Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Diskuse: Tesla si utahuje z Porsche. Nový Taycan Turbo S prý na Model S Performance nemá

Nové Porsche Taycan Tesle leží v žaludku. Americká automobilka totiž dělá všechno možné, aby ukázala, že konkurenční elektromobil je horší než Model S.
Zpět na článek
7. 9. 2019 14:32
Heh
Porsche má aspoň pěkný interiér.... Tesla je šrot....
11. 9. 2019 21:06
Papír snese všechno
Stačí si přestat čechrat peří přes čísla na papíře a jít do reálu.
Tesla sice zvládne krásné časy zrychlení, ale zkuste si s ní chvilku zařádit, párkrát zrychlit na plný kotel a Tesla se hned přehřeje, takže přejde do sníženého výkonu.
Znám majitele Tesly S Performance, který má v 60 tisících km už třetí zadní motor, protože, dle vyjádření Tesly, "příliš" využívá potenciálu výkonu. Sice mu to mění v záruce, ale i tak to o něčem svědčí.
Nebo stačí zajít do nějakého fóra majitelů Tesel, kde řeší výměnu poloos po 80 tisících km, protože poloosy nejsou dlouhodobě stavěné na takový přenos výkonu (zejména Performance verzí).
Takže se fakt těším, až Tesla (doufám, že se sériovým modelem) se postaví na start Nürburgring a změří sílu a vytrvalost na okruhu.
Jsem fanda Tesly, plánuji si koupit místo i3 Teslu 3, ale i Musk by si měl pamatovat, že pýchá předchází pád. Je dobré si věřit, ale nesmí se to přehánět.
Avatar - maraou
7. 9. 2019 12:17
Klasika
To je typicky americky pohled na vec, skrze parametry a statistiky. Coz o to Americani umi udelat skvele auto, akorat umi jezdit jenom rovne, nebo po ovalu. Az tu teslu postavi na poradny okruh, tak se teprve ukaze skutecna vyladenost auta. A jestli neco tak tohle Porsche umi.
Avatar - skejpa
9. 9. 2019 08:46
Re: Hehe
Nechápu proč to vytáhl. Měl všechny trumfy v ruce. Lepší dojezd, lepší parametry i lepší cena. A on vytáhne nordschleife :D ... Podle mě tam Tesla nemůže vyhrát. Pak se vytáhne interiér a bude z toho ještě ostuda :D
Avatar - skejpa
9. 9. 2019 08:45
Re: Klasika
Nezobecňoval bych to. Poslední dvě Corvette už rozhodně nejezdí rychle jen v přímce :-)
Nadruhou stranu pochybuju, že by Tesla porazila Porsche na severní smyčce. Je možná rychlejší ale podvozek jistě nebude tak dobrý.
7. 9. 2019 21:14
Hehe
Co brani muskovi dat par kol na okruhu spolu s porsakem at vidime. Jenze pokud se pamatuji, naposledy tesla kdyzbzkousela zajet jedno kolo na nemeckem okruhu skoncila v plamenech