Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Odtahovali jsme auta s propadlou STK: Zmizí konečně z ulic?

12 komentářů

Stejsn
měli byste říct i B. A to KDO se může zůčastnit té dražby. Auto z odtahového parkoviště si nemůže koupit každý, ale jen firmy, zabývající se likvidací vraků. Ty navíc musí zaplatit převod a případnou ekodaň. Nebo to tak aspoň bylo - před pár lety jsem usiloval o jedno takové auto, ale bylo to neprůchodné. A na tom odstavném parkovišti kousek od Běchovic chátraly stovky aut, z nichž spousty byli docela perspektvivní veteráni. Bohužel, jejich jediná budoucnost je šmelc.
vencapraha
Není to jednoduchý kdo mi zaplatí nezákonný odtah vozidla když mám řádně čísla v depozitu a vozidlo odvezou??? Jak posuzují , že tohle je vozidlo na odvoz , když chybí SPZ tak to není záruka , že je to vrak , to moho odletět na 3 roky do ciziny za prací a 6 let starý vozidlo nebude ted 3 roky jezdit dám čísla do depozitu a vy mi ho odvezete jen kvůli tomu že nemá SPZ. ??? hnus!!!!!!!!!!!!!!!
JirkaV8
SPZ by na veřejném prostranství být zas měla, je to holt identifikace. ...Horší je, že je už nějakou dobu vázané POV na SPZ, nelze mít tedy tak jednoduše nepojištěné vozidlo i když nejezdí. To musíš odevzdrat značku, jenže abys ji získal z depozitu zpět, to zase musíš mít STK a na tu se blbě jezdí když nemáš tu značku. Prostě dělají vše pro to, abys měl daily driver. Pak se divíme, že jsou cesty plné.
kaa
Jenomže když máš čísla v depozitu musíš mít vozidlo jenom na soukromém pozemku. Buď to na své zahradě nebo ve své garáži, na veřejné komunikaci nesmí stát.
vencapraha
a stát může využívat tvůj pozemek , cestu a to ještě zadarmo ? Divný počty ..
Mikesus
Auto bez RZ na veřejné komunikaci nemá co dělat. Takže pokud dáš RZ do depozitu a necháš toto "nepojízdné" auto překážet na veřejném prostranství, je jen dobře, že ho odtáhnou.
Stejsn
Přečti si pravidla depozitu, než se tu začneš ztrapňovat.
JirkaV8
Měla by být definice vraku a nějaká doba na ostranění. Krátkofobá absence stk je totiž blbost. Stejně se na stk NEUMÍ připojit do diagnostiky a vypinovávat se jim to nechce, tak vás udělá až 3-4 stanice. Nehledě k tomu, že mi chtěli diagnostikovat Moskvič s karburátorem. 😁 😁 😁
Stejsn
Ale vždyť to tam je, článek o tom píše. Půl roku propadlá technická rozhodně není "krátkodobá absence STK". Když stojí na ulici auto s šest měsíců propadlou technickou, je to pro mě auto, o které se nikdo nestará a je jen správně, když ho odtáhnou.
vencapraha
a jak víš že propadla technická když jsou čísla v depozitu . Já je tam měl a rok byla na něm ještě STK .
Blue Sun
No a co? Nemáš nechávat auto bez značek na veřejné komunikaci.
Mokrous
..jelikož u nás na "vsi" si s vraky úředníčci neví rady stále. Nebo nechtějí? Od léta třeba řeší odbor dopravy totální vrak (zrezlá hromada šrotu bez SPZ, oken, gum i VIN kódů) a nějak stále nemohou najít řešení... A není takový jeden. Na každé ulici nejméně 2 podobné vraky. Tak místo parkovacích míst tu máme vrakoviště pod urputným dohledem úřadů. Ale normální řidič dostane flastr, když nezaplatí parkovné na 2 minuty, jen co si koupí "housku", nebo zaparkuje jedním kolem na trávě a pod. To jde řešit hned... Zkrátka vždycky je vůle jen tam, kde se dá dotyčný snadno a rychle zkasírovat.