Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Diskuse: Jaguar a Land Rover stále na chvostu, noví majitelé jsou nejspokojenější s jihokorejskými vozy

Agentura J.D. Power vydala nové výsledky Initial Quality Study pro rok 2019, ukazující spokojenost majitelů nových vozidel v prvních devadesáti dnech. A stejně jako minulý rok, i letos se na špici umístily jihokorejské vozy. Naopak na chvostu skončily opět značky Jaguar a Land Rover.
Zpět na článek
22. 6. 2019 10:04
Avatar - eLzyx
21. 6. 2019 18:54
malé peníze malé očekávání
tohle asi nebude nic vypovídat o autech, ale spíše o majitelích. Protože utratím-li velkou sumu peněz, tak mám i velká čekávání a sebemenší blbost mi tu radost zkazí.
Tak to platí ve všem. Když budu mít žízeň a koupím si lahváče za 3,5Kč, tak to vyžahnu a taky nebudu diskutovat o barvě rozvoji a dojezdu chutí, nebo vůni chmele. Prostě jsem měl žízeň, tu jsem překonal a to je vše. Ale když půjdu do minipivovaru, tam vytáhnu 60Kč za půllitr a dostanu to s chabou pěnou, tak už naštvaný budu. Znamená to tedy, že je pivo za 3,5Kč lepší jak to za 60? Ne.
Znamená to tedy, že je Hyu lepší jak Jag? Ne.
Rozbalit vlákno
7
21. 6. 2019 19:15
Re: malé peníze malé očekávání
Lenze taky Genesis (od Hy/Kia) je uz cenovo priblizne na urovni Jaguara :-) . Cize ak si niekto kupi Genesis za 70000 eur, ocakava od neho vyrazne menej ako ot Jaguara? S ostanym suhlasim.
Avatar - CHerokee
21. 6. 2019 20:00
Re: malé peníze malé očekávání
Copak tu si někdo krom korejských manažerů kupuje Genesis? Myslím, že to eLzyx výstižně napsal.
22. 6. 2019 08:48
Re: malé peníze malé očekávání
Tak ta statistika je z americkeho a nie europskeho trhu a podla poctu predanych Genesisov v Amerike predpokladam, ze si vela manazerov kupuje a tak ich uprednostnuje pred konkurenciou.
21. 6. 2019 20:05
Re: malé peníze malé očekávání
presne tak, to ma napadlo ako prvé,
ja mám Daciu a som mimoriadne spokojný
no nekúp to za tie prachy
21. 6. 2019 21:17
Re: malé peníze malé očekávání
No jasně.. vše se odvíjí od ceny zboží.I když korejské automobilky vyrábí auta s cenou od 200 tisíc po nějaký ten milión, spokojenost byla asi celkově.A tak nějak to i chápu..teď jsem si uvědomil,že v naší rodině máme korejské skoro vše..tv, většinu mobilů, pračku, sušičku..noťas ne a auto taky ne..zatím.Asi to všechno umí..a to hodně dobře😉
21. 6. 2019 22:40
Re: malé peníze malé očekávání
Souhlas, majitel nějakého korejce nebude řešit v servisu maličkosti jako majitel J&LR. Nároky (očekávání) těchto lidí jsou diametrálně odlišné. Sám mám jedno auto v desetinové ceně auta druhého a u toho levného vlastně neřeším nic. Ať si vrže, píská, cuká, trochu v interiéru smrdí hlavně že nastartuje, topí, chladí... a jsem s ním spokojený.
Být to u toho druhého bych byl nespokojený. Tam řeším třeba to jak voní kůže,jak se čistí interiér.
Takže tahle anketa není (jak správně řekl kolega výš) o autech, ale jejich majitelích.
22. 6. 2019 08:39
Re: malé peníze malé očekávání
Ale opět to je o těch penězích..pokud dáš za "nějakého" korejce milión + , tak asi i něco očekáváš.Ale chápu,že třeba od Lexusu, BMW se to očekává..od Genesis je to zatím stále ještě milé překvapení.I když mě to ani už nepřekvapilo
Avatar - CICERO
22. 6. 2019 00:48
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
Rozbalit vlákno
0
22. 6. 2019 10:04
Prečo?
Prečo nie je v článku ani spomenuté, že ide o americký prieskum? Pre naše končiny je tým pádom úplne irelevantný. Iný trh, iná mentalita ľudé, iné priority... To fakt ACZ len za každú cenu plní webový priestor, je jedno čím, len nech je toho veľa a plné diskusie?
Rozbalit vlákno
0
22. 6. 2019 12:05
prohodit majitele
Ono je to přesně tak, ti co mají vysněný automobil v nižší třídě, tak budou mít klapky na uších i očích a nedopustí nějakou kritiku. A ti, co jen tak přelétávají mezi luxusními vozy a navíc je mají i jako služební, tak mohou ohrnovat nos a prostě příště zvolí něco jiného... Kdyby je někdo mezi sebou prohodil, to by se děly věci :-)
Rozbalit vlákno
4
22. 6. 2019 12:30
Re: prohodit majitele
..až na to,že Genesis rozhodně nižší třída není..
22. 6. 2019 13:20
Re: prohodit majitele
Genesis nižší opravdu není, ale jejich počet (alespoň v Evropě) je zanedbatelný. A řekl bych, že se cpe do třídy kde vládne A8,7,S za cenu vyšší střední (co si tak pamatuji z nějakého autosalonu) Takže zase bych mu nějakou nedotaženost třeba proti MB S clase odpustil.
Je to jen můj pohled na věc. Nikdy bych si Genesis nekoupil právě k vůli značce -chybějící prestiž. Stejně jako si nikdy nekoupím telefon (Huawei, chaomi, ani to neumím napsat) :-)
22. 6. 2019 14:46
Re: prohodit majitele
Čínský telefony bych si též už nekoupil,ani nic ze země středu..z přesvědčení..nechci už podporovat čínský komunisty.Nicméně korejský firmy jsou to absolutní top snad ve všem..elektronika, zbrojařství, technologie, lodě, ocelářský,chem průmysl..a ten automobilový už nějakou dobu též.Ale prostě musí..severní soused je početný a nebezpečný..musí to vyvážit technologiemi..a to vlastně i u aut.
23. 6. 2019 17:23
Re: prohodit majitele
No absolutni top nejsou, to zase prehanet nebudeme, ale technologie maji, to jo.

Vsechno, co jsi vyjmenoval (a jeste mnohem vice) pokryvaji v podstate dve firmy - Samsung a Hyundai. To samo o sobe ukazuje, ze to neni prilis zdravy trh. Vsak jen ty skandaly co tam maji stale dokola.
Ptal jsem se mladych lidi v Jizni Koreji a dost nadavali - vsechno propojeno se statem, sama korupce ... kdyz dokonci vejsku tak budto se dostanou do techto dvou firem, anebo neni kam.

A jinak kricet v r. 2019 ze cinsky telefon bych si nekoupil, to je v globalizovanem svete vazne dost usmevne. Uprimne pochybuju, ze existuje jediny telefon na svete, kde neni neco z ciny, kdyby jen blbej konektor.