Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Diskuse: Porsche si došláplo na výrobce padělaných dílů, zabavilo zboží za 1,5 miliardy

Mezi padělaným zbožím s logem Porsche byly i léky na erektilní dysfunkci, airbagy nebo brzdové kotouče.
Zpět na článek
Avatar - Hammunasakra
7. 8. 2019 11:08
Číňan se neštítí ničeho
Krade podvádí falšuje kopíruje = a manipuluje s kurzem https://roklen24.cz/…tere-cinu-oslabi za což jim nesmírně děkujeme https://www.idnes.cz/…-zahranicni_mato :-!

Asi tak na 99,999% https://www.kurzy.cz/…vratit-na-cestu/ stejně jako kradou podváděj falšujou kopírujou = i kecaj :-)
Rozbalit vlákno
4
7. 8. 2019 12:25
Re: Číňan se neštítí ničeho
V zadnem pripade se Ciny nezastavam a nejsem Cinan, ale Cina s kurzem jen ukazala co jde a v tomto pripade to nebylo uplne spatne.
US a Trump (jakkoliv jej na rozdil od vestiny docela uznavam) velmi spatne managuje mezinarodni ekonomiku - USA uz nejsou tak silne jako driv, i kdyz se tak chova ji. Trump eskaluje nesmyslne obchodni valku s Cinou, vyhrozuje Evrope i Mexiku, v JV Asii taky nic moc....Obchodni valka, uvalovani cel nic dobryho neprinese a v tehle veci je mozna dobre, ze Cina udelala bubu. Je treba hledat jine zbrane na Cinu - tak treba ty levne smejdy nekupovat, davat penize na podporu kvalitni domaci vyroby atd.
Ale Cina si svym rustem a politikou vytvorila "past" a to je ten jejich rust. Platy ve velkych mestech typu Shanghai jsou na nebo i nad urovni zapadni Evropy a to je pro Cinu z dlouhodobeho hlediska daleko vetsi problem, stejne jako starnuti populace nebo historicka politika jednoho ditete (i kdyz dnes uz je jinak), pripadne zivotni prostredi a zdroje.

A mimochodem, netahej na tenhle server ekonomiku a politiku ;-)
Avatar - Hammunasakra
7. 8. 2019 12:37
Re: Číňan se neštítí ničeho
Hm a já myslel že to popřeli https://roklen24.cz/…e-s-kurzem-juanu protože tohle se nedělá = stejně jako třeba padělat díly Porsche

No zatimco na padělání kopírování všeho po ty díly Porsche je pro ně jen výhodný tyhle měnově politický úpravy https://www.e15.cz/…-miliard-1361246 a nereálný neni ani další oslabení
Což mi připomnělo ne moc veselou prognózu která vidí budoucnost zhruba přesně opačně než současná politicko jestřábí ČNB https://www.idnes.cz/…0_ekonomika_elka počítající naopak s propadek kurzu koruny = až někam ke 30 za euro. Někde mezi to vidí hlavní ekonom Raiffky Horská = já bych se k nim asi přidal. Nojo zase to neni o autech ;-)

Jinak s hodně částma co si napsal = souhlas :-)

Snad krom toho že ukázala co jde = to ví každej že to de = ale je to úplně špatně = v jakymkoli okamžiku

Cla atd. sou problém nebo spíš chyba o tom žádná = na nic nedodržujícího číňana co opakovaně slíbil že ty masivní krádeže duševního vlastnictví omezí teda ukončí ale asi se to má číst omezí = tak je NĚCO nutný udělat. Jinak by za chvíli vlastnil i Pražskej hrad = a ne jen důchodce co tam https://zpravy.aktualne.cz/…9de0cc47ab5f122/
7. 8. 2019 12:28
Re: Číňan se neštítí ničeho
A jeste neco, kradou a falsujou uuuuplne vsichni, nekteri mene ocividne a chytreji, nekteri to vydavaji za neco jineho a vzletne nazyvaji. Neni treba obchodovani s komoditnimi futures vlastne taky takovy legalni podvudek? Nebo co americky FED, ktery je soukromou firmou?

Ve svete, kde penize znamenaji vic nez vse ostatni, byt se nekdy tvrdi neco jineho, se podvadelo, podvadi a vzdy podvadet bude. Je treba otrepat ty radoby nepodstatne, ale vlastne naprosto zakladni hodnoty - laska, ohleduplnost, harmonie, vnimani celku namisto individuality atd.
Avatar - Hammunasakra
7. 8. 2019 12:39
Re: Číňan se neštítí ničeho
FED neni soukromá firma

Jinak zase souhlas :-)
8. 8. 2019 02:45
Co je FED/FET ???
A jak by jsi nazval strukturu FEDu než soukromou firmou? Dle české legislativy by to možná mohl být tzv. Zapsaný spolek. Ještě mě teď napadlo, že by se mohlo jednat o Trust (nadaci).
Rozbalit vlákno
2
Avatar - Hammunasakra
8. 8. 2019 07:41
Re: Co je FED/FET ???
Tahle levicová rétorika je známá a překvapivě se furt a furt opakuje = FED samozřejmě neni soukromá firma ve smyslu = jako moje. Trochu jako papírově = v reálu je samozřejmě státní = neznám tě ale podle ostatních příspěvků mimochodem taky používám VIF ;-) bych si tipnul, že to víš

Slušně je to rozebraný tady https://www.mises.cz/…my--431.kapitola

Jestli víš znáš jak to je = nevadí mi to. Vadí mi to u lídí který FAKT sežerou že to je soukromá firma = a nedaj si to do správnejch souvislostí
8. 8. 2019 23:48
Re: Co je FED/FET ???
Nemusím tu dávat odkazy, ale historie FEDu je všeobecně známá. A regionální pobočky skutečně vlastní privátní banky (princip povinných minimálních rezerv komerčních bank u ČNB).

Cca. od 2004 se ve vyspělém světě hodně řeší různé formy AML opatření, ze kterých vyplývá, že majitelem je beneficial owner. Pokud ten není znám, pak orgán, který subjekt ovládá (i jen papírově). Většina rozhodnutí FEDu je ve prospěch svých akcionářů, tedy privátních bank.

Původní pracovní působiště guvernérů?
Většinou JPM&CH, GS, MS, BoA.

Jsem ten poslední člověk na světě, který by mohl být označen levičákem. To nic nemění na tom, že FED je privátní společností. S pseudořízením z Washingtonu (jmenování guvernérů, teda on jich prezident za funkční období moc vyměnit nemůže).
A s Ronem Paulem by se dalo souhlasit i s protiústavností (tisknout peníze může jen Ministerstvo Financí a to FED není určitě).
Asi jako když u nás vše kolem obecních radarů děla soukromá společnost a má procenta z vybraných pokut.

Každopádně to není triviální záležitost a nemáme dost informací.

Vím, že nevím (je asi druhou nejlepší možností z těch čtyř)