Autofun
A myslím že v roce 1996 byla značka Opel nejprodávanější značkou po Škodě. Pokud mě paměť neklame, bylo +- 6000 kousků za celý rok. 😄
CICERO
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
Tento příspěvek porušil pravidla diskuze a byl smazán.
To klidně může být. Opel byl hodně populární v rámci zastoupení zahraničních firem jako značka pro celou škálu služebních vozidel - na kanclu na pojížďky bývala Corsa, cesťáci drandili Astry, střední management měl Vectry a šéfík třeba podobnou Omegu, která byla i ve 3-litru.
A ted něco pro Ádu- 2,5 diesel byl od BMW tuším. Je ale pravda, že hodně rezla. Můj doktor ji měl 4 roky od novoty a rezly mu zadní dveře.
Měl jsem první Omegu a ta rezla taky, protože to byl prostě úplně normální klump. Bratr měl dvojkové Scorpio a rezlo taky. V té době stály dieselové motory za nic, takže je skoro nikdo nekupoval. Já jsem změnu zaregistroval až okolo roku 2004, kdy jsem měl MB E 320 v benzínu a vyzkoušel jsem 320 CDI ... Dneska každý 2.0 diesel 4-válec jede s velkým autem podobně nebo i daleko lépe, než jezdil třeba v článku zmiňovaný 2.5 litr.
je to skutocne pravý (aj dobry) oplík
CICERO
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
Tento příspěvek porušil pravidla diskuze a byl smazán.
hej s tym suhlasim, holt stary opel v tomto jak stary japonec 😒 Pekne kusy su u zberatelov, fanuskov, alebo ich ma zopar setrnych majitelov...
Krasavice s pohodlným svezením. V této konfiguraci i barvě jsem ji měl před mnoha lety vyhlídlou, jako svůj sen. Ještě jsem se snažil sehnat OC MV6. Nakonec mi osud postavil do cesty E34 525i a bylo vymalováno. Takovej zvuk Omega nabídnout neuměla, byl to především pohodlný osobní přepravník.
Mali sme ho davno vo firme, aj ked to mozno bola este ta predchadzajuca verzia.
Jazdilo to paradne, bolo to celkom nizke, velke, kozene, pohodlne sedacky. Len uz to zralo olej a manual nebol moc presny.
Motor uplne sametovy, linearny tah, hladky beh. Myslim, ze to bol 2.6 benzin.
A tu sa to zase porovnava s nejakymi turboXY. Preboha preco ? Ako to vobec niekomu napadne. Tu je to myslenie tak zdeformovane, ze to uz je neuveritelne.
Jazdilo to paradne, bolo to celkom nizke, velke, kozene, pohodlne sedacky. Len uz to zralo olej a manual nebol moc presny.
Motor uplne sametovy, linearny tah, hladky beh. Myslim, ze to bol 2.6 benzin.
A tu sa to zase porovnava s nejakymi turboXY. Preboha preco ? Ako to vobec niekomu napadne. Tu je to myslenie tak zdeformovane, ze to uz je neuveritelne.
nema slabe miesto to auto, podvozok (jazda aj tlmenie nerovnosti, odhlucnenie) ineterier, spracovanie alebo bezpecnost na tu robu... dizajn, sedacky... komplexna a spolahliva kara celkovo
To samo neodporuje tomu, ze aj dobry 4val diesel dokaze byt na dialnici vyborny... ved prave tam sa najviac ukazuju jeho vlastnosti..
Na víkend s Omegou na výlet? Určitě ano 😊 Ale v garáži ještě moderní auto...