Novinky
Kdo by si nepamatoval na druhou polovinu osmdesátých let, kdy Quattra byly také závodním vozem slušovického Agroteamu. [odkaz]
Jj, z článku se můžeme dozvědět, že problémy s koncepcí Audi Quattra ingolstadtským inženýrům nedal spát. Byl tedy v plánu vůz s motorem uprostřed. Bohužel už to do sk.B nestihly. Byla zrušena v roce 86. Přesto byla v plánu další skupina S a pro tu mělo Audi vůz připravený [odkaz]
stejně jako Lancia s ECVII [odkaz]
stejně jako Lancia s ECVII [odkaz]
v roce 1988 melo audi na Pikes Peak 880 koni
A to si vzal kde? Verze S1 Evo2 dávala 630koní 😉
vzal jsem to z netu. kolik koni muze mit motor, ktery ujede jen cca 30 kilometru a u cile diky vysoke nadmorske vysce nekolik desitek koni ztrati? nektere motory v F1 davali v kvalifikaci z objemu 1,5 l i 1500 koni
Sice to není nemožná hodnota, ale nikdy jsem o takovém čísle v souvislosti s S1 neslyšel.
Vím, přeplňované čtyřválcové motory BMW v éře 80.let dávaly v F1 běžně 900-1000koní. Docela lahůdka.
Vím, přeplňované čtyřválcové motory BMW v éře 80.let dávaly v F1 běžně 900-1000koní. Docela lahůdka.
BMW opravdu melo z 1,5 turbo ve formuli neco pod 1500koni, rikali to v jednom dokumentu, co jsem videl. O tom Audi jsem nikde neslysel, na druhou stranu Walter R. rikal, ze pro rok 1987 meli pripraveny motor s vykonem skoro 1000hp, ze se to uz nedalo ridit... Delta S4 pro rok 87 mela mit 750hp... meli ten motor na test. stolici
Stare,krasne a v te dobe velmi rychle auto....AUDI COUPE QUATTRO :yes:
Subaru používá sériově stálý pohon všech kol od 1. generace modelu Lenone - rok 1972, takže ne rok po Audi, nýbrž 11 let před ním...
odkaz en.wikipedia.org/…iki/Subaru_Leone
odkaz subaru.cz/…etrical_awd.html
odkaz en.wikipedia.org/…iki/Subaru_Leone
odkaz subaru.cz/…etrical_awd.html
Audi vneslo do rally pohon čtyř kol, ale nakonec bylo poraženo vlastní zbraní. Přesto je silniční Audi Sport quattro neuvěřitelný vůz se skvělými parametry, tzv. "Porsche-killer".