Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Profi

Zpět na článek

Praha testuje kloubový bateriový trolejbus Škoda 27 Tr

11 komentářů

CICERO
Tak ten ani Cimrman nevymyslel, dneska budou zachvilku baterie i místo pepo... No... tak teda... Co třeba v cigaretách??... Ou! Tak zase žádný velký úspěch... 😞 To je doba... vymýšlet ty příměry je stále těžší... 😞 😁 😁 😁

Zatím Škoda, ale protože čichám Donate found problem, tak to zanedlouho bude spíše, velká škoda... Považte, takový bateriový trojebus, má při správné údržbě, v průměru delší životnost, než poslední funknční reaktor v Dukovanech... 😄

Pražící a smažící Pražané napište mi z Kliniky co si o tom myslíte?! 😁 Děkuji.
WinDiesel
Dopravní podniky prodělaly proti minulému roku 400 000 000 Kč takže moc peněz na podobném investice nebude.
Kdo dneska CHCE MÍT DIESEL ČISTÝ, MÁ HO PRAKTICKY BEZ NOX A BEZ PEVNÝCH ČÁSTIC.
Investice do takových trolejbusů jsou neekonomické, musí se postavit troleje, rozvodny a baterkotrojejbus neustále vozí sebou těžké a drahé baterie.
ne, moc těchto kříženců Praha asi mít nebude, navíc je směšné kde je používají, na sídlištích je vzduch ok díky blokovým zdrojům tepla, na okrajových panelových sídlištích mnoho kouřících komínů není, příspěvek k ekologii se tedy nekoná.
dzozifko
Ropu, zemní plyn nebo vodík si doma nebo ve vlastní firmě nevyrobíš. Elektřinu jo, a nejen lidi, ale třeba i dopravní podniky. Ne teď, ale o 10 let to bude podstatně levnější řešení než kupovať drahou naftu...
Anonym
Čím si tu elektřinu doma vyrobíš, snad ne solárem nebo větriníkem. Větrníku stačí bezvětří nebo naopak vichřice a nevyrobí ti nic a soláru stačí písečná bouře nebo vrstava sněhu a taky konec
CICERO
Zdravím inženýry všech inženýrou nejlepší je: základ je farma s uzavřeným pěstitelským okruhem vodního hospodářství (potřebujeme vzduch,ryby,vodu,rostliny a nějake bakterie... /je to takove vcelku perpetum mobile, pokud se o to člověk zodpovědně stará a věnuje se zakladni udržbě... (narušit to muže jen nespravna udržba a nasledujici vypadky a přidávání věcí d👋ze systému co tam nepatří...) pak kogenerace elektřina, teplo - trigenerace (ta dělá navíc i chlad...) //velice jednoduše a velice obecně ve zkratce // >Pro skupiny lidí, to může být způsob, jak dosáhnout nějakým způsobem na nějaký poměrně velký čas, zdrojové nezavislosti na zdrojích potravy a energie, proto nejsou korporacemi podporovány jako ev, ropa atd... Je to vše ve vašich rukou... Stačí myslet...
CICERO
Nevyrobím plyn pro domácnost??? A co, když tady čtu někdy komentáře to by se mě vyplatilo zpátky to posílat do Ruska.... 😁 😁 😁

A ted vážně.. Jinak tomu sám nevěříš, že nejde vyrobit plyn v domácnosti !!! (Čím teda topí v indii přímotopem na čem vaří na plynu.. , si vyrábí metan... v čem jezdí? v dieselu... jaký mají potenciál? Nebezpečný!!!... čoskoro větší populace než čína...Nás nějaké euro 6,7,8 nevytrhne, ledovce se neptají... jenom tajou a normy rostou, pokuty stoupají, a ekonomika i s peněženkou kasy EU chřadne......) Jde jen jako u všeho s růstem nákladů vložených do zařízení roste i jeho efektivita a funkčnost.... 😄
dzozifko
Pro auta a autobusy poháněné elektřinou neexistuje žádná rozumná a dlouhodobě použitelná alternativa.
Anonym
Ne?
CNG nic, vodík nic.

Jinak pro zajímvost, Irán má zásoby ropy při současné úrovni těžby na 115 let, Venezuela na 680 let, Kanada na 45 let, USA včetně břidlic na 40 let, Saudská arábie na 25-50 let, Mongolsko 230 let , rusko 15-90 let dle lokality.

Asi tolik....
CICERO
Ropa ropa.... no... Než jsem přečetl zbytek velmocí a čísla... Chtěl jsem napsat, že iranci mi mužou líbnout šos... Ale stejně asi můžou... A až pujdete do ráje děti vašich dětí, prosím natočte mi na kameru v 10K jak to ti Saudové vedou roku 2085 😁 😁 😁 Jak se tam mají a jaký mají daně atd... 😄 😁
Anonym
Volně přeloženo, ropa hned tak nedojde, i při současné spotřebě sou zásoby tak na dalších 50 let....
Anonym
na Proseku