Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Diskuse: Jak se odstraňují graffiti z aut: Šest minut jemné likvidace

Částky za odstranění posprejovaného auta se mohou vyšplhat až na desítky tisíc korun. Přitom stačí koupit levné ubrousky a dodržet několik pravidel. Kterých?
Zpět na článek
21. 4. 2020 20:17
Vandalové
Lidská závist je strašná. Místo toho, aby se každý snažil něco vybudovat, tak akorát škodí ostatním. Todle já nikdy nepochopím. Přesně proto si nechci koupit nový auto, protože bych se akorát bál, aby mi ho někdo nepoškrábal, nepropíchal pneumatiky atd. Jezdím v 15 let staré Octavii a mám klid. Je to obyčejné, ale spolehlivé auto, takže nemusím nic řešit. Před týdnem jsem si na ni objednal letní použité pneu z http://www.pneu-novak.cz/…ha-10-bazar.html , abych mohl přezout. Nové pneumatiky nemá smysl kupovat, protože to jsou akorát vyhozené peníze.
19. 9. 2019 12:06
Kde sehnat ubrousky na odstranění graffiti z auta?
V článku bohužel nikde nepíšouo kde takové ubrousky sehnat, tak jsem trochu pátral a našel.
Dají se sehnat tady: https://graffitisafewipes.cz

Včera mi dorazili a moje dodávka je zase čistá! A je už to starší kus, a šlo to dolů fakt lehce. No co dodat, snad jen, že zkuste sami :)

Roman
16. 9. 2019 10:02
Re: Abrazivní pasty pro renovace laku?
Tam vznikne problém v tom, že do toho leštění vnese teplo, takže se ty barvy spíš spojí. Použít rozleštění na odstranění grafity je špatně, jednoduše s tím člověk vezme i lak původní. Ty ubrousky sázejí na to, že povolí chemická vazba, která bude pevnější mezi barvou a lakem než lakem a nějakým hobby sprejem, kterým tam někdo něco načmárá.
Avatar - Stejsn
15. 9. 2019 16:53
Stav laku
Dobře, tohle bych ještě pochopil u relativně nového, lesklého a hladkého laku. Zmatnělý zvětralý lak to ale asi nevyčistí, že? Počítám že bude daleko pórovitější.
Avatar - cascadia2
15. 9. 2019 12:04
Abrazivní pasty pro renovace laku?
Nešlo by to stáhnout nějakou lehce abrazivní pastou (Tempo, Porzelack...) co se používá na renovaci laku? Samozřejmě že se nechá rozleštit už celé auto.