Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Nové Subaru Levorg za rohem. Dorazí druhá generace i do Evropy?

60 komentářů

KANKUNEN
Všechno by bylo lepší než to co nabídne Subaru. Nepředpokládám, že by do toho dali 2,5 ku se 190 koňmi při 5500 ot a mělo to krouťák 265 Nm při 3500 ot. a k tomu 8° Aisin. To zas bude mínusů, ale nikdo mi neřekne kdo má ty motory a převodovky horší.
Beefcake
Ada dizle, Hamuna dotacie a ty Aisin ?
xxc
A 3 isofixy.. Subaru tiez velmi nedava.
Beefcake
Ok, na teba som zabudol 😊
ACE.
Není to holt pro evropu, kde je žádaný výkon. Kupují to asi tam, kde jim záleží na jinejch vlastnostech.
Beefcake
Problem v europe nie je vykon, ale tah vocpoda fcipu a kufor.
KANKUNEN
Ty Beefe, jak to děláš s těma gumama, dozadu dáváš ty lepší a dle doporučení měníš jistě všechny čtyři najednou. Co děláš s těma zadníma neojetýma?
Beefcake
https😐/www.csfd.cz/…doufali/prehled/
Ano, menim a budem menit vsetky 4 naraz.
Co tam mas dalej ?
KANKUNEN
Promiň mě jen zajímá co děláš s těma zadníma neojetýma. Předek se sjíždí rychleji, to se shodneme. Dozadu dáváš lepší gumy, logicky ti musí zůstat ty zadní neojeté. Prodáváš je nebo vyhazuješ?
Beefcake
A preco sa pytas mna ? Ja pneu po dvoch nekupujem. A striedam prednu dvojicu so zadnou.
KANKUNEN
Jak můžeš střídat přední se zadní gumou, když preferuješ lepší vzorek dozadu. Vepředu to sjedeš více a logicky ti vychází , že sjedeš jen přední gumy.
Beefcake
Si pripadam ako v pomocnej skole.
Na to, aby si za sezonu spravil niekolko mm rozdiel v dezene, musel by si agresivnym stylom najazdit desattisice km. A aj to celkom pochybujem pri dnesnych"eco" tvrdych gumach. Ze je rozdiel 1-2mm (ak vobec) nic neznamena. Ze sa predne opotrebovavaju o cosi rychlejsie neznamena, ze vydrzia niekolkonasobne menej.
Niemand
Podla týchto tvojich výlevov, ani neverím, že máš STI. Tam kde sú nápravu spojené železom je sakra dôležité mať gumy v podobnom stave vpredu aj vzadu. Okrem toho za 8 rokov čo som mal Imprezu som si nejak nevšimol, že by predné žula podobne rýchlo ako predohrab.
KANKUNEN
Dopředu dávám vždy lepší gumy navzdory tvým teoriím, proto mám gumy na podobné úrovni, protože vepředu to gumy žere více.
Niemand
Po 10 tisíc km na letných bol rozdiel predné zadné do mm. A inak vtedy som ešte dával lepšie dopredu. Až neskor som si vyskúšal pretáčavi šmyk s luntovími gumami vzadu. A na rozdiel od krčmových dogmatikov som pochopil prečo to radia v školách bezpečnej jazdy.
KANKUNEN
Takže nakonec jezdíš 2 mm vepředu a 6 mm vzadu . Nic jiného ti nevyjde. To je asi jako v autě se nepoutat, abys neuhořel a vyletěl oknem ven.
Niemand
To, že máš v zadu 6 mm keď vpredu už sú sliky vypovedá akurát o tvojom jazdeckom štýle. Keď máju gumy nad 80% dezén je to šumák,čí máš v zadu trochu lepšie, alebo horšie. Po prvej sezóne idú predné do zadu a takto potom zostane ďalšie 3. Keď idú gumy preš, tak zadné majú o mm viac. To je rozdiel medzi jazdím ako človek a jazdím ako prasa.
Beefcake
To je dalsia vec, ze pri rozdeleni momentu na 4 kolesa je to opotrebovanie radikalne ine.
twistedTSD
Jasan, nikde mimo Evropu o výkon ani tah vocpoda nejde. Proto v Austrálii prodávají Levorg s 1.6 T a 2.0 T 197 kW. http😐/giphygifs.s3.amazonaws.com/…T2fJRK/giphy.gif
KANKUNEN
Od Subaru symbolu rally by člověk nečekal lemru. Ty znáš snad někoho kdo je rád , že mu auto moc nejede? Které jsou vlastně ty zázračné vlastnosti???
kari.laz
Je to smutný, že povedený podvozek zabijí totálně zmr*veným pohonným ústrojím.
ACE.
Ono to má zázračné vlastnosti? To sou jaký, to čtu prvně
webpaja
A na kterých prosím?
kari.laz
Podle mě ten doulitr 110KW by i stačil, ale musel by být s manuálem.
iudex
Presne tak. Vyhodiť motor a prevodovku a je to fajn auto. Problém je, že práve tie dve veci sú srdcom auta a tvoria jeho charakter. Ale Eye sight má prednosť (preto žiadny manuál) a výkonný motor už Subaru nevie/nechce (pre EU) spraviť, takže...RIP, Levorg. ;-\
WinDiesel
No pokud se má Subaru dostat na 95 gramů aby ho neumořily pokuty …… tak bude motor slaboučký.
iudex
Prečo potom neumoria napr. Hondu, ktorá vie do Civica dať 320k motor (ktorý tie limity presahuje brutálne)?
Niemand
Keď som mal ešte Imprezu, tak bol zvedavý na celkové predaje a v EU boli nižšie nižšie ako Porsche. Pri tom tie autá neboli nudné a boli šoférsky zaujímavé. Potom vymekli a predaje v EU moc neklesli, ale zato výrazne vyrástli v USA. Takže z ich pohľadu chápem rezignáciu na EU trhu. Ani v časoch úspechov Imprezy vo WRC to nebolo najpredávanejšie Subaru v EU. Proste tá značka tu ľudí nikdy nejak neťahala. Mnohý ani nevedeli, že existuje.
iudex
Tak Ty si to aspoň stihol. V časoch, keď bola Impreza (WRX, STi) legenda, som o nej mohol iba snívať. Teraz, keď si ju môžem dovoliť kúpiť, už nemám čo. ;-\ Samozrejme tieto modely vždy boli a budú okrajové, ale robia image a to je z môjho pohľadu rovnako dôležité, ako priame predaje. Lebo aj ten, kto si kúpil tú bežnú Imprezu, mohol mať dobrý pocit, že si kupuje kúsok tej legendy, prípadne mal métu, o kúpe ktorej mohol snívať. Keď som mal Focus, mal som síce len obyčajnú 1,6ku, ale bol tam ten päťvalec v ST, v ktorého tieni som si mohol navrávať, že je to "ten istý Focus". A hoci som už prestúpil vyššie, zvažujem, že sa do toho Focusu vrátim (ale v podobe ST). Pri Impreze už toto nie je.
Niemand
Tak u mňa to vyvoláva spomienky o to viac, že to bolo prvé auto čo som kupoval v showroome. Rozhodoval som sa medzi 2,0R a WRX na ktoré som dostal dobrú ponuku. STI v kombi nebolo a aj tak by bolo mimo rozpočet. Nakoniec som s ohľadom na to, že som to chcel mať ako auto na každodenne použitie zvolil 2,0R. Pri 25 tisíc km ročne by ma spotreba 2,5T asi netešila. Navyše ten dvojliter mal stále svoj charakter, krásny zvuk a červené pole začínalo na 7500 otáčkach. A so zrýchlením na 100 za 8,4 by som sa nestratil ani dnes.
Beefcake
Honda si to necha zaplatit a tipujem ,ze asi ma vyrobne naklady nizsie ako STI, co je kus awd zeleza a najma "flotilove" emisie si nazenie inde.
Niemand
Keby si mal medzi ušami mozog tak by si vedel prečo Subaru nemôže použiť Aisin ani iný štandardný automat.
KANKUNEN
Kdy se ten pitomý formát diskuze změní. Nic horšího nejde vymyslet.
WinDiesel
Je tam i závislost na hmotnosti vozu.
Buď to zaplatí automobilky, nebo my. Tyto peníze budou obratem "věnovány" na rozvoj elektromobility :no:

Sandero 0,9 TCe 34,9 gramů přes limit, pokuta 85 500,-
Sandero 1,5 BdCi 7,1 gramů přes limit, pokuta 17 500,-
Scénic 1,3 TCe 47,6 g přes limit, pokuta 116 500,-
Scénic 1,7 BdCi 40,4 g přes limit, pokuta 99 000,-

A teď si představte jak to bude vypadat u Subaru. Ještě navíc se zbavili dieselů, musí honem splašit nějaké mild hybridy, plug-in hybridy, EV ale budou to lidi kupovat? Budou to lidi chtít od Subaru? Takže buď to Subaru zaplatí a následně se z Evropy stáhne protože je to neekonomické, nebo s tím pár let bude bojovat a nakonec se stáhne, to se nedá vyhrát, protože hlavy úřednické budou šrouby dále utahovat.
Nebo to Subaru započte do cen. A potom si ho už vůbec nikdo nekoupí.
Nemohu si pomoci, já to vidím na odchod Subaru z EU.
Něco jako elektrický boxer Subaru totiž není.
Niemand
0,9 je starý low cost bez priameho vstreku, ale ako vidíš na prípade Scenicu, tak nafta nič nerieši. Prežijú len tí čo búdu mať alternatívny pohon.
iudex
A teraz mi povedz, čo tieto limity platia iba pre Subaru, ktoré zlá únia vyháňa z Európy. Prečo tie isté predpisy nevyženú Hondu, Mazdu atď? No asi preto, že tie majú schopnosti vyrobiť autá spĺňajúce tie požiadavky, resp. platiť za tie nadlimity a ešte na tom zarobiť. Že to nevie Subaru, vypovedá hlavne o Subaru.
KANKUNEN
Moje Sti bylo kdysi výkonem na špici. Časem ale všichni proletěli výše, katastrofa
iudex
Práve, a o to horšie sa to potom vníma a akceptuje.
WinDiesel
Honda a Mazda mají úplně stejný problém.
Tak jdou honem do EV a přitom netuší jak to prodat.
kovv
Koukám kolik tu ke odborníků. To, že výrobci nabízí motory jaké nabízí je důsledkem toho, že lidé chtějí za co nejmíň peněz co největší krouťák, výkon a aby to moc nežralo. Subaru jede na 100% výrobní kapacity, tak proč by se v Evropě podbízelo byť by mohlo prodávat více. Jde stylem buď bereš nebo ne. I kdyby tu nabízeli vše co v USA či Japonsku, tak jsou prodeje je o pár procent vyšší a kvůli tomu se nevyplatí stavět novou továrnu. Mimochodem kvóty přidělené pro Evropu za rok 2018 byly vybrány na 100%.
TT
Tak ako píšeš, samí odborníci a športovci... Holt IN je asi niečo opačné - autá, ktorých podvozok nestačí výkonu motora. Potom je na cestách plno rýchlojazdcov, čo ostatným nosia stres, ohrozenie aj smrť. 100 koní a akcelerácia nad 10s na stovku sa dnes považujú za lowend, prinajlepšom za nejaký základ. Pritom aspoň polovica ľudí bezpečne nezvláda ani to.
iudex
Vidím že Ty si staviaš diskusné renomé na tom, že budeš principiálne v opozícii. Budiž. Ale asi ani sám seba nepresvedčíš, že automobilka s renomé bývalej rallye legendy, výrobca športových áut so slávnymi logami WRX a STi, nad ktorými slintali mnohí (aj tuná), tieto úplne zrušila, Levorg považuje za "príliš športový" a preto mu zoberie turbo a dá dýchavičnú atmosféru, ktorá stovku dá za 11,7s (pre porovnanie litrová Scala to dá pod 10) a takýto motor dá aj do svojej legendy Imprezy a to všetko je v poriadku. Ale to je podľa Teba dobré a všetci, čo chcú niečo viac, ako dynamiku na úrovni Felicie, sú len pozéri. Tiež názor.
kovv
A taky Scala neprojede táhlou zatáčku rychleji než 60, kdežto Impreza 80 v pohodě.
iudex
Nechcem nikomu brať ilúzie, ale vieš iste, že aj ten aktuálny, "rodinnejší a menej športový" Levorg to natrie Scale na ceste? Nie je to práve len pozostatok toho image Subaru, ktorý už moc neplatí? Ja chcem veriť, že Levorg by to tej lowcostovej Škode natrel, ale nie som si tým úplne istý. Už predface Levorg trochu trpel na vyššiu hmotnosť a mäkšie pruženie, čo "ťažisko prekliato nízko" a štvorkolka kompenzovali, ale nie úplne. Pri ešte mäkšom, rodinnejšom naladení by som na Levorga v porovnaní s nejakou koncernovou konkurenciou (so 4x4) asi nestavil.
Tu je losí test Imprezy; nič moc teda, priemer triedy a ten Levorg ako väčšie a ťažšie auto na tom zrejme nebude lepšie: https😐/www.youtube.com/watch?…
Tu pre porovnanie Scala: https😐/www.youtube.com/watch?…
kovv
Měl jsem Levorga a teď mám Imprezu. Služebně jezdím jak O3, tak Scalou a v zatáčkách se škodovky nechytají.
Beefcake
Nemam rad taketo porovnavanie pipikov, ale tomu ver. A ten losi test je kravina, uplne specificka vec. Neviem, ake mas skusenosti s podvozkami, ale vo svojich triedach su uplne top. Naviac i ked nieco posobi maksie, nebyva to na ukor bezpecnosti a stability.
iudex
Jasné, exaktne realizovaný losí test je kravina, najdôležitejší je subjektívny pocit JDM fanúšika. Občas zabúdam, s kým tu debatujem. ;-\
Beefcake
"Extaktna" chujovina hovoriaca len o tom, ako agresivne zasiahne elektronika a ake su gumy + ciastocne hra ulohu aj sirka auta. Podla tohoto moze posudzovat podvozok len blb. Porovnaj si prejazd pri rovnakej rychlosti niektoreho Porsche a SUV, ktore maju podobne cisla.
A ta exaktnost spociva aj v tom, ze tie kuzely maju kludne +/- 10cm, co hra pri vacsich autach ulohu.
TT
Záleží na tom, v akom kontexte sa na vec pozeráš. Keď sama značka nechce v Európe predávať športovo ladené autá, pretože povedzme to narovinu, nepredávala tu veľké množstvá ani v časoch najväčšej slávy, prečo ju za to viniť alebo odsudzovať. Vec sa má naopak - môžeme byť radi, že tu vôbec ešte je. Benzínové motory od Subaru nie sú dnes extra výkonné, ale sú solídne a spoľahlivé. Prevodovky športovcov neohúria, ale jazdí sa s nimi nadmieru pohodlne. Podvozky Subaru nie sú na to, aby sa s nimi robili psie kusy, ale na to, aby s nimi autá jazdili bezpečne a aby sa dostali aj tam, kde iní už rezignujú.To sú atribúty Subaru - bezpečnosť, terénne schopnosti a pohodlie, nie rýchla jazda na asfalte a ostré odpichy. Áno, športové autá v Európe zrušila a asi vie prečo. Zaujímavé, keď iné značky rušia niektoré modely, pretože sa im dostatočne nevyplácajú, tak je vporiadku a má to tak byť - tak prečo sa to jednej značke vyčíta?
Levorg som neskúšal, Imprezu a Forester áno. Možno nemajú prebytok koní, ale nedostatok tiež nie a že nie sú primárne ladené športovo považujem skôr za ich prednosť ako za chybu.
P.S: Je úplne jedno, že litrová Scala akceleruje rýchlejšie ako Levorg. Počítam, že má pritom aj podstatne vyšší apetít, ako by sa od litra čakalo. Naviac to nie je na nič dobré. V bežnej premávke je to absolútne nepodstatný rozdiel. Ak rád jazdíš športovo, samozrejme, kúp si iné auto. Subaru je asi pre iných, tých čo majú radi volant iným spôsobom.
iudex
Bože tie posledné vety snáď nemôžeš myslieť vážne. Obhajovať, že z výrobcu legendárnych športových áut, ktoré vzbudzovali rešpekt a obdiv sa stal výrobca bezpohlavných slabučkých áut pre dôchodcov, kde je najdôležitejšie čítanie dopravných značiek, môže snáď len ten, komu v žilách prúdi vlažný čaj a kto auto považuje len za prostriedok prepravy z A do B. Len potom nechápem, čo taký niekto robí na serveri o autách. 8-s
Beefcake
Co to melies ?
Subaru uz nevyraba sportovejsie auta ?
Co to tu podsuvas za kraviny, ze najdolezitejsie je citanie znaciek ? Automobilka stavia na niecom uplne inom. Napoviem, ze to isto nie je bezdrotovy Carplay.
kovv
Ale Subaru stále vyrábí a prodává sportovní auta. I před deseti a více lety měli normální auta např. Impreza 1.5 77 kw či Forester 2.0 92 kw. Subaru bylo a je hlavně automobilka, která staví na bezpečnosti a jízdních vlastnostech.
Beefcake
Ved to, ludia placu, ze Impreza nema miliardu koni, pritom je to tak uz davno.
Niemand
Keď končilo predošle XV tak som sa trochu zaujímal o skladovky. Zvažoval som to pre manželku, ktorú v tej dobe ešte bavilo radiť. Bolo mi povedané, že v EU je podiel CVT manuál 9:1 a na sklade žiadne manuáli nie sú. Čo je celkom s podivom, keď v diskusiách sa to hemží samými BY kupcami manuálov.
iudex
Kupci manuálov vedia, že je zbytočné do Subaru vôbec chodiť a kupujú inde. 😉
Niemand
Lenže boli doby, keď to zbytočné nebolo. Mali úspešný model vo WRC a dobré jazdiace auta. A aj tak mnohý ani nevedeli, že taká značka existuje. A potom tu je skupina čo im vždy niečo chýba. Väčší kufor, nafta...
Aj mne je za manuálmi u Subaru smutno. Bol som jeden z tých čo ho mali a možno BY ešte raz kúpili a to napriek tomu, že nežijem v oblastiach kde potrebujem čtvrorkolku. Ale s CVT ma nejak nenapadajú dôvody prečo dať napríklad Levorgu prednosť pre hybridnou Corollou kombi.
JosefBrofsky
Důvod proč dát přednost Levorgu před Corollou by byl, kdyby z Levorga udělali menší Outback, tím myslím trochu Levorg zvedli, a jinak samozřejmě 4x4.
JosefBrofsky
Vsadím se, že většina zdejších blouzničů o manuálu a výkonech, nikdy výkonný automat neřídila ...
praptak
Co to je výkonný automat?
jam2015
a kasňa bude po dizajnovej stránke zase mimo! 😒 😒