Novinky
Zpět na článek
Přihlásit pro přidání komentářeFiat má 120 let. Proslavily ho hlavně malé automobily, vybrali jsme ty nejzajímavější
10 komentářů
Ja Prvni 123
Jinak Panda se ještě furt vyrábí... a dobře prodává.
😄
😄
starý_kluk
Fiat - a italské automobilky obecně - se vždy vyznačovaly nápaditostí a důvtipem. Proto uměly i malé vozy! Mnoho konstrukčních a stylistických věcí vzniklo v Itálii a ty následně převzali v Evropě ostatní. Ovšem s prodejem? - jakoby si Italové nedělali starosti - vyšel jeden nápad a aniž by ho opatrovali, přešel a narodil se jiný. O nápady nebyla nikdy nouze. Na rozdíl od různé konkurence, která dokázala a dokáže prodat i méně dokonalé až zastaralé. Nemá ten fištrón, ale umí reklamu a marketing vůbec.
Nápady a důvtip obdivuji a miluji. To je pokrok!
Nápady a důvtip obdivuji a miluji. To je pokrok!
Umi si uzivat zivota.
Ve vsech smerech - vcetne tech aut.
Proto je rad ridim... a vlastnim.
😉
Ve vsech smerech - vcetne tech aut.
Proto je rad ridim... a vlastnim.
😉
Pro mé potřeby jsou bohužel malé Fiatky příliš malé - a na to, abch si koupil všeechna auta "pro radost", to asi nikdy mít nebudu.
Ale nikdy nezapomenu na dobu, kdy mne jako malučkého ogárka vozili v 500 Topolinu, 600 a "velké" 850 😁
Ale nikdy nezapomenu na dobu, kdy mne jako malučkého ogárka vozili v 500 Topolinu, 600 a "velké" 850 😁
To, co je na nich sympatické je ta důsledná konstrukce s cílem splnit účel... jeden čas Fiat "sešel z cesty" a přizpůsoboval se módě... z mého pohledu jsem rád, že se vrátil zpátky.
I ta 500, vyloženě "designová hračka" důsledně plní funkci - je to malé auto postavené tak, aby bylo použitelné.
A u toho je .. úsměvné.
😉
Typické italské městečko má tvoří (staro)římský či alespoň středověký základ, na který se postupně nabalují okrajové čtvrti relativně moderního rázu. Ale střed města, to je nepřehledá změť a motanice nejrůznějších ulic, uliček, průjezdů, průchodů, schodů a zadních či bočních vchodů, podchodů a vubec všeho, kudy v kteroukoli večerní či noční hodinu proudí davy krásných italských žen a mužných a zároveň velmi elegantních chlapů. A Ital bez auta a nebo alespoň bez své Vespy, to by skoro ani nebyl Ital.
Takže je vlastně logické, že (malé) Fiatky jsou takové jaké jsou - malé, roztomilé, zaoblené jako boky Sophie Loren a ňadra kterékoli italské krasavice pod 25 let, sympaticky drzé jako Giacoppo z taverny odvedle - prostě autíčka jako foxteriér. Neustále připravená vyvést nějakou tu lumpárnu a dávat člověku radost už jenom tím, že JSOU 😄
Mám rád Itálii a Italy - a kdo ne, ať si trhne nohou a škubne fanglí 😁
😄