadá, že o těch autech něco ví...
no ne ze bych chtel rict ze octaviana chapu, to v zadnem pripade, a taky nechci kecat do turbonaftaku, protoze s nima nemam nic najete, ale je fakt ze kdyz jsem se asi 70km svezl s 306kou Break HDi (r.v.99) tak jsem teda nadseny rozhodne nebyl.. pod nejake 2200 nez zaclo neco delat turbo to bylo k nicemu, furt jsem podrazoval jak *. muze nekdo porovnat treba VW TDi 66kW a to HDicko? dik😄
Octavián pavián buď v TDI 110PS nikdy nejel, nebo jim přenechali nějakou vyhoněnou mršinu. Vždyť proti 1,6 75PS to musí být sakra rozdíl.

Není tam na tom kufru Octaviáne náhodou napsané SDI? 😄)))))
Optimum u 1,6 benzinu 2000-2500ot/min -

😃))))))))))))))))).A to natrhnul pr... i M5

😃)))).

Asi zase na necem frci... 😊
Fijo, nechces mi odpovedet na muj dotaz v sekci GP2 ? 😄)) diky
co to meles, ctyrka jede do 160 km/h ... petka 215 (vsechno tacho) ... a kdyz seslapnu na petku plyn, tak citim, ze zrychluju, ne jako ta 1.6, kde to poznas leda podle poooommmaaallliiicckkkuuu se sunouci rucky rychlomeru ... Hele Octaviane, ze ty mas zase jen bujne sny (aby ses neprobudil s mokrejma trenyrkama !!!)
Dál nechápu lidi jak mohou říkat že jim TDI 81 kw připadá dost dobré dynamicky a hlavně rychlé vždyť na dálnici to zrychluje jak šnek tak třeba v rychlosti 130 km se dá jedině na 5° stupeń že ? No a to než se dostane třeba na 160 km je věčnost to třeba s benzinem dám 4° jedu do 140 a přeřadím ale tady!!!!!! HRŮZA !! A jak tedy mám tento motor točit ????? A JAK SNÍM MÁM JEZDIT S BENZINEM JSEM JEZDIL 2000 OTÁČEK AŽ 2500 TO BYLO OPTIMUM JAK TADY ???
Ohledně stěžování češtiny ?? Já si tu nehledím psát příspěvek minuty JÁ PROSTĚ TO NABUŠÍM CO NEJRYCHLEJI A JE TO !! 😲)) A TAK TO TU PROSÍM NEROZEBÍREJTE .
Mně se jedná jen o to že když s autem zrychluji tak třeba 1°¨jsem točil a to bylo jako kdyby mně vrhl dopředu F1 ale pak 2 3 a další se mi zdají jakési HODNĚ SLABÉ . a to hlavní JAK SE PROJEVÍ TO TURBO !! MNĚ TOTIŽ KDYŽ JEDU TAK KOLEM 1600 OTÁČEK tak kolem 2000 to trochu zrychluje ale jako že bych cítil něco jako se zapne turbo tak to tedy NE!!!!
Ještě mě napadlo, jestli se nenašlehne, když jde do MC???
Jak tento člověk mohl udělat maturitu z češtiny,jestli ji tedy vůbec má???😊

To Hufnágl:Upřímnou soustrast za Megáně,zrovna jsem ti chtěl poradit netónovat okna galvanicky,dělají se na tom pak škrábance,ale už jsem to nestihl.😞
Já bych jen chtěl, aby Octáviák začal psát jako normální člověk. Nejde jen o ten jeho pulzující CApsLOCk, ale o stavbu celé věty. Vždyť to je jako by to psalo mimino!!!

Jinak, 20V turbo to nikdy nebude, s tím se musí klučina náš smířit.
Octavie, Octavie, do urcite chvile mne bavilo cist Tve, rekl bych, slabomyslne prispevky, protoze normalni clovek se s Tvym typem cloveka zase tak casto nesetka. Ale to co predvadis, posledni cca tyden, je opravdu na hranici idiocie. Velice nerad pouzivam hruba slova, ale v Tvem pripade udelam vyjimku 😃 Vzdyt prece neni mozne, abys byl normalni clovek, kdyz se projevujes timto zpusobem. Muj nazor je jasny, Ty nejses zadnej trouba, ale jsi clovek, ktery chce nastvat ostatni a libi se Ti jak se rozciluji. A jestli se mylim, tak je mi Te opravdu lito, ale v tom pripade nechapu, kdes vzal ridicak na jehož ziskani potrebuje clovek alespon nejake IQ, ktere Tobe ovsem chybi.

Na ostatni prispevovatele apeluji, aby nereagovali na prispevky Octavie (vim, ze je to nekdy opravdu tezke😃, ale jedine takto se muzeme prispevku takovehoto typu zbavit.

P.S. Octavie, drzim Tvym rodicum palce (pokud to nejsou stejni ***i jako Ty), aby Te udali co nejdrive do nejakeho ustavu za ucelem klidneho stari.
1. TDI 110PS jde točit víš (4500 1/min), něž TDI 90PS, které umře u 4000 1/min.

2. Tak co chip a výsledky?
1. Chiptuning 140PS a 305Nm. 17.000,- s DPH (Poznáš velký rozdíl)

2. Řaď tak, aby následující stupeň měl po přeřazení 2500 1/min. Budeš mít největší zrychlení.
ty ses ale vemeno, Octaviane ... takze😒br />
a) auto jede 210, Octavie jela 185, pritom je to pomalejsi nez Octavie ... trosku rozpor, ne ?

b) co to znamena "pomalu zrychluje" - to jako kdyz akcelerujes z 60 na 100 na trojku pod 5s, tak se ti to zda malo ? Mi ani ne ...

c) spotreba nemuze byt vysoka ani kdyz to osolis pri 60km/h naplno - na trojku okamzita stoupne na max. 18l, rekl bych ... v Octavii to muselo byt kolem 30l ....

d) s TDI je jedno, jestli jezdis kolem 1800 otacek nebo 2500 otacek, zrychluje slusne tam i tam. Pokud ocekavas zrychleni pri 1400 otackach, tak si pockas do cca 1700, ale jednodussi je podradit o jeden stupen. A tocit nad 4000 nema moc smysl, pak uz to slabne. ovsem rozmezi 1700-4000 je velmi siroke, protoze TDI ma o dost tezsi staly prevod ...
nA CO JE TDI TEN VÝKON AŽ PŘI 4150 OTÁČKÁCH ???? A NACO JE 235 NM TAK NÍZKO ?? ZNAMENÁ TO KDE MÁ TEN TDI NEJVÍC ZRYCHLOVAT TEDY CITELNĚ ?? A KDE UŽ SLÁBNOUT ??
Jak se má správně rychle předjíždět s TDI Já jsem třeba v rychlosti 90 km/h podřadil na 3 a jel ale teda nic moc???? ČÍM TO JE ?? Dále jak se projeví to TURBO Já když třeba na 3 stupeň v rychlosti 60 km/h sešlápnu na podlahu tak to zvolna zrychleje CO TO MÁ UDĚLAT MÁ TO PRUDCE ZRYCHLIT A ?? JÁ NEVÍM MĚ TO PŘIPADÁ ŽE TO JE JAKÉSI POMALÉ= ???? ALE FAKT MŮJ POCIT JE ŽE KDYBYCH TO JEL S OCTAVII TAK POJEDU ALE VÝRAZNĚ RYCHLEJI ????!!!!!!! jaK SE MÁ SPRÁVNĚ DYNAMICKY JET ?? MÁM TO TOČIT JAKO BENZIN DO NEJVYŠŠÍHO VÝKONU??
TAk to jsem nečekal !!!! Jeli jsme 3 osoby + plný kufr zatížení a ten TDI Mně PŘIPADAL ŽE VŮBEC NECHCE JET PŘI PŘEDJÍŽDĚNÍ TO TRVALO Já to nechápu!!!! SERE mě to ale dost !!! POT5EBUJI POMOC : Mám několik otázek.
MÁM několik pozitiv tak POZITIVA: DÁLNICE jede maximálně tam kde jsem jel s Octavií 185 km/h tam jel Passat 210 km/h a to je taky JEHO MAXIMUM VÍC JSEM Z NĚHO NEVYŽDÍMAL Je to DOBRÉ ????? Nebo vám jel TDI i více .
Teď s tím natankováním je pravda já musel mít pistoli skoro venku !! Jinak Mě ty gumy připadají super vůbec nejsou hlučné ALE NA MOKRU JSOU NA*** DOSTAL JSEM 2X aquaplaning při předjíždění ale asi to bude dezénem je tam dost malý.
Auto Nové Passat je ještě pořád v lízinku a taky to není cena za kterou jsem ji koupily ale cena původní tedy nová 780 000. My ho máme jen jako firmení ale je u nás doma a je vlastně naše. Jo jinak OCTVIA zůstane u nás až do zhruba 140 000 km pak ji prodáme.
OCTAVIE, kam ste dali staru oktavku? Ja by som si ju rad kupil a potom ti na dialnici NATRHOl *. KED BUDEM RADIt PRI OBMEDZOVACI A POJDEM nA TROJKU< TAK S TYM PASSATOM !!!!NEMAS SANCU!!!!!
Řekl bych, že to nejlepší teprve přijde, až bude nějakému štastnému majiteli Octávie 1.6 55kw vysvětlovat, co má za prdítko.
Gratuluji k plynofikaci tatínkova Passatu. Leckterý starosta neplynofikované obce by mohl závidět. 😉
Jemu to fakt asi nezapálí...
Ty, neříkal jsi, že je to ojetina? Jakých 780.000Kč? To není moc dobrý kauf. BTW, jsou tam 15" nebo 16"? Dunlop SP SPort 2000e znám, mám. Jsou velmi hlučné, ale drží jako prase. Když je ale porovnám s PremiumContacty, tak jsou to hudlaři. Až to tata ojede, určitě koupím ContiSportContact 2. Vyhráli test a mám dojem, že lepší pneu nejsou.
1,8 jezdí velmi dobře.Spotřeba taky jde.Po zimě tam mám dlouhodobě 8,4. Nevím proč všichni pořád haní tento motor.Možná ho dieselové nemohou dostihnout "recese".Jinak sportovní Seat Leon má tento motor.Octavie mám rád a asi si ji zase koupím.Měnil bych jedině za 1.8T.To opravdu super.
Dávám normálně volnoběžnou polosyntetiku 10w-40.Už nejsem v záruce.D Škodaservisu jezdím jen na počítač.Jsou dost drazí.OMV LightControl jedna náplň cca 600kč.Jezdí to dobře.
matuS
pri tankovani mi to tiez robi a tiez pomaha, ked z jednej tretiny je pistol vonku
!!! PASSAT STÁL 780 000. !!!! mĚJTE SE
VČERA ZE SERVISU PO VÝMĚNĚ GUM JSEM JEL NATANKOVAT !!!!!!! TO BYLA HRŮZA JAK SE TA NAFTA BLBĚ TANKUJE ???? STÁVÁ SE VÁM TO TAKY TAK MĚ TO VYPLO HNED PO 8 LITRECH ono to má úplně jinou díru než v octavii když to dám dovnitř tak se to zasekne nějak to nestíhal téct do nádrže No pak už jsem to nechal víc vytáhlé a šlo to až na 50l jo jinak násdrž je na nějakých 62 litrů !!!! BOMBA
Dále jsem studoval návod a td.. Máme tam dávaný olej Castrol TXT 5w-40 syntetika ? Co dáváte vy??
Díval jsem se na pneumatiky !!Máme DUNLOP sport 2000 kategorii V do 240 km/h Jsou dobré??
TAK to se mílíte že chcete říct že v Octavii to pojede líp vždyť maximálku má Passat 196 ! A další postřehy vše je v autě plynofikováno !!!! tak třeba přihrátka sjížřdí pěkně pomalu to samé popelník a to nejpohodlnější i motorový prostor !
Někdy mám stejně dojem, že to děláš schválně. Když se totiž podívám na obsah a formu Tvých příspěvků, tak mám dojem, že jsi buď retardovaný nebo si z nás děLÁš *.
Cokes má pravdu. Tvůj psaný projev je podobný na záchod nedoběhnuté sračce.
* nechtěl bys' už přestat používat CAPSLOCK. Ten vykřičník by stačil taky jeden, kdo to má číst...
Co takhle šlapací autíčko?? To ti ještě papá nekoupil?? Možná, že by jsi byl ještě víc nadšený a mohl by jsi nám sdělit své opravdu báječné zážitky 😃)
Taky ale nezamomeň, že stejný motor pojede v menším autě líp, čili 81kW TDI pojede líp v Octavii než v Pasatu a v Polu pojede ještě líp. A 66kW s chiptuningem jede líp něž sériový 81kW.