Novinky
cuisine
0
nějak jsme z článku nepochopil zda se do auta musí tankovat AdBlue jako u velkejch náklaďáků nebo ne ??? ;-\ ... podle obchodního názvu je to stejný ale v článku nic podrobnějšího nejni ... pokud je třeba tankovat AdBlue jak často ????
0
samozřejmě že musí. PS: celou nádrž se zařízením vyrábí Bosch České Budějovice. 😄
0
Dobrý den, deg.en již stihl odpovědět dříve, ano, AdBlue se doplňovat pochopitelně musí. Jeho spotřeba je přibližně 5% spotřeby nafty (tj. 5 litrů tohoto přípravku na 100 litrů nafty). podle informací výrobce je kapacita nádrže 7 gallonů (cca. 26 litrů) v modelech ML a R a 8,5 gallonů (32 l) v GL.
0
AdBlue zákazník doplňovat nebude, stane se tak při servisní prohlídce, případně při nadměrně spotřebě paliva bude upozorněn (hlášení v kombiinstrumentu) na nutnost doplnit AdBlue v servisu... jinak velikost nádrže by měla být dostačující na to, aby zákazník neměl potřebu tuto kapalinu doplňovat dříve než při předepsaném servisním intervalu
0
a vzkaz pro redakci: když už ten článek přebíráte z korporátního webu DAG, měli byste ho přeložit i s takto podstatnou informací, aby se lidé nemuseli dále pídit jak to s tím systémem (a jeho doplňováním) vlastně je...
cuisine
0
hmm tak to je zajmavý ... jsem si právě říkal jak se to bude líbit američanům kterým je diesel musí vnucovat jako alternativa a ještě s tím že musí doplňovat další tekutinu ... by mě zajímalo zda adblue mají v usa i velké trucky nebo ne ... a ještě zda teda dobře rozumím - ty auta GL CDI která se prodávala doteď a některá jezdí i u nás doteď Adblue netankují ???
0
na evropském trhu žádný osobní Mercedes adblue nepoužívá. např. model E 300 Bluetec má jen soustavu katalyzátorů, žádné další činidlo (jako AdBlue). CDI obecně mají "jen" částicové filtry
cuisine
0
a ty co byly doteď prodávány v usa ??? .. vím že jich tu prá jezdí ...
0
dosud ne, tohle jsou první modely. Bluetec je tedy ve dvou verzích, s a bez vstřikování. V Evropě bez, v USA s i bez. Snad jsem to napsal srozumitelně.
cuisine
0
super .. děkuju ... holt někdy mi to moc nepálí :😉