Autosalon Ženeva 2019
Informace
V roce 2019 se koná již 89. ročník ženevského autosalonu. Vstupenky jsou k dispozici přímo na výstavišti Palexpo nebo na webových stránkách výstavy. Akce se koná do 5. a 17. března 2019, první dva dny jsou určeny pro odbornou veřejnost, pro běžné návštěvníky je otevřeno od čtvrtka 7. března. Výstaviště je otevřeno od pondělí do pátku mezi desátou ranní a osmou večerní hodinou, o víkendu pak od devíti do sedmi. Vstupné pro dospělé činí 16 franků (cca 370 Kč), po čtvrté odpolední stojí vstupenka polovinu.
Termín
Kdy: od 7. - 17. 3. 2019
Kde: Ženeva, Švýcarsko, výstaviště Palexpo, Route François-Peyrot 30, 1218 Le Grand-Saconnex, z Prahy 950 km, z Brna 1.160 km.
Pred 1,5 rokom som jednu 3-ku kúpil - nie so základným motorom a nie v základnej výbave a nebola drahšia ako dnešná nová 3-ka v základe. Možno tá nová má kopu veci naviac, ale ja som nechcel prehnane vybavené auto. Hľadal som výborne jazdiace a spoľahlivé auto, na ktorom bude radosť jazdiť. Presne také som kúpil. Či by som kúpil aj novú 3-ku? Páči sa mi, len tá cena 😞...
Pozn - výška ceny je skôr "psychologickou" vecou, ako vecou peňaženky.
ja som zase pokukoval svojho casu po sucasnej 2-ke .. ale keby som chcel taku naslapanu 2ku ako mam za danu cenu vw polo predoslej generacie tak by som uz mohol mat rovno golfa ... proste neskutocne palky pytaju za taketo male mazdy u nas .... a dat zase uz 15 litrov za vybavenejsie male auto ( len preto lebo.... lebo mazda .. inak mi neprisla nicim vynimocna .. naopak je vnutri hrozne stiesnena a budiky ma o nicom ) je podla mna uz nezmysel aj keby na to clovek v pohode mal ... lebo to uz sme vo vodach leonu golfu civicu corolly ci astry a pod ... ci dokonca nejakej tej vitary, ASX ...
PS: za vacsiu sucasnu vybavenu trojku s 1,5tkou atmo nie je problem dat aj 17- 18 litrov.. vid cenniky a vybavy... tie ceny su fakt odvazne :yes:
Na druhej strane predpisy sa sprísňujú a asistenti sú potrební aj na to, aby autá dosiahli "bezpečnostné hviezdičky". Aj zákony sa začínajú pritvrďovať a o pár rokov sa v EU nepredá auto bez rôznych asistentov. Potom už jednoduché auto nekúpime.
Kúpiť dnes dobré auto s čo najnižšou výbavou začína byť tak trochu problém.
Všimol som si ale pri predošlej 3-ke... Dopredaj modelov sa nekonal. Jednoducho ju prestali predávať. V posledných mesiacoch som na dvore dealera nevidel žiadne 3-ky, ani skladovky už neboli. Až teraz sa objavujú nové modely. Celkom premyslený postup, ale zákazník by si určite rád kúpil výbehový model v zľave. U Mazdy to nebolo možné.
Čo som tak kedysi porovnával, tak za cenu Mazdy 3 sa dal kúpiť aj skladový VW Golf v nejakom normálnom prevedení. Hyundai i30 stál o niečo menej... U predošlej generácie neboli ceny extrémne vysoké. U novej sa mi vysoké zdajú.
Ano dizajn vozidiel im ide, kvalita uz pokulhava a interier, resp spracovanie detailov tiez ziadne terno.