Novinky
Přihlásit pro přidání komentáře
Eisythor
Ak to bude ako s jejich 2.2D Sky, tak katastrofa. Reci o tom, ze este nik neplatil opravu su uplne mimo, sam poznam cloveka, ktoremu uz neplatila zaruka a len oprava motora vysla na 6500€.Mal to v 6tke, auto kupoval ako nove. Zial, hodne jazdil dialnice a tak pri nejakych 200 000km sa mu to vysypalo. Ze mu to vydrzalo tak dlho, to zrejma koli malemu podielu mestkej jazdy. Auto za 34000€,po 4 roku, s najazdom 200 000 km jeho hodnota teoreticky do 12000€,s tym, ze don musel investovat tu nemalu sumu. Takze, 4 roky u Mazdy 6 strata 28000€. Tlieskam. :no:
Znáš ještě jinou pravidelnou závadu u Mazdy od dob sky active? Poradím ti, neznáš. Ten diesel dali do kupy, takže nemají nic s nějakou fatální závadou.
Netreba dalsiu. Staci ta s 2.2 D, kedze tvori asi polovicu aut znacky Mazda na predaj s rocnikom 2013 a vyssie.
A ziadna kulancia, napriek tomu, ze auto bolo vyhradne servisovane v autorizovanom servise.
Prave este spinavost, kedze mu 3 mesiace predtym robili velky servis, kde mu menili vakuove cerpadlo, podlozky pod vstrekami + dalsie veci (uz je tomu nejake 2 roky, tak presne podrobnosti si nespominam), ale za to zaplatil nieco okolo 4000€.
Neviem ako tie problemy Mazda vyriesila, ale ak si spominam, tak v podstate nijako… Teda, ak niekto povazuje skratenie mierky (dokonca 3x ?) za riesenie problemu, tak to je naivita.
Pustli do sveta motor ktory bol zle konstrukcne vyrieseny.
Preto uz im neverim ani s tym novym revolucnym benzinom.
Ze su japonci v top svetovych rebrickoch na hornych poziciach???
Preco nie. Europske predaje su nizke. A inde vo svete prevladaju uplne ine motorizacie. Tie tvoria spolahlivost a spokojnost klientely.
Diesel je ponukany iba vyhradne v Europe???
A ziadna kulancia, napriek tomu, ze auto bolo vyhradne servisovane v autorizovanom servise.
Prave este spinavost, kedze mu 3 mesiace predtym robili velky servis, kde mu menili vakuove cerpadlo, podlozky pod vstrekami + dalsie veci (uz je tomu nejake 2 roky, tak presne podrobnosti si nespominam), ale za to zaplatil nieco okolo 4000€.
Neviem ako tie problemy Mazda vyriesila, ale ak si spominam, tak v podstate nijako… Teda, ak niekto povazuje skratenie mierky (dokonca 3x ?) za riesenie problemu, tak to je naivita.
Pustli do sveta motor ktory bol zle konstrukcne vyrieseny.
Preto uz im neverim ani s tym novym revolucnym benzinom.
Ze su japonci v top svetovych rebrickoch na hornych poziciach???
Preco nie. Europske predaje su nizke. A inde vo svete prevladaju uplne ine motorizacie. Tie tvoria spolahlivost a spokojnost klientely.
Diesel je ponukany iba vyhradne v Europe???
Diesle mali problém. Ale o Sky-G som ešte nepočul, žeby bol nejaký problém. V každom prípade by som počkal aspoň rok a až potom kupoval.
Možno sa poučili práve zo Sky-D.
Možno sa poučili práve zo Sky-D.
Měli problém pouze se špatným naprogramováním řídící jednotky. Vyřešeno, přeprogramováno.
Nafta ředila olej, už neředí.
I když to nebylo zapotřebí, tak se kvůli tomu v záruce měnily i vstřikovače, samozřejmě zdarma do 100 000 km a do 3 roků od registrace. Přístup Mazdy je příkladný oproti hádanicím s dealery evropských značek.
Nafta ředila olej, už neředí.
I když to nebylo zapotřebí, tak se kvůli tomu v záruce měnily i vstřikovače, samozřejmě zdarma do 100 000 km a do 3 roků od registrace. Přístup Mazdy je příkladný oproti hádanicím s dealery evropských značek.
Dobre počuť, že motory sú už OK.
Najlepším prístupom je priznať chybu a napraviť ju - niekedy to stojí obrovské peniaze, ale firma stratí menej zákazníkov. Síce by ma to asi poriadne vyviedlo z miery, keby sa mi auto z nejakého dôvodu pokazilo - hlavne mimo záruky... Ale následná oprava zdarma by ma zrejme presvedčila, že tá automobilka má celkom seriózny prístup.
Najlepším prístupom je priznať chybu a napraviť ju - niekedy to stojí obrovské peniaze, ale firma stratí menej zákazníkov. Síce by ma to asi poriadne vyviedlo z miery, keby sa mi auto z nejakého dôvodu pokazilo - hlavne mimo záruky... Ale následná oprava zdarma by ma zrejme presvedčila, že tá automobilka má celkom seriózny prístup.
Japonci mají seriózní přístup a po skončení garance se dá domluvit kulance - dobrá vůle
"samozřejmě zdarma do 100 000 km a do 3 roků od registrace"
To je asi cloveku s 4 letym autem s 200 tis k nicemu.
A ze se da domluvit kulance - no ten prispevek nahore tam to nevypada, ze by se dohodli na kulanci ... 😄
To je asi cloveku s 4 letym autem s 200 tis k nicemu.
A ze se da domluvit kulance - no ten prispevek nahore tam to nevypada, ze by se dohodli na kulanci ... 😄
Zrejme takéto dohody závisia aj od ochoty servisu, vzťahov so servisom...
Predpokladám, že lepšie na tom bude človek, ktorý so svojím autom navštevuje daný servis (podľa "predpisu") ako ten, čo sa dovalí po určitom čase s autom s problémom, ktoré bolo servisované niekde u kamaráta...
Predpokladám, že lepšie na tom bude človek, ktorý so svojím autom navštevuje daný servis (podľa "predpisu") ako ten, čo sa dovalí po určitom čase s autom s problémom, ktoré bolo servisované niekde u kamaráta...
To sa mylis, bolo tam viac problemov a to s hardverom 😄
Islo hlavne o vackovy hriadel, ktory sa opotrebuval a kovove piliny sa dostali do motora a inych komponentov. Menilo sa vela veci, vacsinou v ramci zaruky. Islo o konstrukcnu chybu, ktora sa uplne vyriesila az zmenou konstrukcie motora v roku 2018. Dovtedy islo okrem drobnosti iba o zmenu materiálu vackoveho hriadela a tym iba o posunutie problemu na neskor.
Nove 2,5 motory s vypinanim valcov maju v Mazde 6 problemy s vibraciami v 2-valcovom rezime.
Do noveho motoru SkyX by som isiel az po cca 2 rokoch predaja. Pre istotu 😄
Islo hlavne o vackovy hriadel, ktory sa opotrebuval a kovove piliny sa dostali do motora a inych komponentov. Menilo sa vela veci, vacsinou v ramci zaruky. Islo o konstrukcnu chybu, ktora sa uplne vyriesila az zmenou konstrukcie motora v roku 2018. Dovtedy islo okrem drobnosti iba o zmenu materiálu vackoveho hriadela a tym iba o posunutie problemu na neskor.
Nove 2,5 motory s vypinanim valcov maju v Mazde 6 problemy s vibraciami v 2-valcovom rezime.
Do noveho motoru SkyX by som isiel az po cca 2 rokoch predaja. Pre istotu 😄
C.M.Burns
Jednou jsem něco slyšel, že bude tento motor osazený kompresorem. Ten kompresor prý nemá zajišťovat nějaké extra plnící tlaky, ale spíš dávkovat vzduch. Je to pravda nebo to byl kec?
Je to pravda, alespoň mi to tvrdil prodejce cca před měsícem. Stejně tak, že bude mít filtr pevných částic.
Hlučnosť auta je "relatívna veličina". Veľmi záleží, na čom človek jazdí. Otec mal kedysi Škodu 100 a tá bola hlučná poriadne. Ak pôjdem stále do lepšieho, tak budem spokojný.
Na druhej strane nemôžme chcieť od auta nižšej strednej triedy, aby bolo tiché ako o 2 triedy vyššie postavená Mercedes.
Podľa mňa máme dnes veľmi vysoké požiadavky na autá. Kedysi nám stačilo menej, pritom autá boli extrémne drahé.
Treba slavny wankel v RX-8 - byla to pecka - ale tam se vetsina kusu nedozila 100 tisic km. Pamatujes, ze to nebylo az zas tak vyjimecne toto auto potkat? A kolik jich potkavas dnes? ... 😄
Ale jinak Mazde se Skyactive-X fandim, to zas jo. Tak nejak nevidim duvod, proc by to nemelo fungovat. Tohle neni wankel. OK jsou tam nejake senzory navic a mozna kompresor na lepsi davkovani vzduchu nebo co, ale zase turbomotory jsou taky dost komplikovany a taky fungujou v pohode.
Skoda ze to ma jen 220 Nm, i litrove trivalce dnes maji bezne 200 Nm ... no asi to bude tocivy motor jak je u mazdy zvykem 😄 Predpokladam, ze pro klidnou jizdu to bude lebeda a kdyz chces jet, budes tocit ... jako s kazdou dobrou atmosferou 😄
Krútiaci moment sa (ako tu všetci vieme) na rozdiel od výkonu (do istej miery) žiaľ nedá "vydolovať" len tak - bez turba, objemu, prípadne kombináciou. Už 2,0l je dnes obrovský objem 😊. Každopádne uvidíme, prípadne môžme vyskúšať nejaké predvádzacie autá.
Doba sa zmenila - kedysi bol turbomotor niečo z čoho sme "padali na zadok" a dnes je dobrá atmosféra (nemyslím základný motor v lacnom aute) pomaly raritou. Rovnako aj s prevodovkami. O pár rokov bude manuál veľkou raritou.
Kedysi bolo radenie pádlami pod volantov u superšportov za príplatok, dnes je manuál len pre špeciálne edície 😉.
Predpokladám, že nakoniec ostane len MX5 z relatívne bežných áut.
Sama Mazda to přiznává, bylo mnoho novinářských testů.
Je to prostě diesel, akorát že na benzín, princip je vznětový. ve fázích, kdy nebude pracovat svíčky, bude motor hlučný.
Pokud vzdali čistě vznětový princip a svíčka bude asistovat ve všech režimech jízdy, může to být tichý motor.