Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Diskuse: Tato evropská auta se dostala na běžné silnice jen díky závodům

Prakticky od zrodu automobilu patřily k nejzajímavějším a pro veřejnost nejpřitažlivějším modely, které se v maximální možné míře blížily špičkovým závodním vozům. Připomeňte si jedny z nejslavnějších ve velké galerii.  
Zpět na článek
30. 9. 2019 08:51
Zlaté časy motorsportu
To bylo ještě v dobách, kdy rychlé auto bylo snem každého kluka. Dneska, když borci namísto aut řeší mazlivé telefony a předražené boty s velkým jazykem, nebo se v lepším případě rozplývají nad tím, že jim auto za jízdy samo utře zadek, už žádná automobilka nevypustí na silnice model jen proto, aby s ním mohla vyhrávat soutěže.

Auta se sice dělají čím dál lepší, ale to nadšení tak nějak vyprchává...
Rozbalit vlákno
2
Avatar - 3_diamanty
30. 9. 2019 10:25
Re: Zlaté časy motorsportu
nadsenie vyprchava lebo autosvet je uz v prvom rade o preziti a biznise.... casy ked sa auta robili kusok aj pre taku tu ludsku nezistnu radost cloveka na tomto svete su uz aspon 10 rokov fuc.. dnes vsetko podlieha prisnym pravidlam normam a vsetko musi byt vopred robene tak aby to vychadzalo ze to bude aj co najviac ziskove .. mne dokonca pride ze niektore auta ( a nie je ich malo ) uz vyrobcovia ani vyrabat vobec nechcu ale proste ich vyrabat z povinnosti musia lebo by dnes uz neprezili... 8-s
Avatar - palix
30. 9. 2019 14:58
Re: Zlaté časy motorsportu
Časy kedy sme na stenách polepené autá sú naozaj dávno preč. Dnes auta nikoho nezaujímajú. Dokonca sa už dnes otočím za máloktorým novým autom. Ak ale ide po ceste pekný veterán, otočím nielen hlavu, ale celé telo :).
Na druhej strane predsa sú ešte automobilky, ktoré robia zaujímavé obyčajné autá - pre bežného človeka taká Mazda. Minimálne predošlá 3-ka (BM / BN) bola veľmi podarené auto - také "obyčajné" - výborne jazdiace, pekné, s atmosférou, cenovo relatívne dostupné... Radosť šoférovať.