Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Porsche má svoji X6. Cayenne Coupé nabízí výběr mezi šestiválcem a osmiválcem

15 komentářů

iudex
Tak z môjho pohľadu vydarené. Síce to nezmení môj negatívny názor na kategóriu "SUV-kupé", ale oproti konkurentom GLE coupé a X6 rozhodne krajšie a vydarenejšie auto. Páči sa mi finta s lakovanými D stĺpikmi a čiernou strechou, pri pohľade zboku sa čierna strecha stráca a línie D stĺpikov tak klesajú opticky prudšie, ako strecha, teda auto pôsobí dynamickejšie. Zadok celkovo je vydarený, tento "proceedovský" 😉 štýl sa mi páči. A vydarená je aj oranžovo-červená farba, výrazná, k dynamickej karosérii sa hodí, pritom nie prehnane kričiaca. No a motory netreba komentovať, 250 kW ako základ, k tomu V8, žiadne naftové štvorvalce.
Celkovo teda :yes:
speedfred
Súhlas, asi najkrajšie SUV-kupé.Na živo sa mi páči aj Lambo (spoločný základ?), oproti fotkám vypadá celkom fajn a s Poršä to bude asi to isté.
3_diamanty
za mna urus je krajsi.... mne sa viac pacia hrany na SUVckach ... ale je to len moj pohlad... :yes:
ZZ
Já bych Cayenne a Urus nesrovnával. Zákazník Lamba je exhibicionista (v dobrém slova smyslu), kdežto Porsche působí víc seriózně, uhlazeně. A on i Urus míří někam jinam s cenou.
iudex
Ursus je aj podľa mňa úplne inde, zameraním, výkonovo a cenovo, takže ho ani ja do porovnania nezahŕňam. Je to taký extravagantný exot (hlavne v tej gallardovskej žltej), až sa mi to páči a asi jediné SUV, kde ten pojem športové naozaj sedí.
speedfred
tak samozrejme že Urus je pre inú klientelu,ale bočným profilom mi príde ako totok Porsche.
iudex
Keď už spomíname Urus, Rasťo Chvála ho testoval: http😐/www.youtube.com/watch?…
Ham.
Úplně jinde? Cayenne Turbo S E-hybrid má 500kW/680hp, ten určitě srovnatelný je a cena bude v ČR možná ještě vyšší než u Urusu. Panamera se stejným pohonem začíná na 5,5 mega, Urus začíná na 4,4 mega.
Ham.
oprava Urus začíná na 5,4 mega.
3_diamanty
toto je pekny pohlad na urus https😐/img2.auto.cz/…ull/3928090_.jpg ...dokonale zladenie tvarov spolu aj s hranatejsim blatnikmi.... celkovo tazko nieco kritizovat...
white_labels
Zrovna ta cena bude u top verze Cayenneu velmi podobná.
Snooob
Hej vyzerá to dosť dobre. Len ten strešná spojler tam vyzerá ako "päsť na oko"
white_labels
Černá barva na střeše umí pěkně maskovat střešní "hrb" (a to i při pohledu zepředu) a dokáže auto opticky až překvapivě snížit.
Jinak, ale to, co prezentuje na Porsche na některých fotkách, nelze podle konfigurátoru vůbec nakonfigurovat. Např. ten horní spojler (na přechodu střechy a pátých dveří) lze mít jen v barvě laku karoserie, nikoli v černém lesku na oranžovém voze (viz titulka).
Dále se nedá kombinovat sportpaket a offroad paket, což lze překvapivě na některých fotkách také vidět, opět viz titulka, např. kola která nejsou možná k offroad paketu a k nim plastové lemy, které jsou naopak možné jen k offroad paketu.
Nonsens
jak ma bmw a mb v tejto podobe iritovali, tak tu to sedí
KANKUNEN
starý Rexton :-!