Technika
Zpět na článek
Přihlásit pro přidání komentářeOpel vyvinul „chytré světlomety“. Premiéru budou mít v Insignii, nástupci Vectry
30 komentářů
Navíc od 40 let trpí většina motoristů zhoršením zraku za špatných světelných podmínek a zvýšenou citlivostí na oslnění.
Ano, neni nic krasnejsiho, nez kdyz na mokre silnici mate v protismeru mlhovkare. Jeste krasnejsi je to, ze to dopravka vubec neresi, stejne jako jine prestupky.
Ano, neni nic krasnejsiho, nez kdyz na mokre silnici mate v protismeru mlhovkare. Jeste krasnejsi je to, ze to dopravka vubec neresi, stejne jako jine prestupky.
jo, naprosty souhlas...je to tragedie a dotycni si to vubec, ale vubec neuvedomuji, pritom to vyrazne zvysuje namahu oci...
sargis
No, v Irsku jazdi asi v sere a dazdi aspon 50% vodicov iba s parkovackami plus hmlovky a tam nepomoze ani svetlo s dosahom kilometra. Na druhej srane zacinam mat pocit, ze tento Opel asi trosku predbehne vsetkych rovnocennych konkurentov v triede...aj ked uz mal byt predstaveny pomaly pred pol rokom
V dobe, kdy v zakladni vybave a dokonce i v priplatkovych polozkach nekterych vybav nekterych vozu schazi i takovy zaklad jako mlhovky, tu mame supersofistikovany system. Uz se tesim, az se mi auto bude samo nastavovat (odpruzeni kazdeho kola zvlast, osvetleni vozovky, intenzita podsvetleni a naladena stanice podle doby kdy jedu - abych neusnul) podle signalu z GPS. Jen nevim, kdo zameri vsecky diry na nasich silnicich >😁 Ale jo, Opel se snazi :-!
jj, podobny system bude mit vic automobilek, btw. i novy Superb => vymysleji dodatele, ne automobilky ...😉
Superb bude mít ale běžná natáčecí světla ne?
Nový Superb bude mít také světla s dynamickou úpravou sklonu, šířkou světelného kužele plus přisvěcování mlhovkou do zatáčky. Podobné vychytávky už má dnes i BMW5 či M-B CL.
Jenže systém AFL v Opelu Insignia bude mnohem propracovanější- než u nového Superbu-stačí si to najít www.gmmedia.com, btw. za přisvěcování zatáčky mlhovkou za nesnížené viditelnosti, dává této věci neznalá PČR pokutu!!! 8-s
Tak jim tu pokutu nemáš platit. Je to výbava vozidla a nejde vypnout. Před dvěma lety sem se stím v praxi setkal poprvé a pokutu sem nedal, spíš sem si připadal trochu blbě... A dneska, když to má skoro každý pátý auto se musím za neznalý kolegy stydět. 😒
Auto s neprekonaným a neprekonateľným IMAGE. Auto s krásou. Auto s výbavou. Vždy ide z vždy sa pozriem. Opel zase trafí vedľa. Passat ho zomelie ako prach.
s novou insigniou je jediny problem uz tu mala byť!
Passat je super ale jeho zlaté časy sú preč - prvá rana MONDEO druhá ťažká rana bude INSIGNIA a ešte šestka ... atď atď - bude to mať ťažké ale život je boj 😄
Passat je super ale jeho zlaté časy sú preč - prvá rana MONDEO druhá ťažká rana bude INSIGNIA a ešte šestka ... atď atď - bude to mať ťažké ale život je boj 😄
Ta rána od Mondea asi šla vedle - při srovnání prodejů Mondeo vs. Passat je Mondeo těžce K.O.
slysel jsem ze dieslove motory od fordu 1,8 2,0tdci jsou pekne na * kdyz ho s tim motorem kopis tak si v nejblizsi budoucnosti musis pripravit 4 krat 11000 na vstrikovace a cerpadlo pod 20000 tisic nekoupis rikal mi to chlap co vozi auta z venku jak uz netahne plynule od 2000 chystej si vyse uvedenou sumu plus k tomu 5000 za praci jinak benzinove motory jsou ok takze asi porekadlo o fordu bych zmenil dieselovym tam a zpatky ne uz vlakem ale benzinakem
Ty světla jsou dobrá věc ale nelíbí se mi to nové jméno Insignia.Těžko se to vysvětluje a ještě hůř to bude vypadat na autě.Stará dobrá VECTRA...
Vždycky mě napadne - čím víc elektroniky apod. tím více problémů. Jsem zvědavej na poruchovost těchto vymožeností. Z vlastní zkušenosti, kdy mi u Audi A6 přesně 2 dny po dvouleté záruce odešlo právě natáčení světel. Oprava (resp. výměna) 35 tis. 😒
ano presne tak to je, ale v zivote nic neni zadarmo, takze cim viac techniky tym väcsia sanca, ze sa nieco pokazi. 😉
Jinak si nejsem úplně jistý, zda jde právě o 0,2l/100km, ale nějak tak to bude.