Novinky
S benzínom spotreba 5,3-5,6 litra? Leda tak v niečej fantázii, alebo s prázdnym autom dole kopcom a s vetrom v chrbte... Realita bude tak 7 litrov naľahko a 10 pri naloženom aute. Nechápem tie super optimistické údaje o spotrebe, načo je to dobré, udávať čísla, ktoré nemajú s realitou nič spoločné?
Mám pocit, že sa nás snažia silou-mocou presvedčiť na benzíny aby mohli zrušiť tú strašne špinavú a zlú naftu, a preto píšu takéto bláboly. Jazdím Renaultom Kangoo a do auta tohto typu by som benzín proste nechcel, ani keby to bol poriadnejší štvorvalec. Leda tak do dodávky na kratšie prímestské jazdy s ľahším nákladom. Ale do auta pre rodinu a dodávky na dlhšie trasy jedine nafta.
Čo sa ceny týka, tu je najmarkantnejšie vidieť, ako autá postupne zdraželi. Pred 9 rokmi som dal za Kangoo s dieslom a okrem automatickej klímy v plnke 15.000,-€, v Citroene mi nové Berlingo s podobnou výbavou vyrátali na 25 tisíc cenníkových a po všetkých zľavách a úľavách mi ho ponúkli za niečo cez 22. Príde mi to za tento typ auta viac ako dosť.
Čo sa ceny týka, tu je najmarkantnejšie vidieť, ako autá postupne zdraželi. Pred 9 rokmi som dal za Kangoo s dieslom a okrem automatickej klímy v plnke 15.000,-€, v Citroene mi nové Berlingo s podobnou výbavou vyrátali na 25 tisíc cenníkových a po všetkých zľavách a úľavách mi ho ponúkli za niečo cez 22. Príde mi to za tento typ auta viac ako dosť.
Tak německý je na to asi už jen znak Opelu, ale i tak si polepšilo. Minulá generace od Fiatu zrovna pohledná nebyla a pro toho co nechce iCocpit ani rozdělenou příď Berlinga, je normální vzhled Comba požehnáním 😉
jo, mě před sedmi lety to Doblo stálo 17.000 EUR a to bylo naprosto v plné výbavě s motorem 1.6 nafta 105 PS.... zdražení samozřejmě proběhlo, jednak jsou ty auta technicky víc našlapaná, pak už taky začínají dotovat elektromobily no a taky není krize jako tehdy, takže trh holt ty vyšší ceny tak nějak snese....
Tak nějak mě nenapadá k čemu ta výše uvedená konfigurace je..... takové auto může sloužit jako taková s prominutím socka pro větší rodinu, v základním benzínu, ve střední výbavě.... A nebo si to někdo koupí v naftě s tím, že s tím bude lítat i po dálnici a využije občas to že do toho může naložit 700kg....
Takhle topka v benzínu nedává smysl....