Novinky
Dik za informácie 😄 A v Alpine (tej novšej) nemala Matra prsty? Trocha to tak vyzerá.. No ale škoda jej 😒
uz dlhsi cas sledujem tvoje prispevky vnimam ich skor negativne ale tentokrat si konecne zabodoval a to vobec nie som fanaticky obhajca renaultu tieto fotky vsak musia chytit kazdeho,takze bravoo gti a renault.
Tak zrovna servisy za poruchovost aut mohou minimálně, řekl bych. Největší vinu bych přikládal té přemíře nedostatečně odladěné elektroniky, která dovede pozlobit. Pokud se jedná o mechaniku, jsou R bezproblémové.
Prosím tě, neztrapňuj se už. Spolehlivost závodních a sériových aut jsi spojil v 1. příspěvku fakt naivně. A dostudovat historii vstupu Renaultu do F1 potřebuješ hlavně ty sám.
Píše se "francouzská" ty hlupáčku. 😉 Ale omlouvá Tě to, že jste to ve škole asi ještě neprobírali.
Mne na fotkach chybal hlavne renault sport spider a clio V6 myslim, ze tieto auta aj ked nepatrili v rebrickoch predajnosti k bestsellerom skor naopak, ale si tu svoje miesto zasluzia.
Renault su dobre auta na beznu jazdu maju vela najnovsich technologii ktore su v autach najvyssich tried ale podla mojich skusenosti dost poruchove hlavne vdaka slovenskym servisom.
Renault su dobre auta na beznu jazdu maju vela najnovsich technologii ktore su v autach najvyssich tried ale podla mojich skusenosti dost poruchove hlavne vdaka slovenskym servisom.
nene.. tak jsem to nemyslel... ale mozna si pamatujes (nebo si to najdi v historii na netu) ze renaulty (mysleno F1) dokazaly byt hodne rychle auta aby to stacilo na vitezstvi a take obcas vyhravaly, pokud se v puli trati nerozsypaly... to byl nejzavaznejsi problem, kvuli kteremu ztracely nadeji na dalsi mozna vitezstvi.. samozrejme ze nemuzeme uplne srovnavat seriove vozy se zavodnimi, ale zrovna u renaultu tomu tak bylo... asi to meli dane do vinku... kazdopadne kdo se smeje naposled, ten se smeje nejlip vid?? 😉
Na *** sa pozri do zrkadla... ;-\ :no:
Renault robil vymakane vozy ked este nebolo vobec iste, ci sa narodis... :-!
Renault robil vymakane vozy ked este nebolo vobec iste, ci sa narodis... :-!
Kdybych se měl při koupi auta rozhodovat jenom podle toho,co má auto na kapotě, byl bych asi úplnej *. Naštěstí nejsem, takže se vozím v nejúžasnějším MPV na světě (hádej k terý to je).
Matra tehdy obě značky vlastnila, Simca i Talboty byly vyráběny právě v Matře v Romorantinu.
O spolupráci se dá mluvit v té době spíše s Peugeotem, který Matře dodával některé pohonné skupiny, ale jen do doby, než u Peugeotů odmítli koncept Monospace, takže s ním šla Matra k Renaultům, kde ho pojmenovali Espace a už u té spolupráce zůstalo - až do smutného konce Avantima.
O spolupráci se dá mluvit v té době spíše s Peugeotem, který Matře dodával některé pohonné skupiny, ale jen do doby, než u Peugeotů odmítli koncept Monospace, takže s ním šla Matra k Renaultům, kde ho pojmenovali Espace a už u té spolupráce zůstalo - až do smutného konce Avantima.
Renault je jeden z nejlepších tvůrců kvalitních vozů.. Denně jezdím ve voza české produkce, pak mám itálii a také Renault a můžu potvrdit že je to dost spolehlivý vůz! zak se člověk o něj stará tak to i vrací..
To auto vypada moderne jeste stale, ja mel rad 16TX s kterym jsem take par tydnu smel jezdil. Prvni R16 bylo v roce 69, leta kdy se u VW jeste nejvic prodavaly Brouci, ale jiz i typ 412 byl u inzenyrskejch na rysovacim prkne 😉
Matra IMHO mnohem vic (a driv) spolupracovala se Simcou/Talbotem, ktera rovnez zanikla uz celkem davno...
Tak to je dobrý vtip. >😁 Pilot F1 přestoupil z jedné stáje do druhé proto, že seriové vozy byly poruchové. >😁 Tos mě docela dost rozesmál >😁 Dík >😁 :yes:
Jo, tohle má šťávu... "alpína" jak jsme jako kluci zaklínali toho boha silnic, R8 Gordini... napínají se mi všechny šlachy. Nekonečná trefa - R4, R5... v letu doby jsem úplně zapomněl na model R14... zato nikdy nezapomenu na uhrančivost Fuega... Velká pochvala za článek a za snímky :yes: :yes:
nebudu tu nadavat na rencky, jednak protoze vim, ze tenhle clanek si ctou zejmena jeho fanousci a jednak proto, ze si nechci kazit naladu... me ta auta proste zradila a ja jsem na ne alergickej... sice jsou velmi pohodlna a rychla (mam na mysli sportovnejsi verze) ale nespolehliva a to minimalne od 70. let minuleho stoleti.. toto mi potvrdil i Rene Arnoux v lete 2006 v anglickem Goodwood na Festival of Speed, kde jsem mel prilezitost se s nim setkat a popovidat... byl to jeden z duvodu, proc prestoupil k Ferrari..
Tak hezký ty francouzský "vozy" opravdu jsou, ale to je bohužel tak asi vše co dobrého jde o nich říct. Neznám poruchovější auta a to se v této oblasti pohybuji dlouhou řádku let.
Avantime - môj nesplnený sen. Kým odložím toľko, čo stojí zachovalý 2,2 dCi dnes, tak už bude taký vzácny, že ho nekúpim ani za milión... 😒
Tedy, musím Vám, redakce, napsat, že jste měli už povedenější články o historii automobilek. Toto je jen rychlý průlet historií. Kryjete to úspěšně nadpisem. Má to být historie ve footografii. Budiž. Ale proč potom není u každé fotky alespoň krátký popis? Stačilo by třeba typ a období výroby.
Protože mi pár slov cenzorský program smáznul, tak se to pokusím vysvětlit jinak. V nadpisu bylo Renault = (angl. výraz pro lidský exkrement) a druhé smáznuté slovíčko mělo být kára s (hanlivý výraz pro dámské přirození)
Je jenom pár lidí, kteří si dobrovolně koupí káru s * na kapotě a těchto pár individuí mají největší radost majitelé servisů a prodejci předražených ND.
Podla mňa sú francúzske autá najkrajšie na svete a Renault to potvrdzuje. Tie autá sú také dalo by sa povedať útulné a dizajn je jedinečný. Naozaj super galéria. Na mňa najvac zapôsobil Avantime, Fuego, ale aj 19ka..
Škoda len že zanikla Matra, ktorá s Renaultom úzko spolupracovala a bola priekopníkom segmentu van(Espace), suv (Matra Rancho) a stojí aj za Avantimeom. 😄 :yes:
Škoda len že zanikla Matra, ktorá s Renaultom úzko spolupracovala a bola priekopníkom segmentu van(Espace), suv (Matra Rancho) a stojí aj za Avantimeom. 😄 :yes:
To som ani nevedel že renault robil kedysi také pekné autá (ale však aj dnes robí) 😄
Alpina prostě nemá chybu. Design tak krásný a nadčasový... tohle auto se fakt povedlo. A to nemluvím o sportovních úspěších
Tu znacku mam taky rad. :yes: Kdysi jsem na tech karach zacinal a byly to moje prvni jezdecke krucky v ostrem provozu. Pravda, tenkrat nebylo tolik aut na silnicich jako dnes... Avantime i po tech letech, kdyz ho vidim nekde jet je jako zjeveni z Marsu. Je to neskutecne nadcasove dilo. :yes: :yes: :yes: Jenom doufam, ze se jeste Ren k teto koncepci jednou vrati a vyrobi to v dnesni spickove kvalite, kterou konecne pod vedenim Ghosna ma a kterou si jako jedna z nejstarsich automobilek na svete plne zaslouzi. Brawo Ren a diky za ty odvazne a nekdy adekvatne nepochopene napady, ktere prosazujes do zivota... :-!
Všechno tam bohužel není, chybí mi tam předválečné renaulty, 40 CV například... 20. a 30. léta jsou odbyta jednou Reinastellou a Juvaquatre... trochu málo. Ovšem poválečná historie je zmapována geniálně..... chvíli mi trvalo, než jsem ty fotky všechny stáhl a uložil do svého několikagigového digitálního archivu 😄 A mé vzpomínky míří kamsi na začátek 80. let, kdy jsem naposledy jel naší tmavě červenou želvičkou 4 CV....
Tak to je nádhere, všechno pěkně pohromadě. To je dárek renaultistům. Tohle je moje vůbec první auto: [odkaz] Renault 18 Turbo, přesně takhle vypadal!
No a ty fotky Avantime! Prostě díky, redakce! :yes:
No a ty fotky Avantime! Prostě díky, redakce! :yes:
Nesahej do Bible, když tomu nerozumíš. Ten citát, který jsi použil, je jednak z evangelia a jednak s hloupostí člověka (kterou nám tu Ada předvádí) nemá vůbec nic společného.
Mě taky dávno,takže ho mám doma😊😊!!v jakém modelu si jel??FOREVER RENAULTSPORT!!!FOREVER DIEPPE!!!
.. naozaj srdcova zalezitost - ked na dvore Tuzexu stali vonave R 8, R16 ... ak sa nemylim, Renault vynasiel 3 dvere...Dakujem da peknu Galeriu.
Renaulty sice nemusim,ale vzpominam kdyz jsem v Nsr poprve videl Fuego a fascinujici Alpine V6 :yes:Tahle auta se jim vazne moc povedla 😉
presne tak predbehl ... proto dopadl Avantime tak, jak dopadl... :yes:
nova laguna se mi naopak designove nelibi ani krapet, jiste se ale zajemci o toto vozitko najdou...
jinak Avantime je nadherny auto a stary dobry Alpine jsou rovnez nadherny 😉
nova laguna se mi naopak designove nelibi ani krapet, jiste se ale zajemci o toto vozitko najdou...
jinak Avantime je nadherny auto a stary dobry Alpine jsou rovnez nadherny 😉
"Blahoslavení chudí v duchu, neboť jejich je království nebeské." Tento žalm snad hovoří za vše 😉
Děkuji tomuto serveru za pěkné fotky, jsem fanda Renaultů, ale něco mi tu vážně chybí! Jestli jsem se dobře díval, tak tam CLIO bylo jen jednou a to ještě s kamionem. Myslím si, že by mu měla být věnována větší pozornost-vždyť si to zaslouží!!!
Renault je moje životní srdeční záležitost.Slavná tradice značky a skvělé modely jsou zárukou úspěchu.Děkuji talentovaným bratrům Renaultům za jednu z nejstarších značek na světě.Renault je průkopník v automobilismu a designu.Jejich inovativní design a technologie předběhly dobu o pěknou řádku let dopředu.Vždyť takový Avantime je nepřekonatelný.....
BRAVO,RENAULT :yes: :yes: :yes:
BRAVO,RENAULT :yes: :yes: :yes:
Hezka vzpominka na doby, kdy Renault byl jeste tvurcem krasnych a kvalitnich automobilu a nikoli jen tvurcem kreatur. Vzpomenme treba prelomove modely R4CV, R8, R5, R16, R12, specialy Alpine a samozrejme prvni Espace. Zapomenout nelze ani na R6 coby delnika k neutahani. Bylo jeste nekolik peknych modelu, ale kvalita sla behem 80 a 90 let postupne dolu, design navic zbramborovatel a to se samozrejme odrazilo i na horsich prodejich. Namisto navratu ke ztrizlivym a ucelnym tvarum a kvalite predchozi produkce, se management vydal presne opacnym smerem - kvalita sla diky usporam ve vyrobe jeste vice dolu a kratkodobeho zajmu zakazniku se firma zacala domahat podivnymi patvary, ktere zpusobily, ze pro mnoho dnesnich spotrebitelu se stal Renault uz jen rendlikem a zaradil se mezi neakceptovatelne vyrobky, nekam za vozy znacky Ziguli. Nastesti v poslednich dvou letech si vedeni firmy snad pomalu zacina uvedomovat, ze designovymi vystrelky vice lidi odradi, nez ziska a opet zacina pomalu sazet na strizlivost a ucelnost tvaru a konecne se (alespon deklarativne) zacina ucit od uspesnych nemeckych vyrobcu, ze kvalita a nadcasovy vzhled je prvnim predpokladem uspesneho prodeje. Ovsem jde to bohuzel nesmirne pomalu a zly image, ktery dnesni rendliky v ocich prumerneho spotrebitele maji, se hned tak zmenit nepodari. S nastupem levne a kvalitni korejske a japonske produkce to bude mit Renault cim dal tim horsi. Doufejme, ze se mu jeste podari z te baziny stale klesajiciho zajmu zevropskych akazniku jeste vylezt a neprijdeme tak vsichni o tuto starou evropskou znacku. Byla by to opravdu skoda.
PS: uvedomujete si, jake stesti bylo, ze nebyla skodovka prodana rendlikum, aby ji zlikvidovali?
PS: uvedomujete si, jake stesti bylo, ze nebyla skodovka prodana rendlikum, aby ji zlikvidovali?
Všichni tyto vozy známe, ale takhle najednou. Je málo mě tolik sympatických značek jako tato francouzská, inovativní a vždy svébytná automobilka. :-! :yes: :yes: :yes:
No, tak tomu rikam vazne "ZPATKY DO MINULOSTI". Moc pekny fotky. Jako malej jsem zboznoval Renault Fuego. Nevzpomenu si proc, ale neco se mi na nem vazne libilo. Momentalne si u Renaultu cenim jeho ostrejch verzi a ze se toho proste neboji. Pred tydnem jsem sedel v ostrem Meganu a Cliu. CLIO, vazeni, fakt me chytlo! :yes:
Inak bez problemov..